header to ads



Nu på nätet


DN Söndag 29/3
Foto: Ann-Sofi Rosenkvist I Styling: Karolina Skande

Ni som vill se mitt modejobb från DN i söndags hittar det nu
på nätet. Enjoy!

Tim Walker återvinner ideér

När jag satt och surfade efter
bilder av Tim Walker hittade jag en intressant grej. Båda bilderna ovan är plåtade av Tim, den ena bilden är ur en Vogue-story från 2005 och den andra är en parfymannons från 2007. Jag blir nyfiken - kan det ha varit så att Guerlain-folket sett Voguebilden och efterfrågat något liknande eller var det Tims förslag att återanvända en gammal idé?

Tim Walker


Foto: Tim Walker

Apropå Alice i underlandet... En fotograf som är bra på att få till en magisk sagokänsla i sina bilder är Tim Walker. Jag blev så uppslukad helt plötsligt att jag spontanklickade hem hans
mästerverk till fotobok (jag har visserligen varit sugen på den bra länge). Bokus är livsfarligt - ingen frakt och betalning via faktura. Klick, klick så är det klart.


Alice in wonderland


Bild: Tim Burton gör Alice i underlandet

Finns det någon som inte älskar Alice i underlandet? Jag har många gånger skrivit att det ett
drömtema att göra en mode-story på.
Ni har väl inte missat att Tim Burton är i full gång med att producera långfilm efter den surrealistiska sagan? Jag är ganska säker på att det kommer att bli ett veritabelt mästerverk och en fest för ögat. Filmen kommer att ha premiär om ganska exakt ett år så troligtvis kommer vi att få Alice så det räcker och bli över den kommande vår. Här hittar ni mer skissbilder till filmen - det ser lovande ut.
Så, favoritbilden, alla kategorier, för hundraelfte gången här på bloggen:


Bild: Vogue dec 2003

Design Gwyneth Paltrow


Bilder: Skisser på Gwyneth Paltrows kollektion för ZEOtee's

Gwyneth Paltrow är nästa kändis att leka modeskapare. För franska jerseymärket ZOEtee's har hon designat en begränsad kollektion bestående av 7 delar. Kollektionen kommer att kallas ZOEtee's loves Gwyneth Paltrow.
När man tänker på det känns det närmast konstigt att Gwyneth inte har gjort detta tidigare, eller har hon det? Det känns så bekant.
Av skisserna att dömma ser designen lite Stella McCartney-inspirerad ut. Vilket inte vore så konstigt med tanke på det nära vänskapsbandet och att Gwyneth nästan uteslutande bär Stella själv. WWD beskriver kollektionen som 70-talsglamourös med rockchica inslag inspirerade av herrskrädderi. Stella, men andra ord...

Jalouse


Natalia Vodianova på Jalouse Aprilnummer. Gissa om jag gillar det?

Våriga naglar



Nu går jag officiellt från vinter till vår. Nya nagellack har införskaffats. Våren kommer att gå i
"Bags to riches" och "California coral".

Två mycket, mycket bra sommarlooker!


Bilder. Chloé F/ 09

Jag var allt annt än imponerad över
MacGibbons premiärkollektion för Chloé. Höstkollektion håller dock en helt annan klass, även om jag nog snarare skulle välja att se ut så här på sommaren än på hösten... Precis, exakt, i minsta detalj skulle jag kunna köra på stilen ovan hela sommaren. Så bra byxor, kavajer, kjolar, skärp, toppar, skor - ja allt!

Note to self - hitta den perfekta långkjolen!

Min duktiga assistent!


Bilder:
Solo nr 4
Foto: Niklas Dahlskog Styling: Josephine Aune

Minns ni min assistent sen ca 1,5 år tillbaka, Josephine? Hon har till och från hjälpt mig med stylingjobb för Solo, Sofis Mode och DN. Nu har hon tagit det stora steget att börja göra egna jobb för framförallt Solo och Glaze. Kolla bara in jobbet som hon stylat för Solo nr 4, så snyggt! Det är verkligen kul att se hur Josephine har utvecklats och hur hon idag gör jobb i toppklass på egen hand. Man kanske borde börja bli orolig?!

Snart kan det eventuellt bli aktuellt för mig att skaffa en ny assistent eftersom Josephine har börjat jobba en del på egen hand. Jag behöver någon som inte bara är intresserad av att styla utan som även kan tänka sig att göra andra redaktionella sysslor som att leta bilder, returnera saker, göra research, hålla koll på min agenda (ha ha). Intresserad? Maila en kort text (OBS! max 10 rader) om dig själv till: [email protected].

Ettan

Åh vad roligt,
mitt modejobb hamnade på stora ettan på Dagens Nyheter! De är ju så härliga, söta Lina och Paulina, så jag förstår valet!


DN Söndag 29/3

Inte utan mina magasin!


