header to ads



Kvällen outfit

26631-313
Snart ska jag iväg på en drink hos min vän Anna. Planen är nog att alla ska göra stan efter drinken men eftersom jag lovat mig själv att det ska bli en lugn kväll så har jag medvetet klätt mig lite casual så att man inte ångrar sig efter ett glas vin eller två...

Blus: Nya
Cacharelblusen. Love it already!
Jeans: Cheap Monday
Stort silverhjärta: fått av mamma!
Skor: Marc Jacobs
Väska: Mulberry Annabel
Solgult diadem som av naturliga skäl inte syns på bilden...

Ha en trevligt kväll kära bloggläsare!

Just det...

26631-312
Jag hade nästan glömt bort att jag köpte den här fina klänningen på H&M innan jag åkte på semester. Jag såg den hos
Engla och kände direkt att den var något för mig. Den kommer att vara mer än söt tillsammans med mitt solgula diadem!

Stoppa pressarna!

Mrs H ska tydligen få in mitt drömskärp (för tillfället bör tilläggas) från Chloé. Nu kommer det bli svårt att hålla sig borta... Drygt 1000 kr för ett resårskärp, kan det betraktas som ett "bra köp"?

Uppdatering: Idag var jag på Mrs H och spanade in skärpet, 1495 kr skulle de ha för resårbiten."Tyvärr" var skärpet till och med ännu snyggare i verkligheten...

What's hot and what's not - Naglar

26631-311
Personligen tycker jag att det ibland kan vara svårt att hitta tiden att fixa naglarna, men ett par fina (välklipta, välmålade, INTE för långa och absolut inte fyrkantiga) naglar kan verkligen lyfta en hel look, så lägg lite energi på naglarna så lovar jag att ni kommer att känna er lite finare och piffigare.

Upp: Så fräsht på sommaren! Se dock till att matcha med enkla (gärna vita) kläder till så att intrycket inte blir för rörigt. Tänk ett par brunbrända händer och en fräsch vit skjortklänning till - SNYGGT!
Mitten: De mörka naglarna funkar fortfarande men nu när våren faktiskt börjar göra sig påmind så känns det lite roligare med något ljusare eller gladare lack.
Ner: Bling-bling stenar, blommor och små hängsmycken - allt är precis lika fruktansvärt tacky. Bort, bort, bort!

Uppdatering: Många undrar var de kan hitta korallfärgat lack. Essie-lacket på bilden är i färgen "Life saver" och finns på HQHair. Annars tipsar
lameilleuse om Mavallas i färgen Baghdad.

Ny blus

26631-310
Idag har det varit seminarier och möten för hela slanten, men på lunchen hann jag ta en snabb vända på stan och då trillade jag över den här underbara blusen från
Cacharel SkinDeep. Den fick följa med hem i en fint vårig kasse som gick i vitt och grönt. Vita blusar och toppar kommer helt klart att gå hem hos Hotspot i sommar!

Hitta stilen - Lady Detective

26631-309

Inte för att jag är så mycket för svart/vita filmer men spanar man in gamla
Film Noir deckare kan man helt klart finna en hel del inspiration till en klassisk och cool detektivstil.

Klänning: Fin brun klänning i Mohair från Vanessa Bruno
Blus: Knytblus från Newport News.
Solisar: Självklart måste en detektiv vara lite inkognito och då hjälper det naturligtvis med ett par stora solisar med klassisk sköldpaddsmönster från Asos.
Väska: Cool retromodell från Miu Miu.
Kjol: Pennkjol i Tweed med helt rätt känsla från Juicy Couture.
Trench: Alla detektiver värda namnet bär trench! Den på bilden är från Burberry.
Skor: Coola skor från Oasis.


Wall of Fame - Väskor

26631-308

Varje säsong lanserar modehusen nya väskor och de gamla favoriterna känns snabbt väldigt "last season". Visst kan det kännas hopplöst men det finns faktiskt ett antal klassiker, de kostar naturligtvis en förmögenhet men jag kan nästan garantera att en investering i någon av ovanstående väskor innebär att du skaffat dig en vän för livet.

Hermès Kelly Bag: Kelly-väskan är uppkallad efter Grace Kelly då hon gjorde väskan berömd genom att bära den på tidningen Lifes omslag 1956.
Chanel 2.55: Väskan introducerades 1955 (därav namnet) av Coco Chanel. Det legendariska quiltade  materialet var inspirerat av hästjockeysarnas jackor. Idag har många modehus sin variant på den quiltade väskan men Chanels 2.55  är garanterat orginalet.
Louis Vuitton Alma:
En av Louis Vuittons mest kända modeller från 1934. Louis Vuitton började inledningsvis att tillverka väskor för att transportera vin i, men företaget utvecklades senare till att tillverka diverse olika väskor. Alma har mer eller mindre blivit en symbol för det fashionabla modemeckat Paris.
Hermès Birkin Bag: Väskan är uppkallad efter Jane Birkin som gick till Hermès VD, Jean-Louis Dumas, för att klaga på den opraktiska Kelly-väskan, tillsammans designade de Birkin-väskan som starkt påminner om föregångaren Kelly.

Uppdatering: Snälla
Ran fixade fram priserna på ett kick och i sammanhanget kan man nästan säga att Alma är ett fynd (ehm)...

-Birkin 35cm togo ca 46570:-kr
-Chanel 2.55 medium ca 12946:-kr
-Alma L.V ca 6000:-kr
-Kelly chèvre 32cm ca 44000:-kr


Slösa eller spara

26631-308
Hotspot är som vanligt på jakt efter prisvärda budgetalternativ även om det dyra av någon anledning oftast lockar mer...

Slösa
Topp: Söt sommartopp som finns på
Net-a-Porter.
Klänning: Brun och vit wrap från Milly.
Sandaler: Gladiatorsandaler från Alexander McQueen, själv brukar jag kalla dem Jesu-sandaler.

Spara
Topp: Bra bastopp från Newport News som passar både till kjol och byxa.
Klänning: Fin wrap i brunt och vitt mönster från Newport News.
Sandaler: Sköna sandaler från TopShop för sommarens varmaste dagar.

