header to ads



Doftljus från APC

26631-1907

Jag gillar doftljus, om det är bra sådana det vill säga. I Paris köpte jag ett från
APC, det luktar fantastiskt! Bra pris (ca 200 kr) med tanke på vad man får för pengarna - 40 timmar av livskvalitet. Varje kväll när jag ligger och förkovrar mig i god litteratur brinner det på nattduksbordet vid min sida.

Dagens (önske)outfit

image1905

I feel pretty! Jag har jobbat som en tok hela morgonen så jag har inte hunnit klä på mig än. Jag ska snart ta en långpromenad och sen önskar jag att jag hade kunnat klä på mig följande när jag ska möta upp mina kära vänner på Riche senare i eftermiddag.

Halsband:
Det här halsbandet har varit med förr, jag älskar den gammeldagsa charmen.
Blus: Jag vill ha en riktigt kråsig söt vit blus, gärna denna från Lover
Kofta: Den här koftan provade jag i Köpenhamn i Somras, den är fin
Skor: Fina stövlar från Jil Sander
Kjol: Marni och vinrött, en ultimat kombo
Väska: Jag gillar fortfarande tygväskan! Enkelt och anspråkslöst

Color Match - Shocking Pink

image1904

Så här i höstmörkret kan man behöva en färginjektion. Jag bjuder på glada och karamelliga produkter att pigga upp sig själv med!

Matthew Wiliamson, Sheer - En mjuk och lätt doft som doftar exotiskt och uppiggande. Grönt the, Jasmin och magnolia - magiskt!
ModelCo, LashScara - En extremt volymgivande mascara från hypade ModelCo. Borsten ger dig total kontroll och gör att du få pigga och öppna ögon i ett kick.
Aromatherapy, Renew Nourishing rose body oil - Naturlig olja som mjukar upp och ger näring. Perfekt för den gravida!
ModelCo, Bronze Airbrush Sun - Ger en fin bränna utan att skada din hud!
Aqualina, Pink Sugar Creamy Body Lotion - Mjukgörande lotion med samma doft som succéparfymen från samma märke.
Stila, Lip gloze - Stilar Lip glaze finns i en rad härliga färger och de utlovar långvarig glans i praktisk förpackning!
Essie, Calypso - Jag älskar Essie och Calypso är en favoritfärg!
Anatomicals, Make mine a tropcial smoothie - Anatomicals produkter har alla glada och roliga namn, eller vad sägs om en peeling med namnet "make mine a tropical smoothie"?

Hot hot hot - The bustier is back

image1903
Övre raden: Sonia Rykiel, Bottega Veneta, Vivienne Westwood
Nedre raden: Brian Reyes, Temperley, Martin Grant


Som jag tidigare har rapporterat så ska
underkläderna vara synliga i vår. Det är därför inte helt ologiskt att även bustiern kommer tillbaka som ett plagg att bära synligt. Bustiern funkar väldigt bra till powerpumps, överdimensionerade axlar och avsmalnande kostymbyxor - alla typiska attribut för powerkvinnan, den uppdaterade 80-talsvarianten av denna det vill säga.

Inköp

26631-1902

Idag var jag som bekant på besök hos
Mint & Vintage för att kolla in vad de beställt till våren. Det gick då upp för mig att inköp är ett komplicerat ämne som kräver erfarenhet för att bemästra. Spontant tänker man ju att det bara är att välja lite märken som man själv gillar och sen plocka ut det bästa från deras kollektioner. Begränsningar som minimiorders, pris, antal, exklusivitet, varumärkesbyggande, volym, slutprodukten och efterfrågan glömmer man som oerfaren lätt bort.

- Minimiorder - Många märken säljer bara till butiker som köper in för en viss summa alternativ ett visst antal av varje plagg. Är man en liten butik med många olika märken kan det vara svårt att få det lönsamt med för stora inköp från ett märke.
- Pris - Oavsett hur underbar en klänning än är så måste den kunna säljas och alla har vi en smärtgräns, när det kommer till pris. Detta måste man ha i åtanke när man köper in plagg.
 - Antal - Även om man själv faller pladask för ett plagg är det inte säkert att det blir säsongens storsäljare. Att köpa in 3 ex av ett plagg som säljer som saft i Sahara och 20 ex av ett plagg som blir hängande kan vara avgörande för en butiks överlevnad
- Exklusivitet - Har man rest runt på mässor och dammsugit utbudet för att hitta unika och roliga plagg hoppas man naturligtvis att man ska vara relativt ensam om att sälja märket. Å andra sida krävs det att man även har lite större märken som dragplåster. Rätt balans med andra ord.
- Varumärkesbyggande - Har man en butik vill man ofta att den ska förknippas med en speciell stil eller en speciell känsla, det är så man hittar sin målgrupp. Att ta in ett märke som man vet kommer sälja som smör kan vara lönsamt kortsiktigt men stämmer inte märket överens med butikens filosofi kan det vara en katastrof på lång sikt.
- Volym - Beställer man från många olika märken kan det ibland vara svårt att få grepp om hur stor den totala volymen kommer att bli, speciellt om man inte lägger beställningarna samtidigt. Får man plats med alla plagg i butik/lager. Kommer det att se glest ut och ta slut innan säsongen är över?
- Slutprodukten - Oftast får man som inköpare se plagget på riktigt men ibland kan man vara tvungen att beställa ett plagg enbart med bakgrund av en svårtolkad ritning eller i bästa fall en halvtydlig bild. Plagget kan då dyka upp och kanske inte alls motsvara de förhoppningar och förväntningar som man haft.
- Efterfrågan - I slutändan ska man sälja, det är det man lever på så även om man själv kanske inte älskar tunikor men alla kunder är som galna i det så kanske man får tumma lite på sin personliga smak och beställa in plagg som man vet kommer att gå bra, oavsett vad man själv tycker. Men även här gäller det att ha en tanke på butikens varumärke och ursprungliga stil, för många plagg som inte stämmer in på butikens koncept kan vara vanskligt.

Tusen tack Anna för att jag fick komma och korsförhöra dig.

Frukostmöte

image1901

Nu ska jag snart iväg på frukostmöte. Inte så seriöst som det kanske låter, jag ska till
Mint & Vintage för att se vad de har valt att ta in till våren och även för att spana in lite höstnytt som trillat in. SKOJ!

Kofta: See by Chloé
Klänning: Maje
Gråa Strumpbyxor. Lindex
Stövlar: Köpta i London (för ca 4-5 år sedan).

Russian Navy

image1900

Jag har så snälla vänner! Idag var
Eleonore och hälsade på mig på Aftonbladet och vad hade hon med sig om inte det mörkblå OPI-lacket som står med på min önskelista. Eleonore tyckte inte att det kändes rätt med mörkblå naglar på henne. Själv tycker jag färgen är fantastisk så nu återstår det bara att se om det känns "jag" när det väl sitter på naglarna.

Tack kära E!

Dagens (önske)outfit

image1899

Jag känner mig inte alls nöjd med dagens klädval, hade mycket hellre haft på mig följande:

Örhängen: Fina bladörhängen från
ÅsahjärtaNiklas
Klänning: Den här klänningen har jag haft i min ägo men den fick åka tillbaka på grund av att ringningen var för djup. Idag hade jag kunnat ha överseende med det.
Kavaj: Fint med en rak "herrkavaj" i grovt grått tyg till den blommiga söta klänningen
Stövlar: PRECIS så här vill jag att mina höststövlar ska se ut. Ann Deumeleemester - lite för dyrt...
Väska: Fin axelväska från Chloe. Like the old touch!

Osorterad

image1898

Jag känner att det är lite rörigt just nu, i min hjärna. Jag ska snart iväg till Aftonbladet för en plåtning, känner att jag knappt har koll på någonting. Det är fantastiskt tur att min strukturerade assistent
Josephine kommer att vara på plats. Som om inte det vore nog har jag en hög av saker som måste planeras och göras innan torsdag.

Kofta: APC
Topp: Petit Bateau
Kjol: H&M
Skor: Converse (fick precis rapport om att det regnar så de kan bytas ut mot gummistövlar)
Scarf (i håret): Marc by Marc Jacobs
Väska: Chloé

Breaking Fashion - Nya talanger på Cacharel

image1897

Franska Cacharel väljer att ersätta deras brittiska designpar Suzanne Clements och Inacio Ribeiro med ett nytt designpar från den kungliga ön Wakako Kishimoto och Mark Eley. Wakako och Mark designar idag det egna märket Eley Kishimoto, något som de kommer att fortsätta med parallellt med arbetet för Cacharel. Den första cacharelkollektionen under det nya designparets flagga kommer att vara A/W 08.
Suzanne Clements och Inacio Ribeiro kommer att fortsätta designa det egna märket Clements Ribeiro.

Själv tycker jag att det var på tiden att Cacharel fick in lite nytt blod då det känns som om Cacharel har gått något på tomgång de senaste säsongerna. Lycka till Mark och Wakako!

Home sweet home!

image1896

Så var jag åter i Stockholm efter en intensiv helg i Karlstad. Det känns ganska bra att vara hemma. Imorgon ska jag vara på Aftonbladet nästan hela dagen så det blir tidigt sängliggande i sällskap av ett gäng tidningar som jag inte hunnit läsa än. Godnatt!

Off to Värmland

image1895

Nu åker jag till Värmland, närmare bestämt Karlstad, där jag ska agera stylinghjälp och trendrådgivare. Vi ses i helgen alla Karlstadsbor!

