header to ads



Dagens tips!

26631-1807

Alla ni som gillar Balenciagas fina mönstrade klänningar ur höstkollektionen bör bege sig till Zara. De har nämligen en modell som är minst sagt snarlik - Låg löst hängande midja, stora fickor fram med svarta kantband och ett förvillande likt mönster. Klänningen är i 100% silke och kostar endast 549 kr - ett riktigt bra köp med andra ord. Jag hade själv köpt den om det inte varit för att jag redan shoppat 2 klänningar inom loppet av en vecka.

Translation: If you like the patterned dress from Balenciaga F/W 07 collection you should visit Zara. They have a similar dress in 100% silk.

Dagens (önske)outfit

image1803

Rugguggleväder ute. Jag tycker att det känns helt ok, överväger att inte lämna lägenheten på hela dagen. Skulle jag göra det skulle det vara för att jag fick ha på mig ovanstående ensemble.

Mössa: Fin mössa från
APC
Klänning: Cool klänning med tillhörande kofta från Junya Watanabe
Halsband: Även halsbandet kommer från APC
Väska: Den "antiquie" röda väskan från Miu Miu är en av säsongens finaste!
Skor: Uggsens vara eller icke vara har ju åter bubblat upp till ytan, jag ser gärna att Frye-stövlarna kommer tillbaka, iallafall den modellen som ni ser ovan. Såna vill jag ha!

Translation: If, and that is a very big if, I leave the apartement today it would be simply be because I was wearing: Hat: APC, Dress: Junya Watanabe, Necklace: APC, Bag: Miu miu, Shoes: Frye

Breaking Fashion News - Tomma stolar på front row

image1802

Milanos modeveckan sjunger på sista versen och tydligen vill modemaffian ha sin rättmätiga helgledighet för stolarna på första raden gapade oroväckande tomma under de sena visningarna igår. På Giles Deacons DAKS visning var det förbluffande glest på första raden, vilket naturligtvis måste kännas lite motigt. Personligen tycker jag kanske att det känns något slött av de inbjudna moderedaktörerna, men om det blir liknande problem i framtiden ställer Hotspot gärna upp som utfyllnad!

Translation: The front row seats were surprisingly empty yesterday evening. At the DAKS by Giles Deacon show front row was very empty. Did the editors want to get home for the weekend?

Vilken dejtingstil föredrar du?

image1801

Kommer ni ihåg när jag
letade modeller till Aftonbladet för ett tag sen? Nu är resultatet publicerat. Sanne och Sam  - ni var helt grymma! Rösta på vilken dejtingstil du föredrar! Ni får självklart gärna skriva även här vilken av stilarna ni gillar bäst.


FREESHIP

image1800

Den här klänningen från 
Diane von Furstenberg har legat i min varukorg hos Net-a-Porter hur länge som helst och jag vet inte hur många gånger jag gått till kassan för att sedan vända. Nu är jag glad att jag väntade för just nu är det fri frakt på Net-a-Porter om man anger koden FREESHIP.
Jag älskar klänningen, tycker att den är väldigt Chloé Sevigny. Kommer att vara slående tillsammans med ett par melerade grå strumpbyxor! Nu har jag handlat klart för ett bra tag framöver, eller just det...Jag ska ju till Paris nästa vecka.
Luv, Luv, Luv

Translation: This dress from Diande von Furstenberg has been in my shopping bag at Net-a-Porter for ages. Now when they have free shipping the decision was easy! Come home to Momma!

Hitta stilen - Confessions of an air Hostess

26631-1799

Det är hög tid för en ny hitta stilen! Själv älskar jag den romantiserade bilden av den alltid lika fräscha, glada och tillmötesgående flygvärdinannan där sminket alltid sitter där det ska och klackarna aldrig tycks vara lika obekväma som på oss vanliga dödliga. Jag önskar att resande var lika flott som det var en gång i tiden då man inte visste vad lågprisflyg var för något och champagne och oxfilé var det som stod på menyn vid en flygning till NYC.

