header to ads



Året som gått 2008 - Stilikonerna


Imorgon går vi in i December vilket innebär att det är dags att
för fjärde året i rad summera mode- och bloggåret. Vilka var trenderna, vilka satte dem och vad var årets snackis under 2008 - allt kommer att avhandlas på bloggen inom den närmsta månaden. Jag inleder med att kora årets stilikoner.

Alice Dellal - Hon dök mer eller mindre upp från ingenstans men plötsligt visste alla vem hon var och det dröjde inte mer än en millisekund innan halva bloggsvängen kammat över manen på ena sidan skalpen. Alice signaturplagg - korta avklippta jeansshorts, skinnjacka och rutig skjorta - var bloggfavoriter sedan tidigare så det var troligtvis en av anledningarna till att hon togs till modebloggarnas hjärta på rekordkort tid.
Carine Roitfeld - Den franska febern har allt annat än lagt sig. Paris-Termometern visar fortfarande rekordtemperaturer och under 2008 var det redaktionen på franska Vogue som stod för den allvarligaste feberfrossan. Under modeveckorna (framförallt den i Paris) var Carine-klonerna oräkneliga något som naturligtvis inte går de svenska modefantasterna förbi. Copy-Paste var stilmelodin hos många modebloggare som naturligtvis ville se ut som sina största idoler på franska Vogue.
Emmanuelle Alt - När Carine blivit för välkänd bland gemene modebloggare var det dags för den trendsättande bloggarna att hitta någon ny stilikon. Man var dock inte riktigt beredd på att överge Carines rockglamourösa look (och tänk vad dyrt det skulle bli att dortera ut alla nyinhandlade "Carine-plagg") så därför valde man att sikta in sig på Carines vapendragare Emmanuelle Alt som mer eller mindre är en kopia av sin chef.
Erin Wasson - Av alla stilikoner är nog Erin Wasson ändå den som under 2008 satte tydligast prägel i bloggosfären. Minikopiorna av Erin blev under året allt fler för var dag som gick och har nu när vi närmar oss årskiftet nått någon form av kritisk massa. Det är med andra ord bara en tidsfråga innan den trasigt dekadenta Erin-stilen med slitna jeans och sönderklippta t-shirtar i kombination med oversizade kavajer och trasiga strumpbyxor är ett minne blott.
Alexa Chung - Parallellt med de trasigt dekadenta stilflickorna (Alice och Erin + alla deras fans) råder en annan stiltrend i bloggvärlden - de söta flickorna. Alexa är en av de starkast lysande förebilderna inom den kategorin. Sockrigt söt men ändå med en personlig touch som gör att stilen uppmärksammas som något utöver det vanliga.
Zooey Deschanel - En annan populär flicka i "söt-kategorin" är Zooey Deschanel som får många modebloggshjärtan att bulta lite påtagligare. Zooey kan spela teater, sjunga OCH klä sig drömlikt, att hon till råga på allt rör sig i de hippaste av kretsar gör att hennes stilikonstatus under 2008 nådde oanade höjder.

Webbshopping i DN Söndag


Idag tipsar jag om bra webbshoppar inför julhandeln i DN Söndag. Jag har även frågat ett gäng "webbshoppingproffs" (modebloggare) om deras favoritsiter. Missa inte det om du gärna undviker att stressa efter julklappar i julruschen.

Ettårskalas, namngivningsfest och minibröllop


Ettårskalas, namngivningsfest och minibröllop allt kommer att äga rum i en lägenhet på Kungsholmen. Fest x 3. Vad har man på sig på ett sånt dunderkalas? Gärna Christopher Kanes kreation ovan men eftersom det inte är ett alternativ blir det dess raka motsats - färger och blommor signerade Diane von Furstenberg.


