header to ads



Day and Night

Day and Night
Ytterligare en perfekt kjol från
Zara. Jag tror att det är den Balenciagainspierade som  Eleonore har. Brunt och svart är ny färgkombo som gillas starkt - blanda gärna upp med mossgrönt och beige.

Dag
Stövlar: Michael vet hur man gör snygga stövlar Kors.
Halsband:
Något markabert men jag gillar halsbandet från Shopintiotion
Jacka: Söt, helt trendriktig jacka från Zara
Stumpbyxor: Tjocka och heltäckande ska de vara. Ovanstående kommer från La Redoute 

Natt
Armband: Jag är verkligen inne på brackiga armband just nu. Jag tycker det är coolt, gärna i kombination med typ en sliten t-shirt... Ingen kan konsten att bracka loss som Roberto Cavalli!
Topp: Brun sidentopp från Paul & Joes något billigare systermärke Little Joe
Skor: Glammiga skor från Miu miu
Väska: Minikuvertväska från Topshop

Phoebe for GAP?

Phoebe for GAP?
Rykten gör gällande om ytterligare ett kommersiellt samarbete mellan stor klädkedja och känd designer. Enligt skvaller i modevärlden kommer
Phoebe Philo göra återtåg in på modearenan med specialdesignade plagg för GAP.
Jag hoppas nästan att ryktet inte stämmer för nu börjar iallafall jag känna mig ganska klar med alla designsamarbeten.

Hotspots Adventskalender - 1 december

Hotspots Adventskalender

Det känns verkligen enormt kul att få presentera den senaste i raden av nya kategorier - Hotspots adventskalender. Varje dag från och med idag fram till julafton kommer ni att kunna tävla om ett nytt fint pris.

Personen som först svarar på följande fråga vinner ett
Badger Balm, Tangerine Breeze!
Fråga: Vilket år skapades det kända monogramprydda mönstret från Louis Vuitton?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset. Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten inom ett par dagar. Eftersom jag administrerar kalendern själv på min fritid ber jag er dock att ha överseende om administrationen kan dröja en dag eller två.

2006 Året som gått - Väskor

2006 Året som gått - Väskor
Nu när året börjar lida mot sitt slut är det dags att, precis som
förra året, summera ihop vad som egentligen var hett under 2006.

Chloés bedårande Edith tog oss alla med storm och blev en värdig efterföljare till storsuccén Paddington. Helst ville man ha en grå men även den svarta eller bruna var hett byte.
Coffer bagen från Miu miu som påminner starkt om en Sharpei blev under hösten 2006 så omskriven och ombloggad att det inte visste någon hejd, att den omedelbart blev en Hollywoodfavorit och syntes på bland annat Maggie Gyllenhaals arm hjälpte förstås till...
Marc Jacobs Stam bag startade våren 2006 en total hausse för quiltade väskor med guldkedjor. "Alla" ville ha en och snart fanns det kopior i varenda butik och som alltid kändes det helt plötsligt inte riktigt lika kul längre....

Fashionable Chistmas

Fashionable Chistmas
Hotspots favoritgranar: Sofis "Granslös shopping", Liselottes "Grandiose", Margaretas "Glamour Galore"

Idag tog jag lite välbehövd ledighet för att få lite "fashionabel" julstämning. För tredje året i rad anordnade
Hotel Birger Jarl ett julgransvernissage där Sveriges främsta modepersonligheter hade "stylat" en varsin gran. Den ena mer spektakulär än den andra!

Margareta van den Bosch, H&M, hade gjort en vacker avskalad gran som jag verkligen hade kunnat se hemma hos mig i jul!
Per Holknekt, Odd Molly, visade en "mors dag" gran med röda och vita rosor. Otroligt vackert! Det måste ha legat mycket arbete bakom den granen!
Rohdi Heinz hade gjort en gran som han kallde "Fashion Peace" och det var verkligen ett talande namn för granen som var fylld med peacemärken
Sofi Fahrman, Aftonbladet, stoltserade med en shopping-gran som hon kallade "granslös shopping" fylld med små söta minipåsar från Marc Jacobs, Chanel och Hermès. Istället för en traditionell julstjärna satt det i toppen en stjärna gjord av American Express red card - fyndigt!
Wanja Djanaieff hade gjort en spektakulär utsmyckning på sin gran och valde att kalla den "julbrud" vilket även det var ett passande namn
Cheap Mondays gran var lite läskig med benknotor och djurskellett, uhhhh.
Astrid Olson och Lee Cotter, Fifth Avenue Shoe repair, hade också satsat på det lite läskiga temat, deras gran var helt invirad i smält svart plast och namnet på granen var inte helt förvånande - "plastic fantastic"
Karin Söderlind, Kristina Tjäder & Sofia Malm, Dagmar, hade gjort en otroligt fin gran med helt fantastiska dekorationer. Otroligt sofistikerad och "Dagmarig".
Linnea Braun, The shirt factory, hade gjort en söt gran med vita små dunbollar på och hade valt att kalla den Gransjön - mycket fyndigt!
Liselotte Watkins gran var naturligtvis helt fantastisk. Rosa i överflöd med stora fantasifulla sagodjur (eller det var iallafall min association) i guld. Den stora guldiga ekorren var helt klart pricken över i:et.

Skoj och juligt!

Hotspot för Aftonbladet.se

Aftonbladet
Nu tipsar jag om hur man hittar kvalitet till budgetpris!

Läs mer här, här och här!

See you soon!

Back on Thursday!

Nu bär det av på jobbresa till Tyskland. Jag försöker att svara på kommentarer och om jag hinner kanske jag till och med lägger upp ett inlägg eller två - annars ses vi igen på torsdag!

Tallyho!

PS. Jag kan lova roliga grejer när jag kommer tillbaka!

Hitta stilen - White Christmas

Hitta stilen - White Christmas
Det blir mycket på jultemat men det är väl som sig bör så här års!

Kofta: Jag gillar den här stilen runt jul. Den kortärmade koftan kommer från
Topshop
Halsband: Halsband med stjärnor från Shopintuition
Klänning: Snyyygg Acne-klänning
Väska: När ska jag få en Bottega Veneta? Jag skulle kanske inte välja en vit men ändå....
Strumbyxor: Gråa fina strumbyxor som är jättefina till den vita klänningen!
Skor: De är så juliga så stövlarna från  Juicy Couture får vara med igen!

Vilken parfym "är" du?

Vilken parfym är du?
Idag är det måndag och då är det dags för en ny "veckans fråga"! Den här gången vill jag veta vilken parfym du "är".

Vilken parfym "är" du?
- Sexig och förförisk som Agent Provocateur
- Personlig och unik som LÁrtisan Parfumeur
- Sofistikerad och klassisk som Chanel No 5
- Ungdomlig och fräsh som CLEAN
- Trendig och cool som Narciso Rodriguez
- Annat

Rösta i spalten till höger!


Förra veckan ville jag veta vem ni tyckte var den mest överskattade designern. 905 personer röstade och mest överskattad tyckte ni att Marc Jacobs var. Minst överskattad var Hedi Slimane.

295 st - Marc Jacobs
122 st - Luella Bartley
66 st - Matthew Williamson
48 st - Hedi Slimane
174 st - Tom Ford (uppenbarligen ganska överskattad även han....)
200 st - Annan

Rösta, rösta, rösta!

Designer Alphabet - L-N

Designer Alphabet - L-N

Vå går vidare med alfabetet.....

L - Luella Bartley: Luella är en cool Londontjej som så många andra har en bakgrund från St Martin. Luella inledde dock sin karriär som modejournalist. Efter att ha visat framfötterna på  The Evening standard fick hon jobb på
brittiska Vogue (vilket man kan läsa om i Vogues jubileumsnummer). Efter ett år på Vogue var hon dock tvungen att följa sitt kall så hon bröt sig loss för att starta sitt egna märke. Rykten säger att beslutet togs en blöt natt på stan...
M - Miuccia Prada: Miuccias farfar startade 1913 ett företag som tillverkade lyxlädergods 1978 ärvde Miuccia verksamheten från hennes mor och hon valde då att utäka verksamheten till att bli ett modehus. Skeptikerna var många men när Miuccia 1985 fick en dundersuccé i sina svarta nylonväskor tystade hon skeptikerna för all framtid och idag anses Miuccia var en av de mest inflytelserika i branschen. Miuccia följer inga trender - hon sätter dem!
N - Nicolas Ghesquirère: Underbarnet som hyllas av alla! Tyngden i ett varumärke som Balenciaga är ett ganska tungt ok att bära men Nicolas som tog över rollen när han var blott 25 år gammal har verkligen hedrat och lyft det vördade modehuset. Han har lyckats bevara den unika och gedigna skräddarkonsten som alltid varit signifikant för Balenciaga men det inte utan att kännas nyskapande och personlig i sin design. Personligen tycker jag nog att Balenciagas S/S-visning 06 var bland det bästa jag sett och den kollektionen känns bara mer och mer genial för var dag!