Hatt: Marc Jacobs söta Art deco hattar är verkligen något för ögat
Halsband: Enkelt, smakfullt och diskret passar ett proffs! Från
H&M
Kavaj och kjol: Miu miu är perfekt för en modern flygärdinna med klass och stil
Skor: Flygvärdinnapumps!
Parfym: Flygvärdinnor har alltid de senaste parfymerna som de kan köpa billigt på tax-free så fort de kommer in.
Scarf: Scarfen, flygvärdinnans främsta accessoar!

Translation: I love the romantic image of the oh so glamorous air hostess. Hat: MJ, Necklace: H&M, Suit: Miu miu, Shoes: Jimmy Choo, Perfume: Prada, Scarf: Hermes.

Det här är en kärleksförklaring

26631-1798

Även om vi har halva Milano-veckan framför oss och tungviktare som Balenciaga och Chloé kvar (i Paris) vågar jag nästan ändå lova att jag redan nu har hittat favoriten som rår hem priset för
säsongens bästa kollektion. Marnis kollektion lyckas vara modern på ett sätt som ingen annan - opretentiös och utan uppenbara likheter eller referenser till något vi sett tidigare. Consuelo bjuder på en fullt bärbar kollektion som ändå är så estetiskt tilltalande att det gör ont. Jag vill bära Marni, bara Marni, i resten av mitt, till den dagen då jag dör. 

Translation: I love you Marni!

Dagens (önske)outfit

image1797

Jag känner att min inspiration är på väg tillbaka efter en period på tomgång. Nu vill jag ha så mycket nytt!

Kappa: Jag fick se Eleonores beauty up close igår. Den är perfekt!
Klänning: Secret Garden Print Dress är tydligen Paolo Melims absoluta favorit ur höstkollektionen. Jag förstår varför!
Halsband: De är fina Timis halsband. Just nu kan du vinna ett här på bloggen.
Nagellack: All lacquered up från O.P.I
Väskan: Den fick vara med mest för att den är vinröd. Jag gillar vinrött just nu....
Skor: Perfekta promenadskor!

Translation: Im finally feeling that my inspiration is returning. Now I want a new wardrobe! Coat: Dagmar, Dress: Chloé, Necklace: Timi collections, Nails: OPI, Bag: Marc Jacobs, Shoes: Burberry Prorsum 


Födelsedagspresenter, eller det är iallafall så jag väljer att kalla dem

image1796

Även jag har varit kär i Dagmars kjol sen den dagen då jag såg den på visningen för över ett halvår sedan. Den har legat undanlagd till mig på Mint & Vintage ett par dagar och idag hade jag äntligen tid att gå dit för att prova. Den är så fin. Och kort (men efter intygande om att den inte var fööör kort så kände jag att det blir en perfekt Paris-kjol).

Det fanns så mycket fint på Mint & Vintage så kjolen var inte det enda som jag kom därifån med.
26631-1794

Den här fina klänningen från Maje satt verkligen perfekt och mönstret påminner mig om Proenza Schoulers lyckade mönster. Fin är den! Perfekt till Paris...

Sist och minst...
26631-1797

En sidenscarf i fantastiskt paisleymönster. Jag var bara tvungen att köpa den på grund av färgsättningen. Helt underbara färger - färgperfektion helt enkelt!

Elisabeth Arden cirka 1950-1960

26631-1793
Idag när jag var runt på stan med fotografen från
International Herald Tribune tog vi en sväng förbi Beyond Retro då det ryktades om att de fått in en Oscar de la Renta-designad Elisabeth Arden-klänningen från slutet av 50-talet/början av 60-talet. Den var helt fantastiskt och bortsett från en liten slitning på ett ställe var kläningen i utmärkt skick. För inte allt för längesedan sprang jag på en orginal Lanvin-klänning, troligen daterad till 1970-talet som även den var i fantastiskt skick. Det är roligt att det verkligen går att göra otroliga vintagefynd i Stockholm - även om det är en på miljonen...

