header to adsKavaj

image1698

Ursprungligen satte jag på mig en stor t-shirt och en bylsig kofta men då kände jag mig helt kriminellt sunkig så det fick bli kavajen, igen. Ni behöver inte vara oroliga, den kommer att användas!

Kavaj: Acne
T-Shirt: Minimarket
Kjol: H&M (mycket slarvigt struken, fy skam!)
Väska: Chloe
Armband: A.V Max och One of a Kind

Translation: I started with an oversize t-shirt and a large cardigan but made me feel sloppy as h..l. So I changed. Jacket: Acne, T-Shirt: Minimarket, Skirt: H&M, Bag: Chloé, Bracelet: A.V Max and One of a Kind

Dagens (önske)outfit

image1697

Idag är man trött. Middag som blev ganska sen och när man väl var hemkommen ugglades det ute på internet... Det är dock en underbar fredag så nu ska jag ta mig i kragen och jobba lite. I eftermiddag blir det en tur på stan i sällskap av min kära syster.

Väska: Jag har inte tröttnat på
tygväskorna. Har du?
Tröja: En ärtgrön tröja är precis vad jag behöver idag!
Jeans: Vet inget om Earnest Sewn men gillar både modellen och färgen på de här jeansen
Ring: Jag är egentligen ingen ring-person men det är snyggt med blaffiga ringar.
Skor: Mary-Janes....

Translation: Lovely friday. Im taking the afternoon of to go shopping with my sister. Bag: Marc Jacobs, Sweater: Marni, Jeans: Earnest Sewn, Ring: Accessorize, Shoes: Chloé

Hotspot kontemplerar - Hellre en avslappnad tönt än en osäker cooling

image1696

Så fort du börjar intressera dig för mode, eller vilken estetisk genre som helst, så måste du välja läger. Antingen är du svår och dissar allt som dissas kan eller så är du en ovetande nolla som borde veta bättre. Allt behöver nödvändigtvis inte vara dåligt men för att vara på den säkra sidan är det alltid bättre att vara negativ. Jag har inte florerat i den inre kretsen av den svenska modevärlden länge men det tog mig en nanosekund att inse att de som anses vara coola är de som tycker att allt är banalt, kommersiellt och allmänt vedervärdigt.
Jag är en stor förespråkare av kritiskt tänkande och personliga åsikter, om de är väl grundade. Däremot känner jag en stor tristess över att den som är först att säga något negativt om något per automatik utses till herren på täppan. Jag uttalar mig gärna positivt om saker, om de enligt min åsikt är värda det, men jag har heller inga problem att kritisera. Skillnaden ligger dock i att när jag väl bestämt mig så är min åsikt ganska fast, oavsett av vad någon annan har att säga i saken. Min upplevelse är dock att majoriteten först vill "lyssna in" vad andra har att säga om saker innan de saluför sin egen åsikt. Nu kan man lätt tro att jag syftar på någon specifik person eller en åtskild händelse men så är inte fallet, jag undrar bara var denna ingrodda skepsis kommer ifrån? Förutfattade meningar eller förförståelse, jag vägrar att tro att det är så enkelt. Vi svenskar (eller gäller det bara svenskar?) trivs av någon anledning med att nedvärdera folk istället för att lyfta upp dem.
Jantelagen, var det så det kallades?

Hitta stilen - Circus Freak

26631-1696

Jag känner någon form av avsmaksfascination för hela circuskulturen. Lätt obehag men ändå någon form av dragning till hela konceptet.

Kappa: Jag tycker att
den här kavajen ser ut som en circusdirektörskavaj.
Nagellack: Ur OPIs fantastiska serie Russian Collection. Jag vill ha alla färger!
Skipants: Svarta från H&M
Monokel: Ingen circus utan en monokel. Är den lika fin som ovan hade jag kunnat använda den som halsband.
Linne: Blankt och glittrigt ska det vara på circus
Kjol: Läderkjol med stor "diamant" från Christopher Kane
Plommonstop: Fint!
Skor: Skoletten känns som en circussko!

Translation: Circus Freak. Coat: Alexander Wang, Nails: OPI, Skipants: H&M, Tank: ashish, Skirt: Christopher Kane, Shoes: Dries van Noten

Hotspot är veckans blogg på Salong K

image1694


Kul, kul, kul! Hotspot har blivit vald som veckans blogg på
Salong K. Tack, tack, tack!


Breaking Fashion News - Modette läggs ner

image1693

Tidningen Modette läggs ner. Webbsidan
Modette.se kommer dock att finnas kvar och drivas av Maria Soxbo och Eleonore Nygårds. Hotspot tycker att det är tråkigt att Sveriges modeklimat inte håller för lite annorlunda tidningssatsningar.

Källa: Resumé

Som ni behagar

image1692

Ni ville ha ansikte och då ger jag er ansikte. Idag är det mest hemmajobb bortsett från några ärenden som måste göras. Kanske ska ragga upp någon för lunch...

Kavaj: Ny från Acne och den kommer att användas hela tiden!
Storskjorta: Mads Norgaard
Väska: Chloé
Skor: Acne
Armband: A.V Max och One of a Kind
Strumpbyxor: Lindex

Translation: Jacket: Acne, Shirt: Mads Norgaard, Bag: Chloé, Shoes: Acne, Bracelet: A.V Max and One of a Kind

Utförsäljningsköp

26631-1690

Jag gillade verkligen ovanstående jacka direkt när jag såg den. Den ser dyr ut, vilket den även har varit om man kollade ursprungspriset. Mocka och läder. Var dock ändå något tveksam över hur mycket den faktiskt skulle komma att användas. Men så visade jag den för
fröken Kling som blev till sig och ville ha en likadan. Då kände man naturligtvis stress och saken var avgjord.

26631-1691

Jag hittade även den här lilla perfekta kavajen i fyndhörnan (löjligt skrynklig men det är inget som inte kan fixas). Den sitter så fint och kan användas till precis vad som helst. Bästa fyndet! Egentligen ville jag också ha ett par Pistols, men i svart fanns de bara i 35 och 36, själv har man 37. Suck!

Utförsäljning Acne

image1691

Ikväll var det VIP-utförsäljning på Acne. Jag och
Eleonore var naturligtvis på plats och rotade i rea-högarna. Vi kom självklart inte därifrån tomhänta.... Vad jag köpte kommer jag att avslöja imorgon.

PS. Imorgon klockan 07.30 öppnar utförsäljningen för allmänheten. Torsgatan 2 är adressen.

Dagens (önske)outfit

image1689

Ibland går dagarna så fort att man inte riktigt hänger med... Idag består agendan av mycket varierade aktiviteter och då är nog ändå jeans den bästa vägen att gå.

Halsband: Fint halsband med lila sten från
H&M
Topp: Mycket fin topp från mitt älsklingsmärke, Marni
Kofta: Min underbara kofta från Back !
Jeans: Jag gillar de här smala ljusa jeansen som är från Topshop. Om jag hade tändsticksben...
Skor: Flotta stövletter från Chloé

Translation: Necklace: H&M, Top: Marni, Cardi: Back, Jeans: Topshop, Shoes: Chloé

Vi skriver "dagens outfit"-historia

image1687


För första gången i Hotspots historia bjuder jag på en Dagens Outfit med ansikte. Försöker mig på nya tekniker för att kunna fota bättre och mer detaljrika Dagens Outfit.
Klockan 11.00 är det chatt på
Aftonbladet. Sen ska jag på presslunch!

Kappa: Prada
Blus: DKNY
Jeans: Acne
Skor: Marc by Marc Jacobs
Väska: Prada
Armband: One of a kind


Translation: For the first time ever I show my face at todays outfit! 11.00 chat at Aftonbladet, then of to press lunch. Trench: Prada, Blouse: DKNY, Jeans: Acne, Shoes: Marc by marc Jacobs, Bag: Prada, Bracelet: One of a Kind


Världens bästa reklamfilm

image1686
2004 regisserade Baz Luhrmann vad som kan vara tidernas mest spektakulära reklamfilm, det var iallafall den dyraste. Själv hävdar jag att den var värd varenda krona. I efterdyningarna av
Moulin Rouge skapades nämligen reklamfilmen som kom att innehåll lika mycket glamour, mystik och skönhet som produkten den skulle marknadsföra - Chanel N 5. Har du inte sett filmen? Marsch pannkaka till Youtube!


Dagens (önske)outfit

image1686

Idag jobbar jag hemma hela dagen vilket innebär mjukis-stassen vilket är ganska skönt men jag hade inte alls haft något emot om det var modevecka (gärna i London eller New York) och jag hade varit iklädd följande:

Örhänge:
Örhängena från
Zoe & Morgan har fått vara med mycket på bloggen. Ett tydligt tecken på att örhängen känns allt mer lockande.
Klänning: Åh vad jag gillar den här klänningen. Det är nästan så jag lägger hela höstens och vinterns shoppingbudget (inkluderat julklappsbudgeten) och slår till.
Väska: Min underbara Pradaväska fast i en något mindre modell. Fin fin fin.
Skor: Jag gillar fortfarande MbyMJ-skorna med dragkedjor från förra säsongen. Varför köpte jag dem inte när de fanns i Sverige?