Color match - Grönt är skönt

26631-333

Av naturens alla välgörande ämnen är de gröna mest vårdande av dem alla; eukalyptus, avocado, aloe vera och sjögräs bara för att nämna några. Så det stämmer verkligen att grönt är skönt!

Jimmy Boyd:
Space Green Tea and Mint Water Fragrance är en doftspray som med fördel sprayas över hela kroppen för en fräsch och lätt doft. Innehåller dofter som grönt the, mint och bergamote.
Prawduct: Super volumizing tonic är en hårprodukt som bland annat innehåller grönt the, basilika och citron. Produktens naturliga ämnen ger håret en härlig volym och en perfekt finish.
Bumble & Bumble: B&Bs Seaweed Shampoo sliter minimalt på håret men rengör ändå på djupet.
Urban Decay: Ögonskuggan från Urban Decay är rik på pigment för att ge en levande och hållbar färg. För den modiga är kanske grönt ett alternativ. Inga av Urban Decays produkter är testade på djur vilket naturligtvis är ett stort plus i kanten.
Archipelago Botanicals: Archipelago Sugar Butter Sugar Cane and Coconut är en törstsläckare för huden som doftar lätt av kokos.
Molton Brown: Warming eucalyptus & ginger body scrub  från omtalade Molton Brown ger kroppen en härlig energiboost. Molton Brown finns sen ett tag tillbaka på NK.
Molton Brown: Warming eucalyptus bath & shower therapy innehåller eukalyptus olja värmer och lindrar smärta så efter en lång dag på jobbet skulle iallafall jag vilja bli välkomnad av denna uppiggande duschtvål

Beställning från blush

26631-305

Innan jag åkte till Schweiz lade jag en beställning hos blush på lite saker, så här kommer lite korta recensioner.

Essie:
Pink Glove Service heter färgen och den ser bara för läcker ut! Färgen var kanske lite mindre täckande än vad jag förväntat mig men resultatet blev fräsht och naturligt.
All Purpose Aloe Vera gel från Ole Henriksen: Fräsch gel som känns som verkligen känns uppfriskande och återfuktande. Kanske inte ultimat att använda som enda ansiktskräm som jag gör men som ett uppfriskande komplement är den underbar. Perfekt till sommaren när man vill lugna huden efter en dag i solen.
Aloe Vera Deep Cleanser från Ole Henriksen: Jag vill ha en rengöring som verkligen gör rent på djupet och det känns det verkligen som om den här gör. Jag vill inte uttala mig till 100% än men än så länge verkar den lovande.
Archipelago Sugar Butter white sugar and Mango:
Det här kroppssmöret luktar helt gudomligt och är verkligen krämigt som smör!!!

Den här månaden har jag spenderat en förmögenhet på beauty-produkter så nästa månad måste jag fokusera på vår- och sommargarderoben!

Day and Night

26631-304

Sommar och soliga dagar det är vad man längtar efter. Vitt och korall passar utmärkt till ett par brunbrända ben.

Skjortklänningen från
Stella Mc Cartney är ett utmärkt alternativ om man tycker att en traditionell skjortkllänning känns lite för präktig.

Day
Lipstick: Ofärgat Eight hour stick från Elisabeth Arden.
Väska: Jag gillar Miu mius väskor och även om vita väskor inte är någon personlig favorit är den här gansla cool
Skor: Somriga espadrillos med kilklack från Newport News.
Armband: Hermes klassiska armband skulle jag definivt kunna tänka mig.

Night
Väska: Jag gillar verkligen Hollywoulds väskor i korgmaterial.
Parfym: Love In White är tydligen Angelina Jolies favoritparfym för tillfället. Den sägs dofta lätt och fräscht som en vårvind.
Skor: Vrålfina skor från Halens!
Ring: Lyxig och glammig ring från H&M

In my bag

26631-303
Allas vår favorit 
Sigrid utmanade mig att visa vad jag har i min väska vilket jag naturligtvis inte bangar.

Väska: Min kära Mulberry Jaquetta är helt klart min mest använda väska.
Louis Vuitton necessär: Släpar nästan alltid runt på min inte allt för smidiga sminknecessär vars innehåll är en helt annan historia...
Plånbok: Min kära Mulberryplånbok som jag köpte på Jersey för 11 år sedan blir verkligen bara finare och finare för varje år. Den investeringen var verkligen värd varenda krona. Varje dag i 11 år, jisses, det kan nästan vara mitt bästa köp någonsin.
Handkräm: Handkrämen från Atrix råder bot på de torraste händerna!
Pass: Brukar vanligtvis inte ligga i väskan men eftersom jag är nyligen hemkommen från Switzerland...
Mobiltelefon: Naturligtvis...
Läpprodukter: Beroende som jag är släpar jag alltid runt på ett stort (Rosebud, Eight hour, Eight hour på stick) lager av gloss.
Test från Clinique: har antagligen legat i någon tidning och sedan ramlat av i väskan.
Nycklar: Bil och lägenhetsnycklar of course.
Gult Diadem: Fint gult diadem som jag fyndade på H&M innan jag åkte.
Glasögonfodral och linsburk: Eftersom jag är glasögonorm släpar jag runt på mina glajjor dagarna i ända ifall linserna skulle strejka.
Visitkortshållare: Man vet aldrig när man behöver representera...
Borste: Inte helt otippat...

Det var allt mina damer och herrar!

Hotspots Fashion Horoscope - Väduren

26631-302
Allt från
Net-a-Porter

Den här månaden är det naturligtvis dags för alla vädurar att få sitt modehoroskop ställt av Hotspot.

Väduren är en riktig modeslav som alltid vill ha det senaste. Väduren är aldrig rädd för att ta ut svängarna, när andra fegar ut är Väduren inte sen att visa var skåpet ska stå och efter en månad eller två så har naturligtvis alla vanliga dödliga förstått charmen med den starka färgen eller den annorlunda skärningen. Vädurens garderob brukar vara ett inferno av fäger, modeller och material men Vädurens fingertoppskänsla gör på något sätt så att det alltid ser bra ut när det väl matchats ihop till en outfit.
Favoritmärke: Betsey Johnson eller Anna Sui

Klänningen: Klänningen från ubercoola Jovovich Hawk är självklart något för väduren.
Väska: Vilken modeslav drömmer inte om en Bottega Veneta och den djärva väduren vågar sig naturligtvis på en lite annorlunda färg som lila (eller turkos, gul, orange eller grön)
Halsband: Vädurens utmärkande kroppsdel är ansiktet och huvudet så om man vågar kan man som vädur satsa på en chic hatt annars drar ett spektakulärt halsband blickarna till ansiktet. Det underbara halsbandet kommer från Julie Sandlau.
Skor: Väduren vet hur man matchar, så lila skor till klänningen med lila detaljer blir pricken över i:et.