Lördagens skörd

Urban outfiters
Igår var det även Hotspots tur att få uppleva
Urban outfitters som kommit till stan. Man kan ju, som så många redan påpekat, inte annat än att hänföras av den imponerande lokalen men utbudet kändes kanske inte så överdrivet spännande - med vissa undantag. Bland annat ovanstående klänning. Den kommer att funka utmärkt även i vår utan strumpbyxor. Bomullstyget är precis så kraftigt och tungt som jag vill ha det.

Näbbstövlar
Jag har länge haft kval över vad jag ska ha på fötterna när vintern väl väljer att göra sig påmind (förr eller senare kommer den, var så säkra) och jag har inte varit alls exalterad över att behöva lägga en förmögenhet (som jag inte har) på ett par stövlar. Igår bröt jag därför gamla mönster och gick till Scorett som för mig förknippas med en förkärlek till överdådiga utsmyckningar som sömmar en masse och flammigt färgat läder. Till min lycka hittade jag dock dessa mycket enkla och diskreta vinterstövlar i läder. 999 kr för den som undrar

Slösa eller Spara

Slösa eller Spara
Är du en slösa eller spara?

Slösa
Skor:
Fina kilklackskor med trendriktig ankelrem från
Marc by Marc Jacobs
Klänning: Skön klänning i tunikamodell från Shopintuition
Väska: Cofferbagen från miu miu är fin men jag tror inte att den har så lång livstid...

Spara
Skor:
Lite högre klack men ändå fin sko från Topshop
Klänning: Stickad klänning i slapp modell från Topshop
Väska: Ok, den här väskan från Asos är ett HÅN mot miu mius cofferbag - jag har nog aldrig sett en sämre kopia!

Pressvisning Topshop

Pressvisning Topshop
Två favoriter från pressvisningen (tyvärr fick man inte fota): Den ljusa denimblusen med dolda fickor var precis hur söt som helst och den svarta klänningen var så cool så jag finner inga ord - den var nog min absoluta favorit i hela kollektionen!

Igår var det pressvisning på Topshop vilket naturligtvis var mer än spännande!

Topshop har inför våren satsat på fyra trendteman:
- Första trenden är en franskinspirerad ganska söt och flickig stil med mycket a-linje modeller. Puderrosa och marinblått som två dominerande färger.
- Andra trenden var en 40-talsinspirerad  ganska cool och nästan lite "hård" stil. Här dominerade beige och cremefärgat och detaljer som speciella spännen och dragkedjor stod i fokus.
- Tredje trenden kallades San Francisco och var väldigt 70-talsinspirerad. Stilen kändes som lite glamouröst 70-tal alltså inte hippie/boho-looken. Här dominerade starka glada färger, stora mönster, ljust utvättad denim med hög midja.
- Fjärde trenden var helt solklart inspirerad av sent 80-tal tidigt 90-tal. Själv refererade jag direkt till
Grandmaster Flash, Run DMC, rock steady crew - lite cool breakdance-stil. Neonfärger, basketskor, hängselbyxor, stora t-shirtar med tryck mm.

Generallt kan jag säga att det fanns mycket fint! Extremt, extremt mycket a-linjeformade toppar, jackor och klänningar med fina detaljer som peter pan kragar, dolda fickor (även synliga) och stora knappar. Paperbag waist och shortsdräkten var även utmärkande!

PS 1. Slutligen måste jag dock höja ett varningens finger att det finns risk för att den underbara flickiga stilen med volumniösa a-linjeklänningar och toppar, klumpiga skor och söta små feminina detaljer kommer att bli den nya "Boho-stilen", med andra ord helt sjukt överexponerad och uttjatad. Efter det att jag nu sett en stor del av det som kommer att finnas i butik i vår kan jag med stor säkerhet säga att det kommer att finnas precis ÖVERALLT . Superfint, men som alltid när det blir för tillgängligt och vanligt - då är det inte intressant längre. Det kommer kanske att funka våren och sommaren ut men sen kommer det garanterat att vara dags för en ny stil - tyvärr! Jag kan ha fel men jag känner det i magtrakten....

PS 2. 23 mars öppnar en ny gigantisk Topshop på Drottninggatan (gamla Debenhams).

Pressvisning av Oasis och Kookai

Pressvisning av Oasis och Kookai
Jag lyckades även klämma in ett besök på pressvisningen för
Oasis och Kookai. Kookai visade deras vårkollektion medan Oasis uppdaterar deras utbud kontinuerligt så kläderna som visades från Oasis finns med andra ord i butik just nu. Till och med Oasis har fattat galoppen och gör nu tunikor i 100% siden och väskor i läder!

Här är mina favoriter:
- Den gråa väskan från Oasis är i läder och kostar 999 kr. Ett mycket bra köp. Praktisk och snygg! Perfekt vardagsväska. Grått är ju som bekant något av en favoritfärg just nu....
- Söt sommarklänning från Kookais serie Monaco. Perfekt liten strandsak att dra över bikinin (ahhhh strand varför sa jag det ordet...)
- Guldtrenden håller i sig ett tag till så de guldiga skyhöga pumpsen från Oasis går hem!

Breaking Fashion News - Lindsay for miu miu?

Breaking Fashion News - Lindsay fronts miu miu
Rykten gör gällande att Lindsay Lohan blir
miu mius nya ansikte till våren, om det stämmer blir det Lindsays första riktigt stora kampanj som frontperson. Med tanke på miu mius tidigare ansikten - Drew Barrymore, Maggie Gyllenhaal och Chloé Sevigny måste man nog säga att det är ett uppsving för den något slitna partydrottningen Lindsay. Enligt rapporter ska hon ha gjort provfotograferingar i London förra veckan för fotografduon Mert Alas och Marcus Piggott.

PS. Lite svårförståeligt val enligt Hotspot men det ska bli ytterst intressant att se resultatet!

Uppdatering
PS 2. Det här kan ju i sånt fall inte kännas helt rätt för miu miu, fast med tanke på Kates "lyckade" knarkskandal kanske det är just precis det det gör.... Det är en sjuk värld vi lever i!

Hitta stilen - Winter Wonderland

Hitta stilen - Winter wonderland
Det verkar som om jag har
snöat in mig (he he) på vintertemat!

Kofta: Sockersöt kofta från Nanette Lepore
Halsband: Tiffany & Co vet hur man handskas med diamanter
Klänning: Söt blå klänning från Paul Smith Blue
Handskar: Matchy matchy handskar från Accessorize
Freeze Plumplips: Lip plumpern från Freeze 24/7 (passande namn) är bra!
Skor: Skor värdig en prinsessa - Jimmy Choo

Pressvisning på H&M

Pressvisning på H&M

Våren på H&M ser lovande ut!

Kollektionen från H&M trend var särdeles lyckad och det är verkligen så skoj att se att de satsar på bra material. Favorit var den underbara sidentunikan (upp till vänster) i söt a-linje med vackra klädda knappar (fanns i både svart och ljus blå/lila). Den fanns även i klänningsmodell (grym!). Skjortklänningen kommer att funka även denna vår och den blå lite Whyredinspirerade varianten från trend kommer garanterat att bli en storsäljare! Jeansen med den höga midjan i lite retrodenim alá
Kate Moss känns helt rätt!
Det känns som om H&M satsar mycket på accessoarer och jag såg en del lite galna och glada grejer som är perfekta att köpa billigt på H&M

Färgerna som dominerade var ljust isgrå (som jag tror kommer bli vårens färg), gult och grönt.

Det var genomgående väldigt tydliga retroinfluenser både när man ser till mönster och modeller. Vilket naturligtvis inte är en slump.

"Vi är inte redo att lämna 90-talets mode ännu. det finns fortfarande så mycket att upptäcka. I vår ska vi klä oss chict, sensuellt och elegant på samma gång! Silhuetterna är samtidigt lösare med mer volym, även när det gäller skräddade plagg med skarpa linjer"
Margareta van den Bosch

För övrigt blev jag lite starstruck av att se den mäktiga designern i verkligheten. Hon är cool!