Casual Friday


Idag sitter jag hemma och jobbar. Det finns inget bättre än att bara beta av att-göra-listan så man kan ta helg med gott samvete. I verkligheten sitter jag i sunkiga mjukiskläder men det hade inte varit fel att vara klädd i:

Kofta: Fin luddig kofta från Acne. Jag har provat den flera gånger i verkligheten men det är för sticksig för mig.
Klänning: Både fina
Pamela och söta Eleonore har den lyckade klänningen från Acne och jag är avundsjuk
Ring: Ringar med svarta stenar gillar jag just nu
Skor: Fina kängor från Hope som tyvärr inte passar min fot. För långa och smala.
Väska: Fin väska från Pauric Sweeney

Mina saker på Modette market




Självklart har jag rensat garderoben och lagt upp mina grejer på fiffiga Modette market. Om jag får säga det själv så är det en del guldkorn som jag bjuder ut till försäljning. Eller vad sägs om:

En oanvänd
Whyredklänning
En välskräddad kavaj från Hope
Ett par oanvända chinos från Lexington
En cool topp från Eley Kishimoto
En supersöt kjol från Manoush
En tunnstickad kofta från APC
En ombloggad kavaj från Topshop

Puh! Nu är jag bara 193 annonser kvar till Chanelväskan!

Returer


Egentligen skulle jag ha skickat tillbaka ett gäng kläder till butiker och presskontor igår men det hanns inte med så idag finns det ingen återvändo. Är det något som är sugen på att sortera, notera priser och märka kassar? Nej nu är det bara att ta tjuren vid hornen.

Mer Demo



Det blir mycket Demo just nu men det får ni leva med. Resumé är som vanligt med på bollen och imorse intervjuade de vår chefredaktör Sandra Nolgren så vill du veta mer om tidningen så finns mer info att hämta här.

Awake

Awake av Igor Zimmermann för Filippa K

Filippa K hoppar på kortfilmstrenden inom modevärlden. Konstnären Igor Zimmermann har tolkat Filippa K i en vacker kortfilm och igår bjöd Filippa K in till Vernissage i butiken på Grev Turegatan för att visa upp resultatet. Jag tycker att den är väldigt vacker och visst känns den lite Filippa K - ljus, krispig, okonstlad, modern.

På tal om omslag


Foto: Peter Gehrke
Styling: Rebecca Cohen



Tjuvkik....

Gott nytt år!


I tidningsvärlden har vi gått in i det nya året - 2009 står det på omslagen som just nu packas upp på hyllorna. Herre min je... Inez och Vinoodh (som gör allt just nu) har plåtat i-Ds januariomslag med Eniko Mihalk. Jag tycker att det är fint även om jag inte riktigt fattar vad hon har på ögat...

Demo



Vassa Eggen är som vanligt först med det senaste medieskvallret och visst stämmer det. Ny tidning är på gång (som ni säkert redan listat ut) och den kommer att landa i butik 9 december. Mer info (och kanske till och med en smygtitt) kommer inom kort...

"* Rykte: Ny svensk tidning från It's Media, som köpt Form och som ger ut Allt om film och Rum, det flaggas även för "ny tidning" på sajten. Mode/livsstil med Karolina Skande (Hotspot) sägs vara moderedaktör. Det nya magasinet ska heta: Demo. Här är för övrigt alla It's media AB:s magasin och tidskrifter i Medieregistret."
Vassa Eggen

Klappat å klart


Hemma igen efter en härlig arbetsdag. Jag känner stor lättnad. Igår kväll kände jag ångest, många, många bilder och inte full koll = stress. Men det löste sig och till råga på allt ovanligt smärtfritt. Amanda från Mikas modellade verkligen strumporna av oss. Hurra, jag är glad och laddad inför en mindre inspirerande morgondag - Ekonomi, möten och returer står på agendan - jippie!

Resultatet publiceras i DN Söndag 7/12 för den som är nyfiken!

Vår


Bilder: H&M Vår 2009

I torsdags var jag och kollade in H&Ms vårkollektion. Jag tror inte att ni kommer att bli besvikna - sköna färger och fina former står att vänta. Se bara ovan! Otroligt fina kampanjbilder!

Nu ska jag försöka få tag på en taxi (vilket verkar närmast omöjligt i snökaoset) som ska köra mig till studio för DN-plåtning.

Omotiverat?


Bild: Hayden Panettiere designar väska

Det måste ju vara så att kändisarna faktiskt tjänar multum på alla deras "klädkollektioner", "väskmärken" och andra (enligt mig) obefogade modeprojekt. Hayden Panettiere har precis designat en väska för Dooney & Burke och jag förvånas över att jag själv väljer att ge det utrymme här på bloggen men vid det här laget känns det så ointressant med kändisdesign att fenomenet nästan har blivit intressant. Vem är det som köper allt "kändisskräp"?

