header to ads



Där rök den grå väskan...

Marc by Marc Jacobs rubber boots
Jag vet inte om det var
Pamela som startade "gummistövelfebern" men när Eleonore bloggade om dessa skönheter var jag bara tvungen att ha dem, så operation "övertala vän att köpa ett par likadana" inleddes för att ha någon att dela frakten med (tack kära C). Jihoo, nu är de på väg, håll tummarna på att det är rätt storlek...
Det första man gör när man strukturerat upp en shoppingplan är att bryta den - eller kan de räknas som höga stövlar???

A new season is here!

Så var hösten här! Dags att höstklippa håret (ska göras i eftermiddag), rensa garderoben på sommarkläder och plocka fram/tvätta alla höstkläder som legat undangömda (har redan börjat) och naturligtvis inventera garderoben på vad som finns och vad som behöver införskaffas. 

Jeans/byxor:
Acnejeansen med den höga midjan blir paradnumret den här hösten annars kommer de att varvas med mina kära stuprör från Åhlens. I reserv finns en hel del Acne hex och något par Cheap Monday. Jag anser mig nog vara ganksa kittad på jeansfronten även om ett par svarta raka cigarettjeans med mellanhög midja skulle sitta fint! Eventuellt ett par mörkgrå smala finbyxor (helst med paperbag waist).
Klänningar: Min denimskjortklänning från Whyred kommer att funka fint med en svart tunn polo under och ett par täckande svarta strumpbyxor, så även min Rodebjer. I övrigt har jag min svarta wrap från Nanso  och för lite festligare tillfällen min löjligt snygga DKNY klänning i mörkblå siden. Vad som bör införskaffas pronto är minst en skön tröjklänning och en "förklädesklänning" som gärna får vara i filt eller flanell.
Kjolar: Min svarta tulpankjol från Stella for H&M visade sig vara mer änvändbar än vad jag trodde så den kommer att användas i höst. Kommer även använda min Marc by Marc Jacobskjol och min French connectionkjol. Till fest även min DKNY-kjol. Skulle gärna köpa en grå kjol i filtigt material (typ som den från TopShop) eller en svart...
Jackor: Min svarta skinnjacka från H&M är så bokad! Sen har jag även en kort rutig Zara-trench och min korta svarta pälsjacka (OBS! Fuskpäls! innan någon hinner mordhota mig...). Sen när det blir lite kyligare min supersöta kappa från Bruuns Bazaar. I den här kategorin behövs inget mer (inte förrän vi börjar snacka vinterjackor...).
Skor: Här är det kaos på taket, de enda acceptabla höstskorna jag har är mina svarta mockastövletter från Whyred. (Ok, jag har även mina svarta älskade gummistövlar att ta fram när det öser ner). Sen har jag en drös fina pumps som kommer att användas så länge vädret tillåter. Måste införskaffa minst ett par snygga höga stövlar.
Koftor/tröjor: Tröjor kan jag mer eller mindre bortse ifrån, kommer inte att använda det i höst, det skulle vara min sjukt stora Angoratröja från Filippa K då... Annars i koftväg har jag; ljusblå/grå cashmerekofta (Acne), svart (Filippa K), mörklila (Tara Jarmon), Mörkblå Whyred med kimono-armar, Beige (Acne), Mörkblå grovstickad (Massimo Dutti), Vit myskofta (Boomerang). Det enda som verkligen fattas är en grå cashmerekofta....
Väskor: Jacquettan funkar garanterat även i höst, så även lilla Annabel och som komplement kör jag på min Svenskt Tenn väska. Det är den där grå väskan som fattas.... Jag har en på lut som det är mycket möjligt att jag slår till på inom en snar framtid...
Blusar & Toppar: Här är det ingen idé att lista vad jag har för det är plenty... Det som däremot MÅSTE inföskaffas är svart tunn polo (att ha under klännigar etc) och en fin svart blus (gärna med knyt).
Huvudbonad: Jag har min underbara mörkgrå stickade basker, den räcker
Övrigt: I övrigt vill jag "bara" ha nya glasögon (helst pradabågar) och Marc by Marc Jacobs äppelklockshalsbandet, sen skulle jag ju gärna vilja ha en missonihalsduk...

Vad som bör införskaffas i någorlunda prioriteringsordning: svart tunn polo, nya glasögon, höga stövlar, grå väska, grå kofta, förklädesklänning, tröjklänning, Äppelklockan från Marc by MJ, svarta jeans, "filtkjol", svart blus, missonihalsduk, mörkgråa finbyxor

Det var väl inte så farligt (ehhh)... Jobbigt att alla dyra grejer hamnar överst på prioriteringslistan... Men det är inte skrivet i sten...

10 frågor till Pamela Bellafesta

10 frågor till Pamela Bellafesta
Bilder: Pamela är fotad av Kjell B Persson, Bild från Carin Westers visning är fotad av
Ytligheter

Pamela Bellafesta jobbar som moderedaktör på tidningen King (modemagasin för män). Trots att hon professionellt jobbar med herrmode så är Pamela utan tvekan en av Sveriges bäst klädda kvinnor. Bara en sån sak som att hon blivit fotograferad av The Sartorialist...

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? Efter modeveckan känns Carin Wester mest aktuell för min del. Både hennes Herr- och damkollektion kändes enormt inspirerande och tilltalande.
2. Ditt senaste köp? En svart armyinspirerad jacka med skärp i midjan som jag hittade på Acnes utförsäljning. 
3. Ditt bästa köp någonsin? Med tanke på det svenska vädret så måste det vara mina svarta gummistövlar med klack från Marc Jacobs som jag köpte för 2 år sen på Lollapalooza. Det är svårt att vara snyggt klädd när det spöregnar, men det är kul att vakna på morgonen och upptäcka regnmolnen!

4. Beskriv din stil med 3 ord? Förort möter mode möter storstan eller nåt.
5. Vilken är din favoritaffär? Oj vad svårt, jag har en vision om en butik som jag i framtiden skulle vilja öppna, men fram till dess gillar jag Jus eftersom de har mycket Rodebjer som är en av mina favoriter.
6. Oumbärlig beautyprodukt? Jag använder nästan aldrig foundation, men när jag väl gör det har jag en darling, YSLs nya foundation Perfect Touch. En uppföljare av deras concealer Touche Eclat, båda med samma penselfunktion. Får jag en till? Isåfall är höstens absoluta favorit det mörklila nagellacket från Helena Rubinstein (deep purple).
7. Vilket är ditt bästa stylingtips? Eftersom jag stylar killar så är mitt tips till dem att tänka rent och enkelt, less is more, köp lite färre men kanske lite dyrare plagg och se till att passformen är perfekt.
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? En massa wife beater linnen eller varför inte kalla dem man beater linnen. Ha ha!
9. Vad står högst på önskelistan i höst? En ny Ipod med ett fodral från MiuMiu som jag såg i Milano, åh vad fin den är med guldkedja med små rosetter.
10. Väskor eller skor? Skor, skor, skor. I höst ska jag använda Hopes svarta låga ankelboots med klack varje dag! (nästan)


Hotspot Fashion History - Prét-à-Porter

Fashion History - Pret a Porter

Prét-à-porter, 90-talets
“Djävulen bär Prada”, spred skräck i modevärlden då rykten om att filmen skulle blottlägga den korrumperade, ytliga och smutsiga modebranschen spred sig som en löpeld innan filmens premiär. Filmen är regiserad av Robert Altman och spelades in 1994 i Paris under modeveckan, många av klippen är tagna från autentiska modevisningar. Rollbesättningen är en imponerande blandning av namn från filmvärlden och modeindustrin, eller vad sägs om: Sophia Loren, Kim Basinger, Julia Roberts, Cher, Helena Christensen, Sonia Rykiel mfl.
Handlingen utgår från modeveckan i Paris där man får möta en rad excentriska personer i modebranschen, flera individuella historier utspelas parallellt i denna värld av konstant kaos och hysteri. Tyvärr måste jag erkänna att filmen (bortsett från ett mycket spektakulärt slut) inte är mycket att hurra för och de utlovade skandalerna lyser med sin frånvaro, i slutändan är det inte mer än en ganska tramsig komedi om den hysteriska och excentriska modebranschen.

Hitta stilen - Family dinner

Hitta stilen - Family dinner

Om det är någon som älskar att åka hem till mamma och pappa för en mysig söndagmiddag så är det jag! Visserligen brukar det innebär slappiskläder men i fantasin drar jag på mig mina allra höstmysigaste kläder för att sedan välkomnas av ett vackert dukat bord där det serveras söndagsstek och gott rött vin.

Som bonus är alla plagg i en skaplig prisklass - kan det bli bättre?!?!

Blus: Mossgrön blus med puffärm från
H&M
Vantar: Fina stickade vantar från H&M
Halsband: Vrålsnyggt sländhalsband från Asos (älskar den mossgröna stenen)
Skärp: Sött rosettskärp i lack från Oasis
Kofta: Muffrig grå kofta från H&M
Kjol: Ok, efter den hösten kommer man väl spy på grått men det är lika bra att passa på så länge det varar och den här sjukt fina flanellkjolen i lite puffig modell från TopShop är helt kalrt en av mina gråa favoriter(ser ut som den skulle kunna vara Chloé eller något annat snordyrt märke om ni frågar mig)
Mössa: Röd mössa som matchar vantarna (även den från H&M)
Skor: De här stövletterna spanade jag in på TopShop i helgen och de var inte alls så pjåkiga.

What's hot and what's not - Shoes

What's hot and what's not - Shoes
Upp: Det började dyka upp på diverse fashionabla kändisar i början av sommaren och rapporterna om den lilla remmen runt ankeln duggar allt tätare så köp ett par snygga pumps med "ankelstraps" nu så är du helt rätt ute i höst.
Mitten: Peep-toesen funkar och kommer så att göra ett bra tag även om den värsta hysterin har lagt sig.
Ner: Helt ok när du är ute och springer/går promenad/är på landet, men när du ska ta en sväng på stan så går de bort.Sneaker-vågen har för längesedan passerat.

PS Det finns bekväma skor utan klack som inte är gympaskor

Hot hot hot - Förklädesklänningen

Hot hot hot - Förklädesklänningen
Bilder: Ashley Simpson, Jacinda Barrett, Elisha Cuthbert 

Jag har ju som bekant
tjatat om "förklädesklänningen"... Nu är den iallafall här och det med besked för just nu sitter den säkert på våra kära celebs. Bäst lyckas helt klart Jacinda Barrett i hennes underbara Behnaz Sarafpour-klänning.
Bilder: InStyle

Day and Night

Day and Night

"Gubbyxan" är tillbaka men själv föredrar jag en finbyxa med hög midja och smal silhuette, gärna med veck fram så de får en lite puffig form. Grå ska de naturligtvis vara - ett par byxor som lever upp till nästan alla mina önskemål är byxan från
Chloé.