Brittiska Coast öppnar i Göteborg

Brittiska Coast öppnar i Göteborg
Plisserad klänning: 170 Euro, Kappa:195 Euro, Kuvertväska: 67 Euro

I februari öppnar brittiska
Coast en ny butik på NK i Göteborg. Plaggen är sofistikerade, eleganta och dressade i vackra färger. Prisklassen är human men inte billig.  Håll ögonen öppna alla Göteborgare!


Fashion Horoscope - Skytten

Fashion Horoscope - Sagittaius
Idag går vi in i ett nytt tecken så här är månadens modehoroskop. Grattis alla skyttar!

Skytten trivs bäst i det fria och det återspeglas naturligtvis även på Skyttens stil. Skyttens ledord när det gäller mode är komfort och funktionalitet - bra material och rörelsefrihet är av största vikt för den sportiga skytten. Mode är väl kanske inte skyttens högsta prioritet men skytten har en avundsvärd fräschör som gör att hon ser bra ut i precis allt! Sminkning och överdriven utsmyckning är inte skyttens grej utan en enkel hästsvans och lite läppglans gör tricket! Otippat nog så kan skytten vara lite svag för starka färger men eftersom färgmatchningen inte alltid är så lyckad gör skytten egentligen bäst i att satsa på jordnära toner som är lätta att matcha med varandra.

Favoritmärke: Prada Sport och Stella McCartney för Adidas

T-Shirt:
Lovisa Burfitt har gjort come back och hennes heta t-shirtar är åtrådda av alla modeflickor!
Tröja: Mysig och lite cool tröja från Stella McCartney för Adidas. Den hade jag lätt kunnat softa runt i på söndagar!
Skor: Jag är ju ingen sneakerstjej men ett par retro New Balance med ludd i skulle jag faktiskt kunna tänka mig, ju mer jag tänker på det desto bättre känns det - hm, hotspot i luddiga New Balance... ja varför inte.
Tights: Tights från TopShop
Halsduk: Halsduken från APC sätter pricken över i:et.

Dagens outfit

Dagens outfit
Idag ska jag se till att få tid att gå på lite pressvisningar. Igår missade jag tyvärr Åhlens för jag var tvungen att jobba...

Klänning: Mango (Holy vad kort den är!)
Väst: H&M
Väska: Mulberry

Nu är det jul igen...

Hotspot vill inte vara sämre än NK så nu är det dags för julskyltning på bloggen!

Nicole ger Rachel Kicken!

Nicole ger Rachel kicken!
Fashionista.se står det att läsa att Nicole Richie har valt att ge sin omtalade stylist, Rachel Zoe, sparken. Anledningen sägs vara det sjuka kroppsideal som Rachel uppmuntrar till. Rykten om Rachels inverkan på sina klienters viktras har florerat runt den (ö)kända stylisten ett tag. Rachels ersättare blir ärkerivalen Christina Ehrlich.
 
Hotspot är mest nyfiken på hur Nicole nu kommer att se ut på alla Paparazzibilder framöver. Kommer vi att få en helt ny stil serverad? Om så är fallet - det var på tiden!

Läs mer om avskedandet här.

Bianca Satchel

Bianca Satchel
Igår var jag som bekant på
plåtning för SOLO och där träffade jag söta och softa Cecilia på Expressen. Hon hade sällskap av Bianca Satchel som även hon var slående söt och soft. Jag gillar de rustika och snygga detaljerna som gör att väskan känns välarbetad och exklusiv. Jag gillar ju min Holster från Botkier så kanske kan en Bianca vara något för mig?!?


Day and Night

Day and Night

En svart kjol är ett måste i alla garderober. Kjolen från
See by Chloé är perfekt och faktiskt inte så fasligt dyr. Jag skulle ha klickat hem den direkt om det inte vore för att man storlek var slut.

Day
Armband:
Jag var ju bara tvungen att ha med mitt nya fina armband för att illustrera vad snyggt det är till rätt outfit!
Kofta: Kofta i fin grön färg från H&M
Linne: Perfekt linne i snygg grå färg från Petit Bateau
Skor: Höööga stövletter från Lashy. Jag har spanat in Eleonores och de är grymt coola!

Night
Armband:
Ytterligare ett snyggt armband från Kenneth Jay Lane. Finns på Shopintuition
Topp: Söt topp i cashmere som finns på shopintuition
Väska: Cool clutch från Accessorize
Skor: Marc by marc Jacobs pumpsen är från förra hösten och finns på rea på shoes.com

Modebloggar i SOLO

Modebloggar i SOLO

Som jag skrev
imorse så var det trevligheter på gång idag. Jag kan avslöja så mycket som att tidningen SOLO kommer att ha en specialartikel om modebloggar i februarinumret. Inte missa!!!!!

Going to the Zoo

Going to the Zoo
Giraffarmband från Kenneth Jay Lane

Jag har inte kunnat släppa
tanken på ett magnifikt armband. Giraffer verkar vara mycket sympatiska djur så när jag upptäckte att jag trots närstående lön hade ett par kronor över den här månaden valde jag att ta över vårdnaden av Mr Giraff från Kenneth Jay Lane... Mr Giraff du är mer än välkommen hem till mig!

Kanske något "out of character" men jag gillar det!


Stilstudie - Leah Wood

Stilstudie - Leah Wood
Leah Wood är dotter till Rolling Stones musikern Ronnie Wood. 18 år gammal upptäcktes Leah av modellagenturen Models One och i bagaget har hon idag kampanjer för bland annat Burberry, Monsoon och Babyliss. På senare år har Leah valt att gå i sin faders fotspår och satsar därför numera på en karriär inom musiken. Mode har alltid varit centralt i Leahs liv och det syns att hon växt upp i en kreativ miljö. Med vissa snedsteg som undantag måste jag säga att överlag har Leah en ganska roligkreativ och cool stil, om än något ojämn. Om inte annat är hon vacker som en dag (även som blond).

Designer Alphabet - I-K

Designer Alphabet - I-K
Nu har vi kommit till I-K. Enjoy!

I - Isaac Mizrahi: Isaac Mizrahi föddes 1961i Brooklyn, New York och är av judiskt egyptiskt påbrå. Mizrahi är som många andra framgångsrika designers en produkt av Parsons school of design. Isaac som idag nästan gjort sig mer känd på grund av olika framträdanden i diverse TV-serier och filmer än för sin design, anklagas ofta för att vara något av en oförskämd "drama queen". Men man ska ju som bekant inte lyssna så mycket på rykten. Vill du se Isaac i rutan kan du sätta på Sex and the city avsnittet "
Plus One is the loneliest number", säsong 5.
J - Jean Paul Gaultier: Jean Paul Gaultier är en av få designers som aldrig fått någon formell utbildning i mode och design. Han började på bevåg att skicka in skisser till legenden Pierre Cardin som blev mycket imponerad över hans arbete och anställde honom som sin assistent. 1976 kom Jean Pauls första egna kollektion och sedan dess har han blivit känd som franska modevärldens "bad boy". Den största haussen kring Jean Paul Gaultier kom dock på 90-talet då han designade spektakulära och excentriska scenkläder för Madonna (vi minns väl alla strutarna....).
K - Karl Lagerfeld: Enligt registren är han född 1933 men enligt Karl själv är han född 1938. Karl som har svenskt påbrå (svensk far, Christian Lagerfeld) växte upp i Tyskland men flyttade till Paris med sin mor 1953. Genom en tävling vann Karl en anställning hör Pierre Balmain. Yves Saint Laurent deltog också i tävlingen och vann i en annan kategori. En kort period arbetade Karl för Jean Patou innan han satsade på en egen butik. Idag är Karl något av en legend med kollektioner för bland annat Fendi, Chanel och Chloé på meritlistan.

Dagens outfit

Dagens outfit
Tisdag! I eftermiddag är det roligheter på gång så veckans meningslösaste dag känns genast inte så meningslös...

Blus: Cacharel (det var längesedan)
Klänning: TopShop-favoriten
Glasögon på ny flott silverkedja: Prada
Väska: Mulberry

Nyhet på bloggen!

Nyhet på bloggen!
OBS!!!!  Rösta i högerspalten! Ovanstående är endast en bild!

Varje vecka kommer en ny fråga att dyka upp i högerspalten på bloggen som jag vill att du ska ta ställning till! Kolla in högerspalten för den här veckan vill jag att vi röstar fram den mest överskattade designern!

Hotspot i gott sällskap!

I söndagsupplagan av Sydsvenskan fick jag, Eleonore, Sigrid och Collective komma till tals om vinterns mode. Roligt!

PS. Något osammanhängande från mitt håll men det blir lätt så när det är en telefonintervju....

