header to adsDay and Night
Några av er har efterfrågat den gamla klassiska "Hotspot-kategorin" Day and Night. Voila! Jag hjälper er att matcha den dödligt populära spetstoppen från Monki.

Day
Portfölj:
En klassisk portfölj är fint. Från Mulberry.
Brosch: Brosch i form av en tygblomma från Accessorize
Skor: Jag ångrar lite att jag inte köpte något från Chloe Sevignys samarbete med Opening Ceremony, som dessa skor.
Klänning: FIn vardagsklänning som blir smärtsamt trendriktig med en spetstopp under. Forever21

Night
Byxor:
Fina smala byxor från Monki med hög midja
Kavaj: Mycket lyckad kavajmodell från 3.1 Philip Lim
Skor: Hope gör mycket, mycket bra skor!
Halsband: Det är väldigt fint att ösa på med silverkedjor
al'a Givenchy. Dessa kedjor är från Forever21.

Flavour of the month - Alexa Chung


Bild: Elle UK oktober 2008

Knappt har septembernumrena packats upp på tidningshyllorna innan oktobers omslag börjar läcka på nätet. Alexa Chung är den senaste i fashionfixeringen i Storbritannien, bye bye Irina Lazareanu och Agyness Deyn, så nu ramlar prestigeomslagen inte helt oväntat in på löpande band, lika förutsägbart som regn på midsommar. Bara texten - Alexa London loves you - talar sitt tydliga språk.
Själv kan jag dock inte säga annat än att omslaget är underbart (även jag är tydligen lika förutsägbar som regn på midsommar). Retrotrenden på omslagsfronten blir allt tydligare. 40-tal, 50-tal eller varför inte 80-tal, allt annat än 00-tal attraherar just nu! Vackert!

Lika som bär


Bild: Lika som bär?

Även idag jobbade vi hårt och även idag slängde jag mig i soffan med en tidning för lite förströelse och underhållning när jag kom hem, och...även idag råkade jag hitta något där jag själv var inblandad. I dagens
Fredag har nämligen en insändare inflikat att han tycker att jag och Cecilia är lika. Jag är fantastiskt smickrad, Cissan är en av de snyggaste människor jag någonsin träffat. Ha ha, sen tror jag att en mer lämplig rubrik skulle vara "Karolina Skande är lik dig".

Roligt


Bild: Ur Café september 2008

Utslagen efter dagens strapatser slängde jag mig på soffan med nya
Café som underhållning och sällskap. Döm av min förvåning när jag upptäckte att min och Elin Klings modeskola i Solo har använts som referens i en artikel om den manliga modenörden. Inte visste jag att Jonas Cramby, som tydligen är layoutare på Café, läser Solo, fantastiskt roligt men  samtidigt väldigt otippat.

Höstmode


Bilder: Modeplåtning för DN

Idag och imorgon plåtar vi stort höstmodejobb för
DN (publiceras söndag 7/9). Vi har visserligen hela dagen imorgon kvar men redan nu är jag ganska säker på att det kommer att bli ett roligt jobb med en skojig och lite annorlunda idé. Eftersom vi plåtar runt om på stan har vi förfogande över en gigantisk husbil som tillhör DN, eller iallafall kändes den gigantisk när jag satt bakom ratten. Jag var minst sagt lite skakig när jag hämtade ut bussen imorse, mitt i rusningstrafiken, för att ge mig ut på Söders höjder.

Nu - mat, mat, mat!

Blusen

Många har efterfrågat en bild på Acne-blusen vilket jag kom på idag när jag satt på bussen. Inte världens bästa bild men, voila!

ProduktutvecklingI höst är snörkängor i alla dess former moderna och de får gärna vara inspirerade av snörkängan of all times, Dr Martens. Med lite klack och lack blir det high fashion vilket rättfärdigar prislappar på upp emot 6000 kr. På Dr Martens är man dock med på noterna och släpper därför en uppdaterad variant av klassiskern. I lack och med klack a´ 1000 kr.

10 frågor till Agnes Braunerhielm


Agnes Braunerhielm är moderedaktör på
Rodeo. Agnes är en sån person som jag alltid blir lite stissig av att träffa - duktig, smart, kunnig, trevlig och till råga på allt stilistiskt fulländad - inte undra på att man blir lite fladdrig?

1. Vad kommer du att satsa på till hösten?
Dramatisk glamour. Tänk YSLs välskräddade byxor och stilettklackar med platå. Svarta långa klänningar med slits och stooora, breda halsband. Gärna någon färgfylld klänning också som matchas med en massa krimskrams. Men viktigast är de välskräddade, lösa byxorna. Och mörkt, helst svart, läppstift.
2. Ditt senaste köp?
En svart maxikjol från Margiela fyndad på eBay. Den är från gångna säsongen tror jag, som ett par vida byxor där ena benet skurits upp! Inom Sverige var mitt senaste köp Uni Dress från Hope, med kroppsdelsmönstret. Jag älskar det mönstret.
3. Beskriv din stil med 3 ord?
Maskulint, bekvämt och fulsnyggt. Jag älskar att hitta något jag egentligen tycker är fult fast i en snygg tappning, om du förstår.
4. Har du någon oumbärlig skönhetsprodukt?
Nje, jag byter ganska ofta. Men jag älskar allt bassmink från Laura Mercier. Och ta alltid highlighter i ögonvrån!
5. Har du något stylingknep som alltid fungerar?
Kostymbyxor och kavaj (företrädelsevis Rodebjer) och en oväntad detalj, ett brett armband eller ett par stora antika örhängen. Gamla clipsörhängen kan man dessutom använda som brocsh. Till detta – läppstift såklart!
6. Vilken visning skulle du helst vilja se under de kommande modeveckorna?
Åh svårt fråga..men det skulle nog vara Balenciaga, för den är svårast att komma in på, hehe. Och Marios Schwab, där skulle jag smita in backstage och låtsas som jag hörde dit.
7. Väskor eller skor?
Skor! Inget styr upp en som ett par skor. Men senaste väskdrömmen är Marc Jacobs BB-bag, döpt efter bloggaren Bryanboy. Modehumor att bära! Haha.
8. Ditt bästa köp någonsin?
Hm..det måste nog vara..min blåa kavaj från Rodebjer. Och mina svarta heels från Margiela. Världens bekvämaste klackar.
9. Favoritdesigner, svensk och internationell?
Sådant här är så svårt... Först de stora, Galliano, Rei Kawakubo, Stefano Pilati, Marc Jacobs och Miuccia Prada såklart... Ovanpå dessa Marios Schwab och Dries van Noten. Om jag ska klä mig själv dock, är Demeulemeester och Margiela favorit. Balenciaga/Pierre Hardy för (dröm)skor. Svensk är utan tvekan Ann Sofie Back. Och sverigebaserad är absolut Hope. Gillade inte Hope så mycket förut, men de två senaste kollektionerna , aw08/09 och ss09 är fantastiskt bra.
10. Har du något personligt fashion No no?
Mitt enda No-No är att inte ha några restriktioner, hehe. Av det blir man bara begränsad. Jag är öppen för allt. Däremot har jag lite svårt för jeans. Och slips. Och det värsta en kvinna kan bära är såklart sillikonbröst. De blir ju som en extra accessoar, och förstör utseendet på vad än kvinnan sätter på sig.