Tröja: Kookai
Jeans: Acne
Skor: Acne
Sjal: Köpt i St:Petersburg

Fashion Quote

26631-1894

Marlene, en av historiens stiligaste kvinnor, yppade dessa ord som enligt mig är lysande! Vad säger ni? Varför är ni måna om hur ni klär er?

I feel fresh!

image1893

Ni som har läst bloggen ett tag vet att jag har två favorithudvårdsmärken -
Dermalogica och Dr Brandt. Hösten sätter onekligen sina spår på huden vilket jag idag rådde bot på genom en ansiktsbehandling med Dr Brandt. Jag är typ en ny människa. Insåg att det även var dags att boka tid för en portömning då jag fick en smärre chock av att titta i den upplysta förstoringsspegeln.

Look at the light

image1892

Jag sitter och letar inspiration till ett roligt modejobb som jag ska styla och kom helt plötsligt att tänka på den här fantastiska Guccikampanjen. Ljuset är magiskt!

Det var bara det.

Anna har en Sex & City-garderob

26631-1891

Igår var jag hemma hos min vän Anna. Anna har världens trevligaste garderob, den är precis som
Carries i Sex and the city. En egen avdelning med hyllor och hängare där även strykbräda och symaskin får plats. Som om inte garderoben i sig vore häpnadsväckande nog så är även innehållet i garderoben helt otroligt, inga Manolo Blahniks men däremot ett fantastiskt utbud av otroligt vackra second hand och vintageplagg. Mängder av handsydda klänningar från 50- och 60-talet gjorda i Paris, eller vad säger om en äkta reskoffert från Gucci ca 70-tal. Anna själv ojade sig över att det var stökigt, jag tyckte bara att det bidrog till Sex & City-känslan.

Day and Night

26631-1890

Skinnkjolen är het, ett bevis på det är att jag nästan dagligen får mail där folk undrar hur man bär den bäst. Så här hade jag valt att kombinera skinnkjolen, dag som natt. Den fina skinnkjolen på bilden kommer från Lindex och kostar 399 kr!

Day
Kofta:
Säsongens finaste kofta kommer från
Burberry Prorsum
Skor: Oxblodsröda skor från Chloe
Blus: Den tuffare skinnkjolen gör sig bäst med en söt blus som bryter av
Örhängen: Fina ekollon från H&M

Night
Linne:
Om man har fina smycken och partyskor är det finast att matcha med ett enkelt linne
Skor: Favoriterna från H&M
Ring: Den fantastiska ringen kommer från Sancy. Såg den under pressveckan och blev knäsvag!
Nagellack: De mörka lacken går hem även denna höst!

Slösa eller Spara

26631-1890

Jag snokar återigen reda på de bästa budgetvarianterna av designdyrgriparna.

Slösa
Armband:
Lara Bohincs armband är älskade världen över
Klänning: Typisk Anna Sui-klänning
Väska: Stora kristaller känns fortfarande aktuellt. Här på fin väska från Devi Kroell

Spara
Armband:
Inte helt olikt. Från Asos
Klänning: Det finns onekligen vissa likheter med Anna Sui-klänningen även om den inte är en exakt avbild.
Väska: Accessorize har hur mycket fina väskor som helst...

Katt bland hermeliner

26631-1890
Fotograf:
Eleonore!
Eleonore trakasserar mig med kameran


Igår drog Eleonore med mig på mingel som ordnades av King för att lansera det första i raden av framtida samarbeten. King har tillsammans med Hackett tillverkat en rugbytröja som kommer att säljas på NK. Majoritetan av besökarna var, kanske inte så förvånande, unga män. Jag var glad och hade trevligt.

En vanlig dag i Hotspots liv

image1887

Idag när klockan ringde tidigt trodde jag verkligen att det var något skoj på gång. Jag har i och för sig inget tråkigt inplanerat men inte heller något som är direkt utöver det vanliga. Möte, plocka kläder till Aftonbladetjobb och ikväll Greys Anatomy (som jag visserligen inte följer (jag kommer för sällskapet och vinet) hemma hos en vän.

Skjorta: Miu Miu
Väst: Lindex
Jeans: Acne
Stövlar: Viking
Armband: One of a Kind

Har du koll på mode?

image1886

Jag har gjort ett rooooligt test på
Aftonbladet där man kan testa hur bra koll man har på mode. Är du en modeprofessor eller en modeanalfabet? Ifall du är PLUS-medlem är det bara att logga in och testa.

Vad fick ni för poäng?


Reciproque - När second hand är som bäst

26631-1885

På rue de la Pompe i Paris ligger 7 butiker som alla går under namnet Reciproque. Butikerna är inriktade på second hand från de största modehusen - Chanel, Marni, YSL, Hermes, Bottega Veneta och Chloé för att nämna några. Butikerna är uppdelade efter olika områden, accessoarer i en butik, damkläder i en annan, aftonkläder i en tredje osv. 
Självklart besökte jag de omtalade butikerna när jag var i Paris. Jag fick mig till och med en pratstund med Reciproques grundare Nicole Morel. Nicole var tydlig med att påpeka att det inte var vintage hon sålde (även om vissa plagg i det oändliga utbudet säkerligen kan klassas som vintage) utan second hand. Majoriteten av plaggen är från 15 år gamla till plagg som kommer från nuvarande säsong. I butikerna hänger allt efter märke så är du ett Balenciagafreak så är det bara att leta reda på Balenciagahyllan.
Utbudet är verkligen imponerande! Så mycket designkläder som ryms i dessa 7 butiker finns inte att uppbringa i hela Sverige.  Vad sägs om en vägg med Hermes-scarfar i ypperligt skick eller en bokhylla med Chanelskor? Visst låter det som himmelriket, men till skillnad från vissa second handbutiker i Sverige vet man här värdet av det man säljer så priserna är relativt höga. En Hermès-scarf som kostar ca 3000 kr i butik kostar ca 1200 kr på Reciproque, med andra ord bra mycket billigare än nytt men man kan inte förvänta sig H&M-priser. Butikerna är allt annat än flådiga utan känns som din lokala myrorna vilket tar udden av lyxkänslan och gör att det kan kännas något omotiverat att spendera stora summor pengar, även om produkten i sig är värd priset. Så fungerar iallafall jag, ska jag köpa dyrt ska det kännas dyrt.

Hot hot hot - Big skirts

image1884
Övre raden: Prada, Sonia Rykiel, Marni
Nedre raden: Vera Wang, Moschino, Chanel


Nej, de rumpkorta kjolarna kommer inte att försvinna men det kommer till våren att finnas ett trendriktigt alternativ. Rikligt med tyg i ett strukturerat och styvt material ska det vara och längden, den ska gå till mitt på vaden. Själv tycker jag, något förutsägbart, att Marni och Prada lyckas bäst. Det här är en kjol som jag absolut kan tänka mig!

Hotspot wears Prada

image1883

Det har sina fördelar att lägga upp
önskelistor på bloggen, ibland kan någon i ens närhet helt plötsligt känna sig manad att köpa en överraskningspresent och då vet han ju vad han ska leta efter. Igår, en vanlig trist oktobermåndag fick jag Pradas nya parfym, Infusion D'iris, inslagen i ett fint litet paket.

Dagens (önske)outfit

image1882

En perfect måndagslook!

Halsduk: Vinrött är så fint.
En halsduk vore optimalt!
Tröja: Vanliga rundhalsade tröjor är helt klart min grej hösten 07
Armband: Jag gillar de Marni-inspirerade smyckena!
Skor: När ett plagg/en produkt extremhypas tröttnar man väldigt fort, men det finns en stor chans att man en ganska kort period efter stormen finner dem/det ganska tilltalande igen. Så känner jag för Fryesen, jag är redo att få på dem igen. Jag vet att många känner likadant med Uggsen
Jeans: Ja det är Hugsen igen, men den här gången i färgen lost & found
Väska: En söt tygväska som jag googlade fram. Kan beställas här.

Translation: The perfect look for a dull Monday! Scarf: Balenciaga, Sweater: Sofie D'Hoore, Bracelet: Accessorize, Shoes: Frye, Jeans: Acne, Bag: ?

Best of Budget

26631-1882

Jag vill delge mina budgetfavoriter - just nu:

Övre Raden
- Nitkjol f
rån
Topshop är hur snygg som helst. Den ser så dyr ut att det lika gärna hade kunnat stå Burberry Prorsum på lappen. Jag gillar verkligen den här kjolen och då är jag inte ens en nitälskare.
- Skorna med guldsula kommer från H&M och är helt perfekta. Jag har använt dem vid ett par plåtningar och varje gång fascineras jag över hur lyckade de är.
- Ring från Accessorize som kör stenhårt på de stora ringarna. Ovanstående är min solklara favorit!

Nedre Raden
- Stövletter
från Topshop som är fantastiska. Gillar att de känns lite bulliga
- Fin knytnlus från Ellos. Vanligtvis brukar Ellos ha skräpmaterial i deras blusar men den här är av 100% bomullspoplin.
- Kort skinnkjol från Lindex som är ovanligt prisvärd (399 kr) för att vara gjord av 100% läder. Har du inte tröttnat på skinnkjolen är den ett ypperligt budgetalternativ då den även är en del av Lindex rosa bandet-insamling.

Model Portfolio - Julia Stegner

26631-1881
Bilder: Ansiktsbild: Bottega Veneta S/S08, Visning Valentino S/S08, Backstage: Roberto Cavalli S/S 08, Omslag för tyska Vogue, Kampanj för Bvlgari, Kampanj för YSL Rive Gauche.

