header to adsNytt hem för Hotspot

 

 

 

Efter 4,5 år på samma adress är det dags för Hotspot att flytta. Hotspots nya hem blir Rodeo där bloggen kommer att fortgå precis som vanligt. Jag kommer även att bli redaktör för en avdelning på Rodeo som kommer att heta RODEO TREND (som lanseras om ca 1 vecka) där mina moderapporter kommer att varvas med vassa trendanalyser signerade Agnes Braunerhielm, Lisa Corneliusson, Daniel Björk och Johan Wirfeldt. Själv är jag otroligt exalterad över flytten och jag hoppas verkligen att ni hänger med mig!


Helmut - den ständiga inspirationskällan...

Foto: Helmut Newton

 

Teaser till Love #3

 

Okej, jag ska snart sluta tjata om Love. Först måste jag bara påpeka likheten mellan Loves teaseromslag och en gammal Helmut Newton-bild (hittad på tfs). Så, det var allt, jag lovar!


Collage

Stella McCartney S/S 10

 

Stella McCartney har gjort collagegrejen till sin i hennes kampanjer (se alla kampanjer nedan). I år är det fina Natalia Vodianova som dansar framför en Dalmatin (?). Lite lustigt att så många oh:ade och ah:ade sig över hur nytänkande Balenciagas vårkampanj i collagestil var när Stella har gjort collagekampanjer i flera säsonger. Själv är jag inte stormförtjust i Collageidén i kampanjer men jag väntar med spänning på att bli omvänd!

 

 

 

 


Fashion på auktion

Från vänster: Svart långklänning Yves Saint Laurent, svart och vit detaljrik aftonkappa Chanel, Vit klänning Balenciaga


Auktionsverket kör
en ny omgång av deras fashionauktion. Katalogen har precis släppts och jag måste nog säga att utbudet överlag påminner om det vi såg vid förra auktionen. Det är mycket accessoarer och objekt från Chanel och Märtaskolan men det finns en hel del rätt unika godbitar i sortimentet. Den vita Balenciagaklänningen skulle jag gärna ha på mig imorgon på Ellegalan.

The real deal - Love # 3

Tv: Teaser för Love #3                     Th: Lara Stones riktiga omslag


Love är världsbäst på att skapa intresse kring sin egna publikation. Inför varje nummer "läcker" ofta ett omslag ut på nätet som senare alltid visar sig vara bara en teaser. Nu har de riktiga omslagen släppts och Lara är inte den enda omslagsflickan utan hon delar uppgiften med Jeneil Williams. Båda i en identisk pose. Kommentar: Jag vidhåller det jag sagt tidigare - jag är så obeskrivligt trött på alla dessa nakna människor på modemagasinens omslag. Är det bara jag som vill se kläder i ett modemagasin?

 

...och Jeneil Williams omslag


Service


Ni minns kanske att jag skrev på bloggen att jag ville ha de här skorna från Whyred?! Igår kom min kära man hem med dem i ett paket. Glädje ända till jag insåg att de var alldelles för små (det är ett aber att ligga mellan två skostorlekar). Det första jag gjorde imorse var att åka till Whyredbutiken för att se om de gick att byta. Jag blev då informerad om att de packat ihop alla reasaker och skickat dem till huvudkontoret. Eftersom jag själv inte vågade så ringde min man till huvudkontoret som lovade att fixa så att jag kunde få byta storlek på skorna, detta trots att det varken är byte eller öppet köp på reavaror. Det kallar jag service!

Rodeo för Haiti

Jesper Waldersten
Signerat original.
Utställd på Kulturhuset
Med i boken "Här kommer jag"
Inramad. Ca A3.

Minsta bud: 5 000 kr

 

Grymt initiativ från Rodeo! De har samlat in bidrag från några av Sveriges främsta kreatörer som nu auktioneras ut på Rodeos hemsida till högst bjudande, alla pengar går till Haiti. Det är inga dåliga grejer som folk har bidragit med vill jag lova! Självklart har även jag skänkt en liten sak till auktionen som troligtvis kommer att läggas upp under dagen. Missa inte gott folk!


Variation


När jag vill vara lite galen byter jag ut de svarta byxorna mot ett par grå...

Blus: Zara
Byxor: Acne
Skor: Marni (jag vet inte om det är så klokt att gå ut i de osulade....vi får se om jag tar mitt förnuft tillfånga...)

