header to ads



Breaking Fashion News - Courtney caught in copy!

Breaking Fashion News - Courtney caught in copy!

Så går det åter rykten i modevärlden... Courtney Love har återigen trampat i klaveret och den här gången är det
Karl Lagerfeldt som hon hamnat i luven hos. Courtney dök upp i en klänning från Chanels Haute Couture-visning på Paris Hiltons födelsedagsfest - enda kruxet, den klänningen finns bara i ett exemplar och det unika exemplaret fanns vid tidpunkten i tryggt förvar på Chanels kontor i Paris. Illa Courtney!

Hotspot top 10 - Vårens Nyckelplagg

26631-1114
Här är Hotspots tips på vårens bästa nyckelplagg - plaggen som kompletterar din nuvarande garderob och gör den "up to date". Flexibla plagg som kan användas till mycket på många olika sätt.

1.
Parkasen ligger kanske inte helt förvånande på första plats. Den är praktisk och cool. Till ett hett litet minifodral och höga klackar funkar den ute på lokal men till ett par jeans och ett par tygskor är den ultimat även till vardags.
2. T-shirten kommer kanske inte heller som en överraskning. Hitta en loose t-shirt i mjuk bomull och du har ett plagg som verkligen på riktigt går att ha till allt alltid - under klänningen, till kjolen, till jeansen osv.
3. Den korta kjolen i valfri färg känns iallfall för mig som ett måste. Hittar du rätt modell kan det vara det enda plagget du behöver på hela våren...
4. Höga jeans med raka alternativt utsvängda ben - Nu är det dags för alla skeptiker att inse, det är så snyggt! Den mellanblå "lena-färgen" är perfekt.
5. Fodralklänningen blir vårens partyuniform - tro mig! Desto tajtare och kortare desto bättre. Känns det jobbigt? Då kan man med fördel kombinera med ett par ankellånga tights.
6. Vita tygskor känns fräscht men ändå fashion. Desto enklare och nättare desto bättre. Klassiker är naturligtvis Vansen med snörning (mycket snyggare än de utan snörning). Själv är jag dock på jakt efter något nättare.
7. Det spektakulära armbandet Det får gärna glittra och glimma men huvudsaken är att det syns. Fega inte ur utan använd det även till jeans och t-shirt en vanlig måndag!
8. Storskjortan är utveckligen av förra årets snälla skjortklänning. Storskjortan används som skjortklänning men den ska verkligen se ut som en för stor skjorta. Rak och gärna vid i modellen, att föredra i vitt eller i något klassiskt "skjortmönster"
9. Tightsen är här för att stanna ( iallafall ett tag till). Glöm leggingsen som går på halva vaden ankellångt ska det vara. Den modiga provar neon eller  metallic - själv vill jag ha ett par rökgrå!!!
10. Den korta jackan som med fördel kan vara glansig - satin eller siden! Annars funkar även läder!

Tävling - "Make me poor Anna Wintour"

26631-1113
Tävlingen är avslutad!
Benjamin kom med det roligaste förslaget för en House of Holland t-shirt "Make me poor Anna Wintour". Vilket gjorde att jag kom på en tävlingsidé. Den som kan komma på det bästa rimmet (ni får alltså inte ta sådana som redan existerar) i samma anda som House of Holland t-shirtarna om en person i modeindustrin vinner!  Lycka till!

Pris: Lancomes Color Fever läppstift i den supersnygga blodröda färgen Rouge Kuban.

Villkor: Lämna ditt bidrag (endast ett) på kommentarsfunktionen nedan eller via mail. Vinnaren utses Fredagen 2/3. I juryn sitter jag Karolina Skande och mitt beslut kan inte överklagas. När vinnaren utsetts mailar han/hon sin adress till mig och kan sedan förvänta sig sin vinst inom ett par dagar.
Tävlingen är avslutad!

Breaking Fashion News - Mulberry for Giles

Mulberry for Giles

På tal om Giles Deacon.... Imorgon släpps Giles Deacons väsksamarbete med Mulberry, "Mulberry for Giles," innehållandes 10 eftertraktade pjäser som förutspås försvinna snabbare än godis på ett barnkalas. En exklusiv del av kollektionen lanserades redan 30 januari exklusivt för Havery Nichols men imorgon är det alltså dags för lanseringen av hela kollektionen i samtliga Mulberrybutiker, iallafall i UK. Jag undrar jag om Mulberrybutiken i Stockholm kommer få in några... I sånt fall ska jag inte gå och titta...

Fashion Groupie

House of Holland
Det råder som bekant "T-shirt-feber". För någon vecka sen 
skrev jag att jag vill ha Katherine Hamnets moderna klassiker till T-shirt, helst med budskapet "stop acid rain". Idag vill jag ha House of Hollands Fashion Groupies t-shirts som är på god väg att bli t-shirt-legender, om de inte redan är det....Helst med budskapet "Do me daily Christopher Bailey" (inte så troligt) men annars funkar även "Get yer freak on Giles Deacon". Giles är också en fashion groupie! Gareth med.

Give it to me!

Hitta stilen - A slave to fashion

Hitta stilen - A slave to fashion

På tapeten: läder, nitar, lack, svart, remmar, skyhöga klackar, kroppsnära silhuette - kopplingen är solklar och för den modiga funkar det att löpa linan ut. Jag fegar ut redan vid skorna!

Linne:
Fifth Avenue Shoe Repair gör något mer av ett linne
Halsband: Kanske lite för uppenbart... men jag kan inte rå för att det känns lite kittlande.
Jacka: Den här skinnjackan (som tydligen inte är i skinn men lika fin för det) från Fifth Avenue Shoe Repair skulle kunna vara min, så snygg är den!
Armband: Ellosarmbandet har varit med förr!
Kjol: Bondage skirt - passande namn! Från Future Classics
Väska: chunky, chunky! Paula thomas for TW
Shorts: Hur kinky kan det bli? Även de heta lädershortsen kommer från Future Classics
Skor: Naturligtvis är det Balenciaga som skapat dessa fotriktiga skor! Jag har hört att Balenciaga ska inleda ett samarbete med Ecco.

Balenciaga visar vägen

Balenciaga

De senaste säsongerna har det utan tvekan varit Balenciaga som har satt upp riktningen och visat vägen. F/W 06
blickades det bak i tiden och referenserna till modehusets historia var starka (jag älskar fortfarande det cylinderformade formspråket). Som naturlig motvikt blev uttrycket för nästa kollektion, S/S 07, starkt framtidsinfluerad. Vad visar då ett av världens intressantaste modehus inför hösten 07?

Kollektionen är förvånansvärt bärbar och till och med så lättsmält så att de flesta plaggen med fördel kan bäras dagtid - i Sverige. En tyngd på basplagg som kavajer (något napoleoninspirerade), chinos, mönstrade klänningar (som jag tycker känns som en flirt med Missoni), sjalar, grova skor, legoliknande skorsportiga skipantsliknande byxor med revärer. Det är imponerande att med trovärdighet lyckas svänga så totalt mellan olika uttryck.

Mina favoriter: De gråa strumpbyxorna som detalj, de gröna chinosbyxorna i ovanligt snygg modell och många av klänningarna

PS. Banne mig om inte Alex Schulman ska få rätt - det verkar onekligen som om det blir batik!

Hotspot på Myspace

Jag såg att Modette lagt upp sig på Myspace och då ville jag naturligtvis inte vara sämre. Än så länge har jag två vänner som jag är mycket stolt över!

PS. och de fortsätter trilla in...

Kolla in

Breaking Fashion News - Djimon Huonsou ny kalsongmodell

Breaking Fashion News - Djimon Huonsou ny kalsongmodell

Fredrik Ljungberg blir utbytt som Calvin Kleins underklädesansikte. Calvin Klein har valt att istället satsa på skådespelaren Djimon Huonsou. Djimon är tvåfaldigt oscarsnominerad och är just nu aktuell med filmen Blood diamond där han spelar mot Leonardo Di Caprio.

"Djimons look och stil kompletterar det han åstadkommit som skådespelare och gör honom unik att representera varumärket Calvin Klein Underwear, och speciellt när man lanserar Calvin Klein Steel"
Tom Murry, VD Calvin Klein, Inc.

Djimon själv säger att det är en stor ära och att han aldrig hade kunnat drömma om ett sånt erkännande. "Drömmar kan verkligen gå i uppfyllelse".

Fashion School - Diana Vreeland - A Vogue Legend

Fashion School - Diana Vreeland - A Vogue Legend

I och med Diana Vreelands entré på
Vogue skulle den något konservativa Condé Naste publikationen aldrig mer bli densamma. Diana vände upp och ner på traditioner och utmanade regler och tabun som tidigare varit otänkbara att rucka. Parisfödda Diana flyttade 1914 till New York. 1920 gifte hon sig med en förmögen bankman och Diana som inte haft en tanke på att arbeta hamnade mer eller mindre av en slump i modeindustrin.
Legendariska Carmel Snow på Harpers Bazaar var den första att upptäcka hennes begåvning och gav henne snabbt anställning, det dröjde inte länge innan Diana kunde titulera sig moderedaktör. Diana som blev besviken att hon inte fick posten som chefredaktör när Carmel gick i pension hoppade snabbt på ett mycket frikostigt erbjudande från Vogue som inkluderade ett fritt kontokort kopplat till Conde Naste, fria resor till Europa så ofta hon ville och en lön som på den tiden var enorm - inom ett år var hon chefredaktör på den aktade tidningen. Det tog inte lång tid för Diana att göra övergripande förändringar och hennes visioner skakade verkligen modevärlden.
Diana satte prägeln på Vogue som än idag lever kvar och många elaka tungor säger att Anna Wintour fortfarande rider på Dianas våg. En sak är iallafall säker, Diana är utan tvekan den som satt mest avtryck i Vogues historia och hon ligger verkligen bakom en rad legendariska jobb. Bland annat det fantastiska fotoreportaget med Marilyn som publicerades kort efter hennes död, fotograferat av Bert Stern.