Läs här


Dagens outfit

Dagens outfit
Min gamla t-shirt gjorde sån succé
sist så den får nog frekventera oftare på dagens outfit framöver. Helgen var bra - men kort.... Måndag hela veckan.... Tur att det är modepressvecka så man har något skoj att se fram emot...

Kavaj i brokad: Indiska
T-shirt: 2hand
Pennkjol (snortajt): Benetton (jag trodde att jag hade kastat den, ibland har man tur)
Glasögon på senilsnöre: Prada (Det tog lång tid att införskaffa, men det känns forfarande helt rätt)

PS. Den uppmärksamma läsaren lägger märke till det korta och betydligt mörkare håret...

Hitta stilen - Ice skating in Central Park

Hitta stilen - Ice skating in Central Park

I teorin är en skridskotur i Central Park ungefär höjden av julmys (eller har ni missat filmen
Serendipity som utöver en magisk skridskoscen i Central Park är rätt rutten) men eftersom jag inte kommit så långt som till Kungsträdgården för att åka skridskor lär det inte bli mycket mer än en julfantasi. Iskall (he he) fakta är att väl i NYC skulle jag nog prioritera en hel del annat än att frysa arslet av mig i Central Park, men i teorin....

Öronmuffar: Öronmuffar från Accessorize - jag vet inte om jag älskar eller hatar...
Halsband: Diamanthalsband från De Beers formad som en lämplig snöflinga
Handskar: Lila Mockahandskar från Accessorize
Halsduk: Åh pom poms är allt lite sött även om 2005-års pompom-influensa gav ett visst bakslag! Samma halsduk som från föregående inlägg.
Kofta: Kort kofta från H&M som iallafall fungerar om man ska ge sig ut på ett par skridskor...
Klänning: Modellen påminner lite om en klänning ur Marc by Marc Jacobs vårkollektion... Klänningen kommer från French Connection

Slösa eller spara

Slösa eller spara
Återigen jagar vi förträffliga budgetfynd!

Slösa
Halsduk:
Grå halsduk med fina detaljer från
Burberry London
Klänning: En riktig Hotspot-klänning från See by Chloé
Stövlar: Lite galna men softa skor från Marc Jacobs

Spara
Halsduk:
Minst lika fina detaljer från Accessorize
Klänning: Smaragdgrön skatt från TopShop
Stövlar: En liknande men billigare variant från TopShop

Hot hot hot - Blommor

Hot hot hot - Blommor
Från vänster: Marc Jacobs, Alexander McQueen, Louis Vuitton

Dags att tjuvkika lite på våren - igen! En kanske något förvånande trend som dök upp på en rad S/S-visningar var tygblomman som dekorerade allt från hår till skor. Lite somrigt, lite sött... Trenden går lätt att fixa själv. Köp ett par tygblommor i någon smutsig pastell, tråckla fast på hårbandet eller skon. Voila - styling alá Marc Jacobs eller Alexander McQueen.

PS
. Jag kan mycket väl tänka mig en tygblomma i
Carrie-stil  i vår.

Dagens outfit

Dagens outfit
Nu ska jag snart iväg för att klippa mig sen om jag har tur hinner jag en snabb vända på stan innan jag måste jobba lite.

Silkesblus: Zara
Klänning: Zara Basic
Väska: Mulberry

I beredskap:
Kofta från See by Chloé

PS. Inga betänkligheter över att köra brun/svart nu för tiden....

Klippt och skuret

Eleonore har lovordat sin frisör så länge nu så när jag fick veta att hon skulle upp till Stockholm över helgen bokade jag genast in mig för lite välbehövlig renovering av håret. Kanske inte så nytänkande och roligt men själv är jag fortfarande lite inne på den mellanblonda pagen med snedlugg. Det ska bli roligt - minst sagt. Mina förhoppningar är höga.


What's hot and what's not - smycken

What's hot and what's not - smycken

Upp: Jag börjar känna mig sugen på armband igen... Efter den totala härdsmältan av breda skramliga bangles sommaren 2005 (alá Nicole Richie) ville man inte ta i stela armband men nu börjar det kännas intressant igen och konstigt nog är jag sugen på lite svulstiga saker. Snyggt till något enkelt och enfärgat! Fokusera på ett rejält armband och glöm etnolooken! Ytterligare tips är att om du kör på armband är det där du ska lägga krutet och strunta i smycken i övrigt!
Mitten: Längre halsband med små dinglande stenar och prycklar har verkligen härskat enväldigt på smyckestronen ett bra tag och det med all rätt - det är ju så fint! Jag kommer att fortsätta använda men alternerandes med kortare kedjor och "once in a while" bracka loss med ett brutalt armband.
Ner: Det känns så självklart men ändå ser man det med jämna mellanrum - navelsmyckning är aldrig fint, inte på någon, vid något tillfälle. Ingår delfiner är katastrofen total!

Filippa K bjöd till fest!

Filippa K
Ikväll var det fest på
Filippa K för att inviga deras nya lokaler på Söder Mälarstrand. Jag och Eleonore gjorde vårt bästa för att spana in vad "mode-Sverige" hade på sig. Förvånande många hade valt kläder från H&Ms Viktor & Rolf kollektion....

Hotspots top 10 - Best of Beauty Buys!

26631-812
Det finns verkligen hur mycket produkter som helst därute och jag är redo att testa dem alla! Vissa favoriter återkommer jag till även om jag kan vara tillfälligt  otrogen. Ni som läser bloggen regelbundet känner säkert igen det mesta.

Här är mina favoriter som jag inte byter bort i första taget:

1. Touche Eclaten från YSL har hängt med i så många år och även om jag är redo att prova något nytt misstänker jag att jag snart kommer att vara tillbaka i Eclat-träsket.
2. Beccas creme rouge har nog ingen som läser bloggen missat. Den är dyr men dryg så den är väl värd de extra kronorna!
3. L'Oréal Nutri Therapy är en vardagsprodukt som jag inte kan leva utan. Den superfeta lotionen håller huden mjuk och len i timmar och eftersom den har en vädligt diskret doft så inkräktar den inte på ens parfym.
4. Archipelago Sugar Butter White Sugar and Mango är ett ultrafett kroppssmör som luktar overkligt gott. Används med fördel som punktinsats där du är som torrast.
5. DiorShow är jag ständigt otrogen mot men än så länge har jag inte hittat något bättre. Den stora borsten till trots blir resultatet perfekt oavsett om du vill ha tjocka hollywoodfransar eller en mer omålad look.
6. Calypso Thé har jag använt ett tag och jag är verkligen förälskad. Jag tror att det kan bli min signaturdoft. Fräsch men ändå personlig och med karaktär.
7. Eight hour cream känns så trist att nämna i dessa sammanhang men det är oundvikligt. Eight hour var bland de första skönhetsprodukterna som jag började använda och den är fortfarande en favorit!
8. Loreal Exfotonic är en sjukt prisvärd body peeling som doftar fräscht och gör det den ska - huden mjuk som en barnrumpa!
9. Archipelago Sugar Creme for Hands Sugar Cane and Coconut är ytterligare en himmelsk doftande produkt från Archipelago. Ett tag pratades det om att Blush skulle sluta sälja Archipelago men tack och lov(kanske på grund av mycket tjat från min sida) valde de att ha märket kvar i sortimentet - puh!
10. Essies Crystal File har gjort mig till en bättre människa - iallafall när det gäller att ta hand om mina naglar. Jag är världens sämsta på nagelvård och även om jag har långt (långt!) kvar till perfektion så inbillar jag mig att det blivit lite bättre tack vare nagelfilen från Essie.


Designer Alphabet - E-H

Hotspot Designer Alphabet - E-H
Så var det dags för nästa del av alfabetet.