Julia Stegner föddes i Munchen 1984 och det var under en oktoberfest som den undersköna tyskan blev upptäckt av en modellscout. När hon var 15 år flyttade hon till Paris där hon gjorde omedelbar succé och idag är hennes CV lika imponerande som långt - Kampanjer för YSL, Dolce Gabbana och Armani i kombination med otaliga visningar för de största modehusen. Nyligen landade hon dock ett av de största kontrakten som går att bringa hem nämligen ett prestigefullt skönhetsjobb för Maybelline.

Äpplet faller trots allt inte så långt ifrån trädet

26631-1879

Efter en aldrig
sinande rad av vackra klänningar där den ena överträffar den andra väljer Alber Elbaz att avsluta Lanvins visning med en modellversion av sig själv. Jag måste nog säga att Alber gör det bättre. Vad säger ni?

Hotspot Top 10 - What Hotspot Wants!

image1878

Det var längesedan jag listade de prylar som jag åtrår mest just nu. Om jag hade varit ägare av följande hade jag kännt mig rustad för en lång vinter!

1. Skyn Iceland
Blush.se är som vanligt i framkant vad det gäller att ta in roliga och hypade märken. Skyn Iceland ska vara bra för stressad och utsatt hud. Även om jag är Dermalociga frälst är det alltid kul att testa nya bra märken!
2. Miu miu Det här är väskan som väcker störst begär just nu. Jag hade nog valt den i svart (även om den roströda är fin). Den finns i svart på Nathalie Schuterman om det är någon som vill ge en sen födelsedagspresent.
3. Frye MC-Boots Jag vet att Vagabond mfl har liknande budgetalternativ men jag vill ha the real deal. De ser helt klart snyggast ut när man kollar detaljer som spännen, läder och sula.
4. Prada Infusion d'Iris Min älskade parfym håller på att ta slut. Jag hade lätt kunnat tänka mig att ha samma igen men samtidigt är det ju roligt att testa något nytt. Pradas nya parfym ligger bra till!
5. Marniklänning Här hade det kunnat vara valfri Marniklänning från höstkollektionen. Kanske, kanske, kanske om man har tur att någon finns kvar på rean på Nathalie Schuterman....
6. Dries van Noten Jag kan helt enkelt inte släppa toppen från Dries van Noten som jag bloggat om tidigare. Den är så fin!
7. Bumble & Bumble Hair Powder Häromdagen köpte jag ett dussin torrshampoo till min lugg som ibland kan behöva lite hjälp på traven för att bli lite luftig och fluffig. Det funkar sådär. Det ser ut som om man har damm i håret. Jag skulle ha slått till på det rosade torrshampoot från Bumble & Bumble från början...
8. Armband från A.V Max Så här långt är jag redo att sträcka mig nit-mässigt! Så fint!
9. Russian Navy från OPI Hur sugen är jag inte på ett mörkblått nagellack? OPIs russian-kollektion innehåller de finaste färgerna som jag skådat på länge!
10. Redken Color Extend Vid något tillfälle fick jag ett par prover på Redkens shampoo för färgat hår - jag gillar det verkligen. Jobbigt, nu måste man ut och köpa en svindyr stor flaska....

Dagens (önske)outfit

image1877

Vilken underbar lördag! Imorse var jag på en duo-lyxbehandling på
Sturebadet tillsammans med min syster, därefter blev det flott lunch på Sturehof. Snabb tur på stan och sen hem då jag höll på att gå i bitar av kyla. Det har tydligen gått och blivit vinter. Jag hade varit ypperligt klädd för mina äventyr på stan om jag fått bära:

Tröja: Hur fin tröja? Från Marni - förstås....
Halsduk: Jag drömmer fortfarande om en halsduk från Missoni
Väska: Jag tittade på den fiiina Miu Miu-väskan idag på Nathalie Schuterman, själv har jag väskförbud för ett bra tag framöver, annars...
Jeans: Jag ska nog köpa mig ett par hug!
Armband: Jag gillar fortfarande armbanden från A.V Max
Skor: Fina powerstövletter från Barbara Bui

Translation: What a fabulous saturday. 2 hours at a SPA this morning and a nice lunch downtown. The perfect outfit would have been: Sweater: marni, Scarf: Missoni, Bag: Miu miu, Jeans: Acne, Bracelet:AV Max, Shoes: Barbara Bui

Fredagschatt

image1876

Jag gillar att chatta på fredagar! Klockan 14.30 syns vi på Aftonbladet.
Chatten är avslutad!

Adjö pressvecka

26631-1876

Igår var det dags att ta avsked av pressveckan. Något som jag gjorde med besked. Med mig i fördärvet hade jag
Josephine. Vi började på Miss Sixty, gick vidare till Tiger, gjorde ett snabbstopp på ett modevernissage där Van Deurs (årets rookie) ställde ut sina kläder sen avslutades kvällen med Anna Holtblads jubileumsvisning på Berns. Sen var det fest! Idag är jag trött...

Modeskvaller

image1874
Looking up the skirts of the world's most glamorous industry

Jag har velat läsa FashionBabylon sen den dagen boken lämnade tryckeriet men på grund av olika omständigheter har jag inte kommit mig för, förrän nu. Imogen Edward-Jones har intervjuat och granskat modevärlden och skrivit en bok där alla händelser och allt skvaller är hämtat direkt från verkligheten - med inställningen att inget är för heligt eller anstötande för att skrivas ner. Vill man ha hett skvaller och en verklighetsinblick i den glamorösa modeindustrin är boken att rekommendera, även om den emellanåt kan kännas något sökt och uppenbar.
Det är dock onekligen kul att läsa saker som vikten av en bra recension på
Style.com, hur kläder hetstillverkas inför Londons modevecka efter Marc Jacobs-visning i New York enbart för att producera plagg som som följer samma trender som de "gurun" har presenterat, eller hur det köps kläder på lågpriskedjor som man sedan visar upp på de flotta modevisningarna.

Breaking Fashion News - Pure Sex from Agent Provocateur

26631-1874

Sverigeaktuella
Agent Provocateurs affärsidé är att profitera på folks fetischer. Skor råkar ju som bekant vara en av de mer kända och spridda fixeringarna. Det kommer därför inte som en blixt från klar himmel att Agent Provocateur nu har bestämt sig för att lansera en skolinje. Namnet på linjen - Pure Sex! Oh la la!

Translation: Agent Provocateur is launching a new shoe collection with the namne Pure Sex

Dagens (önske)outfit

image1872

Jag känner mig tydligen väldigt
svart just nu... Jag undrar vad det kan bero på för jag känner mig inte svart till sinnes.

Ring: Svart ring från Accessorize
Topp: En svart topp behöver inte bara vara en svart topp. Det kan vara så mycket mer, som här.
Armband: Jag gillar Dinh van. Exklusivt men inte vräkigt och vulgärt.
Väska: En svart lädershopper torde inte vara ett dåligt köp då de är ständigt återkommande på bloggen.
Kjol: Balenciaga
Stövlar: MC-bootsen, igen

Translation: Lots of black right now. Its weird, I dont feel like Im in a block mood... Ring: Accessorize, Top: Vanessa Bruno, Bracelet: Dinh Van, Bag: Balenciaga, Skirt: Balenciaga, Shoes: Rizzo

Planeringsmöte

image1871
Från vänster: Elin Kling, Linn Gustafsson, Karin Nordin

Idag på förmiddagen hade vi SOLO-planeringsmöte på
Mocco. Skönt, nu vet man vad man ska göra ända fram till nr 5.
Vi var inte ensamma om att jobba på det välbesökta Östermalmshaket. På plats fanns även Alex och Katrin Schulman samt Sofi Fahrman med producent Julia. Man fick viska lågt när det var dags för skvaller. Ha ha!

Filippa K

26631-1870
Som alltid var
Filippa K en höjdpunkt på schemat. I vår går basen i beige med tre fina accenter (som gör sig så bra tillsammans) lila, solgult och grönt. Detaljer som skärningar, materialval och kontinuitet gör att Filippa K, enligt mig, lägger sig på en något högre nivå än många andra svenska märken.
På plats fanns en rad roliga människor, trevliga Filippa Berg som är ny moderedaktör på gratistidningen i City, min fantastiska kollega Mathilda på Bon mfl mfl.

Korkat

image1869
Från vänster: Maria Soxbo chefredaktör på Modette.se, Linda presskontakt på Filippa K, Eleonore redaktör på Modette.se, Karolina Skande Hotspot

Vi skrattade lite lätt idag på  Filippa K:s pressvisning. Av 5 möjliga hade alla mörkt hår och knut. Jag vet, på bilden är vi bara 4 st men min redaktör, Nina, på Aftonbladet var tvungen att ta bilden. Det kändes korkat, men roooligt.

PS. ..och jag stör mig något fantastiskt på att jag har en hårtest som hänger i nacken...

När gamla kläder känns som nya

26631-1868

Vad roligt det är när man glömt vilket potential vissa kläder i ens garderob har. Ovanstående trasa från Mango hade helt enkelt hängts in i fel garderob här hemma och av den anledningen fallit i glömska. Med mitt FASR-skärp knutet i midjan kändes det hela så bra så att jag var tvungen att byta kläder i halvlek under dagen. Mycket professionellt.

Ni ser ju hur glad är!

Nu ska jag till Filippa K!