Day and Night

Day and Night

Vad jag önskar att jag var skapt för att bära minimala fodralklänningar...i sånt fall hade ovanstående från
Acne varit aktuell.

Day
Kofta:
Stor långkofta från 3.1 Phillip Lim att ha nonchalant slängandes över klänningen (om det inte vore för dubbelknäppningen hade koftan knappt utmärkt sig, men i och med det moderna snittet känns den som så mycket mer än en grå ullkofta).
Skor: I dont know what to think about Marc Jacobs annorlunda sandaler men på något plan tilltalar de mig.
Armband: Tärningar och neonband från Erickson Beamon känns kanske så NU som det bara går att bli.
Väska: Give me långa axelremmar och läder från Prada

Night
Armband:
Konst i läder från Anna Vince, man kan även använda det som ett armband
Skor: Den synliga dragkedjan med stor flärp och den silvirga färgen gör dessa Marc by Marc Jacobs-skor nästan tramsigt aktuella, konstigt nog känns även klacken smärtsamt tilltalande!
Väska: Normalt så flickiga Cacharel spårar med nitar och kedjor

Fresh Fish

Fresh Fish

Göteborg vill positionera sig som modestad och satsar på en
mässa för oetablerade designers. I Exercishuset 5-6 maj kommer 40 utställare, som valts av en eminent jury, att visa vad de har att erbjuda. Mässan avslutas med en modevisning där årets "fresh fish" kommer att utses av juryn. Har ni vägarna förbi kan det kanske vara värt ett besök.

I juryn ingår:
Fredrik Blank
Designer för Tiger, har tillsammans med Åsa Göransson egna märket Blank. Fick Elles pris för bästa designer (Blank) och 2006 Cafés pris för årets designer (Tiger). 
Lovisa Lundström
Redaktionsekreterare på Elle. Raporterar från modevärlden på sidan Modelle och i Trendbilbeln, samt är involverad i nya elle.se. 
Mattias Lind
Designer och grundare av Julian Red. 
Viveka Bergström
Parisbaserad, Beckmansutbildad smyckesdesigner. Henns stilrena smycken syns titt som tätt i moderepotage i såväl Elle som i internationella magasin.  
Fatima Hamedani
Inköpare på konceptbutiken Victoria Arena. Vill genom sitt arbete bidra till att Göteborg blir en kontinental mötesplats för mode- och designintresserade.

Vinnarna på röda mattan!

Vem var snyggast på gårdagens Oscarsgala? Här kommer Hotspots utlåtande:

-
Beyonces klänning var som alltid väldigt Beyonce, hon kan sin smak och det funkar även om det inte blir storslam Betyg: 3+/5
- Nicole Kidman
visar att hon vet var ska skåpet ska stå, underbart att hon lyser upp tillvaron i en supervacker röd klänning Betyg: 4+/5
- Gwyneth Paltrow
lyckas bära upp den omöjliga beige/bruna/rostiga/aprikosa färgen och jag gillar verkligen den sofistikerade retrodesignen. Det är inte många som skulle bära den här klänningen lika bra som Gwyneth.  Betyg: 4/5
- JLOs Marchesaklänning är verkligen magnifik men inte så smickrande... På Jennifer gör den sig helt enkelt inte. Betyg: 3-/5
- Cameron Diaz klänning är fin men jag blir inte till mig i trasorna. Snyggt hår dock! Betyg: 3+/5
- Maggie Gyllenhaal
kan inte misslyckas och gör det självklart inte. Enkelt så det förslår men ändå personligt och storslaget! Sen älskar jag ju Proenza Schouler också... Betyg: 5+/5
- Kirsten Dunst satsar också på retrostilen som passar henne så bra. Gillar inte fjädrarna nere vid fötterna men i övrigt är det tummen upp! Beyg 4/5
-
Kate Blanchett gör mig lite besviken...självklart ser hon som alltid sofistikerad och vacker ut men det känns platt trots den glittriga Armaniklänningen.... Beyg: 3/5
- Reese Witherspoon är oklanderlig i djupt lila klänning, jag gillar det! Skönt att se att hon tuffat till sig lite och inte bara kör på ljusa fluffklänningar med rosetter. Gillar nya luggen men i övrigt har frisyren mycket att önska . Betyg: 4/5
- Naomi Watts
helt underbar! Betyg 5/5

Trendspaning röda mattan: Sparsmakat med halsband och örhängen, istället stora blaffiga armband (Snyggt!), silverskimrande klänningar (inte så otippat), Armani i mängder.


Veckans fråga - Vad är vårens hetaste trend

Veckans fråga - Vad är vårens hetaste trend
Den här veckan vill jag veta vad ni tycker är vårens hetaste trend? Rösta i högerspalten (du kan bara rösta en gång)
- Neonfärger
- 90-tal
- Framtid
- Turban
- Isgrått
- Annat

Förra veckan ville jag veta hur mycket pengar nu la på kläder och skönhet avrje månad. 1010 svarade:
- 0-500 kr - 21%
- 500-1000 kr - 32%
- 1000-2000 kr - 26%
-
 2000-3000 kr - 12%
- 3000-4000 kr - 5%
-
 4000 kr eller mer - 5%

Stilstudie - Diane Kruger

Stilstudie - Diane Kruger

Tyskfödda
Diane Kruger, eller Diane Heidkruger som hon egentligen heter, började sin karriär som dansare i London men efter en skada bar det av till Paris för en karriär som modell. Diane kände dock dragning till agerandet och idag är hon framförallt känd som skådespelerska. Diane har en fräschör och lyster som är oslagbar vilket gör att hon ser bra ut i mer eller mindre vad som helst. Hon kanske inte är den mest exprimentella och banbrytande  trendsättaren men det är ingen tvekan om att hon har stil och att hon allt som oftast ser helt overkligt snygg ut!

Carin Wester slår upp portarna

Carin Wester slår upp portarna
Notera turbanen på dockan

Idag öppnade
Carin Westers nya butik på Rörstrandsgatan i Stockholm. Hotspot var naturligtvis på plats! Butiken var fräsch och ljus men ändå hemtrevlig. Även om blygsamma Carin snabbt ursäktade sig med att de inte fått in så mycket än så fanns det gott om saker jag hade kunnat ta med mig hem. Den blåa kjolen med det stora fickorna var hur fin som helst i verkligheten, de fantastiska rynkväskorna som påminner lite om sportväskor från tidigt 80-tal, byxorna med de coola fickorna, för att inte tala om den snygga ljust rutiga jackan (kappan ?). Om man ändå var gjord av pengar...

Grattis Carin till en jättefin butik!

Christopher Kane - mannen, myten!

Christopher Kane for Topshop
Alla älskar
Christopher Kane - som bekant även Hotspot. Nu finns ett fåtal plagg kvar från hans samarbete med Topshop (iallafall på webbshoppen). Jag säger bara håll ögonen öppna för trots höga förväntningar lyckades Christopher imponera stort på modekåren med sin F/W 07-visning i London så troligtvis är det här bara början på en strålande karriär. Det ser mycket ljust ut för unga Mr Kane!

Mina rosa naglar!

Ha ha ha, satte mig precis för att bläddra i Klick och vad finner jag att skåda? Jo, mina chockrosa naglar som Sofi fotade under modeveckan. Katten vad snygga de är! Ha ha! Här ser nu en glimt

PS. Nu såg jag till råga på allt att Sofi även använt en bild som jag tog på Styleinvisningen. Jisses vad man medverkar i det dolda! Ha ha!

Nu chattas det på Aftonbladet.se

Nu chattas det på Aftonbladet.se


OBS! Chatten är avslutad!
Just NU chattar jag på
Aftonbladet.se så kom dit.
OBS! Chatten är avslutad!

Här kan ni läsa chatten!

The Daily Routin

Jag har gjort det en gång tidigare men det var så längesedan så på förfrågan kommer här min dagliga  skönhetsrutin (okej okej, allt kanske inte används riktigt varje dag men allt ingår i "bassortimentet") med korta kommentarer om varje produkt.