Translation: Today I visited Beyond retro with a photographer from International herald Tribune, we had heard a rumour about a vintage Elisabeth Arden dress (designed by Oscar de la Renta) from late 50's or early 60's. It was beautiful!!!

Herald Tribune

image1791

Förra veckan blev jag intervjuad av
International Herald Tribune (hur coolt är inte det) och idag ska jag träffa en fotograf för att ta lite bilder till artikeln. Så nu - bråttom!

Kappa: Prada
Scarf: Från St:Petersburg
Väska: Prada
Skor: Marc by Marc Jacobs
Jeans: Acne
Blus: Cacharel

PUB 03

26631-1790

Ikväll var det fest på
PUB för att inviga det omtalade PUB 03. Det var imponerande stort och känslan var onekligen internationell. Välbekanta märken blandades med nykomlingar och vintage - en modern mix. Att döma av uppslutningen på festen är konceptet något som efterlängtats av Stockholmarna. Nu får vi bara hoppas att nivån kommer att vara fortsatt hög även i framtiden och att ideérna och energin inte sinar i och med det att lanseringen är över.

Imorgon öppnar PUB 03 för allmänheten!

Min första Paris-inbjudan

26631-1791

Av en slump, eller en freudiansk "felbokning" som min chef på Aftonbladet hävdade, så råkade min planerade weekendsemester till Paris sammanfalla med modeveckan. Idag fick jag, till min obeskrivliga glädje, min första Parisiska modevisningsinbjudan så vi får väl se hur mycket semester det blir. Hotspot på Paris Fashion Week - helt ofattbart.

Inspelning Sofis Mode

26631-1789

Idag spelade vi in de sista avsnitten av
Sofis Mode. Sofi var lika snygg som vanligt och det var fantastiskt roligt att få höra lite om New York och kanske framförallt att se en del av det som hon släpat med sig hem. Inte minst var jag fascinerad av de stentvättade jeansen som hon köpt och, till råga på allt, lyckades bära upp med bravur.

OBS! Första avsnittet av Sofis Mode sänds ikväll på kanal 7 klockan 20.30!

Breaking Fashion News - Lars Nilsson tar över efter Gianfranco Ferre

image1787

Nu står det tydligen klart att vårt svenska designunder, Lars Nilsson (tidigare chefsdesigner på Nina Ricci) tar över rodret på
Gianfranco Ferre. Beskedet kom oväntat snabbt efter den tragiska bortgången men jag antar att det inte finns någon tid att förlora, nya kollektioner ska designas och produceras. 

Jag som hade för mig att Lars var klar med mode och att han i framtiden skulle hålla på med möbeldesign. Fast, jag kan mycket väl missminna mig...

Translation: The Swedish designer Lars Nilsson is the new creative director at Gianfranco Ferrre.

Slösa eller Spara

image1786

Ha förtröstan - här kommer budgetalternativen på drömplaggen!

Slösa
Halsduk:
Vem vill inte ha
Stella Mc Cartneys coola isbjörnshalsduk?
Klänning: Fin Marniklänning med synlig dragkedja fram
Skor: Perfekta stövletter från Miu miu

Spara
Halsduk:
Kanske inte exakt likadan men nästan lika från. Från TopMan
Klänning: I något annorlunda material och med dragkedja hela vägen. Från Topshop
Skor: Nästan lika fina skor från Dune

Translation: Cheap Look-alikes on the hottest design items. Spend - Scarf: Stella McCartney, Dress: Marni, Shoes: Miu miu. Save - Scarf: Topman, Dress: Topshop, Shoes: Dune

Kändisarnas skönhetsfavoriter

image1785

Jag har snokat reda på kändisarnas skönhetsfavoriter och listat dem på Aftonbladet. Hur håller de sig så unga och vackra? För det kan väl inte ha något med skönhetskirurgi att göra?

Translation: I have done some digging to find out the secrets behind the beautiful stars.


