header to ads



Gott nytt år

Gott Nytt år!

Project Runway

TV 3 kommer under våren att sända en ny serie, project runway, som iallafall jag kommer att sitta bänkad framför. Med start den 9 januari och med Heidi Klum som programledare börjar nämligen en dokusåpa där unga designers tävlar om att bli nästa heta designnamn och varje vecka blir någon utröstad (klassisk dokusåpa dramaturgi). I USA har serien blivit en succé och efter en säsong har den redan fått en Emmy-nominering. Amerikanska Elle, som inte är sena att haka på succén har inför den nya säsongen valt att producera Magazine Project Runway, en tidning helt dedikerad till serien...

I mina öron låter det helt klart som ett program värt att följa!

Hot hot hot - Acne s/s 06

26631-142

Oj oj oj, jag hittade snygga bilder på
Acnes s/s 06 kollektion hos Julia och det såg riktigt riktigt bra ut. Jag måste nog köpa de där höga jeansen trots allt!!! Åh, jag kommer att vilja ha allt ur nya kolleketionen, spana bara in den vråltuffa klänningen eller de urcoola beiga byxorna. Midjan är hööög på allt och det är sååå snyggt!

Rea

Har precis kommit tillbaka efter en snabb vända på stan.  Hittade faktiskt ingenting jag direkt kände att jag ville ha, eller på Natalie Schuterman hade jag kunnat tänka mig det mesta men 30% på en Missoni-kjol som kostar 7000 är inte direkt vad jag kallar reafynd.

Provade de nya Acne-jeansen med superhög midja. Hmm, kändes mycket ovant och mina lår tyckte inte att de gjorde sig till sin rätt i dem (läs, jag har för tjocka lår!). Men jag kan tänka mig att det är mycket av en vanesak, om ett par månadet kommer hela stan springa runt med dem och då kommer jag ångra att jag inte slog till direkt. Hmm jag vet varken ut eller in...

Gårdagens outfit

26631-141

Så här såg jag ut igår när jag var ute med hela tjocka släkten och åt middag.
Sidentunika: Fynd från vinden
Svart skärp: Sand
Tulpankjol: Stella for H&M
Svarta strumbyxor
Svarta pumps med öppen tå och stor rosett

What's hot and what's not - Johnnys flickvänner

Jag blev så inspirerad av min Vanessa stilstudie att jag var tvungen att fortsätta spinna lite på Johnny-temat. Han har ju haft en del "heta" girlfriends om man säger så....
26631-140
Upp: Kanske onödigt att åter igen påpeka det uppenbara,
Vanessa att cool! Hon vinner garanterat på att köra på sin lite Greta Garbo mystiska image.
Mitten: Kate har om möjligt varit ännu "hetare" år 2005 än när det begav sig med Johnny, de var definitivt ett par att räkna med "back then". Men någon gång måste Kates stjärna falla, eller?
Ner: Trots den stora uppmärksamheten kring  "snattarskandalen" (ett plus för de snygga Marc Jacobs kläderna i rätten!!!) och ett kontrakt för Marc Jacobs för ett par år sen så känns Winona överraskande nog ganska ointressant. Hur var det nu igen, var Reality Bites hennes senaste stora  film (visst känns det lite så)?

Stilstudie - Vanessa Paradis

Färgstark som bara den och en av få kvinnor som inte bleknar totalt bredvid den excentriska Johny Depp. Alla minns vi väl Vanessas första och troligtvis sista riktigt stora hit "Joe Le Taxi", sedan dess har hon provat på en karriär som modell för bland annat chanel (underbara bilder). Framförallt har hon dock gjort sig känd som Johny Depps maka. Vanessas stil är oslagbar och hon lyckas alltid till 100% utan att för den sakens skulle följa varenda trend och se ut som alla andra. Tummen upp för Vanessa!

Rea på webben

26631-139
Det snackas mycket om reorna så här års. Mitt tips är att inte glömma bort alla grymma reor på alla webbshoppar. Om jag hade varit miljonär hade jag till exempel köpt följande på webbreor idag.

Marc Jacobs boots från:
Shopbop
Marc Jacobs wedge boots: Shopbop
Alexander McQueen plädkofta: Net-a-porter (så gärna som jag ville ha den koftan när den kom, oj oj oj)
Bottega Veneta väska: Browns
Missoniklänning: Browns
Catherine Malandrino kläning: Shopbop

Beställt från H&M

26631-138

Jag har precis lagt en beställning på H&M. Jag vet inte riktigt hur nöjd jag blev, men jag kan ju trösta mig med att beställningen gick på under 300 kr så blir det total katastrof så gör det ju faktiskt inte så vansinnigt mycket. Jag beställde ett svart linne (har letat som en galning efter ett plain svart linne att ha under tröjor etc om kvalitet och modell är ok ska jag beställa ett gäng) och svarta cityshorts (hm, mycket talar för att de kommer att sitta sådär men det är värt ett försök antar jag).

Mulberry rea!

26631-137

Upptäckte att de reade ut min underbara Jaquetta på
mulberry.com i färgerna oak, choklad och svart. Känns lite deppigt, men jag har varit så nöjd med min jaquetta under hela hösten så det gör faktiskt inte så mycket. Jag har hört rykten om att Marina Kereklidou har en jaquetta i oak (precis som jag) vilket känns bra då jag tycker att Marina har utomordentlig smak och stil!

What hotspot wants

26631-136
Just nu vill jag helst av allt fynda något av följande:
Boots i mocka och läder: Skorna på bilden hade varit super om det inte var för v-ringningen fram på skaftet. Jag får fortsätta leta!
Kortärmade koftor: Så sött! Perfekt att ta fram på vårkanten.
Breda resårskärp: Sååå schnyggt. Speciellt Missonis randiga som jag hade använt varje dag om det var mitt!
Jeansen med den höga midjan: Är mycket intresserad av Acnes nya modell. Gillar Acne och kommer med största sannolikhet äga den nya höga modellen inom snar framtid!

2005 Året som gått - klänningar

26631-135
Issa: Hela modebranschens absoluta favorit år 2005. Hysterin var troligtvis värre i England, men Domain på Birger Jarlsgatan sålde nog en hel del
Issa-klänningar under 2005 även här i Sverige.
Diane Von Furstenberg: Om Issa var modevärldens klänningfavorit 2005 så var definitivt Diane Von Furstenbergs wrap-klänningar allas favorit 2005. Jag vet att jag tjatat om dem men jag känner att det vore "tjänstefel"att inte nämna den legendariska klänningen i detta sammanhang.
Vintage-dress: 2005 was all about vintage... Stjärnorna gick röda mattan med flotta vintageklänningar från Dior (Paris i vintage Dior) och chanel (Kirsten i vintage chanel) men det var lika populärt att hitta en söt lilla-huset-på-prärien-klänning i närmsta second hand affär. Den som inte hade en vintageklänning 2005 var helt enkelt inte en "riktig" fashionista!
 

