header to ads



Plåtning

Just nu sitter jag i en studio i Västberga industriområde för att plåta för Demo. Kan ni gissa vem som står framför kameran?

Vinn, vinn, vinn!


Läser du Demo? I sånt fall måste du gå in och delta i vår l
äsarundersökning för att ha chansen att vinna ett par coola solisar från LeSpecs.
Delta i undersökningen!

Chanel Cruise 2010

Chanel Cruise 2010

Det påstås att detta är kampanjbilderna för Chanel Cruise Collection 2010. Vad hände med F/W 09? Karen Elson (bra val) med manligt sällskap (Baptiste Giabiconi) i dekadent hotellmiljö (alltid fint men föga orginellt). Vem som har plåtat? Vad tror ni?
Karl, förstås.


Panik! Borta!


Jag har tappat bort
min senaste ögonsten vilket har resulterat i grymma ångestattacker. Speciellt med tanke på att Lisa just nu håller på att hetsa om turkoser och ringar med turkoser hela tiden på sin blogg. Det gör ju ringen, patetiskt nog, ännu finare! I nuläget skulle jag nog till och med sträcka mig så långt som att påstå att ringen är det finaste smycke jag någonsin ägt.

Come out, come out, wherever you are! Nu är det hög tid att sluta leka kurragömma med Hotspot!

Favorit i repris - Gisele för Versace F/W 09

En preview på Versaces F/W 09-kampanj

Det verkar som om Versace har valt Gisele som
kampanjfejja - igen. Mario Testino plåtar - igen. Själv får jag ont i käken av min stora jäsp. Visst, Gisele är het och kan generera stålar åt modehus och Mario Testino är en mästare, bla bla bla.... Versace känns ändå lika trött.

Däremot har jag stora förhoppningar när det kommer till vad Christopher Kane kan åstadkomma för Versus. För det har ni väl inte missat?

Breaking Fashion News - Sofi Fahrman skriver chiclit


Superkvinnan Sofi satsar på en karriär som författare!

Det finns
en kvinna som verkar ha dubbelt så långa dygn som alla andra och en energidepå som går att jämställa med ett kärnkraftverk storlek större. Nu debutterar Sofi som författare med en roman som verkar höra hemma i genren chiclit. Ja, det är tydligen det hon har gjort i NYC mellan varven på Pastis, Waverly och Serafinas. Jag är verkligen mycket imponerad och jag tror inte att jag tar allt för stora risker när jag förutspår en kommersiell succé i klass med Lapidus och Marklund.

OM jag kommer att läsa?!? Den verkar ju vara späckad med härligt modebloggskvaller.

Klädseln


Ni är många som vill se hur
kläderna egentligen såg ut på. Tyvärr verkar det inte som om det finns en enda vettig bild på mig i helfigur från bröllopet utan det enda som finns att tillgå är 300 närbilder på mig och min gamla bästis Emma. Sorry!

Så lyckliga!

PS. Emma - jag hoppas att det är ok att exponeras på Hotspot på detta brutala vis!

Lunchshopping

Somrig skjorta

Idag hade jag trevligt lunchmöte på superba Råkultur (bästa sushin i stan!) men innan dess hann jag dyka in på Acnebutiken. Som vanligt kom jag inte därifrån tomhänt. Jag lyckades till och med bocka av två saker från "
Obsessionslistan" från igår. Sen blev det visst en liten sak till.... Jag älskar den rutiga skjortan för att den är en damskjorta men precis som en herrskjorta, förstår ni?

Slinkiga shorts

Shortsen är så grymma. Härligt slinkiga, perfekt längd och grym passform. Lyxigt casual. Det enda jag är orolig för är att de lätt ska gå sönder då de är av finaste silke. Ja ja, den dagen den sorgen.


Barndomströja

Sen var jag även "tvungen" att köpa den här tröjan i stickad bomull. Den påminner mig om min barndom då stickade bomullströjor med rundhalsad krage från Marc O´Polo var stapelvara på sommarhalvåret. Jag hade hur många färger som helst men vitt var alltid finast och somrigast.

