header to ads



Auf Wiedersehen

image2342
Nu åker jag till Schweiz med (nästan) hela tjocka släkten för att fira min mammas födelsedag. Soliga backar, kall öl och avkopplande SPA är vad som står på agendan.

Hattrick

image2340
Tredje dagen i rad med plåtning för Sofis Mode. Fantastiskt skoj! Idag var "chef-Sofi" och hennes underbart bedårande hund, Smilla, även uppe en sväng på besök för att se hur jobbet fortlöpte.
Smilla som tydligen älskar ballonger roade sig själv i flera timmar med ett par kvarlämnade ballonger, så sött!
I övrigt längtar jag bara till att jobbet ska publiceras så att ni ska få se det! Nu, skriva ihop den sista texten och skicka in den till redaktören, sen blir det faktiskt semester! Välbehövd sådan! Ahhh!

Mode på film - Blow Up

image2339
Bilder: Från filmen Blow Up från 1966

Just nu sitter jag och tittar på filmen Blow Up från 1966. En klassisk film som ofta omnäms som en av de mest stilbildande filmerna genom tiderna! Filmen handlar om en hyllad men excentrisk modefotograf vars vardag går ut på att ligga med modeller, lyssna på musik och röka på. Av en slump upptäcker han i mörkerrummet när han förstorar några bilder att han dokumenterat vad han tror kan vara ett mord.
Utöver en spännande handling är filmen fylld med klassiska scener som idag anses vara legendariska i mode- och filmsammanhang. Som om inte det vore nog med anledningar att se filmen så kan det ju vara kul att se den endast av anledningen att Jane Birkin har en roll i filmen.
Självklart bjuder jag på en av de mest klassiska scenerna ur filmen när Thomas (fotografen) plåtar en sexig och het modell under en minst sagt utmanande plåtning.


Dagens (önske)outfit

image2337
Idag ska jag göra roliga saker vilket naturligtvis kräver roliga kläder! Som dessa:

Tröja: Ja,
Monkitröjan som jag gillar!
Väskor: Små söta väskor från Monki att bära som halsband, otroligt matchigt med den turkosa men jag hade nog valt den svarta till detta.
Skor: Acnes galna men fina sandalder
Kjol: Fin från Balenciaga
Armband: Dinh van gör fina smycken, svindyra men fina

PS. Elin du vann tävlingen. Jag mailar information till dig på mailen som du angav

Tävling - Vinn biljetter till årets kulturhändelse.

image2336
Bild: Kate Moss på maskerad med dåvarande pojkvän Pete Doherty

Eftersom jag olyckligtvis inte kan närvara vid den stora kulturfesten på lördag har jag valt att lotta ut biljetterna till någon av er lyckligt lottade läsare. Det är dock ont om tid så det får bli "först till kvarn-principen". Den som svarar rätt på följande fråga vinner alltså 2 biljetter till den otroligt lyxiga maskeradbalen på Operan 29/3 (värde 3190 kr).

Fråga: Vilket år sköts Gustav III och vad hette mördaren?

Villkor: Lämna ditt svar endast ett på kommentarsfunktionen nedan. OBS! Glöm ej att lämna mailadress så jag kan kontakta er så snart som möjligt!

Jag vann!!!!

image2335
Minns ni
maskeradmasktävlingen som jag deltog i? Idag fick vi reda på resultatet! Lars Wallin var ensam jurymedlem och han utsåg mig till vinnare. Tusen tack! Själv tycker jag nog att både Sofias och Klangs bidrag var vassare, och det säger jag inte av blygsamhet, men jag är naturligtvis otroligt glad och tacksam. En stor miss är dock att jag kommer att vara i alperna på lördag när den stora maskeradbalen på Operan går av stapeln så jag kommer tyvärr inte att kunna ta del av vinsten. Håll utkik här på bloggen för det är inte helt omöjligt att jag lottar ut de exklusiva biljetterna här på bloggen!

Besök hos Minimarket

image2333
Imorse var jag på besök hos
Minimarket för att kolla in deras höstkollektion. Det är verkligen helt fantastiskt att se hur märket har utvecklats! Sofie som är VD för Minimarket berättade om kollektionen och jag är verkligen imponerad över hur de arbetar med material och konstruktion (något som de själva är enormt stolta över, med all rätt). Jag ska försöka hinna visa lite mer plagg senare men nu måste jag iväg till en plåtning.
Jag måste dock visa upp de fantastiska skorna som ingår i höstkollektionen. Jag blev verkligen helt såld! Ett par superfeminina Dr Martens. Den håriga kjolen är gjord i angora/cashmere och är även den helt underbar! Prickar in höstens hetaste trend med ulligt håriga material! Nä, nu måste jag rusa!

Behind the Scenes

image2333
Bild: Vanity Fairs Hollywood issue 2008

Jag vet att det var fler än jag som älskade omslaget till
Vanity Fairs senaste Hollywoodnummer, bra mycket finare än sliskomslaget med Tom Ford från 2006. Idag hittade jag ett roligt "Behind the Scenes-klipp" på Youtube från plåtningen. Kolla in!


Vinnarna!

Så var det dags att kora vinnarna i den stora "klänningstävlingen". Valet av vinnarna baserades på graden av kreativitet och nytänkande. Vinnarna är:

Plats nr 1 - Linnea Alvinzi
image2328
Linnea: "Här kommer mitt bidrag i form av en Seriestripp"
Juryns motivering: Ett otroligt ambitiöst bidrag som helt enkelt är oemotståndligt på alla sätt!
PS. Karolina: Jag älskar mig själv som seriefigur. Lite purken med galna ögon, snygga kläder och hotspot-knuten på plats, perfekt!


Plats nr 2 - Linda K
image2329
Linda K: "Överallt dessa fantastiska blommönster! Den ena klänningen sötare än den andra. Att möta vår och sommar i. Men inte för mig, för jag är tjock som en smock. Och när jag inte är det längre (om förhoppningsvis en vecka eller så, baby hallå) är jag ändå klänningslös. För med dessa blommiga kreationer kan man inte amma! Or so I thought. Tills jag såg andra priset i er tävling. Anar jag knäppning framtill? Hurra! Låt mig bli en fashionabel blommig ammande mamma!"
Juryns motivering: Humor går alltid hem - vi fick oss ett gott skratt!


Plats Nr 3 - Malin Härdig

image2330
Malin: "Finn ett fel"
Juryns motivering: Genial i all sin enkelhet

Grattis till alla vinnare! Jag kommer att höra av mig till er på mailen!

Livet leker

image2326
Bild: Jag försöker få till en dagens outfit

Idag vet jag inte riktigt vad som hände när jag skulle ta "dagens outfit", det kanske är time att köpa en ny kamera.