Gårdagens outfit

26631-13526631-135

Så här fin var jag igår när jag gjorde stan. En mycket trevlig kväll som började på Grand hotell sedan drink hos en bekant på Strandvägen och till slut bar det av till ett överfullt Sturecompagniet.

Knutblus: Massimo Dutti
Svart Tulpankjol: Stella for H&M
Pumps med rosett: Marc Jacobs
Halsband med silverberlock
Svarta strumbyxor
Mörkt nagellack från Essie.



Fynd från vinden

Vinden gav en förvånansvärt bra skörd.  En toppfin svart coctail-blåsa i 50-tals stil, en midnattsblå sidenkavaj med gulbroderier på krage och arm, en svart sidentunika med små rosa blommor på och sist men inte minst ett par ormskinnspumps med tjock klack och rundad tå kommer att få flytta med mig in till stan i eftermiddag. Ska försöka lägga upp bilder så snart som möjligt!

Shoppa på vinden

Idag är det dags att åka tillbaka till stan efter en julhelg hos mamma och pappa. I eftermiddag ska jag träffa en vännina på Grand Hotell för ett glas vin, sen ska vi dra vidare på en drink hos en bekant. Funderar på att ha på mig min nya champagnefärgade knytblus, svarta Stella for H&M kjol och min korta pälsjacka. Nu ska jag dock ta mig upp på vinden för att se om jag kan göra några fynd!


God Jul!

God Jul!

Min nya väska

26631-133
Botkier Mini Holster

Jag är så glad för min nya väska så jag måste lägga upp en bättre bild på modellen. Min hemmafotade bild gjorde inte väskan rättvisa! Min är dock i en superfin ljus grön/grå färg (se bild ett par inlägg ner) som kommer att bli perfekt i vår.

2005 Året som gått - frisyrer

26631-132
Flätat: Väldigt sött och väldigt poppis andra hälften av 2005.
Mittbena: Med Sienna i spetsen följde en drös med sängkammarrufsigt hår. Mittbenan visste var den skulle sitta 2005.
Hollywoodhåret: Långt, blankt, vågigt och med en perfekt uppklippning - det var drömmen 2005. Plattången hade man inte mycket användning för!

Bubblare: Slutet av 2005 kom
hårbanden och diademen starkt och de kommer nog även att följa med oss in i 2006.

Hot hot hot

26631-132

Till våren vill jag ha ett par riktigt flotta stövlar. Gärna ett par med en blanding av mocka och läder. Lite åt ridstövel men inte för mycket stall (om ni förstår vad jag menar). Har letat runt som en galning för att hitta lite snygga bilder, de ovan är det närmsta jag kunde hitta. Jag vet att mamma har ett par högblanka höga svarta svövlar hemma som kanske åker med mig hem efter jul (visserligen inte med mockadetaljer som jag så gärna vill ha)...

Tips på var man kan hitta ett par posh stövlar i mocka och läder mottages tacksamt!

Jag kommer med största sannolikhet återkomma till detta ämne!

Vilka julklappar!

26631-130
Igår hade jag och pojkvännen lill-julafton och gav varandra klappar. Är fortfarande i chock efter alla fina klappar jag fick!
Blus med vit botten och mörklila tunna ränder: See by Chloe
Väska i ljus grön/grå färg (perfekt till våren): Botkier
Stickad Cape: Anna Sui
Bok: Djävulen bär prada (perfekt julläsning!)
Eight hour på stick (som jag älskar!)

Oj vilka bra klappar!!!!

Åh jag glömde en!

26631-128

Ok, det här är verkligen sista - men den här var bara för bra för att missa när vi ändå talar om uppmärksammade kampanjer...

Det blev till och med ramaskri i toleranta och frigjorda Paris när den här
YSL-kampanjen sattes upp på stortavlor runt om i stan. Visst är den lite chockerande, så brutal på något sätt! Jag har för mig att man till slut började köra på en lite snällare variant...

Uppmärksammade modekampanjer

Jag vet att jag helt snöat in på modekampanjer, men det här är sista jag lovar!

26631-127

Gucci: Många var det nog som satte kaffet i vrångstrupen när de såg Guccis annons som skakade en hel modevärld (eller kanske rent av en hel värld).
Sisley: Ingen annan modekampanj har varit så uppmärksammad som Terry Richardsons bilder för Sisley. Genialiskt eller bara vidrigt - åsikterna går isär.
YSL Opium: Gjorde
Sophie Dahl till en världskändis! Många förfasades över din vita volumniösa kvinnan och kopplingen till den beryktade drogen Opium - det blev lite mycket för vissa helt enkelt!

Kändiskampanjer

26631-126

Under en period har det gått inflation i att använda sig av kändisar istället för modeller i modekampanjer. I vissa fall lyckas det otroligt bra medan det i andra fall bara känns fantasilöst och missriktat.

Här kommer en kort bedömning av några kampanjer:

Christina Ricci för Louis Vuitton: Hade kunnat vara helt fel då Ricci är lite av en goth-drottning, inte direkt det man förknippar med lyxmärket Louis Vuitton men till min förvåning kändes kampanjen mer lyckad än förväntat. Betyg: 4/5
Uma Thurman för Louis Vuitton:
Slätstruken kampanj som omöjligt kan ha skapat den uppmärksamhet de hoppades på. Betyg: 3/5
Jennifer Lopez för Louis Vuitton:
Helt fel person för Louis Vuitton! Bilderna var tråkiga och Jennifer har inte alls rätt image för att bära upp varumärket Louis Vuitton. Cate Blanchette, - där har vi en person som hade varit perfekt för Louis Vuitton.Betyg:  2/5
Demi Moore för Versace: Känns bara trisst! Betyg: 2/5
Paris Hilton för Guess:
Sämre kopia av Versaces kampanjer. Foto, miljö och känsla påminner lite för mycket om Versaces kampanjer för att det kan vara ett sammanträffande. Betyg:  1/5
Drew Barrymore för Missoni:
Kampanjen har ju inte dragit igång än så det är lite svårt att uttala sig. Spontant känns det helt fel, men bilderna ser ju fina ut. Betyg: Kan ej uttala mig än.

Sen finns det en rad skräck exempel: Christina Aguilera för ScetchersPamela Andersson för Iceberg och Sienna Miller för JC.

Hade gärna haft med kampanjen med Winona Ryder för Marc Jacobs men hittade inga bilder!


Modeillustrationer

26631-125
Jag gillar
modeillustrationer skarpt! Ibland kan de gestalta ett plagg eller en känsla för ett varumärke bättre än ett fotografi. Det finns en uppsjö med olika typer av modeillustrationer, allt från klassiska modeskisser till abstrakta illustrationer som mer skapar en känsla än visualiserar ett plagg. Det är även mycket intressant att studera gamla modeillustrationer delvis för inspiration men mest för att betrakta de enormt vackra ritningarna.

Om man är intresserad av modeillustrationer finns det massor av roliga böcker att läsa.