Tomgång

image1784

Nu ska jag till Aftonbladet och sen ska jag, precis som så många andra, på Sofo Loves Fashion. Det känns som jag ser likadan ut varenda dag med endast 5 plagg i garderoben som jag använder om och om igen... Ett resultat av dålig fantasi i kombination med ett stort behov av lite nya kläder.

Klänning: Malene Birger
Kavaj: Acne
Skor: Acne
Scarf: Från St Petersburg
Armband: Åsa hjärta Niklas och One of a Kind
Väska: Chloé

Translation: Im so bored with my look right now. I need new clothes! Dress: Malene Birger, Jacket: Acne, Shoes: Acne, Scarf: from russia, Bracelet: ÅsahjärtaNiklas and One of a Kind, Bag: Chloé

Tävling - Vad blir nästa stora smycketrend?

26631-1782

Från vänster: Rökt Quartz, Lavasten, Onyx, Blå Flourit, Agat 

Vad tror du blir nästa stora smycketrend? Stort eller smått, långt eller kort, silver eller guld, armband eller halsband, metall eller läder? Skriv ner en kort beskrivning där du förklarar vad du tror, eller hoppas på, inför framtiden vad det gäller accessoarer och smycken.

Pris: 10 personer har chansen att vinna ett fint halsband av ett värde på 599 kr från
TIMI Collections. Du får själv välja vilken halvädelsten du vill ha och om du vill ha guld eller silverkedja.

Villkor: Maila ditt bidrag (OBS! endast ett) till [email protected]. Märk Tävling! I juryn sitter jag, Karolina Skande och Katarina Lilliequist från TIMI Collections. Beslutet kan inte överklagas. Vinnarna utses tisdagen 2/10. Vinnarna kommer att annonseras på bloggen men även kontaktas via mail (så se till att skicka ditt bidrag från en mailadress som du kan nås genom).

Agyness bekänner färg

26631-1783

Agyness Deyn räds uppenbarligen inte lite förändring. Under de gågna modeveckorna har hon gått från platinablont via morotsrött till ebenholtzfärgat. Jag måste säga att hon var söt i
det mörka håret... Vad kan vi vänta oss härnäst? Lila?

Translation: Agyness is not afraid of change. During the last couple of weeks she went from blond to orange to dark.

Ett skepp kommer lastat med...Petit Bateau

image1780

För några veckor sedan beställde jag ett gäng nya bastoppar från
Petit Bateau. Efter lite förseningar och missförstånd, vilket snälla Taru kompenserade storartat, anlände de idag på min födelsedag. Perfekt timing! Nu ska alla sönderslitna och uttvättade toppar kastas ut! Fräscht!

Translation: Today I received a shipment of fresh tops från Petit Bateau. Out with the old...

Dagens (önske)outfit

image1779

Idag, dagen till ära, skulle jag vilja vara lite deco-fin.

Halsband: Halsbandet har varit med förr. Helst skulle man ju vilja ha ett gammalt genuint
amulett-halsband.
Klänning: Perfekt modell från Sacai. Jag gillar drop-waist!
Handskar: Very Lady like!
Skor: Alaia gör de finaste skorna... Jag ångrar att jag inte köpte ett par på Prada-outleten i somras...
Väska: Jag gillar nog Maggie bättre än Helouise.

Translation: Today I would like to be Deco-pretty. necklace: Asos, Dress: sacai, Gloves: Miu miu, Shoes: alaia, Bag: Chloe

Breaking Fashion News - The show must go on

image1778

Så var Londons modevecka över för denna gång. Mer välbesökt och haussad än någonsin tidigare. Med viktiga namn som Luella och Matthew Williamson tillbaka på hemmaplan valde storheter som Tom Ford, Anna Piaggi och Anna Wintour att vara närvarande. Anna Wintour tyckte att Gareth Pughs
musdekoration var "darling", ett uttalande som nästan kan betraktas som ett officiellt erkännande av Londons hela modescen. Hotspot tycker naturligtvis att det är fantastiskt roligt att London är så på tapeten men nu känns det ändå högaktuellt att byta fokus och vända blickarna mot Milano. De största förväntningarna under Milanos modevecka ligger naturligtvis på Prada. Vad ska Miuccia hitta på denna gång?