Duschcreme: Archipelago Botanicals,
Mango and White sugar showergel. Sweet as candy!
Shampoo: Opalis, Sage Shampoo. Lyxshampoo från Frankrike
Balsam: Opalis, La Crème. Mandeldoftande lyx!
Bodypeeling: Loreal, Exfotonic. Suveränt budgetalternativ
Lotion: HTH origignal. Klassiker!
Parfym: Christian Celle, Calypso Thé. Min signaturdoft!
Handcreme: Archipelago Botanicals, Sugar creme for hands brown sugar and vanilla. Beroendeframkallande.
Tvål: Savon de Marseille
Deodorant: LDB. Ytterligare en klassiker
Ansiktsrengöring: Dr Brandt, Anti irritant cleanser. Så bra!
Ansiktsvatten: Kiehls, Cucumber herbal alcohol free toner. Vet inte om det har så mycket effekt men flaskan är fin.
Eye Make Up Remover: Paul & Joe. När jag nu orkar använda ögonremover det vill säga...
Ansiktscreme: Kiehls, Ultra Facial Mousturizer. Jag gillar den i all sin enkelhet
Ögoncreme: Kiehls, Creamy Eye treatment with avocado. Gillar tanken på (med?) avocado i ögoncremer av någon anledning...
AnsiktspeelingDr Brandt, Microdermabrasion. Det bästa som hänt mig (eller nu blev det lite överdrivet kanske men ni förstår)
Primer: Smashbox, Photofinish correcting foundation Primer. Like it!
Concealer 1: YSL, Touche Eclat. Oumbärlig!
Concealer 2: Helena Rubinstein, Magic concealer. Den är verkligen magisk!
Foundation: YSL, Radiant  brush foundation. Perfekt vinterfoundation!
Rouge 1: Becca creme blush, färg Amaryllis. Darling!
Rouge 2: Too faced flushed blushed stick, färg Lust to love. Sjukt bra och smidig!
Mascara: ACO, Volume Mascara. Världens bästa budgetmascara?
Ögonskugga: Becca, creme eye color, färg Ametrine. Becca, becca, becca - oslagbart!
Saltvattenspray: Sachajuan, Ocean Mist. Förut  tyckte jag att saltvattenspray var trams, det tycker jag inte längre...
Hårspray: Sachajuan. Helt ok.
Läppprodukt 1: Carmex. Klassiker
Läpprodukt 2: Eight Hour Cream. Jag kommer aldrig att överge Eight hour!
Läpprodukt 3: Eight hour Cream stick. Inte sticket heller...
Läpprodukt 4: Freeze 24/7, Icesticks. Bästa lipplumpern!
Läpprodukt 5: Mama Cocos, Vanilla Mint. Ingen favorit men den ligger i väskan och då används den

Herregud...


Hitta stilen - Shiny Happy People

Hitta stilen - Shiny Happy People

Blankt ska det va och det är allra snyggast om det matchas med matta material.

Jacka: Fråga mig om jag tycker att den här
Pradajackan är snygg???
Linne: Snortajt ska det vara, linnet från Rick Owens
Kedja med Visselpipa: Jag vet inte riktigt varför jag helt har hakat upp mig på visselpipan som detalj - jag sympatiserar ju inte alls med ravekulturen i övrigt...fast nu börjar jag ju mjukna även vad det gäller neon så vem vet, rave kanske är något för mig trots allt, ehh.
Skor: Hoooooooot shoes från Marc by Marc Jacobs
Tights: Mellanblanka tights från Norma Kamali for Everest. Jag är så inne på tajta halvblanka tights och en slimmad body eller ett figurnära linne till - lite body suit - kanske precis hur snyggt som helst!!
Väska: Fräsch lackväska från Marc Jacobs men det finns många varianter som är bra mycket billigare, Zara har till exempel en riktigt fin!

Hot hot hot - Living in a box

Living in a box
Övre raden: Calvin Klein, Prada, Luella
Nedre raden: Jil Sander, Prada, Behnaz Sarafpour

Efter en lång period där midjan har varit markerad känns det nu onekligen lite skönt med en rak och boxig silhuette. Korta, raka, fyrkantiga former går hem på allt från kavajer och kappor till klänningar. Iallafall jag kommer hädanefter att snegla efter lite boxigare skärningar istället för a-linjen som man har börjat se sig lite trött på vid det här laget....

Vem kommer att ha på sig vad på Oscarsgalan?

Vem kommer att ha på sig vad på Oscarsgalan?
På söndag är det dags för den årliga filmfesten - Oscarsgalan - och förträffliga
Style.com har förutsett vem som kommer att ha på sig vad. Här är deras stalltips som enligt mig inte är helt pjåkiga.

- Cate Blanchett är smärtsamt vacker och hon trivs bra i dramatiska plagg så enligt Style.com är den midnatssblå klänningen med huva som gjord för Cate. Jag hade gett henne 5/5 om hon dök upp i den på söndag!
- Det är inte helt otroligt att Meryl Streep får ta emot en ytterligare en Oscar på söndag och det kräver naturligtvis sin klänning och klänningarnas okrönta konung är som bekant Oscar de la Renta. Så vad passar väl bättre för en skådespelardrottning som Meryl?
- Kate Winslett är verkligen en "english rose" och har sedan tidigare en förkärlek för draperingar så den gudomliga klänningen från Marchesa hade varit ett ypperligt val!
- Helst hade Style.com sett Penelope Cruz i den här klänningen. Själv tror att hon kommer bättre undan med den glittriga klänningen från Elie Saab

Vem vet, om jag hinner kanske tippar egna oscarsoutfits. Tänk - det hade ju varit obeskrivligt roligt att få välja klänningar till stjärnorna!

Läs mer på Style.com

Prada Parkas

Prada Parkas

Jag är rätt och slätt efterbliven. Trots att mitt saldo står på 3.50 kr så beställde jag precis en
Prada parkas från My theresa (jag är helt enkelt inte vuxen nog för kreditkort...). Till min ursäkt kan jag säga att storlekarna försvann som smör i solsken... Nu har jag äntligen också en parkas som bara är min! Jag är så nöjd så nöjd och så fattig så fattig!

Nu är det "bara" Acnes lena som står på listan sen ska jag inte köpa något mer (på ett tag)....

Hotspot synar i sömmarna - Minimarket S/S 07

Hotspot synar i sömmarna - Minimarket S/S 07

Så var det dags att syna Minimarkets vårkollektion i sömmarna!

Jag gillar verkligen helt och fullt, allvarligt och genuint Minimarket, även om man bortser från paradplaggen som den fina
blommiga jackan.

- Färgerna är behagliga med mycket blyertsgrått, svart, creme och vitt men som grädde på moset vågar de fläska på med de starka blommiga plaggen. Utöver den fina jackan älskar jag helhjärtat den blommiga klänningen.
- Silhouetten är både figurnära och volumniös men det känns inte spretigt utan bara balanserat
- Det är en skön blandning av kvinnligt och manligt. Ibland superfeminint med mjuka kurvor och ibland maskulint med raka former och manliga detaljer
- Den grå draperade varianten är en solklar favorit (utöver de blommiga plaggen). Det står Hotspot skrivet över hela plagget!

Hotspot ♥ MINIMARKET

What Hotspot Wants - Beauty Wishes

What Hotspot Wants - Beauty Products

För ett tag sen blev jag utmanad (sorry jag kommer inte ihåg av vem) att lista mina skönhetsönskningar. Bättre sent än aldrig!

1. Ni som läser bloggen regelbundet tycker säkert att jag är tjatig men jag har fortfarande inte provat Vincent Longos hypade
Liquid Canvas Foundation.
2. Min pincett är så slö. Tweezerman ska vara bäst och endast det bästa är gott nog för Hotspot.
3. Jag är helt fast i Dr Brandts produkter just nu och jag vill verkligen ha någon dagkräm från mirakeldoktorn
4. För längesedan fick jag prova Blooms Lipgloss, det är sedan länge slut men jag har inte riktigt lyckats gå vidare i livet utan den...
5. När jag blev sminkad av en make-up artist för ett tag sen använde hon Håkanssons Color kit som bas, det blev hur bra som helst så nu vill jag återskapa det strålande resultatet!
6. Jag är grymt nöjd med mitt Opalis-shampoo och än finns det mycket kvar men när det är slut vill jag prova något nytt - Philip B!
7. Ytterligare en Hotspot-klassiker som det ältas om med jämna mellanrum. Jag vill ha Lartrisans Le chasse aux Papillons - ge mig någon!
8. Mina läppar är torra och fnasiga, om en lip exfoliant är lösningen vet jag inte men jag är villig att prova!
9. Den här vill jag mest ha för jag gillar burken och doften verkar fantastisk!
10. Eleonore har lovordat Laura Merciers färgade mousturizer och hennes ord väger tungt!

Modefällor på Aftonbladet.se

Mina modefällor på Aftonbladet.se


Jobb, jobb, jobb

Men så länge kan ni på
Aftonbladet.se läsa om mina tips på hur man undviker de värsta modefällorna


Day and Night

Day and Night

Minimarket slinkiga korta jacka har nog ingen missat vid det här laget men jag gillar även den här satinvarianten från Miu Miu.

Day
T-Shirt: Katherine Hamnets legendariska t-shirtar är moderna klassisker, jag vill ha en. Helst en svart/blå där det står "stop acid rain".
Halsband: Kanske hur ballt halsband som helst - Rave charm necklace från Philippa Holland
Skor: Snygga fötter från Alexander McQueen
Jeans: Jag vill ha Acnes tubes i färgen Lena, de är perfekta!

Night
Klänning: En Lanvinklänning har länge varit uppskriven på den ouppnåliga önskelistan
Väska: Snygg lackväska från Accessorize
Skor: Balla skor från Asos som matchar jackan perfekt.
Armband: Vad är det med dessa brackiga armband som jag inte kan få nog av just nu!

What's hot and What's not - Details

26631-1090

Upp:
Filippa K visade synliga dragkedjor på sin höstvisning och då kände jag att hon var något på spåren. Christopher Kane som gör allt rätt för tillfället använder dragkedjan som en central detalj så succén är given. Satsa på synliga dragkedjor!
Mitten: Fickorna håller i sig - iallafall ett tag till!
Ner: Tjejslipsen känns måttligt het

Camilla Åkrans fotograferar Hermèskampanj

26631-1089
Det är verkligen roligt när våra svenska
begåvningar får visa vad de går för internationellt. Svenska fotografundret Camilla Åkrans har precis gjort en kampanj för Hermès på temat "Air the Paris". Kampanjen andas förtrollad sagovärld med ett återkommande hästtema i fokus. Jag älskar bilderna som känns magiska och dyra, helt rätt för ett anrikt modehus som Hermès. Titta och njut!

Tummen upp Camilla!

Slösa eller Spara

Slösa eller Spara

Så jagar vi återigen budgetalternativ till de svindyra designköpen.