Translation: Today Im working from home which means comfy clothes. I wish it was fashionweek (preferably in NYC or London) and I was wearing this. Earring: Zoe & Morgan, Dress: Missoni, Bag: Prada, Shoes: MbyMJ

Den perfekta nyansen av lila

image1684

Idag kom
mitt armband. Jag är mäkta nöjd, speciellt med den fantastiskt fina nyansen. Precis den lila ton som jag hoppades på. yeh! Nu vill jag ha ett orange och ett rött och....

Translation: Today I got my bracelet from AV Max. The colour is purple perfection!

Hotspot synar i sömmarna - Acne f/w 07

26631-1683

Så var det dags att granska
Acnes höstkollektion. En kollektion som närmast beskrivs som stram, androgyn och ganska mörk. Referenserna till 90-talet är omöjliga att missa.

- Färgerna går i grått, svart, brunt med vissa blåa accenter.
- Återkommande detaljer som knutar, 90-talsmönster och assymetriska skärningar gör hela kollektionen.
- Precis som på 90-talet är snitten raka och avskalade, influerade av herrmodet men det inte utan att vara kvinnligt. Helt enkelt bara en starkare och mer kraftfull kvinna.
- Materialen känns okomplicerade och självklara. Tunnare material som ger med sig mot kroppen kombineras med material som håller ursprungsformen.

Hotspot tycker att det är roligt att se hur Acnes estetik blir allt tydligare och mer sammanhållen. Det är även roligt att se hur kollektionerna växer, både i storlek och tyngd, varje säsong.

My Bags!

26631-1682

För någon vecka sedan fick jag en utmaning av en läsare och jag kan för mitt liv inte komma ihåg om den gick ut på att jag skulle visa mina väskor eller mina skor. Jag gjorde det lätt för mig och valde att visa mina favoritväskor. Här är de, mina små ögostenar. Okej, visst finns det några till väskor i gömmorna men jag vet inte om jag vågar lägga upp min miniryggsäck från Mulberry daterad 1993...

Känner ni er manade? Jag vill gärna se era väskor!

Translation: A reader asked me to show all my bags (or was it shoes). Ok, this is not all my bags but my favourite ones. I dont know if I dare to show you my mini backpack from Mulberry dated 1993.

Trendrapport från Modeveckan

26631-1682

Jag har summerat de största trenderna från modeveckan på Aftonbladet.


Gummistövlar

image1680

Så öppnade sig himlen lagom till det att jag skulle gå ut. Men lika glad är jag för det. Jag har ju fina Gummistövlar att ta på mig. Jag känner mig som en brittisk godsägarinna. Nu när tygskorna är ur bilden känner jag mig mycket mer tillfreds!

PS. Nu har jag fått reda på att modellen heter Fox. Fox = ett mycket passande namn på en gummistövelmodell!

Translation: Due to rain Ive changed to my rubber boots and I like it

Day and Night

26631-1679


Den stora rymliga koftan är helt klart ett av höstens nyckelplagg. Ovanstående kommer från Vivienne Westwood Red Label.

Day
Väska:
Jag tycker att
Chloés Helois Bag är fin. Gillar att den har en något old touch.
Örhängen: Ja örhängen är fint. Måste hitta mig ett par perfekta...
Skor: Lackstövletter med trendriktig fyrkantig tå. Från Marc Jacobs
Handskar: Det går utmärkt att sätta färgen på händerna. Från Accessorize

Night
Tights:
Från H&M
Skor: Pedro Garcia
Väska: Det är svårt att hitta kuvertväskor som inte är allt för tantiga. Den här från Stella McCartney makes the cut.
Halsband: Jag kan gilla stora svulstiga smycken om de kombineras med enkla tillbehör.

Translation: The big loose cardigan is definitely one of the key items this fall. Day - Bag: Chloe, Earrings: Topshop, Shoes: Marc Jacobs, Gloves: Accessorize. Night - Tights: H&M, Shoes: Pedro Garcia, Bag: Stella McCartney, Necklace: Roberto Cavalli

What to wear?

image1678

Jag lider stora garderobsbekymmer just nu. Är det sommar eller höst? Varför saknas alla nyckelplagg i min garderob? Varför är allt jag äger så färglöst och tråkigt?

Sjal: Från St:Petersburg
Tröja: JLindeberg
Byxor: Carin Wester
Skor: Keds
Armband: One of a kind och gammal läderrem

Translation: Im so bored with my wardrobe right now, and the unpredictable  weather doesnt help. Summer or fall? Scarf: From St:Petersburg, Sweater: JLindeberg, Pants: carin Wester, Shoes: Keds, Bracelet: One of a kind and old leather strap.

(Morgon)dagens (önske)outfit

image1677

Så var det söndag. Imorgon måndag blir ett enda långt mötesmaraton och det kräver naturligtvis sin outfit. Appropriate but cool!

Jacka: Skinnjacka från
Rick Owens. Sitter snyggt på dockan!
Linne: Tie Dye från Chloé
Klocka: Fint klockur från Topshop. Ur runt halsen är som bekant en gammal personlig favorit.
Skor: Snygga lackskor från Dries van Noten
Kjol: Marni gör kjolar med perfekt snitt! Vinrött är höstigt!
Väska: Väskan från Miu Miu har varit med oss förr.

Translation: The meeting will overlap tomorrow, which calls for the perfect outfit. Jacket: Rick Owens, Tank: Chloé, Watch: Topshop, Shoes: Dries van Noten, Skirt: Marni, Bag: Miu Miu.

Hot hot hot - Andra ärmar

image1676
Övre raden: TSE, Proenza Schouler, Phi
Nedre raden: La Perla, 6267, Dolce Gabbana

Style.com brukar vara duktiga på att peka ut trender och en detalj som var vanlig på ovanligt många visningar hösten 2007 var kappor och ytterplagg med ärmar i annat material än själva plagget. Läderjacka med pälsärmar, ullkappa med lackärmar och så vidare.

Det kan väl vara snyggt säger Hotspot men det är nog inget som kommer att listas under mina obsessions

Breaking Fashion News - Katie pop-ar till Mulberry

image1675


Pops chefredaktör, Katie Grand (th), har utsetts till ny Creative Director på Mulberry. Hon kommer att ansvara för kollektionerna så väl som för lädervarorna. Den första Katie-märkta kollektionen kommer att nå butikerna våren 2009. Katie startade Pop år 2000 och har innan dess jobbat med bland annat Dazed and confused och The Face. Vad det gäller design har hon gjort ett flertal specialkollektioner tillsammans med många stora modehus, Prada, Louis Vuitton och Proenza Schouler för att nämna några. Katie säger sig vara överlycklig och har för avsikt sätta Mulberry på modekartan med ett modernare och mer modeorienterat fokus.

Hotspot undrar vad som kommer att hända med Pop?

A.V max

image1675

Jag vet inte hur
många gånger jag har bloggat om armband från A.V Max. Till min stora glädje har Kyss Johanna tagit in de emaljerade armbanden. Självklart var jag tvungen att ha ett. Jag valde mellan lila och orange, det blev lila. Skulle kunna tänka mig en i varje färg...

Translation: I have written about A.V Max enamel bangles at several occasions. I just had to get one....

Nu chattar vi - igen!

26631-1674

Kom och chatta med mig! Här kan du läsa chatten!


Dagens (önske)outfit

image1672

Idag har man alltså varit i studio och snart ska man iväg till invigningen av Rodebjers nya butik på Jakobsbergsgatan. Det är ett glatt liv man lever. Det hade varit ännu gladare om jag hade gjort alla roligheter iklädd:

Väska:
Burberrys Knight Bag. Vad var det jag sa, riddartema....
Klänning: Den perfekta tröjklänningen från Back. Som ni vet känner jag väldigt starkt för Back-knuten...
Örhängen: Jag gillar dessa bevingade små örhängen.
Nagellack: Marinblått lack känns snyggt... Roligare än svart men lika coolt.
Skor: Omvänd Louboutin eller nåt? Röd platå och klack istället för sula.

Translation: Im back from the shoot and soon Im off to the Rodebjer opening (new store). What a fabulous life! Bag: Burberry, Dress: Back, Earrings: Zoe & Morgan, Nails: Creative nails, Shoes: Sergio Rossi

Sofis Mode

26631-1671

Så var jag tillbaka från inspelningen. Jag tror att det gick bra men naturligtvis var det lite kämpigt att stå bredvid det vackra fullblodsproffset Sofi. Född framför kameran?

Resultatet kommer att visas 26 september i Kanal 7.

Inspelning

image1670

Nu ska jag till en studio för att spela in Sofis Mode. Under hösten kommer jag nämligen att göra korta gästspel i varje program. Skoj men läskigt. Är ju inte helt tillfreds med att se mig själv i rörlig bild, inte höra heller för den delen... Man kanske vänjer sig.

Breaking Fashion News - Irina, raka vägen till fängelse utan att passera gå?

image1669

Man kanske inte ska tro på alla ord som trycks i
The Sun men de påstår iallafall att Irina Lazareanu, i sällskap med trubbelmakaren Pete Doherty, har blivit arresterad. Inte bra för HOPE som precis har valt Irina som frontperson för deras vårkampanj. Eller det kanske är bra, i dessa galna dagar är det svårt att avgöra.