B-day

image1777

Kavaj: Acne
Kjol: H&M
T-Shirt: Minimarket
Skor:
Marc by Marc Jacobs
Armband: One of a Kind

Translation: Jacket: Acne, Skirt: H&M, T-Shirt: Minimarket, Bracelet: One of a Kind

Day and Night

26631-1776

Det har väl inte gått någon förbi att jag letar efter en perfekt
blommig klänning? En stor fördel med den blommiga klänningen är att det funkar lika bra på dagen som på kvällen. Klänningen här ovanför hittade jag på Topshop, 100% silke - not bad!

Day
Väska:
Chloe kämpar på för att få deras Helouise bag ska få samma status som den haussade Edith-modellen.
Halsduk: Jag skulle vilja ha en mysig halsduk i en murrig vinröd ton
Kofta: Igår spanade jag in den här koftan live på Nathalie Schuterman, det kan vara den ultimata koftan - bortsett från priset då naturligtvis.

Night
Väska:
Egentligen gillar jag inte vita väskor så mycket men just den här Marc Jacobs-väskan i kombination med det andra funkade riktigt bra...
Skor: Dries van Noten gör fantastiska skor
Parfym: Enlig källor ska Marc Jacobs nya parfym daisy lukta riktigt gott.
Halsband: Jag gillar amuletter och grejer

Translation: The printed flower dress goes with everything and works day and night. Day - bag: Chloe, Scarf: H&M, Cardi: Burberry Prorsum. Night - Bag: Marc Jacobs, Shoes: Dries van Noten, Perfume: Marc Jacobs, Necklace: Asos

Vilken klädstil passar just dig?

image1774

Jag har knåpat ihop ett test till Aftonbladet där man genom att svara på några frågor kan ta reda på vilken stil man är. På köpet får man även klädtips som passar stilen. SKOJ!


Det är något visst med fredagar

image1773

Jag ska snart möta upp några vänner för drinkar, vilket är speciellt roligt denna fredag då min kära vän som bor i Moskva är hemma över helgen.

Jacka: Fake-pälsjacka i perfekt modell, kort och med 3/4 ärm. Köpt i London
Klänning: H&M (
E, hoppas att det är ok att jag lånade den)
Skor: Filippa K
Kuvertväska: H&M
Armband: One of a Kind

Translation: Drinks with the girls. Jacket: Bought in London, Dress: H&M, Shoes: Filippa K, Bag: H&M, Bracelet: One of a Kind

Sent omsider

image1772

Bättre sent än aldrig... Ni har väl inte missat
Madelaines fantastiska blogg från London Fashion Week. Det känns som man är där på riktigt! Helt underbart!

Translation: Dont miss the fantastic London blog at Bon. Its in swedish but still...


Stilstudie - Daisy Lowe

image1772
Redan vid
18-års ålder har Londons nya "it-girl" redan väckt fler debatter och skapat fler skandaler än vad de flesta lyckas åstadkomma genom hela livet. Daisy är dotter till Pearl Lowe, fd sångerska numera textil- och modeskapare, och Gavin Rossdale (Gwen Stefanis man). Det var genom ett mycket uppmärksammat faderskapstest för ett par år sedan som Gavin fick reda på att han var pappa till Daisy.
Många konservativa britter satte nog teet i halsen när de såg Daisy topless på omslaget av i-D hånglandes med sin pojkvän Will Blondelle. Fotografierna var naturligtvis fotade av ökända Terry Richardson.
Hennes stil är en unik blandning av vintage, möter rock, möter London club-girl. Något dekadent men ändå en intressant tjej.

Translation: Style watch - Daisy Lowe, daughter och Pearl Lowe and Gavin Rossdale har caused quite a stir at several occasions. Her style is a mix of vintage, rock and London club girl.

Skor i stora lass!

