header to adsVeruschka von Lehndorff

image2472
Jag har blivit besatt av Veruschka von Lehndorff efter det att jag såg
Blow up för några veckor sedan. Jag kan inte sluta tänka på den mytiska skönheten vars 70-talssafarilook jag gärna skulle anamma i sommar.
Född på ett gigantiskt gods i Kaliningrad i Ryssland, grevinna till titeln, fadern avrättades när Veruscka (eller Vera som hon egentligen heter) var 5 år efter det att han försökt mörda Adolf Hitler, vid 6 års ålder var hon hemlös, legendarisk modell och erkänd skådespelerska (senast medverkande i Casino Royal). Vilket liv!
Vacker så det gör ont och otroligt gripande och fascinerande som person!

"I dressed all in black and went to see all the top photographers, like Irving Penn, and said, 'I am Veruschka who comes from the border between Russia, Germany and Poland. I'd like to see what you can do with my face.'"
Veruschka von Lehndorff

Miu Miu-klänning på tapeten

image2472
Tro det eller ej men ibland läser jag faktiskt andra tidningar än modemagasin - nämligen inredningstidningar. I senaste numret av Residence fann jag något som stimulerade båda mina intressen, mode och inredning, en specialtapet med en underbar Miu Miu-klänning från F/W 06-kollektionen på. Jag tycker att det var fint men framförallt får det mig att minnas vilken bra
kollektion F/W 06 var för Miu Miu!

Höstens kampanjer

image2470
Bilder: Höstens kampanjer från Roberto Cavalli, Escada, Louis Vuitton och Chanel.
Tre av fyra modeller är "hämtade direkt från 90-talet"!


Äntligen har höstens kampanjer börjat läcka ut på webben. Julafton för alla modemissbrukare! Den första slutsatsen man drar är ju onekligen att 90-talet nu är tillbaka på fler sätt än bara när det kommer till snitt, färger och plagg, nu är det även 90-talets modeller som gäller. Själv tycker jag i ärlighetens namn att det känns lite trist. Kul om det hade varit ett modehus som valt att väcka liv i någon gammal klenod men när det blir norm känns det mindre spännande. Som med allt annat.
Av kampanjerna ovan gillar jag Chanels kampanj, med Claudia Schiffer som modell och Karl Lagerfeld himself bakom kameran, bäst! Nu vill jag se Pradas kampanj med Linda Evangelista (ytterligare en 90-talsmodell) och Balenciagas med Charlotte Gainsbourg!

Glaze - Ny "Weekly Glossy"

image2469
Bild: Nya tidningen Glaze

Tidningar ploppar upp som svampar ur jorden just nu och populärast är det att starta tidningar i genren "weekly glossy" alá Grazia. I dagarna lanserades Glaze som är en av de nya tidningarna i genren. Jag har varit med på ett hörn och stylat ett modejobb med tillhörande plock! Värt att spanas in, speciellt med tanke på tidningens facila pris 9:90 kr. Jag kan lova er mycket tidning för pengarna!!

I Paris kan man vintage!

image2469

Så var man åter hemma i Stockholm efter två fantastiska dagar i Paris. Jag är kär i Paris! Delvis för den fantastiska vintageshoppingen, man har inte råd att handla en grej men det är ändå helt underbart! Kellyväskor på rad, chanelsmycken i klasar och fantastiska plagg som skulle platsa på ett museum. Glöm Myrorna, här handlar du inte begagnat för att det är ett billigare sätt att komma över de dyra märkesplaggen, här köper du kläder som samlingsobjekt. Visst, oftast kan det vara något billigare än att köpa sakerna nya men ibland kan det vara samma priser eller till och med dyrare. Jag var fantastiskt sugen på ett brunt Hermes-armband och ett par vintage solglasögon, men shoppingambivalent som jag är för tillfället blev det ingetdera. Men det gör faktiskt ingenting...

Stylingkampen

image2467
Eleonore som prima ballerina
Bild:
Modette

I Paris är allt toppen! Snart ska vi dra iväg till Marais och kolla läget men jag måste bara slänga upp ett litet tips. För ett tag sen var jag och plåtade med Eleonore, nu kan jag avslöja vad vi hade för oss. Roliga Modette gav nämligen sex bloggare en utmaning, att styla Eleonore i en stil som man själv gillar och vill se Eleonore i. För mig är Eleonore  en söt och späd liten ballerina (jag gillar balettflickor) så mitt val var givet. Nu står det upp till er att avgöra vem som lyckats bäst med sin styling, så gå in och kolla vad Klang, Caroline, Pamela, Michaela och Signe har hittat på. Rösta!