Slösa
Armband:
Berlockarmband från
Juicy Couture
Klänning: Grafiskt blommig klänning från 3.1 Phillip Lim
Väska: Chloés fina Betty

Spara
Armband:
Ett betydligt billigare armband från Asos
Klänning: Klänning från H&M
Väska: Väska  från Oasis är snarlik Betty-väskan

Hotspots sammanfattning av modeveckan på Aftonbladet.se

Sammanfattning av modeveckan på Aftonbladet.se

Jag vet att många börjar storkna på modeveckan men nu kan ni läsa min sammanfattning av hela veckan på
Aftonbladet.se.


Hitta stilen - Top of the Pops

Hitta stilen - Top of the Pops
Efter en hektisk modevecka är läget nu åter tillbaka till det normala och jag drar igång med en klassisk "hitta stilen". Den modiga löper hela linan ut, själv fegar jag nog ur halvvägs. För alla som är sugna på stilen rekommenderar jag att spana in superheta
Christopher Kane.

Tights: Neongröna tights från Tosphop
Väska: Randig väska från Sonia Rykiel
Klänning: Klänningen är från den löjligt hypade engelskmannen Christopher Kane som helt trendriktigt kör mycket på neon och fodralklänningar just nu....
Lack: Neonrosa lack från OPI
Örhängen: Svarta plastörhängen från Accessorize
Skor: Sköna lackskor med rak tå och slingback från skomästaren Louboutin.

Veckans fråga - Hur mycket pengar lägger du på kläder och skönhet?

Den här veckan vill jag ha svar på en klassisk men alltid lika intressant fråga. Hur mycket pengar lägger du på kläder och skönhet varje månad? 
- 0-500 kr
- 500-1000 kr
- 1000-2000 kr
- 2000-3000 kr
- 3000-4000 kr
- Över 4000 kr

Förra veckan ville jag veta vilken visning ni helst ville gå på under modeveckan, 725 st svarade.
Whyred - 28%
- Carin Wester - 24%
- Hope - 8%
-
Dagmar - 15%
- Minimarket - 18%
-
Annan - 7%

Visning - Stylein

Visning - Stylein

Så var det dags att presentera den sista visningen som jag besökte på modeveckan -
Stylein. Mina förväntningar på Stylein var kanske inte de högsta men jag måste säga att jag blev postitivt överraskad. Elins kläder är väldigt bärbara och lättsmälta men ändå orginella. Jag gillar att hon har börjat jobba med fler olika material.

Plagg: Klänningar, klänningar, klänningar. Några skipants och ett par dödligt heta shorts!
Detaljer: Elins design är ganska enkel och inte överdrivet utsmyckad. Detaljerna består av saker som spets, materialblandningar och grafiska tryck.
Bäst: Den slappa jerseyklänningen (högst upp till vänster) eller de coola korta shortsen som påminner om 70-tals-sportshorts.
Sämst: Kanske att många av klänningarna hade snarlika modeller. Visst är det viktigt med ett tydligt formspråk men det känns även viktigt att ha en bredd i kollektionen.

Visnings - Stray Boys

Visnings - Stray Boys
Näst sista visningsrecensionen... Stray Boys visning fick iallafall mig att tänka på franska bordeller, 1800-talets
freakshows, circus och zigenare. Visningen ackompanjerades av live musik vilket var tämligen effektfullt.

Plagg: Korsetter, strumpebandshållare och bysthållare i rosa siden. Svarta kavajer, kjolar och koftor. Detaljer: Svarta peruker och rött läppstift. Vitrosa glansiga strumpor - oldfashion.
Övrigt: Det fanns vissa delar av kollektionen som bröt lite mot temat som t ex den vita stora t-shirten men röd text.
Bäst: Kanske t-shirten.
Sämst: Det var lite roligt att de körde på ett så utarbetat tema men stilen föll mig inte helt i smaken så det är svårt att uttala sig.

Missa inte!

Idag, söndag, klockan 19.00 kommer tidningen BON i sammarbete med TV 8 att visa ett specialprogram om Stockholm Fashion Week. Visningsbilder, intressanta intervjuer och expertutlåtanden från BONs modechef Marina Kereklidou.

Två timmar mina damer och herrar - två timmar!

Visning - Back by Ann-Sofie Back

Visning - Back by Ann-Sofie Back
Ann-Sofie återvände för ett ahlvår sedan och gjorde då efter ett par år i London åter sin visning i Stockholm. Förväntningarna var då som nu höga och jag blev inte besviken. Musiken var en underbar nostalgitrip i 90-talets musikhistoria, personligen tycker jag lätt att det var bästa musiken under hela veckan. Ann-Sofie som tidigare deisgnat ganska svårburna och avante gardeistiska kläder visade en ovanligt bärbar kollektion.

Plagg: Fodralklänningar, Byxor, slappa t-s-shirts, stora krispiga skjortklänningar, "herrskjortor", täckjackor (kommer nog bli en stor hit höst/vinter 07) men även parkas.
Detaljer: De ständigt återkommande hucklena, knäskydd, rosa solglasögon och filttyg som såg ut som en riktig filt med fransar. Det är inte bara naglarna som ska vara rosa, alla modeller hade chockrosa läppar vilket förvånansvärt nog var ganska coolt men troligtvis inget som jag personligen kommer att ha.
Övrigt: Silver, silver, silver (mycket glittriga silverplagg i trikåmaterial).. Vinrött, vitt och svart
Bäst: Jag är så vansinnigt besatt av "tygknutarna" som var återkommande på många plagg, allt från T-shirts till klänningar. Min absoluta favorit under hela visningen var nog den stora skjortan som användes som klänning med en stor "tygknut" på magen (högst upp i mitten). Åh vad snyggt, jag vill ha tygknutar på allt!
Sämst: Jag tyckte att visningen var fantastiskt bra så jag kan spontant inte komma på något som var dåligt men de rosa glasögonen är kanske inget man kommer att bära även om det funkade utmärkt som stylingdetalj till visnigen.

Visning - Nakkna

Visning - Nakkna
Svart och svårt var orden som användes för att förklara Nakkna innan visningen och oj vad det stämde. Nakknas visning var mer en ljusshow än en visning och tyvärr kunde man knappt se kläderna. Ljusshowen i sig var dock spekatkulär och alla blev vi nog fascinerade av ljuspyramiden som helt plötsligt dök upp på det mörka golvet. Det lilla man såg av kläderna var dock lovande och jag såg en blus som jag inte helt omöjligt kan komma att synas i. Den var vit med en djup urrigning i ryggen och en lite högre krage - så cool! Mer än så kan jag tyvärr inte säga om kollektionen.

Chatta med mig!

Chatta med mig!

OBS! Chatten är avslutad
Kom och chatta med mig NU
Aftonbladet.se. Skriv in dig i högerspalten!
OBS! Chatten är avslutad

PS.
Här kan ni läsa chatten

Rapport från dag 4 på Aftonbladet.se

Rapport från dag 4 på Aftonbladet.se


Nu kan ni läsa vad jag tyckte om gårdagen på Aftonbladet.se. Positiva överraskningar och avslutningsfester är snackisen.

PS. Glöm inte att ni ska komma och 
chatta med mig 14.30 på Aftonbladet! Om ni vill kan ni ställa era frågor redan nu så besvaras de senare, kolla högerspalten för att ställa din fråga.

Läs mer och kolla in bildspel


Visning - Camilla Norrback

Visning  -Camilla Norrback
Jag ligger lite efter i rapporteringen, här kommer Camilla Norrbacks visning från i Onsdags. Visningen var på Nordic Light vilket i modeveckan-tider innebär förflyttning från Berns, basen under modeveckan - lite bökigt.  Visningen var lättsmält och som någon sa "lite Kappahl". Plaggen kändes inte helt genomarbetade men de är säkert "lättburna" och kan mycket väl gå hem hos köparna.

Plagg: De flesta plaggen fanns representerade - byxor, blusar, kappor, klänningar.
Detaljer: Långa stickade halsdukar
Övrigt: Färgerna gick i behagliga naturtoner och tweed med rosa som accentfärg (och då snackar vi verkligen grisrosa)
Bäst: En svart byxdräkt som kändes mest uppseendeväckande.
Sämst: Att vissa plagg såg lite solkiga ut redan på scen.

Visning - Whyred

Visning Whyred
Igår var det dags för den omsusade Whyred-visningen (det känns verkligen som om det var 100 år sedan). Pådraget var verkligen utöver det vanliga och det är första visningen som jag spanat in kändisar på front row, bland annat satt Marie Sernholdt och Alexander Skarsgård och njöt av föreställningen. Visningen kändes stram och maskulin (på tjejsidan), mer än vad man är van vid när det gäller Whyred men det är visserligen åt det hållet modevindarna vänder så det är kanske inte så konstigt trots allt.

Plagg: Glanisiga tajta byxor (skipants?), slappa linnen och t-shirts, klänningar med loose fit, parkasaktiga ytterplagg och naturligtvis kappor och kavajer av diverse slag.
Detaljer: Många modeller bar höga glansiga handskar, inget för mig. Frisyrerna var däremot mycket fina med strama knutar - gillar! Höga korstettliknande bälten (?) syntes på vadlånga kjolar och en del byxor.
Övrigt: Färgerna var som vanligt ganska dämpade - vitt, grått, svart, grönt, beige.
Bäst: Jag tror att vissa av de lite rakare kavajerna kan vara något och även någon parkasliknande jacka.
Sämst: Att vissa bitar kändes kanske lite för "enkla" men det kommer säkert sälja bra i butik.

Overall, helt ok och jag kommer säkert kunna tänka mig en hel del ur kollektionen men den kommer inte på veckans top 3.