Svenska kampanjer

 

Tiger S/S 10

 

Jag har bloggat mycket om de internationella modekampanjerna den senaste tiden men inte ägnat våra svenska modemärkens kampanjer så mycket uppmärksamhet. Många svenska märken har i och för sig inte för vana att annonsera så av naturliga skäl är det många märken som inte har några påkostade kampanjbilder. Tiger och Filippa K är dock två varumärken som brukar annonsera i svensk såväl som internationell press så jag tänkte att jag kunde bjussa på ett axplock ur deras vårkampanjer.
Så vitt jag vet är det Sveriges enda superstylist Robert Rydberg som står för stylingen i båda kampanjerna. Christian Coindberg har plåtat Tigers kampanj men jag är osäker på vem som stått bakom kameran i Filippa K-kampanjen (informera mig gärna).

 

Vilken kampanj gillar ni bäst?

 

 

Filippa K S/S 10


70%

 

Igår drog Nathalie Schuterman igång sin 70%-rea. Jag kom som vanligt hem med skor, två par (det var inte planen). Håll utkik här på bloggen för nu måste jag sälja av halva min garderob på bloppisen för att finansiera detta vidlyftiga beteende. Nu har jag iallafall skor till Elle-galan, he he.

 

PS. Jag har råkat radera bilden på Marniskorna - ooops - jag får se om jag orkar plåta dem igen.


Mer festpepp


Även
Elle vill veta hur jag laddar upp inför den stora festen på fredag. Läs här!

Uppladdning


Stureplan.se laddar upp inför Elle-galan och modeveckan med en enkät. Jag tror att jag är först ut att svara på frågorna! Läs här.

Fantasilöst


De dagar då jag inte vet vad jag ska ha på mig blir det nästan alltid en vit skjorta och ett par svarta byxor. De dagarna kommer ofta...

Skjorta: Zara
Byxor: Les Petites
Skor: Acne
Armband: Mammas

Mamma


I slutet av 80-talet (eller var det kanske början av 90-talet?) bar min mamma stora smycken av matta metaller, trä, korall och turkoser. Tröjorna var glesstickade och rundhalsade, byxorna bara beige och morotsformade, kavajerna var raka och längre i modellen, espadrillos var sommarskon framför alla andra och blusarna var luftiga och ljusa.
Igår hade mamma på sig ett armband från den tiden och allt kom tillbaka som om det vore igår. Jag insåg att det var just precis så som jag vill se ut just nu. Armbandet var jag förstås tvungen att "låna" hem omedelbart. Ni skulle sett min mamma när det begav sig - hon var så fin!

R.I.P Linns blogg


Linn slutar blogga. Det känns konstigt. The end of an era! Det var bara det jag ville säga.

Mor och dotter


Idag har jag träffat en helt underbar mor (Helena) och en härlig
dotter (Hilda). Är det inte något väldigt speciellt med mor + dotter-relationer? Vi hängde i studion hela eftermiddagen och hade det allmänt trevligt. Kolla in DN nästa söndag för att se de härliga tu i print.


Alexander McQueens vårkampanj

Alexander McQueen S/S 10


Det här är vad jag kallar en kampanjbild. Vid en första anblick såg jag inte ens den kamouflerade modellen begravd under berget av reptiler. Efter någon sekund såg jag Armadilloskorna och sen Raquel Zimmermans ansikte. Wow! Mycket obehagligt med alla ormar, även om de verkar gilla sin mänskliga gelik, men helt klart den bästa kampanjen i vår om ni frågar Hotspot! Pure genius verkar även vara den allmänna uppfattningen på tfs.

PS. Uppdragen i Topmodel där de tävlande ska posera med diverse exotiska djur känns helt plötsligt väldigt motiverat. Ha ha!

Crystals are forever

Caroline Winberg rockar kristallklänningen i Marie Claire US feb 2010

 

Vogue Germany feb 2010

 

Modejobb med kristallklänningen från Prada fortsätter att ösa in. Jag undrar hur många pressex det egentligen finns med tanke på att alla har lyckats få med klänning i jan/feb-numren. Jag får nog göra ett sammanfattningsinlägg längre fram och samla alla pressklipp på Pradaklänningen som jag kan hitta - jag tror att täckningen kommer att vara minst sagt imponerande. Lisa ser redan nu kristaller överallt and she blames it all on Prada, eller swarowski.


KJOLEN!!!!!