Hitta stilen - Modern Gypsy

26631-1867

För inte så längesedan såg jag ett modejobb i en tidning, som jag för allt i livet inte kan komma på vilken det var, själv tänkte jag genast "Modern Gypsy" även om det inte var deras inspiration till jobbet. Har inte kunnat släppa känslan sedan dess så här kommer min egna tolkning. Stilen kan kompletteras med en stooor stickad rundhalsad tröja (gärna mörkblå) och en vit herrskjorta! Vill du ha musik medan du tittar rekommenderar jag
det här.

Hatt: Okänt ursprung men liknande går att hitta på H&M Man.
Nycklar på kedja: Även halsbandet har okänt ursprung men är väldigt fint och kan lätt knåpas ihop på egen hand.
Kavaj: Grov "herrkavaj" i helt rätt stuk från Chloé. Den får gärna vara lite stor med uppkavlade armar!!!
Jeans: Acnes Hug är jag så sugen på! Fletch är en fin färg! Modern!
Linne: Det vita ribbade linnet går aldrig ur tiden!
Skor: Grova MC-boots är ju som bekant senaste hypen! Det är ju onekligen fint!
Halsduk: Zig-Zag halsduk från Missoni - of course!

Translation: The bohemian gipsy look with a new twist feels so modern that it is painful. Hat: ?, Keys: ?, Jacket: Chloé (should be oversize and with rolled sleeves), Jeans: Acne, Shoes: rizzo, Scarf: Missoni.

The perfect shade of Green

26631-1866

I våras talade jag mycket om gröna skor. Jag känner att den fixeringen inte kommer att ha släppt till våren 2008. Idag när jag var på pressvisning på
Vox hittade jag ett par från Les Couleurs Nationales i den perfekta gröna färgen.

Translation: The perfect shade of green that I have been looking for! Shoes: Les Couleurs Nationales 

Skofrossa på Aftonbladet

image1865

På Aftonbladet har jag gjort en stor guide över höstens hetaste skomodeller och tips på de bästa shoppingfynden. Är du plus-medlem är det bara att logga in!


Black and Blue

image1864

Vad bra det känns när man hinner ta en Dagens Outfit på morgonen. Snart ska jag iväg för att träffa
Eleonore och Josephine. Fler presskontor står på agendan.

Tröja: Stor herrtröja från Whyred
Halsduk: Sonia Rykiel
Kjol: Dagmar
Strumpor: Sneaky Fox (världens bästa har jag upptäckt)
Skor: Acne

Nu får ni också gå och ha en fin dag!

Vanessa Paradis

26631-1864

På tal om
fransyskor. En annan favorit prydde omslaget på någon flygplatsblaska i Paris. De har verkligen något visst... Fransyskor alltså.

Favoriter

26631-1863

Som sagt var, mycket av det som kommer till våren känner vi igen - babydollklänningar, tunikor och korta shorts/kjolar. Här är några saker som mitt öga fastnade för:

- Tvåfärgade skor känns otroligt tilltalande och Whyreds skor har enligt mig nästan kommit att bli det bästa ur deras kollektioner.
- En svart perfekt vardagssko, det är precis något liknande som jag letat efter de senaste 2 åren... Ingen klack men ändå inte gympasko eller klumpiga stövlar. Whyred...
- När jag såg den vackra akvarellkjolen på Whyreds visning blev jag så till mig att jag helt missade att kolla på kollektionen i övrigt. Samma sak hände idag. Den är så fin! Helt rätt inför våren med det skira tyget och de sagolika färgerna.
- Hopes kollektion är enligt mig den starkaste kollektionen från de svenska märkena. Mönstrena är helt enkelt fantastiska. Påminner lite om favoriten
Proenza Schouler.
- Ok, jag är lite trött på söta mönstrade tunikor men den fina blommiga saken från Ellos får mig att inse att jag kanske inte kan generalisera på det viset för ovanstående variant var onekligen mycket tilltalande. Ovanligt bra färger och mönster för att vara postorder!
- Hope återigen. Var bara tvungen att visa det fina printet! Konstinfluenser var det!

Working Girls

26631-1861

11 presskontor måste man nog betrakta som en prestation. Jag och
Linn, dagen till ära klädda i nästan likadana outfits, i sällskap av Josephine var fantastiskt effektiva och hade klockan 11.00 betat av 7 presskontor, efter det slog vi av på takten något. Utbudet inför våren skulle jag vilja påstå är en förlängning av förra våren och en vårifiering av nuvarande höst. Mycket söta tunikor och korta vida klänningar. Ett inlägg med några av mina favoriter är att vänta...

Day and Night

26631-1860

Så var det dags för en ny Day and Night! Jodhpurs-byxan är onekligen höstens hetaste byxa och de funkar naturligtvis lika bra dag som kväll. I all mönstermania och färgchock känns det dock skönt att köra helsvart. Alltid flott! Många fina budgettips!

Day
Armband:
Fint armband emd stora fyrkantiga stenar från
Accessorize
Skor: Ovanligt snygga stövletter till ett ovanligt bra pris (hur kvaliteten är låter jag vara osagt). Från H&M
Väska: Mycket fint väskalternativ för den som inte vill spendera skjortan. Översizad lädershopper från Topshop.
T-Shirt: Burfitts t-shirtar är finast i Sverige

Night
Väska:
Aftonväskor blir ofta för nätta och gulliga för min smak men den här med kedjor från Accessorize funkar i allra högsta grad
Skor: Powerpumps från Topshop!
Nagellack: Svart lack funkar fortfarande, speciellt om det kommer från Chanel.
Topp: Svart paljettsak från See by Chloé

Hotspot Top 10 - Best of S/S 08

image1859

Som
sig bör efter avslutade modeveckor listar jag mina 10 favoriter med motivering.

1. Marni (samma) - Även förra säsongen hamnade Marni på plats nummer ett. Jag vet inte om det är för att Marni ligger så otroligt rätt i tiden eller om det helt enkelt är för att Marni är min grej. Färgerna, kjolarna och mönstrena är dock fantastiska oavsett orsak till min affektion.
2. Proenza Schouler (upp) - Har jag bevakat ett tag och de blir verkligen bara mer och mer strålande för varje säsong. Den senaste var helt enkelt enastående! Smickrande, välarbetat och sofistikerat!
3. Preen (upp) - Björn Borg nya kollektion White presenterades som fräscht 80-tal, det är precis vad jag refererar till när jag ser Preens underbara kollektion. Stark, fräsch och kvinnlig!
4. Dries van Noten (Ny) - För en mönstermaniac som jag kan man inte annat än att älska Dries vårkollektion. Färger, mönster och glädje!
5. Prada (Ner) - Det finns ingen som kan göra så sammanhållna kollektioner som Miuccia. Det är verkligen fantastiskt hur hon lyckas vara så nyskapande men ändå alltid så "Prada". Kjolarna, mönstrena och stylingen!
6. Maison Martin Margiela (Ny) - Ok, den största anledningen till att den här kollektionen hamnar på listan är på grund av min fascination för bandeau/bandage-tänket. Vilket här görs så bra så det motvierar en sjätteplats på Hotspots lista!
7. Miu Miu (Ny) -Kanske något färgad av den nationella stoltheten... Jag är dock helt såld på Harlequin-temat och de miu-eska färgerna! Färgerna, ränderna och materialen!
8. Marc Jacobs (Ny) - Äntligen är Marc Jacobs tillbaka i sitt fornstora jag! I sig är jag väl kanske inte helt såld på hela kollektionen rakt igenom men jag premierar mer än gärna att han återigen vågar vara mer kreativ än uppenbart kommersiell. Drömsk, kreativ och surrealistisk.
9. Chloé (Ner) - Även om jag verkligen tycker att Paolo har hittat formen för Chloé så tycker jag inte att den är fullt lika stark som föregående säsong men fortfarande väldigt tilltalande, bärbar och modern.
10. Alexander McQueen (Ny) - Alexander har aldrig varit någon personlig favorit men i och med att han blivit lite mer tillgänglig har något hänt. Hans F/W 07 kollektionen tilltalade mig på många plan men nådde inte riktigt hem. Den nya kollektionen som är elegant, klassisk och nyskapande på samma gång får stående ovationer.

Nykomlingar: Dries van Noten, Maison Martin Margiela, Miu Miu, marc Jacobs, Alexander McQueen

Vi har åkt ut från listan: Christopher Kane (inte dåligt men jag saknar det fantastiska hantverket), Burberry Prorsum (en upprepning av F/W 07-kollektionen i ljusare och tunnare material), Bottega Veneta (vackert och exklusivt som alltid men inte breath taking som de frasigt krispiga klänningarna från förra kollektionen), Behnaz Sarafpuor (kändes något platt), Nina Ricci (inte lika stark kollektion som Oliviers premiärkollektion för Nina Ricci).

Translation: 1. Marni - I just love everything about Marni. 2. Proenze Schouler - They just get better and better. 3. Preen - So fresh and powerful. LOVE! 4. Dries van Noten - For a pattern lover like me, its heaven! 5. Prada - She keeps the collection together in such a fantastic way. And the skirts....  6. Maison Martin Margiela -The Bandeau style gives me shivers! 7. Miu Miu - love the Miu-esc colours (?) and the harlequin theme. 8. Marc Jacobs - Finally he is back in his old creative mode again! 9. Chloé - Paolo has find the form for Chloé. So modern but wearable. 10. Alexander mcQueen - Never been a fan before but this is really good! Elegant and classic but still new and modern....

Pressvecka

26631-1859

Imorgon drar pressveckan igång vilket innebär att presskontoren visar upp vårens kollektioner. Schemat är onekligen fullspäckat och jag ska verkligen försöka hinna gå på så mycket som möjligt. Det känns väldigt bra att jag kommer att få sällskap av min nya
deltidsassistent Josephine.