Mopsen är på modet


Bild: Mopsar i Italienska vogue, augusti 2008

Mopsen är "modehunden" på allas läppar (eller snarare magasinsidor). I vart och vartannat modejobb står en eller flera bedårande små mopsar att finna. Bäst är naturligtvis Italienska Vogue, som alltid lyckas ligga månaden före, som i modeserien "The Duchess" med Linda Evangelista frossar i söta plattrynen. Själv älskar jag den lilla jycklarvovven. Jag hade en mopskompis en gång i tiden som hette Hubbe. Vi träffas aldrig längre och det är hjärtskärande tråkigt.
Jag hoppas nu bara att mopsarna inte går samma tragiska öde till mötes som chihuahuan - söndertexponerad och missbrukad av folk utan smak.


Bild: Mopsar i Marie Claire, september 2008


Bild: Mops i Glamour UK, september 2008

Breaking fashion news - Ytterligare en faktor som stärker min tes


Bild: "Lesbiska" popduon t.a.T.u. frontar nästa kampanj för Marc by Marc Jacobs

Jag läste
hos Agnes på Rodeo att den ryska popduon t.aT.U (eller hur de nu skriver) ska fronta nästa Marc by Marc Jacobs-kampanj. Japp, Juergen Teller har enligt uppgifter redan varit i Ryssland för plåtningen. För mig är det här bara ytterligare ett tecken på Marc Jacobs fall som enligt min mening har smugit sig på successivt de senaste åren. Visst, bryt mot konventionerna, gör det, men jag vet inte hur mycket ett varumärke egentligen tål. Men, precis som Agnes skriver, det är väl ett bra sätt att nå ut till den nya ofattbart stora lyxmarknaden i Ryssland.

Ja ja, det är inte utan att jag är lite nyfiken på att se resultatet, det kan jag motvilligt erkänna.

Lyxiga sopor


Bild: Sopor från Louis Vuitton

Nu kan man till och med bära ut soporna med stil! Även om något säger mig att det här inte är en produkt som lanserats av Louis Vuitton måste jag säga att det är lite roligt. Bra mycket roligare än dåliga piratväskor från China Town.

Höst


Bild: Krås från Acne

Idag köpte jag krås-skjortan från Acne som jag skrev upp på min mentala "att köpa lista"
när jag såg den på visningen i februari. Den kom tydligen in i butiken igår. Jag köpte även en svart klänning med fin invikt krage. Nu börjar jag känna mig ganska kittad inför hösten.


Bild: Svart från Acne

Hotspot kontemplerar - Mode är att vara modern


Nu kommer ni säkert tro att det här är en motattack mot
fröken von Sydow, det är det inte (vissa av er kommer självklart tro att så är fallet oavsett). Den flora av kommentarer som uppstått har dock fått mig att fundera. Det verkar som om de flesta faktiskt inte ens har reflekterat över vad mode faktiskt är och vad det betyder.

Saxat från Wikipedia om man säker på mode:
”något som är förenligt med tidens rytm och smak, alltså det som är modernt”

Att mode är föränderligt och kollektivt är med andra ord dess själva essens, dess grund och natur. I modern tid har man alltid klätt sig enligt normer som hört tiden till, för att bli socialt accepterad eller för att signalera grupptillhörighet.
De legendariska stilikoner som vi idag hyllar för deras unika och smakfulla stil, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe och Twiggy för att nämna några, är alla symboler för den tid de levde i och för det mode som då rådde.
Paris har traditionellt haft rollen som modediktator, från Couture-husen i Paris förde man mode ut till massorna, exakta kjollängder spred sig som en löpeld i veckotidningar världen över och hemmafruarna satte sig vid symaskinen för att sy enligt anvisningarna. Det är med andra ord inget nytt fenomen att folk har en benägenhet att vilja klä sig enligt de normer som anses moderna. Och nej...det är inget som enbart är gällande för Sverige.
Jag skulle faktiskt vilja hävda att vi idag är mer individuella i våra klädval än vad vi någonsin har varit i historien. Aldrig tidigare har så många subkulturer, trender och smaker existerat och tolererats samtidigt. Jag tänkte att det kanske kunde vara intressant att reflektera över med tanke på rådande debatt.

Crocsens revansch


Bild: Raquel Zimmerman i crocs för Vogue Paris?

Det här är en bild från vad som sägs vara en modeserie ur Vogue Paris, jag har faktiskt svårt att tro det. Raquel Zimmerman står i kloakerna iklädd, ja ni ser rätt, crocs. Eftersom de är så modernt monokromt matchade får man väl nästan anta att de kommer att vara en del av bilden. Herre min skapare! Nu måste jag få tag på septembernumret av Vogue Paris för att se om detta oförståeliga verkligen kan stämma.
Källa: The cutBild: Crocs kan väl aldrig bli high fashion, eller?

