header to adsRecycle


Dolce & Gabbanas höstkollektion var en hyllning till
Elsa Schiaparelli, kanske borde även våren 09 ha tillskrivits legenden Schiaparelli då de båda kollektionerna har enormt mycket gemensamt.
Det är verkligen intressant att höstsäsongens tydligaste trend är återvinnandet av befintliga trender. Om man bortser från det faktum att Dolce & Gabanna har valt att förtydliga kopplingen till Elsa Schiaparelli genom att välja chockrosa som accentfärg är det inte så mycket som känns nytt från förra säsongen. Man har helt enkelt överdrivit, utvecklat och förfinat förra årets succésilhuette med ballongärmar och pennkjolar. Stylingen är i stort även den densamma om man detaljgranskar hår (mittbena slickat), smycken (mycket i halsen) och väskor (som bärs i handen).

OBS! Lägg märke till den surrealistinspirerade Elsa-vinken där man använder handskar som halsduk!

Kommentarer
Postat av: Annika

Åh! Elsa Schiaparelli denna modets gudinna, flärdfull, innovativ, konstnärlig och fortfarande vågad. Är ryktena om att hennes modehus skall återuppstå sanna?

För er som gillar hennes fantasifulla skapelser så som hennes berömda trompe l'oile stickade plagg, går det att sticka sin egen. Det finns ett mönster att få tag på här:
http://www.schoolhousepress.com/bowknotsweater.htmModellen är en direkt kopia av orginalet och har tagits fram med tillstånd (ven som gett tillståndet vet jag inte)

2009-03-03 @ 15:56:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links