Day
Väska:
Jag gillar verkligen den stora paddingtonen även om den inte är en Edith.
Blus: Fin blus från H&M i en fin blyblå färg, knyt i midjan - mycket snyggare än ett skärp i midjan om ni frågar mig
Skor: Mockaskor från Chloé
Handskar: Röda handskar från H&M, ett enkelt sätt att sätta färg på den annars mycket gråa hösten (i dubbel bemärkelse)

Night
Halsband:
Japp från Madebyme, funderar starkt på att investera....
Blus: Midnattsblå Satinblus från Marc by Marc Jacobs
Skor: Lack-Louboutin-look-alikes från Halens

10 frågor till Anna-Karin Sarri

Anna-Karin Sarri
Patriksson Communication är Sveriges hetaste PR-byrå (inom mode) med kunder som
Whyred och Hope. Tjejerna på Patriksson är alltid snyggast i stan och deras ord är "lag" i mode-Sverige, därför är det superskoj att Anna-Karin Sarri (som tidigare även arbetat på Damernas Värld) från Patriksson ställde upp på att svara på mina frågor.

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? Jag tyckte att Olivier Theyskens för Rochas gjorde en fantastisk höstkollektion. Subtil och jättevacker, men är alltid svag för Alexander McQueen som är en av mina favoriter. Sen gillar jag några av de lite nyare förmågorna som Marios Schwab och Brian Reyes. De har gjort riktigt fina och väldigt olika kollektioner. På den svenska sidan finns det många som är duktiga. Jag gillar t ex systrarna Elvestedt som gör Minimarket och såklart Helena Hörstedt som gör helt otroliga kreationer. 
2. Ditt senaste köp? En Kate t-shirt av Lovisa Burfitt.  
3. Ditt bästa köp någonsin? En Kate t-shirt av Lovisa Burfitt kanske? (senaste köpet är alltid det bästa). 
4. Beskriv din stil med 3 ord? Gott och blandat.  
5. Vilken är din favoritaffär? Skönhetsprodukter måste jag säga Sephora i New York. Alla små butiker i East village där de riktigt snygga sakerna finns och så Love saves the day. New York har svårslagen shopping. Annars kan jag spendera dagar på Daslu och Clube Chocolate i Brasilien. I Sverige är det svårare att hitta butiker på det sättet men Jus, Antikt, Gammalt&Nytt har fina saker. Där hittar jag alltid något jag vill ha. Sen handlar jag på nätet mer och mer. 
6. Oumbärlig beautyprodukt? Mascara. Det gör all skillnad i världen. Älskar för tillfället en från Lancôme. 
7. Vilket är ditt bästa stylingtips? Tänk på detaljerna! Saker som strumpbyxor, hårband, armband och såna till synes små saker kan göra om en hel outfit. Och folk måste sluta vara rädda för att kombinera olika mönstrade plagg med varandra. 
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? Den svarta klänningen. Fortfarande. En sån som kan funka på jobbet eller bli en finklänning med rätt saker till. Svår att hitta men när du väl gör det har du alltid något att ha på dig.
9. Vad står högst på önskelistan i höst? Rutig oversizejacka med huva från Minimarket, svart jättestor lackväska från Marni (stora väskor är höstens måste) och ett par svarta skor med platå, klumpig, hög klack och ankelrem från Prada skulle inte vara så dumt.  
10. Väskor eller skor? Skor! Svårt val men i slutänden måste jag säga skor.  

What's hot and What's not - Details

26631-595
Det sägs ju att det är detaljerna som gör hela skillnaden och jag är benägen att hålla med...

Upp: Veck fram på "finbyxor" är HELT rätt, ger en lite puffig silhuette som bekant är väldigt eftertraktad, matchas det dessutom med ett grått tyg och en hög midja  med avsmalnande ben har ni mina drömbyxor i höst...
Mitten: Puffärmen har regerat ett bra tag och det finns inget som tyder på att puffisen är på väg att göra sorti än på ett tag.
Ner: Hoodies känns helt fel speciellt på tröjor och koftor men även på jackor (med undantag för dufflar som jag gillar, he he...)

Modeveckan enligt DN Kultur

Igår var det en fascinerande artikel i DN Kultur om Stockholms modevecka. Helt klart läsvärd (även många vackra illustrationer värda att spanas in)!

"Vårmodet ser ut att bli ljusare och friare än höstens trender. Det intellektuella har bytts ut mot tonårsångest, Baudelaire mot Radiohead och puffarna och kråset har blivit rent och stiligt. "


Who dressed the best - The Emmy Awards

Who dressed the best - The Emmy Awards
I helgen gick Emmy-galan av stapeln och som vanligt är jag mer intresserad av vad stjärnorna hade på sig än vem som vann.

Jennifer Love Hewitt: Inte den vackraste
kroppen i världen kan bära upp detta spyfärgade fodral. Tråkig modell, oidentifierbar färg, omodernt snitt. Jennifer är söt men den här kläningen vinner inga pluspoäng. Hon är fin i håret dock och väskan är också söt. Betyg: 2/5
Eva Longoria:
Så här bär man upp en vit marängdröm (Jessica borde lära sig av Eva). Supersöt klänning, älskar ringningen samt att den är längre bak än fram. Fina accessoarer och hennes hår och make är felfri! Betyg: 4/5
Sandra Oh:
Åh vilken cool klänning! Sandra har vågat att köra på något lite annorlunda men är ändå elegant som få. Färgen på den här klänningen är bara så fin! Hon kanske hade kunnat vara lite mer sparsmakad på smyckesfronten men jag tycker ändå att helheten är smashing! Betyg: +4/5
Heidi Klum: När jag blir gravid vill jag vara lika "fresh" som Heidi... Sällan har jag skådat en så strålande "mother to be" även om klänningen med den höga slitsen inte alls är min grej... Gillar draperingarna men slitsen i kombination med den röda färgen gör att klänningen ser lite billig ut. Heidis frisyr är dock ursöt! PS Fick precis reda på att Heidi inte är gravid utan att hon födde sitt barn 6 dagar innan galan, jisses, nu är jag ännu mer impad!  Betyg: -3/5

Model Portfolio - Lily Cole

Lily Cole

Bilder: Jean Paul Gaultier Couture F/W 06, Visning Giles Deacon F/W 06, Backstage med Lily Donaldson på Chanel F/W 06, Omslag Numéro, Kampanj för Moschino, Kampanj för Prada 

Docksöta
Lily Cole är garanterat en av vår tids största, med kampanjer för Moschino, Prada och Chanel, omslag för Vogue, Elle och Numéro och visningar för majoriteten av giganterna har hon en meritlista som är svår att mäta sig med. Lilla Lily föddes 1988 i England. Hon växte upp i London med en artistisk mamma och två syskon. Hon blev upptäckt av en slump när hon gick på en gata i Soho, Lily som trodde att hon blev förföljd försökte springa för livet för att komma undan, till slut kom Benjamin Hart (talangscout) ifatt henne och erbjöd henne ett kontrakt för Storm models där bland annat Kate Moss och Cindy Crawford började sina karriärer, Lily tackade utan betänkligheter ja. Lilys porslinshy, röda hår och späda kropp gjorde genast succé och hon blev genast en av "dockmodellerna" dit även Gemma Ward och Heather Marks räknas. Trots den omåttliga populäriteten är Lilys högsta prioritet hennes utbildning, Lily har högsta betyg i alla ämnen, därför väljer hon noga ut vilka jobb hon ställer upp på så att hon fortfarande har tid för sina studier. Här snackar vi en riktigt förebild...

Utmaning - Visa necessären

necessär

Cizzi utmande mig att visa innehållet i min necessär och det ställer jag naturligtvis upp på!

Necessär: Min necessär från Louis Vuitton är egentligen mammas gamla avlagda handväska som jag har klippt bort axelbanden på. Helt perfekt i storlek och lika snygg som den var för 15 år sedan.
Rosebud Salve: Japp, jag har Rosebud som alla andra, tycker att den är OK men ingen mirakelgörare.
Gummisnoddar och hårnålar från H&M: Ett måste!
Läppglans från Becca: Mitt favvogloss från Becca som till min förtvivlan börjar sina. Tror dock att det kommer bli mindre gloss i höst och mer läppstift.
Lipplumper från Freeze: Icesticks från Freeze är lipplumpern som jag kört hårt på i sommaren, snart slut men det gör inget för det känns som om plumpers är på väg bort.
Chic Shine från Jelly Pong Pong i färgen ballerina: En super allti-allo produkt, jag använder den mest som rouge!
Essie kristallfil: Såååå bra!
Läppstift från Paul & Joe: De har ju världens finaste förpackningar och jag blir lika glad varje gång jag plockar fram den söta lilla hylsan!
Dream mousse blush från Maybelline i färgen corall: Storfavorit i sommar, ger ett sjukt bra och naturligt resultat
Becca Creme rouge: Becca är nog ändå bäst i test! Kommer inte att bytas ut i första taget
Becca Creme eye color: Även ögonskuggan är från Becca, det är garanterat den bästa jag provat, är ingen ögonskugge-tjej men den här har fått mig att inse skuggans storhet.
Mascara från YSL: Är inte helt nöjd med mascaran från YSL, det blir nog tillbaka till DiorShow när den är slutkörd vilket är rätt snart.
Touche Eclat från YSL: Concealernas concealer, superbra! Nästa gång ska jag dock testa Helena Rubenstains som Paulina på Veckorevyn rekommenderade
Pensel till ögonskugga från Body Shop: 100 år gammal men den funkar!
Liten flaska Cinema från YSL: Damig (observera INTE tantig) och sofistikerad doft från YSL, helt i min smak. Bra att ha i reserv.
Foundation från MAC: Tunn och lätt som en dag, med andra ord en perfekt sommarfoundation, måste införskaffa något nytt till hösten...
Smashbox photo finish primer: Används till fest och jag är mycket nöjd! Är dock nyfiken på att prova ModelCos Face base nästa gång...

Nu har även jag den rutiga blusen från H&M

Nu har även jag den rutiga blusen från H&M
Jag har varit inne på att införskaffa den förut men jag har avstått på grund av att "alla" andra har den men idag kunde jag inte hålla mig borta längre. Den är mycket mycket fin och väldigt Hotspot så det var nästan ett nödvändigt ont. Kollade även in Awesome Rags på
PUB som väl var bra men inte strålande.  Känner mig lite shopping-ambivalent just nu, det finns massor med fint på stan men ändå kan jag av någon outgrundlig anledning inte kanalisera och planera min höstshopping på ett strukturerat sätt. Likt ett höstlöv kastas jag fram och tillbaka av modevindarna. ´

What's hot and what's not - modedecennier

What's hot and what's not - modesekel

Ny säsong, nya influenser.

Upp: Grunge, herrskor, gubbyxor, rutigt, oversize, stickat, flanell mm listan kan göras hur lång som helst med  trender som helt uppenbart har hämtat inspiration från förra decenniet. Spana bara in
Rachel Bilsons klänning på Teen Choice Awards som har en mycket nittiotalistisk urrignning. Går inte modecyklerna löjligt snabbt nu så säg? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...
Mitten: A-linjen, lacket och det svart/vita hänger kvar men frågan är för hur länge?
Ner: Även om vissa influenser från 70-talet dyker upp, som t ex långklänningen som verkar komma stort till våren, så känns hippie-stilen ovanligt trött även disco-stilen med galet tajta och utsvänga byxor och paljetter känns helt fel. Kan mycket väl bero på överdosen av boho-modet förra sommaren.