I love Paris in the spring!

image2466
Imorgon åker jag till Paris! Fantastiskt, förstås, även om min gamla häck till kamera mycket lägligt har valt att dra sin sista suck. Känns något trist, i Paris utan kamera... Ja ja, jag är iallafall hemma igen på onsdag. Nu måste jag packa, något.

Therese

image2465
Bild: Therese i Sofis mode

Idag har jag plåtat modejobb för Solo med snygga och duktiga modellen Therese som jag hittade tack vare min
efterlysning av modeller här på Bloggen. Jag blev så störtnöjd med jobbet hon gjorde för mig i Sofis Mode att jag valde att jobba med henne även för Solo. Missade ni jobbet hon gjorde med mig i Sofis mode går det nu att se på webben.

Dyr Diorteknik

image2464
Bild: Ny mobiltelefon från Dior

Att modehusen ständigt försöker hitta nya vägar att tjäna pengar är inget nytt och designtelefoner har vi visserligen sett förr men den här gången är det Dior som ger sig ut i teknikvärlden för första gången någonsin. Den lilla telefonen är skapad för kvinnor, kvinnor med pengar. Telefonen kommer nämligen att kosta ca 33 000 kr (ouch!) och den kommer endast att säljas i några få utvalda butiker. Tycker man inte att telefonen är tillräckligt exklusiv som den är kan man få den specialgjord med diamanter och alligatorskinn, men då får man hosta upp närmare 170 000 kr.

Trendspaning ?!?!

image2463
I fredags var jag på Spymlan (Spy Bars uteservering) och observerade snabbt en ny trend - Fejk tatoos på händerna. Pennan gick het och kön var lika lång för att få ett anpassat budskap på händerna som för att komma in på stället. Jag uppskattar det till att 60% av besökarna gick därifrån med text på fingrarna.
Det nya istället
budskaps-t-shirts alá Catherine Hamnett måntro?

Min nya uppdragsgivare

image2463
Bild: Snart kommer ni att se mina jobb i DNSöndag!

Det är en del av er som har varit lite nyfikna på vad jag ska sysselsätta mig med nu när jag inte längre jobbar för Aftonbladet. Även om det är ett par veckor kvar tills ni kan se mitt första jobb så kan jag nu avslöja att jag kommer att jobba för Dagens Nyheter och då framförallt för deras Söndagsbilaga där jag kommer att styla och skriva om mode i varje nummer. Fantastiskt roligt då jag tycker att DNs söndagsbilaga är helt grym men naturligtvis är det även lite läskigt! Aftonbladet var ju min första riktiga uppdragsgivare och det känns onekligen lite konstigt (men skoj) att ha "bytt sida". Jag vet dock med säkerhet att personen som kommer att ta över efter mig på Aftonbladet kommer att göra ett strålande jobb!

Tre töntiga utbytesstudenter? Nej, Dior Hommes kampanjmodeller.

image2461
Foto: Backstage på Dior Hommes plåtning av F/W-08-kampanjen

Nej, det är inte tre osäkra utbytesstudenter på ett amerikanskt college, det är Dior Hommes modeller på plåtningen för den kommande höstkampanjen - tre heta (!?) brasilianare, André, Gabriel Heckler and Max Motta. Det ser så
förvånansvärt oglamouröst ut, ungefär lika olyxigt som när jag plåtar modejobb på Aftonbladet... Jag trodde att kampanjplåtningar var stora glassiga produktioner.

Det går för fort

image2459
Bild: Madonna i Stella McCartney S/S 09

Att stjärnorna får förtur till kollektionerna och ofta syns i plagg från kommande säsong är vi rätt vana vid men när Madonna väljer att bära en klänning från Stella McCartneys S/S 09-kollektion på amfAR Galan i Cannes känns det hela mest galet. Det är flera månader kvar innan vi ens kommer att få se klänningen på catwalken, för att inte tala om när den kommer att landa i butik. Hets!