Perfekta vardagslooken?



Japp, så här ska jag se ut imorgon (i fantasin) när jag har möten och ärenden att beta av på löpande band.

Smycken  - Jag vet att jag inte är ensam om att älska Michael Zobels smycken för Acne. Synd att man inte riktigt är så rik (än) att man kan lägga ca 50 000 kr på ett smycke.
Skjorta - Jag gillar ju som bekant lite längre slappa skjortar och herrstuk. Den här kommer från Margiela
Skor - En tjej hade dessa på bröllopet som jag var på i helgen. Rasande fina från Acne
Jeans - Jeans som är sjukt slitna och med massor av läder och nitkrams brukar vara långt ifrån min grej men de här med relativt diskreta läderknän från Whyred hade jag utan bryderier kunnat ha på mig.
Väska: Ja, Nightingaleväskan som jag så hett åtrår.

Hotspot Obsessions



Det fina vädret får en att på allvar inse allvaret i att snabbt sammanställa den perfekta sommargarderoben. Så här går Hotspots tankar kring det hela.

Färgstark rutig skjorta - Bilden är kristallklar. Italien, havet och Hotspot i en uppknäppt somrig skjorta. Den ska ha somrigt glada färger, rutig och luftig.
Chloéflickan - Höstens Chloéflicka är, motsägelsefullt nog, stilbilden som etsat sig fast som Hotspots moderiktlinje sommaren 09. Feminint möter maskulint i en perfekt parning av diverse ljuva toner.
Shorts som är shorts och inte trosor- Jag är så trött på att försöka gissa mig till om det är shorts eller trosor som jag står och klämmer på i butik. Jag vill ha ett par shorts som är lite loose, slutar ovanför knät och är i en skön silke/bomullsblandning - precis EXAKT som Acnes med andra ord.
Givenchy Nightingale - Under en längre period är det den här väskan som ockuperat mina fantasier - Givenchy Nightingale (bara namnet är ju sagolikt). Jag vill ha den i python och då är den naturligtvis svindyr!
Shortskostymen - På sommarens alla grillfester och kalas vill jag göra entre i en slapp lite skrynklig shortskostym. Till det höga klackar och vackert feminin blus.

Om jag lyckas inkorporera detta i mitt liv så är jag övertygad om att det här kommer att bli min stiligaste sommar.

Hot hot hot - Djuriskt!


Övre raden: Eley Kishimoto, Jean-Charles de Castelbajac, Paul & Joe
Nedre raden: Miss Sixty, Manish Arora, Vivienne Westwood

Minns ni
de gamla Krizia-tröjorna från 80-talet? Nu är de tillbaka i ny tappning på catwalken. Jag betackar mig - tror jag - jag älskar ju visserligen djur av alla dess slag.
Källa: Style.com

Sommarhet Anja Rubik på Vogue Paris omslag

Vogue Paris Juni/Juli 2009

Anja Rubik pryder det retroinspirerade sommarnumret (Juni/Juli) av Vogue Paris.
Anja och Lara känns som riktiga Vogue Paris-tjejer. Jag gillar touchen av 50-tals rockabilly även om omslaget som helhet kanske inte får stående ovationer från Hotspot.Superduon Inez och Vinoodh har klickat.

Wedding

DN Söndag 24/5

Vilket storslaget bröllop det var p
å Gotland i helgen. Vackrare brud och bättre stämning står inte att finna! Lyckorus!

Passande nog så publicerades mitt bröllopsjobb för DN Söndag igår. Bröllopsyra! Olika bröllopsstilar för alla smaker. Kolla in delar av jobbet på webben!

Gotland

Väskan står packad och klar i hallen. Nu bär det av till Gotland för stort kalas!

Bröllop


Folk frågar mig ofta om klädsel vid bröllop vilket alltid är lika svårt (omöjligt) att svara på. Imorgon ska jag dock själv på bröllop på Gotland och det här tänkte jag ha på mig. Jag vet inte om det kanske kan inspirera någon.