Jag har hittat den perfekta långkjolen!!! Den kommer från H&M! Tyvärr är den bara ett presslån (istället för att jobba provar jag mig igenom alla plagg som jag har hemma inför en plåtning för DN på fredag) och kommer inte i butik förrän i mars. Jag undrar om jag vågar ha på mig den ikväll när jag ska
träffa alla mina härliga branschkollegor modemiddag (jag har säkert glömt länka några, förlåt)?

Kjol: H&M (kommer i butik i mars)
Tröja: Weekday
Kavaj: Whyred
Skärp: ?

Made in the USA by Vogue Russia

Vogue Russia feb 2010


Relationen mellan USA och Ryssland har ju som bekant varit minst sagt svajig men Vogue Russia verkar vara helt redo att begrava den gamla stridsyxan. Med en "stars-sprangled-banner-logo" och en stor puff som deklarerar "Made in the USA" lanserar man ett helt USA-nummer. Min första tanke - sitter Medvedev och sliter sig i håret just nu eller är det här rent av ett strategiskt drag med stöd från högre ort? Man kan inte annat än att låta konspirationsteorierna hagla... Man har dock inte gått "all in" med en amerikansk modell utan spelat lite safe med Magdalena Frackowiak. Made in the USA featuring Poland, eller nåt. Jag hade velat se Karlie Kloss eller annan valfri amerikansk modell på omslaget för maximal effekt. Pang!

På tal om Daria...

Balmain S/S 10


Daria frontar inte bara
senaste Vogue Paris utan även Balmains vårkampanj. Junglefever! Kuriosa: Det sägs att bilden till och med togs i samband med en Vogue Paris-plåtningen... Hela Balmain + Vogue Paris-grejen känns sörjig om ni frågar mig... Men snacka om kostnadseffektivt, jag undrar vem som stod för räkningen Vogue eller Balmain... Oavsett känns det hela helt klart tveksamt.

PS. Förlåt för dåliga bilder. Byter ut den så fort bättre står att finna!

Daria iklädd Balmain i Vogue Paris feb 2010...


Chloé Pre Fall 2010

Chloé Pre fall 2010


Chloé har återigen seglat upp och blivit ett av de modehusen som jag ser lite extra fram emotatt se när de släpper något nytt. Sist det hände var väl någon gång runt 2005 (när Phoebe Philo var gud) och eftersom modeår är som hundår så kan man helt enkelt säga att det var en hel evighet sen. Nu får de första bilderna från Pre fall-kollektionen mig kanske inte att kippa efter andan men jag känner ändå någon form av förhoppning inför höstkollektionen.

PS. Style.com är helt omöjligt sega just nu när det kommer till att få upp pre-kollektionerna (skärpning) och det är svårt att snabbt hitta dem i sin helhet någonstans. Google är mitt bästa tips för den som vill se hela kollektionerna så snabbt som möjligt (och det vill ni ju förstås!)

Prada pre fall 2010

Prada Pre-fall 2010


Prada valde i samband med herrvisningen (F/W 10) att även visa Pre fall-kollektionen för dam. Vanligtvis brukar Pradas mellankollektioner ge en väldigt bra vink om vad som komma skall i huvudkollektionen men jag undrar om det blir så den här gången. Pre fall 2010 känns snarare som en förlängning av
herrhösten och man förstår verkligen valet av att visa de två kollektionerna tillsammans. Jag tycker även att den här mellankollektionen känns ovanligt naiv och barnslig för att vara en pradakollektion. Hade jag inte vetat att det var Prada hade jag garanterat tagit för givet att det var en Miu Miu-kollektion.

3 övriga iaktagelser:
- Militärmönstret - Nej, jag är inte redo!
- Mönster (som sagt var - håll i er, jag slår vad om att det kommer mer)
- 60- och 70-tal  - en era som Prada gärna lutar sig emot

Pradas kristallklänning

Vogue Paris feb 2010

Foto: Inez & Vinoodh


Ja,
det verkar onekligen som om Pradas kristallklänning blir stylistfavoriten nummer ett den här säsongen - nu även på Vogue Paris senaste omslag. Den är verkligen ovanligt fotovänlig så man kan ju förstå varför den går hem i många tidningsläger. Daria - kändes inte det lite otippat på Vogue Paris omslag? Eller?

Dazed

Dazed & Confused feb 2009


Vilket fint Dazed & Confused-omslag. Jag som varken gillade Viktor & Rolfs "cut out-kollektion" på catwalken (kanske finare på omslaget för att de valt att vända fina sidan till) eller Dazeds omslag i vanliga fall...