Naturligtvis kommer jag att hålla er underrättade och rapportera om godbitarna från de olika märkena.

Stilstudie - Clemence Poesy

image1857

Alla talar om
Clemence Poesy. Jag förstår verkligen varför. Den unga franska skådespelerskan som fått sitt stora genombrot i och med rollen som Fleur i Harry Potter är precis så chic, avslappnad och fransk som man bara önskar att man var. Under modeveckan i Paris satt hon första raden och överglänste nästan modellerna på catwalken. Jag gillar Poesy och tror att det här bara är början på en lång och fantastisk karriär. Om inte annat så vill jag iallafall se mer röda mattan-bilder, paparazzifoton och mingelbilder på den stilsäkra fransyskan. Snygg, snygg, snygg!

Le Labo - en parfymälskares våta dröm

26631-1856

Ni som "känner" mig genom bloggen vet att jag älskar parfymer nästan lika mycket som jag älskar kläder. På
Colette i Paris har världskända Le Labo ett litet parfymlabb. Le Labo hyllar den anrika konsten att producera en tilltalande parfym men det som gjort de världsberömda är det unika konceptet att man tillsammans med en labbasssitent kan komponera ihop en egen parfym. Du får själv döpa din parfym och på etiketten kan man även läsa vad parfymen är uppbyggd av. Naturligtvis finns även färdigkomponerade parfymer att tillgå för den som vill. Själv höll jag mig på behörigt avstånd från Le Labo-disken för hade jag väl närmat mig så hade jag kunnat bli stående där hela dagen, provande och luktande, vilket det naturligtvis inte fanns tid för.

Hot hot hot - Surrealism

image1855
Bilder: Marc Jacobs, Miu Miu, Prada

Konst har alltid influerat modet men kanske aldrig så starkt och påfallande som inför våren 2008. Musiken som alltid varit en tung, om inte den tyngsta, inspirationskälla för modedesigners har fått stiga åt sidan till fördel för en annan kulturform. Surrealismen är ismen som favoriseras och det abstrakta, ogreppbara och fantasifulla har inte varit så påtagligt i modet sen Elsa Schiaparellis dagar. Själva släpper jag fram små impulsiva applåder av lycka, kanske framförallt då jag tycker att det är fantastiskt att se hur Marc Jacobs återtar positionen som en av de kreativa mästarna, något som iallafall jag har saknat i de senaste kollektionerna (bortsett från den Art Deco-inspirerade F/W 07-kollektionen).

Translation: Art  obviously has an important influense on fashion right now. Surrealism being the most important ism of all. Just like back in the Elsa Schiaparelli days.

Dagens (önske)outfit

image1854

Imorgon drar en ny arbetsvecka igång. Pressvecka står för dörren och jag vill möta den bärandes följande:

Blus:
Fin blus som känns som en blandning av Marni och Prada.
Kofta: Stooor kofta från Topshop
Kjol: När det kommer till kjolar är modellen det avgörande. Philip Lim hittar ofta rätt!
Ring: Själv gillar jag inte att bära ringar men det är onekligen fint
Skor: Dries van Noten vet hur man gör skor!

Din stil

26631-1853

Nu är det återigen dags att samla in fina bidrag till Din Stil, Solo nr 1. Skicka högupplösta bilder (minst 900 kb) till
[email protected]. Rota fram en paradoutfit och knäpp loss med kameran!

Vilken klippa!

26631-1853

Josephine, vilken pärla! Nu undrar jag hur jag någonsin ska klara mig utan assistent i framtiden. Snabb, effektiv och benkoll, den perfekta assistenten helt enkelt - till råga på allt rolig och trevlig. Under dagen har Josephine fått blåsa ballonger, tejpa skor, sortera kläder, markera påsar, skriva listor och agera luftmodell. Naturligtvis har hon även varit ett oumbärligt smakråd med bra idéer och ärliga reflektioner.
Det har varit en superdag och jag tror att resultatet kommer att bli riktigt bra. Det bästa jag någonsin gjort. Jag vet...det säger jag varje gång men den här gången kändes det extra bra.

Tusen tack Josephine!

Håll utkik när Solo nr 1 2008 kommer ut i butik!

Rue Vieille du Temple

26631-1851


Rue Vieille du Temple i Marais är min favoritgata i Paris. Inte bara för att de trevliga barerna och restaurangerna ligger som ett tätt pärlband längs gatan utan naturligtvis även för den braiga shoppingen. Här är butikerna små och utbudet varierat, man kan hitta allt från små vintagebutiker till dyrare märken, som
Paul & Joe, som har egna butiker på gatan.

Några favoriter på Rue Vieille du Temple:
- Manoush Franskt märke med charmigt kvinnliga och välarbetade kläder som flirtar med en arty bohemstil. 75 Rue Vieille du Temple
- Olga  Här hittar man ett handplockat utbud av en mängd roliga märken. På Olga säljs bland annat en hel den nordiska märken som Acne och Baum & Pherdgarten men uppblandat med franska märken som Cacharel. 103 Rue Vieille du Temple
- Lesamie de Mesamy Mysig liten second hand butik. 60 Rue Vieille du Temple
- No collection Franskt märke med enkla men välarbetade plagg. Känns ganska skandinaviska i stilen. 96 Rue Vieille du Temple
- Ernest Trendig butik som jag tyvärr inte kan hitta exakta gatnumret till men går man längst Rue Vieille du Tempe så hittar man den.
- Vanessa Bruno Fransk designer som gör snygga och hypade kläder. Egen butik på 100 Rue Vieille du Temple.

I kvarteren runt Rue Vieille du Temple, på gatorna Rue Charlot och Rue de Patou, ligger fler trevliga butiker. På 41 Rue Charlot ligger bland annat Plagg som har bara svenska och skandinaviska märken.

Vinnaren!

26631-1850
Josephine Auen blev den jag valde som assistent för en dag! Josephines motivering var avslappnad och okomplicerad sen föll jag lite för att hon visste hur man hanterar ett strykjärn. Ha ha! Tusen tack för alla härliga bidrag, jag skulle vilja ha er alla på plats imorgon!

"Kaffe och strykning, inga problem!‏...jag lovar jag vet verkligen hur man köper kaffe och ett strykjärn det kan jag hantera."

Josephine - Jag har mailat dig information om var, när och hur! Vi ses imorgon!

399 kr

26631-1849

De här skorna har jag plockat inför plåtningen imorgon, tyvärr kommer de inte att användas då de är i storlek 37 och modellen har betydligt större fötter än så. Hur som helst är de riktigt fina! Grå sula och klack, lite fyrkantig tå, blanka och fina. Hur bra passar de inte med mina gråa Lindex-strumpor? Kanske inte de skönaste skorna jag har haft på mig men riktigt fina! Vill nästan inte lämna tillbaka....

Skorna är från
Wedins och kostar ynka 399 kr!

Breaking Fashion - V&R ger sig på väskor

image1848

Hur mycket vi än vill få det till att "it-väskan" är död så är det onekligen en kassako för modehusen. Parfym, väskor, skor och gimmickprylar det är där pengarna tjänas! Huruvida det är orsaken till att Viktor & Rolf ger sig in i väskdjungeln låter jag vara osagt men det är ju kanske inte helt vilt gissat att det är pengar som ligger bakom väsklanseringen. Skolinjen från Viktor & Rolf har tydligen blivit en succé och man hoppas naturligtvis på samma framgång när man nu utvecklar sig ytterligare på accessoarfronten. Själv känner jag mig kanske inte något direkt jättesugen på en V&R-väska, men man ska aldrig säga aldrig...

Translation: Viktor & Rolf is launching a new bag collection!

Jag älskar min klänning

image1847
Idag är det lite av varje som står på schemat. 11.00 är det
chatt på Aftonbladet, 12.00 ska vinnaren av tävlingen utses (har fått så fina bidrag så ni kan inte ana), sen ska jag ut för att komplettera med lite saker inför morgondagens plåtning och avslutningsvis ska jag ha möte med en tjej som sköter min ekonomi.

Kofta: See by Chloé
Klänning: Maje
Strumpbyxor: Lindex (de fina gråmelerade från förra året).

Translation: Cardigan: See by Chloé, Dress: Maje, Tights: Lindex

Tävling - Modeassistent för en dag

26631-1847

Jag får väldigt ofta förfrågningar från personer som vill jobba som assistent, praktisera eller praoa hos mig. Normalt har jag inget behov av en assistent men jag tänkte att det kanske vore kul att utlysa en tävling där någon kan få vara med mig som assistent när jag plåtar för SOLO. Det är otroligt kort varsel då jag plåtar nu på fredag (12/10). Det kommer nog inte att bli så mycket jobb (kanske lite strykning, hålla koll på lite kassar och tejpa skor) utan mer en rolig dag då du får vara med i studion tillsammans med modell, make-up artist, fotograf och stylist (mig). Vi börjar klockan 09.00 och håller på så länge det behövs (oftast inte längre än ca 5 timmar). Det enda du behöver göra är att skicka ett mail där du motiverar varför just du ska få vara min assistent för en dag.

Villkor: Maila ditt bidrag (OBS! endast ett) till
[email protected]. Märk Tävling! I juryn sitter jag, Karolina Skande och mitt beslut kan inte överklagas. Vinnaren utses imorgon, torsdag, kl. 12.00. Vinnaren kommer att annonseras på bloggen men även kontaktas via mail imorgon eftermiddag.