Emma ställde sig i förra inlägget frågande till att köpa så många utländska tidningar med resonemanget att man i vissa fall inte kan språket och att bilderna redan finns att se på nätet.
Det fick mig att fundera över mina magasin och jag insåg då hur mycket de faktiskt betyder för mig och hur mycket jag sörjer dem som jag av olika anledningar har varit tvungen att kassera.
Vissa av dem, som första numret av A Magazine som är kurerat av Martin Margiela har närmast samlarvärde i mina ögon, andra väcker nostalgiska minnen som THE/END som inhandlades när jag och min man var på Centre Pompidou i Paris, en del inspirerar mig som Vogue Italias fantastiska modejobb i dec 2007-numret, ibland är det bara kul att se hur mycket Vogue UK avgudar deras husmodell Kate Moss.
Ja, alla väcker de känslor av olika slag och alla har de varit värda varenda krona. Jag önskar verkligen att jag aldrig klippt sönder första numret av Acne Paper och att jag inte kastat Vogue-numret med det finaste Kate Moss-omslaget genom tiderna...

Tidningar är min passion, min hobby och mitt jobb. I love my magazines!

PS. Jag hoppas att mitt nummer av Vogue Italias "all black" issue ligger kvar hos mamma och pappa där jag glömde numret i somras...

Magmania + nya Lurve

Idag var jag inne på
Papercut och köpte lite nya tidningar. Jag gillar verkligen Papercut. Den trevliga personalen tipsade om ett nytt magasin, Lurve, som de kommer att vara ensamma i Sverige om att få in. Tidningen trycks i begränsad upplaga (500 ex) och förväntningarna är tydligen höga. Jag är naturligtvis mycket nyfiken och kommer att göra mitt till för att få tag på den när den kommer in.


Tjuvkik


I DN Söndag 29/3
Foto: Ann- Sofi Rosenkvist

Nu på söndag i
DN Söndag har jag stylat ett härligt vårjobb baserat på vårens 4 hetaste trender - missa inte det!

What a day!


Idag har det varit rally hela dagen. Två jobb plåtade och klara för
DN på förmiddagen och sen vidare till Demo där det styrdes upp och planerades inför en rad olika artiklar och plåtningar. Åh vad bra det känns! Nu ska jag dock ta tag i det mindre lockande klädberget i arbetsrummet...

Kjoligt tips


Bild: Fin kjol från Bruuns Bazaar

Jag sitter och jobbar på grejer till
Demo samtidigt som jag tar emot bud. Var tvungen att göra ett litet avbrott när jag såg den här lilla fina saken från Bruuns Bazaar - ge till mig tack!

"Balmainia" hos MrsH


Balmainkavajen finns nu hos MrsH
Pris: 69 500 kr


MrsH har tagit in delav av vad som kan vara världens mest hypade och ombloggade kollektion Balmain S/S 09. Roligt men modigt. Jag undrar om det är någon i Sverige som är beredd att lägga 69 500 kr på en kavaj eller 15 500 kr för ett par klorblekta jeans.

Missa inte


Ni har väl inte glömt att man just nu får 3 nummer av Demo om man handlar för 700 krMint & Vintage. Ange Demo i kommentarsfältet vid köp. Själv skulle jag kunna klicka hem detta:


Mint & Vintage

Seven days in the art world

Kanske lite utanför mitt bloggområde men jag måste ändå tipsa om en intressant bok som min chefredaktör
Sandra på Demo rekommenderade - Seven days in the Art world av Sarah Thornton. Boken förklarar hur konstvärlden fungerar bakom kulisserna - Hur kommer det sig att en konstnär helt plötsligt blir haussad? Vilka köper konsten som auktioneras ut för många miljoner?
Man får följa med på en engagerande resa till auktionshuset, konstskolan, konstmagasinet, biennalen mm. Väldigt fascinerande och man kan inte annat än att dra paralleller mellan konstvärldens och modebranschens struktur - Venedigs konstbiennal = Paris Fashion week, Artforum International = Vogue, Konstsamlare = Haute Couturekunder. Två fåfänga branscher som slits mellan kommersialism och kredabilitet.

Lady Gaga i fejk-Chalayan


Bilder: Hussein Chalayan S/S 07, Lady Gaga i kopia

Victoria Beckham i Martin Margiela, Beyonce i Gareth Pug och nu Lady Gaga i vad som ser ut att vara en exakt kopia av Hussein Chalayans bubbelklänning från S/S 07. Vart ska detta sluta? Jag undra mest varför hon inte kunde smacka till på orginalklänningen, men den kanske inte fanns "tillgängligt" för popsångerskan.
källa: thecut

Maje


Jag gillar franska
Maje. Deras vårkollektion ser väldigt fin ut (även om stylingen av lookbookbilderna har en del att önska). Utöver kavajen, byxorna och blusen ovan har de en mockajacka som jag är lite intresserad av. Var hittar man mest Maje i Stockholm?

House of Style


MTV har gjort en uppföljare på Cindy Crawfords modeprogram "House of Style" som sändes på 90-talet. Bar Rafaeli är programledare och Chanel Iman agerar sidekick. I första avsnittet ger Jessica Stam tips på hur man väcker liv i en trött garderob (som om hon skulle ha det problemet...), Chanel tar med TV-teamet på en middag hos Erin Fetherston och vi får även hänga med backstage på William Rasts modevisning i NYC.
Mottagandet av det nya programmet har varit minst sagt ljummet och det kritiseras för att inte leva upp till orginalet. Själv har jag funderat kring varför inget stort produktionsbolag smackar igång ett härligt modeprogram med lite lättsamma reportage och intervjuer. Nu när det tydligen sker verkar det som om de missar målet, synd, det känns som om upplägget torde vara en given publiksuccé speciellt i dessa tider då mode är på allas läppar.