Kavaj: Zara
Klänning: Acne
Skor: Zara
Halsband: Antikt, gammalt och nytt

The Lady Noir Affair



Igår lanserades Diors film med Marion Cotillard i huvudrollen och här snackar vi verkligen film. Skurkar och skumma affärer och allt kretsar naturligtvis kring en väska - Lady Dior. Regissör är Olivier Dahan som är mannen bakom fantastiska La Môme. Diorfilmen slutar, efter det att Marion har vinglat runt på höga klackar uppe i eiffeltornet (precis som i annonsen), med en cliffhanger och en teaser om uppföljande film som kommer att gå under namnet Lady Rouge. Lady Rouge kommer att utspela sig i New York och Marion kommer att ha huvudrollen även i denna film. Jag undrar vilken som blir nästa stad på Dior-turnén.

PS. Missa inte att kolla in den imponerande creditlistan - värdig en blockbusterproduktion!


I "The Lady Noir Affair" återkopplar man till annonsen för Lady Dior

Väskan som har huvudrollen - Lady Dior


Periodare


Jag är verkligen en dagens outfit-periodare - ibland inte en dagens outfit på veckor och sen varje dag under en period. Idag känner jag mig ungefär som dagens uppgifter - jobba hemma med Demo på förmiddagen och plåta enklare jobb för DN på eftermiddagen - okej men inte överdrivet spännande.

Kavaj/jacka: Hope (har trott att den var borta i ett år men hittade den häromdagen inknölad i halsdukslådan (?))
Tröja: Zara
Scarf: 2hand (köpt på Mint & Vintage)
Kjol: Bruuns Bazaar
Skor: Acne
Väska: Chloé
Armband: Gamla grejer + från Antikt, gammalt och nytt

60 minutes med Anna Wintour


Det har länge surrats om att 60 minutes har spelat in ett avsnitt med Anna Wintour. Igår sändes programmet äntligen i USA. Inte helt otippat diskutterar de om Anna verkligen är karaktären bakom "Djävulen bär Prada". Anna förnekar naturligtvis det hela men jag tycker att filmen iallafall i vissa fall verkar ligga väldigt nära verkligheten på Vogue-kontoret.

Citat från intervjun i 60 minutes:

Svar på frågan om hon är bitch.
"I hope I'm not . . . I try not to be, but I like people who represent the best of what they do and if that turns you into a perfectionist than maybe I am."

Huruvida det är förbjudet att åka i samma hiss med henne.
"Oh yeah, I heard that, you're not allowed to get in the elevator with me. That's a complete exaggeration.  I guess in response I can only say that I've have so many people here that have worked with me fifteen, twenty years, and if I'm such a b*tch they must really be a glutton for punishment because they're still here."

Photo booth


Jag håller på att bemästra photo booth - ingen bloggare utan photo booth-bilder, är det inte så? Som förevändning kan vi låtsas att jag visar upp mitt nya
klipp!

Klipp

Just nu känner jag mig inte så pepp på att springa runt på stan och leta saker till DN. Jag kanske får ringa
någon av mina branschkollegor och kolla vad de gör - har man tur så ska även de ut på stan och jaga saker. Efter jobbet är det dags för klipp av hår. Att klippa håret är lite som att gå till tandläkaren för mig - plågsamt när man är där men underbart skönt när det är över.

Kavaj: Zara
Jeansskjorta: Acne
Herrscarf: Götrich
Byxor: Lindex
Skor: Acne
Väska: Chloe
Armband: Marc Jacobs

En kavaj, tre stilar


DN Söndag 17/5
Foto: Bea Lundborg  I  Styling: Karolina Skande


Några av er frågade om mitt jobb från igår fanns på nätet och nu har iallafall delar av det publicerats
på webben.
Läs här

Lady Dior


Teaser - "The lady noir affair"

Påkostade reklamfilmer är verkligen grejen hos de stora modehusen just nu. Den 20 maj släpper Dior en film, "The lady noir Affair", med Marion Cotillard för att marknadsföra Lady Dior. Den 6 minuter långa filmen som är regisserad av Olivier Dahan har en mystisk stämning och flirtar väldigt tydligt med filmgenren film noir. För att bygga upp rätt stämning inför filmen kan man redan nu besöka en twittersida där kryptiska inlägg hintar om filmens handling.

