header to ads



Besvikelse

Igår var vädret något ostadigt så vi bestämde oss för att ta en tur till Malmö (som ligger ca 8 mil bort) för att kolla in
Trés Bien Shop. Ni kan ju gissa hur förvånade, och besvikna, vi blev när vi väl på plats upptäckte att butiken var stängd då de hade sålt ut alla varor (är det ens möjligt?). Butiken skulle öppna igen dagen efter men vad hjälpte det, vi lär knappast åka drygt 16 mil idag igen för att kolla in butiken.

Köpenhamn


Igår var jag i Köpenhamn, jag älskar Köpenhamn. Jag blev otroligt sugen på att åka tillbaka nästa vecka när det är dags för
Copenhagen Fashion Week. Så nu står jag i valet och kvalet om jag ska förlänga semestern i Skåne och i all hast försöka styra upp en kort visit i den danska huvudstaden i slutet av nästa vecka eller om jag ska vara förnuftig och åka hem och dra igång med  stundande arbete. Något som talar för att jag borde åka hem är att jag har glömt att ta med mig min dator till Skåne (2 veckor utan dator går det?) samt att Elin ska ställa till med kalas på fredagen som jag i sånt fall skulle missa. Svåra val!

Nog om det. Det var verkligen fullt ös på rean i Köpenhamn och jag kom hem med 2 klänningar. En från COS och en från Marc by Marc Jacobs.  Jag har även glömt sladden till kameran så en bild på MbyMJ-klänningen från Net-a-Porter fär vad som kan erbjudas i dagsläget.

Forza Italia



Italien är bäst! Vi har bott på helt underbara hotell (om ni ska till Sorrento måste ni kolla in
La Minervetta), haft fantastiska middagar tillsammans med härliga Remröds, njutit av långa slappa dagar i solen, konsumerat enorma mängder goda drycker - ja ni förstår nog upplägget. Oslagbart!
Nu är jag hemma i Stockholm för ytterligare ett rekordsnabbt mellanstopp. Imorgon drar semestercirkusen vidare till sommarhuset på Österlen. Livet är väl ändå bara för bra för att vara sant?!


Ciao



Inatt drar jag till Italien och datorn får faktiskt inte följa med. Ha det gott så hörs vi när jag är tillbaka om en vecka.

Balkongliv


Jag är för närvarande hemma i Stockholm för en kort mellanlandning innan Italiensemestern. Idag har jag legat på ljumma klippor för att sedan komma hem till en eftermiddag och kväll på balkongen. Håret är fortfarande fuktigt (och ruffsigt) av allt badande. Svalt bubbel och denna musik gör sommaren i city lätt att härda ut.


Lara Stone på omslaget av W

W Augusti 2009.

This I like! Lara Stone - vår tids Brigitte Bardot,
som jag hävdat tidigare. Hon bär upp Chanelaccessoarerna bättre än på catwalken.

Fin manschett från Chanel


Tårtliknande hatt från Chanel

Rapport från semestern

Min semester har verkligen startat över förväntan. Efter ett storslaget och sagolikt vackert bröllop i Sörmland bar det av västerut. Några nätter har tillbringats i Göteborgs omnejd och bortsett från alla vidriga maneter, som det fullkomligen kryllar av, är västkusten bra underbart.
Vi umgås med goda vänner på löpande band och gör det man brukar göra på semestern - äta, dricka, umgås och sova. Just nu befinner vi oss i Fiskebäckskil men imorgon bär det återigen av till Stockholm - Italien väntar.

Hotspot Obsessions



Mina obsessions gränsar just nu till ren och skär galenskap. Det hela kretsar kring stundande semester då jag vill se ut som min mor gjorde i skiftet mellan 80- och 90-talet. Jag är övertygad om att följande nyckelplagg skulle fixa biffen.

Chanel Jade - Vi plåtade en Chanelplåtning för Demo för ett par månader sedan. Jag fick då som en av de första personerna i Sverige kolla in Chanels höstfärg Jade. Jag tycker dock att det är trams att den ska komma till hösten. Det är ju nu i sommar som jag vill ha jadefärgade tassar.
Sidenblusar - Min bästa blus faller i bitar och jag har ingen ersättare. Jakten på en ersättare har bara börjat....
Corallfärgade espadrillos - Det hade min mamma när vi var på Canarieöarna 1988, så fint tyckte jag redan då.
Rundhalsade bomullstickade tröjor - Ja detta har nog inte gått er förbi... Jag vill ha alla färger! Vitt är förstås sommarfavoriten.
Smycken med turkoser - Jag är verkligen helt besatt! Capri var korallernas och turkosernas högborg men där var det dyrt! Igår när jag tog en promenad i gamla stan blev jag helt till mig över en turisktshop men turkos- och korallsmycken. Min kompis trodde att jag skämtade. Det gjorde jag inte. Halsband, armband, ringar - vill ha!