Beige


Själv är jag hemma med öronproblem, tillfälligt stendöv, men om jag var frisk, det var lite mer vår ute och om jag var lite mer deffad (och kanske framförallt om jag hade mycket mer pengar) så skulle jag gå klädd så här idag:

Nagellack: Jag vill att lackfärgerna ska gå från beige, till greige till mocca just nu.
Tröja: Loose tröja som är fin till kostymbyxor. Från Acne
Ringar: Fina ringar från Kimberly McDonald
Väska: Underbar väska från Proenza Schouler
Byxor: Smala och eleganta. Från Lanvin
Skor: Mockaskor från Hope

Whyred snygga mockajacka hade varit ett passande ytterplagg att ha till.

What's hot and what's not


Det råder total konsensus mellan mig och Eleonore i fråga om Haremsbyxorna. Det var faktiskt ett ämne som dök upp mer än en gång i helgen. Häng = fint, Harem = fult och, för guds skull, blanda aldrig ihop de tu.

Nygammalt från Acne!


Den 26e mars släpps en minikollektion av gamla Acnefavoriter på Acne Arcive. Vissa utvalda plagg från tidigare säsonger har sytts upp för hand i ett unikt exemplar. Det här är bara första kollektionen i raden av exklusiva recyclekollektioner från Acne så håll utkik om någon gammal personlig favorit dyker upp. Själv önskar jag att de gör en remake på
mina älsklingsskor!

Hotspot Obsessions


Den här helgen har jag kommit underfund med att det är en massa saker som jag "behöver".

Långa skjortor - Mycket av min shoppingrelaterade tankeverksamhet cirkulerar just nu kring att hitta de perfekta lite längre skjortorna. Både med vid och smal sillhuette. Perfekt till ett par smala svarta byxor, gärna med en kavaj över.
Höga stövlar - Till hösten (om inte tidigare) ska jag hitta ett par lårhöga stövlar (eller iallafall knähöga) stövlar som jag ska ha till smala svarta byxor och en lös herrig kavaj. Åh så snyygggt!
Lång kjol - Ja, jag är verkligen trött på det korta. Ge mig en långkjol som jag kan kombinera med en slinkigt sladdrig skjortblus.
Krackelerad Bayswater - Det var "längesen" jag köpte en ny väska. Den klassiska Bayswatern har varit under radarn länge och igår när jag var inne i Mulberry-butiken hittade jag en perfekt "Hotspot-variant" av klassiskern i krackelerad lack. Cool med ändå klassisk - precis som jag skulle vilja beskriva min stil.
Vida svarta byxor - Utöver alla smala svarta byxor som jag behöver investera i letar jag efter ett par perfekta vida raka svarta byxor som sladdrar längs benen. Så elegant! Acnes ovan hade varit PERFEKTA om linningen inte hade varit så osmickrande.

Dagens DN Söndag


Idag summerara jag de gångna modeveckorna i
DN. Vilka trender har vi att vänta från New York, London, Milano och Paris?

Årets CFDA-nomineringar


I måndags tillkännagavs nomineringarna till årets CFDA-gala. CFDA skulle närmast kunna beskrivas som modevärldens motsvarigheter till filmvärldens Oscars. Nomineringarna var motiverade men inte så överraskande överraskningar. Själv hoppas jag på Rodarte i damkategorin (lätt!), Band of Outsiders i herrkategorin och Proenza Schouler när det kommer till accessoardesign (de har börjat göra löjligt fina väskor!).

Årets damdesigner: Marc Jacobs, Narciso Rodriguez och Rodarte’s Kate and Laura Mulleavy
Årets herrdesigner: Calvin Klein Collections Italo Zucchelli, Michael Bastian och Scott Sternberg för Band of Outsiders
Årets accessoardesigner: Marc Jacobs, Vera Wang och Proenza Schouler’s Jack McCollough och Lazaro Hernandez

Magasinmatematik: Lindsay + Nylon x 2 = tröttsamt

'
Nylon April 2009, Nylon Maj 2007

Vad gör Lindsay helt plötsligt på en massa omslag igen? Just när man trodde att LA-slödder som Paris Hilton, Nicole Richie och Lindsay Lohan blivit bortrensade från magasinhyllorna för gott. Jag undrar om det är medvetet att båda tidningarna skriver om "den nya pin-upan".

"Lindsay Lohan, a pin-up for a new era"   
Nylon April 2009
"The return of the Pin-up"    Nylon Maj 2007

Hot hot hot - Hudigt herrigt


Övre raden: Etro, Stella McCartney, YSL
Nedre raden: Chloé, Giorgio Armani, Paul Smith

Ett par härligt luftiga kostymbyxor (gärna med veck) i kombination med en rak herrig kavaj är en svårslagen kombo våren och sommaren 2009. Tonerna är ljusa, mjölkiga och hudnära. Full pott säger Hotspot!

Pamelas DJ-skola


Jag gav upp ganska fort, är troligtvis världens sämsta mixare. Jag hörde inte ens skillnad på låtarna... Jag tror att
Eleonore hade lite bättre känsla än vad jag hade... Tusen tack iallafall Pamela. Det var verkligen trevligt och skoj!