Translation: According to The Sun Irina Lazareanu, in company with Pete Doherty, was arrested yesterday

Källa Fashionologie

Hotspot top 10 - Most wanted beauty products

26631-1668


Jag listar saker som står på önskelistan just nu. Med dessa 10 saker i badrummet skulle jag garanterat känna mig hel och ren i höst.

1. La Source Hand recovery - En gång för längesedan fick jag ett prov på denna handpeeling, mina händer har aldrig varit så lena!
2. This Works Deep Calm Candle - Jag älskar doftljus och letar efter den kompletta doften. Mild och naturlig är huvudkraven.
3. Lisens Organics Blommigt Fotbadsalt - Lisens organics säljs på Filippa K där jag köpt hennes produkter för att ha som present vid ett par tillfällen. Gillar allt med Lisens produkter och mina fötter är i stort behov av lite omvård.
4. Herban Essentials Lemon Towelettes - Jag lider som bekant av en mildare grad av hygienmani och tycker att bakteriedödande wipes med citrondoft är en genial uppfinning. Fräscht när man ska använda offentliga faciliteter!
5. Urband Decay Matte Eyeshadow - Efter intervjun med Wende Zomnir blev jag verkligen nyfiken på Urban Decays matta ögonskuggor.
6. Wise Ansiktskräm Sensitiv - Eleonore fick för 100 år sedan prova det helsvenska skönhetsmärket Wise. Hon gillade det verkligen och eftersom hon under den här perioden bodde på min soffa med jämna mellanrum lät hon mig pröva. Trots mysko doft är det väldigt bra produkter som jag gärna skulle använda regelbundet.
7. Philip B Peppermint & Avocado Shampoo - Jag har inget bra shampoo och eftersom jag inte har råd att köpa favoriten Opalis så är jag på jakt efter ett inte fullt lika dyrt alternativ. Tilltalas av blandningen Peppermint och Avocado av någon anledning.
8. REN Laminaria, Grapefruit & Yarrow Bath oil - Den här punkten är mer ett uttryck för min längtan efter ett badkar. hade jag haft ett hade jag väldigt gärna badat i den här oljan.
9. Bloom Lip Laquer - Tittar jag i backspegeln kan jag nog konstatera att detta är det bästa glosset jag någonsin ägt men det är så dyyyyrt för så lite innehåll....
10. Essie Crystal File - Jag har tappat min Crystal File i golvet vilket i en förläng har bidragit till förfallet av mina naglar...

BACK

image1667

Igår var jag så köpsugen så jag hade nästan kunnat handla vad som helst. Desperat dammsög jag mina
favoritwebbshoppar men till slut tog jag mig dock samman och handlade något som garanterat är ett bra köp. En grå fin kofta från BACK. Överväger att slå till på en Marc by Marc Jacobsklänning från Net-a-Porter också... 

PS. Jag måste rensa min garderob - Snarast!

Translation: Yesterday I bought this nice cardigan from BACK by Ann-Sofie Back.

Hotspot Obsessions

image1666

Nya griller i huvudet. En hel del dök upp under modeveckan...

Hippiehår - Ju längre desto bättre skulle man sig. Tyvärr lämpar sig inte min hårtyp för den här frisyren men jag hoppas att få njuta av andra långa hårsvall.
Bandage - Jag gillar Backs bandageteknik som i en förläng påminner lite om Herve Legers fodralteknik. Snyggt är det iallafall!
Örhängen - Efter att ha varit ute i periferin ett bra tag har örhängena börjat dyka upp igen,
inte minst här på bloggen... Ge mig en vecka eller två innan jag kommer spatserande i ett par fina örhängen.
Jodhpurs - Jag är så nöjd med mina Carin Wester byxor som med god vilja kan vara ett något extremare alternativ för Balenciagas jodhpurs. Jag tror att det kommer att fortsätta ända in på våren men beige chinos och jodhpurs.
Powerpumpsen - Tröttnat på mitt tjat? Jag vet att jag är besatt men så kan det gå. Känslan man är ute efter: Working girl

Translation: My latest obsessions: Hippie hair. Long and natural, bandage like Ann Sofi Back does it, Earrings are the new bracelets, jodhpurs inspired by Balenciaga, of course, Power pumps like back in the 80s.

Fashion Quote - True or False?

26631-1665

Vad säger ni, håller ni med Mr Armani? Är kvalitet inget krav när man talar om mode men ett måste när det kommer till stil? Eller är det precis tvärtom? Högt eller lågt, analysera fritt!

Catwalk Match - Chloé

image1664

Så var det dags för
en gammal klassisk kategori! Jag gillar Paolo Melim Andersson för Chloés så nu hjölper jag er att få till stilen från höstvisningen.

Kavaj: Kort lite boxig kavaj från H&M
Kjol: Kort rak kjol från Ellos
Skärp: Lackat skärp från Ellos
Skor: De klassiska Dr Martens skorna måste ha varit Paolos inspiration till de grova kängorna som ingick i kollektionen

Dagens (önske)outfit

image1663

Jag är älskar tidig höst och hävdar bestämt att det är årstiden då man kan vara snyggast klädd. Påklädd men inte påbylsad.

Armband: Förra hösten skrev jag mycket om
bärnsten jag är fortfarande mycket sugen på den guldgula stenen (?).
Klänning: Fin blå klänning som påminner lite om en snygg sak som Linn äger.
Kofta: Stor och bylsig grå kofta är höstens köp!
Väska: Marnis lackväskor har nämnts vid ett flertal tillfällen.
Skor: Egentligen har jag liiite svårt för vita skor men ovanstående var fina, speciellt i kombination med övrig ensemble.

Translation: Early fall is the best fashion period of all year. Bracelet: H&M, Dress: Temperley, Cardi: Burberyy Prorsum, Bag: marni, Shoes: Topshop

Breaking Fashion News - Dagmar visar i New York!

image1662

Dagmar är ett av åtta företag som har blivit utvalda att visa deras kollektion på Fresh Faces som är New Yorks motsvarighet till Rookies. Den 5 september kommer därför showen från Stockholms modevecka att upprepas på andra sidan Atlanten. Ett stort grattis är verkligen på sin plats!

Källa: bonmagazine.com

Biverkningar

26631-1662

En envis nackspärr som troligtvis härstammar från några avancerade rörelser som utfördes på Bonfesten, ont i halsen och allmänt mör, det är resultatet av den gångna veckan. Idag har det, bortsett från några snabba ärenden på lunchen, varit framför-datorn-övningar hela dagen. Skönt!

Tröja: Zara
Sjal: Rysk sjal från St:Petersburg
Shorts: H&M
Väska: Prada
Armband: KJL
Skor: Ganni/Mint & Vintage

Hot hot hot - Synliga underkläder

image1660
Bilder: Alexander Wang, Emporio Armani, Bottega Veneta

Underkläder synliga under genomskinliga kläder, öppna kavajer som blottar BHn eller underkläder ovanpå de vanliga kläderna, allt var vanligt förekommande på de stora vårvisningarna. Jag ställer mig spontant skeptisk till överdrivet synliga underkläder men det kan onekligen se smakfullt ut för Bottega Venetas styling har jag ingenting emot.

Translation: Im not thrilled with the idea of showing your underwear but I truly like the delicate styling at Bottega Veneta.

Källa:
style.com

Hotspot bereder mark i Finland

26631-1660

I våras blev jag intervjuad av Anna som jobbar för finska modemagasinet Trendi. Nu har artikeln publicerats och idag fick jag ett ex hemskickat och en översättning mailad till mig. Jag är mycket nöjd med resultatet. Tråkigt att man inte kan finska för resten av tidningen verkar inte fy skam den heller...

Translation: This spring I did an interview for finnish fashion magazine trendi. This is the published result.

Dagens (önske)outfit

image1658

Även om solen skiner så känns det lite som höst i luften.

Hatt: Små kvinnliga hattar är fint!
Tröja: Snygg tröja med annorlunda ringning från
Et Vous
Lack: Lack i som går i lila är alltid fint. Jewel of India heter färgen. Att övermatcha är sällan lyckat men att ta upp en färg från klädseln på naglarna är alltid lyckat!
Skor: Fina (och dyra) lackiga stövletter från Lanvin.
Kjol: Mönster och färg - jag är som besatt!
Väska: Miu miu gör tveklöst de finaste väskorna just nu!

Translation: Hat: ?, Sweater: Et Vous, Nails: Opi jewel of India, Shoes: Lanvin, Skirt: Marc by marc Jacobs, Bag: Miu miu

Hitta stilen - Dallas

26631-1658

Fia vann ju som bekant
"Hitta stilen tävlingen" med förslaget Dallas. Här kommer min tolkning av temat, hoppas det blev blev som du väntat dig!

Scarf: Lyxigt ska det vara så scarfen kommer naturligtvis från Hermés.
Läppstift: Rött läppstift från Chanel. Dekadent!
Kjol: En blyertsgrå snortajt pennkjol från Ellos.
Armband: Svulstiga smycken med djurtema känns mycket 80-tal. Från KJL
Topp: Topp från Lanvin som skriker 80-tal. Kolla bara in de överdimensionerade puffärmarna!
Skärp: Lackskärp från Roberto Cavalli
Pumps: Powerpumps från Jimmy Choo!