Lite mer H&M-höst

image2458
Jag måste bara visa en sista favorit från H&M. Hur söt är inte den här Prada möter Miu Miu-klänningen? Så fin med
de röda strumpbyxorna och den korta kavajen. Luv, luv, luv!

Fin!

image2457
Jag var bara tvungen att visa en av mina favoritklänningar från H&M.

Spets från H&M

image2456
Mitt i all jobbhets försökte jag idag hinna med att täcka lite av pressveckan som pågår för fullt. Självklart besökte jag H&M vars höst såg mycket lovande ut! Kolla bara på H&Ms fina presstjejer som var klädda i fina spetsplagg från höstens kollektion.

Den sista plåtningen...

image2455
Idag har jag plåtat två jobb med fantastiskt fina och trevliga
läsarmodeller! Väldigt roligt, men även lite sentimentalt, det kommer nämligen att bli de sista jobben jag gör för Aftonbladet och Sofis Mode. Jag har nämligen fått en ny spännande uppdragsgivare - men mer om det senare...

Det ser ljust ut

image2454
Det är inte helt omöjligt att
det blir en Chanel i Paris...
Nu ska jag till Aftonbladet för att plåta två jobb samt äta lunch med mina härliga kollegor! Vilken UNDERBAR dag!

Kavaj: Topshop
T-Shirt: Levis
Jeans: Acne
Väska: Chloé
Skor: Filippa K
Halsband: TIMI
Armband: Cocoo och one of a Kind (jag har redan lyckats slarva bort mitt fina armband från Mallorca...)

Den kan bli min...

image2454
Jag är i full gång med att sälja min lägenhet. budgivningen pågår för fullt. Nagelbitare så det skriker om det. För att göra saken än värre har jag och delägaren av lägenheten höjt spänningen ytterligare. Vi har nämligen satt en magisk gräns, kommer vi över den får jag köpa en Chanel 2.55 och han ett par byxor från YSL. Håll nu tummarna för guds skull, det vore inte helt tråkigt att komma hem med ovanstående dyrgrip från Paris nästa vecka.

Så har du aldrig sett Marc

image2451
Interview har satt Marc Jacobs på senaste omslaget och i en djupgående intervju/artikel vill de hävda att han är 2000-talets Andy Warhol. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Mr Jacobs längre, han börjar bli för mycket celebritypajas och för lite designer. Förstår ni vad jag menar? Fokus på fel saker. Han har ju till exempel hotat med att han ska producera en egen realitysåpa som ska handla om hans liv - vad som enligt mig i en förlängning skulle kunna komma att bli dödsstöten på hans karriär. Alber Elbaz eller Nicolas Ghesquire skulle aldrig göra en dokusåpa om sig själva...
image2452

Pressfrukost Ellos

image2450
Imorse hade Ellos pressfrukost, jag och Eleonore virrade runt som två yra höns innan vi förstod att det var på Fredsgatan 12 och inte Restaurangen som tillställningen hölls. Tyvärr fick jag inga bra bilder, det var för mörkt för att kläderna skulle kunna plåtas men jag kan meddela att Ellos bara blir bättre och bättre. Det är framförallt kul med deras unga gästdesigners!
Efter frukosten begav jag mig, i gott sällskap av
Frida, ut på stan för att plocka kläder. Vi mötte även upp Linn som även hon var ute på stan för att göra jobb. På Urban Outfitters mötte vi Sanna som jobbar på Aftonbladet (också ute i jobbärenden) och senare Elin Kling - hela modemaffian var ute slet med andra ord!

Solo nr 6 - Livet på landet

image2449
Bilder: Modejobb Solo nr 6
Fotograf: Carl Klingspor Styling: Karolina Skande
Modell: Jenny W /Stockholmsgruppen Hår & Make-up: Lisa Peterson


För några månader sedan såg jag
ett jobb i Italienska Vogue fotograferat av Steven Meisel. Jag blev helt förtrollad och kände spontant att jag bara var tvungen att få göra ett jobb med samma känsla. Jag sålde in idén till fantastiska SOLO som alltid låter en komma med egna uppslag och förslag. Sagt och gjort, vi packade två bilar och begav oss iväg till en bondgård. Resultatet finner ni i nya numret av SOLO som kommer ut imorgon.