Moveckan dag 4

Moveckan dag 4
Så var det fjärde dagen på modeveckan - tiden går alldelles för fort. Idag kommer jag omöjligt att hinna gå på alla visningar som jag vill, vilka det blir får dagen avgöra men det här är de som är aktuella:

- Back By Ann sofie back
- Pudel
- Stray boys
- Stylein
- Vagabond
- Blank
- Resteröds

Dagens Outfit
Kavaj: Filippa K
T-shirt: Gammal Levis
Jeans: Acne
Skärp: Fifth Avenue Shoe Repair
Väska: Chloé
Äpple: Marc by Marc Jacobs
Skor: Acne

Dagens rapport på Aftonbladet.se

Dagens rapport på Aftonbladet.se

Nu ligger mi rapport uppe från gårdagen på
Aftonbladet.se. Glöm inte det roliga bildspelet!


Visning - Minimarket

Visning - Minimarket
Minimarket RULES! Jag kan direkt säga att Minimarket och Carin Wester är de som imponerat mest på mig än så länge. En kollektion som lyckas blanda det lite coola och slackiga med välskräddat och kvinnligt - precis min stil!

Plagg: Välsittande byxdräkter, supersnygga ytterplagg som perfekt kappor men även en yppföljare på
årets succé, stickade klänningar, korta kjolar och coooola t-shirtar!
Detaljer: Fantastiska små kråsdetaljer på skjortor och klänningar. Färgade strumpbyxor (som jag visserligen börjar känna mig lite mätt på).
Bäst: var ska jag börja.... Jag ääälskade de coola t-shirtarna med ballt mikrofontryck, de blommiga byxorna (som jag aldrig kommer att kunna ha men som var smashing på modellen), de snygga byxorna eller de korta kjolarna.
Sämst: Det skulle vara de färgade strumbyxorna som jag är lite mättad på men de funkade verkligen med stylingen till visningen så det känns ändå inte helt rätt....

Tummen upp från Hotspot!

Äntligen mina

Äntligen mina

Eller gårdagens köp borde det kanske stå... Nu är
de iallafall mina - till slut - och det har jag supersnälla Cecilia att tacka för. Till råga på allt var de på 50%. Kan man ha mer tur? Jag är så nöjd och känner att jag gjort vad som kan vara årets bästa köp!

Nu måste jag in i duschen för en ny dag på modeveckan väntar. Förhoppningsvis hinner jag slänga upp någon rapport innan jag måste dra iväg till Back.

Visning - Fifth Avenue Shoe Repair

Visning - Fifth Avenue Shoe Repair

Idag drog dagen igång med creddiga
Fifth Avenue Shoe Repair. Svart! Skräddat! Draperat! Svart! Så hade man kunnat sammanfatta visningen kort och koncist, men jag tänker naturligtvis inte nöja mig med det... Jag hamnade bakom alltid lika söta och trevliga Sofi Fahrman som berättade härligt skvaller från New York Fashion Week - jag mådde fysiskt dåligt av avundsjuka. Tillbaka till visningen.

Plagg: Skräddade och detaljarbetade klänningar, spekatkulära korstetter, galna tajta glansiga sparkdräkter.
Detaljer: Detaljerna är hela grejen med Fifth Avenue Shoe Repair och jag är verkligen fascinerad av vad man kan göra med en i grunden ganska enkel svart klänning. Jag vet inte ens vad man ska kalla de olika teknikerna men det är som om de trollar med tyg.
Övrigt: Jag har sagt det förr men det var verkligen svart!
Bäst: Jag älskar älskar älskar att många av plaggen hade som stora "tygknutar" i ryggen som gjorde att massor av tyg formades i vackra draperingar. Fantastiskt!
Sämst: Kanske att en hel del plagg mest var spektakulära att titta på och kanske inte så "bärbara" i verkliga livet - inte i mitt liv iallafall.

PS. Jag kan säga att det var mer eller mindre skvatt omöjligt att få hyfsade bilder på visningen vilket naturligtvis kändes otroligt jobbigt - jag har ju er kära läsare att informera! Hoppas ni har överseeende.


Chatta med mig om modeveckan på Aftonbladet.se

Chatta med mig om modeveckan på Aftonbladet.se


På fredag klockan 14.30 kan ni chatta med mig om modeveckan på
Aftonbladet.se. Så lova att ni kommer dit och skvallrar med mig. Vad var roligast? Vem var snyggast? Coolaste visningen? Vad blir höstens stora trender?

PS. Det går naturligtvis bra att chatta om andra saker än modeveckan också.

Visning - Pour

Visning - Pour
Igår var det även Pours tur att visa vad de går för. Visningen var minst sagt
svart och mörk. Läder, army och grunge skulle man kunna sammanfatta det.

Plagg: Korta läderkjolar, armyinspirerade jackor, läderbyxor, och rutiga klänningar mm
Detaljer: Även här såg vi halsdukarna virade runt huvudet som hucklen (jag väntar på visningen där det INTE dyker upp... Annars små runda fez-liknande hattar ?!? Rutigt i murriga färger syntes lite här och där.
Övrigt: Svart, mörkt svart!
Bäst: Jag vet inte... Kanske några byxor.
Sämst: Armyjackorna

Generellt förstår ajg intentionen med den här visningen men på något sätt kändes det som om det föll på målsnöret. De korta läderkjolarna till exempel är uppenbarligen heta men det är något som gör att Pours varianter inte riktigt når enda hem, det ser lite... billigt ut.



Hotspot rapporterar mera på Aftonbladet.se

Hotspot rapporterar mera på Aftonbladet.se

Jisses vad jag bloggar men det kan inte hjälpas, måste hinna få upp lite grejer innan det är dags att ge sig av. Nu ligger iallafall en ny rapport från min gårdag uppe på
Aftonbladet.se. Vill ni läsa om vem som var bäst klädd under gårdagen eller vad som var gårdagens skvaller så spana in. Glöm inte att kolla in det roliga bildspelet med massor av bilder från gårdagen!!!!

Läs mer

Modeveckan dag 3

Modeveckan dag 3
Igår var en alldelles utomordentlig modedag och dagens schema går inte heller av för hackor så det verkar onekligen som om det bara kommer att bli bättre och bättre dag för dag. Världens snällaste
Cecilia på Expressen lade igår undan de eftertraktade Acne-skorna åt mig så idag ska jag göra allt som står i min makt för att hinna klämma in ett snabbt shopstop för att lösa ut dem. Annars har dagen följande att erbjuda:

- Fifth Avenue Shoe Repair
- Minimarket (ska bli fantastiskt spännande)
- Ylva Lijefors
- Whyred
- Camilla Norrback
- Nakkna
(vi får se om jag hinner/pallar gå på allt)

Dagens outfit
Kofta: Cashmerekofta som är lite loose från Acne
T-Shirt: Hope
Kjol: H&M
Armband i silver: Gamla
Skor: Whyred

PS. Happy Valentine!

Visning - Dagmar

Visning - Dagmar
Dagmar visade sin kollektion inne på China teatern vilket var lite coolt och pampigt men det var fantastiskt svårt att få till några hyfsade bilder även fast jag kapade åt mig en Modette-plats i guldläge. Dagmar har tuffat till sig och av den gamla tanten som de flörtat så vilt med tidigare finns bara små spår kvar.

Plagg: Superfräscha korta kjolar som jag bara önskade att jag kunde bära upp. Jag som varit så skeptisk mot läderkjolen tidigare kanske får ge vika. Glansiga och metalicfärgade skipants/tights till allt! Naturligtvis när det gäller Dagmar - mycket stickat.  Basen var helt klart väldigt mörk med mycket svart och mörkgrått.
Accentfärger: Rött i olika toner var återkommande.
Detaljer: Lackskorna syns verkligen på varenda visning så även på Dagmar där det var genomgående.
Övrigt: Små lustiga hattar på modellerna som var en rolig stylingdetalj men troligtvis inget som man kommer att se på stan. Sen kan jag inte stryka under tillräckligt hur mycket glansiga skipants det var!
Bäst: Helt solklart de små korta kjolarna!
Sämst: En del av de stickade plaggen kändes lite...hur ska jag uttrycka det....trista.

Jag tycker att det var roligt att se att Dagmar vågar utveckla varumärket men utan att tappa dess "själ". Det fanns en del saker som helt klart hade platsat i min garderob men även en del saker som inte alls föll mig i smaken - men så är det ju nästan alltid, man kan inte gilla allt.

Visning - Hope

Visning - Hope
Musiken pumpade verkligen ur högtalarna och efter ett mörkt intro med välklädda herrar i plommonstop drog det igång. Visningen var mörk med mycket blank metalic. Tjejkläderna kändes lite "boyish" med slappa snitt och former.

Plagg:
Byxdressen dök inte helt oväntat upp. Annars var det mycket korta eller hellånga klänningar men även massor av "slackiga" byxor.
Accentfärger: Väldigt färgfattigt överlag men orange dök upp någonstans tillsammans med något beigeaktigt.
Detaljer: Plommonstopet och återigen halsdukarna virade som huvor.
Övrigt: Metalic, metalic, metalic! Prassliga material med glattig metalicyta - hur mycket som helst! På allt! Överallt!
Bäst: Bäst var nog egentligen herrkläderna som kändes fräscha och välskräddade.
Sämst: De långa klänningarna i genomskinligt metalictyg som kändes helt osmickrande och oskräddade - till och med på modellerna.
Det känns lite svårt att uttala sig om Hopes visning. Vissa delar var bra - riktigt bra. Andra delar kändes inte så genomarbetade.