 

Viktor & Rolf S/S 10


SFW

 

Imorse skrev jag att jag längtade till Stockholms modevecka, det verkar de på Rodeo också gör.


Längtar


Jag längtar till modeveckan. Jag vill att saker ska dra igång på riktigt. Fullt ös! Nu ska jag snart på möte till A.W.B.

Kofta: Comme des Garcon Play
Tröja: Weekday
Byxor: Les Petites
Skor: Acne
Halsband: Gammalt

PS. Jag måste klippa och tona mig!

Rodarte-effekten


Rodarte har seglat upp som New Yorks finest på bara några säsonger och de har redan grundmurat en unik estetik som blivit signifikativ för designsystrarna Mulleavy. Dekonstruerade tyglager i swishande former med upprivna och nätliknande hål. Att Rodarte är bland det intressantaste just nu märks bland annat på hur andra designers medvetet eller omedvetet influeras av deras stil. Vi talar inte om regelrätta kopior utan om rätt subtila influenser som ändå lätt kan härledas till Rodartes design.Lunch


Nu ska jag snart på en sen lunch med lilla
E som är i stan.

Byxor: Rodebjer
Topp: Zara
Skor: Acne
Halsband: Zanzlöza zmycken

Slätstruket

See by Chloé S/S 10


Jag kan inte dra mig till minnes att jag sett någon kampanj för See by Chloé förut men efter en snabb bildgoogling hittade jag iallafall en kampanj från i höstas. Vårkampanjen = Slätstruken. Höstkampanjen = passande för varumärket.

See by Chloé F/W 09Kontroversiellt ?

Vogue Italias kommenter på Irakkriget i augustinumret 2007. Motiverat?

Foto: Steven Meisel

 


I modejobbet Black Face i Vogue Paris oktober 2009 låter man måla Lara Stone svart.

Intressant eller bara korkat?

Foto: Steven Klein

 


I W september 2009 låter man modellerna gestalta uteliggare i dyr couture. Vad vill man säga?

Foto: Craig McDean

 

Vogue India låter i augusti 2008 autentiska människor i slummen bära lyxplagg för tusentals kronor.. Vulgärt?

Foto: Heather Timmons (?)

 

I modejobbet reality show i Vogue Paris augustinummer 2008 låter man Raquel

peka finger åt PETA-aktivister iklädd päls. Onödigt?

Foto: Mario Testino

 

Jag hittade en tråd på tfs där folk har fått lägga upp de mest kontroversiella modejobben från det gångna decenniet. Det här är de bildserier som jag omedelbart kom att tänka på när jag läste rubriken på diskussionstråden. Vissa är, enligt mig, kanske mer motiverade än andra. Vilka modejobb minns ni som kontroversiella?


Frågetecken


Snart: lunch med
Lisa - kul!

Kavaj: Filippa K
Topp: Åhlens
Byxor: Acne (oj, vad de börjar tappa formen, hej knän!)
Skor: Acne
Halsband: H&M

Familjeträff hos Missonis

 

 

 

Missonis vårkampanj 2010

 

För Missonis vårkampanj (icke att förväxla med kampanjen för underlinjen M Missoni) lät Angela Missoni samla hela La Grande Familia. Kampanjen är plåtad hemma hos Missonigrundarna  Rosita and Tai Missoni (Angelas föräldrar). Juergen Teller har plåtat den stora familjemiddagen och med sin unika stil fångat hela grundtanken med kampanjen; "annorlunda och mer realistiskt". Tydligen var han helt rätt man för jobbet då Juergen sägs ha blivit så uppslukad och inspirerad att han, trots att han bara fick betalt för 8 bilder, levererade 42 stycken. I februari kommer kampanjen att dyka upp i de glossiga magasinen.

 

Jag tror faktiskt att jag gillar det!


Ytterligare ett exempel som stärker tesen

Miu Miu S/S 10


Nu råder det inte längre några som helst tvivel. Väskan i fokus är utan några som helst tvivel årets kampanjtrend. Jag gillar 70-talsviben och det känns skönt att Miu Miu har lagt ner
Lindsay (icke att förväxlas med årets modell Lindsey), Katie och allt vad de heter....

Mer Pre fall

Proenza Schouler Pre fall 2010

Schoolgirl ala PS. Så här vill jag se min söta vän E gå klädd hösten 2010! Fint hår!