Translation: Hotspot enterpreting the Dallas style! Scarf: hermes, Lipstick: Chanel, Skirt: Ellos, Bracelet: KJL, Top: Lanvin, Belt: Roberto Cavalli, Pumps: Jimmy Choo

Modeveckans 4 bästa trender

26631-1656
Övre raden: Hope, Nygårdsanna
Nedre raden: Minimarket, Minimarket

Med modeveckan i backspegeln har jag äntligen haft tid att reflektera lite över det jag sett under den gångna veckan. Visst kan man se en rad tydliga trender inför våren 2008, en del bra och en del mindre bra. Jag tänker fokusera på mina 4 favoriter.

- Afrika - Acne, Carin Wester och Hope inspirerades alla av Afrika inför våren. Jag gillar det, speciellt när det yttrar sig i fina subtila detaljer som Hopes vackra pärlkrage med Afrikainspirerat mönster. Ohhhh! Afrika, glöm inte det!
- Nerhasade strumpor - I höst ska ju strumporna vara uppdragana över knäna, i vår hasas de ner i skorna. Ultimat är om de går i bleka grå/beige toner och av fint  tunt material.
- Powerpumpsen - De gamla 80-talspumpsen var utan konkurrens vårens hetaste visningssko. Smal klack och spetsigare front. Jag kommer garanterat att investera i ett par så fort jag hittar den ultimata modellen som är mycket svårfångad.
- Långt rakt hår - Efter den korta pagen är det dags att låta håret växa. Favoritfrisyren under visningarna var helt kalrt långt och rakt. Desto längre desto bättre. Det är bara till att börja spara...

Translation: 4 favourite trends from fashion week. Africa: Inspiration from Africa is he thing, especially on details. Grandma socks in light colours. Power pumps like back in the 80s. Long straight natural hair.

Fashion for Dummies

image1655

Jag och
Sigrid försöker i Smålandsposten förklara vad kläder och mode egentligen är. Lättare sagt än gjort... Är ni nyfikna så kolla här.


Slösa eller Spara

26631-1654

På förfrågan kommer här en färsk spara eller slösa. Håll till godo!

Slösa
Jacka:
Skinnjacka i cognacsfärgat läder från
Chloé
Klänning: Sexig klänning med dragkedja från Josh Goot
Skor: Läckra pumps från Miu Miu

Spara
Jacka:
Den här cognacsfärgade läderjackan är betydligt billigare och kommer från H&M
Klänning: Succé-kopia från Topshop
Skor: Blanka blå pumps från Topshop

Translation: Spend - Jacket: Chloe, Dress: Josh Goot, Shoes: Miu miu. Save - Jacket: H&M, Dress: Topshop, Shoes: Topshop

Breaking Fashion News - Topshop i blåsväder

image1653

Topshop hamnade nyligen under luppen då
The Sunday Times anklagade dem för att använda fabriker i Mauritsius som utnyttjar barnarbete och underbetald arbetskraft. Topshops ägare Sir Philip Green slår dock tillbaka och hävdar att han personligen undersökt fabrikerna på Mauritius och att de har intyg som befäster att fabrikerna jobbar efter "Arcadias codes of conduct".

Vem ska man tro på undrar Hotspot?

Translation: Topshop gets accused by the Sunday times for using factories in Mauritius that engages non-ethical work practices. Sir Philip Green (owner) strikes back and claims that they have good proof for that not being the case. Who speaks the truth?

Fraulein von Hast

image1652

I december förra året blev jag betuttad i Fraulein von Hasts underbara plagg. Idag mellan två visningar på +46 hann jag prata med de trevliga tjejerna bakom märket och se deras nya kollektion. Tyget på kjolen ovan är enligt mig storslaget! 

Dagens rapport på Aftonbladet

image1651

Sista dagsrapporten finns nu på Aftonbladet för den som vill läsa och titta!


Sista pusselbiten!

image1650

Ha ha ha, personlighetsstörningen fortsätter. Nu tar jag officiellt avsked av modeveckan. Imorgon är det back to normal. Tråkigt, men det ska bli kul att ta tag i höstens roliga projekt på allvar! Idag såg jag Ulrika Sandström som var över förväntan, Jojo & Malou som var annorlunda och Diana Orving som gått vidare med sin design.

Sista versen

image1649
Vad var det jag sa.
Schizofren! Nu lider veckan mot sitt slut men 3 visningar står kvar på agendan. Jag hinner inte lägga upp dagens outfit och jag vet att jag har 100 kommentarer och mail att svara på. Lovar att göra det så fort jag får någon timme över.

Chatta om modeveckan

image1648

Kom och
chatta med mig om modeveckan som gått. Det går självklart bra att ställa andra frågor också!


Dagens rapport på Aftonbladet

image1647


Här kan ni läsa rapporten från gårdagen och se fina bilder!


Modeveckan dag 4

26631-1646
Idag är schemat något mer sansat.

Blus: Filippa K
Kjol: APC
Skor: Ganni
Väska: Mulberry

Dagens (önske)outfit

image1645

Åh vad min garderob känns tråkig, det enda jag vill ha är slappa mönstrade klänningar vilket min garderob lider stor brist på!

Jacka: Skinnjackan från
Josefssons
Klänning: Från Hoss Intropia, fin!
Nagellack: Matchy med väskan!
Väska: Balenciaga.
Skor: Korta booties är lite coolt men det måste vara helt rätt. De här är nästan rätt. Från Topshop

Translation: I hate my wardrobe. All I want is short dresses with funky prints. Jacket: Josefssons, Dress: Hoss Intropia, Nails: essie, Bag: Balenciaga, Shoes: Topshop

Fasr

image1644

Nu kommer de iallafall, bilderna från visningen men jag kan omöjligt lämna Fifth Avenue Shoe Repairs visning okommenterad. Jag satt bredvid Linda Leopold, moderedaktör på
Bon,  på visningen och när första klänningen kom in hördes ett spontant välljud från min vänstra sida - Ahhh! vackert helt enketl!

Nyckelplagg

image1643

Under hela minimarkets visning var jag helt fixerad vid att hitta nyckelplagget. Förra säsongen var det de blommiga byxorna och säsongen innan det den blommiga bombern. Blommorna hade de övergett för rutor men jag hittade ingen riktig fixstjärna.

Värt att notera:
Drapering på ett byxben
Illgrön accent
Färgstarkt rutigt mönster
Kattryck på T-shirt
Smala svart/vita ränder
Korta fransar

Dagens rapport på Aftonbladet

image1642

Här kan ni hitta rapporten från gårdagen. Glöm inte att kolla bildspelet med massor av roliga bilder!

Läs mer och se mer

Modeveckan dag 3

26631-1641
Eleonore får med jämna mellanrum påminna mig om att andas. Axlarna är uppe vid hakan vid det här laget... Men så är det när man ska leverera löpande rapporter till 3 ställen i 30 minuters pauser... Om ni undrar över posen så har jag precis lackat naglarna och står därför i torkställning. Jag har upptäckt att man blivit smygfotad vid ett flertal tillfällen under veckan. Det gillas inte, kom fram och hälsa istället!

Kjol: Filippa K
Tunika: Carin Wester
Armband: One of a Kind

Carin Wester

image1640
Foto: Jakob Dahlström/
Bonmagazine.com

Etniskt var temat på Carin Westers visning och även om det var Afrika så upplevde jag känslan nog mer som kolonial än etno. Jag gillar ju Carin Wester så hennes krispiga tyger och vackra bleka färger går ju hem hos mig. 

Whyred prickar in trender

image1639

Trendiga som vanligt....

- Fodralet håller sig kvar. Det är bra sexigt!
- Skinnshortsen blir helt klart grejen våren 2008.
- Plisseringen är kanske inte så mycket en trend som en personlig favorit!
- Färggradienter dyker upp under modeveckan i olika former. Allt har vi att tacka Prada för!

Prints

image1638

Dagmar är duktiga på prints. I vår är de ljuva och delikata! Nyckelplagget måste man nog säga var uppföljaren på skinnkjolen - de korta skinnshortsen. Färglada skor även här!

Celebert besök!

image1637

Som vanligt blir jag löjligt star struck!
Irina lazareanu gick Hope-visningen. Söt och så liten! Jag blev förvånad över att hon såg så ung och skör ut!

Högt och tajt

image1636

Högt och tajt, jag gillar det. Det bästa på Stylein-visningen om ni frågar mig.

Schizofren

image1635

Med ett gäng olika "arbetsgivare" under modeveckan är det lätt att känna sig något schizofren. Hej, jag heter Karolina och kommer från Aftonbladet/Bon/Hotspot. Därför kändes det verkligen som att hitta hem när jag skådade ovanstående skylt på Frontrow innan Styleins visning! Jag blev lite varm om hjärtat!

Dagens rapport på Aftonbladet

image1634

Som ni vet kommer jag dagligen att avlägga
rapporter om modeveckan på Aftonbladet.se. Missa inte bildspelet!


Modeveckan dag 2

image1634

Mina Carin Westerbyxor har en något annorlunda men snygg passform när man står normalt. I modebloggposén gör de sig inte riktigt...
Idag är veckans mest hektiska dag men misströsta inte, jag uppdaterar på plats.