26631-1770

En av de vanligaste frågorna jag får just nu är vad man ska ha för skor i höst. Därför har jag försökt mig på någon form av kartläggning över vilka skor som är på tapeten denna höst. Jag har även valt ut mina personliga favoriter som finns att skåda ovan.

- En uppdaterad eller grövre variant av den klassiska jodhpursen känns mycket tilltalande och både fin till klänning och byxa (Chloé).
- Den låga stöveln med låg eller platt klack, enkel och ren design, kan vara den ultimata vardagsskon. Det finns många fina alternativ (Filippa K, Acne)
- Stövletten med klack får även den kännas lite grövre för att inte kännas så damig, det gör den även till en bättre vardagssko (Whyred, Vagabond)
- Lack är fortfarande fint på skor. Lackstövlar går hem men själv skulle jag välja ett par lackstövletter. Topshop har
ett fantastiskt alternativ. (Marc Jacobs)
- Stövlarna ska vara enkla, grova och med brett skaft. Inga smala superhöga klackar utan grovt och gåvänligt. (Acne)
- Rågummisulan är perfekt i vårat klimat och jag har långt ifrån tröttnat. (Vagabond)
- Gummistöveln går även att använda som vardagssko denna höst (Viking)
- Skoletten eller stövletten med snörning kom starkt förra hösten och håller sig kvar (Dries van noten)
- Grövre kängor i stil med Dr Martens är en annan tydlig skotrend. Själv skulle jag inte välja ett par Dr Martens utan kanske en något uppdaterad variant. (Hittade ingen bra bild men Vagabond vet jag har en fin grov känga)

Translation: My favourite shoes this season. - Updated versions of the jodhpurs, low cut boot. - Booties in patent. - Laced Booties. - Dr Martens look alikes. - Rubber sole. - Rubber boots. and so on...

Dagens (önske)outfit

image1769

Sent omsider. Så här hade man också kunnat se ut idag.

Armband: Fint Art deco-inspirerat armband från
Marc Jacobs.
Skjorta: Klassisk vit skjorta i perfekt snitt från Minimalistmästaren Jil Sander
Halsduk: Många är de som trånar efter den stora Stella-tröjan med isbjörnar, själv nöjer jag mig med halsduken.
Väska: Franska Lancel har gjort en samarbetskollektion med Cecile Togni, har man varit i närheten av en fransk modetidning den senaste tiden har det varit omöjligt att missa. Specialkollektionen säljs bland annat på Colette.
Jeans: True Religion är normalt inte ett jeansmärke som faller mig i smaken men jag gillade både modellen och tvätten på dessa
Skor: Bra höstskor från Acne

Translation: I coul look like this today... Bracelet: Marc Jacobs, Shirt: Jil Sander, Scarf: Stella Mc Cartney, Bag: Lancel, Jeans: True Religion, Shoes: Acne

Man kommer långt med bra styling

image1768

Indiskas visning var etno och multi-kulti för hela slanten - perfekt för Indiska och väl genomfört med bra styling och passande musik. De stackars modellerna som staplade och snavade fram på catwalken hamnade dock helt i fokus. Var nu än skorna kom ifrån så var det garanterat inget som man kan gå i - överhuvudtaget. Märkligt nog var klackarna inte ens speciellt höga... Felkonstruktion?

I övrigt så tycker jag att
den här tunikan var fin. Den har jag inte sett i Indiskas showroom... Fina färger och skapligt mönster

Translation: Todays Fashion Show by Indiska was very Etno-inspired. The styling was very good but the shoes was obviously impossible to walk in.