Kavaj: Topshop
Jeans: Acne
Skjortblus: Carin Wester
Armband: Kenneth Jay Lane
Skor: Acne

Nu ska jag iväg och titta på en lägenhet som jag vill köpa, tror jag iallafall. Annars längtar jag mest till att veckan ska dra igång. Imorgon ska jag träffa
Karoline "Fashionflash" Andersson av en anledning som jag tyvärr inte kan dela med mig av riktigt än, det ska bli roligt, mycket! Karoline har för övrigt bloggvärldens kanske snyggast header!

image2327
Bild: Header till Karolines blogg FashionFlash

Mood Board - Mad Men

image2324
Bilder: Fotografier från serien amctv.com, catwalkbilder från Louis Vuitton och Marc Jacobs S/S 08, Blus: 3.1 Philip Lim, Kofta: See by Chloé, Kjol: Vivienne Westwood Red Label.

Det går många tv-serier just nu värda att se om så endast för de fantastiska kläderna.
Mad Men är ett scenografiskt och kostymiskt mästerverk! Serien utspelar sig i reklamvärlden i början på 60-talet och är väl framförallt en våt dröm för alla kostymälskande killar men även värd att se om man uppskattar tidsenliga damkläder utvalda med fingertoppskänsla.
De två tidstypiska stilkategorierna som återfinns i serien kan delas in i pryd sekreterarlook (även om ytan ofta kan bedra) och präkig hemmafru-stil när den är som bäst. Männen är välstrukna och hänsynslösa med oanvända skjortor i skrivbordet att byta till efter en rendezvous med älskarinnan.
Nog med utlägg, ge serien en chans och se ett avsnitt!

Saker jag gillar

image2324
Häromdagen
obsessade jag över broscher , jag nämnde då en favorit från Chanel som jag ej kunde finna en vettig bild på. Tack vare ett läsartips lyckades jag skramla fram en bild från Style.com. Visst är den alldelles fantastiskt bedårande, små Chanelkapsyler med guldramar. Högt och lågt. Självklart smälter man som glass i Sahara när man ser den men lika fort går det att komma tillbaka till verkligheten och inse att man bor i kalla Sverige där inga glassar smälter - Priset - ca 11 000 kr, host host. Hade jag varit Donald Trump-rik hade jag dock inte tvekat!
image2325
När jag ändå var inne på Style.com och rotade fann jag även en bild på en annan sak som jag letat länge efter, nämligen Pradas Trompe-loeil-klocka. Är den inte så galen att man inte kan annat än att älska den. Bara idén att göra en klocka som inte är en klocka och sen ta ca 2500 kronor för den är ju så härligt verklighetsfrånvänt. Barnsligt och lekfullt, som en symbol för hela vårmodet 2008.

Stilstudie - Alexa Chung

image2322
Efter en tämligen lyckad karriär som modell har
Alexa Chung gjort sig ett namn inom den brittiska TV-världen men internationellt är hon kanske främst känd för sin osvikliga stilkänsla och fantastiska garderob. Alexa som är 25 år gammal lever ihop med Arctic Monkeys frontman Alex Turner. Tillsammans bildar de ett av Storbritanniens hetaste it-par.
Jag måste medge att jag har full förståelse för uppståndelsen kring Alexa - hon är bedårande och nästan störande ofta prickar hon in modemässiga fullträffar. Man kan inte annat än att vara lite avundsjuk! Hon påminner faktiskt väldigt mycket om Anna som driver Mint & Vintage...

Lova nu att kolla på alla länkar för hon är faktiskt så snygg så att det är värt det!

Dolda meddelanden i Louis Vuittons kampanj med den forna Sovjetledaren.

image2320
Bild: Louis Vuittons kampanj med Mikhail Gorbachev

Jag har tänkt att skriva om detta länge men det har helt enkelt trillat mellan stolarna. Jag är dock otroligt fascinerad av hur Louis Vuitton har lycktats få den forna sovjetledaren, Mikhail Gorbachev, att ställa upp i en världsomspännande kampanj för modehuset så jag anser det ändå inte vara försent att ta upp ämnet här på bloggen.
Man har valt en minst sagt politiskt laddad plats för bilden, Gorbachev sitter nämligen i en bil som passerar Berlinmuren, den historiska mur som blev en symbol för det kommunistiska östblocket. En symbol som Ronald Reagan i ett tal vid Brandenburger Tor 1987 bad Mikhail Gorbachev att riva.
Som om inte detta vore nog med spänning och laddning i en annons har även
New York Magazine upptäckt "ett dolt budskap" i annonsen. I väskan bredvid Gorbachev ligger nämligen reselektyr som vid en närmare granskning visar sig innehålla en text om Litvinenko, den forna spionen som blev giftmördad år 2006. Det kan knappast vara en slump men vad det betyder vågar jag inte ens spekulera i.

Vem har sagt att mode inte handlar om politik och historia?

Nylon + Chloé = sant ?

image2320
Bild: Nylon April 2008

Nylons senaste omslag är verkligen härligt! Chloés snygga och coola parfymannonsflickor, Chloe Sevigny, Clemence Poesy och Anja Rubik, pryder omslaget dressade i Chloé. Kan det bli bättre PR? Nästan så man anar ugglor i mossen. Hur står det till med pressetiken i magasinvärlden? Ja ja, resultatet är i vilket fall som helst strålande och jag hyser stor fascination och beundran till de tre vackra Chloé-flickorna!

image2319
Bilder från vänster: Clemence Poesy, Anja Rubik, Chloé Sevigny

Halvdag?

image2317
På förmiddagen har jag varit på ett roligt och intressant möte och efter det åt jag lunch på trevliga
Caffe Nero. Eftersom jag redan har hoppat i mina mjukiskläder för att lägga mig på sofflocket och lusläsa nya Solo, man måste ju se vad alla vänner och bekanta har gjort för jobb, så blir det ett stilleben till "dagens outfit".

Kavaj: Topshop (idag igen)
T-Shirt: Luella
Kjol: Miu Miu
Skor: Filippa K
Väska: Chloé
Tidning: Solo - förstås!

Så var masken klar!

image2316
Igår var det deadline för
"maskerad-tävlingen" så jag antar att det är säkert att visa upp sitt bidrag idag. Jag gick "all in" på en kråsig mask i bästa Marie Antoinette-anda. Först målade jag masken cremevit sen limmade jag på alla tusen små blommor och pärlor en och en. Det tog lite tid...
Nu är det bara att hålla tummarna antar jag!

PS. Jag ska försöka få tag på bilder på de övriga deltagarnas bidrag så jag kan lägga upp dem på bloggen

Missa inte!

image2315
Foto: Alexander Pihl
Styling: Karolina Skande
Hår & make-up: Lisa Peterson
Modell: Amanda R / Stockholmsgruppen

Imorgon kommer ett nytt nummer av Solo ut i butikerna. Jag har
stylat ett härligt modejobb på 8-sidor med fokus på tunna tyger, smutsiga pasteller och synliga underkläder - vackert! Nästan vad jag skulle betrakta som mitt bästa jobb någonsin - så missa inte det nu!