PS. Ok, jag kan visserligen erkänna att jag inte är helt stringent i mina åsikter för visst applåderade jag, högst entusiastisk, Chloé Sevignys kollektion för Opening Ceremony. Men visst känns det bra mycket mer motiverat än Hayden för Dooney & Burke? Folk som köper Haydens väska känns "lurade" medan Chloés kollektion känns som en motiverad investering. Naturligtvis blir vi alla lika "lurade" i slutändan vare sig man röstar på team Chloé eller Hayden men jag vägrar att falla till föga utan står envetet fast vid att Haydens väska är kommersiell skit när den är som värst medan Chloés kollektionf för OC var snudd på ett mästerverk och fullt motiverat.

Då och nu, nu och då


Bild: Jane Birkin Vogue Paris 1969


Bild: US Vogue 1980


Bild: Harpers Bazaar Italy 1979

Retrolooken på omslag är som bekant populär för närvarande. Jag tänkte bjuda på lite härliga orginal. Stora ögon är grejen. och nytvättat hår. och plutiga läppar. och pastelligt smink. Fint!


Bild: NYT Look 2008
Klippt från:
Modette

Gomorron!



Oj, vad trött jag var när den här bilden togs imorse. Idag - full fart på redaktionen. Jöbb, jöbb, jöbb.

Blus: Miu Miu
Kjol: Miu Miu
Väska: Chloé
Skor: Acne (dock har jag andra skor när jag är ute i snöyran och vandrar)

En ung Hotspot


Bild: Reklamkampanj för Marc O´Polo från ca 1987

Man ska tydligen visa upp sig själv som ung just nu på bloggarna. Jag är inte den som är den utan hoppar självklart på rådande bloggtrend.
Även om det är svårt att tro så här drygt 20 år senare så gjorde jag lite modelljobb som barn. Här i en kampanj för Marc O´Polo. Jag är flickan i den röda tröjan. Åh, jag minns fortfarande vad spännande plåtningen var. Fotografen hämtade mig i skolan (jag tror att jag gick i andra klass) och sen åkte vi till ett stängt Gröna Lund där vi fick åka karuseller hela långa dagen utan att stå i en enda kö. Livet bokstavligen lekte!

Hemma hos mig - Fåglar, böcker och kartor


Det är väldigt många av er som efterfrågat ett "hemma hos"-inlägg. Jag har varit skeptisk men idag bjuder jag på en liten inblick. Jag fixade och donade här hemma när jag insåg att det finns tre återkommande inredningsdetaljer hemma hos mig fåglar, böcker och kartor. Fåglar är ett av få djur som jag i verkligheten har svårt för och känner rädsla för men i gjutjärn, plast eller gips tycker jag att de är otroligt fina. Det råder just nu kartstopp i hemmet, det är kanske därför som jag är på jakt efter den perfekt jordgloben, en rund karta. En vacker stor kartbok vore något (måste kolla antikvariat). Böcker behöver jag väl knappast motivera. Medan jag väntar på "att få" en inbygd bokhylla ligger de i travar mest överallt - på bord, stolar och golv.

Vad finns det mycket av i ditt hem?

Lördag


Bild: Solo nr 12
Foto: Carl Klingspor
Styling: Karolina Skande

Rackarns vad bra det känns med lördag. Snön på marken lockar fram julkänslor. Man kanske ska ge sig ut på stan och inhandla årets första julklappar? Kanske en sen lunch på Prinsen? Eftermiddagsbio? Ikväll, kanske en stillsam drink på något trevligt ställe? Vem vet vad dagen har att erbjuda. En sak är iallafall säker, det blir inget jobb för mig idag utan bara ren och skär njutning. Imorgon är jag dock tillbaka vid skrivbordstjänsten så vi ses då. Adieu!

Mini for many


Minimarket håller på att lansera en ny "diffusion line" (en billigare och lite yngre kollektion) och de behöver din hjälp. Är du en modeintresserad tjej mellan 16-25 år kan du ansöka om att få vara med i en referensgrupp som de just nu håller på att välja ut. Totalt kommer 40 tjejer att få vara med och tjuvkika och tycka till om kollektionen. Hur skoj låter inte det? Ansök
här.

Ansök här om du vill bli en minimarketer!

Natt

Foto: Carl Klingspor Styling: Karolina Skande
Hår & Make-up: Lisa Peterson Modell: Esther


Kommer ni ihåg när jag hade
nattplåtning på stan? Härligt festjobb i Solo nr 12 som finns i butik nu. Mitt sista jobb för tidningen, lite sentimentalt, men det är roligt att min assistent Josephine har börjat göra egna jobb sen jag slutade. Skoj!