 

Givenchy Pre fall 2010

Och typ så här kan jag se mig själv gå klädd hösten 2010...

 

 

Balenciaga Pre fall 2010

Förut dyrkade jag marken som Nicolas Ghesquire stod på men nu känns det som om skivan har hakat upp sig. Samma byxmodell, samma stela kavajer/jackor, samma ikatinspirerade mönster....

 

Jag längtar helt obegripligt mycket efter modeveckorna (fick jag inte mitt lystmäte tillfredställt av vårkollektionerna?) men så länge duger det gott att kolla in mellankollektionerna. De brukar ju vara en väldigt bra fingervisning om vad som komma skall. Kollektionerna i sin helhet hittar ni som vanligt här.


En ö i havet


Igår visades Boomerangs höst och det enda jag tänkte på från början till slut var SVTs fantastiska ungdomsserie
"En ö i havet". Tänk vad mycket man kan skapa med styling!

Hermèsinstruktioner

Köper man en sjal på Hermès medkommer en instruktionsbok


Om man köper en scarf från Hermès som man inte vet hur man ska använda är det tur att man får med en liten instruktionsbok...

Denim


Även om det är en riktig pina så här års så gör jag det!

Mockakavaj: H&M
Jeans: Acne Kex
Skjorta: Acne
Skor: Acne
Armband: Diverse

What to wear - Ellegalan 2010

Den här klänningen från Rodebjer vill jag ha på mig på Ellegalan


Det börjar dra ihop sig till årets Elle-gala och som alltid är den största frågan vad man ska ha på sig. Själv hade jag på mig en klänning från Rodebjer förra året och skulle mer än gärna köra på en favorit-i-repris. Den här klänningen från vårkollektionen vore perfekt! Jag måste nog ringa och kolla om den har hunnit komma in i butik... den som lever får se om jag lyckas få tag på drömklänningen....

Celine Pre fall 2010

Celine Pre fall 2010


Celine, Celine, Celine - jag vet det är ett himla tjat överallt... Nu har Phoebe dock presenterat Pre fall 2010-kollektionen och även om den inte är lika vass som vårkollektionen (vilket mellankollektionerna visserligen aldrig är) så cementerar hon det estetikfundament som hon just nu håller på att göra till sitt. Det här är den nya Phoebe-estetiken -rak, beige och bärbar - och long gone är
docksöta babydollklänningar. Kan det vara så att Phobe Philo är en mästare på att ta temperaturen på tiden och tala om vad alla undermedvetet vill ha just nu och att hennes estetik anpassas därefter?! Jag vill ha detta nu och jag ville ha de söta förklädesklänningarna 2005.

Kolla in hela kollektionen

Terry Richardson börjar blogga


Världs(ö)kända fotografen Terry Richardson börjar
blogga. Vem sa att bloggen var död?!? Snart kommer bloggar att vara som mobiltelefoner - alla har dem! Så, ni som inte bloggar - lets get started! Personligen ger jag inte så mycket för Terry men jag vet att det finns många som gillar honom så - tips!

Terrys blogg

Lagom

Lagom S/S 10


Igår fick jag pressbilder på Lagoms vårkollektion. Är det bara jag som ser vissa likheter med Minimarkets
akvarieinspirerade kollektion? Färgskalan? Hattarna? Silhuetten? Jag gillar i och för dig turkost och korall så jag klagar inte.

PS. Jag såg precis att även Lisa spanat in de båda lookbooksen.

♥ Vanessa Paradis


Vanessa Paradis för läppstiftet Rouge Coco från Chanel. Fint!

Nina Ricci *sorg*

Nina Ricci Pre-fall 2010


Jag har sagt det förut och jag säger det igen - Bring back Theyskens! Peter Copping håller på att förvandla Nina Ricci till ett amerikanskt tantmärke. Tänk
Ann Taylor - eller förresten Ann Taylor är tusan bättre än detta!

Lanvin

Lanvin Pre-fall 2010

 

Mönster (!)

 

Afrique


Det känns som om Alber Elbaz gör allla rätt, alltid. Om du trodde att du kunde tacka adjö till djurmönstren trodde du fel verkar det uppenbarligen som. Jag som inte ens är en djurmönsterkvinna älskar leopardbyxdräkten.