Tax Free Shopping

26631-301

Så var man tillbaka i Sverige med både glädje och sorg i hjärtat. Varför har inte våren kommit till Sverige? Obligatoriskt när man är ute och reser är naturligtvis tax free shoppingen. På Arlanda blev det ganska tråkiga saker med hopp om bättre tax free på Geneves flygplats på vägen hem. När vi anlände till Geneve var det dock kaos så jag fick tyvärr ge upp shoppingen. Detta var iallafall resultatet:

Eight hour på stick: Alltid när jag flyger så köper jag ett kit med en liten tub eight hour och ett stick. Helt perfekt perfekt om ni frågar mig, den lilla tuben är mycket behändigare än den stora och sticket är perfekt istället för lypsyl.
YSL Mascara: Jag stod och höll i
Diorshow mascaran men tänkte att jag skulle vara lite rolig och testa något nytt och YSLs guldglammiga mascara ser ju bara för lyxig ut så den fick slinka med.
Biotherm light: Det var verkligen katastrof på foundation-fronten så jag var tvungen att köpa en ny. Hade bestämt mig för Photogenic från Lancome men den fanns inte att uppbringa. Jag har ju tidigare haft Biotherm sense som jag tyckte var lite för täckande så det fick bli Biotherm Light som är en lättare variant från Biotherm.
Eight hour: Aldrig en resa utan att jag inhandlar en ny eight hour.
YSL TOuche Eclat: Lika bra att passa på när man ändå är på gång!

Jag luktade även på nya parfymen från Viktor & Rolf, Flowerbomb, som jag hoppades lite på men jag blev besviken. Helt klart ingen doft för hotspot, synd för flaskan var så fin så fin.

Snart tillbaka

Hotspot susar fortfarande ner för Verbiers pister! Lider av sjuk bloggabstinens, så när jag kommer tillbaka kan ni vänta er en Hotspot i högform! Rapport om Tax-free shopping kommer naturligtvis! Tack för alla snälla kommentarer så ses vi igen på söndag!

Hotspot is on vacation

26631-301


Bloggsemester

Snart drar Hotspot till alperna för att åka skidor så jag passar på att ta lite bloggsemester. Vi ses när jag är tillbaka från pisterna!

Ha det så bra!

Color Match - Rosa

26631-329

Mjuka och ljusa pasteller är hett i vår och min personliga favorit bland pastellerna är de söta rosa tonerna!

Rose Petal Salve: Ytterligare ett alternativ till Rosebud Salve. Supersöt burk från Rose & Co!
Bloom Sheer Colour Cream: Tre produkter i en. Highlighter, rouge och läppglans från omtalade Bloom.
Laura Mercier Suger Scrub:  En extra mild exfoliering som kan användas varje dag för att få en mjuk och återfuktad hud med en hälsosam lyster.
Pout Bustier: En lyxig soufflé-kräm som används i urringningen för att ge en förstorande effekt. Krämen ger ett svagt skimmer som förhöjer dina naturliga kurvor.
Dessert Deliciously Kissable Plumping Lip:  Läppglans med förstorande effekt som ger äkta kyssvänliga läppar!
Bloom Lip Balm: Läppbalsam som innehåller eteriska oljor mjukgörande oljor. Populär bland modeller som Naomi Campbell, Jodie Kidd och Helena Christensen.
Nanadebery Classic: Parfym som skapades för att erbjuda det bästa som naturen har att uppbringa. Sen är den ju värd att köpa bara för att få ha flaskan ståendes i badrumshyllan.


Hitta stilen - Factory Girl

26631-302

Ingen har väl missat att
Sienna ska spela Edie Sedgwick i filmen Factory Girl. Miss Millers privata klädstil har helt klart inspirerats av rollkaraktären, så från att ha varit boho med folket har hon blivit en skön 60s babe. Kör på svart och vit bas och komplettera med accentfärger som senap och ketchup för att få till den rätta stilen.

Armband: Coolt brett armband från H&M
Solglasögon: Sköna solglasögon från Dita.
Klänning: Sass & Bide vet hur man göra kläder för tjejer med en skönt nonchalant attityd.
Väska: Senapsgul väska från Marc Jacobs
Topp: I sin enkelhet är den här toppen från Thakoon ett mästerverk om ni frågar mig.
Skor: Ballerinas i vårens hetaste färgkombo.

Duellen - Nathalie Schuterman vs Mrs H

26631-302
Jag skulle nog våga gå så långt som att påstå att
Nathalie Schuterman och Mrs H är två av Sveriges bästa affärer. Naturligtvis finns det en hel del butiker som skulle kunna sälla sig till skaran så som Domain, Victoria Arena och Skin Deep. Natalie Schuterman och Mrs H är dock två maktfaktorer i mode-Sverige som det inte går att blunda för, men vilken av dem är i egentligen butiken med stort B.

Natalie Schuterman
Utbud:
Vill man se de svindyra plaggen från Missoni och Chloé i verkligheten är det hit man ska gå! Att bara hålla i drömkappan från Balenciaga som kostar 30 000 är en upplevelse värdig namnet. Nathalie Schuterman gör så att Stockholm känns iallafall lite som en riktig storstad! Betyg: 4/5
Butiken:
Även butiken känns skönt internationell med en toppadress på Birger Jarlsgatan och en lokal med stora fönster ut mot paradgatan. Ok, det är inte riktigt Sloane Street i London men det är det närmsta man kan komma i Sverige, ibland kan det faktiskt till och med kännas lite skrämmande att gå in i butiken, precis som när man ska besöka de dyraste affärerna på Fifth Avenue i NYC. Betyg: 4/5
Övrigt: Även om det är underbart att strosa runt och spana in drömplaggen så är det lite för otillgängligt. På 70% rean är plaggen oftast fortfarande alldelles för dyra för att överväga men det är just det som gör den här butiken speciell. Betyg: 3/5