Grattis Caroline!


Bild: Carolines minst sagt slitna skor...

Oj, det är verkligen många där ute som är i stort behov av ett par
snygga, rejäla och vintertåliga skor. Det var en svår uppgift men jag var tvungen att kora en vinnare och den här gången blev det Caroline W, naturligtvis mycket på grund av bilden men även med tanke på den skriftliga motiveringen:

"Slitna, lappade, lagade, men ändå trasiga, och inte nog med det, även omoderna... Så, rädda mig från denna mode-missär i vinter!"

Caroline, grattis! Jag kommer att kontakta dig via mail!

Breaking Fashion News - Anna abdikerar från Voguetronen?


Jag nåddes precis av chocknyheten att modevärldens drottning troligtvis är på väg att abdikera. Hennes kontrakt med Conde Nast håller tydligen på att löpa ut och enligt "page six" umgås hon tydligen med tankarna att dra sig tillbaka. Om ni frågar mig kan metoden att sprida ut pensioneringsplaner vara ett sätt att föregå en oundviklig sorti. Det är knappast någon hemlighet att Vogue US försäljningssiffror är ständigt dalande. Frågar ni mig så tror jag att Si Newhouse har letat ersättare under en tid. Stalltipset är att en rokad kommer att ske på Voguefabriken i januari.
Vem i hela världen har pondus och mod nog att ta över efter isdrottningen? Det här kan inte bli annat än intressant.

Eley och Kishimoto har gjort sitt för Cacharel

Bild: Fotad av mig på Cacharels S/S 09-visning under London Fashion Week

En av de roligaste visningarna som jag gick på under London Fashion Week var Cacharel. Mark Eley och Wakako Kishimoto (kända för egna märket Eley Kishimoto) blev nyligen utnämnda till chefsdesigners för Cacharel men efter bara två kollektioner (FW 08 och SS 09) får rensa skrivbordet. Anledningen sägs vara en dispyt kring vilken kreativ riktning märket ska ta. Kan det vara så att VDn, Jean Bousquet som är grundade och orginaldesigner av märket, har lite svårt att släppa taget?
Som vanligt ska det bli spännande att se vem som blir ersättaren. Jag gillar Eley och Kishimoto även om deras estetik kan vara i det naivaste och barnsligaste laget för min smak. Det vore kul med ett lite vuxet, kvinnligt och något mer sofistikerat Cacharel.

Style by Kling


Idag kom den här lilla trevliga present hem till mig med bud. Tack söta
Elin! Den fick följa med ut i regnrusket direkt!

Den amerikanska södern


Fantastiskt intro till True Blood
Musik: Bad Things, Jace Everett


Ja, även jag är helt förhäxad av HBO-serien True Blood. Delvis på grunda av vampyrerna - förstås - men kanske mest på grund av att den utspelar sig i den opolerade amerikanska södern - Sumpmarker, det forna inbördeskriget, red necks, ku klux klan, övergivna kyrkogårdar, nedgågna kolonialhus, frikyrkspastorer, country musik, Vodoo, diners, vapenkärlek, ormar, Crystal meth-labb i trailers, vanskötta trädgårdar, klibbig hetta. Så smutsigt - och lockande.


Bild: True Blood

Erikas mycket troliga teori till varför man helt plötsligt lockas av den ruffa (och ibland något skrämmande) södern går ut på att vi nått en mättnad av all snygg-TV om rika personer som överröst oss de senaste åren - Gossip Girl, OC, Desperate Houseviwes, Dirty Sexy Money etc. Det kan ligga något i det. Så, är du sugen på lite "snygg" ful-TV (ja, True Blood är ovanligt välproducerad) så rekommenderar jag dig att lära känna den amerikanska södern ytterligare. En annan teori till den aktuella fascinationen kan vara att den amerikanska Södern som vi känner den är på väg att förändras, när demokraterna (och inte vilken demokrat som helst utan en svart demokrat) till och med vann i vissa sydstater som traditionellt är extremhöger kan det endast tolkas som ett tecken på att den traditionella södern är på väg att dö. Något som naturligtvis måste nostalgiseras inom TV, film, mode, litteratur och säkert även konst.