PS. Jag vet att det blir mycket tipsande om mina jobb just nu men lova att ni kollar in den här bildserien i nya SOLO! det kan vara det bästa jag gjort, he he!

Så matchar du storkavajen

image2448
Bild: Så matchar du kavajen ur
Sofis mode nr 17

I dagens Sofis mode har jag gett fyra stylingförslag på hur du bäst bär den oversizade kavajen med olika tillfällen i åtanke. Spana in, modellen Therese bar upp plaggen med bravur. Jag blir själv grymt sugen på den loosa Monki-kavajen för 400 kr. Missa inte!

En något slö blick

image2446

Jag ser något tappad ut på bilden men som vanligt finns det ingen tid att göra något åt saken. Nu ska jag nämligen iväg till en radda presskontor för att plocka saker till en radda jobb. Förhoppningsvis blir det lunch med Elin och Linn.

Kavaj: Hope
Klänning: American Retro
Skor: Acne
Väska: Prada

Hotell i Paris

image2445
Bild:
9Hotel i Paris

Om någon vecka ska jag och Eleonore åka till Paris! Jag älskar Paris men det kan vara svårt att få tag på bra hotell, iallafall om man inte har väldigt bra framförhållning, vilket jag och Eleonore naturligtvis inte har. Kvällen har med andra ord ägnats åt hotelljakt. Jag brukar generellt försöka hitta hotell i Marais-kvarteren men det var stört omöjligt att få rum på något av de hotell som jag brukar bo på så den här gången blir det till att prova något nytt i andra kvarter. Det råkar inte vara någon som har på bott på 9Hotel?

Panama

image2444
Jag ignorerar det faktum att jag är i blöta och sjukt kalla Sverige och låtsas att jag är i Panama eller där jag skulle ha på mig:

Halsband:
Forever 21 vet hur man gör halsband
Klänning: Skjortklänning i ett uppdaterat snitt från Vivienne Westwood
Hatt: På sommaren när jag är utomlands kan jag faktiskt ha hatt
Väska: Marc Jacobs galna väska-på-väska. Älskar grodan!
Skor: Fina orange sandaler från LaRedoute

Hot hot hot - Excessive Jewelry

image2443
Övre raden: Louis Vuitton, Balenciaga, Lanvin
Nedre raden: Prada, Vera Wang, 3.1 Philip Lim


I höst blir stort gigantiskt, iallafall när det kommer till smycken. Visst har vi redan sett i ögonfallande art deco pjäser av betydande storlek men nu tar man konceptet ett steg längre, till gränsen mot vulgärt. Art decon finns kvar som referens på sina håll men man ser även rustningslika former och sneglingar mot
katolicismens kråsiga krusifix.

Chanel Resort 2009

image2442
Så har Karl Lagerfeld visat sin resort-kollektion vid en poolkant i Miami. Visningen inleddes i klassisk svart/vit Chanelanda för att sedan gå över i en ljust pastellig och lättsmalt färgskala. Vissa delar av kollektionen hade kunna flytta direkt in i Paris Hiltons garderob, bland annat den logo-prydda rosa t-shirten som hade gjort sig utmärkt på den bortskämda arvtagerskan. Min tes om kommersiella resort-kollektioner tycks hålla i sig. I en förlängning kanske RTW-kollektionerna blir exprimentella imagevisningar medan resort och pre-fall kollektionerna blir de som får kassan att klirra.
Jag gillar den lilla randiga saken bäst och mest!
Det är omöjligt att inte kommentera skorna! Klackarna verkar bara bli galnare och galnare och Marc Jacobs bakåtvända klack och Miuccias chandelierklackar ter sig helt plötsligt inte så galna i kontrast till Karls pistolskor i plexiglas. Tydligen rör det sig inte om några showpieces, de ska tydligen gå i produktion så vi får väl se vem som blir första kändisen att flasha de laddade skorna.

Sex & the city goes läsk

image2441
Bild: Patricia Field har designat Coca Cola-flaskor

Det råder total Sex & the city-feber och det profiteras på allt som profiteras kan. Ett exempel är SATC-stylisten Patricia Field som har designat en Diet Coke City Collection för Coco Cola. Fyra olika flaskor har designats i Sex & the city-anda (Jag vet inte om jag tycker att de känns så Sex & the City...).