E Emilio Pucci:
Emilio Pucci föddes 1914 i Neapel, Italien. Emilio var verkligen en multibegåvning och under hans livstid hann han bland annat med en doktorstitel i politisk vetenskap, starta ett legendariskt modehus och sist men inte minst vara en del i det italienska skidlandslaget. Det var faktiskt hans skidkarriär som fick honom att styra in på modebanan. 1947 blev han nämligen av en händelse fotograferad av en fotograf från  Harper’s Bazaar iklädd egendesignade skidkläder. Moderedaktören på Harper's Bazaar blev alldelles till sig när han såg bilden på Emilios skidkläder och bad honom att ta fram en hel linje skidkläder. 1948 visades därför Emilios sportkläder i ett nummer av Harper’s Bazaar och efter det valde Emilio att satsa på modekarriären. 1950 öppnade han ett modehus på Capri och han gjorde sig snabbt känd för sina svulstiga och färgglada mönster som idag är så signifikanta för modehuset Pucci.
F – Frida Gianni: Det kan inte ha varit lätt för Frida Giannini att axla manteln efter modekungen Tom Ford men många säger att det var ett välbehövligt lyft för modehuset Gucci som började anklagades för att ha kört fast på samma spår. Frida själv säger att hon inte är lika besatt av att ”sälja sex” som Tom var utan att hon har en mer mjuk och ”tam” designestetik. Frida är kanske framförallt känd för sin talang att designa accessoarer, utöver en kort tid som rtw-designer på Fendi har hon mer eller mindre uteslutande jobbat med väskdesign, så att designa hela rtw-kollektioner var något av ett eldprov för Frida. Accessoarer har därför, ganska naturligt, en central roll i Fridas kollektioner och själv tycker hon att det utgör 80% av en outfit.
G - Giles Deacon: Giles Deacon producerar sina kollektioner i Londons East End som är beryktat för att vara ett tillhåll för unga vågade avantegarde-inspirerade designers. Giles design är däremot befriande fri från förkärleken till det avantegardistiska och hans design präglas framförallt av raffinerad elegans men med glimten i ögat. Giles är ytterligare en produkt av modeskolan Central St Martins som på löpande band kläcker fram nya begåvningar. Direkt efter examen fick Giles anställning på det italienska lyxvarumärket Bottega Veneta där han år 2000 skapade en rtw-kollektionen för modehuset. Han har även varit anställd som konsult åt Gucci-grupp. Hans begåvning är med andra ord inget att ifrågasätta!
H - Hedi Slimane: Välkänd för den smala långa silhoutten som hyllats av hela modevärlden. Bland annat säger modelegenden Karl Lagerfeldt att Hedis design är den enda han bär. Androgyn är ett ord som ofta dyker upp när det talas om Hedis verk och det finns vissa likheter med estetiken från det tidiga 80-talet. Mellan 1997-2000 designade Hedi för YSL Rive gauche men idag är han chefdesigner på Dior Homme. I början av 2000-talet visste lovorden om Hedi ingen hejd. Hans silhouette blev ständigt kopierad och idag har den blivit något av "mainstream" för alla modeintresserade killar med lite "rockig" stil. Personligen har jag sett nog av Hedis designspråk som börjar kännas trött – jag vill se något nytt!

Granit lanserar klädlinje

Granit lanserar klädlinje

Granit som tradtionellt har sålt enkla praktiska husgeråd av diverse slag ska nu slå sig in på modemarknaden. Klädkollektionen ska vara inriktad på mys, yoga och meditation men den ska även vara anpassad för vardagsbruk (det känns som vi har hört det förr..).
På Granit brukar man kunna få mycket för pengarna och förhoppningsvis blir det även så med deras kläder. Risk föreligger dock att det blir lite väl slätstruket och även om man kanske inte bör uttala sig innan man sett något i verkligheten känns temat helt enkelt uttjatat... Men hey, man kan aldrig ha för många mjukisbyxor - eller?


Hitta stilen - Making Snow Angels

Hitta stilen - Making Snow Angels
Ok, kanske inte ultimat outfit när man ska ut i snön och göra snöänglar, men man ser iallafall ut som - snöängel alltså!

Mössa: Mössan från
Oasis har varit med förr och den är så flott så den får vara med igen!
Diadem: Den värsta diadem-hysterin har lagt sig men jag tycker fortfarande att det är sött. Det gråa kommer från Accessorize
Halsband: Passande halsband med knistrande snöstjärna från Asos
Skor: Mycket  "poshiga" (och då tänker jag inte på Mrs Beckham även om hon säkert gillat dem) vinterstövlar från Juicy Couture.
Klänning: Den här går hem! Soft stickad förklädesklänning från TopShop
Blus: Vinterblå sidenblus från Vanessa Bruno
Halsduk: Stickad halsduk från Oasis att matcha mössan med!
Armband: Lite icing passar ju utmärkt i sammanhanget. Bling från Accessorize


Hot hot hot - Konstiga klackar

26631-809
Från Höger: Louis Vuitton, Jil Sander, Marc Jacobs

Utöver
konklacken var det yttterst märkliga klackar som passerade revy under vårvisningarna. Nu ska man ju som bekant aldrig säga aldrig men jag har mycket svårt att föreställa mig att det är något vi kommer att se på gemene man. Personligen är jag inte helt övertygad om att det är något att satsa på.


Dagens outfit

Dagens outfit'
So far so good!

Klänning: Malene Birger
Polo: Petit Bateau
Scarf: Dagmar
Väska: Miss Annabel von Mulberry
Armband: Köpta på 3 Magasin (Ystad)

Efter att ha brutit färgtabut svart/mörkblått ger jag mig på svart/mörkbrun - jag kan vara ute på djupt vatten men jag tror faktiskt att det funkar...

Best of blogs!

Med jämna mellanrum får jag förfrågan om att lista mina favoritbloggar, den här gången var det Camilla som undrade. För tillfället läser jag väldigt få bloggar regelbundet (på grund av tidsbrist) men jag ser iallfall till att inte missa (naturligtvis utan inbördes ordning som man så fint brukar säga):

1. Jag är typ kär i Lisa! Lisa, du är på tok för begåvad för Stureplan du borde få anställning som guds högra hand (sonen eller den heliga anden - det är bara att välja). Lisa – will you marry me?
2. Inget snack om saken, Eleonore är modebloggerskan med stort M. Eleonore, ställer du upp om Lisa bangar?
3. Sigrid, jag önskar fortfarande att du var lillasystern jag aldrig fick!
4. Det är med Ebba som med skvallertidningar – ingen läser men ändå vet alla allt. För mig får hon gärna bli Sveriges nästa nationalsymbol för hon är långt mycket bättre än både melodifestivalen och falukorv.


Så fort jag får en sekund över surfar jag naturligtvis runt hos er alla!


Hotspot testar - L'Oréal Telescopic

Loreal Telescopic

Pris: ca 140 kr
Resultat:
L'Oréals senaste nyhet på mascarafronten är Telescopic Mascara. Som namnet antyder ska den förlängande effekten vara extrem och visst blir fransarna både tjockare och längre av denna mascara men även ihopklumpade till oigenkänlighet. Det som brukade vara dina ögonfransar (pluralis) förvandlas helt plötsligt till en enda tjock klumpig megafrans (singularis)! Oavsett hur mycket och noggrant man försöker att applicera mascaran är det omöjligt för fransarna att inte klibba ihop till en oformlig klump. Super om man vill köra på translooken!
Hållbarhet: Det enda som ändå är helt ok med den här mascaran. Den sitter någorlunda på plats och effekten mattas bara av något under dagens gång.
Övrigt: Otyget till borste ska vi inte tala om... Kan man ens kalla det en borste? Plastpinnen (bättre beskrivning) som man ska använda gör det skvatt omöljligt att med någon form av precision applicera produkten.  I övrigt är hylsan onormalt lång så har man en necessär av modell mindre riskerar den att inte få plats. Nej, till det priset finns det garanterat bättre mascaror där ute!
Betyg: 1/5


Spana in Hotspots väskguide på Aftonbladet.se

Spana in Hotspots väskspecial på Aftonbladet!

Aftonbladet.se kan man just nu läsa mina bästa väsktips.

- Vad ska man tänka på när man investerar i en ny väska?
- Hetaste väsktrenderna just nu.
- Hur ser man om en väska är äkta?

Läs här


Dagens outfit

Dagens outfit
Eftersom det visat sig att jag är föga sugen på att fotografereras kl 05.45 på morgonen kommer jag fortsättningsvis att posera kvällen innan för att försöka få till Dagens outfit lite oftare. På det sättet har jag ju även lagt fram kläder till dagen efter - smart!

Kavaj:
Nya snyggingen från Indiska
T-Shirt: Gammal sliten från Levis
Jeans: Acne
Väska: Manhattan från Svenskt Tenn
Apple: Marc by marc Jacobs

PS. så får vi se hur länge det funkar...

Hitta stilen - Goin' Shopping

Hitta stilen - Goin' Shopping

En lyckad shoppingtur inkluderar så mycket mer än att bara handla saker. De bästa shoppingdagarna kan faktiskt vara de då man kommer hem utan en endaste kasse. Eller, nja kanske inte ändå....