Top 3 - Modekampanjer

26631-124
Chanel: Chanel överträffade sig själva när producerade en
reklamfilm regiserad av Baz Luhrmann med Nicole Kidman som frontperson. Den 3 min långa reklamfilmen är vacker så det förslår och skapar precis den känsla som vill förknippa med det anrika modehuset Chanel.
GAP: Så genialiskt att välja Sarah Jessica Parker som frontperson! Hade kunnat bli helt fel men de färgglada och fräscha bilderna funkade perfekt för GAP.
Versace: Steven Meisels bilder av dekadenta hemmafruar fångar och berör, den överflödiga lyxen är Versace i ett nötskal! Madonnas kampanj för Versace är enligt mig bara en blek kopia av denna banbrytande kampanj!

Omlackning

Nu börjar Essie-lackningen bli lite trött så ikväll är det dags att lacka om klorna!
1 vecka är verkligen inte så pjåkigt tycker jag!

2005 Året som gått - Det drömde hotspot om

Detta var vad jag drömde mest om 2005. Listan skulle kunna göras oändlig men om man nu måste välja...

26631-123

Missoniränder: Att ha ett
plagg med de klassiska Missoniränderna har länge varit en dröm. Framförallt älskar jag klänningarna och kjolarna med de tidlösa ränderna.
Blåsa från Lanvin: Tänk att någon gång få känna sig som en true Hollywood star! Det franska modehuset vet hur man gör klänningar som får alla kvinnor att tappa andan!
Quiltad väska från Marc Jacobs: Visst skulle jag inte tacka nej till orginalet, chanels 2.55, men i år var det en lite hippare modell av den quiltade klassiskern som etsade sig fast på min näthinna.
Kappa från Balenciaga: Föll direkt när jag såg den underbara vita kappan från Balenciaga. Väldigt 2005 med de lite militär-chica inslagen men jag gillar den fortfarande!


Verbier here I come!

Idag blev det klart!
18 mars drar hotspot till
Verbier för en veckas skidåkning!

Jihooo.

2005 Året som gått - Programmen vi helst såg

Jag vet, det fanns en uppsjö med bra program som jag inte listat nedan. Följande program var dock inte enbart underhållande ur den vanliga aspekten, de var även värda att se endast för kläderna!

26631-122

Newlyweds: Utöver bra underhållning fick man också en inblick i Jessicas garderob vilket i sig gör en serie sevärd!
The OC: Mischa Barton och Rachel Bilson bär i serien kläder som ungdomarna som följer serien endast har råd att drömma om!
Desperate Housewives: De lite äldre kollar på Desperate Housewives och trånar avundsjukt efter Eva Longorias petita uppenbarelse.


Stilstudie - Mena Suvari

En person som iallafall jag har lite svårt att sätta fingret på är Mena Suvari. Mena slog igenom i filmen "American Beauty", vad som hände efter det är ett stort frågetecken. Visst har Mena dykt upp i mindre roller i filmer av skiftande kvalitet efter American Beauty men någon riktig succé har det inte varit tal om. Stilmässigt är det lika svårt att definiera Mena ibland är hon docksöt med perfekt Hollywood-look, ibland tuff och cool och ibland undrar man verkligen vad som hände.

Konstigt!


2005 Året som gått - Smycken

26631-121
Stela armband: Desto fler
stora stela armband (gärna i trä eller guldfärgade) desto bättre var parollen 2005. Antingen kunde man ha dem i klasar runt handleden eller enstaka upptryckta på armen. Sååå 2005!
Halsband med träkulor: Lite samma stil som träarmbanden men kulorna kunde gärna vara färgade och i olika storlekar.
Adina: Kändisarnas favorit nr 1. Listan kan göras hur lång som  helst med kändisar som burit Adina-halsbandet 2005!
Väsksmycke: Ok, det skulle vara stort redan 2004, men 2005 var året då man på allvar såg dem hängandes på väskor runt om i landet.

Bubblare: Långa halsband med hajtänder, berlocker, mynt mm

What's hot and what's not - material

26631-120

Upp: Spets är kvinnligt, elegant och snyggt. Om du är modig kör du på hela plagg i spets om du inte vill löpa linan ut går det lika bra med vackra spetsdetaljer. Tänk gammelmormor så träffar du nog rätt!
Mitten: Ett underbart material som har fått all uppmärksamhet som det förtjänar - men snart kommer våren!
Ner: Naturmaterial är det som gäller! Personligen ryggar jag alltid tillbaka åt konstiga blandningar av "plastmaterial" som 20% polyester, 50% akryl, 20% Nylon, 10 % rayon, uuhhh! Noppar sig, blir statiskt och skriker billigt lång väg!

Essie update

Sitter fortfarande där det ska. Börjar förstå vad folk snackar om! Imponerande, 5 dagar och fortfarande som nylackat!

2005 Året som gått - Nya designväskor

26631-120
2005 var iallafall året då jag fick upp ögonen för andra väskor än bara Mulberry, Gucci och Dior. En uppsjö av nya roliga märken gjorde entré i min värld.
Kooba: Hade under
2005 mer att erbjuda än bara Sienna-väskan.
Laura Merkin: Vem ville inte ha Lauren Merkins Charlotte bag under 2005?
Goldenbleu: Den ena modellen snyggare än den andra... Goldenbleu är bland annat en favorit för Hillary Duffs.
Botkier: Under större delen av 2005 har jag suktat efter Botiers Luxe Trigger på Domain. Såå snygg! Även Botkier var under 2005 många kändisars favorit.

2005 Året som gått - modehändelser i Sverige

26631-118
Modebloggar: Modebloggandet skjuter i höjden!!! Allas favoritblogg,
ytligheter, blir under hösten en professionell blogg och modebloggandet är nu en obligatorisk informationskälla för alla modeintresserade runt om i landet!
Ebba lämnar Expressen: Ebba Von Sydow droppar bomben att hon ska bli chefredaktör för Veckorevyn till mångas glädje och till många lite äldre expressen-läsares stora sorg. Man kan ju inte läsa veckorevyn när man fyllt 25!!!
Stella-mania: Svenskarna (och även fashionistas i andra länder) går bärsärkargång för att komma åt de Stella-designade H&M-plaggen.
Sofi Fahrman: Sofi lämnar Elle för Aftonbladet och är snart en värdig utmanare till titeln "Sveriges mode-orakel". Ebbas plats på tronen kan vara hotad nu när Sofi får ett eget modeprogram på TV. Men Sveriges unga modeintresserade är kluvna, antingen är man en Ebba-anhängare eller så är man en Sofi-anhängare.

Helgens nya köp

26631-11626631-115

Samma visa denna helg... skulle köpa julklappar men istället för en endaste klapp blev det två saker till mig själv istället. Men lika glad är jag för det....