Byxor: Carin Wester
T-Shirt: Hope
Skor: Ganni
Väska: Prada
Armband: One of a kind

Breaking Fashion News - Grattis Ann-Sofie Back!

26631-1632

Så var det alltså offentligt att det var Ann-Sofie Back som vann årets guldknappsgala med hennes Back-kollektion. Jag gillar Ann-Sofies känsla för detaljer. Mer om det kan ni se och läsa på
Bon under  vinjetten Backstage.

Modebloggarnas modevecka

image1630


DNs webb-TV kan man se ett trevligt inslag med mig, Miashopping och Eleonore. Roligt men ändå fruktansvärt att se sig själv.


Glada skor!

26631-1629

Jag har beslutat mig för att inte lägga upp ändlöst med visningsbilder på bloggen. Vill ni se visningarna finns ypperliga
videoinspelningar och fina bilder. Däremot kommer jag att rapportera om det lilla extra som mitt öga fattar tycke/avsmak för.
Ida Sjöstedts visning idag har väldigt lite med min personliga smak att göra men jag blir verkligen glad av färgstarka skor och det fanns det gott om på Idas visning.

Varför modevecka?

image1628


På Aftonbladet.se försöker jag förklara varför vi egentligen har en modevecka.


På plats

image1627

Lätt lyckorus! Sitter på Berns och väntar på att ett TV-team ska komma från
Dagens Nyheter. Allt är redan i full gång!

Modeveckan dag 1

26631-1626


Så var det äntligen dags och även om måndagen är den lugnaste dagen undrar jag hur jag ska få tiden att gå ihop. Först ut är Björn Borgs nya linje, Björn Borg White. Ikväll är det Guldknappsgala och vad man ska ha på sig då är fortfarande ett stort frågetecken.

Klänning: Carin Wester
Skor: Marc by Marc Jacobs
Väska: Prada
Armband: One of a Kind

Hotspot synar i sömmarna - Dagmar f/w 07

26631-1625

Dagmars korta skinnkjol blev höstens "it-plaggen" bara några minuter efter avslutad visning men kollektionen, som känns lite tuffare än vad vi är vana vid, har långt mer att erbjuda.

- Som vanligt är Dagmar starka på mönster. Nytt för den här kollektionen är dock att detta inte endast gäller de printen på de delikata sidentygerna utan även det stickade.
- Stora bylsiga koftor med starkt 90-talsinfluerade mönster utgör en stor och viktig del av kollektionen och det kunde ju knappast ligga bättre i tiden.
- de glansiga och metallicfärgade tightsen som vi redan sett en hel del av är en genomgående detalj.
- Dagmar är ju i första hand förknippat med det stickade men även för fina sidentyger, ett material som fått betydligt större utrymme och uppmärksamhet i denna kollektion är skinnet som sitter fint på både kjolar, jackor och kavajer.
- Basen är grå och svart men som accenter finner vi färger som blått, rött, lila och senapsgult.

Breaking Fashion News - K Karl Lagerfeld

image1624

Mannen med oändligt många strängar på sin lyra anser sig ha lite för mycket fritid så han lanserar nu ett nytt unisex märke. Superslimmade jeans och kråsblusar utgör basen i kollektionen. Har Karl svårt att hitta kläder till sig själv måntro?
Känns det som om Karl håller på att ta över världen? Vänta bara, i oktober släpps en dokumentär, Lagerfeld Confidential, om honom där han porträtteras som modevärldens enda kejsare.

Translation: Karl Lagerfeld is launching a new unisex line K Karl Lagerfeld. In october a documentary about the living legend will be released, Lagerfeld confidential.

Din stil nr 11

26631-1623

Så var det återigen dags att samla in bidrag till Din Stil i Solo (nr 11). Skicka era högupplösta (minst 900 kb) bilder på er själva till
[email protected]. Du bör vara mellan 18-30 år.

Dagens (önske)outfit

26631-1622

Ton i ton!

Nagellack: Cafe Forgot från Essie
Klänning: Sportmax kan ibland förvåna och göra riktigt fina saker!
Armband: Armband i cashmere från Yarborough (jag älskar Colettes hemsida som alltid spelar så sjukt bra musik).
Väska: Jag vet en som har köpt den här löjligt lyckade Miu miu-modellen...
Stövlar: Snygga stövlar från Pierre Hardy

Translation: matched color tones in cream/beige/coffe=nice. Nails: Essie, Dress: Sportmax, Bracelet: Yarborough, Bag: Miu miu, Boots: Pierre Hardy

Modeveckan för alla

image1621

De flesta visningar och evenemang under modeveckan är uteslutande för bransch- och fackfolk men det finns även en hel del roliga arrangemang som är öppna för allmänheten. Hotspot ger dig tips på tillställningarna som är öppna för alla.

Söndag12/8
Ungdesign, visning 20.30, Kulturhuset våning 5
Måndag
ÖÖS feat. Lina Bodén, utställning med illustrationer, Svartensgata 12
Tisdag
Fashionplay, utställning 15.00-20.00, Birger Jarlsgatan 37
Dizel / Sate at svensk form, utställning 17.00-22.00, Holmamiralens väg 2
Fredag
Grolschblockparty, Modefest, Götgatan
Lördag
Rookies & players ten times anniversary 18/8-28/8, utställning, Nordic Light Hotel

Frukost

image1620

Ska snart ha möte på
il Caffè, medan jag väntar äter jag frukost i form av chai, macka och Cover. Jag har ju alltid proklamerat vitt och brett att Costume är den bästa danska tidningen och att den slår alla svenska tidningar med hästlängder, jag har ändrat mig. Cover är bäst! Har ni inte läst det svarta numret tycker jag att ni ska göra det!

Nästa vecka smäller det

image1619

Nästa vecka är det som bekant Stockholm Fashion Week. Det kommer garanterat att bli årets mest hektiska vecka då jag dagligen kommer att rapportera på 3 olika ställen.

- På
Bonmagazine.com kommer jag att granska modeveckan i sömmarna under vinjetten Backstage. Här kommer vi att följa den delen av modeveckan som inte är synlig för allmänheten.
- På Aftonbladet.se kommer dagliga rapporter att dyka upp där jag tillkännager dagens hetaste skvaller, dagens flipp och dagens flopp med mycket mer. Fredagen 17/8 kl. 10.00 kommer vi även att ha en specialchatt där vi snackar modeveckan som gått.
- Naturligtvis kommer det även att ske frekventa uppdateringar här på bloggen.

Enjoy!

Trendiga ur

image1618


På Aftonbladet kan man läsa om uren som åter är i mode. Jag tipsar om mina 3 favoriter!


Vinnaren!!!

Jag är överväldigad av alla roliga förslag som trillat in till tävlingen! Även om jag bara kommer att kora en vinnare så kommer säkert flera av förslagen att dyka upp på bloggen inom snar framtid!

Vinnaren är Fia som kom med det roliga och väldigt tydliga förslaget Dallas! Själv är jag väldigt svag för Lucy så det kan ju ha med saken att göra. 

Grattis Fia! Maila din adress till mig så har du din vinst inom ett par veckor!

Dagens (önske)outfit

26631-1617

Ruggigt väder, muffriga kläder.

Armband: Jag har ett gott öga till
Giles & Brother
Kofta: Myskofta från Lutz och Patmos!
T-Shirt: The Row
Väska: Chloés nästa "it-bag" Helouise
Jeans: Enkla raka jeans från J Brand
Skor: Azzedine Alaia

Translation: Cold and rainy. Bracelet: Giles & brother, Cardi: Lutz & patmos, T-Shirt: The Row, Bag: Chloe, Jeans: JBrand, Shoes: Azzedine Alaia

Aftonbladet

image1616

Nu drar jag till Aftonbladet. Glöm inte chatten kl. 14.00!

Kofta: APC
Storskjorta: Mads Norgaard
Tights: Wolford
Väska: Prada
Armband: One of a Kind

Dagens (önske)outfit

26631-1615

Idag ska jag vara ute på Aftonbladet hela eftermiddagen för möten och chatt kl. 14.00, innan dess har jag en hel del personer att få tag på och enhel del planering att göra.

Armband:
Delikat ska det vara
Klänning: I love Marni!
Nagellack: Mycket snyggt med orange lack till en i övrigt grafisk ensemble. Färgen Boat House
Väska: Fransväskorna är nog inget för mig men den här från Warehouse var ganska snygg och till ett ytterst bra pris. Warehouse finns i SOUK-gallerian.
Skor: Perfekta lacksandaler från Zara

Translation: This afternoon is dedicated to Aftonbladet. Chatt 14.00. Bracelet: Shopintuition, Dress: Marni, Nails: Essie Boat House, Bag: Warehouse, Shoes: Zara

Trendrapport på Accessora

image1613

Jag har skrivit ihop en trendrapport till Annika på
Accessora. Vilka tendenser och strömningar ser vi hösten 2007?


Hitta stilen - Dances with Wolves

26631-1611


Fransar och fjädrar är ju minst sagt på dagordningen och mer indian än så kan det ju knappast bli. Vi skulle även kunna kalla stilen
Elin Kling. Eller vad säger du Elin?