Tävling - Varför behöver du en ny klänning?

image2312

Wardrobe Stockholms webbshop fyller ett år och det firar man med fantastiska jubileumspriser (med start imorgon) men även med en tävling här på Hotspot!

Uppgift: Motivera med text, foto, bild, film eller vad du vill varför just du behöver en ny klänning. Var kreativ!

Pris: Fantastiska priser står på spel, nämligen 3 fina klänningar (de kommer ej att ingå i jubileumskampanjen). Du kan själv påverka storlek (i den mån alla storlekar finns kvar)

1:a Pris - Klänning från ekologiska märket Edun (värde: 1200 kr)
2:a Pris - Skjortklänning från Thelin (värde: 900 kr)
3:e Pris - Klänning från Numph (värde: 600 kr)

Villkor: Skicka ditt bidrag (endast ett) senast 24/3 till [email protected] och märk tävling. I juryn sitter Karolina Skande från Hotspot samt Ida och Malin från Wardobe Stockholm och vårat beslut kan ej överklagas.

Lycka till!

Hotspot Obsessions

image2311
Det här tänker jag på just nu...

Svart kajal - Jag vill vara svart runt ögonen! Lite utsmetat eller skarpt och rakt det spelar ingen roll. Det kan nästan med fördel vara lite slarvigt målat och se lite "hemmagjort" ut. I övrigt isigt rosa kinder och en till synes väldigt enkel och omålad make-up.
Lila lack - Jag har alltid haft väldigt svårt för ljust syrenlila, nu vill jag, av någon anledning som jag själv inte kan förstå, ha färgen på mina naglar. Jag provkörde det någon gång sensommar 07 men sen kom hösten... Nu när vi börjar närma oss varmare tider känner jag att jag måste ge mig på det igen. Lila it is! Iallafall på prov.
Brosch - Ja, det är helt klart smycket "in the now". Modernt eller gammaldags kråsigt spelar ingen roll. Mina favoriter just nu är Acnes färgstarka som syns på bilden och Chanels kapsylbrosch som jag inte kan hitta någon bild på.
Skor med håligheter - Stövletter eller skoletter med öppen tå, häl eller varför inte läst känns väldigt Hotspot våren 2008. Kanske inte det mest praktiska av skodon men vad gör väl det när det känns så tilltalande och lockande på alla andra sätt.
Stripigt hår - Jag har alltid förbannat mig över mitt hår som är tunt och absolut spikrakt. För första gången någonsin gillar jag mitt hår (om det bara kunde bli lite längre). Det ska vara platt, platt, platt - på gränsen till stripigt - och låååångt.

Har ni tröttnat?

image2310
Bild: Mönster från - H&M, Dolce & Gabanna, Dries van Noten, Stella McCartney och Balenciaga

Det är intressant med blomtrenden som råder just nu. I Sverige där vi normalt skyr mönstrade och färgstarka plagg som pesten verkar den blommiga trenden mot alla odds ha fått ett starkt fäste våren 2008. Är det en långvarig trend som är här för att stanna, kommer vi att se mer mönster och färg på svenskarna framöver, eller kommer vi att byta ut de härliga blommorna och printsen mot enfärgade plagg i khaki och creme nästa vår?
Vad säger ni, tror ni på blommorna som en långvarig trend eller är det tack och hej som gäller efter den här säsongen? Jag vet vad jag hoppas på!

Day and Night

image2309
Den rymliga "boyfriend"-kavajen är garanterat ett plagg att överväga. Den går att dra på sig till nästan allt och funkar lika bra morgon som kväll. Topshop har en massa fina på webben. Den ovan är från Kate Moss Topshop-kollektion.

Day
Skor:
Fina öppna skoletter från
Forever21
Jeans: Acnes populära LUV i färgen Telephone
Tröja: Randigt är fint! Toppen är från Proenza Schouler men billigare står garanterat att finna
Armband: Vissa saker undrar jag verkligen över varför jag inte har investerat i, ett Hermesarmband är en av sakerna

Night
Klänning:
Smal figurnära klänning som ser väldigt fin ut på bilden. Från H&M
Halsband: Ja det är så fint! Från Forever21
Skor: Jag måste köpa någon form av högklackad sandal till i sommar
Väska: Godis från Prada

Äntligen!

image2308
Det dröjde ett tag, började känna mig smått orolig, men idag låg den äntligen och väntade på mig i postboxen. Med andra ord, det funkar att beställa från Topshop men det kan uppenbarligen ta lite tid. Bra att ha i åtanke vid en beställning.

Vad beredda på att se en hel del av den här saken på dagens outfit!

Skor från Zara

image2307
Idag har jag varit ute och plockat hela dagen. Sprang ihop med Elin som också var ute på stan och jobbade så vi slog oss ihop och gick till Zara för att se vad vi kunde hitta. Vi hittade skor. Massor med skor. Alla mycket fina. Själv var jag tvungen att slå till på de här fantastiska sakerna. Jag har lite halvhjärtat letat efter något liknande och de är mycket bra på många sätt men jag är ändå inte helt övertygad om jag ska behålla dem eller ej. Frågan är hur mycket de kommer att komma till användning...

Något annat väldigt trevligt inträffade när vi var på Zara, världens raraste tjej kom fram och berömde mig och Elin. Hur härligt som helst. Vi blev båda rörda och lite generade. Kul när folk kommer fram och hälsar!

The Copenhagen Experience #2



Det är uppenbarligen populärt bland modeskapare att använda sig av kortfilmer just nu för att bygga sitt märke, senast i raden är danska Mads Norgaard. Den danska supermodellen Freja Beha Erichsen har huvudrollen i den korta filmen med rätt diffus handling. Det finns egentligen ingen anledning att beskriva filmen ytterligare. Se den själv vet jag.

Jag tyckte väl kanske inte att den var ett mästerverk men det var ju kul att kolla in Freja in action som skådespelerska.

What to wear

26631-2306

Jag försöker i skrivande stund bestämma vad jag ska ha på mig ikväll när jag ska ut med mina vänner. Jag har begränsat mig till två val. Jag tänkte låta er göra avgörandet. Vad tycker du att jag ska ha på mig. Jag vet att det är lite orättvist mot den svarta outfiten som inte är lika spännande på bild men ni får ha i åtanke att det är fint på.

Outfit 1
Kavaj: Cacharel
Klänning: Diane von Furstenberg
Skor: Marc Jacobs

Outfit 2
Klänning: Acne
Kavaj: Acne
Skor: Marc by Marc Jacobs
Väska: H&M

Vinnaren!

Grattis Hanna! Du vann gårdagens tävling. Maila din adress till mig, märk tävling, så ska jag se till att du får din vinst så snart som möjligt.