Del 2: Hotspot + GANT - Inspirationsfasen


Vilken helg!


Jag kan inte minnas sist jag hade en så fantastisk helg! Runt lunch igår checkade
vi in på Dalarö Hotel Bellevue som visade sig vara en fantastisk liten pärla i den Stockholmska skärgården. Opolerat och allt annat än hippt och superstylat men genuint, avslappnat och helt fantastiskt mysigt. Utsikten från rummen var oslagbar, servicen charmig och maten helt otrolig (allt hade de lagat och förberett hela dagen i köket, ja, till och med flarnen som man fick till efterrätten). Det kändes som ett hotell där tiden stått stila - middagen serverades prick kl 19.00 i stora matsalen där borden var dukade med stärkta linnedukar och stolarna vackert bedagade av tidens tand. I övrigt har vi mest ätit glass på bryggan, bläddrat i tidningar, druckit bubbel och gått på små upptäcktsfärder.

Jag känner mig som en ny människa!

Kavajen


DN Söndag

Är du sugen på vårens hetaste plagg - den ljusa kavajen? I sånt fall får du inte missa DN idag när jag ger förslag på hur du bäst matchar den. Skoj!

Dalarö


O,j vad jag har jobbat denna vecka men nu får jag min belöning - en helg på Dalarö med en av mina
bästisar. Just nu sitter vi i mitt vardagsrum och skvallrar och läser bloggar men nu blir det andra bullar av för bilen den ska packas. Mot Dalarö!

Tossigheter


En helikopter från Hérmés

När man vill kräma ur så mycket som möjligt ur sitt lyxvarumärke börjar man att producera diverse pryttlar som egentligen har noll med företagets bakgrund att göra. Skidor, tarotkort, golfklubbor - you name it. Hérmés tar dock priset med sin 60 miljonershelikopter.

TIPS! Mer om detta fenomen kommer du att kunna läsa om i kommande
Demo (nr 7)!

Att bryta ny mark


Vad tror du att jag ska plåta för mode imorgon?

Just nu planerar jag för fullt inför en plåtning som jag ska rodda för DN imorgon. Temat är ett helt nytt territorium för mig  och det är till råga på allt ett område inom mode som jag personligen tycker presenteras ganska omodernt och fult i de flesta fotojobb. Det är med andra ord en stor utmaning för mig att få till något som kommer att kännas bra. Vad vore livet utan utmaningar?!

Knogjärn från Chanel


Just nu sitter jag på en väldigt spännande plåtning för
Demo. Vi har ett gäng kläder och smycken från Chanel på plats. vad sägs om detta chica knogjärn?! Något att investera i till hösten.

Le Ballon Rouge - inspirationen bakom reklamfilmen för Dior Cherie?


Två ballongfärder över Paris husstak

Jag blev påmind om Albert Lamorisses kultkortfilm ”
Le Ballon Rouge” (1956) när jag besökte Lolita. Jag undrar sa flundran om Sofia Coppola låtit sig inspireras av detta mästerverk när hon skapade reklamfilmen för Dior Cherie. Jag håller det inte för omöjligt!


Kolla in sista minuten

Turkoser

Just det... En sak till köpte jag. När jag ändå var inne på Antik, gammalt och nytt för att leta grejer till en plåtning tyckte jag att jag lika gärna kunde slå till på en sommarring. Den kommer ju att vara så fin till
de aprikosa skorna - på amalfikusten i sommar. Ja, det är så tankarna går  - ni känner kanske igen det. Priset behåller jag dock för mig själv den här gången - annars finns det risk att uppröra mamma och kanske make också... He he

PS. Det kanske inte framgår men den är STOR

Sommarsko

Varje sommar förbrukar jag (minst) ett par tygskor. Årets sko blir Weekdays fina fjärilsvariant i somrig aprikos kulör. Jag tycker de är så fina och har tipsat om dem både
här och där tidigare. Idag marscherade jag därför med bestämda steg in på weekday och tog med mig ett par till kassan. 250 pix.