Filippa K


Filippa K valde att inte ha någon visning under modeveckan i år men man kan ändå lita på att de hittar på något bra när de ska presentera kollektionen för pressen. Igår bjöds en intim grupp till salongen för att inspektera höstkollektionen 09. Filippa Knutsson själv presenterade och beskrev hela kollektionen samtidigt som vi journalister sippade på champagne.
Det fanns många väldigt bra delar i kollektionen. Byxorna var genomgående helt fantastiska och jag såg minst två par som jag ska införskaffa så fort de landat i butik. Skjortor som är lite längre är något som jag letar febrilt efter just nu, jag vill kombinera dem med kostymbyxor och kavajer. Igår fick jag se en fulländad version av den look som jag just nu försöker få till. Åh, varför måste man vänta ända till hösten... Vill ha nu!

Åh vad jag vill se ut så här idag!


Våren har kommit till Stockholm och ingen är gladare än jag. De mörka färgerna vill jag byta ut mot beige och vitt och det svarta lädret mot brunt. Synd bara att garderoben inte riktigt har hängt med på att jag mentalt bytt årstid.

Kavaj: Whyred, grönt är verkligen skönt!
T-Shirt: Whyred
Halsband: YSL (Cage-style-fabulous!)
Skor: De här hade jag med igår på plåtningen - grymma. Från Topshop
Byxor: Monki Bonki
Nagellack: Måste byta ut förrådet av svart, blått och mörkrött nagellack mot mocca, hud smutsrosa.
Väska: Glömde ju väskan...Givenchy

Kaosartad start på en härlig dag


Imorse vaknade jag av att byggarbetare skulle in i mitt sovrum för att bygga balkong. Varför måste alla hantverkare börja jobba kl. 07.00? Nu är det totalt kaos här hemma med människor som springer in och ut ur lägenheten och mitt i allt byggdamm sitter jag och försöker jobba. Jag skulle gärna fly fältet om det inte vore så att jag är fast här hela förmiddagen.
Ja ja, jag har desto roligare saker att se fram emot i eftermiddag - Filippa K har pressvisning för deras höstkollektion, Mikas har vernissage och sen, det roligaste av allt, ikväll ska jag på middag hem till
Pamela hon ska lära ett gäng tjejer hur man DJ:ar. Jag är nervös men entusiastisk!

Vårplåtning för DN


Hela dagen har tillbringats i DN-studion. Vårens hetaste trender har plåtats och även om jag igår hade grav ångest över hur det skulle gå (som alltid) så gick det väldigt bra. Det ska bli så fantastiskt kul att få se resultatet nästa söndag. Nu måste jag sortera kläder och skriva listor. Adieu!

Jobb


Måndagar är lika med redaktionsdag på Demo. Idag har roliga möten med fotografer och stylister avlöst varandra och mellan varven har jag försökt styra upp några akutsaker för DN. Imorgon är det nämligen stor plåtning i DN-studion vilket innebär att kvällen kommer att tillbringas rotandes i kassar, jag är nämligen långt ifrån färdigplanerad inför morgondagen...

Dazed & Confused April

Bild: Dazed & Confused April 2009

Oj vad mycket press det blivit på Dolce Gabbanas brokadplagg. Inte konstigt att de körde
en favorit i repris till hösten.

Måndagsmöten


Hela dagen idag är smockad med möten.

Jacka: Filippa K
Byxor: Filippa K
Skor: Whyred
Skjorta: Acne
Smycken: Diverse

PS. Visst ser jag glad ut?!

Söndagsfika


Nu ska jag hem till några vänner på kaffe.

Jacka: Filippa K
Skjorta: H&M
Byxor: Hope
Skor: Acne
Smycken: Diverse

Röda skor


Jag måste förstås visa mina röda skor från Minimarket också. Nej, jag kunde helt enkelt inte hålla mig borta från de glada stövletterna från Minimarket...

Klumpfot


Vad jag har velat ha de här skorna. Siktet var inställt på att köpa dem på rean efter jul men de sattes aldrig ner. På Acne Archive hittade jag dem till halva priset. Nu behöver jag inga mer skor på ett tag. Jag har handlat en hel del skor den senaste tiden -
Whyred, Zara, Minimarket (som jag precis kom på att jag inte visat).

Acne Archive


Idag när jag gick en antikrunda i Vasastan tittade jag förbi Acne Archives, där hittade jag något som jag trånat efter länge. Jag visar vad lite senare.

Helgnöje


Just nu står det onormalt mycket travar med böcker här hemma. Äntligen har alla mina böcker från källaren kunnat få kom upp i lägenheten. Bokhyllan är klar och i helgen ska det sorteras. Joy!
Så, nu sätter jag på
det här, öppnar det här och bläddrar i mina kärt återfunna vänner. Fredag, kan man något annat än att älska fredagar!

Bloggmode


Den nya bloggportalen Bloggmode har intervjuat mig.
Läs om ni vill.
Läs här

Tack och hej!


Bild: Louis Vuitton F/W 09

Så var det roliga över för denna gång. Jag känner mig mätt, nöjd och belåten efter de stora modeveckorna. Även om starten i New York var ovanligt slätstruken (bortsett från fantastiska Rodarte), London ofattbart tråkigt (bortsett från Louise Goldin och en skaplig prestation från Christopher Kane) och Milano var som det alltid är (ganska ointressant bortsett från Prada) blev det storslagen utdelning i Paris. Utdelning så det räckte och blev över för alla fyra veckor - Lanvin, Ann Demeulemeester, Haider Ackerman, Balenciaga, Givenchy, Nina Ricci, Alexander McQueen, Miu Miu.