Bild: Marc Jacobs S/S 09 Och Alexander Wang S/S 09

Även inom modet känns södern närvarande - respektabla kjollängder, hattar, tradionella mönster och högt knäppta blusar. I södern klär man sig kvinnligt och tradionellt, om man inte är "White trash" och bär sliten denim och kläder av "omodernt" snitt (som visar på tok för mycket hud).


Bild: Den lille vännen av Donna Tartt

Vill du bekanta dig ytterligare med Söderns mysterier rekommenderar jag dig att läsa "Den lille vännen" av Donna Tartt. Ett mästerverk.

Den amerikanska södern är på tapeten!

Vinn, vinn, vinn!


Jag lottar ut ett par perfekta MC-boots från Caterpillar. Rejäla och tåliga! Sjukt snygg modell! Vad du ska göra för att vinna?

Uppgift: Maila en lågupplöst bild på dina mest slitna skor till [email protected]. Den som behöver ett par nya tåliga skor mest koras som vinnare!

Vinst: Ett par snygga MC-boots från Caterpillar. Storlek 37 (Dock liten 37:a så den passar snarare en 36:a)

Villkor: Maila ditt bidrag (endast ett) till [email protected]. Vinnaren utses onsdag 19/11 efter kl. 15.00. I juryn sitter jag Karolina Skande och mitt beslut kan inte överklagas. För att delta i tävlingen måste du vara bosatt i Sverige.

Struktur


Jag kastade mig in i den här veckan helt utan planering. Det får man sota för idag när man funderar på hur 17 man ska pussla ihop veckan. Jag känner mig dock optimistisk och glad.

Kavaj: Whyred
Blus: Acne
Byxor: Acne
Skor: Acne
Skärp: Fifth Avenue Shoe Repair

Flitens lampa...


...lyser verkligen just nu. Det börjar liksom ta form på allvar, det som "vi" slitit med sedan 1 september. Jag känner mig redan odrägligt stolt så ni kan vara helt säkra på att det här inte är det sista ni kommer att höra i detta ärende.

Ni som bor i följande städer kan dock göra en anteckning i agendan följande datum redan nu:
9 dec Linköping
10 dec Västerås
11 dec Malmö
12 dec Göteborg

Ruski

Bild: Voge Russia December 2008

Vogue Russia hoppas på gammel-modell-tåget och frontar Naomi på decembernumrets omslag. Vit päls och blingiga diamanter - jag gissar rekordförsäljning. Existerar det ens en pälsdebatt i Ryssland? Lanserades filmen Blood Diamond någonsin i Ryssland. Men, Ryssarna är väl knappast kända för att vara politiskt korrekta.

Släcka bränder


Nu är det hög tid att bege sig till redaktionen. Det har uppstått en del akutsituationer som måste tas tag i omedelbums.

Skjorta: Acne (NY)
Kjol: Miu MIu (Som alltid)
Väska: Chloé
Skor: Acne

Skjortor och blusar


Jag kan inte få tillräckligt av blusar och skjortor. Igår investerade jag i två nya guldkorn. Båda från Acne. Båda är ganska basic med en twist, precis som jag vill ha det.
Acne förtjänar onekligen hypen som just nu råder. Nr 1 är svart och är draperad framme vid knapparna. Nr 2 är vit och ser vid en anblick ut som en klassisk vit skjorta men materialet är fint silke och fint och på ryggen sitter en rad volanger. Jag kommer att bära den knäppt upp i halsen.


Lördagsärenden


Nu ska jag ut på stan och göra lite ärenden. Ikväll blir det drink med ett gäng glada damer.

Kavaj: Acne
Kjol: Miu Miu
Skor: Minimarket
Skjorta: Mono

Mys


Bild: Amanda från Mikas

Rackarns vad trött man blir av en heldag på location, glömmer bort det varenda gång. Hotel J var  mysigt i höstrusket. Svår plåtning men jag hoppas att slutresultatet blir bra.
Nu får jag allt ta mig i kragen och hoppa in i duschen för ikväll ska jag naturligtvis till Spy Bar för att fira framgången med Elins projekt "Min outfit".

Utanför tullarna


Bild: Hotel J Nacka Strand

Hit ska jag idag. Tyvärr inte för en lyxig minisemester utan för plåtning för DN, vilket så klart ska bli kul också.

Halloween? Nej, Fashion!