Jeanskjol

Kjol från APC


Jag funderar på att köpa den här vilket jag övervägde även innan jag såg det här, ser dock gärna ut (ungefär) så i vår.

 

Stella McCartney S/S 10


Traffic Stopper?


Calvin Klein satsar på ett "vinnande" koncept - halvnaken Eva Mendez i utmanande pose med valfri hunk. "Calvin Kleins traffic stopper"
lyder rubrikerna. Själv kan jag inte tänka mig en mer slätstruken, förutsägbar och icke upphetsande kampanjidé. Är det verkligen någon som reagerar på såna här kampanjer längre och har de någonsin skapat trafikkaos?!

Chandelier

The NY Times bilaga

 

V #63 jan/feb 2010

 

W jan 2010

 

Elle US jan 2010

 

Harpers Bazaar jan 2010

 

Varje säsong är det lika spännande att se vilka plagg som blir stylisternas favoriter. Pradas plagg står väl nästan alltid högt upp på listan över stylisternas favoritplagg och vårens kristallklänning är inget undantag. Vilken styling gillar ni bäst?


Nytt


Som ett brev på posten kommer det varje gång det är dags för ny säsong - suget efter en ny garderob, en ny stil och ett nytt liv. Lite överdrivet kanske men det slår aldrig fel - ut med det gamla och in med det nya.

Skor: Alexander Wang
Kjol: Ann Demeulemeester
Skjorta: The Row
Jeansväst: Alexander Wang
Väska: Chanel Cocoon
Örhängen: Giles & Brother

It-girls and fashion


Dree Hemingway i Jean Paul Gaultiers vårkampanj 2010


Först kom supermodellerna, sen kom skådespelerskorna, sen kom musikerna och nu är det de så kallade "it-girlsen" som ingen riktigt vet vad de gör som pryder omslagen och modekampanjerna. Vad blir nästa steg? Jag gissar på modebloggerskorna.
Några exempel finns ju till och med redan.

Rart!

 

Hur gulligt är det inte att någon tar sig tid att måla av ens outfitbilder! Jag känner verkligen igen mig - glad och äppelkindad! Tack Heljasavannah!


Oh no!

Bloggartikel i gårdagens Aftonbladet (bild Nina)


I veckan intervjuade Nina på Aftonbladet mig med anledningen av det stundande bloggpriset som jag har blivit nominerad till. Igår publicerades artikeln där alla de nominerade har fått komma till tals och jag missade det trots att jag visste att det skulle komma i tidningen igår. Jag måste lära mig att jag aldrig minns någonting av mig själv utan att allt måste in i icalen. Nina har du ett extra nummer över?

Veckorevyn festar med Karolina Skande


Veckorevyn.com har frågat mig hur det brukar då till när jag är ute och kalasar.
Kolla in här om ni är nyfikna.

Pre-fall 2010

Burberrys Pre-fall 10 påminner iallafall mig om en något poshare variant av Acnes F/W 09


Alexander Wang ser ut som Alexander Wang. Kanske lite mer helt, rent och stramt än vanligt dock. Svart!

 

Chanels Pre-fall ser ut som en väldigt misslyckad förlängning den vackra Moscow Paris-kollektionen. Urk!

 

Louis Vuitton - Marc Jacobs verkar vara inne i en ganska barnslig och osofistikerad fas just nu.

Det är som om han nostalgiskt tänker tillbaka på grungekollektionen för Perry Ellis.

 

De så kallade Pre-fall-kollektionerna har börjat droppa in. Ni hittar som vanligt samtliga på Style.com om ni vill spana in kollektionerna i sin helhet. Än så länge är det dock inte mycket att se... Om jag ska våga mig på en helt okvalificerad prognos så får det bli mönstrat - jag känner multimönstrat! Spåtanten Hotspot har talat!


Karlie Kloss

Karlie i Hermès vårkampanj plåtad av Paolo Roversi. Jag får grov ångest - ta tillbaka Camilla Åkrans!

 

Karlie som Bacall i Diors vårkampanj

 

Karlie på omslaget av Vogue IT. Jag skriver under på det Linn skriver.

 

Kampen om vem som kommer att bli årets modell 2010 har startat. Karlie Kloss ligger väldigt bra till om man ser till de framgångar hon skördat här i början av året. Annars är ju stalltipset Jamie Bochert. Den som lever får se!


Shoppingtips


Ett måste när det vankas rea är att fynda bland presentboxarna. Du får favoritparfymen betydligt billigare samt någon annan liten bonusgrej. Jag älskar Pradas Infusion d'Iris så det fick bli en sån låda för min del.