"capturing today's modern women: confident, glamorous, sexy and more in charge of their own lives"
Patricia Field

Flaskorna är naturligtvis producerade i begränsad upplaga och de kommer att säljas exklusivt på Selfridges

En naken Agyness

image2440
Bild:
the sun

"It-modellen" Agyness Deyn hoppar naken från en byggnad vid en plåtning för POP Magazine. Tänk vad förvånad man hade blivit om man gått förbi på gatan och sett det hela utspela sig... Jobbet plåtades av den heta fotografen Ryan McGinley och jag är mycket angelägen om att få se resultatet i POP.

Fantastiskt dåliga bilder från KING-festen

image2439
Det var inte många bilder jag kom hem med från gårdagens fest (och de jag väl knäppt av var mest suddiga bilder av Eleonore), fokus låg helt enkelt på något annat nämligen att ha kul och det hade vi. Det enda tråkiga när man är på fest med så mycket glada människor är att man inte hinner prata och socialisera med alla precis så mycket som man skulle kunna önska. Mitt sällskap var iallafall de som hängde kvar ända in i slutet, sen drog vi för ovanlighetens (he he) skull till Riche för att avrunda kvällen.

Just det...Lena Patriksson Keller är Sveriges mäktigaste när det kommer till herrmode. För er som inte vet vem Lena är driver hon PR-byrån
Patriksson Communication, är delarrangör av Fashiondays by Berns och en av grundarna bakom Whyred. Lena fick under en kort intervju frågan hur man får komma på visningar under modeveckan om man inte är journalist, kändis eller stor inköpare. Hennes svar var mer eller mindre att det fick man inte de enda alternativen som återstod var om man vann biljetter eller om man blev en modebloggare av rang. Jag tycker att det var lite skoj! Så, blogga nu för glatta livet om ni vill gå på visningar under nästa modevecka!

PS. Vill ni se bättre och roligare bilder - kolla in hos Maria

Oscar de la renta resort 2009

image2438
Så har Oscar de la Renta visat sin resort 2009-kollektion. Färg var väl den tydligaste gemensamma nämnaren. Allt kändes väldigt Oscar de la Renta med inslag av Balenciagas cylinderformade snitt. Ridhatten känns onekligen även den väldigt
Balenciaga 2006.

Vad fin man skulle kunna vara..

image2437

Ja man skulle allt kunna vara bra smashing ikväll på KING-festen om man hade obegränsade resurser...

Jacka: Sliten jeansjacka blir bra till den söta volangklänningen
Klänning: Jag är ingen pyton-tjej, eller djurmönstertjej överhuvudtaget, men på ett par smala band som på
Christopher Kane-klänningen skulle det kunna funka.
Halsband: Väldigt eleganta halsband..
Skor: ...och ett par coola skor för rätt balans
Väska: Lägg en klassisker på det och du har skapat en vinnaroutfit

Ikväll blir det KING-fest...

image2435

...men innan dess ska jag hinna med ett möte med en ny uppdragsgivare (spännande!) och att reka location för en plåtning.
Vad jag ska ha på mig är fortfarande något oklart. Jag hade storslagna planer som jag inte kommer hinna infria, så nu står jag på ruta ett.

Kavaj: Hope
Byxor: Monki
Topp: Monki
Väska: Chloé
Skor: acne
Scarf: H&M

PS. Konstig bild men jag hade bråttom!

Breaking Fashion News - Mode-reality-såpa

image2434
Trött på Americas next top model och Project Runway? Då kommer snart en ny reality-såpa för den modeintresserade. Serien har gått under arbetsnamnet fashionista/stylista men det slutgiltiga namnet på serien är ännu ej officiellt. Serien kommer att utspela sig på Elles (US) redaktion där ett antal kandidater kommer att tävla om en
assistentplats åt Anne Slowey (Fashion News director på Elle), en lägenhet på manhattan och kläder från H&M av ett värde på 100 000 dollar. Det kan ju kanske bli lite kul, iallafall en säsong.

Rörlig bild från SATC-premiärenMånga är de bloggare som lagt upp bilder från Sex & the City-premiären. Jag tänkte inte låta händelserna gå förbi men jag väljer att lägga upp ett klipp med en intervju med Sarah Jessica Parker från röda mattan. Jag blir glad och pirrig i magen av att se SJP, hon ser glad och strålande ut!
Jag vill gå på den svenska premiären. Så, Micke eller vem det nu är som fixar kalaset - make it happen!