PS. Jag har fortfarande inte hört något från Aimeb som
vann plånboken från Vanessa Bruno. Maila mig om du ser detta, plånboken väntar!

Tävling - Vad heter klänningen?

image2305
Vad sägs om en liten tävling så här på fredagen?

För några år sedan gjorde Roland Mouret sig ett namn, mycket på grund av
en viss klänning som blev en total succé. Hollywoodstjärnorna slogs med näbbar och klor för att komma över den figurkramande trasan och väntelistorna var bortom denna värld. Vad kallades klänningsmodellen?

Pris: Den som först svarar rätt på ovanstående frågor vinner två fina armband från Ms Bijoux.

Villkor: Lämna ditt bidrag (OBS! endast ett) på kommentarsfunktionen nedan. Den som först lämnar rätt svar på frågan vinner det fina priset. Vinnaren kommer att presenteras på bloggen och han/hon får sedan maila mig sina kontaktuppgifter.

LeBron James pryder Vogue och går till historien

image2304
Bilder: Vogue 2008 LeBron James och Giselle Bundchen,
Vogue 2000 George Clooney och Giselle Bundchen,
Vogue 1992 Richard Gere och Cindy Crawford


Basketstjärnan LeBron James blir
den tredje mannen någonsin att pryda amerikanska Vogues omslag. Först ut var Richard Gere som 1992 fick pryda ettan tillsammans med sin dåvarande hustru Cindy Crawford. Det dröjde 8 år innan det var dags igen och då var det George Clooney som var den lyckligt lottade. Tillsammans med Giselle smilade han upp sig på omslaget år 2000. Nu, 2008, åtta år senare, är det alltså dags att för tredje gången släppa fram det manliga könet på den 116-år gamla tidsskriftens framsida. LeBron James är mannen man valt och Giselle fick återigen äran att teama upp vid den manliga omslagsstjärnans sida.

Den perfekta helgen

image2303
Nu ska jag försöka jobba undan lite saker så att jag kan ha hela helgen ledig. I eftermiddag ska jag hänga med min mamma och syster för att sedan äta middag och tillbringa natten hos mina föräldrar. Imorgon är en kär vän hemma från Moskva så det blir middag på Riche med ett gäng glada vänner. Söndag = vilodag. Den perfekta helgen så säg?

Scarf: H&M-favoriten
Skjorta: Pica Pica
Jeans: Åhlens
Väska: Chloé

Maskeradbal på Operan

image2302
Jag har blivit inbjuden att delta i en tävling med 4 andra bloggare,
Klang, Kenza, Sofia och Michaela - hård konkurrens. På spel står två biljetter till Operans maskeradbal som de kommer ha i samband med premiären av den nya helaftonsföreställningen Gustav III. Tävlingen går ut på att pynta och pryda en maskeradmask som vi alla blivit försedda med. Tillskickat fick vi även lite glitter men det kommer naturligtvis inte räcka någonstans... Nä, nu måste jag omedelbart bege mig till Panduro.

Lite mer Paris...

image2301
Bilder: Champagne ur tratt!

Chapurin var en av de visningar som jag besökte under modeveckan i Paris. Kläderna var enligt mig inte värda att fördjupa sig i så jag väljer att dela med mig av annat som jag fann intressantare från visningen. Som champagnen. Miniflaskor med ädelt bubbel hör modeveckor till, tidigare har de inmundigats med hjälp av sugrör men i år hade de bytt ut sugrören mot, vad som för mig var, något nytt. Fäst vid flaskhalsen var en svart plasttratt som skulle underlätta halsandet ur de små flaskorna. Mycket lustigt. Flotta damer på första raden såg ut som ett gäng raggare utanför korvmojjen en fredag kväll, enda skillnaden, de halsar öl (eller Pucko) istället för Moét.
Bredvid mig skulle trevliga Marina från Bon sitta men hon dök tyvärr inte upp. Hade du åkt hem Marina? Det hade varit trevligt att ha dig som bänkgranne!

Pressfrukost i nya Benettonbutiken

image2300
Bilder: Nya Benettonbutiken på Hamngatan

Imorse skulle nya Benettonbutiken på Hamngatan/PK-huset visas upp för press så jag och
Eleonore tog oss en morgonpromenad ner på stan för att se om det var något att ha. Jag gillar ju Benetton även om jag kanske inte äger så mycket kläder från märket. Tänk vad tidiga de var med hela eko/fair trade-tänket... Butiken är stor, ljus och fräsch så jag ser det som ett positivt inslag i det urbana utbudet, mycket bättre än den undangömda butiken i gallerian.
På plats träffade man som vanligt på en rad trevliga typer bland annat Li som jobbar som modechef på Veckorevyn och MiaShopping.

Morgondagens önskeoutfit

image2299
Så här på kvällskvisten är det lätt att börja fundera över vad man ska plocka fram ur garderoben imorgon, sällan är det urvalet lika spännande som om man hade hela internet att tillgå. Jag vet precis hur snygg jag hade varit om jag hade haft följande hängandes i min garderob.

Halsband: Jag gillar
smycken med en old touch. Från Urban outfitters
Blus: Fin blus från Acne. Först tyckte jag att den var några centimeter för lång men jag tror att jag har ändrat mig..
Skor: MIna favoriter från Topshop, har inte sett dem i butik...
Kjol: Mycket lyckad blockmönstrad fodralkjol, även den kommer från Topshop
Väska: Strutsväska med kedjor från Urban Outfitters. Mycket fin!

Fina mönstrade klänningar från H&M

image2298
H&M har laddat upp med en rad fina mönstrade klänningar som är på G ut i butik. Många föll för den
blommiga klänningen till vänster efter den visats upp i ett modejobb i Sofis mode. Personligen gillar jag den vippigt-lila-blommiga-saken i mitten bäst. Den längst till höger är också lite raffig på sitt sätt.

Med andra ord - vi går en bra klänningsvår till mötes på H&M! Vilken är din favorit?

Snart är det tydligen påsk!

image2297
vad hände med morgonen? Jag hann verkligen inte göra någonting och nu ska jag snart packa in alla mina 100 kassar i bilen för att bege mig till Aftonbladet där det ska plåtas. Snart är det tydligen påsk också så mycket jobb måste göras innan folk ska iväg och äta ägg.

Kavaj: Acne
Skjorta: Filippa K (Herr)
Jeans: Acne
Väska: Chloé
Skor: Acne
Armband: One of a Kind, Cocoo, A.V Max, TIMI

Let's Chatt!

image2296
OBS! Chatten är avslutad!!!
Nu chattar vi på Sofis Mode, det var ett tag sen sist så häng med vetja!