Hotspot Obsessions!

image1766

Vad radarn är inställd på just nu:

Vinrött - Både jag och Eleonore har gått och mumlat om vinrött ett bra tag. Det känns helt enkelt rätt! Ann-Sofi Backs vinröda nyans är perfekt men även ovanstående klänning från Dries van Noten är i rätt färgskala.
Prints - Jag är på konstant jakt efter fina mönster. Det är helt ofattbart vad svårt det ska vara att hitta plagg med fina mönster. Det underbara mönstret från Proenza Schoulers S/S 08-visning är snudd på perfektion! Se så H&M, plocka fram lite fina prints!
Body - Kanske världens mest svårburna plagg men det har utvecklats till att bli en fetisch för mig - att titta på långbenta modeller iklädda enbart Body. Hur tror ni jag kände när det här klev fram på catwalken under Fifth avenue Shoe Repairs visning? Jag höll på att gå av!
Mönsterstickade tröjor - Jag trodde att koftan skulle vara grejen även denna höst men jag har bytt fokus. Rundhalsade stickade tröjor i lite avslappnad passform - gärna mönsterstickade!
Surrealismen - Elsa Schiaparelli är i och för sig konstant aktuell och närvarande men just nu är det tydligare än någonsin. Jag vet inte hur många jag mött som pratat sig varma om surrealismen. Själv är jag på jakt efter Elsas biografi som tydligen ska vara fantastisk!

Translation: My latest hang ups! Bordeaux: the colour of choice! Prints: its so hard to find good prints at a reasonable cost. The print from the Proenza Schouler S/S 08 show was perfection! Body: Its some kind of fetish. impossible to wear... Knitted sweaters: The cosier the better! Surrealism: everybody is talking about Elsa Schiaparelli and the Marc Jacobs show that so obvioulsy was inspired by the surrealism era.


Pressvisning - Lindex

image1765
Imorse var det pressvisning på
Lindex Showroom, Emma Wiklund var där för att presentera höstens trender och de olika kollektionerna. Jag måste säga att hon är mycket proffsig och avslappnad. Själv kan jag Lindex sortiment mer eller mindre utantill vid det här laget, men en bra och rolig nyhet är deras Rosa Bandet-kollektion som släpps i oktober där 10% av priset går till Rosa bandet.

Miscellaneous

image1764

Snart ska jag träffa
Linn, vi ska på pressfrukost till Lindex. Sen bär det nog av till Solo-redaktionen för min del. I eftermiddag blir det visning för Indiska. Fullt schema med andra ord. Ska försöka hinna komma emellan och blogga lite också...

Tröja: Stor tröja från Whyred
Jeans: Acne
Väska: Chloé
Skor: acne
Scarf: Marc by Marc Jacobs. Det blev ju sån succé igår, samt ovanligt ostyrigt hår just nu.

PS. Linn har mitt kära äpple för tillfället men det ska jag få tillbaka idag så det är inte omöjligt att det åker på.

Translation: Press show, fashion show and a visit to Solo, thats todays schedule. Sweater: Whyred, Jeans: Acne, Bag: Chloé, Shoes: Acne
Scarf: Mby MJ

Cognac - my avec of choice

image1763

När man jobbar hemma kan man ibland tillåta sig själv att klä på sig ordentligt klockan ett på dagen. Snart ska jag iväg på Cognacskola vilket ska bli mycket spännande. Även om jag inte är någon stor efter-maten-drycks-drickare så är cognac garanterat min avec of choice när det väl händer.

Kavaj: Acne
Skjorta: Prada (visst ser den ljusblå ut men egentligen är den i ljus tunn denim. Grymt fin!)
Jeans: Acne
Skor: Acne (inte i bild)
Väska: Chloé
Scarf i håret: Marc by marc Jacobs
Armband: One of a Kind

Translation: Soon Im off to a cognac-school. Interesting... Jacket: acne, Shirt: Prada, Jeans: Acne, Shoes: Acne, Bag: Chloe, Scarf: Marc by Marc Jacobs, Bracelet: One of a Kind

Schema - Milan Fashion Week S/S 08

Jag älskar när det är "modevecks-säsong". Även om jag bara får betrakta allt på avstånd så är det ändå underbart. Varje dag något nytt att se fram emot. Jag kom över schemat inför nästa vecka då modecirkusen flyttar till Milano. Jag har markerat och kommenterat de som jag i drömmen kommer att besöka...