Moget Miu Miu!


Bilder: Miu MIu F/W 09

Miu Miu brukar kännas ungt och något whimsical men höstkollektionen hade nästan kunnat vara en Pradakollektion. Den känns väldigt mogen och chic på typiskt Prada-maneér. Inspirerad av dagens societet har Miuccia skapat en kollektion som känns modern men ändå konservativ, något motsägelsefullt (precis som dagens överklass?). Borgerliga markörer som päls och välskräddade kappor placeras i en styling som känns allt annat än stel och mossig (som väl är klassiska sinnebilden av den tillknäppta bourgeoisien).

PS. Jag gillar det! Mycket!

Sommarens kavaj ?!


Bild: Kavaj från Tiger

Jag håller just nu på att gå igenom ett gäng kassar som min assistent
Josephine har plockat ihop till en plåtning för DN. Jag hittade den här fullträffen till kavaj. Den kommer från Tiger och färgen är vackert blå/grå. Tips till alla som letar efter en ljus kavaj med andra ord.

Grymt erbjudande


Just nu har Mint & Vintage ett fantastiskt erbjudande i samarbete med Demo. Köper du för 700 kr så får du 3 nummer av Demo på köpet. Ange Demo i kommentarsfältet när du beställer! Erbjudandet gäller i en månad.


Demo #4


Demo #4
Fotograf: Andreas Kock I Styling: Karolina Skande


Idag kommer nya numret av Demo till alla prenumeranter och på tisdag (17/3) kommer den ut i butik. Det är ett fullspäckat nummer (32 extra sidor) med fantastiska artiklar. Vi har bland annat undersökt hur det egentligen fungerar bakom kulisserna i inredningsprogrammen som Roomservice och Äntligen hemma,
Agnes Braunerhielm har skrivit en rafflande artikel om modevärldens mörka hemligheter och vi kollar även in den nya svenska couturetrenden. Naturligtvis bjuder vi även på fantastiska modejobb för både tjejer och killar.

PS. Hoppas ni gillar omslaget med dösnygga Hanna. Andreas Kock har plåtat och jag har stylat.

Varje modebloggares önskeoutfit


Ja, ungefär så här tippar jag att varenda modebloggare vill se ut just nu (om vi bara hade råd...).

Kavaj: Ljus kavaj, hypen har bara börjat... Från Stella McCartney
Linne: Ett grått lite slappt linne Alexander Wang
Väska: Krockolicious från Givenchy. Glöm Prada, Balenciaga, Miu Miu, just nu ska väskan komma från Givenchy!
Smycken: Jag gissar att jag inte är den enda som har siktet instället på Acnes smyckeskollektion (designad av Michael Zobel)
Skor: Är det någon som missat dessa skor från Alexander Wang?
Byxor: H&Ms kopior av dessa byxor ägs av varenda modebloggare out there känns det som. Dessa är från Opening ceremony.
Nagellack: Jag vet inte hur det ligger till med er men jag är iallafall sugen på ljusa naglar. Pudrigt!

Tandis


Nu ska jag iväg till tandläkaren. Ahhh!

Kavaj: Whyred
Kjol: Miu Miu
Blus: Minimarket
Scarf: Acne
Armband: Diverse
Skor: Minimarket

Den är min!


Snälla
Eleonore köpte med sig den nya Prada-parfymen till mig från Paris. Glad! Den luktar gott! Tack så mycket!

Livebilder Chanel


Bild: Livebild från Chanels F/W 09-visning

Livebilder från Chanels visning går att hitta lite här och var. Inläppet till visningen började halv elva. Snabba puckar. Av det lilla man kan urskilja från de suddiga mobilbilderna ser det ut som om även Karl har hoppat på 80-talståget.

Fly fältet


Snickare är här och bygger min efterlängtade bokhylla så idag får jag fly fältet och ha kontor på Anglais eller liknande.

Byxor: Hope
Skjorta: Hope
Kavaj: Acne
Skor: Acne
Väska: Chloé
Smycken: Diverse

Mellanmjölk


Bild: Stella McCartney F/W 09

Stella McCartney - bortsett ifrån ett par Stellaperfekta kavajer känns den senaste kollektionen något tam. Fin - jovars, bärbart - absolut, breathtaking - nej. Mer har jag faktiskt inte att säga om den här kollektionen.

PS. Jo förresten, Stella känns starkare på sommaren.

Nytt nummer av Self Service


Bild: Self Service vårnummer 2009

Ett nytt nummer av hyllade selfservice har landat i tidningshyllorna. Omslaget, som frontas av Raquel Zimmerman och är fotat av Ezra Petronio, får inte mina modecylindrar att tändas men jag kommer självklart att slanta upp för bokmagasinet ändå. Jag är helt klart nyfiken på modeserien: 36 looks med Raquel Zimmermann, Eniko Mihalik, Lara Stone & Dree Hemingway.

Givenchy Bä, Dries van Noten bu!