En lördag på stan

En lördag på stan

Bilder: Eleonore på Brantens Showroom, "Backstage" på NKs modevisning, Visningen på NK, Acneutförsäljning

Puh! Så var man åter hemma efter en flängig med rolig dag på stan. Vi började med att besöka
Brantens Showroom på Repslagargatan, efter att ha kollat igenom höstnyheterna kan jag så mycket som att konstatera att jag vill ha allt. På bilden bredvid Eleonore hänger till exempel en helt makalöst fin klänning från det intressanta märket Les Prairies de Paris. Sen fanns det naturligtvis hur mycket fint som helst från Baum & Pherdgarten, bland annat en underbar mörkgrå klänning som Eleonore var nära att få med sig hem.
Efter det tog vi en liten runda på Söder och besökte bland annat C/O Stockholms nya klädavdelning (so so), Tjallamalla, Lisa Larsson, Lollapalooza mm.
På väg ner på stan stannade vi förbi på Acneutförsäljningen som var helt otroligt dålig, antagligen helt utplockat. Sen åkte vi vidare till NK för att kolla in modevisningen som böjade klockan 15.00. Mitt spontana intryck av visningen var att den kändes lite 2002 med mycket "Berlin-inspirerad" styling, mycket svart , svart, svart och knalliga strumpbyxor i cerise, kleinblått och knallgult - inte alls min stil med andra ord.

Rolig dag men nu är jag trött!

Dagens outfit

Dagens outfit
Nu ska jag snart iväg för att träffa
Eleonore för en dag på stan. Nice!

Tunika: Vince
Linne: Åhlens
Shorts: Acne
Väska Mulberry
Scarf: Dagmar (japp goodiebagpryl)
Skor: Köpta på Mint & Vintage
Armband: 3 magasin i Ystad

Kvällens outfit

Kvällens outfit
Efter att ha tillbringat nästan 3,5 timme i bilkö på väg hem från jobbet (trodde ett tag att jag på allvar skulle bli sinnessjuk) har jag nu tagit mig i kragen för att gå och hälsa på
Eleonore på Puma Eventet.

Skinnjacka: H&M
Blus: H&M
Jeans: Acne (jäklar vad tajta de var då...)
Svart kuvertväska: Gammal
Skor: Marc by Marc Jacobs

Ha en lovely evening!

10 frågor till Michaela Wallerström

Michaela Wallerström

Michaela är grundare och ägare till en av Hotspots absoluta favoritbutiker, Keen på Västmannagatan 49. Med en övernaturlig stilkänsla har Michaela valt ut handplockade plagg och accessoarer från roliga och spännande märken som
Camilla Skovgaard, Baum & Pherdgarten, Camilla Staerck och Rodebjer. Det är därför mer än skoj att Michaela ville vara med och svara på mina 10 frågor.

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? I höst är holländska Spijkers en Spijkers en favorit! Superfeminint men med edge så det aldrig blir för sött.
2. Ditt senaste köp? Ett par svarta, grova stövlar i nappa från belgiska AF Vandevorst.
3. Ditt bästa köp någonsin? En liten prasslig jacka från gamla svenska märket Schalin (vart tog de vägen?) Jag köpte den för säkert 10 år sen men älskar den fortfarande, innerligt!
4. Beskriv din stil med 3 ord? Svart, krusidullfri, konsekvent.
5. Vilken är din favoritaffär? Lot 29 i Köpenhamn.
6. Oumbärlig beautyprodukt? Har alltid varit rätt ointresserad av skönhetsprodukter men sen en tid får mina simpla apoteksprodukter dela hylla med Smashbox photo finish. Revolutionerande upptäckt!
7. Vilket är ditt bästa stylingtips?  Vi är så fantastiskt ängsliga i Sverige! Bär det DU tycker om. Känner man sig obekväm i något spelar det ingen roll hur rätt andra tycker att det är, osäkerheten lyser rakt igenom och det är inte smickrande!
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? Svart polo. Snygg under, över och på egen hand!
9. Vad står högst på önskelistan i höst? Volymiös ullkappa från Rodebjer.
10. Väskor eller skor? Skor.

Årets blåsning - H&M Harmony

När pressmeddelandet om H&Ms nya linje Harmony skickades ut har iallalfall jag starkt för mig att det pratades om mjuka naturmaterial med hög kvalitet som kashmir, bomull och silke - naturligtvis enormt lockande och lovande - men vad hände... Akryl, Polyamid, elastan. Mjuk Angorakvalitet eller för all del Mohairkvalitet betydet tydligen 90% akryl och 10% angora eller 10% Mohair. Kom igen, så lättlurade är vi inte!

Klipp ur pressrelease:
MATERIAL: Mjuka, lugnande och omhändertagande: kashmir, bomullsjersey, mohair, fleece, silke, nya högteknologiska material (Akryl? Hotspots anmärkning) och mikrofiber.

Hitta stilen - Sexy Librarian

Sexy Librarian

Tillägnad
Linda K!

Skärp: Ärtigt grönt resårskärp från Topshop
Blus: Löjligt aptitretande silkig blus från Biba. Som en pralin.
Halsband: Det finns ingen annan utväg - jag bara SKA ha den underbara äppel-klock-berlock-halskedjan från Marc by Marc Jacobs. Någon butik, vilken som helst - ta in den genast! Den åker upp på toppen på min top 10 lista direkt!
Väska: Tänk att något så fint kan vara så billigt...
Kjol: Superslimmad hög midja från Alexander McQueen
Skor: True Librarian style från Tods

Hotspot Fashion School - Why WHY RED is Whyred...

Whyred

Högt och lågt, stort och smått det finns inga ointressanta ämnen för Hotspots Fashion School

Svenska klädföretaget
Whyred har gått från att vara ett litet “källarföretag” till att bli en internationell succé på bara några år. Whyred grundades 1998 av Roland Hjort, Jonas Clason och Lena Patriksson-Keller (Lena är förövrigt även kvinnan bakom creddiga PR-byrån Patriksson Communication). Framförallt ville trion skapa kläder som var enkla, välsittande, tidlösa och moderna. Roland Hjort som är huvuddesigner fick en rad utmärkleser redan efter första kollektionen 1999, succén beror troligtvis på de välskräddade, enkla och okomplicerade plaggen som faller ack så många i smaken. Namnet Whyred har en egen skojig liten historia, Roland Hjort är släkt med den kända och hyllade konstnären Sven X:et Erixon och enligt historien ska Sven ha blivit intervjuad på engelska när han blev tillfrågad vilken som var hans favoritfärg, Sven svarade – red, varav han fick motfrågan - Why Red? Då svarade Sven – Well blue then. Därav namnet Why red som är så passande för Whyreds filosofi. Kläder liksom konst kan aldrig bli endimensionella, det krävs fler färger än en för att skapa konst.

Fashion Horoscope - Jungfrun

Fashion Horoscope - Virgo
Så var det dags att gratulera alla jungfruar!

Perfektion är rätta ordet för att beskriva en jungfrus stil. Jungfrun överöser alla oss andra med skuldkänslor genom att frenetiskt tvätta, stryka och putsa sina kläder. Den dagen man får se en jungfru i skrynkliga kläder är den dagen helvetet fryser till is. Jungfrun är minimalist till naturen och håller sig på långt avstånd ifrån grälla färger och skrikiga mönster - svart, vitt och jordtoner är det som gäller. Tanken på plagg som inte går att röra sig i eller som känns allt för avancerade är helt främmande för en jungfru som älskar praktiska plagg med hög kvalitet och ett klassiskt snitt - kvalitet går alltid för pris! Jungfrun är ALLTID oklanderligt klädd! Jungfrun är inte mycket för smycken men ska det till att vara fest är det "naturliga stenar" som bärnsten, jade och onyx som gäller. Främsta tillgång är magen så om du är jungfru ska du inte vara rädd för att stoltsera i bikini på sommaren!

Favoritmärken: Calvin Klein och Prada

Skor: Praktiska och perfekta för jungfrun!
Marc by Marc Jacobs sammetsballerinas går hem!
Topp: Underbar topp från Chloé som faller "alla" jungfruar i smaken
Väska: Den moderna klassiskern, Bayswatern, är som gjord för jungfrun. Diskret men fabulous!
Klänning: Jungfrun älskar "den lilla svarta" speciellt om den kommer från Alberta Ferretti
Byxor: Calvin Kleins svarta raka byxor är sååå jungfrun


Hotspot Obsessions

26631-576

Bilder: Knytblus Chanel, Dolda fickor Chloé, Kofta Marc by Marc Jacobs, Gråa läderskor Chloé, Plisserad kjol Bottega Veneta.

Alla har ju sina saker som de är lite extra svaga för, så även Hotspot, så här kommer mina värsta fixeringar just nu.

Knytblusen: Jag har haft ett kärleksförhållande till knytblusen i tunna slinkiga material ett bra tag nu och passionen tycks inte avta.
Fickor: Fick upp
ögonen för fickor på allvar när Maggie Gyllenhaal gjorde entré i den underbara Bottega Veneta-klänningen med dolda fickor på Oscarsgalan. Nu vill jag ha fickor på allt - kjolar, klänningar mm
Koftor: Jag tror inte att jag har handlat en vanlig tröja på 3 år....
Grått läder: Nytt stormigt förhållande, vill ha grått läder på väskor, skor och jackor... Här känner jag dock en viss tendens till överhettning så jag vet inte hur mycket jag ska investera i den här romansen.
Plisserat: Förfinad skönhet som man inte kan annat än att smälta för. Kvinnligt, delikat och sofistikerat.

Hitta stilen - Singin' in the rain

Singin' in the rain

Med anledning av det rådande vädret... Visst är det ändå något visst med regn! Som man brukar säga....det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Kofta: Gul kofta (om det är någon som undrar så är kofta det enda som gäller i höst, tröja vad är det?) från
TopShop.
Paraply: Inte visste jag att Yoox hade paraplyer... Själv har jag förbrukat två (är inne på 3:e) paraplyer den senaste veckan...
Väska: Chloé får alla rätt som vanligt - genial bearbetning av den underbara paddingtonen som började kännas aningen trött.
Kjol: Perfekt modell!
Skor: Ingen gummistövel direkt men en stövlett/stövel med en rejäl gummisula. Extremt praktiskt i vårt klimat. Jag har själv spanat in dem på MrsH och jag är lite sugen....
Kappa: Vem vill inte ha en röd kappa från fcuk?

10 frågor till Paulina Liffner

Paulina

Hotspot gillar
Veckorevyn så därför tänkte jag att det vore kul om deras stylist (fd modeassistent), Paulina Liffner, fick svara på mina 10 frågor.

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? Designmannen i mitt liv just nu är Stefano Pilati för YSL. Fantastico!
2. Ditt senaste köp? En stor palestina-aktig sjal från Velour och ett nit-bälte från Filippa K.
3. Ditt bästa köp någonsin? En svart-vit mönstrad kuvertväska i sammet på Stadsmissionen för typ 100 kr, den har typ varit med på varenda party sen 2003.
4. Beskriv din stil med 3 ord? Enkelt, svart och avantgardistiskt i den mån jag har råd  med sånna kläder.
5. Vilken är din favoritaffär? Bon Marchés nya damavdelning i Paris. Osannolikt mycket snygga kläder.
6. Oumbärlig beautyprodukt? Magic Concealer av Helena Rubinstein.
7. Vilket är ditt bästa stylingtips? Att aldrig hoppa på trender som inte stämmer överens med en egen stil  och figur. Det blir bara krystat.  
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? En liten svart klänning med grym passform att plocka fram så fort fantasin tryter.
9. Vad står högst på önskelistan i höst? Ett par riktigt högklackade ankelboots från YSL.
10. Väskor eller skor? SKOR SKOR SKOR!