Dagens (önske)outfit

image1845

Idag vill jag tydligen se ut som om jag ska på rävjakt. Själv har jag aldrig varit en hästtjej men jag har en kompis som har typ 19 hästar och ett eget stall. Även om hästsport aldrig varit min grej så har jag alltid varit intresserad av att besöka min vän i stallet bara för de fina klädernas skull!

Armband: Nu kommer jag säkert få skäll för att jag "faktiskt har haft med samma armband typ 100 ggr", men det struntar jag i. Jag älskar mitt
One of a Kind, skulle gärna ha ett svart också.
Blus: En vit kråsblus vill jag ha, mycket krås ska det vara!
Kavaj: Japp, även jag älskar den röda sammetskavajen från Luella!
Byxor: De heta jodhpursen från Balenciaga
Skor: Perfekta stövlar från Mint & Vintage. Slitna och färdiga att användas!

Translation: Apparently I want to look like Im going on a fox hunt. Bracelet: one of a Kind, Blouse: Jacket: Luella, Pants: Balenciaga, Shoes: Mint & Vintage

Hotspot Obsessions

26631-1845

En helt ny säsong har presenterats och det leder naturligtvis till nya hang-ups!

Powerkvinnan från 80-talet: De här 80-talsreferenserna gillar jag. Glöm neonfärger, våfflat hår och taffliga tryck. Sofistikerat, kvinnligt och starkt!
Preen gör det så bra!
Tunna strumpbyxor: Efter tjocka heltäckande strumpbyxor börjar jag, konstigt nog, bli sugen på tunna svarta strumpbyxor igen. Eleonore är inne på samma bana och tydligen även Miuccia Prada. Det är jag, Eleonore och Miuccia med andra ord, ha ha. De tunna strumpbyxorna går väl ihop med powerkvinnan-stilen.
Fantasiskor: Jag vill ha glada, galna skor! Det känns helt naturligt att skorna får en central och belyst roll i och med alla otroliga skor som landar i butik våren 2008. Jag vill förstås ha redan nu!
Harlequin: Lustigt... Jag har under en längre period haft en "Hitta stilen" på gång med temat "Commedia dell'arte" det enda kruxet har varit att hitta några kläder som passar på temat. Tydligen tänker jag och Miuccia i samma banor igen då hon inför våren lanserar en hel Harlequin-kollektion. Min "hitta stilen" på temat får helt enkelt vänta till i vår.
Vridna tyger: Tyger som lindas och vrids runt kroppen känns tilltalande, vet inte riktigt varför. Speciellt när det är tunna, tunna tyger som lindas över en tight lite trasa. Precis som hos Preen.

Translation: A new season is served which means new things to obsess about! Power woman from the 80's - forget about fluo and tacky text t-shirts, sophisticated and powerful, thats how I like my 80's. Thin tights - I want thin tights, just like Miuccia does. Fantasy shoes - The shoes should be crazy and happy yet beautiful. Harlequin - I have thought about if for so long, obviously; so has Miuccia (yet again). Twisted fabric - tight around your body, ooooh!

Martin Grant

26631-1844

När jag var i Paris hann jag även med att gå på
Martin Grants visning. Kollektionen var väldigt bärbar och vissa delar riktigt tilltalande. Showen var långt ifrån lika spektakulär som Elie Saabs och uppläget kändes mer likt det man är van vid på svenska visningar.
Efter en hel dag på stan och därefter över 1 timmes köande i mina skyhöga Marc Jacobs-klackar var jag helt enkelt tvungen att byta om till mina platta ballerina-skor så fort jag blev insläppt, väldigt o-fashion men min rygg höll på att gå av. En trevlig brittisk journalist log snällt mot mig och sa "I loved the shoes you were wearing but I know how you feel". Ha ha, medaljens baksida.
I vimlet stötte jag även på en tjej från WGSN som jag bekantade mig med under Stockholms modevecka, jag som trodde att jag inte skulle känna en själ. Modevärlden är bra liten...

Det var iallafall en fantastisk upplevelse och jag har redan börjat planera min resa inför nästa race.

Hitta stilen - Jack the Ripper

26631-1843

Kanske något teatralt men jag hävdar ändå att inspiration finns att hämta på temat. Huvcapen känns tilltalande, så även de smala byxorna. Herrskorna funkar fortfarande och den höga hatten har vi ju sett nyligen på bland annat Mary-Kate Olsen. Röda naglar är aldrig fel, det gäller även den vita blusen. Jag är fortfarande på jakt efter ett gammaldags ur på kedja. Kanske inte allt på en gång dock... Eller varför inte förresten.

Byxor:
Smala svarta byxor är fint!
Blus: Fin blus från 3.1 Philip Lim
Ur: Randomly framgooglat. Jag gillar typfonten på siffrorna.
Hatt: Ingen ripper utan hatt
Nagellack: Blodrött....
Huvcape: Stella McCartney. Cape är inte helt dumt
Skor: "Herrskor" från Golden Goose

Spara eller slösa på Aftonbladet

image1841

Den här veckan ger jag mina bästa spara/slösa-tips på Aftonbladet. För alla som har PLUS det vill säga.


International Herald Tribune

image1840

Innan jag åkte till Paris blev jag,
som många säkert redan vet, intervjuad av den eminenta dagstidningen International Herald Tribune. När jag var i Paris fick jag reda på att artikeln hade blivit publicerad så då var jag naturligtvis tvungen att leta reda på första bästa tidningsbod och ivrigt läsa igenom artikeln på gatan. För säkerhets skull köpte jag två exemplar... Skoj!

Dries van Noten

26631-1839

När jag besökte Dries van Notens butik på Quai Malaquais i Paris, butiken var förövrigt helt fantastisk, hade butiksbiträdet på sig den
fina hjärtblusen som jag vid ett flertal tillfällen har kollat in på Browns. Den var så fin i verkligheten att jag var snudd på galen nog att köpa den till det hutlösa priset 3000 kr. Jag hade utan några betänkligheter kunnat kombinera den med uteslutande Driesmärkta kläder, som ovan. Om jag var miljonär det vill säga.

PS. Rolig kuriosa - när jag var i butiken var även John Rocha och hans fru där. Lustigt det där, att vara designer och köpa någon annans plagg. Eller det kanske det inte alls är, vad vet jag.


Status

26631-1838

Nu är jag tillbaka, nöjd och belåten, från dagens tur på stan. Som en trevlig bonus träffade jag
Linn som också var ute och jobbade så vi tog en välförtjänt lunchpaus tillsammans och slog följe en bit på vägen. Jag hade även stämt träff med en annan glad bloggare som kanske ska ta över min cacharelklänning.
Sjukläget är under kontroll men det blir nog ingen Modettefest för mig. Tråkigt, för jag vill se Eleonores t-shirt och sista numret av tidningen.

Urk

image1836

Idag känner jag mig risig men det finns inget som heter sjukskrivning i mitt jobb och idag ska jag till råga på allt plocka kläder hela dagen lång. Vanligtvis kul, idag sådär. Ikväll är det
Modettefest så jag hoppas verkligen att det känns stabilare till dess.

Kavaj: Cacharel
T-Shirt: Marc Jacobs
Jeans: Acne
Skor: Converse
Scarf: Från St:Petersburg
Armband: One of a Kind

Translation: Im feeling off. Jacket. But I have a lot of work today before a shoot on Friday. Cacharel, T-Shirt: Marc Jacobs, Jeans: Acne, Shoes: Converse, Scarf: From StPetersburg, Bracelet: One of a Kind

Kong

26631-1835
Bilder: HBO och Hotspot

Högst upp i Kenzohuset vid Pont Neufs brofäste ligger restaurangen Kong. Det var här Carrie träffade Alexandr Petrovskys före detta fru i
Sex & the City. Dålig service är en annan sak som restaurangen har gjort sig känd för och efter en lunch på Kong kan jag bekräfta att det är ett rykte som faktiskt innehåller en hel del sanning, men en slö och nonchalant personal vägdes onekligen upp av den magnifika utsikten över Seine och Pont Neuf.

Julia Restoin Roitfeld eller kanske Margherita Missoni?

26631-1835
När jag kom ut från
Elie Saab-visningen var det stor uppståndelse kring en söt liten tjej som var inne på området. Fotografer sprang som galningar och redaktörer rusade fram med anteckningsblocken i högsta hugg. Själv råkade jag hamna mitt i tumultet och passade på att fota den lilla tjejen innan hon blev helt överrumplad och jag bortskuffad. Jag har inte fått det bekräftat, men jag skulle kunna tänka mig att den snygga tjejen var Julia Restoin-Roitfeld, dotter till Carine Roitfeld. Bara på modeveckan... Bara på modeveckan....

Nya bud - kan det vara Margherita Missoni?

Translation: Might this be Julia Restoin Roitfeld? One thing is for sure, she (who ever it is) caused a big stir when she apeared at the Fashion Week Area in Paris.