Bilder: Givecnhy F/W 09

Vad bra denna modehöst kommer att bli! Paris visar sig från sin bästa sida. Givenchy - underbart! Modet i höst blir vuxet och sofistikerat - äntligen! Schiaparelli och 40-tal är återkommande teman. Mode som passar alla kvinnor (på riktigt!), gammal som ung - vilket känns otroligt befriande och modernt! Hurra Tisci!

"It was Schiaparelli, animal sensuality, the forties, the thirties,"
"Actually, I wanted to show lots of different shapes for all kinds of women."

Riccardo Tisci


Dries van Noten är dock en av de designers som jag hade stora förhoppningar inför som ej lever upp till den här säsongens höga standard. I övrigt är det idel lovord från Hotspots sida.


Bild: Dries van Noten F/W 09

Vårtecken


Bild: DN 8/3

Idag tipsar jag om härligt våriga accessoarer i DN. En del av pryttlarna hittar ni på
DNs nya webbsida Livstil.

Kolla in

Nu börjar det hända grejer!


Bilder: Haider Ackerman F/W 09

Belgarna i Paris levererar. Haider Ackerman visade en kollektion som är fantastisk! Jag tippar att Haider kommer att bli nästa stora hype! Balmain, släng dig i väggen!
Själv beskriver han sin musa med orden: "She's coming from nowhere and brings her treasures with her,". Jag vill vara flickan som dyker upp med skatter från ingenstans - iallafall om det är så här hon ser ut!

PS. Jag vet att det blir mycket visningar men what to do när det är modehögtid i Paris och den ena fantastiska designern efter den andra briljerar! Just nu känns det lite som att det inte finns några modeveckor utöver den i Paris - New York, London och Milano får rycka upp sig om de vill vara med  och leka!

Trompe l'oeil

Bild: Commes des Garcon F/W 09

Det surrealistiska konstgreppet trompe l'oeil hänger sig kvar i modevärlden. Här hos Commes des Garcon i form av påmålade (?) fickor och skor med påmålade tår.
Själv refererade Rei Kawakubo till Wonderland - "where nothing is as it seems.".

Personlig favorit


Bilder: Ann Demeulemeester F/W 09

Vad jag gillar Ann! Jag undrar om inte hon, när det kommer till min personliga stil, är favoriten just nu. Jag älskar verkligen allt, allt, allt! Svart och vitt är min brödföda (hur fint är det inte att Ann beskriver det svarta som en beskyddare till det vita?!). Kavajer och vita dekostruerade skjortar, ja! Svarta byxor, oh la la. Moderna draperingar - mmmm. Svarta mördarstövlar - åh! Jag blir omedelbart frustrerad över att jag inte kan få se ut precis exakt såhär!

Coco Avant Chanel




Oj vad jag ska se!

Såg att
Linn hittat trailern

Lanvin - Parisiskt 40-tal


Alber Elbaz behöver inte skrika eller provocera. Han presenterar elegans i dess sanna form. När övriga designers slår knut på sig själva för att komma på något nytt, eller motsatsen, skapa närmast identiska kollektioner (av osäkerheten (?) att i kristider våga ändra ett vinnande koncept) återuppfinner och utvecklar Alber Elbaz sig själv och sin estetik på ett briljant sätt som är både tidlöst och självsäkert.
Alber Elbaz säger att han är en realist. Jag önskar att min verklighet var så här chic!

Margiela, eller?!


Bilder: Maison Martin Margiela F/W 09

Förra säsongen spreds envisa rykten om att Martin Margiela gick i pensionstankar och att kollektionen skulle bli den sista gjord med hans välsignade designhand. Något bekräftande har dock inte kommit från högre ort så ovissheten har legat luften.
Style.com tycker att något är fuffens med visningen som igår gick av stapeln. Vissta fanns många tyspiska Margiela-grepp i kollektionen - "nakenhet", sylvassa axlar, dekonstruerade plagg. Men något mycket viktigare saknades nämligen ett tydligt budskap som knöt ihop hela kollektionen - "Yet all of it seemed to be done by rote, as if it had been pulled out of the label's back catalog.". Den nya kollektionen som endast var ett hopkok av Margiela-attribut driver inte modet framåt, något som har varit Margielas grund sen start. Den stora frågan återstår med andra ord - har Margiela gått i pension?

Folk skräder inte orden


Det är underhållande att läsa folks kommentarer kring visningarna på tfs. Många verkar i Balmains fall
vara inne lite på samma bana som jag själv. Dock med en betydligt syrligare ton. Betyder detta slutet för "Balmainian" som pågår? Hoppas det för själv är jag så trött på den slitna trash looken.

- "It seems to be going a little bit Project Runway contestant..."
- "Insulting on so many levels..."
- "How many seasons has Mr. Balmain been rolling in his grave?"
- "This is sooo ridiculous"
- "all you gotta do is go to your local stripper store"
- "It's funny how, no matter how trashy/insulting/ Balmain is, it will still be as popular with buyers"
- "What the hell happened? I mean, Balmain was always tacky and loud and even a bit vulgar, but this? This just looks ridiculously ugly, and cheap to boot."