Who dressed the best - Teen choice Award 2006

Teen choice Award
Så har idolernas idoler korats av de amerikanska tonåringarna, själv är jag mest intresserad av vem som klädde sig bäst.

Ashley Olsen:
Cool som vanligt! Till skillnad från syrran vet hon när måttet är rågat och tar stilen till precis rätt nivå (visserligen får MK också til det rätt så hyfsat med jämna mellanrum, men inte som Ashle...). Hon har verkligen en utpräglad stil som hon kör stenhårt på och det funkar! Mittbenan vet vad den sitter, den lite nonchiga klänningen är som gjord för Ashley och toppat på det serverar hon ett par underbara peep-toes och en cool kuvertväska (i läder tror jag allt att den är). Betyg: 4+/5
Jessica Simpson:
Jessica har på senare tid varit ute på djupt vatten och gett sig på outfits och kombinationer som är otroligt svåra att komma undan med (om inte omöjliga). Denna prinsessbakelse till klänning är inget undantag. Den är kanske söt och fin i teorin men i praktiken ser hon ut som en förväxt 5-åring. Skorna=trissta. Ingen katastrof men absolut ingen outfit att lägga på minnet. Betyg: 3-/5
Rachel Bilson: Rachel kör en lite 90-talsvariant till klänning. Komplicerad urringning... och frågar ni mig är det inte riktigt Rachel-stil över den. Jag är faktiskt lite besviken..... Rachel går mot lite spetsigare tår på skorna så snart vet vi vad som har att vänta... Överlag är det ingen succé men ser man ut som Rachel kommer man undan med det mesta... Hår och make-up är iallafall fabolous! Betyg: 3+/5
Mischa Barton:
Oklanderligt men trist är väl ungefär vad jag har att säga om Mischas lbd-utstyrsel.Skor - fina, klänning - joråvars, väska - fin, hår och make - helt ok. Som ni vet är jag inget fan av säkra kort när det gäller röda mattan, eller nu måste jag nog rätta mig själv, jo det är helt ok så länge det är något som väcker ens uppmärksamhet och fascination. Det måste hända något. Mischa kan bättreBetyg: 3/5

Vinnaren!

Många roliga, galna och fantasirika svar på tävlingen - precis som jag efterfrågade. Vinnaren av tävlingen är Sorbonne som kom på en orginell och klockren gemensam nämnare.

"Inte bara är det trendiga detaljer i höst, de är sådana detaljer som kommer igen sedan tidigare. Länken och pälsdetaljen känns väldigt mycket 1920/30-tal, skorna en slags blandning mellan 70-tal och 80-tal, lackväskan med sin djupa färg är 1960-tal och rosetten 1960 och 1980-tal"

Grattis Sorbonne!

 


Modevisning - Dagmar

26631-572

Så har man varit och spanat in Dagmar. Imponerande stor och bred kollektion som bjöd på det mesta... Mycket var helt underbart - plisserade klänningar och kjolar, söta blusar helt i hotspot-stil, vackra koftor i massor, men ändå en ganska spretig kollektion med lite avsaknad av en röd tråd. Färgerna började i smutsiga pasteller för att sedan gå mot koralligt orange för att sedan avslutas i en färgorgie av gult, lila och kornblått. Blommigt, rutigt och randigt, även mönstrena flödade, så även om mycket var fint hade iallafall jag svårt att få ett grepp om kollektionen. Ska man dock hitta några gemensamma nämnare skulle jag säga - plisserat, långklänning, slinkiga material och söta koftor. Stylingen som var gjord av Marina Kereklidou var naturligtvis felfri, bara en sån sak som att släppa fram alla modeller i beiga mormorstrosor...
Fler bilder kommer på
Ytligheter!

PS. En annan gemensam nämnare var blandningen av material - matt/blankt, grovt/slinkigt som jag bloggade om häromdagen

Slösa eller spara

Spara eller slösa

Så var det dags att jag budgetalternativ....

Slösa
Armband:
Snyggt armband från
Burberry Prorsum
Kofta: Mysig kofta från Rick Owens
Ring: Bling bling ring från Kenneth Jay Lane

Spara
Armband
: Snarlikt armband från Asos
Kofta: Minst lika mysig kofta från H&M
Ring: Även ringar från Asos glimmar

Dagens outfit

Dagens outfit

Idag är det
Dagmar-visning men först är det jobb som står på agendan.

Klänning: Rodebjer
Kofta: Filippa K
Väska: Svenskt Tenn
Skor: Zara

Så var den funnen - höstens läderjacka!

Dagens fynd!
De som läser bloggen vet att jag verkligen har velat ha en läderjacka till hösten men eftersom jag inte har råd att lägga 3000-4000 kr på en jacka just nu och eftersom jag är rutten på att fynda 2hand så var sannolikheten inte så stor att min önskan skulle gå  i uppfyllelse. Lösningen på problemet heter dock
H&M. Idag fyndade jag denna läderjacka i 100% läder (förvånansvärt mjukt och fint) för ynka 798 kr, egentligen är jag verkligen totalt pank  men eftersom jag vet att när H&M väl får in äkta skinngrejer så går de åt som smör i solsken så hade jag inget annat val än att slå till direkt. Modellen är mycket lyckad - kort och figurnära med snygga sömmar som ger en bra fit och ger jackan lite karaktär. Tips till alla skinn-jacke-sugna med andra ord!

Tävling - Vad har de gemensamt?

Tävling

OBS! Tävlingen är avslutad!
Så var det tävlingsdags igen! Den här gången ska du hitta en gemensam nämnare till ovanstående bilder!  Det finns inga rätt eller fel utan bara bra eller dåliga motiveringar! Använd er fantasi!

Priset till vinnaren är nagellacket
Loreal Ceramide Resist nr 502 (sjukt snygg mörk färg som är helt rätt i höst) och ett ofärgat Glam Shine Gloss från Loreal

Villkor: Lämna ditt (endast ett) bidrag på kommentarsfunktionen nedan eller maila. Vinnaren utses på tisdag (22/8). I juryn sitter jag, hotspot, och mitt beslut kan inte överklagas. När vinnaren utsetts mailar hon sin adress till mig ([email protected]) och sen kan hon förvänta sig ett paket med sina vinster inom ett par dagar. Lämnar flera personer samma bidrag är det den med bäst motivering som vinner.
OBS! Tävlingen är avslutad!

Model Portfolio - Anouck Lepére

Anouck
Bilder: Ansiktsbild Bottega Veneta F/W 06, Balenciaga F/W 06, Backstage Chanel F/W 06,Omslag Marie Claire, Kampanj för Calvin Klein, Annons för Coco (Chanel)

Belgiska Anouck Lepere är nästintill perfekt med sina 176 cm och måtten 80-58-84. Anouck är idag en av de mest anlitade modellerna både på catwalken och för kampanjbilder. Vid F/W-visningarna gick hon för de mest prestigefulla modehusen som
Balenciaga, Chanel och Bottega Veneta. Hon har medverkat i kampanjer för bland annat Valentino, Club Monaco, DKNY, Hugo Boss, Escada, Nina Ricci mfl. Anouck har dock högre ambitioner än att "bara" modella, hon har tidigare talat om en karriär inom husbyggarbranschen (hon har tidigare studerat arkitektur på universitetet) men den har nu lagts på hyllan för en karriär som smyckesdesigner. Hon är framförallt intresserad av att designa örhängen då hennes fascination för formen på det mänskliga örat är stor. Hennes örhängen föreställer en rad olika motiv, allt från löv till punkiga kedjor. Anoucks örhängen kostar mellan 170-500 dollar och finns att köpa på bland annat Colette i Paris och Barneys i New York.


Utförsäljning av Acne Jeans kollektioner

Tips! Tips! Tips!
Torsdagen 24/8 - Söndagen 27/8 är det
Acneutförsäljning på Stora Nygaten 22 i Stockholm.

Tider:
Torsdag: 07.00-20.00
Fredag: 08.00-19.00
Lördag: 10.00-17.00
Söndag: 11.00-15.00

Hitta stilen - Mystic poet

Hitta stilen - Mystic poet

Boho-stilen är sedan länge död men en skön konstärslook går alltid hem.

Väska: Jag var bara tvungen att visa upp
den i brunt också...
Halsband: Åh jag vill ha gröna stenar!! Halsbandet kommer från Oasis
Klänning: APC kan den franska arty-party stilen.
Halsduk: Kabelstickad halsduk från Topshop. Kabelstickat är ju en av höstens fullträffar.
Skor: Skor med lite retrofeeling  från TopShop
Kofta: Klassisk enkel kofta från H&M.

What's hot and what's not - Details

What's hot and what's not - Details

Upp: Blankt och matt, grovt och tunt - blanda friskt!
Mitten: Den tjocka klumpiga klacken håller i sig and I like it!
Ner: Slip-ins känns väldigt tantigt (and not in a good way) speciellt om de är spetsiga och har taxklack...

10 frågor till Taru Tuomi


10 frågor till Taru Tuomi

Nästa kvinna att svara på frågorna är coola
Taru som är grundare och ägare av webbshopen Shopaholic som garanterat är en av de svenska webbshoparna som har flest spännande och roliga märken just nu.

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? Jag är fast med franska modehus: YSL, Rochas, Balenciaga, Celine osv. Designers som skapar mode nästan som konst och som berör mig mer än något annat, dessutom är de oftast bäst på att bevara kvinligheten i sina plagg. Skall jag bara välja en så får det bli Stefano Pilati för YSL.
2. Ditt senaste köp? En assymetrisk långärmad top från Rick Owens.
3. Ditt bästa köp någonsin? Hm...svårt. Om jag tänker på antalet användningar, komfort och utseende: Ett par super high pumps från BCBG Max Azria, svarta och helt perfekta på alla sätt. De är så stadiga och perfekta att de 11 cm klackarna knappt känns. Jag kan till och med jobba 12 timmar med dem och gå direkt ut med dem en hel natt, alltså utlimata köpet för Taru!
4. Beskriv din stil med 3 ord? Feminin, minimalistisk i färgval och sofistikerad
5. Vilken är din favoritaffär? Kabuki i Paris samt Seven och Intermix i New York
6. Oumbärlig beautyprodukt?  Min mest använda produkt måste vara ChapStick som är ett skönt läppbalsam som säljs i amerikanska livsmedelsbutiker för ca 5-10 kr. Håller alltid läpparna mjuka och sköna.
7. Vilket är ditt bästa stylingtips?  Klä dig efter din kropp och ditt tycke! Följ inte mode och trender slaviskt utan försök hitta en egen personlighet i kläderna du tar på dig. Det coolaste som finns är personer som man kan få inspiration av och som inte ser ut som en reklampelare för de senaste trenderna. Jag hittar inspiration från folk som hittat sin nisch.
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? I varje tjejs/kvinnas garderob bör ett par svarta höga pumps finnas. Inget får dig att känna dig så kvinnlig och ståtlig som att förlänga benen några cm (typ 10...) Och det bästa är att du kan ha dem till allt, jeans shorts, klänning, leggings, whatever. Dessutom bör en klassisk trench finnas tillgänglig i allas garderober, för både tjej och kille.
9. Vad står högst på önskelistan i höst? Chloés platform skolett (se bild). Och höstens snyggaste parka från Nicholas K (kommer att finnas på Shopaholic senare i höst).
10. Väskor eller skor? SKOR! Okej, jag älskar väskor också, men jag drar mig aldrig för att köpa ett par nya skor!