Mrs H
Utbud:
Fingertoppskänsla talar vi om här! De nya uppstickarna som blir kritikerrosade i varenda tidning finns på Mrs H. Lite galet och roligt men fortfarande helt bärbart.  Visst är det dyrt men om man sparar lite så kan det faktiskt gå att köpa något ibland. Stort plus för det underbara smink- och produktutbudet! Betyg: 5/5
Butiken:
Jag gillar verkligen butiken i BJP, den känns lite som hemma och inte alls lika skräckinjagande som Nathalie Schuterman. Den hade kunnat vara större och ha ännu fler roliga saker! Stort plus för kunnig och trevlig personal. Betyg: 4/5
Övrigt:
Även om jag älskar Mrs H så är jag orolig för att de ska bli för svårtillgängliga, det som gör de bäst är deras känsla för nya trender och nya produkter men det får inte bli för svårt och smalt, man måste fortfarande känna att det är plagg som man faktiskt vill använda och att det är märken som man iallafall har hört talas om. Det är en fin balansgång och i dagsläget klarar de det galant men de bör ha det i åtanke. Betyg: 4/5

Total
Nathalie Schuterman
: 11 poäng
Mrs H: 13 poäng

Två grymma butiker men Mrs H vinner nog mest på grund av att den inte känns fullt lika otillgängligt som Nathalie Schuterman, även om jag är sååå glad att en butik som Nathalie Schuterman finns i Stockholm.

Hitta stilen - Picnic Time

26631-300

"Snart" drar picnic-perioden igång och då vill man ju vara förberedd med en passande outfit som är både snygg, praktisk och lite lekfull. Starka färger och söta detaljer gör stilen fulländad.

Klänning:
Jovovich Hawk gör löjligt fina klänningar som alla skulle platsa i min garderob.
Halsband: Urfint halsband som gärna hade fått vara mitt.
Jacka: Söt liten jacka att dra över axlarna när solen går i moln. Jackan är från TopShop
Skor: Perfekta picnic-skor!
Väska: Fin väska från Miu Miu.
Blus: Zac Posen imponerar mer och mer på hotspot...

Color match

26631-300

Naturligt är melodin så satsa på jordiga naturfärger för bästa resultatet.

Smashbox Fusion Soft Light: Lyxigt puder som gör huden härligt skimrande.
Eyeko Concealer: Blanda till den perfekta nyansen för din hy! Laddad med e-vitamin som skyddar och vårdar huden.
Jelly Pong Pong chic shine: Den ena halvan ger en hälsosam glöd och den andra ger en fin djup rodnad. Funkar toppen på kinden och läpparna.
Smashbox Photo Finish Color Correcting Foundation Primer: En mirakelprodukt som korrigerar hudfärgen, minskar rynkor och reducerar pigmentförändringar. Låter nästan för bra för att vara sant...
Rescue Beauty Lounge Nail Polish: Långvarigt nagellack som finns i oöndligt många olika färger...
Bare Essentials Lip Gloss: Sägs ge fylliga läppar samtidigt som den har återfuktande effekt och ger en vacker glans.
Philip B White Truffle Shampoo: Innehåller den finaste tryffeloljan och en unik blanding av 19 naturliga extrakt som stärker varje hårstrå.


Säkra kort

26631-297
Övre raden: Narciso Rodriguez, Burberry Prorsum
Nedre raden: Michael Kors, Marc Jacobs
 
Ibland känns det som om trenderna slår ner och försvinner snabbare än blixten vilket lätt leder till uppgivenhet - hur ska man någonsin kunna hänga med i svängarna?. Det finns dock vissa klassiker som alltid kommer att vara aktuella och även om de ibland kanske kan kännas lite trissta så kan man vara säker på att de garanterat kommer tillbaka som favoriter förr eller senare.

LBD - Alltid lika aktuell, visst skärning och material kan variera i mode men kör man på en enkel klassisk skärning i ett kvalitetsmaterial så kan man vara säker på att man införskaffat sig en framtida favorit.
Trenchen - En trench är helt perfekt i många avseenden och i vårat klimat funkar den toppen höst som vår.
Mary Janes - Ett par svarta Mary Janes är verkligen ständigt aktuella. Håller man sig bara till en modell med normal klack som varken är tunn eller tjock och en tå som varken är spetsig eller rund så kommer man att ha ett par skor som man kan använda år efter år...
Vita blusen - Passar till allt, alltid! Satsa på 100% bomull för en lång livslängd och vårda den med omsorg!

What's hot and what's not - "It"-prylarna

26631-296

Upp: När
Maggie gled in i Bottega Venetas klänning med kedjor på Oscarsgalan var succén given. Modetidningarna kommer att försöka bräcka varandra i att hitta rätt superlativ för att beskriva den coola klänningen med kedjor och fickor.
Mitten: Chloé Edith är fin men nu har jag läst om den överallt. Personligen skulle jag inte satsa på en Edith då det troligtvis bara är en storm i ett vattenglas.
Ner: De må vara hur sköna som helst och i hemmets trygga vrå är det väl helt ok att skrota runt i en Juicy. Men heta, det är de verkligen inte

Present från London

26631-295

Imorse vaknade jag med en kasse från
Harvey Nichols stående vid sängkanten och i den kassen låg dessa skor från LK Bennett. Jag kan inte komma på något bättre sätt att vakna! De är helt perfekta!

Day and Night

26631-294

Jag kommer inte ihåg var jag läste det men tydligen ska blått och gult vara bannlyst som kombination, själv tycker jag faktiskt att det kan funka riktigt bra om det är rätt nyanser och rätt plagg. Vad tycker ni?

Den underbara denimwrapen kommer från APC

Day
Skor:
De nu mycket ombloggade skossingarna från
Vagabond.
Väska: Fin väska i påsmodell från Tods
Solskydd: Solskyddsfaktor är viktiga grejer som man inte ska slarva med, själv brukar jag köra på Cliniques men är förstås obeskrivligt nyfiken på Dermalogicas
Lip Balm: Burt's Beeswax Lip Balm är smått legendarisk, det skulle vara roligt att byta ut Rosebuden mot lite Burt's för att testa...