Kommentar från Miss Minimarket

Jag fick precis en rolig kommentar från Sofie Elvestedt som är en av systrarna bakom Minimarket:

Postat av: Sofie Minimarket
Haha, tänk att det blir så mycket snack om en artikel - mer snack än om ett par grymma skor. Lite inside information till er alla: skorna finns i 80 exemplar totalt i hela Sverige, varav 35 par är grå.

Sedan finns det totalt 300 par i resten av världen, varav 150 par är i Tokyo. Så man kan tycka att det står om dem överallt, men det finns inte fler än så att få tag i.

Tjo och tjing från mig på väg till landet med rött i påsen och gummistövlar på fötterna!

PS, Skande - Amish me like :)

Med andra ord - långt ifrån ALLA kommer att ha Minimarkets fantastiska skor i höst så ni som är nojiga över att kanske råka se likadana ut som "alla" andra kan nu våga er på att köpa dem, om ni tycker att de är fina (det vill säga). Personligen tycker jag att det är lika ängsligt att välja bort något bara för att någon annan kan råka tycka att samma sak är fin som att välja att bära något bara för att någon annan har valt att köpa något. Köp och bär det ni själva gillar oavsett hur få eller många som gillar samma sak, det är dagens råd från Hotspot.

Amish


Idag kör jag på långkjol (vilket känns befriande efter allt kort, kort, kort) och helkläppt skjorta (det är fint att knäppa skjortorna ända upp i halsen) vilket resulterar i en härligt präktig look. Jag valde att toppa det hela med en knut.

Skjorta: Acne
Kjol: Lindex
Skor: "Theee Shoes" från Minimarket

Boktips!


Bild: Boken om Veruscka von lehndorf lanseras under modeveckan i NYC

Veruscha von Lehndorf,
legendarisk 70-talsmodell och musa, snart i bokform. Rackarns dyr men jag funderar på att slå till ändå. Jag tror på bra med inspiration! Lanseras under modeveckan i New York, förstås.

Martina gillar Prada


Bilder: Martina i Prada på SATC-premiären och Cafés modefest

Martina Bonnier, modechef på Damernas Värld, klär sig alltid klanderfritt i modehusens senaste kollektion. När Sex & the City hade premiär i början på sommaren gjorde hon entré i en blommig skapelse från Prada och igår på Cafés fest dök hon upp i en av de omsusade spetskreationerna från samma märke (något hon måste vara både först och troligtvis ensam om i Sverige). Jag måste, barnsligt nog, säga att jag tycker att det är härligt. Det känns som om Martina på egen hand lyfter modesverige till en nivå som är mer glamourös och internationell när hon dyker upp i de senaste fixplaggen från stundens mest omsusade modehus.

Stilstudie - Hotspot


Jag läste hos Eleonore att "alla" tydligen gör stilåterblickar, något som jag missat, men jag är inte sen att haka på! Visst känner man viss tveksamhet inför en del klädval man gjort men överlag måste jag säga att jag är fascinerad av hur många av mina tidiga bloggplagg som jag fortfarande gladeligen använder.

27/10 2005 - En av de första bilderna. Fototekniken var kanske inte den bästa men jag blir glad av att se min kära ryssjal som fortfarande är självskriven som favorit.
27/6 2006 - Oj vad cityshortsen var heta där ett tag... Till fest som till vardag. Klart tveksamt.
9/2 2006 - Trots tveksamhet till cityshortsen köper jag den här looken.
11/4 2006 - Varför sålde jag den där Rodebjer-klänningen undrar jag när jag ser den här bilden. Den svarta Filippa K-koftan är fortfarande en del av basutbudet i garderoben.
30/5 2006 - Jag visste inte att jag haft världen bästa vita t-shirt från Hope så länge, inte konstigt att den sjunger på sista versen.
25/10 2006 - Jäklar vilket snack det var om förklädesklänningen där ett tag. Jag gillar verkligen konceptet.
5/3 2007 - Var tvungen att ta med den här bilden på grund av mina Bernhard Wilhelm-jacka, rackarns vad fin den är!
18/4 2007 - Var det så längesedan vi ältade om Lena? Gillar det här mycket och skulle verkligen kunna ha exakt samma kläder idag.
7/6 2007 - Minns ni Paper-bag waist?
29/8 2007 - Första outfitbilden med ansikte - stort! Ser ni min fina Prada-trench?
5/9 2007 - Jag skulle kunna se exakt likadan ut denna höst.
17/10 2007 - Mangoklänningen blev en blogghype utan dess like men det är ett av de plagg som jag använt mest i min garderob över en lång period. Fantastisk fin men den börjar kännas på gränsen till kort...
1/5 2008 - Också en bild från i år... kolla in håret, helt galet!

Vad mycket bra grejer jag har i min garderob. Alla väskor, ytterplagg och skor älskas fortfarande så här 3 år senare! Kan det bero på att det är där jag gjort de tyngsta investeringarna? I vilket fall som helst så känns det bra att så mycket håller över åren.

Något som förbryllar mig


Bild: Café

Jag har tänkt skriva om detta ett tag men det har helt enkelt fallit i glömska. I senaste (förra?) numret av
Café har man gjort en stor intervju med Chippen och hans flickvän Oksana, till intervjun har man plåtat en serie glossiga bilder där man stylat Chippen och Oksana i diverse fashionabla kläder.
Eftersom jag själv allt som oftast letar kläder till olika plåtningar vet jag hur svårt (för att inte säga omöjligt) det är att få till lån på kläder från de stora internationella modehusen. Jag blev därför lite imponerad när jag såg att Café lyckats snärja den hett eftertraktade YSL-collegetröjan. Jag slängde ett snabbt öga på bildtexten och blev lite förvånad när jag upptäckte att det stod: tröja, American Apparel. Jag räknade bort alternativet att AA skulle ha börjat producera piratkopior utan drog slutsatsen att YSL-texten måste vara ditmålad. Frågan som slog mig direkt: Är man inte rädd att både YSL och AA ska bli upprörda?