Väska: Den ombloggade fransväskan från Asos
Örhängen: Fjädrar i öronen är fint. Liknande finns på Topshop
Nagellack: Bahama Mama är en löjligt lyckad färg på lack
Blus: Söt blus med passande mönster från Purple
Skor: Elin bloggade om dessa skor från SkoUno härom dagen och visst är de lite söta
Shorts: Från Topshop

Translation: Fringes and feathers are hot. Bag: Asos, Earrings: ?, Nails: Essie Bahama Mama, Blouse: Purple, Shoes: SkoUno, Shorts: Topshop

Fokus på glödande orange

26631-1610

I höst utgör svart och grått den vardagliga basen men sen finns det även 
ett brett spektra av accentfärger att välja bland. Jag vill dock lägga extra fokus på orange som är något av en nykomling. Lila och kleinblått har vi hört om ett par säsonger men orange har lyst med sin frånvaro ett bra tag, därför känns färgen extra intressant. Orange kanske inte känns som den mest lättburna färgen men ett enkelt knep att ta till sig färgen på är att pensla på den på naglarna.

Lady in grey

image1609

Idag fortsätter plåtningen för Solo. idag är jag är även lite avis på
vissa som får åka till Köpenhamns modevecka...

T-Shirt: Hope
Byxor: Tiger (när jag köpte dem var jag tveksam på om de skulle bli använda men det hade jag inte behövt vara för jag gillar de verkligen och har använt dem massor)
Väska: Prada
Skor: Monki
Armband: One of a Kind och gammal läderrem

Translation: Today my photo shoot continues. T-Shirt: Hope, Pants: Tiger, Bag: Prada, Shoes: Monki, Bracelet: One of a Kind and old leather strap.

De 7 Skönhetssynderna

image1608

För omväxlings skull skriver jag lite om skönhet på Aftonbladet. Våra 7 vanligaste skönhetssynder och vad man kan göra för att undvika att hamna i fällan.


Working

image1607

Vilken dag. Först roligt möte inför modeveckan sen rolig plåtning för Solo (nr 11). Man har ett ganska bra jobb!

Translation: I love my job!

Day and Night

26631-1607


Den smala fodralklänningen gör sig gällande även till hösten. Låt den dock inte bli en garderobsvärmare, bäljer du bara rätt saker till fungerar den lika bra dagtid!

Day
Väska:
Lackväskorna från
Marni är fina
Skor: Jag verkligen älskar de här skorna från Prada. Har inte sett dem någonstans i verkligheten, då hade de nog nästan varit mina
Halsband: Fint halsband som finns på Shopintuition
Kofta: Eleonore bloggade om den fina 3.1 Phillip Lim-tröjan häromdagen, jag gillar koftvarianten!

Night
Örhängen:
Svarta dinglande stenar. Jag har sagt det förr, örhängen....
Skor: Även Pradas bananklacksskor är fina!
Scarf: När ska jag få min Hermès?

Translation: The body con works 24/7. Day - Bag: Marni, Shoes: Prada, Necklace: Shopintuition, Cardi: 3.2 Phillip Lim. Night - Earrings: Shopintuition, Shoes: Prada, Scarf: Hermès.

Möten och plåtning

image1605

Imorse försov jag mig. Katten också! Jag skulle ju gå promenad med
Eleonore och hinna med en massa jobb innan jag ska iväg på möten och sen plåtning. Ja ja.

Blus: Nya Carin Wester
Shorts: Avklippta Replay
Skor: Japp, jag behåller dem! Tar dock med reservskor...
Väska: Prada
Armband: One of a Kind

Translation: This morning I overslept... Soon Im of for some meetings and after that a Photoshoot for Solo.

American Apparel and the blog

26631-1605

Ni har väl inte missat att
American Apparel snart finns på Götgatan i Stockholm? Även om butiken inte är öppnad så står dörrarna på vid gavel för den som vill komma förbi och prova kläder, läsa en tidning eller bara hänga. De har även en trevlig blogg där de lägger upp bilder på deras besökare och där man kan följa butikens utveckling. Enjoy!

Translation: American Apparel is about to open in Stockholm, Götgatan. You can follow the progress on their blog.

Åt skogen med reaförbudet!

26631-1602

Minns ni
de här byxorna som jag köpte och med tungt hjärta returnerade? Nu är de till slut mina iallafall. På lunchen rullade jag bort till Carin Wester där det är slutklämmen på rean, 70%. 520 kr istället för 1699 - Kap! Därför beslutade jag mig för att lägga ner det löjliga rea-köp-förbudet som pågått och plockade som bonus ner...
26631-1603

... denna vita skjorta/blus/tunika. Vita skjortor är något av min grej och den sitter väldigt fint på. Bärs den tillsammans med byxorna - VÖBN. Mycket lyckad lunchshopping!

Translation: On my lunch break I took my bike to the Carin Wester Store. 70% Sale! I bought cool pants and a white simple, yet nicely fitted, shirt.

Tävling - Kom på en "Hitta stilen"

26631-1601
Tävlingen är avslutad!

Bloggen fyller snart 2 år och listan över en av de äldsta och mest signifikanta hotspot-kategorierna
"Hitta Stilen" har blivit lång. Nu behöver jag er hjälp att komma på nya roliga teman till Hitta stilen. Ni får inte välja en kategori som redan gjorts så ta en titt i arkivet.

Pris: Förutom att vinnarens Hitta stilen-tema kommer att publiceras här på bloggen så kammar vinnaren hem en "Goodie bag" av ett värde på ca 728 kr innehållandes:
- Deluxe Eyeshadow från Urban Decay i färgen Stin
- Cover Stick från Dr. Hauschka
- Mobilsmycke från Kirsten Dyrum i äkta silver och läder
- Palestinainspirerad sjal från Indiska (svart botten)
- Ögonskugga från Make Up Store i färgen Rodeo

Villkor: Lämna ditt bidrag (OBS! endast ett) på kommentarsfunktionen nedan. I juryn sitter jag, Karolina Skande, och mitt beslut kan inte överklagas. Vinnaren utses fredagen 10/8. När vinnaren utsetts på bloggen mailar han/hon sin adress till mig och kan sedan förvänta sig sin vinst inom ett par veckor.

PS. Massor av roliga förslag trillar in men många är redan gjorda så ta en extra titt i arkivet om ni vill ha chans att vinna.
Tävlingen är avslutad

Ny säsong, ny lista!

Så står vi åter inför en ny säsong och det är än en gång dags att gå igenom höstens prioriteringslista! Haka gärna på!

Det här är vad jag kommer att satsa på:


Jeans/byxor: Jag vill ha ett par ridbyxliknande byxor! I övrigtkänns byxor lågt prioriterat. Känner dock ett litet glapp i jeansutbudet här hemma så de perfekta jeansen kanske kan komma i fråga? Hur nu de ser ut?
Klänningar: Japp, jag vill ha klänningar. Alla i garderoben känns trötta och avklarade. Jag vill hitta en klänning av samma princip som en fodralklänning men med ärm och i en rakare modell, alltså inte ålskinnstight. Jag vet att den finns därute, jag vet bara inte var.
Kjolar: Min svarta från H&M är en trotjänare som kommer att användas mycket även denna säsong men den skulle behöva lite backup. En grå, kort och lite boxig kjol vore något.
Jackor: Jackor har jag så det räcker och blir över men efter en incident där jag av misstag fick med mig fel skinnjacka i en på tok för stor storlek från en fest så vore den perfekta skinnjackan ett välkommet inslag, men den får inte kosta för mycket?.
Skor: Mina Acne-älsklingar kommer att vara höstens skor med stort S. Annars gummistövlar. Skulle behöva ett par bekväma skor utan klacka att ha när jag arbetar, vet inte vad det skulle vara för några dock.
Koftor/tröjor: Ja koftor, stora och bysliga så att de kan användas på traditionellt sätt eller till ett par snäva (rid)byxor. Jag är även sugen på traditionella rundhalsade tröjor igen, mjuka pojkvänsrymliga cashmeretröjor!
Väskor: No more bags!
Blusar & Toppar: Jag har kommit på att min garderob behöver långärmade enkla bastoppar i svart och vitt. Bra att ha under klänningar, koftor och tröjor! Sen behöver jag fortfarande en svart blus av något slag. En vit klassisk ?herrskjorta? från Dries van Noten som jag såg på Nitty Gritty häromdagen skulle också kunna vara något.
Huvudbonad: Tror inte att jag passar i plommonstopet ? Tyvärr! Huvan kan bli något men i sånt fall kör jag stora långa halsduken virad runt huvudet.
Övrigt: Stickade accessoarer och ett par skinnhandskar behövs verkligen också!

En helt klart överskådlig och realistisk lista skulle jag säga. Några frågetecken men de rätar vi ut på vägen.

Dagens (önske)outfit

26631-1600

Vad tjusig jag hade varit i detta!