Hotspot Fashion School - Charles Frederick Worth, Father of Haute Couture

Hotspot Fashion School
Så var det dags för lite bildning av folket, den här gången går vi längre tillbaka i tiden...

Charles Frederick Worth, allmänt ansedd som fadern till modern Haute Couture, föddes i Storbritannien 1826. Han började sin karriär i London där han arbetade för olika klädesbutiker. 1846 flyttade han till Paris för att prova lyckan i modevärlden. Han fick snabbt anställning av Gagelin och Opigez. Han kom senare att gifta sig med den ena ägarens dotter, Marie Vernet, som under åren agerade trogen modell för Charles verk. Som nybliven delägare (i och med giftermålet) utvecklade Charles affären med nya ideér och tankar vilket till en början möttes med viss skepsis, franska kejsarinnan lär bland annat ha hånat hans kläder offentligt vilket naturligtvis ledde till att de rika och berömda till en början höll sig på avstånd. Efter ett tag mjuknade dock klientelet och adeln kom krypande till korset för att handla hans gudomliga plagg. Nu var hjulet i rullning och snart reste folk från USA för att handla hans kläder.
Nyheten med Charles design var att han valde material och skärningar som var smickrande för individen, han lät sig inte, så som det fungerat tidigare, bli dikterad eller tillsagd av kunden hur han skulle designa ett plagg. Han visade provplagg på "modevisningar" som han sedan specialanpassade efter kundens förutsättningar. Charles blev så småningom så omåttligt populär att han på reguljär basis var tvungen att avstå från kunder och precis som idag var det säkraste kortet för att uppnå total hysteri! Charles popularitet visste inga gränser! Charles Frederick Worth är helt klart en av de mest revolutionerande personerna i modern modehistoria.

Modevisning - Carin Wester

Carin Wester
Så var man tillbaka efter att ha varit på modevisning. Jag tyckte att visningen gav stort hopp om nästa modesommar, många av den här sommarens bästa trender verkar hänga kvar - paperbag waist, puffshorts, höga midjan mm. Bäst av allt var dock den underbara färgskalan,  creme-blyerts-blått, skulle man kunna kalla den. (Fler och bättre bilder kommer på
Ytligheter)
Något som var nästan minst lika skoj som modevisningen var att träffa coola och roliga bloggkompisen Eleonore. Mindre skoj var det att jag "tappade" (läs glömde) ett par nyinköpta Zara-skor på NK som blev snodda på  5 min. Vill ni se hur de såg ut kan ni kika in hos Eleonore, hon köpte likadana. Nu kan jag inte skriva mer om det för då börjar jag gråta.

OBS!. Tips! Filmer från visningarna (under modeveckan) finns att hitta på tidningen Bons hemsida.

Hotspots top 10 - What Hotspot wants

1-10 - What hotspot wants

W önskade en "what hotspot wants", naturligtvis var jag bara tvyngen att sitta uppe halva natten och knåpa ihop en lista, så här kommer min top 10 lista just nu. Jämför man med listan jag gjorde innan sommaren kan man ana ett visst höst- och vår.tema.

1. Chloé Edith - Jag vet att det börjar bli riktigt tröttsamt men jag bara måste ha en grå väska och blir det inte en Edith så kan jag nöja mig med denna.
2. Opalis Shampoo och Balsam - Nog för att jag älskar Bumble & Bumble men sen jag fick några prover på Opalis, superexklusiva hårvårdsprodukter från Frankrike, så är jag villig att byta, så fasligt dyrt bara...
3. Vincent Longo Liquid Canvas - Är det här slutstationen på foundationjakten?
4. Stellas tröjklänning: Tröjklänningarnas tröjklänning, fick jag den här klänningen skulle jag inte behöva köpa något annat på hela hösten... (eller kanske inte...)
5. Skor från  Lulu Guinness: Vilka som helst går bra!
6. Essie, hot commodity: Dags för ett nytt höstlack och "hot commodity" ser mycket lovande ut. Mystiskt mörkt med dragning mot det lila.
7. Cigarettjeans: Vet ännu inte exakt vem som har den bästa modellen men JBrands ser darn good ut!
8. Diptyque, Narcisse: Nu kommer hösten och i och med det så sätter doftljusmanin igång igen. Diptyques Narcisse är min absoluta favorit alla kategorier men till min stora skräck finns just den doften inte längre på C/O Stockholm. Är det någon som vet var man kan hitta Narcisse-ljuset?
9. Prada glasögon: Jag måste ha nya glasögon, börjar utgöra en trafikfara när jag är ute på vägarna, och de sköna bågarna från Prada har funnits med på önskelistan länge så snart måste jag slå till om de inte ska ta slut. Gah, det är ju så satans dyrt bara... Men tänk vad snygga de skulle vara på en rem runt halsen, ahhhh.
10. Missoni-sjal/scarf: Här gäller samma som med Lulu Guinness-skorna, vilken som helst går an!

Day and Night

Day and Night

Så var det dags för e gammal favoritkategori igen...

Kjolen som är från
Day Birger et Mikkelsen är enligt mig helt rätt. Den har drag av "den nya silhoutten" (lite balenciaga-influenser) men utan att vara för extrem. Sen är det inget fel på färgen och tyget heller...

Day
Skor: Japp, jag behöver knapt skriva det längre... Haléns...
Halsband: Halsband precis i min stil från Shopintuition.
Kofta: Det är helt rätt att blanda fina blanka material med grova matta så den här koftan från TopShop funkar alldelles utmärkt med den fina kjolen!
Blax: Jag har skrivit om de här gummisnoddarna förut och jag kan inte riktigt släppa dem, transparenta och trasselfria, visst låter det bra?!?!
Mössa: Snart är det dags för mössa men än dröjer det förhoppningsvis ett tag...

Night
Linne:
APC gör mer eller mindre inte ett fult plagg...
Skor: Kilklacken var ju klacken hela dagen nu i sommar men jag tycker nog att den håller även i höst. De lackiga skorna kommer från Marc by MarcJacobs
Halsband: Halsband från Kenneth Jay Lane, lite galet men det ahr sin charm...

10 frågor till Cecilia B Jonson

Cecilia B Jonson
Eftersom den nya kategorin blev en sån formidabel succé tänker jag göra något så ovanligt som att bjuda på två inlägg ur samma kategori på raken. Näst på tur står
Expressen Fredags moderedaktör Cecilia B. Jonson. Håll till godo!

1. Vilken är din favoritdesigner just nu?
För killar Hedi Slimane utan konkurrens. För egen del är jag efter att under förra året lidit av överdos och totalfåttnog nu återigen inne på svensk design. Älskar Velour, Acne, Whyred, Dr Denims jeans och flera plagg ur J.Lindebergs höstkollektion - särskilt deras grymma tröjklänningar.
2. Senaste köpet?
Slog i helgen till på en svart supermjuk väska från Marc by Marc Jacobs.
3. Bästa köpet någonsin?
Min rosarandiga sidenblus från Marc Jacobs.
4. Beskriv din stil med 3 ord?
Otråkigt rockig lyxglamourös.
5. Vilken är din favoritaffär?
Jag fullkomligt älskar att leta fynd på Century 21 i New York. Bland alldeles för många last season-plagg kan man vips springa på ett par snorhöga ormskinsspumps med öppen tå från Oscar de la renta för en femhundring. Det gjorde jag i juni i år och det är ett fynd som fortfarande värmer.
6. Oumbärlig beautyprodukt?
Shiseidos "Dual balancing foundation". Täcker utan att bli kakig och innehåller dessutom SPF 15.
7. Vilket är ditt bästa stylingtips?
Tänk alltid i färger när du klär dig. En klänning mönstrad med gröna detaljer blir bäst om tonen hämtas upp i till exempel ett grönt smycke. Alla nyanser måste på något sätt alltid hämtas upp någon annanstans i outfiten (utan att övermatcha - matcha i stället sublimt) för att helheten ska kännas precis så där perfekt som man vill. En annan viktig sak är att våga. Var kreativ och använd plagg på nya sätt, skit i måsten och förbud.
8. Vilket basplagg bör finnas i alla kvinnors garderob?
Ett par perfekta jeans. Sluta aldrig leta efter just dina drömjeans.
9. Högst på önskelistan i höst?
Jag har nog tänkt mig att satsa på dessa (se bilden ovan, hotspots anmärkning) låga kängor från Marc by Marc Jacobs
att använda som vardagsskor i höst.
10 Väskor eller skor?
Aj vad svårt. Det får bli skor.

10 frågor till Sofi Fahrman

Sofi Fahrman
Ny kategori! Nu när det är ny säsong på G är det många nya kategorier som har premiär här på bloggen. Senast i raden är en kategori som jag själv tycker är mycket skoj.  Framöver kommer kända och okända människor i modebranschen (jag har en hel del spännande personer på lager) att svara på 10 korta frågor om mode och shopping. Först ut är
Sofi Fahrman från Aftonbladet Klick!

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? Chloé har länge varit min absoluta favorit. Märket lyckas alltid göra skor, väskor och makalösa plagg som skapar ett osunt habegär. Höstkollektionen var den första efter designchefen Phoebe Philo slutat men den höll måttet.   
2. Ditt senaste köp? Ett lackskärp från Fendi som kommer att sitta finfint över alla koftor och klänningar i höst. 
3. Ditt bästa köp någonsin? Min klocka. Den känns klassisk och hänger med mig varje dag. 
4. Beskriv din stil med 3 ord? Enkel, modern och ombytlig. 
5. Vilken är din favoritaffär? Kitson i Los Angeles har ett smaskigt utbud av kläder, smink och skor. För mig som skriver mycket om vad kändisar har på sig är det ett bra inspirationsställe.  
6. Oumbärlig beautyprodukt? Hudvård från Dermalogica
7. Vilket är ditt bästa stylingtips? Satsa på accessoarer. Ett par flotta skor, ett skärp eller en stilig handväska kan lyfta en hel outfit 
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? Jeans, jeans, jeans. Ett plagg som funkar i alla lägen. Hmm, nästan i varje fall. 
9. Vad står högst på önskelistan i höst? Jag letar efter en kappa med volym och utmärkande knappar. 
10. Väskor eller skor? Måste jag välja?! Jag är både en väsk- och skotjej. När det kommer till väskor köper jag ofta design medan mina skor är allt från secondhand och Zara till Marc Jacobs

Hitta stilen - Scottish Countess

Scottish countess

Den skotska rutan är som bekant på tapeten i höst.
Alexander McQueen var en av de som fokuserade på tartanmönstret och han brukar ju veta var skåpet ska stå så haka på det skotska tåget!

Skor: Stövel med snörning kom förra hösten och uppenbarligen funkar den även denna säsong.
Handskar: Flott ska det vara så satsa på handskar i höst. De på bilden är från H&M
Blus: Den höga krägen är helt rätt, dressat ska det vara. Har du pengar i överflöd skulle jag satsa på ovanstående variant från Fendi
Tröja: Klassisk ulltröja med rutor från H&M
Kjol: Cool kjol från  Ashish (ps mönstrat matchat med mönstrat behöver inte alltid vara dåligt, görs det på rätt sätt är det helt på sin plats)
Basker: Basker är huvudbonaden Nr 1 i höst! Fynda på H&M

Duellen - Tröjklänningen vs Förklädesklänningen

Duellen - Tröjklänning vs Förklädesklänning

Klänning ska det vara i höst och det är framförallt två kandidater det står emellan, den nonchiga
tröjklänningen eller den söta förklädesklänningen.