Hästkjol


Bilder:
Ebba och T&T

Titta vilken fin kjol jag hade på mig på smygläsningen igår. Twist & Tango var så snälla att de lånade ut den fina hästkjolen från höstkollektionen som jag gillar så mycket. Jag ska garanterat köpa när den kommer i butik!

Smygis


Igår var det stor smygläsning av
Demo nr 6 på PUB. Tack alla som var där! Det kändes som om det var mycket lyckat. Själv var jag något stressneurotisk efter att ha försökt få allt klart i tid och sen under festens prime time var jag ansvarig goodie bag-utdelare vid utgången så det känns som om jag inte riktigt hann få full insikt och delaktighet i festen som pågick. Men, det känns verkligen som om alla hade kul och det var ju det enda som spelade någon roll. Det är kul att bjuda till fest helt enkelt.

Natalia + Vogue + rosa x 2

Två rosa juniomslag - Vogue Russia och Vogue UK

Natalia Vodianova pryder inte bara ett rosa juniomslag för Vogue UK utan även ett rosa (!) juniomslag för Vogue Russia. Själv röstar jag helt klart på den ryska diton - älskar Louis Vuittons "bunny ears".

Demo nr 6


Demo #6
Foto: Andreas Kock  I  Styling: Karolina Skande


Idag är det smygläsning på
PUB för det nya numret av Demo. Det finns fortfarande några platser kvar för den som vill gå så kom dit vetja!

Hooked on the city


Allie från The City

Jag försökte att stå emot in i det sista men nu är även jag fast i träsket - "The city"-träsket det vill säga. Hur kul är det att se något som så uppenbart är regisserat men som utger sig för att vara äkta frågade jag mig själv - väldigt visade det sig...
Så, nu kan jag inte riktigt släppa "The city" utan gör ständigt research på personerna som är med och hur det hela egentligen hänger ihop. igår fick jag till mitt stora nöje lite info from the inside. Whitneys jobb på DvF är tydligen bara buffel och båg, det finns ingen riktig tjänst utan allt är bara ett spel för gallerierna (det hade man visserligen kunnat misstänka). Allie som framstår som en framgångsrik modell är i verkligheten tydligen inte så "bokad" som det framtstår i serien. I serien ligger hon under One management men går man inte kollar in deras modeller och new faces finns där ingen Allie Crandell.

Fattar ni inte vad jag pratar om. Kolla in introt (rutten kvalitet, ja) -give me them bright lights all night!!! - eller varför inte ett avsnitt på
MTVs hemsida.


DN och damm

Vaknade något seg imorse men gnuggade sömnen ur ögonen och gav mig med entusiasm iväg till DN där det skulle plåtas fäshjon. Felicia från
Stockholmsgruppen levererade och det ska bli väldigt kul att se det färdiga resultatet som publiceras nästa söndag. Tror att det kan bli riktigt bra. Glad i hågen efter en väl utförd arbetsinsats kom jag dock hem till en mindre behaglig överraskning. Ett stort hål i ytterväggen (vi bygger balkong). Sovrummet känns som om det aldrig kommer att bli sig likt... Så, även om jag borde jobba är det bara att plocka fram skurtrasan och inse att det blir söndagsjobb även denna helg.

I studion gick den här låten varm - dagens soundtrack med andra ord.


Kvällens outfit

Samtidigt som jag sitter och jobbar så försöker jag komma på vad jag ska ha på mig ikväll när Louis Vuitton bjuder på kalas. Just nu lutar det åt stassen ovan. Kjolen och blusen är nog spikade jag är dock något mer tveksam till accessoarerna. Kanske ska jag ha
de här skorna istället men då vet jag inte vad jag ska ha för väska till.

PS. Jag ångrade mig det blir inte första outfiten utan som ovan.

outletshopping


En ny spännande outletbutik ser dagens ljus i helgen. Butiken kommer att ha öppet vissa helger och klädmärkena kommer att variera för varje gång. Nu i helgen kommer du att ha chansen att köpa billiga kläder från Diana Orving och Julian Red.