Klänning: Enkel men genial klänning från
Chloé
Halsband: Lite annorlunda halsband från Pippa Small
Kappa: Jag vill ha en mönstrad kappa, gärna en från Missoni - så nu vet du det tomten!
Pälskrage: Innan någon hinner haspla ur sig något rabiat - den är fejk! Pälskragen är från Accessorize.
Kofta: Beige kofta från H&M
Väska: Mulberryväska som matchar kappan löjligt bra!
Skor: Louboutin sägs ju göra de skönaste klackarna - jag undrar jag om de klarar en heldag på stan?

TopShops jumpsuits!

Topshop
Jag
är verkligen besatt! Men eftersom jag utlovat bilder på TopShops varianter och jag är (eller försöker vara) en kvinna vid mina ord så kommer här ytterligare bevis på att byxdressen kommer att bli vårens/sommarens plagg. Jag gillar dem alla men mest vurmar jag för den solgula som verkar vara, om inte smickrande så iallafall inte direkt osmickrande i modellen.

PS. TopShops vår verkar rent generellt mer än lovligt lovande! Söta klänningar en masse!

Model Portfolio - Doutzen Kroes

Model Portfolio - Doutzen Kroes
Bilder: Ansiktsbild från YSL F/W 06 visning, Omslag för Italienska Vogie, Visning för Michael Kors S/S 07, Backstage på Bottega Veneta med Annouck Lepere, Kampanj för Guerlain, Kampanj för Valentino.

Jag fick nyligen en förfrågan om att göra en Model Portfolio om undersköna Doutzen Kroes och eftersom Doutzen är något av en personlig favorit så såg jag självklart till att tillgodose denna önskan!

Doutzen föddes 1985 i Holland. När Doutzen var 18 år gammal beklagade hon sig över att hon inte hade några pengar, hennes vän förslog då att hon skulle skicka in sina bilder till en modellagantur. Doutzen som hade en dröm om att "bli upptäckt" tyckte det lät löjligt att själv skicka in bilder till olika agenturer. Hon tog dock sitt förnuft till fånga och postade trots allt lite fotografier på sig själv, men detta utan att berätta något för sin familj eller sina vänner. Hennes plan var att den dagen då hon blev berömd skulle hon dra en spektakulär historia om hur hon hade blivit upptäckt. Det var även en bra plan om hon skulle bli  nekad, då kunde hon bespara sig själv förödmjukelsen det skulle innebära. Någon förödmjukelse behövde hon aldrig uppleva och tack och lov valde hon att hålla sig till sanningen!
Doutzen har prytt en rad prestigefulla omslag som 
Elle, Vogue, Harper's Bazaar, och Numero. Hon är även en frekvent använd Victorias Secret-modell och framgången går verkligen att mäta i antalet åtråvärda kampanjuppdrag som bland annat inkluderar Gucci, Tommy Hilfiger, Escada, Dolce & Gabbana, Valentino och Calvin Klein.

Catwalk match - Max Mara

Catwalk match - Max Mara
Ingen har väl missat den randiga
fcuk-klänningen som bland annat har dykt upp på Facehunter nu när han florerar runt i Stockholm. Max Mara visade en rad liknande klänningar på deras F/W 06-visning, vilket Jalouse  har snappat upp i senaste numret där de randiga paljettklänningarna dyker upp
på nästan varje uppslag. Bra investering med andra ord!

Kavaj: Svart basickavaj  från H&M som med fördel kan vara lite rymlig!
Svarta Tights: TopShop har många olika varianter av tights och leggings
Skor: Spetsiga svarta pumps från Asos
Klänning: Sist men inte minst klänningen med stort K från fcuk


Designer Alphabet - A-D

Hotspot Designer Alphabet - A-D
Så var det dags för
ett nytt alfabet. Den här gången är det begåvade modeskapare som ska listas!

A - Alber Elbaz: Alber Elbaz föddes 1961 i Casablanca, Marocco. Efter att ha studerat vid Shenker College, Schoool of Fashion an Textile i Tel Aviv flyttade han till New York för att arbeta som designassistent för Geoffrey Beene. Alber som visade sig vara en osedvanlig begåvning har sedan dess arbetat för bland annat Guy Laroche, Krizia och YSL Rive Gauche. Sedan 2001är han chefdesigner för det legendariska Parisiska modehuset Lanvin.  Alber har en osedvanlig känsla för elegans och lyx vilket lämpar sig ypperligt för det klassiska lyxvarumärket Lanvin.
B - Bill Blass: Bill Blass, eller William Ralph Blass som han egentligen hette, föddes 1922 i Fort Wayne, Indiana. Han var Baron de Gunzburgs protégé och blev så småningom en av amerikas mest legendariska modeskapare. Bills design definierade amerikansk glamour och 1970 startade han ett modehus under eget namn, Bill Blass. Bill Blass gick bort 12 juni 2002.
C - Christopher Bailey: Cristopher Bailey kan utan att skämmas ta åt sig all ära för att ha vänt ett slumrande och traditionstyngt modeföretag, Burberry, till att åter bli ett modehus att räkna med. Genom att uppdatera klassiker på ett värdigt och ödmjukt sätt har Christopher lyckats med det otroliga, att behålla stomen i det klassiska modehuset men ändå ligga i framkant vad det gäller att skapa nya trender. Christopher som bland annat har arbetat för Tom Ford  på Gucci visade sig vara en naturbegåvning redan när han gick på Royal College of art i London och hans raketkarriär var mer eller mindre att vänta.
D - Diane von Furstenberg: En legend i modesammanhang! Diane von Furstenberg som föddes i Bryssel, Belgien, har en mångkulturell bakgrund med en rysk far och en grekfödd mor. När Diane Halfin, som hon hette som flicka, studerade ekonomi i Geneve träffade hon  Prince Egon of Fürstenberg som hon snart kom att gifta sig med. De flyttade till New York där Diane födde två barn. Strax efter det att deras andra barn hade fötts valde paret att skilja sig och det var då Diane bestämde sig för att satsa på ett eget företag där hon skulle komma att sälja stickade klänningar. 1973 introducerade hon "wrap-klänningen" som idag har gjort henne till en levande legend. Resten är som man brukar säga historia...

Dagens outfit

Dagens outfit
Söndag och många tråkiga ärenden står på agendan!

Kofta: Massimo Dutti
T-Shirt: 2hand
Kjol: Marc by Marc Jacobs

Hotspot Obsessions III

Hotspot Obsessions III
Bilder: Byxdress från Stella McCartney, Väska med flätade band från Bottega Veneta, Brokadklänning från Miu miu, Blå känning med svart skärp från Prada, Väska med grova detaljer från Chloé

Hotspot Obsessions börjar bli ett återkommande tema på bloggen så det kanske rent av får bli en egen kategori för besattheterna är fler än vad jag från början kunde ana.

Byxdressen: Bloggade om
byxdressen senast igår och ju mer jag tänker på det desto mer lockande känns tanken!
Flätat: Flätade detaljer har jag varit en sucker för länge. Funkar som detalj på kläder och väskor.
Brokad: Skulle gärna satsa på Miu mius underbara varianter men jag nöjer mig med min lilla jacka från Indiska.
Svart och blått: Jag tror inte att någon missat det vid det här laget men svart och blått kommer att fortsätta vara favoritfärgkombon ett bra tag till.
Chundy Details: Väskorna som tilltalar mest för tillfället är de som ser ut som skolväskor från en svunnen tid med grova dragkedjor, synliga sömmar och kantiga former.

Äntligen äger jag brokad!

Äntligen äger jag brokad!
Eleonore tipsade om en supersöt liten brokadjacka "Verona" från Indiska, jag kände spontant att den var något för mig då jag som bekant är inne på brokadtyger just nu. Så i regn och rusk tog jag mig ut endast i syfte att hitta den fina jackan och jag blev allt annat än besviken. Den är hur fin som helst med söta rynkdetaljer fram och fin rund ringning! Den finns även i fin guldbrokad men svart kändes mer användbart. Priset - skrattretande 299 kr.
I övrigt måste jag understryka att Indiska har gjort ett rejält lyft med satsningar på bra material som läder och siden. Jag spanade även in Edith "look-aliken" (hur de har lyckats ta en sån katastrofal produktbild är för mig ett mysterium) och måste motvilligt erkänna att den var väldigt fin och välgjord även om det inte är något som jag själv skulle köpa.

What's hot and what's not - Plagg

What's hot and what's not - Plagg

Upp: Byxdräkten kommer garanterat att bli vårens plagg - var så säkra.
Favoriter är helt klart Stella McCartneys varianter men jag kan lugna er med att TopShop har en rad lämpliga varianter i vårkollektionen till ett betydligt bättre pris!  Ganska svårburet, men garanterat högt på "att-skaffa-listan" till våren.
Mitten: Förklädesklänningen med en söt blus under kommer även i fortsättningen att vara en garderobsfavorit så det är inte försent att investera!
Ner: Ska det vara shorts ska de vara korta!