En svart wrap-klänning med flätade knytband: Nanso (Norrlandsgatan, Sthlm)
Champagnefärgad knytblus i siden (från s/s kollektionen):
Massimo Dutti

Jag är mycket nöjd med mina superköp trots att jag nu är bra mycket fattigare. Jag kan verkligen rekommendera er att kolla in Nanso om ni vill ha fina wraps i bra kvalitet (men bra mycket billigare än de åtråvärda DVF-wraparna). Wrapklänningarna ligger runt 1200 kr för det får man en snygg klänning som inte hela stan springer runt med!

Hot hot hot - Knytblus

26631-114
Jag är för tillfället helt såld på söta blusar med fina rosettknytningar i olika former. På 2 månader jag jag lyckats handla 3 st... Ett perfekt plagg som både är sött, lite roligt och faktiskt elegant med rätt saker till. Jag rekommenderar alla starkt att införskaffa iallafall en chic knytblus!

Essie-update

Ser fortfarande helt nylackat ut. Blankt och fint som 17!

2005 Året som gått - Designers

26631-113
Narciso Rodriguez: Alla Coola fashionistas ville 2005 ha något signerat Narciso Rodriguez om inte annat så fick det duga med hans
parfym.
Matthew Williamson: Siennas favoritdesigner (sen är hon ju även hans musa) vilket 2005 automatiskt betydde hett som tusan!
Marc Jacobs: 2005 var året då han körde om alla designkollegor. Bye bye Tom Ford och Karl Lagerfeldt! Idag vet ALLA vem Marc Jacobs är!
Diane von Furstenberg: Tack vare (eller snarare på grund av) Ebba von Sydows DvF-kampanj 2005 åtrår nu varenda tjej mellan 14-30 en av hennes legendariska wrap-klänningar.

2005 Året som gått - Make up

26631-112
Ögonbryn: 2005 skulle vi ha ögonbryn och äntligen slapp vi alla icke-existerande ögonbryn som egentligen bara är två tunna kajalstreck (usch vad fult!). 
Röda läppar: Klassiska röda läppar hade de som vågade lite mer än bara lipgloss. Vissa tog det kanske ett steg för långt (inga namn nämnda)....
Smokey eyes: Säg den som under 2005 inte hade skönt sotiga ögon. Snyggt som få!

Essie-test

26631-111

Så var det nya nagellacket från Essie framme. Färgen var inte riktigt så lila som den såg ut på färgprovet på webben utan mer röd/brunt. Färgen var mycket fin även om det inte var det jag hade väntat mig. Lacket var rätt svårapplicerat och väldigt rinnigt vilket gjorde att det lätt blev randigt och ojämnt men efter två lager blev reslutatet väldigt bra till slut. Lacket blev fint blankt och än så länge har det behållt samma fina glans och yta trots diskning och duschar. Nu ska det bli intressant att se hur länge det sitter på plats!

2005 Året som gått - Plagg

26631-110
Stuprör: Ja, de var stora redan 2004 och alla trodde att de skulle försvinna snabbare än de kom. Men de hängde sig envist kvar och blev bara större och större. Det var inte bara indie-killar och modefreaks som sågs i stuprör 2005 utan även "vanliga människor". Acnes modell hex lär ju ha slagit alla rekord år 2005.
Väst: Kom, såg och segrade under 2005! Jag skulle dock rekommendera alla att använda deras väst till max nu innan de känns helt passé.
Shorts: Perfekt när man inte vill ha kjol eller klänning men vill ha något roligare än jeans. Shortsen gjorde en välförtjänt come-back 2005 och jag hoppas att de stannar iallafall till efter sommaren 2006.
Korta koftor: Eller
Boleros eller shrugs, kalla dem vad ni vill men de var definitivt heta under hela 2005!

2005 Året som gått - Roland Mouret

26631-110
2005 var året då alla villa bära något av Roland Mouret på röda mattan. Personligen älskar jag klänningen som bland annat Rachel Weiss har på sig! Roland var deifinitvt många stjärnornors favorit 2005!

2005 Året som gått - skönhetsprodukter

26631-108

Parfymer från CLEAN: Personligen vill jag fortfarande ha
CLEAN fresch laundry-parfymen. Om man bara känner sig ett uns så fräsch som den luktar så är den värd vartenda öre. Ebba och Sofi har båda skrivit sig varma om CLEANs produkter.
Bumble & Bumble: Bara namnet gör mig glad! Personligen har jag provat Bumble & Bumbles thickening shampoo och conditioner (men det var Creme de coco vi läste mest om 2005) och kommer nog efter det att ha svårt att byta tillbaka till Barnängen eller liknande. Men 2006 lär det ju vara ett nytt shampoo "som gäller".
Dr Märken: Under 2005 bytte vi ut alla våra lyxiga krämburkar till fördel för strama förpackningar som såg ut som något man köpt på apoteket. Mindre parfym och mer naturliga ämnen utlovades av doktorsmärkena och det föll oss helt i smaken 2005. Personligen hoppas jag att denna trend bara blir större och större!
Doftljus: Ok, jag har tjatat och tjatat om dessa ljus, men just därför måste jag ju ta upp dem även i min "2005 året som gått"-serie.

Essie har kommit

Nu har mitt Essie-nagellack anlänt till ICA så imorgon blir det uppföljning om vad ja tycker om: färg, kvalitet, flaska mm. Det ska bli intressant att se hur ljus/mörk färgen blir på nageln.

2005 Året som gått - Paren det pratades om

26631-107

Kevin & Britney: Valserna kring Kevin och Britney har duggat tätt under 2005. Kevin spenderar alla Britneys pengar (kolla in
kevins klocka) lämnar henne hemma själv med deras nyfödda son medan han går på stripklubb (för att bara nämna ett par av årets skandaler).
Jessica & Nick: Det började med att Nick titt som tätt besökte "mindre lämpliga barer". När sedan rykten om en romans mellan Jessica och hennes motspelare i "The Dukes of Hazzard" (det var mycket som hände runt den filmen, kan det varit en stor PR-kupp??) blommade upp var skilsmässo-siarna i full gång och mycket riktigt innan 2005 var slut hann de tillkännage deras skilsmässa i medierna (lite trisst tycker jag som satt bänkad framför Newlyweds...).
Kate & Pete: Ok, Kate blir tillsammans med någon slusk som spelar i ett mindre begåvat band. Vänenr och bekanta är mycket oroliga att Kate ska dras ner i drogträsket av sin pojkvän Pete. Kate och Pete bryter upp, blir tillsammans igen, bryter upp, blir tillsammans igen (ni minns historien). Som ett brev på posten blir Kate fotad när hon drar ett par linjer på en klubb i London och förhållandet mellan Kate & Pete är för tillfället historia (men för hur länge är det ingen som vet...)
Brad & Angelina: Det gick hett till under inspelningen av "Mr & Mrs Smith" och ett nytt Hollywoodpar bildades, på bekostnad av att Brads äktenskap med Jennifer Aniston går i kras på ett minst sagt otrevligt sätt. Hela Hollywood valde sida Angelina vs Jennifer...