Chatta

Minns ni?

image2296
Bild: Emma Sjöberg/Wiklund i videon "Too Funky"

Ser ni vem det här är? Det är naturligtvis ingen mindre än Emma Sjöberg, idag Wiklund, i den omsusade George Michael-videon "Too funky" från 1992.
När det begav sig var videon en stor snackis på grund av alla supermodeller som var med i den, Tyra Banks, Linda Evangelista, Nadja Auermann för att nämna några. Men det var inte den enda anledningen till det stora intresset.
Thierry Mugler, som på den tiden skördade stora men kortvariga framgångar, var nämligen designern bakom de minst sagt spektakulära kläderna till videon. Har ni inte sett videon rekommenderas det med motiveringen - modehistoria!


Hotspot kontemplerar - Den fria modeviljan!

image2294
Så var det återigen dags att ge sig ut på barrikaderna för att ventilera mina personliga modetankar!

En gammal bloggkäpphäst har
återigen blommat upp i bloggvärlden. Modebloggar leder till köphets där de stackars icke-tänkande läsarna blir hjärntvättade att handla en massa saker mot deras vilja. Värst är naturligtvis de modebloggare som köper "dyra" saker för då blir lockelsen extra stor och ha-begäret ohanterligt. Likt en diktatur bör därför inhandlandet av dyra produkter minimeras, eller allra helst elimineras från bloggarna så att de försvarslösa bloggläsarna slipper må dåligt över att se alla kläder som de inte har råd att själva köpa.
För mig är detta sätt att tänka på förbryllande och rent ut sagt nedvärderande, både mot mig och mina läsare. Jag skriver min blogg för att den ska informera, underhålla och framförallt inspirera, inte för att medvetet piska upp till masspsykos där inbillat köptvång är den naturliga följden. Det har enligt mig absolut ingenting med mode att göra, i alla fall inte mode i den betydelse som jag vill tillskriva ordet.
Mitt liv handlar till stor del om mode och har så gjort i många år, av naturliga skäl konsumerar jag därför mode, inte i obscena mängder men för summor som för vissa kanske anses ansenliga. Att jag omöjligt kan förstå varför det anses mer omoraliskt att handla en klänning för 2000 kronor än en för 200 kr är ett resonemang som jag fört tidigare så det är inget jag behöver gå in på igen.
Det som intresserar mig i den här diskussionen är det ansvar som läggs på mig och vissa av mina bloggkollegor. Ett ansvar som innebär att jag borde ändra mitt konsumtionsmönster för att framstå som "ett bra exempel". Personligen anser jag mig ha en god insikt i mitt konsumerande och mina val vad det gäller nya inköp är ofta väl övervägda och grundligt genomtänkta. Utan att klappa mig själv på axeln för mycket måste jag säga att det är något som jag själv anser som något positivt. Hur vi gör våra val är dock individuellt och anledningarna till att vi gör dessa val är likaså personliga. Hur vi motiverar våra köp är därför enligt mig upp till var och en och dessa motiv baseras naturligtvis på den enskilda personens förutsättningar, önskningar, smak och tycke.
Avslutningsvis vill jag understryka att jag aldrig medvetet försöker få andra att imitera mitt köpmönster, det vore inget annat än tragiskt och hämmande. Jag visar mina kläder och mina köp på bloggen för att det är ett uppskattat inslag och jag kommer så även att göra i framtiden, det behöver inte betyda att alla slaviskt vill ha det som jag har eller utan reflektion omedelbart måste inhandla detsamma. Jag har heller inga som helst avsikter att ändra mitt köpbeteende då det enligt mig är väl berättigat och ytterst kontrollerat.

PS. Jag är medveten om att detta inlägg kan väcka debatt, vilket jag gladeligen uppmuntrar. Jag vill dock förvarna er om att jag av tidsbrist kanske inte hinner bemöta alla era kommentarer. Jag kommer dock att ta del av alla kommentarer med stort intresse och svara på så många som möjligt!

Hotspot top 10 - Kollektioner F/W 08

image2293
Som sig bör listar jag, enligt tradition, mina 10 favoritvisningar efter avslutade modeveckor. Jag måste säga att det var ovanligt knepigt att hitta 10 favoriter denna säsong, inte för att kollektionerna var direkt dåliga utan mer för att det var svårt att hitta de som verkligen överrumplade, fascinerade och trollband.

1. Prada (upp)
- Jag älskar Miuccias konceptuella tänkande där varje säsong håller en tydlig och genomtänkt linje som väcker känslor hos de flesta, om än det är anstöt eller välbehag. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - Miuccia är utan tvekan vår tids största modeskapare (tillsammans med Nicolas Ghesquire som lustigt nog kommer på följande placering med sin linje för Balenciaga).
2. Balenciaga (NY) - Att fascineras och inspireras av Nicolas kollektioner är närmast oundvikligt men ibland ligger de i gränslandet för vad som känns verklighetsförankrat (om nu mode måste vara det är en annan fråga). I år anser jag dock att han lyckas få utspel för sin kreativa förmåga samtidigt som han är något tyglad och sansad. Någon skulle kanske kalla mig tråkig men jag tycker att resultatet är fantastiskt och samtidigt ytterst bärbart och kommersiellt, han bevisar med andra ord att hög kreativitet och kommersiell gångbarhet inte nödvändigvis behöver vara motpoler.
3. Dries van Noten (upp) - Jag är så begeistrad av mönster just nu och det är ingen som gör mönster som Dries!
4. Christopher Kane ( NY) - Förra säsongen trillade han bort från min lista men det visade sig vara ytterst tillfälligt för nu visar Chirstopher återigen upp det som gör honom unik. Precis som de stora mästarna Miuccia och Nicolas lyckas han gång på gång visa sammanhållna kollektioner som väcker förundran och känslor. Jag älskar de stora plastpaljetterna som på något magiskt sätt lyckas vara smakfulla trots deras uppenbara vulgäritet.
5. Lanvin (NY) - Det Alber Elbaz gör för Lanvin är alltid otroligt och har länge varit en stående favorit även om vissa säsonger väcker varmare känslor än andra. Hans känsla för god smak och sofistikation är orubblig!
6. YSL (Ny) - Stefano Pilati får ständigt ståede ovationer och även om han naturligtvis är begåvad är det inte alltid hans design slår an en sträng hos mig. Höstkollektionen är dock fantastiskt konsekvent. Stram men inte tråkig!
7. Burberry Prorsum (NY) - En typisk Christopher-Bailey-för-Burberry-kollektion, vilket kan tyckas något tråkigt men Christopher Bailey är verkligen en mästare på material och färg, något som måste uppmuntras med jämna mellanrum! Man hittar referenser till Balenciaga och Prada men det gör inget för det är gjort på ett bra sätt!
8. Rodarte (NY) - Rodarte har så vitt jag vet aldrig hamnat på listan förr men den här säsongen lyckades märket väcka mitt intresse. Jag fascineras tyget, vet inte riktigt hur jag närmare ska uttrycka mig men det är som om man inte ser en början och ett slut på något sätt. Vid närmare eftertanke kanske det snarare är formen som intresserar... Eller är det färgerna... Ja ja, något visst är det iallafall för trots att kollektionen känns lite spretig och man kan finna nästan för tydlig inspiration från Olivier Theyskens emellanåt så väcker kollektionen verkligen mitt intresse.
9. Nina Ricci (NY) - Även Nina Ricci återkommer med jämna mellanrum upp på min lista. Olivier Theyskens gör ett fantastiskt jobb med det gamla modehuset och han håller sig ofta väldigt nära Nina Riccis arv och grundstome. Jag skulle hävda att han i och med denna kollektion tar ett något större kliv och vågar sig på en något utvecklad estetik som inte är lika uppenbart "Nina Ricci" men det utan att tappa bort sig helt. Roligt!
10. Chanel (NY) - Jag är en av de som anser att Karl Lagerfeld snart har gjort sitt, iallafall under Chanels flagga. Skjut mig inte nu! Men med den senaste Chanel-kollektionen fick han mig dock att vackla något i min övertygelse. Han kan få stanna någon säsong till.