Kvällens outfit

Kvällens outfit
Smet tidigt från jobbet idag då min kära vän som bor i Moskva är hemma på besök. Hela gruppen ska mötas hemma på
Riche kl 17.00 skynda, skynda!!!

Kofta: Whyred
Polo: TopShop
Kjol: Stella for H&M
Skor: Filippa K
Väska: Gammal
Apple: Marc by Marc Jacobs

Ha en förträfflig afton!

Hitta stilen - Skiing in Aspen

Hitta stilen - Skiin in Aspen

Till min stora glädje drar skidsäsongen snart igång men en skidresa till
Aspen kan man ju bara drömma om... Mer troligt är att det blir Åre eller om man har riktigt tur kanske Alperna.

Väst: Den rutiga västen från McQ är som gjord för en skidsemester i Aspen.
Halsband: Halsband från Oasis med små pryttlar som matchar tröjan och västen perfekt!
Mössa: Söt kabelstickad mössa från TopShop
Tights: Stickade ulltights från Missoni
Tröja: Tjockstickad polotröja från H&M som funkar utmärkt i Aspen.
Vantar: Stickade fingervantar från H&M
Skor: Jag är ju helt klart lite insnöad på näbbstövlar. Dessa kommer från Vagabond.

Stilstudie - Julia Restoin-Roitfeld

Stilstudie - Julia Restoin Roitfeld
Julia Restoin-Roitfeld, modevärldens nya darling. 25-åriga Julia har verkligen en stil värdig en dotter till franska Vogues chefredaktör. Mor och dotter slår ofta följe till de stora visningarna och likheterna dem emellan går inte att ta miste på. Julia mixar ofta dyra designkläder med coola vintageplagg vilket som bekant är ett vinnande koncept. Just nu är Julia aktuell som modell för Tom Fords nya parfym Black Orchid!

Day and Night

Day and Night
En svart kappa kan kännas ack så tråkig men det är onekligen en garderobsräddare, speciellt om den är så söt som den från
Theory.

Day:
Jeans:
Perfekta men dyra jeans från JBrand.
Blus: Blus med knyt från H&M, helt i Hotspot-stil!
Stövlar: Stövlar liknande dessa från Scorett skulle jag verkligen behöva!
Brosch: Rolig skalbaggsbrosch från Oasis

Night
Halsband:
Jag älskar det gröna halsbandet från Oasis men glömmer alltid att se om det finns på Oasis i Gallerian.
Väska: Liten läderportmonnä från fcuk
Skor: Fina kilklackspumps från Vagabond
Klänning: Smaragdfärgad klänning från See by Chloé

Breaking Fashion News - Rösta på din svenska modefavorit!

Breaking Fashion News - Rösta på din svenska modefavorit!
För andra året i rad delar
PUB ut ett stipendium på 50.000 kr till en svensk modedesigner som ligger i tiden och som har visat prov på stor talang. Nytt för i år är dock att du kan vara med och rösta fram vinnaren.

De nominerade är:

Åsa Westlund – Scene by Tjallamalla. Kollektionen andas sent 70-tal och kan beskrivas som en eklektisk mix med tyngdpunkt på nyproducerade vintage-favoriter.

Linda Hammar – Lashy. Kännetecknande för Lashy är innovativ design, väl utvalda material och ofta höga klackar 

Göran Sundberg – Göran Sundberg. Den övergripande designfilosofin bygger på ambitionen att uppdatera kostymklädseln - både för att återskapa en bortglömd stilkänsla, och för att ge den en mer tidsenlig form. 

Lovisa Burfitt – Burfitt. Kollektionerna är baserade på plaggfärgade kläder som trycks för hand, med originalillustrationer av Lovisa, och som säljs i begränsad upplaga.

Vill du vara med och rösta ska du bege dig till PUBs huvudentré. På plats kan du även få se smakprov ur de olika kollektionerna.

Vem är din favorit?


Dagens outfit

Dagens outfit
Jobb, efter det blir det i mån av tid bokrelease av nya boken
Shoppinglogik.

Klänning: Whyred
Mörkblå polo: TopShop
Väska: Mulberry

Tävla och vinn på MiaShopping

Tävla och vinn hos MiaShopping
Ni har väl inte missat att man kan vinna den åtrådda äppelklockan på
MiaShopping!

Skynda tävla!

Catwalk match - Marc by Marc Jacobs

Catwalk match - Marc by Marc Jacobs

Efter att ha frossat lite i dyra
drömsaker är det dags att åter landa på jorden för att leta lite budgetmotsvarigheter till catwalkfavoriterna.

Kjol: Grå filtig kjol från fcuk
Väska: Väska i 100 % skinn från H&M. Bra budgetfynd!
Blus: Mörkt rostfärgad blus från Ellos
Kavaj: Svart kavaj med lite kortare armar från H&M


Hotspot Top 10 - What Hotspot Wants!

Top 10 - what hotspot wants
Det börjar dra ihop sig inför årets stora julklappjakt så jag tänkte underlätta för nära och kära genom att lista de 10 sakerna som står högst på önskelistan just nu. Den officiella julklappslistan kommer längre fram, men för att värma upp...

1. Tjat, tjat, tjat... Men högst upp på listan är faktiskt
Filippa Ks perfekta kuvertväska. Den är så fin!
2. Det här är peelingen för mig! Freeze 24/7s svindyra variant är verkligen hett åtrådd, men 895 kr, ouch.....
3. Som bekant har jag hakat upp mig på klockor på kedja och det här klassiska fickuret är perfekt!
4. Det råder akut brist på svarta baslinnen och Petit Bateau är ju som bekant en favorit!
5. Jag har inte kunnat sudda ut Helena Rubinsteins Magic Concealer från hjärnan sedan PaulinaVeckorevyn tipsade om den här på bloggen så när guldpennan är slut....
6. Jag har tänkt onormalt mycket på den här fantastiska kjolen från Day Birger et Mikkelsen så kommer den på rea så slår jag till!
7. Många med mig älskar den rutiga klänningen från Sara Berman!
8. Jag är så dåligt rustad på skofronten inför vintern. Är lite trött på alla höga stövlar så ett par grova jodhpurs-liknande-skor med låg klack är det som önskas - gärna de från Marni som har en lite cool twist.
9. Jag är verkligen mer än nöjd med min Thé parfym från Calypso så nu vill jag ha doftljuset. Just nu brinner ett Voluspa-ljus i doften summer hemma och jag är inte helt nöjd....
10. Väskan från Boomerang (otippat!) ligger i mellanprisklass och är ett ypperligt alternativ för den som vill ha en snygg väska i superkvalitet men som kanske inte har lust att lägga drygt 10 000 på en väska. Snygg så det förslår är den också!


Ny recension på Blush

Ny recension på Blush
Nu ligger den här månadens produktrecension uppe på
Blush. Jag älskar Archipelago Botanicals produkter så det var roligt att få prova deras Dry oil som nyligen kommit in på Blush.

"Jag är en stor beundrare av Archipelago Botanicals produkter och har sedan en tid tillbaka varit beroende av deras handkräm och kroppssmör så mina förväntningar på deras Dry Oil var minst sagt höga! Alla Archipelagos produkter doftar himmelskt..."

Läs mer


Bloggträff

Bloggträff
Så var man tillbaka från en ovanligt trevlig bloggträff! Det var verkligen så kul att träffa
alla trevliga och glada bloggerskor. Extra roligt var det naturligtvis att träffa söta Sigrid! Goodie-bagen gick inte av för hackor!

Tack så mycket!

Hotspot skriver för Aftonbladet.se

Aftonbladet

På Aftonbladet.se kan man nu läsa mina bästa tips på hur man kommer över de åtråvärda plaggen från 
Viktor & Rolf för H&M!

Läs här!

Hitta stilen - Last Days of Disco

Hitta stilen - Last Days of Disco
Glamma till det och kör på en glittrig disco-stil när du ska ut på stan. Festligt så det förslår! Tänk
Gucci F/W-kollektionen 06!

Scarf: Glittrig scarf från Antik Batik
Örhängen: Glammiga så det förslår! Örhängen från Accessorize
Klänning: Discoblåsa från Maurizio Pecoraro
Skor: Snakeshoes från Asos
Läppglans: Jag har haft DiorKiss läppglans och det är bra även om tuben är i största laget
Väska: Fasligt festlig väska från Accessorize

Dagens outfit

Dagens outfit
Tillbaka från Skåne. Efter jobbet blir det snabbt hem för att svida om inför den stundande bloggträffen - trevligt!