Night
Ögonskugga:
Grå/blå ögonskugga som fixar så att du får sexiga smokey eyes på ett kick!
Skor: Varför skickar inte Asos skor till Sverige? Det kan vara det tråkigaste som hänt sen GB slutade med Tip Top (den är ju iofs tillbaka nu så vi får hoppas att även Asos tar sitt förnuft till fånga).
Väska: När jag bodde i New York rådde det Kate Spade-feber. Jag vet inte hur många eftermiddag jag och mina vänninor tillbringade i Kate Spade butiken drömmandes om en alldelles egen  röd Kate Spade.
Halsband: Påfågelshalsbandet känns helt rätt! Jag gillar den inte så blanka metallen. Fram med mer metaller som Brons, tenn och koppar säger hotspot!

What Hotspot Wants from blush

26631-293

På förfrågan listar jag lite grejer som nu står på önskelistan från blush...

Övre raden
Archipelago Sugar Butter White Sugar and Mango:
Jag har aldrig luktat på något så
gudomligt och konsistensen är verkligen krämig som smör, perfekt för mina bleka vintertorra ben. Den här kommer garanterat att beställas!
Aloe Vera deep Cleanser: Jag hatar när rengöringsprodukter inte rengör ordentligt men det är svårt att hitta en djuprengörande cleanser som ändå är skonsam mot huden, jag hoppas att den här cleansern kan vara svaret.
All Purpose Aloe Vera Gel: Nu har jag visserligen bara provat den vid två tillfällen, men "so far so good" så det är inte omöjligt att det blir Ole Henriksen som är nästa man till rakning när det gäller hudvårdsprodukter... Jag gillar gelformen för den återfuktar utan att vara för tung och krämig.

Nedre raden
Essie i färgen Pink Glove Service:
Ny färg som kommer att säljas på blush när som helst. Hur cool färg som helst lite genomskinligt rosa fast ändå inte, perfekt till sommaren. Bilden gör färgen inte riktigt rättvisa.
ModelCo Face Base: Jag är ju lite inne i en primerfas just nu så trots att jag är nöjd med smashbox vill jag prova ModelCos variant som är lite billigare. Har de samma effekt är det ju helt klart positivt om man kan betala nästan en hundralapp mindre.
Eyeko Cream: Eyeko Cream och Eyeko fatbalm är blush absoluta storsäljare och efter att bara snabbt ha provat Eyeko  Cream som är mjuk och fluffig som grädde vill man förstås veta vad som är hemligheten...

Nu är ju problemet bara hur man ska prioritera för beställer jag hem allt detta på en och samma gång så lär jag ju bli ruinerad och det värsta av allt är att listan skulle kunna göras ännu längre...

Hot hot hot - Clutches

26631-292
Övre raden:
L'image Accessoires,Nancy Gonzalez, Oscar de la renta
Nedre raden: Glorinha Paranugua, Hollywould, Glorinha Paranugua

Jag har nämnt det förut men nu tycker jag mig verkligen ana en trend i trenden. Själv är jag mycket positivt inställd till att den nya "naturtrenden" spridit sig även till de små väskorna då jag tycker att det är kul men något annat än svarta små clutches med strass.

Modebloggar

Jag blev utmanad av Camilla att lista mina favoritbloggar. Eftersom listan kan göras oändlig har jag valt att lista fem bloggar (utan inbördes  ordning) som jag på rutin kollar igenom dagligen. Sen finns det naturligtvis hur många bra bloggar som helst som man kollar in så fort man får lite tid över.

1. Som de flesta andra kollar jag in Ytligheter. Eleonore skriver om roliga saker och hon gör verkligen så att man känner sig delaktig i hennes blogg genom att flitigt svara på kommentarer och emellanåt publicera mail med frågor och tips.
2. Föga förvånande håller jag även koll på Annas blogg som är ett föredöme vad det gäller att uppdateringar. Hon har ofta bra tips på modehändelser och hon är helt klart en cool katt.
3. Fountain är en helt underbar blogg, så ni som inte spanat in den bör göra det direkt. Fountain är 6 tjejer som skriver briljant och begåvat om skönhet och annat viktigt.
4. Fancy Desire bloggar från London vilket är enormt kul då man ständigt får tips om produkter och kläder som ännu inte kommit till Sverige och eftersom London ligger steget före modemässigt är det här verkligen en källa till inspiration.
5. Åh, bara en plats kvar och jag som vill ha med både tvillingarna och Sigrid. Tvillingarna kör alltid på sin egna coola stil. Sigrid önskar jag var min lillasyster!

Hitta stilen - Pretty balllerina

26631-291
Tights och leggings vet vi ju kommer bli stort men varför inte köra på hela balettstilen?

Diadem: Fint diadem från
Oasis
Örhängen: Underbara örhängen från Julie Sandlau
Tröja:  Suverän topp som passar till allt. Från Chloé
Tights: Marc by Marc Jacobs satsar på tightsen så varför tveka?
Parfym: Ralph Laurens klassiker Romance
Klänning: Supersöt klänning från Marc by Marc Jacobs
Tygblomma: Fin tygblomma från Oasis som kan användas till det mesta (väldigt Carrie)

Slösa eller Spara

26631-290
Visst går det att hitta utmärkta budgetalternativ, man måste bara leta lite...

Slösa
Trench: Fin klassisk kort trench från
Burberry
Väska: En av Marc Jacobs många väskmodeller med quiltat tyg och kedja.
Bikini: Fin svart klassisk bikini från Tomas Maier

Spara
Trench:
Trenchinspirerad jacka från TopShop
Väska: Om man vill haka på trenden med quiltat och kedjor men inte betala en förmögenhet så är den här väskan från Oasis ett ypperligt alternativ
Bikini: Svart klassiker från H&M

Hitta stilen - Spots are hot

26631-289

Prickigt är favoritmönstret i vår, som ni säkert redan vet, och visst kan det vara fint i en lagom dos!

Skor: Sandaler med träklack och polka dots från
Miu miu.
Väska: Väska som är väldigt Charlotte i SatC. Även väskan är från Miu miu, den finns även i en svart/vit variant..
Kofta: Söt prickig kofta från Luisa Beccaria
Klänning: Slimmat litet fodral från TopShop
Portmonnä: Söt portmonnä som hade kunnat bo i min väska! Köp den på TopShop.
Wrap: Superfin prickig wrap från wrap-drottningen von Furstenberg.