Armband: Fantastiskt armband från
Konstantino
Klänning: Marnis mönster är alltid bäst! Det ska tydligen finnas en kjol i snarlikt mönster på Åhléns, värt att spana in.
Hatt: Helt rätt i höst!
Väska: Skulle jag nu någonsin mynta upp för en Chanel skulle det nog bli en svart men den hallonröda är bra tilltalande!
Nagellack: Vitt lack från Essie
Skor: Nu är de på 50% och ändå slår jag inte till. Har man rea-köpförbud så har man.

Translation: I would look nice in: Bracelet: Konstantino, Dress: Marni, Hat: ?, Bag: Chanel, Nails: Essie, Shoes: Filippa K

Hitta stilen - Medieval Maid

26631-1598

Böljande sammet, hårt läder, värmande huvor, metallbrynjor, nitar och kors - det går att hitta många tydliga referenser till den mörka tidsåldern, medeltiden, i höstens mode. Kanske inte från topp till tå men att låna valda delar kan kanske vara något.

Halsband: Vitt guld och diamanter - inte billigt!
Skärp: Bälte med textur liknande en nätbrynja.
Handskar: Läderhandskar är et måste i höst. Höga eller låga!
Klänning: Hösten hetste klänning? Christopher Kane
Ring: Stor blaffig ring från Edge Gems
Sjal: Stor sjal att svepa kring hela kroppen
Skor: Balenciagas uppseendeväckande skor.

Translation: The references to the medieval times are plenty this fall - velvet, leather, hoodies, crucifixes and studs. Necklace: Shoptwigs.com, Belt: Ellos, Gloves: H&M, Dress: Christopher Kane, Ring: Edge Gems, Scarf: Ellos, Shoes: Balenciaga

Nikoline Liv Andersen

26631-1597

För några dagar sedan tillkännagavs det att danska designern Nikoline Liv Andersen är vinnaren av årets
+46. Nikoline Liv Andersen, vars stil och teknik jag tycker påminner om vår svenska stolthet Helena Hörstedt, är 27 år gammal och har en bakgrund från Danmarks designskola. Hon har även avverkat en rad utställningar i Berlin och Reykjavik och en praktikplats hos John Galliano för Dior. Det ska bli ett rent nöje att se Nikolines visning på +46.

För mer bilder kolla in Nikolines Myspace.

Translation: Danish Nikoline Liv Andersen is the winner of the +46 Awards. She has a degree from the Danish design school  and since graduation she has done an numerous of exhibitions in Berlin and Reykjavik and an internship for John Galliano at Dior.She will show her work at the +46 Fashion show.

Breaking Fashion News - Alber Elbaz har barnasinnet kvar

image1596

Alber Elbaz, chefsdesigner på
Lanvin, prydde nyligen Faubourg Saint-Honoré-butiken med små porslinsdockor iklädda hans ready-to-wear-kollektion. Varje säsong kommer det att lanseras 6 olika "Miss Lanvin" alla dressade i säsongens mest omsusade Lanvinplagg. Ett billigt sätt att komma över en Lanvinklänning? Nej inte direkt, dockorna kommer att kosta ca 3400 kr men då blir du ägare till ett samlarobjekt. Varje docka är nämligen numrerad och säljs endast i en upplaga av 800.
A World gone mad?

Translation: Alber Elbaz at Lanvin will launch a collection of miniature dolls, called Miss Lanvin, dressed in his latest ready to wear collection. 6 dolls (800 of each) will be produced every season.

10 frågor till Wende Zomnir

image1595

För första gången någonsin presenteras ett internationellt intervjuobjekt på Hotspot. Wende Zomnir arbetar som Creative Director på ett av världens mest omtalade och rosade sminkmärken,
Urban Decay. Jag är mycket stolt över att presentera hennes svar på mina 10 frågor om rådande skönhetstrender. Thank you Wende!

1. Vad blir den största make-up trenden hösten 2007? Den största trenden är ett vackert öga med kontrasterande texturer. Man blandar matta ögonskuggor med blank metallic eyeliner. Det matta är intressant då det har varit utanför strålkastarljuset ett bra tag men nu är det tillbaka i kombination med glitter och skimmer för att addera fler dimensioner och göra looken mer slående. Vi kommer att lansera en ny linje av matta ögonskuggor  hösten 2007 som är helt enastående, jag lovar att alla kommer att bli förbluffade över de rika och sammetsmjuka färgerna.
2. Vad är den viktigaste make-up produkten? Mascara eller läppglans, jag ändrar mig varje dag.
3. Vad är ditt bästa stylingtips? Blå mascara. Det är smickrande, lite funky och det gör att du ser ut som om du har koll.
4. Vem är världens bästa make-up artist just nu? Det är en jämn kamp mellan Pat McGrath, min partner på Urban Decay, Eric Jomenez och Robin Shoen. Pat inspirerar alltid och är helt enkelt enastående. Eric kan få alla att se bra ut, inte bara supermodeller, det är en talang.  Robins teknik är felfri, hon har fantastiska visioner och kan få en extrem make-up att se vacker och tilltalande ut så att man alltid får en bra bild.
5. Vad är det vanligaste misstaget folk gör när de ska sminka sig? Att de använder för lite eller för mycket smink. Som med allt annat ligger det vackra i att hitta en balans.
6. Vilka 3 make-up färger hör till dina favoriter? Lila, Bronze och Grönt (vilket inkluderar aquamarine)
7. Mascara, ska den vara svart eller brun? SVART!
8. Vilken kändis är överlag bäst stylad (skönhet)? Gwen Stefani eller Angelina Jolie. De har båda en distinkt look. De använder make-up och det ser alltid fantastiskt ut!
9. Vad ska man tänka på, bortsett från Make-up, för att få en perfekt look? Träna! Ordentlig rengöring varje kväll. Använd bra produkter och använd solskydd. Jag gör också en serie av Photo Facials (utan laser) vartannat år för att minska solskador på huden. Slutligen, använd Surreal Skin Mineral Makeup, det är inte ett substitut för solskydd men det ger lite extra skydd.
10. Om man har 5 minuter innan du ska iväg på fest, vad ska man satsa på? Puffa på lite Surreal Skin Mineral Makeup. Gå över de värsta fläckarna och ringarna med concealer. Addera lite rouge på kinderna. Smeta på Chopper eyeshadow på ögonlocken (glöm inte primer). Ta Bourbon 24/7 ögonpenna på 1/3 av yttre övre ögonlocket och gör sedan samma sak på nedre ögonlocket med en glittrig metallic eyeliner för lite glamour. Slutligen lite läppglans i valfri färg. Färdigt på under 5 min.

Translation: Wende Zomnir is Creative Director at Urban Decay. To read the interview in english - click here.

APC

26631-1593

Jag har gett mig 17 på att jag inte ska handla något på rean i år, ibland måste man faktiskt lägga band på sig själv, men presenter behöver man ju inte tacka nej till. Häromdagen fick jag en rostfärgad klänning och en plommonfärgad kjol från APC men klänningen var tyvärr för liten så jag bytte den mot en gul hålstickad kofta och ett vitt linne.

PS. Väldigt trevlig personal på APC som lät mig byta trots att det inte är bytesrätt eller öppet köp på reaplaggen!

Lördag

image1592

Idag är listan lång över ärenden som ska göras. Har man tur kanske det blir en lunch på stan!

Blus: Bruuns Bazaar
Kjol: Chloé
Väska: Prada
Scarf: Dagmar


Translation: Lots of errands to run! Blouse: Bruuns Bazaar, Skirt: Chloé, Bag: Prada, Scarf: Dagmar

Dagens (önske)outfit

image1592

Slapparfredag står på agendan!

Halsband: Art Nouveau-inspirerat halsband från
Accessorize
Kofta: Stoooor kofta från YSL. H&M, Topshop eller någon gör en kopia snabbt för jag vill ha!
Linne: Kate Moss linnen för Topshop är fina. Gillar att det är knappar!
Skor: Kinatofflor kallade vi dem när jag var liten, det kanske är för politiskt okorrekt idag...
Tights: Sammetstights från Christopher Kane. Jag vill ha!
Väska: Anna Corinnas väskor är fina och, från vad jag kan avgöra av bilden, praktiska

Translation: Casual Friday! Necklace: Accessorize, Cardi: YSL, Tank: Topshop, Shoes: Random Mary Janes, Tights: Christopher Kane, Bag: Anna Corinna

Hotspot i Köpenhamn - Blandade favoriter

26631-1591

Det finns ett antal butiker som jag alltid besöker när jag är i Köpenhamn, de har blivit vad man skulle kunna kalla favoriter.

Storm (Store regnegade 1) - Storm är Köpenhamns svar på Colette. En konceptbutik med heta prylar och plagg från de hippaste märkena. Böcker, parfymer, smycken - man hittar alltid något som man vill ha men oftast med en något för avancerad prislapp.
Holly Golithtly (Gammel Mønt 2) - Liten mysig butik med ett namn som ger bra modeassociationer. Dyra kläder i små storlekar men ändå alltid lika roligt att spana in. Säljer bland annat Proenza Schouler, Marni och Marc Jacobs. Det ryktas om en ny Holly Golightly-butik som endast kommer att sälja skor. Kan bli bra!
Stig P (Kronprinsensgade 14) - En av mina gamla favoriter som fortfarande håller måttet. Säljer mängder av olika märken som Stella Mc Cartney, Missoni Sport, Cacharel, See by Chloé, Luella, Sonia Rykiel mfl mfl. På rean kan man komma över riktigt bra fynd. Danskarna kan det där med udsalg (udsalg = rea).
Flying A  (Kronprinsensgade) - Flying A var Köpenhamns överlägset hetaste butik när jag var yngre, sen dess har den genomgått ett par allvarliga formsvackor. Även om butiken kanske inte återfått sin forna glans så är utbudet återigen intressant och man kan verkligen hitta både ett och annat i den nästintill legendariska butiken.  Här säljs second hand blandat med nytt. Priserna varierar från mellan till dyrt.  