Nya från förra säsongen - Balenciaga, Christopher Kane, Lanvin, YSL, Burberry Prorsum, Rodarte, Nina Ricci, Chanel
Upp från förra säsongen - Prada, Dries van Noten
Iaktagelse - Det är förvånansvärt många favoriter som trillat bort från förra säsongen. Stammisar på listan som marni och Preen har till exempel trillat bort.

Vilka är era favoriter?

Tips! Kavaj

image2293
Igår letade jag efter en stor lite loose-fit kavaj till ett jobb, likt den populära som jag sett på Topshops webbsida. Ovanligt svårt att hitta men till slut sprang jag på en fin ofodrad sak från Monki som jag lånade med mig hem. Naturligtvis var jag tvungen att prova den nu på morgonkvisten och jag måste säga att jag fann den mycket lyckad. Därför bjuder jag på den osminkade verkligheten och poserar glatt i obarmhärtigt ljus helt ofixad i glasögon och allt för er kära bloggläsare, detta endast för att ni ska få ta del av kavajens förträfflighet. 400 kronor kostar den, som allt annat på Monki, typ...

Breaking Fashion News - Paulo har gjort sitt på Chloé

image2291
Paulo Melim Andersson slutar som kreativ chef på Chloé

Det var inte så längesedan vi möttes av nyheten att Lars Nilsson slutar som kreativ chef för Gianfranco Ferre, nu är det dags för nästa svenska designstolthet att lämna sin post. Paulo Melim Andersson, som gjort 3 kollektioner för Chloé, kommer att ersättas av Hannah MacGibbon som jobbade i Chloés designteam under Phoebe Philos glansdagar. Paulos kollektioner för Chloé har fått blandad respons och anledningen till hans plöstliga avgång är ännu inte offentliggjord. De flesta verkar dock vara överens om att det troligtvis handlar om en uppsägning från Chloés sida.

Dagens önskeoutfit

image2291
Nu är jag hemma efter att ha plockat på stan. Jag tog en snabb-date med
Elin som höll med mig om att måndagar var sunkdagar då kreativiteten är i botten och klädkrisen djupare än någonsin. Att hitta finfina saker när man har hela internet för sina fötter är dock inget problem...

"Armband": Nej, det här är inga armband utan svarta gummisnoddar - kan användas som armband dock!
Klänning: Vem hade inte blivit glad av en Balenciaga-klänning?
Kavaj: Varför finns inga av de fina kavajerna som finns på Topshops webb i butik?
Väska: Fin men dyyyyr snakeskin-väska. Jag är ingen snakeskin-tjej men jag gillade den här väskan
Skor: Elin det lilla äcklet äger dessa fina skor från Nine West som inte skeppar till Sverige.

En dåres försvarstal

image2288
Det verkar som om jag inte kommer att få någon ro i kroppen förrän jag hittat min röda kavaj som jag så besatt letat efter i veckor. Ni skulle ha varit med i Paris...min jakt efter perfektion i form av en röd kavaj var ett tydligt uttryck av en sjuk människas fixering. Till mitt försvar kan jag meddela att jag är övertygad om att plagget i fråga kommer att lösa alla mina garderobsbekymmer och klädfunderingar för en lång tid framöver.
Häromdagen fick jag inbjudan till ett Elle-mingel på Topshop och på inbjudan skådade jag det jag så länge åtrått, en felfri röd kavaj. Hela min dag idag, som borde ha ägnats åt jobb, har mer eller mindre gått åt till att hitta just den Topshop-bilden på internet allt för att kunna visa upp
skönheten bloggen. Ni ska inte tro att jag sett den vare sig i butik eller på webben - Jakten fortsätter!

En ny Anna Look-Alike

image2288
Bilder: Till vänster Agnès Boulard utklädd till Anna Wintour.
Till höger Agnès Boulard som hon brukar se ut.

Agnès Boulard är en känd programledare för ett franskt modeprogram. Under modeveckan i Paris valde hon att som ett expriment gå utklädd till Anna Wintour. Iklädd en perfekt Anna Wintour-mundering gjorde hon entré på Lanvins visning men det dröjde inte så länge innan hon blev avslöjad. Hennes påhitt föll på att hon inte hade samma följe av Vouge-redaktörer runt sig som orginalet, Anna går aldrig ensam. "Its hard being Anna" sa Agnès när hon tog av sig de mörka glasögonen vid avslöjandet.
Upptåget var ett expriment för Agnès TV-serie där ett program, med namnet signed Anna, kommer att vara tillägnat Anna Wintour. Man får hoppas att Anna har humor för man undrar onekligen hur länge hon kommer att dra på smilbanden, om hon nu gör det, åt
alla imitaionsförsök som görs på hennes bekostnad.

På jakt efter mjukisar

image2287
Nu ska jag ut i vårvädret och leta mjukiskläder. Igår när jag skulle se på film upptäckte jag nämligen att jag inte har ett enda par mjukisbyxor utan hål eller trasiga sömmar. Jag lägger stort hopp vid Filippa K Ease.

Kavaj: Ja det är den från cacharel
Kofta: Luella
Klänning: Maje
Strumpbyxor: Lindex (den ljusare varianten som jag inte alls är lika såld på som de mörkt antracitgrå)
Väska: Sonia Rykiel
Skärp: 2hand / Mint & Vintage

Stilstudie - Marion Cotillard

image2285
I och med oscarsvinsten för rolltolkningen av Edith Piaf har
Marion Cotillard gått från relativt okänd till mega-stjärna över en natt. Många säger att hon är nästa franska stilikon och modetidningarna sitter med stor sannolikhet och planerar intervjuer och omslagsplåtningar med den begåvade skådespelerskan i skrivande stund. Själv var jag inte överdrivet förtjust i fisk-klänningen på Oscarsgalan men jag tror att Marion har mer att ge så jag kommer att följa hennes stilkarriär med stort intresse.