Bubblare: Sienna & Jude (Han var otrogen - det tog slut - de blev tillsammans - hon var otrogen - det tog slut - de blev tillsammans). Katie & Tom - inga kommentarer nödvändiga.

Dagens outfit

26631-106

Grå tunn tröja i farfarsmodell: Massimo Dutti
Vit "väst" med spets: Malene Birger
Rysk sjal: Köpt i St Petersburg
Jeans: Acne
Skor: Samma gamla läderboots

2005 Året som gått - Smink

26631-105

Nars Rouge i färgen Orgasm: Återigen har vi
Fröken von Sydow att tacka för en av 2005-års största hyper. Många var det som budade hem Nars på Ebay för att få prova mirakel-rouget.
Creme Rouge: Utöver Nars-rouget var det bara Creme-rouger som gällde 2005. DuWop var en klar favorit som gick hem stort även hos stjärnorna.
Lipgloss mania: Ok, lipgloss var stort även 2004 (och till och med 2003) men år 2005 kulminerade det. Marknaden fullkomligen svämmade över av nya läppglanser och vi provade nya på löpande band för att hitta det ultimata glosset.
Lip-plumpers: Glanset som även skulle förstora läpparna var en given succé. Lip Venom var en av de största men det komm många under 2005 Lipfusion och plump lips för att nämna några.

2005 Året som gått - Skärp

26631-104

Boho-skärpet:
Sienna sågs ofta med ett marockanskt boho-skärp med mynt och öljetter i somras. I ett flertal intervjuer berättade hon att skärpet var en gåva från en vän och en solklar favorit i garderoben.
YSL-skärpet: Keira Knightley tog iallafall mig med storm när hon stegade in i sin Roland Mouret dräkt med YSL skärpet i midjan på en av hennes premiärer. Syntes visserligen på många stjärnor innan Keira men det var hon som öppnade mina ögon.
Flätat: Flätade skärpet i olika färger och former dök upp under 2005. Råkade du ha ett gammalt klasssiskt Mulberry-bälte hemma i garderoben var det jackpot. Ett bra alternativ för de som aldrig riktigt pallade med de värsta boho-bältena.

Bloggtoppen

Bloggtoppen.se

2005 året som gått - Detaljer

26631-104
Kilklackar: I somras skulle det vara kilklackar på våra espandrillos och i höstas var det på bootsen. Ett tag använde
Jessica sina svarta kilklacksboots varje dag, vilket uppmärksammades av många bloggare.
Långa halsband: Det hela började med att Sarah Jessica Parker hade ett underbart långt halsband (ful bild men det var enda jag hittade) med glaspärlor och inte helt otippat blev det en "must-have" för alla med minsta intresse för mode. Glaspärlorna byttes under hösten ut mot långa guld/silverkedjor med en eller flera berlocker på.
Rosetter: 2005 har de suttit på allt; skor, koftor, blusar, kjolar, klänningar med mycket mera...
Skärp i midjan: Ovanpå kappan, klänningen eller blusen. det ser ut som denna trend, till mångas glädje, ser ut att hålle i sig i vår.

What's hot and what's not - Färger

26631-102
Upp: Vitt blir vårens svart.
Mitten: Modemagasinen har under hösten rapporterat sig blodiga om att "black is the new black". Men hur mycket vi än älskar svart så är våren snart här....
Ner: Det är helt ok (eller rent ut sagt helt rätt) att köra en stark färg som accentfärg men starka färger i multi-culti-blandning alá pridefestivalen känns väldigt jobbigt.

2005 Året som gått - Kjolar

26631-101

Bohemkjolen: Volangkjolen kom stort våren 2005 och lagom till sommaren hade man nästan tröttnat och bytt ut
boho-kjolen mot ett par sköna cityshorts.
Pennkjolen: Gjorde stark entré hösten 2005 och nu ser man dem överallt!!
Balongkjolen: Som i mindre puffig modell även kan kallas Tulpankjol haussades i de stora modemagasinen, men hade det inte varit för Stella Mc Cartney for H&M hade den troligtvis aldrig blivit så välkänd och åtrådd som den blev 2005.

Damernas Världs modekalas

26631-100

Gårdagena modekalas som arrangerades av Damernas Värld var som jag misstänkte inte så mycket att hetsa upp sig över.
Jag hade på mig:
Brun silkesblus med vita prickar: Zara
Chokladbrun armlös väst: Massimo Dutti
Mörka stuprörsjeans: Cheap Monday
Gammal silveramulett
Mulberry väska
Bruna Boots från London

Majoriteten imponerade inte direkt med deras outfits med vissa få undantag. En person hade t ex en grymt söt mönstrad klänning med långa armar och hög krage. "Maten" var lite snittar som var goda men som inte mättade min mage (det fick bli lite sushi på vägen hem) och till det fanns vin och drinkar.

Hamnade bredvid
Dominica Peczynski som öppnade sin Goodie-bag på plats. Blev då positivt överraskad då den innehöll: Dior Show Mascara, Dior lipgloss, Clarins rengöring, Parfym mm. Upptäckte dock när jag gick därifrån att alla Goodiebags hade olika innehåll. Både jag och min kompis hade naturlgitvis dragit nitlotter. Jag fick en gammal Naomi Campbell lotion som luktade tant, en Dior poison parfym som inte direkt känns 2006, en hårspray från okänt märke, och fotkräm från Scholl (som jag iofs blev glad för). Sen fick alla nya numret at DV vilket iofs alltid är trevligt.

Som sagt var inget speciellt men jag hade nog gått igen om jag blev bjuden.

2005 Året som gått - Skor


26631-99

Ballerinas: Kate Moss hade ett par svarta till ett par Sass & Bide Misfits och lagom till sommaren var det ballerinor i alla dess färger för hela slanten.
Frye Boots: Ebba von Sydow öppnade ögonen på folket och snart fanns det hur många kopior på stan som helst...
Christian Louboutin: 2005-års Manolo Blahnik.
Jessica Simpson var en av de första att ha dessa grymma skor och snart var Louboutin på var mans läppar och i var mans drömmar.
Cowboyboots: Till kjol, jeans, klänning och shorts. Hela Hollywood har använt sina Cowboyboots flitigt det gångna året. Trenden spred sig till massorna efter Jessica Simpsons medverkan i "The Dukes of hazzard" där hon synted flitigt i superkorta jeansshorts och coola cowboyboots.
Chloé bootsen: Stod på alla fashionistas önskelista och var garanterat ett par "it-skor" året 2005. Naturligtvis fanns de på ett otal kändisars fötter.

2005 Året som gått - Personer

Ny kategori! Jag kommer att fram till nyår lista vad som var störst, bäst och vackrast år 2005 inom olika kategorier. Håll till godo!