Tröjklänningen
Användbarhet: En gudagåva för vårt ogästvänliga klimat. Visst är det trisst att klänningen är ett plagg som på grund av praktikaliteter blir förpassat till den korta sommarperioden och resten av året är det jeans som gäller. Den varma stickade tröjklänning ändrar på det och gör att även vi nordbor kan känna en uns av sexighet och flärd även under årets kallare månader. Betyg: 5/5
Varaktighet: Senast tröjklänningen var på frammarsch var under 80-talet och succén var då relativt kortlivad. Troligen går den samma väg till mötes även denna gång så passa på och njut så länge det varar! Betyg: 2/5
Övrigt: Låt oss inte heller glömma hur snygg, bekväm och cool den är! Betyg: 4/5 

Förklädesklänningen
Användbarhet: I sin ursprungsform är den ingen idealisk vinterklänning, kort och armlös, men med tanke på att den är som bäst när den bärs med en blus eller en långärmad t-shirt under så är den genast med in i leken. Kanske inte lika värmande och mysig som tröjklänningen men en fin förklädesklänning i högkvalitativ ull går inte av för hackor en frisk höstdag. Betyg 4/5
Varaktighet: Modellen är speciell och troligtvis något man har en benägenhet att tröttna på så samma gäller här – njut så länge det varar! Betyg: 2/5
Övrigt: Förklädesklänningens största fördel är möjligheten till variation, beroende på vad du har under - en docksöt blus eller en skön t-shirt - ändrar hela intrycket av klänningen och du kan använda klänningen ofta utan att du upplevs som ett hack i skivan. Detta är ondekligen ett stort plus! Beyg: 4/5 

Total
Tröjklänningen: 11 poäng
Förklädesklänningen: 10 poäng En stenhård match med två starka kandidater. Jag vet att jag älskar dem båda men om du bara ska satsa på en så är det tydligen tröjklänningen som gäller!

Hotspot Fashion School - Mordet på Giovanni Versace

26631-555

Ny kategori! Efter
modealfabetet är det dags för en ny kategori med bildning i fokus. Modehistoria står på schemat! Välkommen till Hotspots modeskola!

15 Juli 1997 chockades modevärlden av en fruktansvärd nyhet, Gianni (Giovanni) Versace, modelegend och hyllad designer hade blivit brutalt mördad utanför sitt hus vid Miami Beach, Florida. Gianni vars begåvning var hyllad av branschen så väl som celebriteter och kunder skapade under sin livsstil en sexig, vågad och nytänkande estetik som gjorde modehuset Versace till en av de mest framgångsrika modehusen under 80- och 90-talet. Giannis mördare, Andrew Cunanan, återfanns 8 dagar efter mordet död i ett båthus, enligt polisen ska han ha begått självmord. Gianni Versace var Andrews sista offer i en rad mord som han utfört under en period på 3 månader. Fortfarande återstår många frågetecken kring Giannis död och spekulationer kring maffiakopplingar och andra konspirationsterorier florerade friskt kort efter mordet. I september 1997 tog Giannis bror Santo Versace över rollen som VD för Versace och hans syster Donatella blev modehusets nya chefsdesigner.

What's hot and what's not - Make up

what's hot and what's not - Make up

Upp: I höst ska läpparna vara
matta och naturliga så satsa på ett fräscht läppstift i en naturlig ton. Låt glosset vila!
Mitten: Cremerouge är överlägset alla torra puder-rouge så fortsätt kräma på! Tänk rosa snarare än brunt.
Ner: Lösögonfransar känns väldigt Pamela Andersson så såvida du inte ska på maskerad rekommenderar jag dig att stå över transvestitfransarna.

Dagens outfit

26631-552
Svart ska det ju tydligen vara så det är väl lika bra att hoppa på trenden direkt, ha ha. Slappa kläder för en slapp dag i kvarteret.

Tunika/blus: H&M (trotjänare som köptes för kanske 3 år sedan och har använts helt sjukt mycket)
Puffshorts: Favoriter från H&M som köptes i våras.
Väska: Mulberry
Armband: Köpta på 3 magasin
Skor: Älsklingsmockisar från Ash som är offantligt sköna

Hitta stilen - A coctail with friends

A coctail with friends

Åh vad underbart det är att få frossa i härliga höstiga toner.

Klänning: Jag bara ÄLSKAR Net-a-porter, de måste ha världens bästa inköpare!
Klänningen är skapad av Graeme Black som har arbetat för Armani i många år men han har nu valt att utöver sitt nuvarande jobb på Ferragamo driva sin egna linje. Han startade märket  Graeme Black hösten 2005 och själv beskriven han arbetet med den egna linjen som ytterst personligt. Resultatet? Fabolous!
Skor: Vill man köpa ett par Jimmy Choos i höstens hetaste accentfärg kan man fynda ett par på Net-a-porter just nu.
Armband: Armband från Nylon i härligt höstiga toner, jag vet i höst ska det inte vara så mycket accessoarer men vad tusan lite glitter kan man väl kosta på sig när det är coctailfest?
Poison: Nu när hösten kommer vill jag dofta mystiskt, mörkt och varmt. I parfymväg är det antingen smala italienska eller franska parfymer från små små genuina parfymhus som gäller eller gamla klassiker som Poison från Dior.
Halsband: Jag vet halsbandet från Lee Angel var med häromdagen men det är ju så höstigt och passar dessutom så bra till allt.
Nuxe Golden Dry Oil: Vill du precis som alla stjärnor och modefotografier ha en glödande och strålande hud när du drar på dig aftonblåsan? Gör som Hollywoodstjärnorna och alla stylisterna inför modeplåtningar använd Nuxe haussade Golden Dry Oil som ger huden lyster i klass med JLo.
Väska: Ni kommer inte att tro det, den här omänskligt fina väskan kommer från Josefssons och kostar 149 kr. Jag kan säga att jag är minst sagt upprörd på Josefsson för naturligtvis ville jag omedelbart klicka hem mästerverket men tydligen måste man beställa för minst 200 kr på annars skulle slutsumman för väskan bli närmare 250 kr istället för 149 - av princip, aldrig i livet! Skärpning! Jag vill ju så gärna ha väskan!

Model Portfolio - Daria Werbowy

Daria werbowy

Bilder: Ansiktsbild från Roberto Cavalli F/W 06, Visning för Stella McCartney F/W 06, Daria och Gemma Ward backstage på Burberrys F/W visning 06, Omslag Italiendska Vogue, Kampanj för Prada, Kampanj för Chanel.

Superheta Daria är tillsammans med Lily Donaldson och Gemma Ward en av de mest bokade modellerna när det vankas visningar. Undersköna Daria föddes 1983 i Ukraina, 3 år gammal flyttade hon med familjen till Kanada. Daria som var en gänglig, sportig tonåring med tandställning hade inte en tanke på modellyrket men hennes vänninas mamma som jobbade för en lokal modellagentur fick upp ögonen för unga Daria och efter ett år på den lilla modellagenturen blev hon upptagen av Elite Models. Arbetet började flyta på när hon jobbade för Elite, men det var inte förrän efter det att hon återigen bytte agentur (IMG) som den verkliga framgångssagan började. Daria som räknas som en av de största i branschen har idag ett gediget CV som innefattar arbeten för bland annat: Louis Vuitton, Marc Jacobs, Prada, Gucci, Givenchy, Lancome, Dior och Chanel.

Make-up match - natural

26631-548

En gammal kategori som dammas av och kommer fram i ljuset...

Make-up trenden inför hösten är bokad - naturligt ska det vara! Det är helt ok att vara blek, läpparna ska inte vara glansiga som en inoljad säl och glöm alla starka skrikiga färger. Hotspot ger sina tips på hur man uppnår önskat resultat:

Basen är A och O när man vill få till den naturliga looken så grunda med att täcka över ojämnheter och prickar av diverse slag (
Laura Mercier Secret camouflage sägs vara super). Om du bara har råd att lägga lite extra pengar på en produkt så rekommenderar jag att du satsat på foundationen (Vincent Longos sägs vara bäst i stan). När du väljer rouge ska du ta ett som ger en så naturlig rodnad som möjligt, alltså inga färgstarka rosor på kinderna (Smashbox Transparencies är helt perfekt för ändamålet, en tunn moussekräm som kan användas på kinder, läppar och ögonlock - sägs ge ett otroligt naturligt och fräscht resultat, ett billigare alternativ är Maybellines dream mousse blush). Satsa på en ögonskugga i en neutral jordton, gärna en som drar lite mot bronze (Beccas creme eye color ger ett magnifikt resultat). Glöm läppglans, matta läppstift är grejen gärna i en ljust rosa/brun ton (Själv använder jag Paul & Joes delvis för att det är bra men även för den otroligt söta hylsan)! Sist men inte minst är det dags för mascaran, välj gärna en ofärgad som även kan användas för att få styr på ögonbrynen (FaceStockholm clear mascara does the trick). Lösögonfranslooken känns inte alls het i höst, men om du måste ha lite färg så rekommenderar jag en brun mascara.

Hitta stilen - Goin' to the movies

26631-547

Jag älskar bio, iallafall i teorin där hormonstinna tonåringar, långa köer och monsterkomplex med 100 salonger inte existerar. Drömmen är en
mysig genuin  kvartersbio med en äldre herre i hatt som sköter allt från biljettförsäljning och godisluckan till filmvisandet.

Halsduk: Rutigt ska det ju vara så Accessorize halsduk kan räknas som ett kap!
Skor: Marknaden svämmar över av snygga ankelboots, de här från Oasis (OBS! spana in deras nya site) är helt klart ett alternativ
Kofta: Kan man leva utan en grå kofta från APC?
Väska: Underbar väska från Bottega Veneta som bara skriker bio, kan det vara det härligt röda tyget?
Blus: Söt enkel blus från fcuk
Jeans: Vad var det jag sa (Fynd!), Chloé har nu ett par stupisar som ser exakt ut som förra säsongens. Enda skillnaden - de från förra säsongen reas ut till "vrakpris" medan säsongens variant kostar skjortan.

PS Det verkar som om jag har snöat in mig på färgkombon svart/grått/rött men det är inte så konstigt eftersom det är hösten it-färger, sen är det ju vansinnigt flott också.

Nu står det klart - höstens trender

26631-547
Bilder: Hermés, Marc Jacobs, Sophia Kokosalaki, Stella McCartney, Balenciaga, YSL, Marc Jacobs

Nu har jag ägnat hela kvällen åt att plöja modemagasin och de är alla överens. Den största trenden av alla är att hösten är "trendlös", trender är otrendigt, men ändå lyckas modetidningarna skrapa ihop lite trender, mycket bra jobbat måste jag säga. Här är iallafall trenderna som vi bör ha koll på om man ska tro modejournalisterna. Jag vet, mycket förvirrande...