Klänning: Mango
Väst: H&M
Polo: Petit Bateu
Apple: Marc by Marc Jacobs
Väska: Mulberry Jacquetta

Breaking Fashion News - Sophia Kokosalaki designar för Nine West

Breaking Fashion News - Sophia Kokosalaki for Nine West
Roland Mouret designar för
GAP och Viktor & Rolf för H&M. Stora designers som gör specialkollektioner för kedjorna är hetare än någonsin och sist ut i ledet är Sophia Kokosalaki som designat en sko- och accessoarlinje för Nine West. Kollektionen finns närmast att få tag på i London från och med December.

Spana in

Vinnaren

26631-774
Här är svaren på tävlingen.Tack för alla svar! Vinnaren är Johanna som lämnade sitt svar på kommentarsfunktionen bara några timmar efter det att tävlingen publicerats.
Grattis!

Tävling - Whose bag?

Tävling - Whose bag?

Tävlingen
"Whose shoes?" blev en sån formidabel succè så jag tänkte följa upp den med en liknande tävling nämligen "Whose bag?"

Reglerna är enkla, placeras rätt person till rätt väska (exempel 1. Madonna, 2. Jennifer Lopez etc).

Pris: Jag har vid ett flertal tillfällen skrivit mig varm om Jelly Pong Pongs Chic Shine så nu har du chansen att vinna ett exemplar i färgen Ballerina.

Villkor: Lämna ditt bidrag (endast ett) på kommentarsfunktionen nedan eller via mail. Vinnaren utses måndagen 6/11. I juryn sitter jag Hotspot och mitt beslut kan inte överklagas. Har flera personer alla rätt eller samma antal rätt vinner den som först skickat in sitt bidrag. När vinnaren utsetts mailar han/hon sin adress till mig och kan sedan förvänta sig sina vinster inom ett par dagar.

PS. Jag kommer inte att svara på kommentarer till detta inlägg!

Hot hot hot - Isgrått

Hot hot hot - Isgrått
Övre raden: Marc Jacobs, Louis Vuitton, Preen
Nedre raden: Burberry Prorsum, Rag & Bone, Trovata


Nu är jag där igen och sneglar på vårplaggen...
Vårens hetaste färg är utan tvekan grått och då framförallt isblågrått. Under flera år har jag benämnt denna färg som "favoritfärgen" men nu har jag bestämt att den får heta isgrå.
Ingen är lyckligare än jag om den slår igenom på bred front. Jag vill ha en klänning, en blus och en kjol i den underbara färgen!

PS. Färgen syntes även på våra svenska designers vårvisningar t ex hos Carin Wester

Clemens en Augusts Vinter 06 kollektion på Färgfabriken

Clemens en August
Konsthallen
Färgfabriken på Liljeholmen i Stockholm har ständigt nya intressanta projekt på gång. I helgen 3-5 november kommer de att visa och sälja Clemens en Augusts Vinter 06 kollektion. Clemens en August är ett lite annorlunda koncept där kläderna från kollektionerna inte går att hitta i butik utan de säljs enbart vid utvalda platser under en begränsad period. Elva städer ingår i "säljturnén" och i varje stad finns endast 3 exemplar av varje plagg. I helgen har du alltså möjligheten att bli ägare till ett sällsynt Clemens en August plagg.

Jag tycker att kollektionen ser mycket lovande ut, men jag kommer tyvärr inte att ha möjlighet att ta mig till Färgfabriken i helgen så jag hoppas på era rapporter!


Hotspots 10 budord

Det finns ingen genväg till en avundsvärd och eftertraktad stil, det är känsla och hårt arbete som gäller. Vissa saker kan man dock ha i åtanke när man försöker kombinera ihop en duglig outfit. Här kommer Hotspots bästa tips!

1. Du skall icke bära för små kläder - Det är en stor stor skillnad på figurnära kläder och för små kläder. Kläder som är
sydda för att sitta snävt ger en fin och smickrande silhoutt medan kläder som är för små tränger in på fel ställen, glider upp över magen, får sömmar att sitta på fel plats (tips kolla axelsömmarna som ska sitta precis där axeln slutar och inte mitt på axeln). Föregående exempel är naturligtvis föga smickrande - oavsett hur liten och pimpinette du är.
2. Du skall söka balans - Stor och volumniös överdel kräver smal och rak nederdel, stor och volumniös underdel kräver smal och figurnära överdel - så enkelt är det!
3. Tänk på att mönstermatcha med eftertanke - Att mixa mönster kan bli en formidabel succé men det kan även bli en fundamental katastrof. Här är det svårt att ge några generella riktlinjer, oftast "känner man" om mönster trivs ihop. Ett råd är dock att genom färgerna skapa harmoni i de olika mönstrena, färger som går i samma skala eller ton i ton. Annars kan det mesta funka randigt med blommigt, blommigt och blommigt, blommigt och prickigt, grafiskt och blommigt. Men känns det fel, är det troligtvis ingen lyckad kombination.
4. Hedra materialet och hantverket bakom kläderna - Jag vet att jag upprepar mig själv men jag kan inte nog beskriva vikten av bra material. Ett stort missförstånd är att bra material och kvalitet alltid behöver vara dyrt - så är inte fallet även om det kanske är svårare att hitta guldkornen på H&M, TopShop eller Oasis där det kryllar av konstiga plastmaterial. Blir vi konsumenter mer krävande vad det gäller material och kvalitet kommer kedjorna att höja ribban. Redan nu har man sett stora förändringar. Vem trodde för ett par år sedan att man skulle kunna handla siden och cashmere på H&M?
5. Du skall använda dig av kontraster - Kontraster är intressanta och skapar uppmärksamhet och djup. Alla typer av kontraster är mer eller mindre av godo - Tunt och skirt blandas med fördel med lack och läder, volumniöst kombineras bäst med figurnära, propert och elegant kommer till sin rätt tillsammans med en rockig och tuff detalj, klumpigt och delikat går alldelles utmärkt ihop.
6. Det är klokt att klä sig enkelt - Många tror att en "egen" och lyckad stil kräver utsmyckningar och detaljer i överflöd. Färger, smycken, mönster, broderier, paljetter, logotyper, fransar, band, rosetter och tyll i all ära men låt detaljerna komma till sin rätt genom att fokusera på en eller två saker som man vill framhäva. Klär du dig rent och enkelt i val av färg och form kommer de små fina detaljerna till sin rätt. En paljettväska eller ett enastående smycke gör sig bäst som solist på en annars ganska avskalad scen.
7. Du bör investera i rätt saker - Nyckelplagg är alltid viktigare än alla andra plagg så det är här ni ska lägga krutet! En blus från H&M eller Lindex kan se helt enastående ut men den kan även se billig och sjavig ut om du inte lagt någon möda på nyckelplaggen. Vilka är då dessa "nyckelplagg"? Jag skulle säga skor (helt avgörande), väskor (en "billig", och nu syftar jag inte bara på priset, väska kan göra att allt ser trist och sunkigt ut) och ytterplagg. Nyckelplaggen används varje dag, det är med andra ord dessa plagg du syns oftast i och det är även de plagg som slits mest.
8. Du bör utgå ifrån dig själv - Den gamla hederliga klyschan som är ack så sann. Vilka färger passar du i? Vad har du för kropp? Vad har du för ekonomi? Hur ser din vardag ut? Dessa parametrar är avgörande när du bygger upp din garderob.
9. Vill man vara fin får man lida pin - Ja så är det faktiskt... Höga klackar är inte bekväma men det får ALLA i en bättre dager (sen måste man naturligtvis vara realistisk, ska man på skogspromenad så ska man).
10. Du skall klä dig efter koncept - Låt dig inspireras av filmer och musik. Klä dig efter en stämning eller en specifik känsla. När du går på fest - eftersträva då att känna dig som Holly Golightly i "Breakfast at Tiffanys". När du ska på Italiensemester packa väskan för att känna dig som Gwyneth Paltrow i "The talented Mr Ripley". Fredag på stan, då är du naturligtvis ingen annan än Carrie Bradshaw i "Sex & City". Mode är roligt - låt det synas!

PS. Nu vill jag avslutningsvis tillägga att jag knappast lever som jag lär - men jag försöker...

Nu är den här!

Nu är den här!
Det var
precis lika roligt och spännande med den svarta lådan den här gången.... För alla som undrar - den var jättefin! Bild kommer!