PS. Jag ska försöka hinna svara på mail och kommentarer imorgon. Då kommer även mer rapporter från dagens (tisdag) visningar och den dagliga rapporten på Aftonbladet.se.

Hotspot rapporterar på Aftonbladet.se

Aftonbldet

Just nu kan man på
Aftonbladet.se läsa min "modeveckanrapport" från gårdagen. Vad var egentligen bäst? Vad var dagens skvaller? Läs det och mycket mer... Se även roligt bildspel med några av mina bilder från gårdagen.


Modeveckan Dag 2

Modeveckan - Dag 2
Så var det dag 2 på modeveckan. Kände att jag inte riktigt hann njuta igår, allt går så fort det är skuffas in, tränga sig ut och sen vidare - hela tiden. Höjdpunkten under gårdagen var dock utan tvekan Carin Wester, mycket för kläderna men även för stämningen. Det var snudd på i samma klass som
Filippa K-visningen som helt klart är den mest spektakulära show jag varit på. Idag är det lugnt på förmiddagen vilket är skönt för jag har en del mail och jobb att hinna ikapp med men sen på eftermiddagen drar det igång i full kareta.

Dagens schema (om inget oförutsett inträffar)
- Hope
- Dagmar
- Pour
- +46 Select (ska bli väldigt spännande!)

Dagens outfit
Skjorta: Acne
Byxor: nya Tiger
Väska: Chloé
Den lilla detaljen skor har jag inte lyckats lösa riktigt än....

Visning - Fröken Sterner

Visning - Fröken Sterner
Igår hann jag även gå på visningen för ganska okända
Fröken Sterner. Det var en upplevelse. Visningen hölls i ett ganska litet rum som var minst sagt proppfullt, alla fick ta plats bäst de kunde, själv kom jag ganska sent så jag och min redaktör från Aftonbladet blev placerade precis vid ingången där modellerna kom ut.  På visningen bjöds det på hallonsaft vilket jag tyckte var mycket sympatiskt och trevligt. Visningen i sig var något spretig och osammanhållen även om det fanns en del rätt tuffa grejer.

Plagg: Metalicfärgade tights, kappor med stora skorstenskragar, byxor med hög midja, enkla klänningar. Sen var det även vissa mer alternativa plagg som den rosa kappan (?)  ovan. Färgskalan var ganska ojämn och innehöll allt från petrol, svart, metalic till grisrosa och rött.
Accentfärger:  Svårt att säga...
Detaljer: Även här var det sjalar och stora huvor på huvudet men mest utmärkande var de glansiga metalictightsen.
Bäst: De höga byxorna med guldrepet i midjan (högst upp till höger)
Sämst: Fluffdrömmen i rosa tyll som var avslutningsnumret eller den rosa kokongkappan - kändes lite för uppmärksamhetssökande.

Väldigt alternativt men ändå spännande!

Visning - Carin Wester

Visning  -Carin Wester

Såååå mycket folk. Det märks att
Carin är het, för bara ett halvår sedan var det inte ens hälften så mycket folk på hennes visning. Men det är helt förståeligt - Carin är exceptionell! Visningen hade ett subtilt japan-tema som gjorde en på fantastiskt humör. Glada färgade peruker och Elton John-glasögon på herrarna gjorde att den normalt sett så stela fashionstämningen  var puts väck och folk drog faktiskt på smilbanden för ovanlighetens skull.

Plagg: Carin visar verkligen allt från stora oversize-t-shirtar till byxor till klänningar men en sak har plaggen gemensamt och det är volymen. Färgerna är neutrala i grått, beige och svart.
Accentfärger: Den ack så omtalade blåa färgen är naturligtvis Carins val av accentfärg och det är snyyyggt!
Detaljer: De stora huvorna som varit återkommande på många av visningarna.
Bäst: Jag säger bara VOLYMEN. Carin är världsbäst på det som i folkmun brukar kallas för oversize.
Sämst: Jag är i dagsläget inte så mycket för det 80-talsspräckliga mönstret som syntes på allt från tights till klänningar.

Carin är enligt mig Sveriges i särklass starkast lysande modestjärna just nu! I övrigt var det kändistätt som få, på front row satt Cia Jansson, Marina Kereklidou, Pamela Bellafesta, Maria Virgin mfl mfl mfl. En visning att minnas med andra ord!

Visning - Diana Orving

Vinsing - Diana Orving

Diana Orvings visning var väldigt Diana. Dramatiska draperingar, mörkt, kvinnliga skärningar men ändå ganska hård.Istället för traditionell catwalk gick modellerna på vita plattor i olika höjd - effektfullt.

Plagg: Från välskräddade flärdfulla klänningar till stora slappa t-shirtklänningar med färgfläckar. Klänningen dominerar dock och känns genomgående väldigt sammanhållet och intressant.
Färger: Svart dominerar helt klart men man kunde se lite grått och vitt i mörkret.
Accentfärger: Ingen att tala om. Diana har i vårkollektionen jobbat med guld som accentfärg i kollektionen men till hösten syns det inga spår av det guldiga.
Detaljer: Detaljerna är helt klar de dramatiska draperingarna och hur hon jobbar med tyget som en detalj. I övrigt väldigt detaljfri även om detaljerna är Dianas största talang - motsägelsefullt men hennes plagg är ofta enkla men ändå otroligt komplexa på samma gång.
Bäst: Oj....Någon av alla de vackra klänningarna. Den vita med stort krås på bröstet var onekligen magnifik.
Sämst: Jag kan faktiskt inte komma på något som jag direkt ogillade...

Jag gillar verkligen hur Diana skapar spänning, dynamik och dramatik i sina plagg endast genom hur plaggen är skurna.

PS. Bilder från nykomligen Fröken Sterner kommer....

Pressfrukost med Odd Molly

Pressfrukost med Odd Molly

Så var man tillbaka efter pressfrukost med
Odd Molly. I höstkollektionen fanns det en tydlig röd tråd - etno, eller "multi-kulti" som Karin, grundaren av Odd Molly, själv uttryckte det. Anderna, Marocko, Ryssland - i kollektionen kan man onekligen finna influenser från världens alla hörn. Stickat, broderier, mönstrat, varma färger, bomullspoplin var genomgående i hela kollektionen. Själv fick jag även tid för en kort pratstund med Karin Jimfelt-Ghatan och Per Holknekt som är grundarna bakom Odd Molly.

Finns det någon tanke bakom kollektionen?
Nej inte direkt. Vi vill inte begränsa oss när vi skapar en kollektion utan vara öppna för olika influenser. Temat för höstkollektionen är "Living Tenfold" vilket för oss innebär att man ska leva mångfaldigt och ge efter åt sina begär och önskningar.
Vad är den röda tråden i höstkollektionen?
Det är väldigt mycket lager på lager, kjolfållar som är sydda med två lager, underkjolar som är insydda i klänningen, mycket mönster. Mycket mamelucker. Man ska känna sig lös och ledig i kläderna även om man är på jobbet.
När börjar ni jobba med kollektionen?
Man börjar jobba med en kollektion ca 1 år innan den kommer ut i butik så nu har vi precis påbörjat arbetet med vårkollektionen för 2008.
Vad händer med Odd Molly 2007?
Massor! Odd Molly växer något helt otroligt. Idag 5 år efter start har vi egna showroom i 23 olika länder, våra kläder säljs i nästan 1100 butiker runt om i världen. Vi expanderar i USA där vi till sommaren kommer att öppna ett eget kontor. Vi ställer ut på en rad mässor runt om i världen. Det går väldigt bra just nu helt enkelt.

Hotspots reflektion: Kollektionen är inte riktigt min stil men jag tycker ändå att det är befriande med ett märke som vågar frossa i färger, mönster och former utan en tanke på rådande trender. Det är antagligen precis det som är framgångsformeln bakom Odd Molly.

Modeveckan dag 1

Modeveckan dag 1

Första dagen på modeveckan - så som jag längtat. Jag hoppas på en vecka full av spektakulära modeupplevelser. Dagens schema är fullspäckat och vi får hålla tummarna att jag hinner runt på allt jag planerat in och att det även finns tid för kortare pauser då jag kan avlägga rapporter här på bloggen.

Preliminärt schema:
Pressfrukost på NK med
Odd Molly
Diana Orving
Fröken Sterner
(lite nyfiken på!)
Carin Wester
Drottningen av Saba


Dagens Outfit:
Klänning: Ny från H&M, den var en keeper även om materialet inte är perfekt.
T-Shirt: Filippa K
Väska: Chloé
Äppelklocka: Marc by Marc Jacobs
Skor: Filippa K

Veckans fråga - Vilken visning skulle du helst gå på under modeveckan?

Veckans fråga - Vilken visning skulle du helst gå på under modeveckan?
Jag tjuvstartar lite med veckans fråga den här  veckan...

Den här veckan
vill jag veta vilken vilken vissning ni helst skulle gå på under Stockholms modevecka.
-
Whyred
- Carin Wester
- Hope
- Dagmar
- Minimarket
- Annan

Förra veckan ville jag veta vilken stil ni tänkte inspireras av i vår 783 st svarade.
Jag råkade av misstag radera resultatet från förra veckan innan jag hunnit skriva ner det - smart. Minimalismen tog dock hem segern tätt följd av romantiken. Minst röster fick föga förvånande framtidslooken.

Kvällens outfit

Kvällens outfit

Nu ska jag snart iväg på födelsedagsfest till min kära vän som bor på Kungsholmen. Ursäkta rutten  bild men jag hoppas att ni förstås konceptet. Ser ni naglarna?

Mörklila kofta: Tara Jarmon
Klänning. Diana Orving
Väska: Fifi bags
2 grova silverkedjor: Gammal skåpmat
Skor (ej i bild): Marc Jacobs

Ha en fabulös kväll alla bloggvänner!