Päls: Pälsdetaljer eller hela kappor, båda funkar utmärkt!
Tartan: Rutan är här! Skotska klanrutor står HÖGT i kurs!
Metallic: Att blanda metallic med matta material är helt rätt!
Volym: Balenciaga har helt klart hittat silhoutten!
Stickat: Klänningar, oversize tröjor, västar, koftor ja till och med kappor - i höst kan allt vara stickat.
Svart: Svart är helt klart det nya svart!
Lager på lager: Eller "den nya grungen" som trenden även kallas, gör en stark come back efter att ha levt ett liv i glömska sen 90-talet.

Modeveckan för vanliga dödliga

Vill du också vara med på modeveckan men inbjudningarna och presskorten lyser med sin frånvaro? Söndagen 27 augusti har du iallafall möjlighet att spana in +46 (samarbete mellan ODD och SOLO) som är en alternativ modescen för oetablerade designers. Trendigt som bara den!

Läs mer

Day and Night

Day and Night Leather

Tröjklänningen är het! Direkt när jag såg
visningsbilderna blev Stellas randiga variant. en av mina absoluta favoriter.

Day
Väska: Anthony är så enkel men ändå fenomenalt snygg, för att vara Mulberry är den inte heller fasligt dyr.
Skor: Ytterligare ett par löjligt lyckade skor från Halens.
Halsband: Bottega Veneta kan mer än göra väskor

Night
Halsband:
Underbart höstigt halsband från Lee Angel
Skor: De här läderflatsen är verkligen fina, man kan verkligen inte tro att de är från Josefssons
Väska: Jag gillar Jemma, mycket lyckad modell från Mulberry

Ny recension på blush

Den här månaden var det en riktigt riktigt spännande produkt som skulle testas - superhypade Hollywoodfrisören Ted Gibsons Hairsheet treatments som för första gången lanseras i Sverige.

"Jag är pinsamt intresserad av Hollywoodcelebsen och deras göranden så när jag fick höra att jag skulle få testa Ted Gibsons hair sheets som bland annat används av Angelina Jolie och Claire Danes blev jag naturligtvis till mig i trasorna..."

Dagens outfit

26631-544

Idag blir nog en väldigt vanlig dag med jobb och tvätt men imorgon är det fredag och då vankas det roligheter så det gör ingenting.

Klänning: H&M
Linne: H&M
Väska: Mulberry
Halsband med amulett: Gammalt
Ballerinas: Marc Jacobs

Color match - Black

Color match black

Svart (tillsammans med grått) var helt klart dominerande på höstens visningar men varför stanna vid kläder?

Aesop, Rosehip Seed Lip Balm: Glöm alla parfymstinkande petroleumbalsam och satsa på Aesops som är till 100% naturligt.
Smashbox, Call Time Skin and Makeup Refresher Spray: Om den här produkten har utlovad effekt ångrar jag bittert att jag inte hade den som följaslagar under sommaren. Återfuktar huden samtidigt som den fixerar make upen även de varmaste dagarna...
H&M, Mascara: Nu är jag ju kär i DiorShow men annars vågar jag nog hävda att just mascara är en skönhetsprodukt där det faktiskt går att hitta vettiga budgetalternativ, om den här varianten från H&M är ett sådant vet jag inte men för 49,50 kan det vara värt att prova.
Essie: Licorice: Förra hösten och vintern var svart nagellack det coolaste man kunde ha, det kommer även att funka den här säsongen så är du modig så vet du vad som gäller!
Smashbox, Compact anti shine: Ofärgat puder som motverkar att din hy ser glansig och fet ut, visst låter det toppen!
 i.d. bareMinerals Eyeliner Shadow: i.d Bare Escentuals är mångas favoritmärke själv har jag aldrig provat men sen har jag å andra sidan heller aldrig provat en eyeliner i pulverform...


Hot hot hot - Slå en knut i midjan

Hot hot hot - Slå en knut i midjan
Bilder: Preen, Costello Tagliapietra, Giambattista Valli

Glöm knappar, det är så 2005. Skämt åsido (riktigt så illa är det inte) men i höst ska kappan helst vara
knapplös och nonchalant knuten i midjan. Snyggt men kanske inte så praktiskt när det blåser kallt. Min absoluta favorit är Preens variant som bara är för fin. Precis en sån vill jag ha!

Catwalk match - Zac Posen

26631-542

Zac Posens F/W kollektion var verkligen en av mina absoluta
favoriter men eftersom pengarna inte finns för att köpa hans underbara men snordyra kläder får det bli budgetalternativ för att få till stilen.

Skor: Trots att de har en rätt spetsig tå så måste jag säga att jag verkligen gillar de här skorna från fcuk.
Blus: Söt blus med diskret krås från TopShop
Byxor: Klassiska svarta byxor från H&M i rak modell
Väska: Brun läderväska i liten doktorsmodell från fcuk

Sista reafynden....

Reafynd
Idag hade jag av någon anledning vägarna förbi Artelleri 2 på vägen hem från jobbet och jisses vilken tur det var för maken till fynd får man leta efter, hrm... Köpte en underbar blå plisserad kjol från
DKNY och en vansinnigt söt vit plisserad blus med litet band i midjan som även den var från DKNY. OK, nu har jag så många vita blusar så att det faktiskt är ett skämt men det är väl bara att inse att vita blusar och Marc Jacobs-skor är min grej.

PS Nu ska jag iväg på grillmiddag så jag får svara på era kommentarer imorgon

Who dressed the best - Desperate Housewives launch party

Desperate housewives
När DVDn med andra säsongen av Desperate Housewives lanserades i dagarna radade fruarna upp sig på led.

Nicolette Sheridan: Nicolettes
smak kan helt klart diskuteras men här tyckte jag nog ändå att hon lyckades förvånansvärt bra. Hon ser ovanligt fräsch och "enkel" ut och den lite billiga våpstilen som hon vanligtvis har en fabläs för har hon lämnat hemma. Klänningen är inget speciellt men ändå ganska fin i sin enkelhelt, skorna är inte heller dem något som håller en vaken om nätterna men liksom klänningen helt ok. Betyg: 3+/5
Felicity Huffman:
Felicity lyckas (nästan) alltid se värdig och elegant ut. Hon är enligt mig den av Hemmafruarna som förtjänar mest respekt. En enkel svart klänning (Roland Mouret månne?) och ett par klassiska svarta pumps kan aldrig bli fel, kanske kan tyckas vara lite trist men inte om man är i Felicitys ålder och bär upp det med sån bravur! Även frisyr och make up får tummen upp! Betyg 4+/5
Terry Hatcher:
Terry är ett nästintill tragiskt kapitel. En så vacker kvinna som känns...ja...så desperat! Om hon slutar att svälta sig själv och träna sönder sin utmärglade kropp kanske hon skulle se lite piggare och sundare ut. Klänningen är ingen katastrof men den känns trisst. Skorna so so och hår + make gör att hon ser äldre ut trots att avsikten troligtvis är den motsatta. Paradoxalt. Betyg: 2+/5
Eva Longoria: Eva är alltid liten och söt men någon stilförebild skulle jag nog inte säga att hon är. Här lyckas hon dock ovanligt bra och den svarta axelbandslösa klänningen passar henne ypperligt, hår och make up är felfri och skorna med peep toes är väldigt fina men jag skulle ändå vilja se Eva i något lite mer sassy. Absolut inget att klaga på men ändå når det inte ända hem. Betyg: 4/5

PS
Som vanligt är detta mina egna personliga åsikter som naturligtvis inte delas med resten av världen. Vem tycker ni lyckades bäst?

Hitta stilen - A walk in the park

A walk in the park

Även om solen skiner ute och det är gassande varmt så vet jag att många med mig har fullt upp med att planera muffriga höstoutfits för härliga höstdagar.

Kofta: Jag har helt hakat upp mig, gråa myskoftor är grejen i höst och den här Angora-varianten från
Stella McCartney går hem
Jeans: De smala jeansen från Chloé är på rea så alla som kan ha de storlekar som finns kvar rekommenderar jag varmt att ta en titt. De är garanterat ett kap.
Halsband: Fint med röda stenar!
Linne: Bäst just nu är helt klart linnena från Cherry Tee mitt mörkblåa slits verkligen med hälsan.
Väska: Som bekant är jag på jakt efter en grå väska vilket gjorde att jag råkade trilla över den här skatten från Not Rational.
Skor: Vad har hänt med Halens, så mycket fina skor men sen vet man ju inte hur snygga de är i verkligheten och hur länge de håller måttet.

Dagens outfit

26631-538
Varför varför varför har jag inte semester den här veckan också? Solen bara strålar och vattnet är perfekt badvarmt. Ja ja, man får göra det bästa av situationen så ikväll blir det grillmiddag hos några vänner på deras gård.

Kjol: Tjallamalla
Blus: Zara
Halsband: Madebyme
Väska: Mulberry
Skor: Köpta på Mint & Vintage

Model Portfolio - Karolina Kurkova

26631-537

Bilder: Ansiktsbild Chloé S/S 05, Visning Michael Kors F/W 06, Backstage Ralph Lauren F/W 05, Omslag spanska Vogue, Kampanj för La Perla, Kampanj för Neiman Marcus

Karolina räknas trots sin ringa ålder (född 1984) till en av de gamla i "gemet". Karolina som är född i Tjeckien slog igenom 1999 (blott 15 år gammal) när Miuccia Prada signade henne för en Prada-kampanj. Karolina startade sin modellkarriär i Prag men flyttade snart till Milano för att komma närmare den "riktiga" modevärlden. Senare kom Karolina att flytta till NYC vilket visade sig vara ett genidrag då hon genast hamnade på Vogues omslag. Eftersom Karolina har en kropp som en gud (hennes pappa är basketspelare så troligtvis är det därifrån hon fått de oändliga benen) har gjort en rad kampanjer för Victorias Secret men även andra prestigeunderklädesmärken som La Perla. Idag har Karolina "dragit sig lite tillbaka" från modevärlden (även om hon sågs på ett par F/W-visningar 06) och syns allt som oftast på basketplanen eller tillsammans med pojkvännen som hon bor tillsammans med i TriBecca NYC.

Wall of Fame - Stilikoner

26631-536

Stilikon har idag blivit ett slitet och urvattnat epitet som tillägnas första bästa celeb som har fått till en vettig outfit men det krävs sååå mycket mer för att spela i samma liga som damerna ovan. Vilken eller vilka av dagens stjärnor som även om 40-50 år kommer att influera och inspirera de stora modehusen, de glammiga modetidningarna och alla fashionistas världen över är svårt att säga, kanske finns det inte någon som är värd äran?