Commuun

image2284
Bild: Carrousel du Louvre, Commuun F/W 08

En visning som jag var extra nyfiken på att se i Paris var Commuun, mycket på grund av att de förra säsongen listades som en av de mest intressanta nykomlingarna av
Style.com. Stilen är avskalad och ren med fokus på skärningar, form och detaljer. Själv tyckte jag mig se många likheter med svensk design, som en hybrid mellan Rodebjer, Acne och Fifth Avenue Shoe Repair eller nåt...
Jag blev tilltalad av tonfallet även om det kanske saknade det lilla extra. Med lite tid och erfarenhet kan det nog bli mycket bra till och med!

H&M köper Cheap Monday

image2283
H&M har köpt 60% av aktierna i klädföretaget Fabric Scandinavia, ägare av Weekday, Monki och Cheap Monday, för den nätta summan 564 miljoner kronor. Jag skulle hävda att det är ett logiskt och bra köp från H&Ms sida som inom de närmsta åren även kommer att ha rättigheten att köpa upp resterande aktier i bolaget.
Grundarna av Cheap Monday är nu mångmiljonärer så det är bara till att gratulera. Vem hade kunnat ana det när Örjan satt och hängde i sin minibutik, Weekend, på Lilla Essingen?

Läs mer

Bloppis

Så var det dags att avvara lite grejer då jag, på riktigt, inte längre får plats med mina kläder i garderoben utan måste ha dem liggandes framme. Jag säljer 2 fina klänningar som jag verkligen gillar men som båda är aningen för korta för mig.

image2281
Klänning från Acne som använts ca 4 gånger.

Storlek: 38
Nypris: 1200 kronor
Hotspot-pris inklusive frakt: 650 kronor

image2282
Klänning köpt på Urban Outfitters som är använd en del men i fint och fräscht skick.

Storlek: M (passar nog även en S)
Nypris: 725 kronor
Hotspot-pris inklusive frakt: 350 kronor

Om du skulle vara intresserad av något av dessa plagg är det bara att maila: [email protected]

OBS! Båda plaggen är sålda!

Dagens önskeoutfit

image2280
Idag är det jobba hemma som gäller. Ganska skönt men risk föreligger att man sunkar ner sig i skorna och hasar runt i pyjamasbyxor hela dagen, därför ska jag nog försöka ragga upp någon av mina kära vänner för ett glas vin efter jobbet då måste man ju rycka upp sig.

Armband: Mynt på smycken är jag alltid svag för. Billigt från Forever21
Blus: Kråsigt och fint från Alexander Wang
Kavaj: Även den rymliga kavajen är från Alexander Wang, vilket kanske inte kommer som någon överraskning...
Skor: Mmmmmm, precis så vill jag att mina sommarskor ska se ut! Dries van Noten - typiskt...
Jeans: Svarta smala jeans, varför äger jag inga såna? Superfine
Kuvertväska: Röd kuvertväska från YSL. Flott!

Testköp!

image2279
Självklart var jag tvungen, att som service till er läsare, göra ett provköp för att se
om det verkligen funkade så nu verkar det som om den söta lilla bouclé-kavajen, som jag har varit på jakt efter här i Sverige sen jag såg den på Topshops pressvisning i höstas, är på väg till mig. Än så länge inga komplikationer och frakten gick på 5 pund vilket är ca 65 kronor - överkomligt.

Glada nyheter!

image2278
Jag läste precis på
Eleonores blogg att Topshop har börjat skeppa till Sverige. Jag tror att det är många med mig som blir glada över den nyheten!

Äntligen!

Georges

image2277
Nu blir det lite resbloggande på Hotspot.

Högst upp i
Centre Pompidou ligger restaurangen Georges som gjort sig vida känd för sin magnifika utsikt. Gigantiska fönster löper från golv till tak runt hela restaurangen vilket onekligen lämnar ett visst intryck. Maten är skaplig men ganska dyr, något som jag dock är villig att ha överseende med när buds på en så utomordentlig inramning.

Lite kuriosa - några bord bort från mig satt Billy Zane, ni vet han från Titanic, och hans flickvän och åt lunch.

Upprättelse

image2276
Elin på
Östersunds-posten mailade mig och tipsade om en uppföljningsartikel angående Marc Jacobs Scarfstöld. Jag drar en lättnadens suck över att Göran Olofsson från Linsell har fått den upprättelse som han förtjänar! Göran är dock allt annat än bitter och sväljer gladeligen förklaringen "misstag i hantering". Scarfen ska enligt uppgift ha hittats på en loppis i USA och det är tydligen efter det den totala förvirringen inträtt, så till den milda grad att man helt missade att man kopierade loppisfyndet rakt av.

Själv är jag mer än måttligt nyfiken på vad det rör sig om för summor...

Exempel

Samtliga fyra designers som jag valde ut i tävlingen har gått till historien för deras signifikanta designuttryck och vågade modeinnovationer som inspirerat många efterföljande designers. Nedan ger jag er några talande exempel:

image2275
Christian Diors "New Look" kastade omkull modevärlden 1947, vida kjolar och smala midjor blev högsta mode.
Cristobal Balenciaga var mannen som tog fram cylinderformen och cocoonsilhuetten som har kopierats och modefierats i oändlighet.
Paco Rabanne gjorde sig ett namn på mer eller mindre en design. Miniklänningen med överdimensionerade metallplattor/paljetter
Thierry Mugler
gav getingmidjan, futuristiska rustningskreationer och de skarpa axlarna ett ansikte - "fetischmode". Alexander McQueens design har ofta drag av Thierry Mugler, se F/W 07-kollektionen.

Vinnaren är korad

image2274
Grattis Aimeb till imponerande modekunskaper och ett fin-fint pris! Maila din adress till mig så lägger jag dig vinst på lådan inom kort!
se F/W 07-kollektionen.

Tävling - Vem är designern?

26631-2274
Så var det dags för tävling igen!

Pris: På spel står min fina present från Vanessa Bruno som jag fick i Paris. En fudgefärgad plånbok i snygg och praktisk modell (fråga mig inte varför jag är så dum att jag lottar ut den här på bloggen).

Tävlingsuppgift: Ovan ser ni fyra bilder på kreationer av några av världens genom tiderna mest betydelsefulla och stilbildande modeskapare. Vem är den legendariska designern bakom varje kreation. (Exempel 1=Marc Jacobs, 2=Luella Bartley, osv)

Man vinner alltså inte bara ett fint pris utan även en fjäder i hatten för att kunna sin modehistoria!

Villkor: Lämna ditt bidrag (OBS! endast ett) på kommentarsfunktionen nedan. Den som först lämnar rätt svar vinner det fina priset. Vinnaren presenteras så fort en vinnare har utsetts.