White Wedding


På lördag ska jag vara tärna på bröllop

Imorgon bär det av till
Yxtaholms Slott. Min bästis Emma gifter sig nämligen på lördag och jag har den stora äran att få vara tärna. Därefter bär det direkt av till Västkusten där jag bland annat ska umgås med en annan bästis. Det kan med andra ord bli lite stiltje här på bloggen de närmaste dagarna, men man vet aldrig, när man minst anar det så har jag postat en uppdatering eller två.

Mellanöstern i fokus


Givenchy Haute Couture Fall 2009

Det verkar helt klart som om modeblickarna riktas österut just nu. Riccardo Tisci valde att presentera en minst sagt mellanösterninfluerad Haute Couture-kollektion för Givenchy. Hur reaktionerna kommer att bli på detta ska bli intressant att följa. Det har ju hänt tidigare att modevärlden, med hård kritik som följd, har försökt flirta med Islam och de österländska kulturerarna. 1994 presenterade till exempel Karl Lagerfeld en klänning med broderade citat från Koranen. Uppståndelsen blev då total. Karl Lagerfeld hävdade, efter att ha blivit dödshotad, att det hela var ett misstag och valde att förstöra klänningen.

Chanel Paris - Moscow

För hundra år sedan
skrev jag på Demobloggen om Chanels specialkollektion Paris-Moscow. Nu har kampanjbilder för kollektionen lanserats och de är precis så fantastiska som man hade kunnat hoppas. Jag måste säga att bilderna inte är helt olika de i modejobbet "Ett svunnet Ryssland" som publicerades i första numret av Demo. Just nu känner jag stort tsarsug inför hösten!


Chanel Paris - Moscow Pre Fall 2009
Foto: Karl Lagerfeld



Demo nr 1 januari 2009
Foto: Julia Hetta


Vad som sägs vara Sonia Rykiels höstkampanj


Vad som sägs vara Sonia Rykiels F/W 09-kampanj

Ovanstående bilder sägs vara Sonia Rykiels höstkampanj. Jag vet inget om vem som är fotograf men modellerna är Olga Sherer (som gjort
en av mina favorit kampanjer genom tiderna) och Myf Shepherd. Jag tycker om känslan även om de inte slår de senaste säsongernas Sonia-kampanjer som varit fantastiska. Jag gillar Sonia Rykiel - franskt och härligt


Sonia Rykiel S/S 09


Sonia Rykiel F/W 08

Klassiker


Igår fick jag en fantastiskt fin sommarpresent. Ni har säkert hört talas om Dagmar samarbete med
Palmgrens där dagmar har gjort ett fantastiskt foder till den klassiska korgväskan. Jag har alltid gillat den klassiska väskan och det känns jätteroligt att ha en specialvariant av den.

Nu när priserna har sänkts ytterligare tog jag även en vända på stan. Det finns verkligen mycket bra saker kvar på rean men av någon anledning var jag inte riktigt på hugget. Det blev dock en tröja från Hope. Jag är som bekant helt insnöad på rundhalsade stickade bomullströjor och igår stod jag och höll i en cremevit när jag kom på mig själv med att jag redan har en vit liknande tröja så det blev en grön. Det känns otippat men ändå kul.


Miu Miu väljer svenskt för höstkampanjen

Jag fick ett tips på bloggen om var jag kunde hitta en första bild på Miu Mius höstkampanj. Ni vet att jag älskar kampanjer.  Modell är ingen mindre än svenska Mikaela "Mimmi" Söderström (New Face på
MIKAS). Alltid lika skoj när svenska modeller sonderar terräng i den stora modevärlden. Det är roligt att Miuccia ofta väljer att premiera och lyfta fram nya modellansikten istället för att välja säkra kort! Jag är även ytterst tacksam att man valt att lägga ner det här spåret. Mert & Marcus är mästarna bakom bilden.

I really like!

Påklätt/Avklätt

Chritsian Dior Haute Couture Fall 2009

Just nu pågår Couturevisningarna i Paris. En fröjd för ögat. Först ut är Christion Dior under John Gallianos flagg. Kollektionen är inspirerad av gamla arkivbilder från 50-talet där Herr Christian Dior i egen hög person klädde på modellerna backstage före visningarna. Resultatet - Synliga strumpeband, BH:ar och underkjolar.
Synliga underkläder var ju aktuellt i början av 2008 i magasinsammanhang och på catwalken. Jag blir dock otroligt inspirerad och ser gärna att vi fortsätter att suga musten ur denna stylingtrend. Själv minns jag ett gammalt jobb som jag stylade för Solo nr 3 2008.