Bild:
Linn

Igår passerade ett anonymt och ganska intetsägande killgäng gruppen av modeflickor som stod placerade vid ingången av Le Bar Rouge. Den spontana kommentaren som droppades från en av männen löd ordagrant:

- OJ!! Är det Halloween eller?

De var uppenbarligen helt ovetande om rådande gothtrend och tolkade den övervägande massan av svärta som utklädnad. Ska man ta det som en komplimang?

Breaking Fashion News - Madonna landar LV-kampanj


Det ryktas om att det blir Madonna som får fronta Louis Vuittons vårkampanj. Mert & Marcus kommer att plåta och 50-åringen kommer att flexa sina vältrimmade muskler. Är det ok att längta efter vanliga professionella modeller? Jag vill ha
Karen Elson, Ymre Stiekema och Lara Stone NU!

Le Rouge


Bild:
Elin

Nämen så trevligt vi hade det igår. Det får vi garanterat göra om.

Ett klipp


Idag ska jag till frisören på lunchen - alltid välbehövt. Ikväll blir det skoj för då
ska jag möta upp en lång rad trevliga branschkollegor för en skojig drink le Rouge, förstås hur kul som helst. (Förlåt till er som jag kan ha råkat missa).

Kavaj: Whyred
Klänning: Mango
Skor: Acne
Väska: Chloé
Skärp: Fifth Avenue Shoe Repair

H&M-Comme des Garçon har släppts i Tokyo


H&Ms Comme des Garçon-linje har släppts i Tokyo. Tjuvstart i Rei Kawakubos hemland. Vad säger ni - kommer ni att köa?

Otippat


Beyonce bar Gareth Pugh på MTV Europe Awards. Roligt men väldigt otippat val av
House of Deréon-grundaren.

Källa: The cut

Prada mitt ute i ingenstans


Fejkad Pradabuitk mitt i öknen

Igår när jag bläddrade i senaste numret av
Plaza blev jag påmind om Berlinkonstnärerna Michael Elmgreens och Ingar Dragsets konstprojekt från 2005 där de placerade en fejkad Pradabutik mitt i Texas torra öken. Projektet fick enorm uppmärksamhet under 2005. Varenda tidning värd namnet skrev om den fejkade lyxbutiken mitt ute i öknen. Jag undrar om butiken står kvar orörd än idag? Det är svårt att sätta fingret på vad det är som är så speciellt med konceptet men visst är känslan onekligen lite spooky?

Redaktionen


På måndagar jobbar jag på "nya" redaktionen. Skoj! Nu iväg pronto!

Skjorta: Acne
Kjol: Miu Miu
Väska: Chloé
Linne: Åhlens

Vogue x2


Bilder: Vogue Paris november 2008, Vogue Russia november 2008

Jag såg att någon annan gjort samma jämförelse, jag minns dock inte var. Den nya turbanen?

Lady Dior


Har jag skrivit att Marion Cotillards samarbete med Dior? Om inte - hon har iallafall fått designa en väska för modehuset som går under namnet Lady Dior. Nu har de första bilderna från kampanjen läckt. Marion vinglar högt upp på Eiffeltornet. Tydligen kommer kampanjen att besöka flera världsstäder så närmast kanske vi får se en dinglandes Marion från Big Ben. Sannolikheten att hon verkligen balanserat på Eiffeltornets metallbjälkar är dock ganska små. Photoshopmagi är mer troligt. Annat var det när Lisa Fonssagrives dansade högt uppe i Eifeltornet 1939.
Källa: Fashionologie


Bild: Vogue 1939 Fotograf: Erwin Blumenfeld

Hot hot hot - Crazy legs


Från vänster: A.F Vandevorst, Threeasfour, Viktor & Rolf

Glöm vanliga svarta heltäckande strumpbyxor! Nu står benen i centrum. Mönstrat, håligt eller flerfärgat allt går an så länge det är något som känns nytt.

Bra dag


Idag är det fredag, härligt! Ska försöka att undvika att jobba i helgen och istället fokusera på att träffa mina kära vänner. Idag blir det dock full jobbrulle hela långa dagen. Härligt! Nu närmast bär det av till DN!