Vanessa Bruno F/W 08

image2272
I söndags gick jag upp tidigt på morgonen för att ta mig till 11:e arrondisementet där Vanessa Brunos visning skulle ta plats. Visningen hölls i en ljus öppen lagerlokal vilket var en skön omväxling mot de mörka mässliknande hallar som visningarna brukar hållas i. Kollektionen var tilltalande och väldigt bärbar. Färgskalan gick från pudriga toner till antracitgrått och greige. Mycket fluffiga material som blandades upp med skira lätta tyger. Lättsmält!
På plats fanns en del andra svenskar som Olof E från
Scandinavian Pressroom och Robert Nordberg från Damernas Värld.
Efter visningen bjöds det på fantastisk frukost och med sig hem fick man en fin liten present. Håll ögonen öppna, jag kommer att lotta ut min "goodie" här på bloggen inom snar framtid!

Front Row - Vanessa Bruno

image2271
En del av nöjet med att gå på visning är att spana in folket på första raden. Till vanligheten hör att det är så mörkt i visningslokalen att det är stört omöjligt att fotografera. Vanessa Brunos visning tog dock plats i en ljus lagerlokal med perfekta förutsättningar för smygfotografering. Som ni ser är stilarna många och personliga men med en gemensam nämnare - chic.
En rapport från själva visningen kommer snart...

Junko Shimada

image2268
Bilder: Junko Shimada F/W show

Första dagen hade jag tänkt att vara visningsfri men visningsabstinensen blev för övermäktig så jag beslutade mig i sista sekunden för att gå på Junko Shimadas visning. På plats sprang jag ihop med
Marina Kereklidou på Bon som var precis lika snygg och trevlig som vanligt. Tyvärr var jag vid tillfället så sinnesförvirrad att jag inte frågade om jag kunde få ta en bild. Hon slår alla chica Parisiskor med hästlängder!
Efter en lång väntan blev jag till slut insläppt och döm av min förvåning när det visade sig att det inte fanns några sittplatser, alla fick helt enkelt stå upp oavsett hur viktig eller oviktig man än var. Demokratiskt kan tyckas men fantastiskt dumt om man vill att några utöver de med vassa armbågar ska se något av visningen. Själv blev jag undanskuffad längst bak och såg väl ca 25% av visningen ungefär, synd då den var intressant och fint producerad. Modellerna klev ut ur vad som såg ut att vara ett gigantiskt guldigt paket med olika korridorer. De färgstarka och 70-talsmönstrade kreationerna var som smällkarameller mot det guldiga pappret. Kläderna var fascinerande och vackra att titta på men det är inget som kommer att flytta in i min garderob.
Efter visningen stod jag utanför och väntade på mitt resesällskap, det tog inte mer än 5 minuter innan alla kläder började lassas ut och modellerna kom springandes med cigaretter i högsta hugg för att få tag på en taxi till nästa visning. Modecirkus när den är som bäst!

Stildagbok Paris

image2267
Jag bjuder på en personlig stildagbok från Paris. Med Cacharelkavajen och ryssjalen som bas överlevde jag långhelgen med minimal packning.

Dag 1
Klänning: Maje
Kavaj: Cacharel
Sjal: Från S:t Petersburg
Skor: Wedins
Väska: Sonia Rykiel
Skärp: 2hand/Mint & Vintage

Dag 2
Kavaj: Cacharel
Blus: See by Chloé
Kjol: Miu Miu
Sjal: Från S:t Petersburg
Skor: Miu Miu
Väska: Prada

Dag 3
Klänning: Mango
Sjal: Från S:t Petersburg
Väska: Sonia Rykiel
Skor: Wedins
Skärp: 2hand/Mint & Vintage

Inget ont som inte har något gott med sig

image2266
Bilder: Miu Miu F/W 08

Ok, allt var inte bara nattsvart på Miu Mius visning. Skorna var som vanligt hjärtskärande vackra och detaljarbetet oklanderligt. Sen charmas man onekligen lite av roliga ideér som läderbokstäverna med modellernas initialer som var fastsydda på varje plagg.

Klänning från Opening Ceremony

image2265
Första dagen i Paris besökte jag
Colette bland annat för att spana in Chloé Sevignys kollektion för Opening Ceremony. Jag stod länge och väl vid en blommig klänning med olikmönstrade kragar och fickdetaljer men efter förnuftigt övervägande kom jag fram till att den var för dyr.
Senare på eftermiddagen när jag stod i kö till Junko Shimadas visning fick jag syn på en snygging till tjej som bar samma klänning men i en annan färgställning, det fick mig nästan att ångra mig.

PS. Jag vet, man ser inte så mycket av klänningen på min egenfotade bild men ni ser ju att hon var snygg iallafall.

Franska "fynd"

image2264
Bilder: Kjol från Les Petites, klänning American Retro (båda väldigt skrynkliga efter resan)

Visst blev det lite shopping i Paris. Var besatt av att hitta en röd cool kavaj, vilket jag naturligtvis inte gjorde så det blev en klänning och en kjol istället. Kjolen från
Les Petites är marinblå och tyget känns väldigt "miu miu", den guldiga knappen är pricken över i:et. Spetsklänning i greige som jag omöjligt kunde lämna efter mig, mycket smalare i modellen än vad den utger sig för att vara på bilden, fint. Klänningen inhandlades på American Retro där det kryllade av fina klänningar, det var en kamp att bara komma därifrån med en - nu ångrar jag mig nästan. Varför tog jag inte den blå/grå sidencrepe-klänningen med plisseringar också...

Twist & Tango - resultatet

26631-2263
Fotograf: Johannes Giotas / Stylist: Karolina Skande /
Modell: Andrea Lapanje, VMG / Hair & Make: Annie Karlsson

Ni minns väl när jag var i Göteborg för att styla Twist & Tangos lookbook? Nu har jag fått ta del av resultatet, självklart bjuder jag på en del av bilderna. Det var ett fantastiskt roligt jobb att göra och med tanke på det extremt pressade schemat måste jag säga att slutresultatet blev bra. Den tryckta lookbooken kommer att finnas i Twist & Tangos butiker samt hos andra återförsäljare fram emot hösten.

Miu Miu F/W 08

image2262
Ok, innan jag kollade mailen var jag bara tvungen att kolla igenom Miu Mius visning. Miuccia har dammat av Pradas sportestetik från 90-talet med ett resultat som inte känns allt för tilltalande. Jag beslutar mig snabbt för att se det här som Miu Miu-säsongen som aldrig var. 
Efter härlig Harlequin-romantik är våtdräkter inte alls vad jag hoppades på...

Tillbaka på svensk mark

image2261
Inatt kom man hem från ett regnvått Paris, helt slut men lycklig. 
Till min stora glädje hade jag, upptäckte jag när jag kom fram till Paris, blivit bjuden på ganska många visningar. Jag prioriterade att gå på några utvalda för att även hinna med shopping, mat och kulturaktiviteter. Mer om allt senare, nu måste jag kolla mailen.