"Jane Birkin" x2


Bilder: Vogue Paris, Mars 2007

Minns ni när jag hyllade DV Modes modeserie baserad på ikonen Jane Birkin? Häromdagen satt jag och letade igenom en gedigen hög med tidningar för att hitta inspiration till olika posér till en planerade modeplåtning, jag hittade då ett annat modejobb med inspiration hämtad från Jane Birkin. Frågan är dock om inte DVs tolkning var något vassare? Jag minns dock inte riktigt hela modejobbet i DV.
Hur irriterande är det att man aldrig hittar tillbaka till rätt tidning när man minns något från ett gammalt nummer? Kan någon komma på ett sätt att arkivera alla tidningar och modejobb åt mig här hemma?!? En ex-bibliotekarie kanske vill hjälpa till för en blygsam summa?


Bild: DV Mode, sommarnummer 2008

Muse Two


Bilder: Muse Two från YSL i fyra fina färger

Som jag skrev om
häromdagen, jag anser att YSL gör V(!)äskorna just nu. Favoriternas favorit är nog ändå Muse Two som kommer i en flora av olika färger, alla tilltalande på sitt vis. Skulle jag nu stå inför det smärtsamma valet att behöva välja en skulle jag nog vara så traditionell att jag valde den svarta. Eller den grå... Fast...nog den svarta ändå.

Lyckad men lång dag


Bild: Lång dag i studion. Plåtning för Solo nr 11

Igår blev det en lång dag i studion! Vi plåtade ett modejobb för
Solo och ambitionerna var stora och ideérna högtflygande. Bara att göra grund-hår och smink tog Lisa 4 timmar... Klockan 15.00 hade vi plåtat första bilden och då hade vi redan varit igång i 6 timmar. Vi blev kvar ända in till sen kväll... Själv hade jag sovit ca 3 timmar natten före så jag var minst sagt rätt mör när det hela var över.
Modell-Michelle, som för övrigt kom på plats nr 2 i Solos stora modelltävling, hade ingen lätt uppgift. Jag är verkligen imponerad över hur väl hon lyckades infria våra ibland ganska avancerade önskemål. Nu är jag otålig som ett barn på att få se slutresultatet!

Idag - ny plåtning för DN så off I go! Vi ses senare!

Goda nyheter för alla parfymälskare


Januari 2009 lanserar Narciso Rodriguez en ny parfym

2003 lanserade Narciso Rodriguez sin första parfym, "For her", den blev en omedelbar succé. Precis alla ville dofta pudrigt av den senaste "it-parfymen" och det höll i sig - länge! Sarah Jessica Parkers parfym Lovely har till och med anklagats för att vara ett plagiat av succéparfymen.
Nu kan jag glädjande nog upplysa er om att Narciso Rodriguez kommer att lansera en ny parfym. I januari landar de nya flaskorna i butik (konstigt att man väljer att lansera en parfym efter julhandeln?!) och även om Mr Rodriguez har en hel del att leva upp till tror jag att den kommer att bli en formidabel succé. Världens alla parfymälskare kommer troligtvis att springa benen av sig för att bli först med den senaste "it-doften" signerad Narciso Rodriguez.

Lutz patmos


Bild: Carine Roitfelds designsamarbete med Lutz Patmos

Lutz Patmos gör exklusiva cashmeretröjor. De var även pionjärer när det kom till att engagera kändisar för designsamarbeten. Listan med namn är lång och gedigen:

2002 S/S - Yves Behar
2002 F/W - Sarah Morris
2003 S/S - Inez van Lamsweerde
2003 F/W - Christy Turlington
2004 S/S - Jonathan Adler
2004 F/W - Fabien Baron
2005 S/S - Sheila Metzner
2005 F/W - Sofia Coppola
2006 S/S - Carine Roitfeld
2006 F/W - L'Wren Scott
2007 S/S - Liv Tyler
2007 F/W - Julianne Moore
2008 S/S - Richard Meier
2008 F/W - Kirsten Dunst

Imponerande lista, nästan svår, om inte omöjlig, att toppa kan tyckas. Inför vårsäsongen 2009 har Lutz Patmos dock lyckats överträffa sig själva. Jane Birkin är nämligen deras nya gästdesigner. En levande legend!
Parantes 1: Jag tycker att det är roligt att Carine modellar med sin dotter och vad jag antar är hennes son.
Parantes 2: Inez van Lamsweerde var ett roligt val!


Bild: Kirsten Dunst bidrag till Lutz kändissamarbeten

Min tid är nu


Hela sommaren har jag kännt mig allmänt stilambivalent och något modeorolig i själen - "jag har ingen stil", "jag gillar ingenting", "jag är ful i allt", "min garderob är ett missfoster innehållandes en brokig skara hopplösa plagg", "varför är alla så stilistiskt perfekta och inte jag" - så har ljudet i skällan gått och nu förstår jag varför. Nu står det klart - jag är en höstmodemänniska. Höstkläder är min grej helt enkelt för i och med att höstsäsongen har dragit igång känner jag åter modelycka! Hurraaa!