Hotspot nominerad till Stora Bloggpriset


Jihooo! Hotspot är för andra året i rad nominerad till bästa modebloggen i Aftonbladets stora bloggpris! Herregud, det känns verkligen helt otroligt att lilla Hotspot är nominerad tillsammans med de riktigt stora drakarna - Elin, Sofi, Kenza och Stockholms Streetstyle.

Rösta gärna på mig!

Burberrys photoshopfiasko


Marina på Freshfish gjorde mig uppmärksam på photoshopblundern i senaste Burberrykampanjen. Var tar Emma Watsons ben vägen kan man fråga sig. Att det ska vara så svårt med bildredigeringen....

Behind the Scenes Burberry

Behind the scenes Burberrys vårkampanjDet här reder ut några frågetecken kring Burberrys vårkampanj. Frågan kvarstår dock varför de valt ett cast som ser ut som om de är 13 år gamla....

Go Sara!

Sara Blomqvist i M Missonis S/S 10-kampanj


Sara Blomqvist är M Missonis modellnamn. Kan man något annat än att älska Sara?! Kampanjen i sig är väl kanske inget som kommer att fastna på näthinnan (då var F/W 09-konceptet bättre) men det är ju så klart inte snygga Saras fel. Hon är förstås precis så snygg som man bara kan vara!


Något bättre men inte bra

Burberry Prorsum S/S 10


Ok, det här ser iallafall lite bättre ut än
den första Burberrybilden som spreds. Vad var det för något? Var det ens officiella kampanjbilder? Här känner man ju iallafall igen kläderna från visningen.

Congratulations!


Marc Jacobs och Lorenzo Martone har gift sig. Grattis önskar Hotspot de lyckliga tu!

Update: Tydligen har de inte gift sig. Återkommer i ämnet!


En till...

Att vilja efterlikna Prada känns dock betydligt mer förståeligt...sen är det väl visserligen knappast Prada som man ska ge all kredd för den genomskinliga regnrocken. Pradas höstvisning 2002 kan ju omöjligt ha varit första gången som en transperent plastjacka äntrade catwalken?! Någon som vet var när, hur?

Lika som bär


Ok, det här var onekligen likt... Frågan är dock hur någon frivilligt kan vilja se ut som Balmain våren 2010? Upp som en sol, ner som en pannkaka (Balmain som åsyftas)!

Celine

Celine S/S 10


Jag misstänker att det är fler än jag som varit nyfikna på Celines vårkampanj! De kör huvudlöst,
precis som Prada, och låter väskan stå i fokus på 3 av 4 bilder. Säsongens största kampanjtrend! Något fantasilöst och nästan lookbook-aktigt men jag gillar att man ser kläderna tydligt! Vem som plåtat är ganska uppenbart med tanke på manéeret - Juergen Teller.

Karlie Kloss à la Lauren Bacall

Dior S/S 10


Karlie Kloss är stylad (och photoshopad) till oigenkänlighet i Diors vårkampanj.
Film Noir-ljuset och Lauren Bacall-stylingen för tankarna till 40-talet. Intentionen är god, 40-talsvurmandet ligger ju trots allt helt i tiden, men kampanjen faller på utförandet.

Lauren Bacall


På tal om Opening Ceremony...


Nu blir det herrmode på Hotspot! Rodarte har designat en kollektion med stickade herrtröjor åt Opening Ceremony - OC vet onekligen "how to pick them". Kul för alla killar att få, om än väldigt begränsad, tillgång till systrarna Mulleavys suveräna kreationer. Kolla in alla plagg
här.


Mocka


Eleonore ville gå lite på stan igår. Det slutade med att jag shoppade och hon inte. En mockakavaj från H&M på 50%. Ja, det känns som ett bra köp inför våren!

Öppningsceremoni

Opening Ceremony S/S 10


Jag kollade precis in S/S10-lookbooken för Opening Ceremonys egna märke. Bordsduksfransar verkar vara ett genomgående tema och det visar sig funka bara fint. Det går bra för Opening Ceremony och tydligen är de på gång att öppna ytterligare en butik på manhattan. Det är kul att det går bra för någon i dessa tider. Kolla in hela lookbooken
här.

Colour me happy ?