Solo nr 3 2008
Styling: Karolina Skande Foto: Alexander Pihl
Se mer

Sommarens doft - Blanche



I sommar kommer jag att dofta av Blanche från Byredo. Den luktar helt sagolikt! Bara den lilla lappen med doftbeskrivningen som kommer med är ju helt oslagbar.

" Sun Light Filters through morning-fresh air. Through breezy linen curtains; it washes mutedly over the room. Across the pale wood floors, onto her bare shoulder, it brushes her cheek. Illuminate her silhouette. A young childs laugher echoes from the other room. The day is new. And all is before us."

Del 5: Hotspot + Gant - Berlin Fashion Week


Vanessa Bruno hoppar på kortfilmstrenden


Lou Doillon i kortfilm för Vanessa Bruno

Nu ska alla modeföretag göra kortfilmer. Sist i raden  är Vanessa Bruno som anlitat Stephanie Di Giusto som regissör och castat Lou Doillon som stjärna i filmen. Filmen kommer att lanserar 9 september men redan nu har man släppt några stillbilder från filmen. Vad tror ni, kommer det att vara något att hänga i julgranen?


Filmen lanserar 9 september

Summering av Stockholms modevecka


DN Söndag

I dag kan du i DN Söndag läsa min trendsummering från Stockholms modedagar. Jag passade även på att under dagarna kolla vad ett gäng modeinitierade hade att säga om spektaklet.

Balmains höstkampanj


Anja Rubik för Balmain F/W 09

Anja Rubik är Balmains kampanjnamn för hösten. Inte så konstigt med tanke på att hon är en Vogue Paris-favorit och Emanuelle Alt (som är modered på Vogue Paris) är kreativ konsult och stylist åt Balmain. Att modevärlden är en ankdamm är visserligen ingen nyhet men Vogue Paris inblandning i Balmain har resulterat i en hel del kritik från alla möjliga håll. Journalistisk integritet verkar det vara lite si och så med på Vogue Paris.

YSL och konsten


YSL -kampanj från 1998


Gabrielle d'Estrées et une de ses sœurs, okänd konstnär, 1594

Att Yves Saint Laurent var konstintresserad är ingen nyhet. Nyligen auktinerades, som bekant, hela hans gedigna konstsamling ut för astronomiska summor. Hans intresse smittade även av sig i hans arbete. Det här var den sista kampanjen som gjordes innan Alber Elbaz tog över designrodret från Yves Saint Laurent 1998. Modevärlden kärlekskranka relation med konsten är med andra ord ingen ny företeelse.


YSL-Kampanj 1998


Olympia, Édouard Manet, 1863

West coast


Gullmarsstrand

Gött, som man brukar säga på Sveriges västsida. Om drygt en vecka bär det av till Göteborg (efter ett snabbt stopp i Södermanland för bröllop) för att sedan dra vidare upp till till Fiskebäckskil för ett par nätter på fantastiska Gullmarsstrand. Bokningen är gjord och nu kan jag knappt bärga mig tills det är dags för semester (låt oss be att vädret håller i sig).

Fler LV-Madonna-bilder


Det har börjat dyka upp fler bilder från Louis Vuittons höstkampanj med Madonna. Eller vad som sägs vara Madonna...





Vi modebloggare



Ni måste spana in Fridas nya projekt - Vi modebloggare. Sjukt bra idé för att få en grym överblick av vad som händer på några av Sveriges bästa modebloggar. Kolla in!

Guccikrigen


Just nu önskar jag att jag kunde lägga mig på balkongen och sträckläsa Guccikrigen som kommit på posten. Men...har man varit borta i över ett dygn och ignorerat mailen så får man sota för det när man kommer hem. Det får bli på semestern helt enkelt. Det känns i och för sig helt rätt att ligga på en solstol i Sorrento och läsa om intrigerna som pågår bakom kulisserna hos Italiens modehus nr 1.

Tisdagens outfit


Så här såg jag ut i tisdags på visningarna.

Klänning: Dagmar
Halsband: Zanzlöza zmycken
Väska: Chloé

PS. Hållningen...suck...

Berlin Fashion Week


Så var jag tillbaka i Stockholm efter en snabb sejour på Berlin Fashion Week som var betydligt större och pampigare än vad jag hade trott. Jag skulle absolut säga att det var minst lika påkostat och stort pådrag som på London Fashion Week.
Ett skönt gäng svenskar var på plats för att rapportera hem till Sverige och stämningen var helt klart på topp! Mer rapportering från Berlin kommer inom kort.