Trendspaning A/W 2006

26631-289
Övre raden: Sophia Kokosolaki, Celine, Stella
Nedre raden: Stella, Givenchy, Chanel

Visningarna fortsätter att gå av stapeln så jag tänkte slå in en öppen dörr och bekräfta det jag redan konstaterat.

Paper bag waist: Snyggt och hett så leta reda på en veckig midja nära dig!
Lack: Lack kommer att komma stort så det finns ingen anledning att avvakta, hoppa på trenden nu!
Marinblått: Visningarna går helt klart i grått, marinblått och svart med accentfärger som gult och rött. Den marina färgen är helt klart en favorit!
Kedjor: Jag har väntat alldelles för länge med att införskaffa en väska med kedja, men det verkar som om det inte är för sent än...
Glasögon: Så fort min ekonomi blir lite mer stabil ska jag rusa iväg till optikern för att införskaffa ett par snygga bågar.
Rosetter: Ska vi tröttna snart - Nej! Favorit är knytblusen med rosett.

Who dressed the best - The Academy Awards

26631-288
Innan jobbet tog jag mig naturligtvis tid att titta igenom bilderna från Oscarsgalan. Överlag måste jag nog tyvärr säga att jag inte var så imponerad, visst fanns det en del fina klänningar men inga 5 poängare så vitt jag kunde se. Här är iallafall ett urval av några som iallafall vanligtvis brukar stråla som stjärnor på röda mattan.

Keira Knightley: Färgen på klänningen går helt bort om ni frågar mig! Jag gillar ju skärningen med en axel men den här blåsan ser i övrigt ut som om den är köpt på ett bättre lågprisvaruhus. Frisyren ger jag inte så mycket för heller, men sminkningen var väl ok. Klänningen är från Vera Wang och Halsbandet är intage från Bvlgari Betyg: 2+/5
Reese Witherspoon:
Reese valde en vit söt vintage kreation från Dior som jag gillar. Det är dock något som gör att det hela ser lite "platt" och blekt ut. Det hade kanske inte varit helt fel att satsa på ett maffigt halsband till den klänningen, men som vanligt är Reese lite för feg för min smak. Betyg: 3+/5
Jessica Alba:
Det känns visserligen som om Jessica skulle kunna dyka upp i en sopsäck och ändå sopa mattan med övriga deltagare men hon strålar faktiskt i den här klänningen  från Versace som egentligen inte alls är min stil. Helt rätt färg för fröken Alba! Sminkningen=kanon, håret är kanske lite americano-varning (lite för hög och lite för fluffig). Betyg: 4/5
Charlize Theron:
Nej men vad hände här! Rosetter i all ära men denna
Dynasty-blåsa är bara lite för mycket 80-tal. Håret ser även det förvånansvärt risigt ut på vanligtvis så perfekta Charlize. Jag kan väl uttrycka mig så här: Jag är besviken! Betyg: 3/5

Hotspots SketchBoard

26631-287

Många undrar var jag får min inspiration ifrån så jag har satt ihop en liten inspirationstavla över hur det ser ut i mitt huvud (och i min lägenhet). Bilder, ritningar, annonser, böcker och tidningar överallt! Så fort jag ser något som jag gillar eller en rolig idé rivs det ut och sparas i mappar och pärmar.

Polaroid 1: Ralph Laurens underbara skjortklänning föll mig direkt i smaken och den skulle garanterat platsa i min sommargarderob.
Polaroid 2: Jag kan inte riktigt släppa tanken på att äga en Marc Jacobs väska med kedja, helst en i grått lack!
Polaroid 3: Acne har enligt mig gjort sin bästa kollektion någonsin och den innehåller ett flertal saker som jag verkligen skulle kunna tänka mig!
Polaroid 4: Chloé och KORS har gjort de finaste klumpsandalerna och det finns flera som skulle passa ypperligt med min sommar-look.
Missoni-annons:
Modeannonser är minst lika inspirerande som modereportage. Oftast är det de bästa stylisterna och de mest nytänkande fotograferna som får göra de stora kampanjerna så avfärda inte modekampanjerna som tråkig reklam!
Parfym: Tom Ford har tillsammans med EsteeLauder släppt Youth Dew Amber Nude som jag är mer än lovligt nyfiken på!
Modeillustrationer: Jag har skrivit om modeillustrationer tidigare och jag hävdar fortfarande att de är en aldrig sinande källa till inspiration.

Nu vet ni lite om var jag finner min inspiration men listan skulle kunna göras lång... Vänner, filmer, musik, böcker, fotoalbum med mycket mera!


Make-up match

26631-287

Många efterfrågade tips om hur man kunde lägga den perfekta naturliga sminkningen efter senaste
"what's hot and what's not" så här kommer hotspots bästa tips!

Grunda med en en bra primer (Smashbox photo finsish foundation primer) i hela ansiktet. Lägg sedan en ljusreflekterande concealer (YSL Touche Eclat) där det behövs. Var noga med att applicera under och runt ögonen. Gnid inte in concealern utan "dutta" in den med försiktigt handlag. Därefter tar du ett tunt lager foundation (Laura Mercier foundation mousturizing) där det behövs. Var noga med att välja rätt nyans på foundationen och tänk - "hellre för ljus än för mörk". Puder är överflödigt så nu är basen klar. Välj ett rouge i en ljus rosa ton gärna en med creme- eller mousse-konsistens (Maybelline Dream mousse blush i färgen dolly pink) för ett så naturligt resultat som möjligt. Ta sparsamt av rouget, det ska anas men inte synas! Sen är det dags att gå vidare till ögonen. Välj en ljust brun eller beige (vincent longo eye liner) ögonpenna. Måla ett tunt lager runt ögat som du sedan smetar ut med fingret eller med en smudge-pensel. Välj sedan en creme ögonskugga för bästa resultatet (Beccas Creme eye color). Jag föredrar Becca som ger en naturlig "fuktig" look. Applisera nära brynen både på över- och underlocken. Avsluta med lite brun (Profaces) eller transperent mascara Ledordet här är sparsamt, det får absolut inte klumpa sig eller bli "disco-fransar", det är naturligt vi eftersträvar. Sist men inte minst - läpparna. Ta ett tunt lager av foundation på läpparna för en naturligt blek look och avsluta med ett gloss i en neutral rosa eller beige ton (juicy tubes).