Shop non-stop

Shop non-stop

Dagens skörd (vet inte om jag ska behålla allt).

T-shirt: T-shirtfeber?!? Jag har dock en annan vit T-Shirt från Hope som används så flitigt att jag tror att den kommer slitas ut vilken dag som helst så jag var "tvungen" att hitta en värdig ersättare.
Klänning: Gillar de överstora fickorna men materialet är so so så jag får se om den åker tillbaka...Hade tänkt ha långärmad t-shirt under och då kanske det kan funka. Gillar ju modellen! 
Kjol: Helt desperat efter en halvalåret kort kjol så det fick bli en tillfällig lösning från H&M. Den är i och för sig ganska fin med sydda veck fram...
Byxor: Var på Tiger för att kolla in parkasen som det tipsats om här på bloggen, den var fin! Men istället för en parkas blev det till min förvåning ett par grå byxor med hög paperbag-waist-midja och lite korta ben. De var så väldigt coola att jag var tvungen att köpa dem även om jag inte vet om de riktigt passar mig...Måste prova med lite olika skor till....

Sur blev jag eftersom "mina"
Acne-skor är slut i hela stan. TYPISKT!

Var det någon som sa grått?

Catwalk Match - Michael Kors S/S 07

Catwalk Match - Michael Kors

Så var det återigen dags att insperas av de snygga stilarna på catwalken.

Skor: Ballerinas med snörning från
La Redoutes Sophie Kokosalaki-linje. Snygga och väldigt lika de från Michael Kors.
Leggings: Ett par schyssta leggings går att hitta nästan överallt. H&M har en drös modeller och varianter.
Skjorta: Har du ingen vit skjorta i garderoben bör det införskaffas ögona bums, garderobsräddare! Ovanstående är från Topshop
Kavaj: Svart kavaj med 3/4 ärm från H&M
Skärp: Brett blankt skärp med fyrkantsspänne från Ellos.

Breaking Fashion News - Pringle vill göra en Burberry

Breaking Fashion News - Pringle vill göra en Burberry


Burberry lyckades få ett mossigt och felexponerat varumärke till att bli ett av världens trendsäkraste och mest hyllade modehus - nu vill Pringle göra detsamma. Både Burberry och Pringle är företag med långa traditioner och ett stort arv vilket i många fall kan ligga en i fatet dagar som dessa då den snabbrörliga marknaden hela tiden kräver nya namn och nytänkande ideér, om man inte gör som Burberry och lyckas omvandla dessa värden till något eftertraktansvärt och positivt. Pringle tror att de ska lyckas med detta genom att lansera en ny underlinje med namnet 1815 (efter året då företaget grundades). Klädlinjen ska kombinera det rika arvet med kontemporär design och nytänkande idéer (känns det igen?!?).

Vad tror ni? Blir det en succé i klass med Burberry?

Hot Pink!

Hot Pink!

Laddad inför modeveckan - det blir rosa naglar hela veckan! Ska försöka hinna provlacka redan ikväll. 25 kr på Lindex - det kan det vara värt. Herregud man skulle kunna tro att jag är besatt av rosa naglar så som jag bloggat om det de senaste dagarna....

PS. Tack för tipset kära bloggläsare!

Modeveckan på Hotspot

Modeveckan

Ingen har väl missat att det är modevecka i Stockholm nästa vecka? Därför kommer bloggen att nästan uteslutande vara dedikerad modeveckan, detta för att alla som inte kan vara på plats ska känna att de är en del av spektaklet iallafall.

Dagliga rapporter från alla visningar och evenemang, fotografier i massor, trendspaningar och modeskvaller är exempel på vad som kan dyka upp på bloggen.

PS. Troligtvis kommer jag även att avlägga daliga rapporter på
Aftonbladet.se så håll ögonen öppna!

Day and Night

Day and Night

De
ombloggade shortsdräkterna har kommit in på Topshop. Jag gillade den blå. Det är fint att matcha två olika nyanser av blått - mörkt marin och ljus denim.

Day
Kofta:
Cool kofta i kort modell från Burberry Prorsum
Scarf: Prickig scarf från Ellos
Väska: En variant av Novak från AMcQ förstås
Skor: Söta sommarskor från Ellos - billiga!

Night
Kofta:
Chloé gör en sällan besviken
Skor: Inte vad det gäller skor heller...
Armband: Kanske inte mitt förstahandsval när det gäller Hermes-armband men det matchar fint!
Väska: Kuvertväska i lack från Jimmy Choo

Ny recension på Blush

Ny recension på Blush

Idag blev tydligen stora beautydagen. Nu ligger iallafall månadens recension uppe på
blush. Jag fick prova Mama Coco´s Vanilla Mint Lip Balm.

"Mama Cocos produkter låter för bra för att vara sanna 100% ekologiska, inte testade på djur, fantastiska dofter och dessutom coola förpackningar. Allt det är verkligen toppen men jag är ändå inte helt nöjd med den här produkten."


Hotspot testar - Dr Brandt Microdermabrasion

Hotspot testar - Dr Brandt Microdermabrasion

För någon månad sedan recenserade jag
Dermalogicas Gentle Cream Exfoliant som var helt ok men inte exceptionell. Jag var då sugen på att prova Dr Brandts prisvinnande Microdermabrasions vilket jag nu har gjort.

Pris: 730 kr 60 ml
Resultat: Dr Brandts Microdermabrasion innehåller små små mikroskopiska kristaller som varsamt peelar huden. Trots den mycket peelande effekten som de små kornen åstadkommer känns produkten enormt skonsam. Så här i vintertid är min hy inte att leka med och jag är verkligen imponerad över vad den här produkten kan åstadkomma för min hemska vinterhy. Blemmor och plitor minskar radikalt, huden blir sammetslen och framförallt får den en fin lyster.
Hållbarhet: På förpackningen rekommenderas man att använda produkten 1 gång i veckan vilket känns rimligt.
Övrigt: Produkten är fantastiskt dryg och även om priset är så man sätter i halsen så kan man iallafall trösta sig med att den kommer att räcka länge. Själv är jag dock lite förfärad över att jag nu är beroende av denna svindyra produkt. Mig har de verkligen lyckats "lura" för jag inbillar mig verkligen att den här produkten har bra mycket mer effekt (långvarig sådan) än en peeling från H&M eller Åhlens, den känns verkligen mer som något medicinskt än som en skönhetsprodukt.
Betyg: 5/5 (om man bortser från priset...)

Hot girls in the City!

Hot girls in the city

Idag står det om
Sigrid, mig, Johanna, Petra och Michaela, i Aftonbladets Stockholmsdel! Roligt!

Breaking Fashion News - Roland is back on track!

Breaking Fashion News - Roland is back on track!
Efter ett plötsligt uppbrott från modescenen efter en bejublad vårkollektionen 2006 är Roland Mouret åter aktuell. Enligt rykten kommer han i juli visa sin nya kollektion i Paris. Hans nya märke, som går under namnet RM, kommer enligt honom själv att vara en uppvisning i perfekt skräddarkonst och vackra draperingar. En hhyllning till kvinnan som han själv uttrycker det.

"I want to celebrate women with this collection - they are my greatest source of inspiriration"

Det ska bli mycket intressant att se om Mr Mouret kan leverera en ny dundersuccé i klass med
Galaxyklännningen som redan blivit en modern klassiker.


On the cover of a magazine

On the cover of a magazine

Här kommer beviset på hur hett det är med neonrosa naglar! Snälla Rasmus som är Creative Director på
COVER skickade en stor och fin bild på omslaget.  Tack!

Vad säger ni? Precis hur snyggt som helst, eller hur!?!

Hitta stilen - Bonnie & Clyde

Hitta stilen - Bonnie & Clyde

20-tals maffiastilen känns ständigt aktuell

Klänning: Mönstrad M
arc by Marc Jacobs klänning med den lågt markerade 20-talsmidjan.
Väska: Glammig Marc Jacobs shopper
Scarf: Hästscarf från Hemès
Basker: Baskern är ett måste för att få till Connie & Clyde-stilen!
Solglasögon: Brunröda bågar från Shopintuition
Skor: Herrskor från Paul Smith

Olympus Fashion Week!

Åh jag njuter av att frossa i visningsbilderna som trillar in på löpande band!

Några korta reflektioner:
- Vi kan räkna med den
svart/blå färgkombon även höstan 2007 - Tummen upp!
- Den raka lite boxiga och fyrkantig silhuetten ser man oräkneliga exempel på.
- Känslan är väldigt maskulin, stram och nästan hård.
- Parka
- Läder, läder, läder (skeptisk....)


För att sammanfatta - Det flickiga är long gone fogotten. Det kantiga, mörka och maskulina är att vänta.

What's hot and What's not - Nagellack

What's hot and What's not - Nagellack

Upp: För bara
någon vecka sen svor jag mig fri från allt vad neon heter men jag har redan ångrat mig... Efter att ha köpt senaste numret av COVER där modellen på omslaget (hittar tyvärr ingen bild på det snygga omslaget) har ett grymt coolt chockrosa lack (som mycket snyggt matchar rubriken) är jag helt villig att matcha ett skrikigt lack med en i övrigt neutral outfit (läs: jeans, t-shirt och parkas).
Ner: De mörka lacken är inte att förakta men snart är våren här!
Ner: Fransk manikyr kan kanske vara fräscht (om naglarna inte är för långa) men "fashion" det är det inte....

Hotspot top 10 - Vårmåsten!

Hotspot top 10 - Vårmåsten!

Det var längesen jag
listade min personliga önskelista och nu när vi står i startgroparna inför en ny säsong måste jag naturligtvis gå igenom vad som är mest åtrått inför våren.