Naken


Vogue UK juni

Jag håller med
Ebba - Natalia är utomjordiskt snygg, men naken, nej, det känns fortfarande bara trött.

PS. Intressant som Lisa påpekar i kommentarsfältet att båda omslagen, som jag syftar på ovan, är slående lik i pose och stil


Love nr 1 och Vogue juni 2009

Louis Vuitton


På fredag öppnar
Louis Vuitton en ny butik i Stockholm, större och lyxigare än den förra. Idag var det pressmingel i den nya butiken och efter det bjöds det på en liten intim lunch med bland annat Louis Vuittons VD på Mathias Dahlgrens matbaren. Det är imponerande att gå på riktigt väl arrangerade pressevenemang där allt är planerat i minsta detalj. Taxibilar var bokade på minuten, specialmenyer med Louis Vuittons logotype hade tryckts upp och servettringarna, som visade sig vara armband, hade specialtillverkats. Tydligen är just armbanden något som återkommer vid varje butiksöppning, alla nya butiker får ett eget armband i en unik färg.

Del 1: Hotspot + GANT - Från ax till limpa


Twist & Tango F/W 09


Bilder. Twist & Tango F/W 09

Jag fick precis
Twist & Tangos lookbook för höstkollektionen och dra mig baklänges vad fint det ser ut! Det händer grejer med det Göterborgsbaserade företaget verkar det som. Vårkollektionen, som är ute i butik nu, innehöll en hel del fina plagg och hösten verkar ju lovande. Visst kan det kanske bero lite på att stylistgeniet Ursula har haft ett finger med i lookbookspelet (så duktig) men det ska verkligen bli spännande att se om Twist & Tango fortsätter att överraska på det här sättet framöver.

Kyskt


Mina
kära vänner brukar kärleksfullt (hoppas jag) reta mig för att jag alltid sover i pyjamas. Ren och nystruken. Året runt - på sommaren har jag speciella sommarpyjamasar, något som de gärna gör sig extra lustiga över. Idag bröt jag ny mark och tog sovmodet till en ny nivå - ett nattlinne, ett sånt som mormor brukade ha. Vit stärkt bomull med fina detaljer. Den ska jag ha när jag äter frukost i bersån på landet i sommar!

The Chanel commercial


Här är den korta versionen av Chanels nya reklamfilm, hittade den precis på
utuben. Magisk - förstås. Ljuset! Blir sugen på att åka tåg (like in the old days), men jag skulle nog hellre åka med Rovos Rail än Orientexpressen.

PS. Här hittar du fullängdsversionen. Vacker!

Processen


Egentligen är det ju bara för knasigt att jag klär på mig i full mundering med skor och rubbet för att plåtas, speciellt med tanke på att jag ska jobba hemma idag på förmiddagen. Kavajen, strumpbyxorna och skorna åkte av en sekund efter det att jag blivit fotograferad - men (!) de kommer självklart att åka på igen när jag går utanför dörren. Promise!

Kavaj: Zara
Topp: Filippa K
Kjol: Bruuns Bazaar
Skor: Zara
Väska: Chloé

Imorgon


Imorgon lanseras
den påkostade reklamfilmen för Chanel no5. Spana in trailern för reklamfilmen (!) och bygg upp stämningen!

Väskor

DN 3/5

Igår tipsade jag om väskor i DN. Sugen på ny väska och behöver tips - håll utkik, det lär komma upp på
webben.

PS. Nu ligger det uppe.

Breaking Fashion News - Ann-Sofie Back blir designer på Cheap Monday


Säkert sist på bollen, men jag har inte varit i närheten av en dator på hela helgen (ahhh!).
Nyheten att Ann-Sofie Back kommer att axla rollen som chefsdesigner på Cheap Monday nådde mig samma sekund som jag klev innanför dörren på Demoredaktionen. Sveriges svar på Margiela flyttar med andra ord hem igen efter år i London. Tydligen ska hon dock fortsätta att driva sin egna kollektion vid sidan av jobbet på Cheap Monday. Lycka till Ann-Sofie!