26631-98

Och det här är personerna vi ville va (eller iallafall vars garderober vi ville ha)

Kirsten Dunst: Med sin 
avslappnade och coola stil blev hon år 2005 många storstadstjejers stil-favorit.
Sienna Miller: Sienna kan nog enhälligt koras som 2005-års största boho-drottning. Hon gick från att vara relativt okänd till att vara allas stilikon. Länge var det nog många som inte ens kunde räkna upp en enda av Siennas filmer men däremot minst 2 Sienna-outfits. det var även hon som gav mittbenan den comeback som den förtjänade.
Mischa Barton: OC är 2000-talets Beverly Hills 90210 vilket gjort att seriens stjärna har hamnat i rampljuset. Alla lite yngre fashionistas har under 2005 avundsjukt blickat på Mischas coola designer-outfits och drömt sig bort till soliga Californien.
Nicole Richie: Ingen har fått lika många spaltmeter press under 2005 som Nicole Richie... Med hjälp av Rachel Zoe och en ganska rejäl viktminskning passerade hon forna vänninan Paris med stormsteg vad det gäller både massmedial uppmärksamhet och definitivt vad det stil!!!

Bubblare: Jessica Simpson och Lindsay Lohan

2005 Året som gått - väskor

Ny kategori! Jag kommer att fram till nyår lista vad som var störst, bäst och vackrast år 2005 inom olika kategorier. Håll till godo!

26631-97
Väskorna vi alla ville ha....

Chloé Paddington:
2005 ville ALLA ha en Chloé Paddington på armen och många var vi som vallfärdade till
Nathalie Schuterman för att få klämma lite på den legendariska väskan.
Fendi Spy Bag: Om man inte ville ha en Paddington så var det Fendis Spy Bag som var objektet för vår åtrå 2005. Lindsay, Nicole och systrarna Olsen hade den naturligtvis i alla färger...
Kooba Sienna bag: 2005 var det Sienna som bestämde hur vi skulle klä oss och när Kooba gjorde en supersnygg boho-väska med hennes namn var succén given.
Mulberry Bayswater: Ebba von Sydow lovordade under 2005 sin Bayswater så till den milda grad att varje ung Ebba-anhängare hade en Bayswater på önskelistan.

Bubblare: Balenciaga Motorcycle Le Dix bag


Dagens outfit

26631-97

Tråkig!!!
Rutig blus: Smith's (köpt i London)
Kortärmad tunn tröja: Bruuns Bazaar
Jeans: Replay
Halsband: Catwalk-hjärtat

What's hot and what's not - Svenska märken

26631-96

Upp: Carin Wester = Nya Filippa K? Alla håller på att tjata om Nakkna som visserligen gör coola grejer men det är nog lite för dyrt och avant garde för att verkligen slå.
Mitten: Startar i detta nu en ny flaggskeppsbutik på Norrmalmstorg så troligen är timmen snart slagen då märket blir på tok för mainstream för att attrahera den "coola klicken" och efter det kan det bara gå utför. Men Acne har förvånat förr...
Ner: Bottenplaceringen skulle kunna delas med Tiger men J Lindeberg är nog snäppet "värre". Dokusåpastjärnornas och svennarnas favoritmärke, behöver jag säga mer?

Raisinnuts

Nu har jag beställt Essie-nagellacket i färgen Raisinnuts. Tack alla som tyckte till! Lovar att meddela vad jag tyckte när jag fått leverans!

Essie - nu på svensk webbshop

26631-9326631-94
Raisinnuts                         och               Red carpet Glam

Jippie! Nu har Essie kommit till en
svensk webbshop. Jag ska beställa ett i färgen raisinnuts eller kanske red carpet glam vad tycker ni? Oj, vad skoj!

Stilstudie - Penelope Cruz

På förfrågan från Sofia!

Den spanska skönheten Penelope är känd som Hollywoods manslukerska nr 1. det är fler än en äkta man som hon snott mitt framför ögonen på förvånade fruar. Men man kan ju förstå vad männen faller för. Penelope lyckas ofta otroligt bra både på röda mattan och privat. Hon satsar ofta på säkra kort vilket gör att hon sällan misslyckas men det gör att hon troligtvis heller aldrig kommer att räknas som en av de stora stilikonerna.

Top 5 - Stylish movies

26631-91

Jag har valt att endast lista moderna Hollywoodfilmer annars skulle det bli helt omöjligt för det finns ju hur många klassiker som helst
Breakfast at Tiffanys, The Thomas Crown affair (orginalfilmen), Citizen Kane. Jag har även valt att räkna bort kostymfilmer annars hade t ex Gosford Park kunnat platsa på min lista.


Talented Mr. Ripley: Miljöerna och kläderna gör att jag vill leva i denna film trots den mindre trevliga handlingen...

Great expectations: Tittar man noga upptäcker man efter ett tag att alla detaljer är gröna... Bara en sån sak. Kläder att drömma om....

A perfect murder: Ytterligare en film med Gwyneth där kläderna och miljöerna gör nästan hela filmen. Sen är det ju inte tråkigt att min favorit Viggo spelar en av huvudrollerna. Skulle desutom kunna tänka mig att hänga någon av tavlorna i filmen hemma på min vägg.

Wall Street: Måste bara nämnas i såna här sammanhang. Välskräddade kostymer i massor!

Cruel Intentions: Äntligen en film där ungdomar inte är hip hopare/street/skatare. Tänk om folk såg ut så i skolorna runt om i landet...

Dagens outfit

26631-90

Ser man på - idag blev det till och med tid för en Dagens outfit!

Blus med knyt: Bruuns Bazaar
Jeans: Acne Hep
Boots: Bruna läder köpta i London
Väska: Mulberryn (som vanligt)
Guldhjärta på guldkedja: Köpt på Antikt, gammalt och nytt

När det blir kallt har jag min mörkblå tjocka ullkofta från Massimo Dutti

Önskelista

26631-89

Ok här kommer en
uppdaterad önskelista med lite nya saker som jag gärna skulle vilja ha min strumpa 24 december.

Antonia´s flowers parfym
Christian Loboutin skorna
Essie nagellack (helst mörkt lila)
Dr. Lipp lip-plumper
La Mer creme
Model Co Tweezer
Biotherm Bodylotion
Chanel 2.55
Marc Jacobs Boots
Adina halsband
Lip Venom
Prada sunglasses i aviatormodel med plastbågar (helst bruna dock)

What's hot and what's not - Stylister Sverige

26631-88
Upp: Pirjo är en urcool stylist som bland annat stylat 
Kicki Berg som vann pris för årets bäst klädda kvinna på Ellegalan.
Mitten: Lisa Lindqwister har gjort många snygga jobb och är tillsammans med Marina Kereklidou en av Sveriges mest välkända stylister. Hur länge kan hon ligga på topp? Det finns många grymma stylister där ute...
Ner: Jag vet inte vem det är (tro mig jag har sökt ett namn med ljus och lykta) men på aftonbladet kan man läsa att gruppen Friends använder sig av en stylist. Ok, den personen borde seriöst byta yrke...

What's hot and what's not - Resor

26631-86
Sitter i rusket och drömmer mig bort...