Voila, färdigt!
Lycka till!

Hotspots Fashion Horoscope - Fiskarna

26631-286

Allt är från
Net-a-porter

Ny kategori!

Varje månad kommer hotspot att ställa ett modehoroskop för aktuellt zodiak-tecken, först ut är månadens tecken,  de eleganta fiskarna.

Fiskarna har svårt för att göra sig av med gamla plagg så därför råder hotspot alla fiskar att satsa på kvalitet framför kvantitet. Fisken klär sig intellektuellt och trivs bäst i bekväma svepande plagg. Fiskarna har känsliga fötter så satsa på ett par sköna skor!
Favoritmärke: Vera Wang

Skor: Jimmy Choo
Örhängen: Me & Ro
Väska: Bottega Veneta
Klänning: Roland Mouret
Sjal: See by Chloé

Hitta stilen - Baby doll

26631-286
Att klänningar i Babydoll-modell är hett är knappast någon nyhet så anamma stilen fort som ögat

Väska: Luellas Giselleväska blev omåttligt populär när den kom så nu satsar Luella på
varianter av favoriten.
Halsband: Hjärthalsband som är sött som socker.
Klänning: En av vårens/sommarens it-klänningar från Chloé. Redan under modeveckan i NYC syntes den på ett par celebriteter.
Klänning: Underbart söt klänning från APC
Parfym: YSLs parfym med det passande namnet Baby doll
Skor: Jag skulle nog nästan kunna ta och beställa hem alla varianter av Prettyballerinas underbara flats.
Diadem: Diadem och hårband funkar fortfarande så haka på innan det är för sent!

New shoes

26631-285

Efter ett möte hos en leverantör kände jag att det var färdigjobbat för den här veckan så jag tänkte att jag kunde kolla lite i affärer. Det tog en kvart sen var dessa skor mina! Så bra gick det med
den vita månaden... Vagabondskorna var superfina i verkligheten och de hade jag ju redan bestämt att jag skulle köpa så det var lika bra att slå till innan de tar slut. De svarta underbara pumpsen ville jag köpa redan i helgen men då fanns bara ett par i 40 kvar på Zara i Sturegallerian - jag var helt förkrossad - så gissa hur glad jag blev när jag hittade ett sista par i storlek 37 stående helt allena på en hylla i nya Zara-butiken på Drottninggatan. De är sååå fina! Så om någon vill bjuda på kalas så kommer jag och mina skor mer än gärna!

What's hot and what's not - make up

26631-284

Upp: På majoriteten av höstens visningar är modellerna sminkade så att de ska se osminkade ut. Fruktansvärt snyggt men otroligt svårt att få till... Själv skulle man väl de ut som om man drabbats av inluensan eller något.
Mitten: Smokey eyes funkar fortfarande och kommer nog att stanna kvar åtminstone sommaren ut. Jag behärskar fortfarande inte tekniken till fullo men jag gör små framsteg så lagom till att det blir omodernt är jag väl en mästare på att lägga rökiga skuggor...
Ner: Färgglada ögonskuggor och smink med glitterpartiklar är helt tabu 2006.

Vad ska jag välja?

26631-283

Jag är ju som bekant inte helt nöjd med Dr Hauschka, jag ska dock ge det ett par veckor till men efter det kommer jag troligtvis att prova nya produkter. Just nu står jag i valet och kvalet mellan:

Ole Henriksen
Ole Henriksen Aloe Vera Deep Cleanser
Ole Henriksen All Purpose Aloe Vera Gel
Jag har varit nyfiken på Ole Henriksen ett bra tag och Aloe Vera tror jag starkt på!

Philosophy
Purity made simple
Hope in a jar sensitive
Jag vill prova Hope in a jar och eftersom jag har en fix ide på att rengöring och kräm måste hänga ihop så får purity följa med på köpet även om många tycker att den är uttorkande. Den ska iallafall göra rent ordentligt vilket jag tycker är extremt viktigt.

Laura Mercier
One-step cleanser
Mega mousturizing cream
Jag blev rekommenderad one step cleanser av de på Cow och Mega mousturizing cream verkar inte så dålig den heller...

Day and Night

26631-282

Ok, om det är någon som undrar så längtar jag till sommaren...

Klänningen kommer ifrån Diane von Furstenberg

Day
Skor:
Finns det någon som har missat de underbara
Chloé-mockisarna?
Nagellack: Fint corallfärgat naggellack från OPI som jag skulle kunna måla på tår och fingrar i sommar.
Väska: Den omtalade Paddingtonväskan i mini-format.
Kofta: Fin chokladbrun kofta som är grym tillsammans med den corallfärgade klänningen.

Night
Armband:
Fint armband i krockoläder-imitation från H&M
Skor: Ok, jag får nog ta tillbaka att jag inte är så förthust i Jimmy Choo-skor...
Väska: Clutch från Judith Leiber
Parfym: Tom Fords nya parfym, Youth Dew Amber Nude, för Esteé Lauder (är det bara jag som är lite överraskad över det samarbetet?). Vem vill prova? JAG!

Who dressed the best - General Motors Ten

26631-280
När General Motors bjöd på kalas dök en imponerande skara kändisar upp.