Shop Paris

26631-1830

Det blev iallafall lite shopping i Paris! På rue dÁlésia ligger ett gäng outlet-butiker vägg i vägg med varandra. Cacharel är ett av många märken som har en välsorterad outlet-butik på den ganska ocharmiga gatan. Det var där jag hittade den här fina cacharelkavajen. Den har
fantastiskt fina detaljer och sitter som ett smäck. Under 1000-lappen - det är väl ändå att betrakta som ett fynd?
26631-1831

Även Sonia Rykiel har en outletbutik på rue dÁlésia. Här kunde man köpa de signifikanta halsdukarna per meter, betydligt billigare än i de vanliga butikerna. Jag köpte 2 meter i fin blå/turkos färgskala. Den kommer att vara fin till min svarta kappa i vinter. Eftersom man köper halsduken per meter får man med en liten Sonia Rykiel-lapp att sy på själv.
26631-1832

Jag älskar Diptyques doftljus! Min favoritdoft Narcisse har varit omöjlig att få tag på här hemma i Sverige på senare tiden så när jag hittade den på Le Bon Marché till ett betydligt billigare pris än här hemma var det inget snack om saken.

Ingen överdriven shopping men jag känner mig nöjd! Det känns bra att handla franskt när man är i Frankrike. Ta seden dit man kommer, eller nåt.

Breaking Fashion News - Miuccia gillar Liselotte

image1828

10 dagar innan
Miu Mius visning ringer telefonen hos svenska illustratören Liselotte Watkins. Miu Miu har sett hennes illustrationer och vill ha dem med i S/S08-visningen. Coolt! Det är två saker som fascinerar mig något oerhört i denna historia. 1. Det är så imponerande att de har koll på Liselottes fantastiska illustrationer. Vem hittade bilderna? Miuccia själv? 2. 10 dagar innan visningen, herregud, det är inte vad jag kallar framförhållning. Jag undrar om det är så det funkar eller om det bara är Miuccia som gillar att jobba med sjukt korta deadlines.

Så skoj!! (tack för tips Qelly)

Translation: Miu Miu used illustrations from swedish illustrator Liselotte Watkins in the S/S 08 collection. Cool!

Läs mer

Your kisses are wasted on me!

26631-1828

Så kan man bocka av att man varit på modevisning i Paris också. Den första visningen var Elie Saab. Elie Saab är ett av de modehus som är inbjudet att tillverka Haute Couture, men det var naturligtvis Pret-a-porter-visningen som jag gick på. Haute Couture-influenserna var dock tydliga kollektionen igenom.
Förväntansfull och lite nervös såg jag till att vara på plats i tid vilket gjorde att jag var en av de första att bli insläppta i lokalen (som var enorm). Jag blev placerad på 3:e raden vilket var en postitivt överraskning, jag trodde att jag skulle få stå längst bak i ett trångt hörn. Efter det att jag blivit tilldelad min plats var det bara att luta sig tillbaka och betrakta det underhållande skådespelet.
Dita von Teese satt på första raden mitt emot mig och hon var ständigt uppassad av fotografer och TV-team. Jag tyckte mig även se en skymt av Carine Roitfeld från franska Vogue men det vågar jag inte ta gift på. I övrigt drällde det av chica moderedaktörer från världens alla hörn. En iaktagelse jag gjorde var att alla supertrendiga unga människor med mer exprimentell stil satt på de bakre raderna medan de främre raderna var vigda åt äldre välklädda damer och gentlemen. Jag gillar det, tanken på att man jobbar sig upp och förtjänar sin plats på första raden.
Visningen var spektakulär även om kläderna kanske inte riktigt är min personliga stil. Showen inleddes och avslutades med The Pipettes "your kisses are wasted on me" som har fastnat på min hjärna sedan dess.

Nu har jag blodad tand och vill inget annat än att åka runt på de stora modeveckorna!

PS. Bra bilder på kollektionen finns naturligtvis på Style.com

Translation: Elie Saab - My first Paris Fashion Show. It was everything I had expected and more. Spectacular! Now I want to visit all the international Fashion Weeks!

Streetstyle Paris

26631-1826

Min ambition var ursprungligen att fota alla coola Parisiskor (?) som jag stötte på under min resa men i allt virr varr hanns det inte riktigt med. Jag lyckades iallafall fånga 4 snygga tjejer som jag stötte på i mina favoritkvarter, Marais. Jag grämer mig att jag inte hade tid och tillfälle att fota fler snygga människor på gatan för tro mig, det kryllade av dem!

Translation: My ambition was to get alot of cool streetstyle pictures from Paris but in all the chaos I lost track. A shame since I saw alot of cool and beautiful people. I did manage to capture 4 of them.... Better than nothing.

Sartorialisten ställer ut på Colette

image1825

Colette må vara något överreklamerat men ett besök är ändå obligatoriskt när man är i Paris. Den här gången hängde en utställning med Sartorialistens bilder på väggarna, jag kände igen en hel del från hans Stockholmsbesök.
Till vänster visar jag stolt att jag fått tillåtelse från Colettes pressavdelning att fota inne i butiken, normalt är de väldigt restriktiva med det. Jag håller även stolt upp en guidebok som jag köpte, till ingen nytta skulle det visa sig - jag råkade nämligen välja en fransk utgåva (talar inte ett ord franska).

Translation: Colette might be overstated but a visit is still a must when in Paris. The Sartorialist had an exhibition on the walls. I recognized some pictures from Stockholm. In the left picture Im just proud being aloud to take pictures inside the store (they are very picky when it comes to that).

Au Revoir Paris

image1824

Hemma i Stockholm! Dagens outfit-bild är plåtad imorse i
hotellets trädgård - redo att checka ut. Trots fullt schema och otrolig effektivitet så hann jag knappt hälften av det jag planerat för mina två dagar, men så är det väl alltid. Jag kan dock utlova visningsrapporter, shoppingtips och bilder på vad jag själv fyndat. Håll ögonen öppna!

Kavaj: Cacharel (nyinhandlad)
Klänning: Malene Birger
Scarf: Från St:Petersburg
Skor: marc by Marc Jacobs
Resväska: Mulberry
Väska. Prada
Strumpor: Mörkgrå melerade från Lindex (årets variant, de är fina!)

Translation: Im back from Paris: It was fabulous but I didnt have time to do half of the things I wanted. Reports from the shows, a shoping guide and my own finds is to be expected in the near future. Jacket: Cacharel, Dress: Malene Birger, Scarf: St:Petersburg, Shoes: Marc by marc Jacobs, Weekend bag: Mulberry, Bag: Prada

Paris here I come!

image1823
Bild: Fantastisk Thierry Mugler-illustration

Nu åker jag till Paris och lämnar datorn hemma. Men jag är tillbaka redan på söndag, förhoppningsvis med massor av trevligt bloggmaterial.

Ha det gott!

Translation: Im off to Paris. I'll be back Sunday!

Fokus på mönster en masse

26631-1822
Från vänster: Prada, Luella, Emilio Pucci, Anna Sui, Proenza Schouler

Tro mig, än är det långt kvar till ämnet patterns är fardigavhandlat här på bloggen, för det har väl inte gått någon bloggläsare förbi att jag just nu är på en ständig jakt efter det perfekt mönstret. Blommigt, rutigt eller grafiskt spelar ingen roll. Det ser minst sagt lovande ut inför våren. Favoriterna är helt klart
Pradas fantastiska blommor, Proenza Schoulers smakfulla mönster och Balenciagas underbara färger.

Translations: Im not done with patterns yet... It looks like we have a very bright spring ahead of us when it comes to that matter.

Hasseludden Yasuragi

26631-1821

Elin tog med oss på flådigt japanskt SPA,
Hasseludden Yasuragi. Själv fick jag en klassisk japansk massage, Shiatsu. Linn fick en exotisk klang-massage och alla tre provade på färg-terapi. Sen blev det även en hel del bad i vår privata källa som hörde till rummet. Helt fantastiskt!

Tack söta Elin!

Dagens (önske)outfit

image1820

Det känns som om det här kunde vara den ultimata outfiten för dagen. Hm, kanske inte heeelt olik det jag har på mig...

Strumpbyxor: Jag har aldrig haft
Falke men jag har hört att de ska vara bra
Tröja: APC:s fina stickade tröja har varit med förr.
Halsband: Fint halsband med onyx från Julie Sandlau
Stövlar: Gillar de utan dragkedja bättre men när man shoppar i fantastin kan man ju äga båda
Kjol: Min fina Dagmar-kjol!

Translation: This feels like the perfect outfit for the day. Not all that different from what Im wearing. Tights: Fsalke, Sweater: APC, Necklace: Julie Sandlau, Boots: Acne, Skirt: Dagmar

Stök!

image1819

Inte nog med att man ska packa inför en natt på okänd ort, jag måste även strukturera och få allt klart inför min stundande Paris-resa (avresa imorgon). Mitt i allt kaos lyckades jag dessutom förstöra F8-knappen på datorn. Kanske den minsta använda tangenten men datorn blev ju så ful...  Man kanske kan köpa en ny knapp från
Vaio?

Tröja: Kookai
Kjol: Dagmar
Scarf: St:Petersburg (U, det kan var den mest välanvända present jag någonsin fått - tack!)
Skor: På fötterna har jag som vanligt mina Acne
Armband: ÅsahjärtaNiklas och One of a Kind

Translation: In the total kaos trying to plan a night at an unknown destination and a weekend to Paris I accidently destroyed the F8 key, damn!  Sweater: Kookai, Skirt: Dagmar, Scarf: From St:Petersburg, Shoes: Acne, Bracelet: åsahjärtaniklas and one of a kind

What to wear?

image1818

Jag lider generellt av något trytande fantasi just nu när det kommer till vad jag ska ha på mig. Det faktum att jag inte har en aning om vad jag ska göra idag gör inte saken lättare. Rara
Elin Kling har kokat ihop en överraskning åt mig och Linn som innebär okänt äventyr från kl. 14.00 idag till imorgon bitti. Det ska bli galet spännande men vad har man på sig när man inte har den blekaste om vad man ska göra?