Upp: Venezuela, Brasilien, Mexico - take a pick. Sydamerika har såå mycket att erbjuda!
Mitten: Denna forna svensk-koloni är stjärnornas absoluta favorit! Alla har varit där;
Beyonce, Madonna mfl. Så snart kommer ön att vara full av kreti och pleti. Vart åker stjärnorna då?
Ner: Glöm Asien! Nya Grand Canaria.... Dra till Sydamerika - så mycket hetare!
 

Stilstudie - Natalie Portman

Vrålsnygga och superbegåvade Natalie Portman har spelat många intressanta filmer och hon får roller som hennes jämngamla skådespelarkollegor blir gröna av avund på, eller vad sägs om filmer som Closer, Star Wars, Cold Mountain, Garden state med många flera... Att hon är otroligt vacker och har en cool stil håller nog de flesta med om och hon utstrålar dessutom en skön självkänsla utan att verka dryg. Sen vill vi nog alla bara glömma det snaggade håret, men det är en historia för sig...

What's hot and what's not - modemaffian

26631-85
Upp: Som chefredaktör för
franska Vogue är hon Europas (om inte världens?!?) mest inflytelserika modeperson. En yngre, coolare och hetare version av Anna Wintour.
Mitten: Anna, chefredaktör för amerikanska Vogue, får se upp för snart kan det vara Carine som bestämmer spelets regler...
Ner: Sorry Martina, som moderedaktör på Damernas har du inte mycket att säga till om. Alltid lite efter med att rapportera om de senaste trenderna, efter att ha läst om något i samtliga utländska magasin och i svenska Elle väljer Martina att skriva om "nyheten". Fast Damernas är ändå Sveriges näst bästa modemagasin (vilket säger mer om Sveriges modemarknad än om tidningen).

Vilken modeskapare är du?

26631-86

Tack
Ebb(as) blogg!
Jag blev Gucci! Inte helt slående, tycker att Gucci känns lite trött... Gör testet!

Celebrity look-a-like

Jag blev Cate Blanchett i testet, vilket hade varit ganska trevligt om det stämt... Längre ner på listan kom även min ikon Sofia Coppola (yeahh!!)

Trendspaning

26631-83
Nu börjar boho-trenden definivt kännas trött (
se blogginlägg från oktober). När före detta boho-drottningar som Nicole börjar ge upp stilen vet man att den sjunger på sista versen. Sienna, Kate och systrarna Olsen i all ära men nu är det dags att höja ribban ett snäpp. Ladychic är nästa trend!  Misströsta inte över alla boho-plagg ni inhandlat de går lätt att kombinera på ett sätt så att de passar den nya trenden. Den gamla boho-blusen blir urfin med en söt pennkjol, ett par pumps och ett diadem på huvudet.

Test - Lipgloss

26631-82
Här kommer ett litet ovetenskapligt lipglosstest med gloss jag nyligen använt.

Eight hour cream: Klassiker som jag alltid kommer att använda. Känns bra för läpparna samtidigt som det ger en snygg glans. Somliga tycker att den luktar illa, jag gillar lukten.
Betyg: 5/5 (denna trotjänare kan inte få något annat)

DiorKiss: Fina färger men lite för trögflytande och klibbig. Gillar tubförpackningen som känns behändig och fräsch, ingen klibbig borste och man slipper kleta med fingret.
Betyg: 3/5

Rosebud Salve: Söt liten burk. Glosset känns skönt på läpparna och ger hygglig glans. Lite för mjuk konsistens och jag gillar inte att man måste kleta med fingret (ohygeniskt!). Tycker att man tröttnar lite på lukten också.
Betyg: 3/5

Becca: Bra konsistens kanske aningen klistrig men absolut över medel. Fina färger som kan matchas med rouge i samma skala (oj, vad snyggt!). Lite tråkig förpackning men helt ok!
Betyg: 4/5

Modekalas hos Damernas Värld

Blev precis inbjuden på modekalas som ordnas av Damernas Värld. Ska bli mycket spännande. Vad ska man ha på sig???? Det bjuds på plockmat och goodie-bags. Hoppas man får något roligt och inte bara massor av skräp som det brukar vara. Det lär ju inte vara goodie bags i klass med de som delades ut vid oscarsgalan eller MTV awards där alla fick Ipods, diamanter, mobiltelefoner och Playstationkonsoler i påsarna... Ja ja, kul ska det iallafall bli!

Bye!

What's hot and what's not - Lip Plumpers

26631-81

Upp: Dr. Lipp - Nyinkommet på Mrs H. Senast i raden av alla hypade lip plumpers.
Mitten: Lip Venom, den mest omtalade och omskrivna lip plumpern. Det var här haussen började...
Ner: Restylane - omodern dokusåpa-företeelse. Tacka vet jag lite söta godluktande lip plumpers på tub istället  för nålar med gift som sprutas i läppen.

Sminkhörnan på Mrs H

Jag har redan bloggat lite om mina Becca-köp, men jag känner att jag måste blogga av mig lite mer om alla underbara produkter de har på det lilla bordet på Mrs H (hur kan så mycket "vill-ha-saker" finnas på ett så litet bord...).

Becca - jag säger bara TESTA! Måste köpa deras foundation också...

DuWop - Ok efter allt snack om DuWops Lip Venom vill man ju bara prova

Antonia´s flower - Roligt att ha någon annan parfym än typ Gucci, Burberry, prada etc. Söta flaskor!!

Dr Hauschka - Är mest nyfiken på deras rosencreme som är en mytomspunnen klassiker!

och mycket mycket mer....

Helgens shopping

Precis som jag befarade så blev det inte många julklappar köpta i helgen närmare bestämt bara en liten futtig en till min mamma. Desto mer blev handlat till mig själv.

Jag började med att kolla in nya
Sturegallerian. Inte mycket att hurra för. Köpte dock en ursöt brun blus med vita prickar på Zara. Sen hittade jag en söt brun klänning från Malene Birger (lite Mischa Barton-inspirerad) som jag bara var tvungen att köpa. 30% gjorde att jag kände att jag var tvungen att slå till även om den fortfarande inte var billig, ångrar mig nästa lite för jag har ju inget öppet köp och det är såå många julklappar kvar att handla.... Ja, ja.

Sen fick jag för mig att jag bara måste ha en beige/brun stickad väst eller kortärmad tröja att ha till min nya Zara-blus så jag hetsade runt hela stan. Till slut hittade jag en fin chokladbrun i tunt tunt stickat material på Massimo Dutti. Slog till utan att blinka.

Sen till Mrs H där en superduktig tjej visade mig lite olika sminkprodukter. Var först intresserad av Duwops cremerouge men hon visade mig Beccas produkter som var helt otroliga. Har aldrig varit särskilt intresserad av ögonskuggor men de ögonskuggorna, puh. Sååå fina! Det blev ett cremerouge, ett läppglans, en creme ögonskugga och äntligen investerade jag i en Rosebud Salve (har nästa tröttnat lite på lukten redan...). Gick med andra ord därifrån betydligt fattigare än när jag kom.....