I arkiven


Bild: Balenciaga F/W 2009 och Balenciaga F/W 1948

Även om Christobal Balenciaga främst gjorde sig känd för sina arkitektoniska konstruktioner och former går det att hitta
mjuka draperingar även i hans designarkiv. Inspirationen bakom den nya kollektionen var enligt Nicolas Ghesquire en resa till Rajesthani Indien samt en studie av sari-influenserna i Cristobal Balenciagas arkiv. Inget 80-tal, Dynastin eller YSL med andra ord. Även om det är många med mig som tycks se det i kollektionen.

"Anyone on the lookout for eighties influences might see something Dynasty /.../ in the puffed shoulders of the spotted and streaked prints that were wrapped into dresses and fragile blouses."
Style.com

Nina Ricci


Som så många andra (eller snarare ALLA andra) väljer Olivier Theyskens att upprepa många av de estetiska grepp som han presenterade i föregående kollektion (dock med en mörkare vision denna gång), kort-fram-långt-bak-klänningar, Bodys med kavaj över, markerade axlar. Inspirationen sägs vara
Thierry Mugler (som för övrigt tycks spöka i många av säsongens kollektioner). Med tanke på inspirationen (och resultatet) kan vi genast konstatera att Olivier Theyskens inte valde banan att tillfredställa sina chefer men en kommersiell kollektion. Innebär det att detta är det sista vi ser av Olivier för Nina Ricci?!? Hoppas inte!

Balmain F/W 09!


Bloggvärlden har hållt andan och nu har bomben briserat. Jag tror inte att gemene modebloggare kommer att bli besviken. Visst är det sexigt (!) men är det inte lite för lätt, lite för uppenbart?! Visst, jag ska inte sticka under stolen med att vissa enskilda plagg vid en första anblick får mig att känna positiva känslor som till exempel; nitklänningen med markerade axlar, nitkjolen och drop crotch-byxorna men jag vet ändå inte... Vissa av plaggen (se blå glitterklänning) hade på allvar kunnat hänga i den typen av krimskramsbutiker som brukar finnas i närheten av centralstationen i världens storstäder (vet ni vilken typ av butiker jag menar?) och då hade man troligtvis inte ens lyft upp blicken. Jag kan inte tycka att det här riktigt hör hemma på den stora modearenan där man ska tåla att jämföras med YSL, Chanel, Balenciaga, Nini Ricci med flera. Raka vägen in på Topshop, Bik Bok och Gina Tricot... Hej och hå!

Vad säger ni? Älskar ni?

I Love you!


Vad ni är fantastiska! Jag har fått så många bra råd och tips
angående skorna. Bland annat fick jag tips om ett par skor från LaRedoute som är närmast identiska med de jag köpte på Zara. Det enda jag undrar över är hur klacken ser ut?! Varför har de inte plåtat skon i profil? Sen fick jag även tips om ett par coola skor från Ash. Här är jag dock lite tveksam till klacken, är den för låg?

I vilket fall. Ni är helt underbara! Det här är verkligen behållningen av att blogga!

Balenciaga F/W 09


Bild: Balenciaga F/W 09

B-A-L-E-N-C-I-A-G-A. Vad kan man säga så här spontant med andan i halsen efter att precis ha upptäckt bilderna på tfs.
80-talet känns onekligen väldigt påtagligt (ett spår som Nicolas var inne på lite även
F/W 08) och YSL känns absolut närvarande. Även om jag inte är överväldigad (väntar fortfarande på chocken likt den vid F/W 06-kollektionen) så tycker jag väldigt mycket om den, något av det bästa vi sett so far. Det känns som ett nytt grepp för Nicolas även om jag tycker mig skåda att han jobbat vidare lite på känslan han introducerade i och med F/W 08-kollektionen men mjukare på alla sätt.

Behålla eller returnera?


Ni vet hur jag ångrar att jag lämnade tillbaka
de här skorna från Zara. Efter tips från Elin köpte jag ett par liknande skor igår som även de kommer från Zara. Jag är dock inte helt övertygad om att de är lika perfekta som de jag returnerade (jag är bland annat lite skeptisk till trä-platån) så nu är jag förstås osäker på om jag ska returnera även det här paret. Ahh! Livet är fullt av svåra shoppingbeslut.

Gomorron, gomorron!


Bråttom!

Klänning: Acne
Skor: Whyred
Väska: Chloé
Halsgrej: Tiger
Armband: One of a kind

Bye bye!

We aint seen nothing yet


Det må så vara att 75% av modeveckorna är över men det säger egentligen närmast ingenting om kommande modesäsong. Paris - det är där de stora drakarna huserar!

- Blir detta Olivier Theyskens sista visning för Nina Ricci? Och i sånt fall kommer han att möta de kommersiella kraven eller kommer han ta ett storslaget farväl?
- Det var längesedan Nicolas Ghesquire överraskade oss rejält. Är detta säsongen då han gör en succékollektion likt
F/W 06?
- Balmainia - alla är som tokiga i Balmain just nu. Kommer modehuset att leverera?
- Givenchy har stigit som en raket rakt upp bland modehimlens starkast lysande stjärnor. Har vi tröttnat på den svarta rockdeppiga gothlooken eller vill vi har mer svart modeallvar?!
- Maison Martin Margiela står uppskriven på schemat så uppenbarligen stämde inte domedagsprofetierna som cirkulerade under förr modeveckan men vad ska han hitta på efter att han återuppfunnit sig själv i retrospekt förra året. Fortsätter tillbakablicken eller kommer han att sträva framåt?!