Klänning: En stickad klänning från
Topshop där framförallt färgen talar till mig
Jacka: Fin skärning från Ann Demeulemeester
Lack: "We'll always have Paris", bara namnet på färgen är perfekt!
Väska: Just nu är det YSL som gör väskorna med stort V
Armband: Kanske lite för Goth för mig men vad tusan, det är ju höst!
Skor: Ja, så kan ett par skor gladeligen se ut

Äntligen


Bilder: Solo nr 9

Varje månad samma förväntan och nyfikenhet på att se nya numret av
Solo. Det är lika roligt varenda gång även om man ibland är mer eller mindre nöjd med sin egna prestation. Den här månaden har jag bidragit med en hel del:

- Modeserie "If I was a rich girl..." - uttråkad rikemansdotter har blivit deporterad ut på landet mot sin vilja, typ. Plåtat på Häringe slott.
- Mina höstfavoriter - Jag har valt ut några solklara höstfavoriter. Även Elin Kling och Josefina har valt ut saker som de vill satsa på. Rolig läsning.
- Jag och Josefina har stylat Elin i 3 trendiga höststilar. Roligt och något galet, vi stylade Elin i en våtdräkt för att visa på det rådande sportmodet ala Miu Miu, missa inte! Elin spexade loss för allt vad tygen höll!
- I modeskolan delar jag med mig av saftigt skvaller - Har Anna Wintour gått sängvägen? Är Marc Jacobs tillsammans med en fd prostituerad?

Lycka!


Bild: Mina nya kängor från Minimarket

Det är faktiskt inte så ofta som jag stöter på plagg eller saker som jag känner att jag inte kan leva utan men
när jag såg Minimarkets snörkängor första gången kändes det faktiskt precis så. Nu på eftermiddagen åkte jag för att hämta hem de små raringarna och de är faktiskt finare än jag minns dem. Mina högt älskade Acne-skor har fått konkurrens om att vara favoritskon of all time.

Hotspots nya kläder


De nya plaggen från Hope fick åka på. Nu ska jag iväg på ett ärende som ni får veta mer om senare.

Kavaj: Hope
Byxor: Hope
Skjorta: Acne
Väska: Chloé
Skor: Acne

Fashion Forecast från 1930-talet


Film: 1930-talets stora modeskapare förutspår modet på 2000-talet

Jag hittade en mycket underhållande film där 1930-talets stora modedesigners har fått förutspå hur de tror att modet kommer att se ut på 2000-talet. Vissa av dem är faktiskt inte helt fel ute, byxdressen till exempel och de galna klackarna (som inte är helt olika Marc Jacobs klackar från S/S 08-kollektionen). Ja ja, ni måste se själva, det är roligt!

London Baby!


Det verkar som om det vankas London Fashion Week

Det verkar som om det blir London Fashion Week för min del den här säsongen. Hela förmiddagen har gått åt till att boka biljetter och hotell samt försöka få någon struktur på visningsschemat. De två senaste säsongerna har jag ju varit på Paris modevecka, vilket har varit magiskt, men den här gången ska det bli spännande att se vad britterna har att erbjuda. Men, vem vet...det kanske blir Paris också...

Radarparet


Bild: Radarparet på guldknappen

Ha ha, jag hittade en rolig, och ganska talande, bild på
Aftonbladets "modeveckanblogg" som Nina skriver. Jag och Eleonore på Guldknappen - Eleonore något virrig med 10 saker på gång samtidigt, jag en glad och äppelkindad lergubbe.

Dagens DN Söndag


Bild: 4 sidor hösttrender i DN Söndag

Jag har summerat höstens största och viktigaste trender på både dam- och herrsidan i dagens DN Söndag. Vill ni hålla er uppdaterade rekommenderar jag er med andra ord att ta en titt i
DN.

Välskräddat


Bild: Fin kavaj från Hope

Igår sprang jag av en slump på
Eleonore och Evelina på Modette som var ute och fyllde på garderoben inför hösten. Vi utbytte snabbt tankar och råd kring vilken stil var och en skulle satsa på inför den nya säsongen. Vi kom fram till att jag skulle vara välskräddad. Jag lade därför genast ner mina planer att inhandla en stor oversize kofta från Hope i chockrosa (som visserligen var helt fantastisk) och bestämde mig istället för att fokusera på kavajer. Imorse åkte jag till IKEA i Barkaby och då var jag naturligtvis tvungen att även besöka Hopes outletbutik. Men min nya shoppignstrategi i bakhuvudet gjorde jag två investeringar. En smårutig kavaj och ett par välsittande smala svarta byxor (som är helt omåttligt sköna och välsittande). Jag känner mig nöjd!


Bild: Svarta byxor från Hope

Karen Elson


Bild: Modejobb med Karen Elson från Vogue April 2008

Apropå Karen Elson (som frontar
septembernumret av Vogue UK). Ett av mina "favoritmodejobb" genom tiderna är faktiskt med just Karen. Karen som docka. En helt magisk bildserie som publicerades i Vogue UKs aprilnummer i år. Tim Walker är mannen bakom mästerverket!

Prada x4


Bild: 3 septemberomslag med Prada, vogue UK, Pop, iD

Jag var bara tvungen att bunta ihop dem. Har jag missat något septemberomslag med Prada?
PS. Tack vare Louise B kom jag på InStyle. Tack Louise


Bild: Också Instyle UK...

Lite coolt

 
Från vänster: Orginalkampanjbild för Twist & Tango, storbild i butiken på Grev Turegatan

Idag gick jag förbi
Twist & Tangos butik på Grev Turegatan och sneglade in genom fönstret. På en storbild som hängde från taket såg jag en av de kampanjbilder som jag stylade för Twist & Tango i vintras. Det kändes faktiskt lite coolt.

Hysteriskt


Bild: Utförsäljning på +46

På förmiddagen begav jag mig till +46 lokaler på Kungsholmen för en utförsäljning som utannonserats. Jag gick aldrig in och det berodde i första hand inte på den närmast skrattretande långa kön utan det faktum att de tog 20 kr i inträde. Inträde, för att gå på utförsäljning? Har jag missat något, utförsäljnningar är inget nöje i sig, som att gå på bio eller en konsert, utan ett nödvändigt ont om man vill fynda avlagda plagg som märkena inte kan bli av med trots att de reats till 70%. Alltså inget man, enligt mig, borde ta inträde för, inte ens om summan kan anses modest.

Utanför festen


Bild: Jag och Nina utanför Circus

Eleonore är duktig på att mobilblogga, den här bilden på mig och Nina slängde hon upp på hennes blogg precis när vi skulle göra entré till festen.