Utöver detta blev det strumbyxor i massor och söta glöggkoppar med snöflingor från Lagerhaus.

Ooopppss, nu finns det nästan inga pengar kvar till julklappar....


What's hot and what's not - Magazine covers

26631-86
Upp:
Vanity Fair är helt klart bäst i klassen när det gäller omslag. I deras arkiv hittar man legendariska omslag som sent kommer att glömmas av eftervärlden. Man lyckas ofta få rykande heta personeromslaget som alltid är vackert utformat.

Mitten: Vogue är definitivt värda att nämnas när man talar om tidningsomslag. Vogue lyckas även de med vackra omslag som lockar till läsning, ibland tenderar de dock att bli något slätstrukna. Deras klassiska omslag borde dock räknas som modern konst men för att fortsätta vara en av de bästa på omslag borde de kanske slipa kniven något.

Ner: Tråkiga foton, plottrig layout och dålig färgkänsla gör att Marie Claire får en bakläxa. Marie Claires omslag är varken Glamour eller fashion för mig.

Stilstudie - Lauren Bush

Hon tillhör definitivt den högsta gräddan av den amerikanska societeten vilket är rätt naturligt när man har den amerikanska presidenten, George Bush, som farbror.  Lauren har med andra ord pengar så det räcker att köpa de dyraste haute couture kläderna men som vi alla vet så kan inte smak köpas för pengar, men coola Lauren är undantaget som stärker regeln. Hon ser alltid lika strålande vacker ut i kläder som iallafall gör mig grön av avund och att hon har ett stort intresse för kläder är uppenbart. Lauren som tidigare arbetat som fotomodell har ju även utseendet på sin sida och hon har definitvt lärt sig hur man bär upp ett plagg.

Shopping i helgen!!

Efter flera veckor av totalt kaos (resor, jobb, renovering, fester mm) har jag äntligen reserverat hela lördagen till att gå på stan. Det var huuur längesedan som helst. Helst vill jag bara kolla på kläder till mig själv och spana in vad man ska köpa på rean men tyvärr måste jag klämma in en hel del julklappshopping också. Jobbigt att jag har butiker över hela stan som jag vill till, kan bli svårt att hinna...

Hit ska jag iallafall garanterat:

C/O Stockholm Egentligen i syfte att kolla lite grejer till mig själv (Nytt Diptyque-ljus (vill prova Baies doften som jag aldrig haft), Rosebud Salve och Nars Rouge) men det är ett ypperligt ställe att handla julklappar på så då slår jag två flugor i en smäll.

NK Köpa julklappar till mig själv från mamma och pappa (tråkigt men jag har köpt mina egna klappar i typ 10 år). Troligtvis blir det gråa tallrikar från Matteus och champagneglas från orrefors nobel serie. Ska passa på att insupa lite julstämning för det brukar de kunna på NK. Ska även kolla på julklapp till pappa, kanske en parfym eller en ny morgonrock.

Natalie Schuterman Ok, hit går jag bara för att kolla vad jag kanske kan ha råd med att köpa på rean (en ny väska kanske, ihhhh). När jag ändå kollar saker till mig själv lär jag ju slinka förbi Domain och Mrs H.

Antikt, gammalt och nytt blir nästa stopp. Undanflykten är att jag tänkte kolla på något fint i julklapp till mamma men det lär nog smyga ner någon underbar berlock eller något till mig själv.

Sen blir det Bruuns Bazaar och Filippa K för att kolla efter något till syster-yster.

Sen Hedengrens bokhandel för där kan jag köpa julklappar till alla som jag inte hittat något till so far.

Sen ska jag försöka hinna klämma in en köttbullar i gräddsås med potatismos-lunch på mysiga och anrika prinsen.

Lär avsluta med ett glas vin på Sturehof.

Oj oj oj, ja det ska bli helt underbart!

What's hot and what's not - The academy awards

26631-79

Längtar till nästa oscarsgala så man kan frossa i tidnignarnas oscars-specialer.

Upp: Klassisk Hollywood-glamour är det som gäller! Renee lyckas till 100%.
Mitten: Underbar klänning och ursöt tjej men kanske inte helt rätt för Oscarsgalan
Ner: Sorry Cameron, det där duger verkligen inte!

Frågor och svar

Hittade denna hos too die for, svag för listor....

började blogga som en följd av: Att jag läste mycket andra modebloggar och till slut insåg jag att jag hade så mycket att säga så att det var lika bra att börja skriva en egen blogg.
Favoritplagg i garderoben: Klänningar och koftor, har alldelles för få... Går att kombinera och variera på massor av sätt med rätt accessoarer.
Stilikonen framför andra: Sofia Coppola, fast det finns många med grym stil så det vore dumt att begränsa sig till en.
Favoritbutik: Natalie Schuterman, inte för att jag har råd att handla något (kanske något på rean ibland bara) men allt och då menar jag verkligen ALLT i den butiken är sååå vackert, underbara material, perfekt passform, påkostade detaljer.  Skor, väskor, jackor här hittar du det du läser om i de glossigaste magasinen.
Smultronställe på internet: www.accessora.se Ett otroligt urval av produkter för att vara en svensk site. Inte världens största utbud, men allt de har köpt in är saker man vill prova. Annars är det den danska siten I shop therefore I am som har ett superutbud av vackra second hand kläder. http://www.i-shop-therefore-i-am.dk/
Denna sommar vill jag ha: Klänningar
Drömresemålet: Always New York! Men om jag ska ta någonstans jag inte varit så blir det nog Sydafrika eller St Barts.
Bästa second hand fynd: Ett par prada loafers (använder de inte längre men älskade dem och använde dem massor när jag köpte dem). Eller en Fendi tröja som tyvärr fick fläckar som inte gick bort, buhu.
Bästa second hand affär: Kommer aldrig ihåg vad den heter men den ligger på Grev Turegatan i Sthlm
En sak ni kanske inte vet om mig: Det är mycket ni inte vet om mig...
Bästa kap: En Snygg militärinspirerad mörkblå jacka från Diesel som jag köpte för 50 kr på en outlet. Har använt den sjukt mycket i flera år och fått massor av komplimanger.
Snyggast nu levande kille/ tjej: Svårt, just nu: Jake Gyllenhaal och Charlize Theron (tror jag).
Så mycket shoppar jag för i månaden: Jag har faktiskt försökt hålla koll på det senaste månaderna och jag har inte legat under 5000 so far. På tok för mycket med andra ord...
Skönhetstips: Klipp dig ofta och kosta på dig att färga/slinga på salong.
Motto: Shop til´ you drop

Dagens outfit

26631-79

Svart kofta: Filippa K
Rutig blus med oversizekrage: H&M
Svarta shorts: Twilfit

Svart linne: H&M
Svarta strumbyxor

Väska: Mulberry