Modesagan fortsätter...

Moderådet


Stureplan har frågat ett gäng eminenta modemänniskor angående vårens trender och jag fick tydligen var med i den förnämliga skaran. Till råga på allt först ut tillsammans med förträffliga
Claes.

Läs mer

PS. Försök att inte titta på den anskrämliga bilden av mig...

Vårens spektakulära nyheter


Bild: Hotspot provar vårnyheterna på NK

Cirkusen har kommit till stan, närmare bestämt till NK. Vill du se hur du ser ut i vårens spektakulära nyheter så tycker jag att du ska gå in här och prova kläder i skepnad av skäggiga damen, de siamesiska tvillingarna eller varför inte som cirkusdirektören himself. Det finns inget som är så festligt (och creepy på samma gång) som en cirkus. Jag måste verkligen säga att de fått till den rätta cirkuskänslan på sajten!


Planer


Idag - jobb, jobb, jobb. Skriva och möte är det som står på agendan. Vad man längtar efter lite sol nu...

Byxor: Acne
Skjorta: Acne
Skor: Acne
Väska: Chloé
Smycken: Diverse

Lilla vän


Jag hittade den här bilden av Auguste Tomasuito på fashionologie. Den lilla stackaren grät vid båda sina ingångar på Jil Sanders visning. Märkets publicist förnekar tydligen att det någonsin har hänt, även efter att ha sett bildbevis.

Modell - inget yrke där man kommer undan med en dålig dag på jobbet...

Katlin Aas


Miuccia brukar förvandla alla modeller hon rör vid till supermodeller. På visningen i söndags lät hon den unga nykomlingen Katlin Aas, blott 16 år gammal, både öppna och stänga visningen. Kan vi gissa att hon kommer att fronta Pradas höstkampanj?! Om inte annat så har hon med största sannolikhet en hel del andra kampanjer att se fram emot inom en väldigt snar framtid. Det brukar vara så det fungerar när drottning Prada lägger sin välsignande hand på en modell.

Recycle


Dolce & Gabbanas höstkollektion var en hyllning till
Elsa Schiaparelli, kanske borde även våren 09 ha tillskrivits legenden Schiaparelli då de båda kollektionerna har enormt mycket gemensamt.
Det är verkligen intressant att höstsäsongens tydligaste trend är återvinnandet av befintliga trender. Om man bortser från det faktum att Dolce & Gabanna har valt att förtydliga kopplingen till Elsa Schiaparelli genom att välja chockrosa som accentfärg är det inte så mycket som känns nytt från förra säsongen. Man har helt enkelt överdrivit, utvecklat och förfinat förra årets succésilhuette med ballongärmar och pennkjolar. Stylingen är i stort även den densamma om man detaljgranskar hår (mittbena slickat), smycken (mycket i halsen) och väskor (som bärs i handen).

OBS! Lägg märke till den surrealistinspirerade Elsa-vinken där man använder handskar som halsduk!

Skrivkramp


Det är sällan jag känner jobbångest men idag har jag total skrivkramp och det blir inte bättre av att jag måste få en text klar till i eftermiddag. Det är bara att bita i det sura äpplet antar jag.

Kavaj: Topshop
Blus: Acne
Skärp: Acne
Skor: Acne
Byxor: Filippa K
Armband + ringar: Gamla, ärvda och second hand

Väska


Bild: Fin väska från Prada F/W 09

Det är verkligen skoj att kolla in
detaljbilderna från Pradas visning - de får kollektionen att växa något oerfört. Kolla bara in den här väskan! Jag tar en sån i svart, eller i och för sig oxblod är inte så tokigt det heller. Jag tar två!

En titt i kristallkulan


Bilder: tv Pre-fall 09, th F/W 09

Pre-kollektionerna brukar ge en ganska bra vink av vad man har att vänta kommande säsong. Färger, former och silhuetter från pre-kollektionerna brukar återkomma i en utvecklad version när det är dags att presentera huvudlinjen. Christopher Bailey har dock tagit det ett steg längre och skickar ut i stort sett samma plagg från pre-fall-kollektionen på sin F/W-visningen. Den naturliga frågan blir naturligtvis varför man då har en pre-kollektion överhuvutaget?

Mini-intervju





Måndag hela veckan


Så var det måndag igen. Puh! Jobbet väntar och jag som fortfarande inte har återhämtat mig från
Klings middag i lördags...

Kavaj: Filippa K
Tröja: Filippa K
T-Shirt: Acne
Jeans: Acne
Skor: Acne
Halsduk: Lindex
Amrband: Gamla / Ärvda

Första bilderna

Bilder: Prada F/W 09

De första bilderna från Prada-visningen har börjat sprida sig på nätet. Att lårhöga stövlar, rött och hårigt pälsiga material kommer att bli populärt till hösten känns som en lågoddsare. Något annat vågar jag inte säga innan jag sett den kompletta kollektionen.

Marni F/W 09


Marni F/W 09

Marni har känts rätt sömnigt de senaste säsongerna men nya höstkollektionen upplevde jag som ganska fräsch, iallafall första halvan. Andra delen gav mig lite Lanvin-vibbar - fast, jag kanske överanalyser. Nu håller jag andan inför modeveckornas höjdpunkt framför alla andra - Prada - kl 19.00 smäller det!