Odd molly vann!


Bild: Jag försöker få en vettig bild från läktaren på cirkus

Hemma från
Guldknappen. Odd Molly vann årets knapp, grattis!

Infusion d'Homme - To myself


Film: Kortfilm för Infusion d'Homme av Cyril Guyot

Miuccia Prada hittar alltid nya och kreativa sätt att marknadsföra sina produkter på och allt som oftast väljer hon att samarbeta med konstnärer, regissörer och andra esteter som hon gillar, personer som hon tycker kan gestalta modehusets produkter på ett intressant och nytt sätt men ändå i linje med Pradas varumärke.
För Infusion d'Homme-kampanjen valde hon att engagera nio unga regissörer som hon sedan lät producera en kortfilm var. Jag bjuder på Cyril Guyots film som jag tycker är fin.

Kolla in mina höstfavoriterPå Modette listar jag mina höstfavoriter i 7 olika kategorier,
kolla in!

Mer Comme des Garçons för H&M


Bild: Comme des Garçons för H&M

Tidningen W har i senaste numret publicerat en förhandstitt på Rei Kawakubos kollektion för H&M. Jag tycker att det ser fint ut - Svart, polka dots, dekonstruerade former också lite rysch pysch på det.

Jessica Simpson lanserar parfym (som alla andra)


Bild: Jessica Simpsons nya parfym, Fancy

Jessica Simpson sällar sig till den gedigna skaran av celebriteter som släpper sin egna doft. Fancy ska den heta, säljigt och väldigt passande, men frågan är hur i ropet Jessicas varumärke egentligen är? Är hon fortfarande tillräckligt i ropet för att sälja parfymer till mindre vetande teensters världen över? Nästa vecka släpps den i USA, när och om den kommer till Sverige är fortfarande oklart.
Källa: The cut

Alexander Wang gillar Cheap Monday


Ha ha, lite coolt, Alexander Wang brukar tydligen ha på sig jeans  från Cheap Monday!

Källa: Refinery29

Back designar åt Fred Perry


Bild: Ann-Sofis kollektion för Fred Perry

Ann-Sofie Back inleder ett samarbete med Fred Perry där hon designar plagg åt deras Blank Canvas kollektion. Otippat måste jag säga.

Back har fått i uppgift att utveckla ett urval produkter för Fred Perrys sjätte Blank Canvas damkollektion. Kollektionen blandar dem klassiska Fred Perry plaggen med Backs signatur estetik och siluett. Några nyckelstilar är stickat i merino ull, tunna piké tröjor och klänningar i tre färger – svart, senapsgul och turkos.
Klipp från Pressrelease

De "håliga" skorna är här för att stanna


Bild: Skor från Brian Atwood

Det började med öppen tå, som blev öppen häl som i våras blev skor med öppningar både här och där och trenden verkar allt annat än mattas av. Alla märken har sin variant, den ena
finare än den andra. Opraktiskt, ja visst, men sådana petitesser är som bekant inte relevant för en sann mode-entusiast. Tack och lov är det enligt den allmäna modemeningen tillåtet att bära strumpor i dem. Tur, vad skulle vi modenördar i norden annars ta oss till?

Just nuHär förbereds det inför plåtningar som är planerade till torsdag och fredag. Oorganiserat kaos! Jag är så glad för mitt nya "moderum", nu behöver jag inte längre
jobba i sängen.

Library lovers


Bilder: Det dignade av böcker på Beas visning

Som sagt var, Bea Szenfeld är verkligen duktig på att skapa teman kring sina visningar. Den här gången var temat böcker, något man omöjligt kunde missa. Vart man än vände blicken såg man böcker i travar, till och med catwalken var tapetserad med en trompe loeil-tapet med böcker - otroligt ambitiöst. Själv älskar jag böcker så nu ska jag nog krypa ner i sängen med boktjuven som man fick med sig hem i goodiebagen. Godnatt!

Modeveckan part deux


Bild: Finaste inbjudan från Bea - en Wahlströms ungdomsbok med nytt omslag

Idag drar modeveckan del 2 igång (mycket förvirrande att den kommer i två versioner). Jag kommer inte att hinna gå på så mycket då jobbläget ser rätt kritiskt ut för tillfället men ikväll ska jag iallafall ta mig tid att se Bea Szenfelds visning. Bea är en mästare på att skapa en helhet kring sina visningar så det ska bli mycket spännande att se.

10 frågor till Erika Sjölund


Erika Sjölund jobbar som redaktör på
svenska Elle. Med ett aldrig svikande öga för det estetiska och en fantastisk förmåga att formulera sig är hon garanterat en modetalang utöver det vanliga. Ni har väl inte missat hennes aktuELLEblogg.

1. Vad kommer du att satsa på till hösten? Fransk garçonne möter viktoriansk goth, som en blandning av Francoise Sagan och Helena Bonhamn Carter. På önskelistan finns ett par svarta snörskor från Church’s, den perfekta Muse Two från YSL och Burberry Prorsums Satin Princess Trench Coat.
2. Ditt senaste köp? Min bröllopsoutfit ...
3. Beskriv din stil med 3 ord? Girly goth.
4. Har du någon oumbärlig skönhetsprodukt? Allt från Kenzo Ki.
5. Har du något stylingknep som alltid fungerar? Om jag har en hopplös dag brukar jag sätta på mig mina finaste skor. Ingenting piggar upp en trött outfit och modesinne som att ha något fint på fötterna – helst sjukt opraktiska, obekväma och annat briljant.
6. Har du någon signaturdoft? Just nu Gucci Eau de Parfum II men egentligen längtar jag nog mest efter Marc Jacobs Black Daisy.
7. Väskor eller skor? Definitivt skor. Och väskor.
8. Ditt bästa köp någonsin? Min Miu Miu-kappa som jag hittade i reahörnet som gud glömde. Den var på cirka 200 procents rea.
9. Favoritdesigner, svensk och internationell? Favoritsvensk är lätt, Lovisa Burfitt utan någon som helst tvekan. Internationellt väger det mellan Erin Fetherston och Ann Valérie Hash.
10. Har du något personligt fashion No no? Jag har väldigt svårt för jeans, det tycker jag är ett av världens mest överskattade plagg.