Hot hot hot - Pudrig Persika

image2433
Övre raden: Alberta Feretti, Marc Jacobs, Halston
Nedre raden: Roksanda Ilincic, Versace, Blumarine


I höst kommer vi att få se mycket av en färg som normalt sett är reserverad för våren - den pudriga hudtonen som kan skifta i allt från varm persikonyans till kallt smutsrosa. Själv är jag kär i de pudriga hudtonerna och ser gärna att de stanar till hösten och vintern (och gärna nästa vår). Enligt vissa en ganska svårburen kulör, själv är jag faktiskt inte riktigt benägen att hålla med. Jag tycker att det passar allt från en sval blond till en nötig brunett.

Mitt nya hem

image2432
Om ni undrar var jag håller hus så är det i olika fotostudios i Stockholms omnejd. Just nu snittar jag nästan 3 plåtningar i veckan vilket måste anses vara en hel del. Så mycket att jag missar roliga saker som Dagmars utförsäljning som var igår och en trevlig presslunch som jag skulle gå på med Eleonore idag. Ja ja, Cest la Vie! Nu måste jag fortsätta rodda - modeller ska bokas, bildredaktörer ska jagas och locations ska hittas.

Amatörillustrationer

image2431
Bilder: Illstrationer från The Fashion Spot

Jag hittade precis en rolig tråd på TFS där medlemmarna har lagt upp sina egna modeillustrationer. Jag är ju som bekant svag för illustrationer och finner det härligt att se så många olika och personliga stilar! Min favorit är nog bilden längst upp till vänster. Vilken gillar du bäst?

Christian Dior Resort 2009 - Nja...

image2430
Bilder: Christian Dior Resort 2009

John Galliano har visat sin Resort 2009-kollektion för Christian Dior. Blommor och volanger i massor. Jag är dock
inte helt övertygad. Jag ger inte mycket för stylingen eller håret och make-upen för den delen heller. Kollektionen känns väldigt kommersiell, vilket vid närmare eftertanke många resort-kollektioner tenderar att göra. Är det måntro så det ligger till att det är en medveten och vedertagen strategi?

Dagens tema

image2429
Idag har jag varit i studion sen arla morgon och plåtat inspirationsjobb. Ni kanske kan ana temat utifrån bilderna ovan. Imorgon är det dags för plåtning igen, puh, jag har fantastiskt många och roliga jobb på gång! Mycket roligt att se fram emot med andra ord!

Ett par nya solglasögon från Prada

image2428

Eftersom jag blivit bestulen på mina kära solglasögon fann jag det ytterst prioriterat att hitta ett nytt par. Efter lite research kom jag fram till att det fick bli ett nytt par från Prada. Helst skulle jag vilja ha samma modell som de jag blev av med men de finns tyvärr inte längre att tillgå. Ja ja, det ska iallafall bli lite kul med ett nytt par.

Möcke bra!

image2427
Bild: Ur DV Mode sommaren 2008

Alla älskar vi Jane Birkins stil som ung och i senaste DV Mode kan man skåda ett modejobb inspirerat av den legendariska ikonen. Fantastiskt välgjort och bra, hade man bara slängt ett snabbt öga hade man nästan kunnat tro att det var gamla arkivbilder som rotats fram. Stående ovationer till stylisten Fia Tegnér och fotografen Jesper Brandt!

Conversera mera

image2426
Bild: Sofis mode nr 16

I Sofis mode som kommer ut idag visar jag hur du bäst kombinerar dina favoritvardagsskor - Conversen. Fyra outfits för fyra olika tillfällen, alla med de kära basketskorna som bas. Missa inte med andra ord!

Mina armband

image2425
Bilder: Emaljerat armband från Valldemossa, lila armband från Cocoo,
rött armband One of a Kind, flätat armband från marknad i Soller.

Jag har rotat fram min gamla digitalkamera för att kunna visa upp mina nya (och gamla) armband. Det emaljerade armbandet köpte jag i Valldemossa, hade först betänkligheter om jag verkligen tyckte att det var fint eller om jag bara hade drabbats av semestershopparsjukan (då man tycker att allt inhemskt är fint), det lila armbandet är gammalt från Cocoo, det röda är mitt gamla vanliga "one of a kind" och det flätade läderarmbandet köpte jag på en marknad i Soller.