Kavaj: Whyred (japp, varje dag. Det är väl så man definierar ett bra köp?!)
Byxor: Hope
Skjorta: Prada
Skor: Acne
Väska: Chloé

Det svenska modeundret


Vad fint! Häromdagen var det min vän
E som frontade tfs idag är det Sandra Backlund. De som är skeptiska till "Det svenska modeundret" släng er väggen!

PS. Hur fin är Sandras vårkollektion? Svar: Obeskrivligt! OBS! Färgerna

Gomorron


Oj vad jag bjuder till! Nu ska jag sortera kläder sen ska jag ner på stan och komplettera med grejer till DN-plåtning som går av stapeln imorgon. Ikväll blir det Bond.

Kavaj: Whyred (kanske garderobens mest älskade plagg just nu)
Klänning: Dries van Noten
Skor: Acne
Väska: Chloé

Thats it!

Breaking Fashion News - Claudia gör YSLs vårkampanj


Claudia Schiffer is on fire. Den här säsongen är hon Chanels kampanjflicka och i vår är det sagt att hon landar kampanjkontrakt med YSL. Inte illa för en 38 år gammal modell. Även om jag känner mig lite trött på 90-talsnamnen måste jag säga - hellre Claudia än Naomi.


Bild: Claudia Schiffer i fin F/F 09-kamanj


Bild: Naomi Campbell i inte lika härlig YSL F/W 09-kampanj

Första bilden från filmen "Coco Avant Chanel"


Bild: Från inspelningen av filmen Coco Avant Chanel

På tal om Chanel. Första stillbilden från inspelningen av Coco Avant Chanel har läckt ut så nu har vi med stor sannolikhet en strid ström av "på-plats-tagna" outfitbilder med Audrey Tatou att vänta. Karl Lagerfeld ska enligt uppgift vara högst delaktig i godkännandet av kläderna. Filmen har spelats in sen i september men än har inget lanseringsdatum offentliggjorts.

Möcke


Jag jobbar och står i. Det ska bli så kul att så småningom få visa er vad det är som gör att jag just nu är uppslukad mer eller mindre dag som natt.
Snygga kläder:

Väska: Givenchy
Tröja: Christopher Kane
Jeans: Acne
Nagellack: Essie, Bahama Mama
Skor: Gucci

Versace-estetik


Bild: Vanity Fair december 2008

Sweet lord. Decembernumren har börjat droppa in. Snart är det 2009, iallafall i tidningsvärlden.
Vanity Fair har valt att pryda omslaget med Kate Winslet som stylats med glamourös "Versace-känsla". Guldigt, sexigt (naken under kappa - klassiskt Versacegrepp) och framförallt lyxigt. Med "Versacehåret" som pricken över i:et är det omöjligt att inte referera till de odödliga Versacebilderna med Amber Valetta och Georgina Greenville.



Anna in Retrospective


Var det verkligen bättre förr? Jag hittade roliga arkivbilder på Anna Wintour på fashionologie. Även om vissa plagg kan tilltala mig än idag (den regnbågsfärgade paljettklänningen, den semitransparenta toppen, guldhalsbandet) så är det något som gör att helheten känns så finesslöst. Det känns liksom inte "fashion". Beror det på att modet har gått vidare och det vi idag benämner som "90-tal" är en modernifierad bild av hur 90-talet skulle ha sett ut på 2000-talet? Eller är det kanske Anna Wintour som inte besitter "känslan"? Eller beror det helt enkelt på de uselt tagna blixtbilderna som skulle få vem som helst att se rödmosig och blek ut?
Själv fick jag en stark flashback av de plisserade korta kjolarna som regerade. Vad fint man tyckte det var. Den multifärgade korta kjolen, åh vad hade jag inte gjort för den back in 1990?

Hemma hos


Efter
ljusfest på Österlen, gåsamiddag på Brummers krog, kvalitetsauktion i Tomelilla samt en trave böcker och otal flaskor rödvin är jag åter hemma i Stockholm.
Appropå hemma. Jag måste tipsa om en fantastisk bok som inhandlades nyligen - New Paris Interiors - där man får följa med hem till ett antal Parisare som besitter vad man brukar kalla "den goda smaken" (och av fotona att döma även en kappsäck full av guldmynt). Listan över hem som man får blicka in i inkluderar ett gäng modegiganter som Carine Roitfeld, Christian Louboutin och Rick Owens. Det är säker fler än jag som är intresserade av både inredning och mode så vad kan bli bättre än de tu i kombination? Spana in modehemmen!