Anna Kournikova: Hon ser lite ut som Jenna Jameson här faktiskt. Jag gillar inte håret! Klänningen och skorna är väl ok men kanske lite tama, hennes kropp kan man ju dock inte klaga på... Betyg: 3/5
Eva Longoria:
Hade inte en av sina bästa dagar, hon ser ovanligt hängig ut på alla bilder. Klänningens modell är föga smickrande. Håret är inte heller en höjdare (sen har ju Eva världens vackraste hår så det kan ju inte bli hur katastrofalt som helst...) Betyg: 3/5
Mischa Barton:
Oh, jag fokuserar på det viktigaste först - skorna! Såå fina! Jag förstår tanken med klänningen men det går inte riktigt hem, den hade varit finare utan plupparna på bröstet. Håret=fint, men make-upen (syns inte så mycket på bilden) var verkligen ingen höjdare. Betyg: 3+/5
Lindsay Lohan:
På den här bilden ser klänningen fab ut men jag har sett mindra smickrande bilder från samma tillställning (en axel är både snyggt och trendigt!). Både håret och sminkningen är helt galet lyckat (den osminkade looken kommer nog att komma stort). Lindsay gör det helt klart bäst den här gången! Betyg: 4/5

Dr Hauschka update

Många har undrat hur det går med mina nya Dr Hauschka produkter så jag tänkte ge en snabb recension. Jag är inte överimponerad! Rengöringsmjölken tycker jag inte är tillräckligt rengörande, även om jag tvättar två gånger och är ytterst noggrant känns det fortfarande inte som om huden är ren. Den flytande ansiktskrämen gillade jag i början för den kändes lätt och fräsch men på senare tid (ungefär i samband med att jag bytte rpodukter) har jag fått kvisslor och röda små prickar i ansiktet, jag vet inte helt säkert om det beror på produkterna eller en allmänt saggig vinterhy men jag brukar normalt inte ha problem med kvisslor.

Top 10

Sara listade sina favoriter i garderoben och det vill jag naturligtvis också göra.
 
1. Bruna läderboots  - Jag köpte dem i London för drygt 2 år sedan och oj vad de har vandrat många mil...
2. Mulberry Jaquetta - Visst sved det i plånboken vid inköpstillfället men det var det helt klart värt!
3. Svart kappa från Bruuns Bazaar - I det här landet är en snygg svart kappa verkligen ett användbart plagg har jag kommit fram till...
4. Acne hex - Mina första Acne hex har hängt med i många år nu (kan det vara 3 år?) och fortfarande är de Nr 1.
5. Svart kofta från Filippa K - Kan kombineras i oändlighet!!!
6. Marc Jacobs pumps - Jag fick mina första Marc Jacobs pumps för över 2 år  sedan (eller var det 3) och de har verkligen använts flitigt, de ser dock fortfarande hur fräscha ut som helst och känns verkligen helt rätt än idag.
7. Blus från Bruuns Bazaar - Köptes i all hast på rean för länge längesedan men den har hängt med och jag längtar tills den dagen kommer då temperaturen tillåter att jag använder den utan kofta över.
8. Cityshortsen - Jag antar att de måste upp på listan för de har verkligen använts flitigt de senaste månaderna!!
9. Svart a-linje kjol från H&M - Mitt äldsta och bästa H&M plagg som trots nästan 5 år på nacken fortfarande ser oklanderlig ut.
10. Svart tunn topp i empiremodell från Filippa K - Den här toppen har räddat många utekvällar! Perfekt till allt - alltid!

Bubblare: Marc Jacobs pumps nr 2, Mulberry Annabel, See by chloe-blusen och den vita acne-blusen.

Duellen - Sailor vs Preppy

26631-281

Den här gången är det superaktuella "sailor-stilen" som står emot den alltid lika aktuella "preppy-stilen" - en vinnare ska koras!

Sailor
Trendkänsligt:
Den marina looken kommer och går men en sak är säker, den kommer aldrig att försvinna för gott. Man behöver alltså inte vara orolig för att investera i navykläder och accessoarer för även om det kan kännas trött en sommar så är det tillbaka med full kraft sommaren efter. Navytrenden är dock lite säsongsbetonad vilket begränsar stilen. Betyg: 3/5
Bärbart: Visst är stilen lätt att ta till sig och applicera i en vanlig persons vardag. Även om man inte vill köra på full mundering och se ut som om man precis klivit av bananbåten så är det enkelt att fixa stilen med en eller ett par detaljer (vilket i ärlighetens namn även är snyggaste sättet att ta till sig stilen). Betyg: 4/5
Allmänt: Få stilar känns lika fräscha och lättsamma som sailor-stilen, stilen är helt klart en gammal hotspot-favorit! Betyg: 4/5

Preppy
Trendkänsligt:
Preppy funkar (nästan) alltid. Ibland ska man se ut som om man är studerande vid något ivy-league universitet på amerikanska östkusten, fullt munderad i randig skjorta, v-ringad lammullströja och veckad ullkjol och ibland räcker det med ett klassiskt snitt som drar mot preppy (som klänningen på bilden). Betyg: 4/5
Bärbart:
Stilen är otroligt anpassningsbar och kan lätt modifieras så att den blir personlig och passar de flesta. Stilen är perfekt som vardagsstil och passar faktiskt vårt klimat ganska bra, preppy-stilen är nämligen inte alls lika säsongsberoende som sailor-stilen, på vintern kan man dra på sig en lammullströja och en klassisk duffel och på sommaren plockar man fram pikétröjan och tenniskjolen. Betyg: 5/5
Allmänt: Även preppy-stilen ligger mig varmt om hjärtat, men en lätt överdos i gymnasiet har gjort att jag fortfarande har lite svårt att styra ut mig i en 100% preppy-outfit. Betyg: 4/5

Total:
Sailor: 11 poäng
Preppy: 13 poäng

En jämn match men den åh så klassiska "preppy-stilen" tar hem segern!

Hitta stilen - Modern geisha

26631-280

Jag såg "
En geishas memoarer" häromdagen och blev lite inspirerad...

Armband: Ringar i guld från Asos.
Linne: Linne med fint snitt från Diane von Furstenberg
Kimono: Cool kimono (vrålsnyggt att bara ha ett par svart tights eller leggings till) från Roland Mouret.
Blus: Väldigt fin blus (gillar den annorlunda skärningen) från Roland Mouret.
Skärp: YSL-inspirerat skärp från Oasis.
Doftljus: Nu var det ett tag sen sist så jag måste tjata lite om mina doftljus från Diptyque igen...Finns på bland annat på NK och CO/Stockholm
Skor: Skor som iallafall ser lika svåra ut att gå i som de skor geishorna har/hade. Från Christian Louboutin.

Dagens outfit

26631-280

Jag ska försöka bättra mig på dagens outfit-fronten... Idag ska man iväg och besiktiga bilen och sen jobba, jobba, jobba.

Kofta: Acne
Tunn transperent blus med litet knyt i halsen: H&M
Linne: Massimo Dutti
Jeans: cheap Monday
Väska: Mulberry Jaquetta
Halsband: Catwalkhjärta på läderband.