Kortfilm är melodin

image2424
Bild: Gwyneth Paltrow spelar in kortfilm för märket Tod´s

Alla märken som är något just nu vill marknadsföra sig själva genom påkostade kortfilmer med valfri filmstjärna i spetsen, man hoppas naturligtvis på att detta ska leda till att stjärnans strålglans ska smitta av sig på varumärket. Senast i raden är det lyxiga, men kanske något mossiga, lädergodsmärket Tod´s som valt att spela in en fyra minuter lång film med svala och vackra Gwyneth Paltrow. Gwyneth är den andra filmstjärnan att fronta varumärket i marknadsföringssammanhang, först ut var Sienna Miller i en kampanj 2007. Jag måste nog säga att Gwyneth var ett bättre val när det kommer till att förvalta och förmedla Tod´s varumärke.

I went to Mallorca and all I got was this lousy hat!

image2423
Bild: En hatt rikare men en kamera och ett par Prada-solglasögon fattigare

Så var man tillbaka från ett regntungt Mallorca. Tro det eller ej men det har spöregnat mer eller mindre hela tiden - ja, jag vet att ni har haft sommarvärme här hemma... Men vi hade trevligt iallafall, om man bortser från att min kamera och mina Prada-solglasögon blev stulna på flygplatsen på vägen ner... Inte mycket shopping blev det heller men en hatt (jag kanske ska ge hatten ett försök trots allt) och några armband slog jag till på. Nä, nu låter det som om jag har haft det dåligt, det har jag verkligen inte även om hagel och åska kanske inte riktigt var vad jag hade väntat mig.

Precis vad jag behöver!

image2422
Imorgon åker jag till Mallorca med min kära syster och fantastiska mamma. Vi ska bo bra, äta gott och framförallt ha det underbart ända till på söndag. Det känns overkligt (framförallt att jag mitt upp i all stress på något sätt har lyckats få ihop 3 dagars semester)! Datorn får stanna hemma men jag lovar att det blir full fart på bloggen när jag kommer hem på söndag! Ok, jag kanske tjuvbloggar lite om jag har tillgång till en lämplig dator så håll koll - shopping i Palma står nämligen på agendan och ingen kan shoppa som min mamma!

Puh!

image2421
Jag brukar inte be om ursäkt för dåligt bloggande men nu känner jag att det är på sin plats. Jag tänker helt enkelt skylla på att det är mycket nu, precis som alla andra, men det är verkligen mycket på gång just nu - roliga saker men ändå väldigt mycket!
Idag har jag bland annat varit på plåtning med min favorit
Eleonore, rara Pamela var också på plats. Som vanligt får ni veta vad vi gjorde lite längre fram, det kommer att bli skoj så mycket kan jag lova!

Trailer brideshead RevisitedJag har tidigare skrivit om Brideshead revisited, kultserien som nu blir långfilm. Har ni inte sett serien är det verkligen ett måste, den används nämligen om och om igen som refererens i olika modesammanhang. Nu har trailern släppts till den nya långfilmen och det ser bra ut, mycket bra!

PS. Jag är dock inte helt övertygad om att Ben Whishaw var rätt person att axla rollen som legenden Sebastian Flyte...

Catwalk Match - Christopher Kane

image2420

Stjärnskottet Christopher Kane träffar sällan fel så satsa på pyton, snörskor och gråa collegetröjor så är du rätt ute - och det behöver inte kosta skjortan!

Tröja:
Monkis gråmelerade tröja rekommenderar jag varmt!
Skor: Snörskor från Vagabond
Kjol: Ormskinnsmönstrad kjol från Topshop (som gärna och ofta lånar inspiration från Christopher!

Bakom kulisserna på Oscar de la Rentas höstkampanj

image2419
Bilder: Behind the Scenes från Oscar de la Rentas kampanjplåtning.