Balenciaga S/S 10


Tala om ett lappkast från
förra säsongens kampanj med Jennifer Connely. På tfs verkar de flesta rörande överens om att kampanjen, trots klipp och klistra temat som faktiskt rimmar rätt väl med kollektionen, är en katastrof. Jag är nog benägen att hålla med - det ser ut som ett photoshopcollage gjort av en skolelev på mediegymnasiet! Fotograf: Steven Meisel

Inte utan min väska

Fendi S/S 10


Hur märker man att man att det är recession - i
mer eller mindre alla modekampanjer frontas en designväska. Anja Rubik är ute i skog och mark med sin Fendiväska. Jag gillar Anja och ljuset är vacket.

Vilken pärs


För er som missade mig och
Eleonore imorse på SVT. Jag vet inte om det är så mycket att se. Det kändes som standard 1A frågeformuläret när det kommer till att intervjua bloggare och svaren blev väl därefter... Ja ja...

Gomorron


Imorgon ska jag gå upp okristligt tidigt för att medverka i SVTs närmast ikoniska morgonprogram - Gomorron Sverige. Herregud, hur ska det gå, kloka ord innan 08.00, är det ens möjligt? Det är tur att jag kommer att ha min kära parhäst
E bredvid mig i soffan. Vi ska prata om modebloggar - Modeblogg 1.0 det vill säga. Modebloggandet sen dess begynnelse.

Modeproffsen om vårmodet

DN 3/1


I dagens DN har jag frågat ut tio stycken modeproffs om den kommande vårsäsongen. Vill du veta vilka plagg som kommer att vara i ropet, vilken kollektion som var den bästa samt få användbara stylingtips från några av mode-Sveriges bästa, ja då rekommenderar jag att du kollar in DN idag.

Alber Elbazs skisser för Lanvin

Alber Elbazs skisser för Lanvin


Kommer ni ihåg när jag skrev om att det var intressant att se hur de olika modeskaparna skissar deras kollektioner. En del gör skisser som är väldigt detaljrika medan andras skisser är mer abstrakta. Alber Elbazs skisser måste nog räknas till de mer abstrakta... Det är dock intressant att han med några blyertsdrag lyckas förmedla Lanvinkänslan.

Lanvinskiss från 2004


På grönbete


Idag var jag tvungen att ta mig ner på stan för att kolla rean efter ett liv i karantän hemma i lägenheten. Jag hittade absolut ingenting jag ville ha (eller ok jag kunde tänka mig
ett par skor från Whyred) så jag drog vidare ut till Skeppsholmen för att kolla efter en bok på Moderna Museét. Nu är jag tillbaka i hemmets trygga vrå igen.

Rock: Carin Wester (Herr)
Tröja: Les Petites
Skjorta: Acne
Byxor: Acne
Skor: Nilsons
Väska: Chloé
Mössa/Halsduk/Handskar: ?


Magic Winter Wonderland


Jag är fortfarande inte helt återställd från sjukvarandet men idag var jag tvungen att ta mig ut på en liten promenad. Det är ju precis så här vintrarna ska vara! Det blev ett improviserat ihopplock som resulterade i en högst oplanerad lager-på-lager-klädsel (jag äger ju som bekant inte en enda varm jacka så lager på lager är oundvikligt så här års). Jag gillar det dock, känslan av att bara sätta på sig vad som finns till hands. Oftast är det då jag känner att det känns som bäst - osminkad i ett mishmash av lånade plagg, gamla avhängda trasor och nya favoriter. Nu när jag tänker efter har jag till och med skrivit en text om detta till ett gammalt nummer av Demo...

Rock: Carin Wester (Herr)
Kängor: Mini for Many
Tights: Sandro
Raggsockor: ?
Mössa: ?
Handska: ?
Halsduk: ?

+ sjukt många lager av linnen, skjortor och stickade tröjor under rocken


Favorit i repris

Burberry S/S 10

 

Burberry väljer att behålla unga fröken Watson (som denna gång även har fått sällskap av sin bror) som kampanjansikte, något som jag visserligen inte direkt opponerar mig emot men kampanjen i övrigt... Har Burberry satsat på en ny ungdomskollektion eller är det egentligen en kampanjbild för JC? De ser ju ut att vara 12 år gamla för guds skull! Kläderna har absolut ingen som helst koppling till det man såg på visningen och stylingen är även den helt ofattbart okreativ, olyxig och trist. Höstkampanjen med Emma är verkligen ett mästerverk i jämförelse!