1. Parka - Jag älskar den grå See by Chloé-parkan men Eleonore hann före så nu ska jag leta upp en ännu snyggare, ha ha!
2. Chloé Bay Bag - Lätt årets snyggaste väska so far men mer sannolikt är att det blir en billigare variant.
3. Acneskor - Det kommer kanske inte som en överraskning att jag vill ha de coola Balenciagainspirerade skorna?!?
4. Svart kort rak kjol - Det behöver nödvändigtvis inte vara den supersnygga från 3.1 Phillip Lim även om det inte hade gjort ont att ha just den i sin ägo.
5. Bloom Lip Lacquer - Jag behöver nytt gloss och jag gillar blooms som både är bra och är förpackad genialiskt
6. Armband - Jag vill som bekant ha stora svulstiga armband och även om jag tycker att David & Martin tenderar till att bli uttjatat så kan jag inte annat än att älska detta armband.
7. Missoniscarf - Jag förstår inte varför jag inte tar och slår till på den missoniscarf snart, jag har önskat mig en i decennier känns det som. Den ska vara ganska tunn och nästan lite slinkig i materialet. Gärna i den snygga gröna färgskalan som på bilden.
8. Vincent Longo Licquid Canvas - Ytterligare ett kärt ämne här på Hotspot och jag har fortfarande inte provat... Just nu använder jag YSL Perfect Touch Radiant Brush Foundation och är ganska näjd men den känns som en vinterfoundation och snart är ju våren här...
9. T-shirt - Nu vill jag inte ha just den här t-shirten från FASR men den får represntera den typ av t-shirt som jag vill ha drösvis av.
10. 70-talsjeans - Jag är verkligen sugen på ett par sköna 70-talsjeans. De allra ljusaste funkar nog inte på mig men ett par som är lite mellanblå/snickarblå hade varit något...

Veckans fråga - Vilken stil kommer du att inspireras av i vår

Veckans fråga - Vilken stil kommer du att inspireras av i vår?

Den här veckan vill jag veta vilken av vårens trendigaste stilar som ni kommer att inspireras av. Rösta i högerspalten (man kan bara rösta en gång).
- Iskall framtidsestetik
- Kråsig Romantik
- Glammigt 70-tals Disco
- Avskalad minimalism 
- Fräscht Sporty chic
- Annan

Förra veckan ville jag veta vem ni tyckte klädde sig bäst på Elle-galan 1153 st svarade.
- Cia Jansson - 9%
- Sofi Fahrman - 23%
- Bea Szenfeldt - 9%
- Caroline Winberg- 28%

- Marit Bergman - 24%
- Annan - 7%

Caroline Winberg vann - hon var nog min personliga favorit även om jag tyckte att alla damer ovan lyckades strålande!

Fifth Avenue Shoe Repair

Fifth Avenue Shoe Repair

Igår blev det en tur på Söder. Spanade in
den här ombloggade t-shirten på FASR men den kändes inte helt bra, lite för kort och lite för lite oversize. Därför valde jag att istället köpa med mig en t-shirt från herrkollektionen. Den är fin! Gillar att den är lite längre och rundad där bak. Det blev även ett smalt skärp. Vi gick även till Beyond Retro där jag hittade en klänning från Lanvin Paris den var tyvärr lite för lång och lite för genomskinlig. Sen investerade Eleonore i ett par tights från H&M, jag är så sugen men inte övertygad. C/O Stockholm för att kolla in väskor och annat smått och gott. En trevlig dag på stan helt enkelt.

Visning Cheap Monday F/W 07

Visning Cheap Monday F/W 07

När
Cheap Monday bjuder in till visning är det inte champagne och snittar som bjuds utan mörk öl och choklad. Helt rätt för varumärket men själv föredrar jag nog bubbel. Nordiska museet där spektaklet gick av stapeln är en perfekt lokal för visning, pampigt, rymligt och stämningsfullt.

Cheap Monday är först och främst ett jeansmärke och det är verkligen det de gör bäst. Varianterna på jeansen var otaliga, en del galet spektakulära en del enkla och rena.
Plagg: Det var som sagt var mycket jeans. Galnast var helt klart de snortajta jeansen med neonfläckar över hela benen. Annars syntes stentvättat, ljusa tvättar, mörka tvättar, bruna och snickarblå jeans. Utöver jeans var det mycket glansiga satinbyxor och ett par läderbyxor. I övrigt: t-shirtar, linnen, tunikor, stora tröjor ganska softa vardagsplagg. Med undantag för en gudinneklänning med plisseringar som inte alls kändes Cheap Monday.
Färger: Murrig färgskala i denim, brunt, grått och svart.
Accentfärger: Orange
Detaljer: Precis som på Tigervisningen bar många modeller stora scarfar över huvudet, effektfullt.

Bäst: De höga 70-talsjeansen (helt klart) och de enkla slappa t-shirtarna.
Sämst: Läderbyxorna och färgskalan som kändes lite trist och mossig

Personligen tyckte jag att visningen kändes ganska spretig och platt. En person sa att det kändes lite JC och jag kan inte annat än att hålla med, men sen är jag nog inte den typiska CM-tjejen heller...

Dagens Outfit

Dagens Outfit

Kors i taket. Så efterfrågat. Nu kommer iallalfall en Dagens outfit till slut... Igår var det
Cheap Monday visning och sen fest. Bilder och rapport kommer senare (från visningen alltså...) Skoj! Nu ska jag ner på stan för att äta lunch och (kanske) shoppa med Eleonore. Jihoo

Klänning: Whyred
Kofta: Filippa K
Väska: Chloé

Intervju med årets designer - Whyred

Intervju med årets designer - Whyred

Så var det dags för sista intervjun med vinnarna från
Elle-galan... Den mest prestigefulla kategorin av de alla - årets designer. Tack snälla Roland!

Hur känns det att vinna ett så prestigefullt pris?
Det känns fantastiskt roligt. Vi har varit nominerade två gånger tidigare så det känns riktigt bra att vinna tredje gången gillt.
Har du något drömjobb som du skulle vilja göra under din karriär?
Skådespelare! Inom mode skulle det vara skoj att designa en kollektion för Balenciaga eller jobba mer med skor, jag gillar skor!
Vilka aktörer på den svenska marknaden är "bäst" just nu (utöver Whyred)?
Filippa K och Tiger är väldigt duktiga. Jag köper själv inte deras kläder men de har verkligen lyckats både designmässigt och affärsmässigt. Bland de mindre etablerade gillar jag Helena Hörstedt och Behnaz Ahram.
Vilka är "bäst" internationellt då?
Jag har alltid gillat Helmut Lang men nu är jag imponerad av Raf Simons
Vad innebär mode för dig?
Det har ganska lite med kläder att göra. Det handlar om personlighet och självförtroende. Man kan inte få självförtroende av kläder det måste finnas där och det syns direkt när någon har det. Det går inte att köpa sig självförtroende.
Vad tycker du om det svenska modeklimatet?
Det har blivit så mycket bättre än när vi startade. Intresset är större och folk är mer benägna att köpa små mindre etablerade märken. Jag uppmuntrar verkligen all form av konkurrens och utveckling av den svenska modemarknaden!
Hur är den typiska "Whyred-bäraren"?
Fri! Fast egentligen har jag inte tänkt så mycket på det.... Alla som gillar Whyred är typiska Whyred-bärare.
Vill man inte att ens kläder ska bli förknippade med personer som man tycker stämmer överens med ens varumärke?
Jag vet inte... Det är klart att det är roligt om folk som man själv beundrar och tycker är coola vill ha ens kläder men vill Charlotte Perelli köpa Whyred så är det helt ok. Den enda som det kanske skulle kännas lite konstigt att se i Whyred är nog Carola....
Har du någon kollektion eller något plagg som du är extra stolt över?
När jag tittar tillbaka nu på det Whyred gjort under åren är det fler och fler saker som jag känner - wow, det här var verkligen helt rätt. Nu har jag förstått att konsekvens i designen är viktig, det förstod jag inte i början då jag bara ville göra saker som var trendiga och coola. Nu har jag en mer avslappand inställning och gör det jag känner för och då blir det uppenbarligen bra.  Jag brukar säga det till eleverna på Beckmans att det är ok att vara otrendig och det är aldrig försent, man kan faktiskt spara ideér.
Hur menar du då?
Om man känner sig sugen på att skapa något speciellt men som egentligen kanske är en passerande trend kan man spara den ideén och plocka fram den senare, eller skita i att det är otrendigt och köra ändå. Jag vet inte. Kontentan är iallafall att det är aldrig försent!

Vinnare +46 Select

Vinnare av +46

Ingen har väl missat att det har börjat dra ihop sig till den alternativa modemässan,
+46. Nu har vinnarna till den prestigefulla +46 Select tävlingen tillkännagivits:

Els Marie Lidberg
Tog examen från Beckmans 2006. Els Marie fick nyligen en praktikplats hos Marc Jacobs i New York. En talang utöver det vanliga med andra ord.
Amélie Marchasini
Amélie studerar på Beckmans. Amelie har erbjudits att tillbringa ett år på Benettons research center i Treviso, Italy. Amélie designar herrkläder.
Magdalena Säfqvist
Magdalena tog examen från Beckmans 2005. Magdalena har sedan examen vunnit en rad utmärkelser och priser för sin design

I juryn satt: Ann-Sofi Back, Patrik Söderstam, Lee Carter, Diane Pernet, Sumi Ha, Jerry Bouthie.
Vinnarna kommer att visa sina kollektioner den 13 februari på +46. Jag kommer garanterat att vara på plats!