Jag hittade lite roligt information om Oscar de la Rentas kommande höstkampanj på Fashionologie. Tydligen ska Oscar ha varit fast besluten om att plåta den kommande kampanjen på
Salk Institute for Biological Studies i San Diego, forskningsinstitutet var dock inte lika övertygade om att det var en bra idé utan avböjde förfrågningen vänligt men bestämt vid tre olika tillfällen. Men...en stor donation senare var det tydligen fritt fram så till hösten kommer vi till slut ändå att få se Anja Rubik och Magdalena Frackowiak poserandes vid det biologiska institutet.

Rolig skyltning

image2419
Bilder: Cacharelbutiken på Rue Saint Honoré i Paris.

Generellt är man bättre på bra och roliga skyltningar utomlands. Här har ni ett exempel,
Cacharelbutiken på Rue Saint Honoré i Paris. Jag smygtog bilderna när jag sist var i Paris. Det hela var mycket effektfullt på plats, de galna huvudena lyfte fram kollektionen på ett bra sätt och i motsats till vad man kan tro så bidrog de till att skapa en helhetsbild och en övergripande känsla av kollektionen och varumärket. Fram med bättre och roligare skyltningar i Sverige - och då inte bara till jul!

Radiotystnad

image2418

Igår var det tyst på bloggen. jag var nämligen i
Nynäshamn och stylade ett modejobb för en ny tidning som snart kommer att lanseras. Vi hade inte direkt tur med vädret men jag hoppas att bilderna blir bra trots allt. Nu ska jag iväg och kolla på garderober till en walk-in closet som ska byggas i nya lägenheten!

Kavaj: Hope
Skjorta: Prada
Kjol: Monki
Strumpor: Sneaky Fox

Hur skapas ett signaturplagg?

image2417

Jag tror att alla Hotspot-läsare har sett den här solgula skapelsen tidigare! Visst är den fantastisk och troligtvis kommer det att vara just den här klänningen som vi om ett par år kommer att minnas från Lanvins S/S 08-kollektion. Hur kommer det sig?
Redan när klänningen växte fram på Alber Elbaz skissbord fanns nog tanken där, det här blir "klänningen". Man beslutade snabbt att den skulle komma att användas i vårens kampanj. Den har allt - en uppseendeväckande färg, visuellt är den mycket dramatisk och den känns även väldigt "Lanvinesk". Troligtvis drog man en lättnadens suck när den gula klänningen blev den som det rapporterades mest om efter visningen, eller kan "de" ha haft ett finger med i spelet även där. Man frontar klänningen i flaggskeppsbutikens skyltfönster i Paris, i stil med den påkostade kampanjen. Vid det här laget är det nästan givet att klänningen kommer att efterfrågas av världens absolut bästa stylister och man kan med andra ord vara ganska så säker på att den så småningom kommer att hamna på ett omslag till något prestigefullt magasin...
Slump, knappast! Medvetet och väl genomfört strategiskt arbete. Men vad vet jag, det här är bara hur jag tror att det kan ha gått till...

Hotspot - framtidens bloggstjärna?

image2415

Nämen,
det här var ju smickrande! Jag vet dock inte om jag har någon större önskan om att ta över rampljuset efter Blondinbella...

PS. Artikeln är baserad på en undersökning genomförd av PR-byrån Mahir

Hopp

image2414
Handlade iallafall ett par saker idag när jag besökte
Barkaby. En t-shirt från Hope (de gör överlägset de bästa t-shirtarna, jag har en grå och en vit som jag använt i fördärvelse) och en svart kavaj/jacka. Min nya grej är ju kavaj och den här fina hybriden mellan kavaj och jacka med fina kragar tyckte jag kunde vara ett lämpligt komplement. Jag spande in den redan när den fanns i vanliga butiken i Stockholm.
Jag köpte även en helt vanlig vit t-shirt från Acne och en stor laddning med böcker, kanske 10 st. Nu ska här läsas!

Charlies Änglar

image2413
Imorse vaknade jag upp med 70-talshår. Som jag tidigare nämnt har jag av naturen tilldelats det tunt nordiska håret som är spikrakt, att vakna upp med rufsiga lockar hör därför inte till vanligheten. Borstade till luggen och sprayade lite hårspray i håret sen var man klar! Tänk om det var så jämt! Nu ska till Barkaby, det börjar bli bra där - Hope, Acne, Filippa K, Whyred...

Jeans: Acne
T-shirt: Luella
Halsduk: Carin Wester
Kavaj: Topshop