Breaking fashion News - Olsens profiterar på det som profiteras kan


Ashley och Mary-Kate släpper en coffee table book med titeln Influence

Systrarna Olsen släpper en Coffee table med titeln Influence. Boken kommer att vara fylld med opublicerade bilder på tvillingparet och intervjuer med kända personer som inspirerat de unga systrarna, för att nämna några: Karl Lagerfeld, Christian Louboutin och john Galliano.
Boken kommer att publiceras med två omslag, ett med Ashley på framsidan och Mary-Kate på baksidan och en där bilderna är placerade tvärtom (låt mig gissa att den med Ashley på framsidan kommer att sälja bäst). Även om mina förhoppningar på innehållet i boken är närmast obefintliga kommer jag naturligvis inte att kunna hålla mig borta när den lanseras 28 oktober.

OS-aktuellt


Bilderr: Dräkt från Speedo och Miu Miu

Om man genomförde en enkät över vilken sport som är den mest fashionabla skulle svaren troligtvis domineras av tennis, hästpolo eller cricket. Miuccia som ständigt bryter konventioner för att etablera nya har inför sommar-OS gjort ett tydligt statement - Simning är sporten att hålla ögonen på. Så, är du en riktig fashionista är det 100 meter fjäril du ska hålla koll på nu när OS-sändningarna är i full gång.

Intressanta av olika anledningar


Bilder: Kate Moss som Catwoman på Interviews omslag,
Camilla Åkrans plåtar Numerós omslag


Jag gillar magasin, om någon nu missat det. Jag gillar omslagen, delvis av anledningen att det är intressant att se vad en tidning vill förmedla genom det (läs
mer här). Septembernumret är av tradition det viktigaste numret i modemagsinvärlden, nya kollektioner ska presenteras så upplagan skjuter i höjden vilket av naturliga skäl ger årets högsta annonsförsäljning. Kampen om "septembernummerköparna" är dock hård och vapnet man tar till i konkurrensen blir naturligtvis omslaget som i den första höstmånaden blir viktigare än någonsin. I år har det varit ovanligt bleka septemberomslag (med vissa undantag) - som jag tidigare skrivit - pradas spets regerar och svarta modeller är melodin.
Jag tänker därför göra en mycket grund analys av ytterligare två septemberomslag som intresserar av andra och olika anledningar. Interview väljer Kate Moss på omlaget, intressant av den anledningen att valet känns så ointressant. Kate Moss säljer, det vet alla, men då hade de nästan lika gärna kunnat välja Jennifer Aniston, ungefär lika nytänkande och nytänkande är ju något som Interview med stor sannolikhet vill förknippas med. Då var Marc Jacobs ett tusen gånger intressantare val och det omslaget gillade jag inte ens.
Numerós omslag finner jag intressant av två anledningar: Där den första anledningen är att det svenska undret Camilla Åkrans har plåtat bilden (hurra och heja!) den andra anledningen är att de inte väljer Prada på omslaget utan Balenciaga, kanske inget superkontroversiellt val, men ändå, jag hade mina pengar på Prada.

Lika som bär


Bilder: Pradas spetsplagg och Lamillas dito

Är ni sugna på höstens mest haussade plagg - pradas spetskreationer - så hittade jag ett ypperligt alternativ idag när jag var på PUB. Till och med stylingen med den blå skjortan är slående lik, kan det vara ett sammanträffande? Jag gillar Prada och jag gillar Lamilla så jag säger dubbeljackpot och tummen upp för spets!

Stilstudie - Erin Wasson


Bild: Erin Wasson, modell, musa, smyckesdesigner, skatare och kläddesigner
 -
inget dåligt CV


Erin Wasson, känd supermodell, skatare och framtill nyligen musa åt Alexander Wang, personifierar den så medvetet slitna looken med tydliga influenser från herrmodet (som just Alexander Wang har gjort till sitt signum). Avklippta jeansshorts, stora herrskjortor och oversizade kavajer utgör basen i Erins garderob. Obligatoriskt är även det (till synes) slitna håret, den "osminkade" looken och den ständigt närvarande hatten.
Erin har även designat en smyckeskollektion Low Luv som mest fått uppmräksamhet då den anklagats för att vara lite för lika Bliss Laus populära smycken. Nyligen gick hon även ut med att hon ska designa en klädkollektion åt mårket RVCA, Opening Ceremony som alltid är snabba på bollen har redan beslutat sig för att ta in de Erin-designade plaggen.

Citat från modeveckan


Bild: Kan den här söta lilla tjejen verkligen svära?

Jag hittade precis ett något daterat, men fantastiskt roligt, blogginlägg! Tidningen
Hennes var ute och tjuvlyssnade under modeveckan och samlade ett gäng roliga citat där några utan tvekan kan komma att bli smått legendariska. Min favorit:

Eleonore Nygårds från Modette
" Var fan är baren?" ( klockan 15.00)

Läs mer

Mer Prada...


Bild: Karen Elson i Prada på Vogue UKs septembernummer

Jag hittade
ytterligare ett exempel, även Vogue UK väljer Prada på omslaget...

Bildkälla: TFS

i-D hoppar på tåget


Bild: Jourdan Dunn i Prada på i-Ds omslag


Javisst, även i-D väljer Prada på omslaget och de följer även strömmen genom att välja en mörkhyad modell (Jourdan Dunn som även frontade septembernumret av POP) på omslaget. Att Prada och Italienska Vogue spelar en betydande roll i dagens modecirkus råder det ingen som helst tvekan om. Fascinerande eller fantasilöst?

Bildkälla: TFS


Breaking Fashion News - Phoebe Philo för Celine?


Bild: Phoebe Philo aktuell som designer för Celine?