Translation: Four favourites in Copenhagen: Storm, a big concept store. Holly Golightly: Expensive clothes in small sizes. Stig P: Stella McCartney, Luella, Missoni Sport, See by Chloé, Cacharel and so on.... Flying A: Old time favourite!

Hitta stilen - Flickan med svavelstickorna

26631-1590


Lager på lager är ju på tapeten även denna höst så bunkra upp med med knäsrumpor, handskar, halsdukar, mössor och bylsiga koftor.

Klänning: Underbart söt klänning från
Anna Sui, kör man lager på lager funkar den utmärkt även i höst.
Strumpbyxor: Strumpbyxor i fina pudertoner finns hos APC
Kofta: Stor byslig kofta från Burberry, precis om man vill ha den
Skor: Klassiska Mary Janes i beige mocka från APC
Knästrumpor: Vita knästrumpor i ull från H&M
Mössa: Vit kabelstickad mössa från H&M
Torgvantar: Gosiga torgvantar från McQ

Translation: Lots of layers are hot this fall so pile up with knitwear in all forms.Dress: Anna Sui, Tights: APC, Cardigan: Burberry, Shoes: APC, Socks: H&M, hat: H&M, Gloves: McQ

Färg på fötterna

image1588

På förmiddagen har jag jagat runt stan och plockat till en plåtning för Solo. För ett tag sedan bloggade jag om ett par
blå/lila skönheter från Topshop och idag när jag var på plats var jag naturligtvis tvungen att prova - det skulle jag inte gjort... De är så fina men så svåra att gå i. Jag får ta en funderare för att se om de ska behållas.

PS. Jag behöver verkligen ett par roliga skor i en fin färg....

Translation: Today i bought THE shoes from Topshop. They are sooo nice but hard to walk in....

Dagens (önske)outfit

26631-1589

Jag älskar att knåpa ihop önskeoutfits för då har man möjligheten att "klä sig" i plagg som man normalt aldrig skulle bära men som man tycker är grymt snygga. Om nu någon förstår vad jag menar....

Halsduk: Sugen på höst? Något måste det vara för nu är jag helt inne på
halsdukar och murriga färger...
T-Shirt: En mindre känd variant av Marc Jacobs Charity T:s
Jacka: Skulle nog aldrig (jag vet, man ska aldrig säga aldrig) köpa en cognacsfärgad skinnjacka men får jag den här från Chloé så skulle den nog användas...
Lack: Nu börjar det lacka mot mörkare färger. Pouf Daddy, en klassiker!
Kjol: Häromdagen dissade jag manchester, det får jag nog ta tillbaka för den här korta manschesterkjolen från APC var riktigt fin.
Skor: Matcy matchy

Translation: I like putting together the dream outfit of the day because then I can "wear" clothes that I never would buy but still like... Scarf: APC, T-Shirt: marc Jacibs, Jacket: Chloé, Nails: Essie Pouf Daddy, Skirt: APC, Shoes: marc Jacobs

Stilstudie - Bee Schaffer

image1587


Bee Schaffer, eller Katherine Schaffer som hon egentligen heter, har mer eller mindre växt upp på front row. Med en mamma som som chefar på amerikanske Vogue är valmöjligheterna troligtvis oändliga när man står framför garderoben och ska välja vad man ska klä sig i. Förhastat skulle man kanske kunna tro att detta innebär en automatiskt lyckad stil men jag skulle nog vilja hävda att desto fler möjligheter desto svårare val. Bee lyckas dock hålla stilen även om jag kanske hade önskat att hon vågade lite mer. Med andra ord, lite för snällt och tillrättalagt men aldrig smaklöst och vulgärt.

Hotspot i Köpenhamn - Ströget

26631-1585


Utvöver lyxbutikerna  nära Kongens Nytorv är Ströget inte mycket att hurra för men det finns fortfarande ett par anhalter på den turistsmockade gatan som bör besökas.

Companys - Generellt kan man säga att ju närmare Kongens Nytorv desto bättre och ju närmare Rådhusplatsen desto sämre, bortsett från ett undantag - Companys. Nästan högst "upp" på Ströget inklämt mellan diverse sunk ligger en stor Companys butik med fint utbud. Priserna ligger från mellanprisklass (Bruuns Bazaar, InWear, Patrizia Pepe och Soaked in Luxury) till dyrt (Marc Jacobs, Miu miu, See by Chloé, Vanessa Bruno, Paul & Joe). Min favoritavdelning är helt klart sko- och väskavdelningen....
Urban Outfitters - Det är inte bara Stockholm som nyligen begåvats med en Urban Outfitters. Butiken på Ströget kan dock inte riktigt mäta sig med den på Biblioteksgatan....
Nörgaard på Ströget - Den här butiken har genom åren genomgått enorma formsvackor men jag måste säga att den återhämtat sig och utbudet är just nu bättre än på länge. På Nörgaard kan man hitta många roliga danska märken som
Baum & Pherdgarten, Henrik Vibskov och Mads Norgaard men även internationella märken som Missoni Sport, Miu miu, McQ mfl.
Birger Christensen - Danmarks svar på Nathalie Schuterman! Här hittar man det dyraste av det dyra och inhyst i butiken finns även en Chanelbutik och en enorm pälsavdelning. På rean går det att göra fynd men annars är det strictly fönstershopping som gäller, iallafall för min del....
Övrigt - På ströget kan man även finna många av de stora modehusen som Burberry, Gucci, Bottega Veneta, Mulberry, Louis Vuitton etc.

Hotspot i Köpenhamn - En unik butik

image1586
Bang Bang No 4 ligger på Pistolstraede 4

När man är i nya städer ligger den största behållningen i att hitta saker som inte går att få tag på hemma. En butik som garanterat har ett utbud som man inte kan få tag på i Sverige är Bang Bang No 4 . Här kan man hitta ett bra och brett utbud av second hand från stora märken som Prada, Marc Jacobs, Cacharel mfl. Utöver ett kvalitativt andrahandsutbud designar och syr butiksägarinnan egna kläder i orginaltyger från modehus som Versace och Dolce & Gabbana. Personligen tycker jag nog att butiken är mest värd att besöka på grund av second hand-utbudet men personliga och kreativa ideér ställer man sig ju alltid positiv till!

Translation: At Bang Bang No 4 you will find a good selection of fine vintage from brands like Prada, Marc Jacobs, cacharel and so on. You will also find clothes in original Versace and Dolce Gabbana fabrics designed by the store owner.

Karolina Skande går till Historien

image1585


Jag, liksom många andra, har för vana att med jämna mellanrum googla mitt namn. Fåfängt, ja, men jag tröstar mig med att jag är långt ifrån ensam! Ja ja ja, tillbaka till historien. Idag när jag googlade mitt namn upptäckte jag att jag har blivit inskriven i det digitala uppslagsverket
Wikipedia. Vem i hela friden har tagit sig tid att skriva in lite knapphändig fakta om mig på Wikipedia? Jag är fascinerad (och i smyg smickrad)!

Hot hot hot - Överdrivna axlar

image1584
Bilder: Proenza Schouler, Lanvin, Stella McCartney

De överdrivet breda axlarna är tillbaka. Är du född på 70-talet eller tidigare är det bara att rota längst in i garderoben och vaska fram de älskade/hatade axelvaddarna. Själv säger jag pass, mitt knappnålshuvud ser tillräckligt litet ut som det är.

Translation: The broad shoulders are back! Go find your old shoulder pads!

Hotspot i Köpenhamn - Skor i alla prisklasser

image1583

I Köpenhamn finns det mycket skor, mycket fina skor! Billiga och dyra. Här kommer mina favoriter i respektive kategori.

- Soho Shoes (Svaertegade 7) - Mottot i den här butiken är att sälja skor som du inte kan hitta någon annanstans i Köpenhamn, huruvida det stämmer kan jag inte gå i god för men jag skriver gärna under på att de har många bra skor och de flesta till mycket humana priser. På rean kan man göra bra köp!
- Kassandra (Gronnegade 27) - Här finns endast det bästa av det bästa: Lanvin, Prada och Marc Jacobs snyggt uppradat. Skor och väskor av bästa slag. Även om butiken är liten till yta finns här fler åtråvärda objekt än i de flesta varuhus.

Translation: In Copenhagen you can find lots of shoes, cheap and expensive. My favourites in each category: Soho Shoes: Nice unique shoes at a good price range. Kassandra: The best of the best. Pricy yet fabulous!

Så gör du de bästa loppisfynden!

image1582


Äntligen hemma i Stockholm! I väntan på min Köpenhamnguide kan ni läsa mina tips på hur man gör de bästa fynden på loppmarknaden.