PS. Som bonus får ni se en liten del av min mycket ostylade och stökiga garderob!

Translation: My sweet fashion editor at Solo is taking me and my co-worker out on a surpise over the night. What do you wer when you havent got a clue on what you are about to do?

Vissa likheter

26631-1817
Jag fördjupar mig ytterligare i
Balenciaga-visningen... Vissa vill kanske hävda att det är föga nyskapande och innovativt att ligga så nära Cristobals orginaldesign från 1959. Personligen uppskattar jag tillvaratagandet av modehusets designarv. Må så vara att jag är något konservativt lagd i den här frågan men jag tycker ändå att det är trevligt att behålla själen i ett modehus med en så rik historia. Vad tycker ni? Har Nicolas idétorka eller är han ett geni som vet hur man bevarar ett anrikt varumärke på 2000-talet.

Translations: There are obvious similarities between the original Cristobal design from 1958 and the latest Balenciaga show designed by Nicolas Ghesquière! Some might say that Nicolas isnt very innovative in his latest collection. I must say that I like the fact that he honors the enheritage and history of the historical brand Balenciaga.

Sneak Peak - Balenciaga S/S 07

26631-1816

Jag antar att det är fler än jag som varit nyfikna på Balenciagas S/S 08-visning. Jag har dammsugit internet för att snoka reda på de första bilderna. Jag tycker att det ser ut som Nicolas
återigen har använt sig av Balenciagas signifikanta cylinderformer (som F/W 06), futuristiska inslag (som S/S 07) och många fina prints (som F/W 07). Man skulle nästan kunna säga att kollektionen är en mix av hans 3 senaste kollektioner för Balenciaga. Den här lilla försmaken gör mig helt klart sugen på att se mer. Kom igen Style.com, ladda upp bilderna nurå!

Translation: I guess Im not the only one being anxious to see the Balenciaga show. I searched the internet to find hot new pictures. The collection is, according to me, a mix of the 3 latest collections for Balenciaga designed by Nicolas. Yet again we see the cylinder shape (F/W 06), the futuristic esthetics (S/S 07) and powerful patterns (F/W 07). Give me more! Style.com - upload the pictures!

Dagens (önske)outfit

image1814

Art Deco your own way! Perfekt tisdagsklädsel!

Blus: Art Deco-blusen är från
Marc Jacobs F/W-kollektion
Väska: Jag gillar Burberrys Knigt Bag!
Nagellack. Lacken från Rescue Beauty lounge hypas titt som tätt i fräna tidningar. Själv har jag aldri provat men glamour puss ser ut att vara en nyans helt i min smak.
Jeans: Själv har jag börjat använda min Acne hex pure väldigt frekvent så ett par Hex i Lena vore kanske en investering att överväga.
Skor: Hösten hestaste ankelboots?

Translation: The perfect outfit for a dul tuesday. Blouse: Marc Jacobs, Bag: Burberry, Nails: Rescue Beauty Lounge, Jeans: Acne, Shoes: Miu miu.

Vinnarna!!!

26631-1782

Så var det dags att kora vinnarna till smyckestävlingen. Tack för fantastiskt många och bra bidrag!

Disa Tersmeden
Tove
Moa Andersdotter
Frida Claesson
Linda K
Merit Melin
Helena Ringström
Ebba Hedlund
Johanna Svedström
Frida Johansson

GRATTIS! Alla vinnare kommer även att bli kontaktade via mail inom de närmsta dagarna.

Hotspot på studiebesök - Solo-Redaktionen

26631-1812
Bilder: Sid 1 - På väggen sätts alla sidor av tidningen upp allteftersom de blir klara. Solo har just varit i lämning, därför var väggen helt tom vid mitt besök. Elin Kling anländer till jobbet, något krasslig men ändå på benen. Fina visitkort som självklart är rosa. Sid 2 - Carin jobbar som reporter och skriver texter för brinnande livet. Chefredaktören Karin har travar att ta tag i. Musiken står konstant på och i en kartong finns ett gigantiskt utbud att välja bland.

Idag var jag på besök på Solos redaktion. Jag ställde redaktionen mot väggen och frågade en rad frågor om hur det är att jobba på en tidning.

Solo är en liten redaktion med endast 5 anställda:
- Chefredaktör Karin är chef och ansvarig för hela tidningen. Rollen som chefredaktör är ofta administrativ av naturen då man har yttersta ansvaret för att tidningen ska bli klar i tid. Karin försöker dock att jobba med innehållet i tidningen och producera material så ofta och mycket som hon bara kan
- Art Director Jessica ansvarar för layouten av tidningen. Jessica godkänner alla bilder och ansvarar för eventuella förändringar av tidningens form
- Reportrarna Carin J och Carin K står för en stor del av innehållet och producerar de flesta artiklarna och reportagen i tidningen.
- Moderedaktör Elin ansvarar för modeblocket på 30 sidor. Hon har kontakt med frilansare, bokar modeller och fotografer, väljer bilder etc.

Jobbet
Mycket av tiden när man jobbar på en tidning går åt till administration - adresser som ska hittas, köpställen som ska listas, paket som ska packas, texter som ska korras, fotografer som ska ringas, bud som ska bokas etc. Men sen består det förstås även av en hel del idéarbete, research och skrivande.
Frilansare
På Solo jobbar man mycket med frilansare för mode- och skönhetssidorna. Normalt sett jobbar de med fasta frilansare som återkommer i varje nummer då det leder till en bra relation där arbetet flyter snabbt och problemfritt. De flesta frilansarna har de hittat genom rekommendationer från vänner och kollegor i branschen men Karin som är chefredakör berättar att de håller benkoll på bloggar och personer på internet. De har till exempel en tjej som rapporterar från Los Angeles, henne hittade Karin efter att ha googlat på internet.
Bakgrund
Karin säger att en journalistisk utbildning helt klart är att föredra om man vill ge sig in i tidningsbranschen men att det är långt ifrån en nödvändighet. Själv är hon en självlärd tidningsjunkie som älskar att skriva. "Man måste älska att skriva" säger Karin när hon ska lista de viktigaste egenskaperna för att bli en bra tidningsmakare.
Fördelar
Många föreställer sig att jobbet på en tidning innebär glassiga tillställningar, drivor med lyxiga gåvor och privata möten med snygga kändisar. Visst är det en del av jobbet, men långt ifrån hela sanningen. De flesta redaktioner får en hel del skönhetsprodukter för att ha till produkttester och recensioner, dessa skickas oftast runt bland redaktionsmedlemmarna för att testas. I Sverige är det dock ytterst ovanligt (om det ens existerar) att redaktionsmedlemmar får kläder och dyra saker skickade till sig för privat bruk. Gratis designväskor är med andra ord bara att glömma.
Arbetstiden tillbringas på redaktionen, det är med andra ord ett vanligt 9-5 jobb. Ibland får man kanske gå på någon tillställning eller göra en intervju utanför arbetstid vilket kräver att man kan vara flexibel med sina arbetstider.
Visst får man träffa en hel del kändisar om man jobbar på en tidning, oftast rör det sig om svenska kändisar men ibland kan det bli en telefonintervju eller på-plats-intervju med någon internationell stjärna.

SOLO - Tusen tack för att ni ställde upp!

Snabba puckar!

26631-1809

I fredags beställde jag
en klänning från Net-a-Porter. Idag vid lunch anlände den från England. Det är vad jag kallar snabb service.

PS. Den är fiiiiin!

Translation: Friday afternoon I placed an order on a dress from Net-a-Porter, it arrived today at lunch. Fast service!

Utflykt

image1808

Nu på eftermiddagen ska jag iväg på en liten utflykt. Rapport kommer!

Tröja: Max Mara
Kjol: Dagmar
Skor: Acne
Scarf: Från St:Petersburg
Väska: Chloé
Armband: ÅsahjärtarNiklas, A.V Max, One of a Kind

Translation: This afternoon Im heading out on a field trip. Sweater: Max Mara, Skirt: Dagmar, Shoes: acne, Scarf. St Petersburg, bag: Chloe, Bracelet: Av Max, åsahjärtaniklas, one of a kind

Breaking Fashion News - Unik garderob till salu!

image1807

Nan Kempner, redaktör på både Harpers Bazaar och franska Vogue, gick sorgligt nog bort 2005 i emfysem. Till förmån för forskning säljs nu hennes unika och storslagna garderob på auktionshuset Christie's. Hennes samling av kläder var tydligen enorm och innehöll allt från en vacker aprikosfärgad Dior-klänning daterad 1968 till en modern mockajacka från Michael Kors kollektion från 2004. Yves Saint Laurents välskräddade maskulina stil var en favorit så i samlingen kan man hitta en mängd fantastiska plagg från modehuset daterade från 60-talet fram till 2000-talet. Plaggen kommer att säljas i sammansatta kombinationer där utropspriset kommer att ligga mellan 200-2000 dollar.

Translation: Late Nan Kempner's, editor at Harpers Bazaar and french Vogue, wardrobe is being auctioned at Christies. The collection includes fabulous pieces dated back to the 60's.

Must Love

26631-1807
Jag är enkelspårig. Just nu fokuserar jag (nästan) all
min uppmärksamhet på mönster. Pradas blommönstrade kjol frambringar en känsla av stort välbehag! Den påminner mig om en klänning som vi hade på vinden när jag var barn - jag undrar om den finns kvar. Måste fråga mamma.

Translation: I only have eyes for patterns right now. Best in class - Pradas floral print skirt. Absolutely amazing!