Phoebe Philo som gjorde några hyllade säsonger för Chloé efter Stella McCartney har legat lågt sen det att hon avgick 2005. Nu ryktad det dock om ett nytt uppdrag, nämligen för franska modehuset Celine. Själv tror jag att Phoebe är rätt person på jobbet. Hennes estetik passar nog utmärkt få hennes design troligtvis kan uppdatera varumärket utan att missbruka modehusets själ och arv.
Källa: WWD

Hot hot hot - Paisley


Från vänster: Valentino, Dolce & Gabbana, Hermès

Jag har under en period haft ett växande tilltro till ett mönster som under en väldigt lång period har levt en mycket blygsam tillvaro, som för att bekräfta min profetia har
Style.com nu lyft fram mönstret i en av deras trendspaningar. Utöver rutor är Paisley mönstret som jag tror mest på inför hösten och vintern. Jag skulle kunna tänka mig en sjal eller varför inte en skjorta...

PS. Jag undrar var den här har tagit vägen...

Jag måste ocksåJag bara måste visa första smakprovet av, vad som iallafall sägs vara, Rei Kawakubos design för H&M. Coolt!

Först på bollen var
Les Mads och därefter Eleonore

Franskt


Bild: OPIs nya nagellackskollektion "France"

Som jag nämnde i föregående inlägg har OPI släppt en ny nagellackskollektion
"France". Mycket fina nyanser - brunt och lila, precis vad jag vill ha på naglarna i höst! Men... sen skulle man visserligen kunna sälja vad som helst till mig med förevädningen att det känns franskt. I love franskt!

Jag välkomnar hösten


Äntligen (!) börjar det trilla in lite nya saker på webbshopparna som man kan önska sig! Jag hittar både det ena och det andra som jag skulle kunna tänka mig.

Kappa: Jag gillar
präktiga kappor.
Klänning: Miu Miu
Väska: Åh så fin (och opraktisk)
Skor: Oh la la la  la la la la!
Nagellack: Härlig färg från OPIs nya kollektion "France". Jag gillar alla färger!

Blottarstil


Bild: Jag, iklädd ny Marnikappa, i min nyrenoverade klädkammare

Idag var jag naturligtvis tvungen att hänga på Nathalie Schutermans lås efter rykten om mega-rea. Det var väldigt utplockat, så istället för att komma hem med ett vrakfynd kom jag hem med en inte fullt lika nedsatt Marnikappa. Kanske inte optimal till det jag råkade ha på mig idag men den kommer att bli fin till mycket annat.
Ni får även en smyg-glimt av min nya klädkammare som jag fotograferar inuti, jag måste hitta något bättre ställe att plåta på, alternativt köpa en bredare spegel.

Fina Michelle Williams


Bilder: Michelle Williams i Band of Outsiders lookbook för F/W 08

Märket Band of Outsiders har en hängiven skara kändisfans som gladeligen ställer upp gratis när det behövs modeller för Lookbook-plåtningar. Bland annat har man plåtat med coolingar som: Jason Schwartzman, John Dewis, Matt Dallas och Bobby Birdman. Den här säsongen är det ingen mindre än Michelle Williams som gör jobbet.
Bilderna tas alltid av märkets grundare, Scott Sternberg, själv med en gammal polaroidkamera från 70-talet. Enligt uppgift ska allt vara mycket informellt med avsaknad av make-up-artister och ljussättare.
Härliga bilder blir det iallafall.
Källa: WWD

Bilder: Jason Schwartzman i lookbook Band of Outsiders

Första men absolut inte sista gången


Bilder: Pops omslag till höstnumret

Det går inflation i att göra olika omslag till samma nummer, ett omslag är bara att glömma och även två versioner känns snålt. Vogue Italys "black issue" hade fyra omslag något som Pop nu valt att bräcka med inte mindre än sex omslag till deras stora höstnummer. Sex omslag med sex olika modeller, hälften mörkhyade och hälften vita. På samtliga omslag har man valt Prada och vi kan nog vara ganska så säkra på att det inte är sista gången Pradas spetskreationer får pryda ett omslag. Eller vad tror ni?!

Fyra välklädda män i DN


Bild: Fyra välklädda män - Claes Juhlin moderedaktör på King, Andres Wilson skådespelare,
Pär Lernström programledare, Joakim Nätterqvist skådespelare och artist


Förra söndagen
publicerades ett jobb i DN Söndag där jag träffat och intervjuat fyra välklädda svenska män om mode, stil och kläder. Artikeln finns nu att läsa på DNs webbsida för den som missade det.

Läs mer

På tal om rutiga skjortor...


Bild: Modeplåtning för Solo nr 9 på Häringe Slott


Tjuvkik! Här är min rutiga skjorta med på en plåtning för
Solo, det är inte den enda rutiga skjortan som dyker upp i det jobbet kan jag avslöja redan nu. Hela modeserien kan ni se i nästa nummer av Solo som kommer ut om ca 2 veckor.

Höstens "blommiga klänning"


Bilder: Kate Bosworth i en väldigt fin rutig skjorta, min rutiga skjorta som är 2hand från Urban Outfitters.

Jag har skrivit mycket om den rutiga skjortan. Jag är
minst sagt besatt  och det verkar som om jag inte är ensam. Min gissning är att rutiga skjortan hösten 08 blir vad den blommiga klänningen var våren/sommaren 08. Varning för härdsmälta, med andra ord men det struntar jag naturligtvis i, det är ju så fint så fint!

Tillbaka


Bilder övre raden från vänster: Hammenhögs blomsterfält, promenad på stranden,
söt Bassetvalp som kanske kommer att bli min, eftermiddagslur, jag har läst mycket böcker.


Kära bloggläsare! Nu är jag tillbaka efter en förträfflig vecka på landet. Jag lyckades verkligen ta min korta semester under sommarens vackraste vecka.
Jag är nu redo att återgå till jobb men först ska jag bara städa ur nya lägenheten efter hantverkarna så att jag äntligen kan få flytta in, så vi ses igen imorgon!