Twiggy: En av världens mest legendariska supermodeller. Twiggy personifierade stilen som gällde på 60-talet. Med den supertunna figuren och de coola modskläderna blev hon helt klart Swinging Londons främsta it-girl under 60-talet. Korta A-linjeklänningar i svart/vita grafiska mönster var Twiggys signaturlook, matchat med långa ögonfransar och en ”boyish charm” tog hon världen med storm och än idag är det Twiggy man talar om när man vill personifiera den trendiga stilen från 60-talet.
Jackie Onassis
: Eller Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis som hon egentligen hette skapade en stil värdig en riktig ”lady”. Jackies namn symboliserar än idag stil, grace, glamour och skönhet, när man kollar på gamla bilder kan man förstå varför. Stora mörka solglasögon, chaneldräkt och pärlor var Jackies signum och trots kravet på en mycket representativ framtoning lyckades hon behålla en fräsch, nytänkande och ändå modern stil.
Audrey Hepburn
: Självskriven i det här sammanhanget. Hon är framförallt känd för den odödliga stil hon haft i många av hennes filmer; Breakfast at Tiffanys, En prinsessa på vift, Sabrina bara för att nämna några, men även privat hade hon en ofattbar känsla för stil. Kvinnlig, söt, vacker men ändå lite busig, charmig och lite galen – Audrey lyckades genom sin stil, sitt bedårande utseende och hennes rollkaraktärer skapa en mytomspunnen och ack så avundsvärd image.
Marilyn Monroe:
Marliyn är defintivt en av historiens mest mytomspunna kvinnor och hennes hyperkvinnliga glamourstil är efterapad än idag. Christina Aguilera och Scarlett Johansson är några av dagens stjärnor som tydligt inspireras av Marilyns odödliga stil men Marilyn var så mycket mer än hennes kläder och ingen kändis av idag har samma stjärnglans och karisma som legenden herself.

What's hot and what's not - Jeans

26631-535
Ny säsong vilket innebär nya trender vilket i sig leder till många nya fräscha
"What's hot and what's not".

Upp: De superslimmade stupisar har fått konkurrens av en smal men lite rakare cigarettmodell. Silhuetten är fortfarande smal men inte lika klaustrofobiskt tight runt vaden. Snyggt som bara den om ni frågar mig, speciellt om de har en mörk otvättad färg. Jag har iallafall satt igång jakten på de perfekta "cigarettjeansen".
Mitten: Var inte oroliga, stupisarna funkar fortfarande och kommer att göra det även ett bra tag framöver men tro mig de supertajta jeansen som är smala som tajts kring vaderna kommer succesivt att bytas ut.
Ner: De ljust slitna jeansen med bootcut och kråsiga fickor är fortfarande döden döden


Dagens outfit


26631-534
Igår var man ute och visade upp sig på stan så idag vaknade man lite tilltuffsad. Nu bär det av på frukost i Hagaparken som några vänner arrangerat och sen blir det sol och bad i vackra Saltsjöbaden.

Klänning: Lindex
Väska: Longchamp
Skor: Vagabond-seglisar

PS. Vet inte vad som hänt med kameran som tar vaselinsoftade bilder nu för tiden......

Day and Night

26631-533

Så var det dags för en Day and Night igen och Hotspot-bloggen börjar på allvar gå mot höstigare inlägg och på något sätt känns det verkligen uppfriskande att få frossa i stickade koftor och höstiga toner. Jade och senapsgult är en kombo som verkligen funkar speciellt om det matchas med något neutralt som höstens måste-färg grått, till ett par enkla jeans så blir det jackpot!

It-jeansen Nr 1 just nu  kommer från
JBrand och de på bilden är verkligen i en perfekt modell smala men ändå inte stuprör utan något rakare i benet - en så kallad cigarettmodell! Cigarett är det nya stuprör!

Day
Armband:
Ett enkelt tunt guldarmband från Accessorize funkar även i höst men sparsmakat ska det vara.
Kofta: Otroligt lyckad kofta från H&M Divided
Halsband: Vädligt fin halsband med en jadegrön sten från Nikki Guela
Linne: Senapsgult linne från H&M. Jag borde bunkra H&M-linnen i diverse fina höstnyanser nu inför vintern..
Mössa: Precis så här ska en mysig mössa se ut. Från Hotspot-favoriten APC

Night
Blus:
Den här blusen från Chloé har jag dreglat över länge och även om den är på rea så är den på tok för dyr - tyvärr!
Skor: Tjusiga senpasgula lackskor från Asos
Ring: Även om jag inte är mycket för svulstiga smycken så kan det vara rätt snyggt om man kör på en brackig ring till en annars ganska nedtonad outfit. Ringen är från Roberto Cavalli
Väska: Senapsgul fullträff från TopShop

Dagens outfit

26631-532
Skynda skynda... Ska iväg och träffa några kompisar och fika på söder. Tänkte även passa på att spana in Nitty Gritty när man ändå är i de trakterna.

Kjol: Marc by Marc Jacobs
T-shirt: Hope
Väska: Mulberry
Skor: Köpta på Mint & Vintage

Superfine till superpris

Den underbara affären Life is to short not to wear beautiful things har öppnat en webbshop (jippie) just nu är det super-rea på alla jeans från Superfine så vill ni kändisjeans för 900 kr eller mindre så vet ni vart ni ska bege er!

What's hot and what's not - Details

26631-531

Upp: Häromdagen var jag och såg
Superman Returns och den största behållningen av filmen var att se vad Kate Bosworth hade på sig. Vid ett tillfälle hade hon ett par glasögon hängandes i ett par klassiska glasögonremmar, matchat till det hade hon en superstylish officelook och genast visste jag vad som skulle stå högt på min önskelista hösten 2006. Måste bara köpa ett par nya glasögon först....
Mitten: Scarfen står fortfarande högt i kurs och funkar garanterat hösten ut!
Ner: Hela Etno-prylen känns trött och på tok för boho, när var det nu som det var modernt igen, 2001 eller? Alla pärlor, stenar, speglar och svulstiga broderier går bort.

Crazy MJ-girl

26631-530
I senaste numret av brittiska
Vogue kan man läsa en mycket rolig artikel om galna personer som helt fastnar för ett märke och sedan köper allt från det märket, min "hangup" är helt uppenbart Marc Jacobs-skor.... Men vad har man för val när ett par underbart söta ljust ljust gammelrosa lackpumps säljs till 70% av priset på Nathalie Schuterman?
I övrigt kan jag bara meddela att Stockholms "mode-elit" var samlad på Nathalie S, Marina Kereklidou och Kristina Adolfsson var några av dem som jag tyckte mig se i kaoset. Måste även säga att jag är överraskad av hur mycket fint som fortfarande fanns kvar på rean. Hade jag haft mer pengar hade jag kunnat shoppa loss rejält på både SkinDeep och Domain.

Dagens outfit

26631-529
Så var man tillbaka i Stockhom igen, underbart men samtidigt lite bitterljuvt då det innebär att semestern snart är över. Idag är det fix som gäller men även en snabb tur på stan för att spana in slutspurten på rean och de rykande färska höstnyheterna, jihooo!

Tunikablus: Vince
Linne: Åhlens
Shorts: Vet ej
Väska: Mulberry
Armband: köpta på 3 Magasin
Skor: Köpta på Mint & Vintage

Vi kanske ses på stan!

Hot hot hot - Den nya silhuetten

26631-528
Övre raden: YSL, Balenciaga, Chloé
Nedre raden: Stella MCCartney, Zac Posen, Sophia Kokosalaki

Inför hösten pratas den om tröjklänningar, förklädesklänningar, Bubbelkjolar mm men mest utmärkande för höstens visningar är ändå "den nya silhuetten" som är gemensam för otroligt många designers och som syns genomgående på en rad olika plagg. Den nya silhuetten är otroligt enkel med mycket enkla och okonstlade linjer, den är stor och vid med omarkerad midja men samtidigt mycket kvinnlig och elegant. Längden är kort och vidden sitter enbart i överdelen (max till knät) så formen blir luftig och vid upptill och smal nedtill.

Slösa eller spara

26631-527

Så var det dags att leta budgetvarianter igen...

Slösa
Klänning: Svart syndigt fodral från
Diane von Furstenberg med v-ringning fram och bak.
Kjol: Pennkjolen funkar även i höst och jag vill hitta en som passar som handen i handsken, vilket ovanstående från Alexander McQueen säkerligen gör....
Skor: Svarta sandaletter från Jimmy Choo med lite rockiga kedjor (även om "kedjetrenden" börjar mattas av så tycker jag fortfarande att det funkar som detalj)

Spara
Klänning: Oasis variant har korta små armar men i övrigt är modellerna snarlika
Kjol: När det kommer till pennkjolar så är passformen av högsta vikt och jag tycker att H&Ms variant ser lovande ut...
Skor: Även Zara satsar på ett par svarta sandaletter med kedjor

How to dress for success!

Varför är det alltid så att när man går på stan så ser alla andra så piffiga och välkoordinerade ut medan man själv glider fram i ett par tråkiga jeans och en noppig trisst tröja? Gud ska veta att jag själv allt som oftast trillar ner i "vardagsfällan" men när jag gör det försöker jag tänka på detta:

Dress your best - Var inte rädd för att klä dig extra fint en helt vanlig tisdag. Livet blir garanterat lite roligare (hur klyshigt det än må låta) och folk i din omgivning kommer garanterat att titta avundsvärt på dig och själva känna sig precis så sunkiga som man själv gör när man dragit på sig sina "slit och släng"-kläder en kall tisdag i november. Så istället för jeans välj en kjol eller klänning när du känner dig som mest trött och glåmig, det kompenserar upp tröttheten. Jag lovar!
Använd dina kläder - Kan verka självklart men jag slår vad om att det är många med mig som har vissa plagg som man bara älskar men som sällan används. Varför? Ja oftast finns det en rad "bra" anledningar som: plagget är i ett känsligt material och svårt att tvätta / Plagget är i en lite annorlunda modell som kräver ett "visst humör" / plagget har en annorlunda färg som helt enkelt inte "kan" användas så ofta. Ja, och naturligtvis kan listan göras lång, det kan till och med vara något så enkelt som att plagget kräver strykning som gör att man drar sig för att använda det eller att det helt enkelt är för "fint" för att användas så ofta (?!?!?!). Har man riktigt otur kan detta "beteende" resultera i att den superfina sidenblusen som köptes för dyra pengar endast användes en gång innan den kändes hopplöst omodern - det mina damer och herrar är verkligen resursslöseri.
Add one - Ok, i höst är det sparsmakat med smycken och accessoarer som gäller men för att sprida lite glädje och glamour till vardagen brukar min regel vara att alltid lägga till en extra accessoar som ett halsband, en scarf, en brosch, ett diadem, en basker - ja ni förstår grejen, en extra detalj för att bringa liv i en annars ganska medvetslös outfit. Den extra detaljen varierar naturligtvis efter rådande trend/årstid.
Vårda dina "vänner" - Ok här brister jag personligen....men det är faktiskt väldigt viktigt att sköta sina kläder om man inte vill se ut som en lumpbod. Stryk alltid kläder som kräver denna behandling, smörj dina läderskor (hu vad dålig jag är på detta, äger inte ens skoputs...), ordna med ordentlig förvaring så att allt inte behöver knycklas ihop till små tussar för att få plats i garderoben (vi vet alla hur man uppnår detta som kan te sig så omöjligt - garderobsstädning, OFTA), vädra ytterkläder och ullplagg osv.
Mix n´match - Visst är det svårt att se "utanför boxen" och komma på nya fantastiska outfits från ens egna dötrissta och ack så oinspirerande garderob men jag är nog villig att påstå att det är möjligt... Jag har vid några få tillfällen frågat vänner vad man ska ha på sig när man står i valet och kvalet inför en utekväll och oftast får man förslag som till en början kan verka absurda (för ens snävtänkande fantasi) men som efter lite närmare övervägande faktiskt visar sig vara riktigt lovande. Försök själv att komma på helt galna outfits som initiellt känns helt otänkbara, kanske blir det jackpot - annars, bjud hem en stilsäker vän!

Lycka till!