Saturday, September 22,2007
11.00 Elena Miro
12.00 New Upcomming Designers
13.00 Roberta Scarpa
14.00 Miss Bikini Luxe
15.00 Argentovivo
16.00 Seduzioni Diamonds Valeria
17.00 .It
18.00 Normaluisa

Sunday, September 23,2007
10.30 Luciano Soprani
11.30 Fisico
12.30 Rocco Barocco
13.30 Clips
14.30 Lorenzo Riva
15.30 Alessandro De Benedetti
16.30 Sonia Fortuna
17.30 In Assegnazione
18.30 Maria Calderara
19.30 Francesco Scognamiglio

Här flyger jag ner till Italien

Monday, September 24,2007
09.00 Kristina Ti
09.45 Agatha Ruiz De La Prada
10.30 C´N´C´ Costume National
11.15 Enrico Coveri
12.15 Krizia
14.00 Giorgio Armani
15.00 Balizza
16.00 Just Cavalli
17.00 Trussardi
18.00 Burberry Prorsum (Jag tycker visserligen att Burberry borde visa i London...)
19.00 Moschino Cheap & Chic
20.00 Gianfranco Ferre
(Eftersom det är Gianfrancos sista egendesignade kollektion)
21.00 Alessandro Dell´Acqua (Kan vara kul)

Tuesday, September 25,2007
09.00 Romeo Gigli
09.45 Sportmax (Oftast bättre än Max Mara)
10.30 Blumarine
11.15 La Perla
12.00 Missoni (Must love Missoni)
13.00 Bottega Veneta (Ryyys!)
14.00 Moschino
15.00 Erto
16.00 Iceberg
17.00 Pollini
18.00 Prada ( För mig, helt klart Nr 1 på Milanos modevecka)
19.30 Paola Frani
20.00 6267
20.30 Anteprima

Wednesday, September 26,2007
09.45 Valentin Yudashkin
10.30 Angelo Marani
11.15 Mariella Burani
12.00 Antonio Marras
12.45 Roberto Cavalli (Känns lite trött, men va tusan, when in Milan...)
13.30 Salvatore Ferragamo
14.30 Emporio Armani (Känns lite trött, men va tusan, when in Milan...)
15.30 Emporio Armani
15.30 Deborah Sinibaldi
16.30 Alberto Biani
17.30 Gucci (Varför två visningar? Ja ja, jag vill se för jag tror att det är en rolig show. Frida blir iofs bara bättre och bättre enligt mig)
18.30 Gucci
18.30 Pierluigi Fucci
19.30 Brioni
20.30 Alberta Ferretti (Eftersom jag ändå inte har något annat för mig. yeh right!)

Thursday, September 27,2007
09.45 MaxMara (Tja, varför inte)
10.30 Les Copains
11.15 Emilio Pucci ( Ska man se någon visning med Pucci så ska det ju vara en S/S-visning)
12.00 Amuleti J
13.00 Laura Biagiotti
15.00 John Richmond
16.00 Fendi (Frossa i lyx)
17.00 Jo No Fui
18.00 Jil Sander (Känns något annorlunda än de övriga modehusen som visar i Milano)
19.00 Jill Sander
20.00 Gianni Versace (För showens skull mer än kläderna)
21.00 Gianni Versace

Här hade jag kunnat åka hem tror jag

Friday, September 28,2007
09.00 Gaetano Navarra
09.45 Byblos
10.30 Ermanno Scervino
11.15 Blugirl
12.00 Aigner
13.00 Dsqared2
14.00 Daks
15.00 Luisa Beccaria
16.00 Frankie Morello
17.00 Love Sex Money
19.00 Cividini
20.00 Ter Et Bantine

Saturday, September 29,2007
11.30 Malloni
12.30 Ab Soul
13.30 Pin Up Stars
14.30 Alviero Martini

FRÅGA: Vilka visningar skulle du vilja gå på?

Dagens (önske)outfit

image1762

Jag bara önskar mig saker på löpande band. Lämpligt nog har man en födelsedag coming up...

Tigts: H&M tights
Kofta: Mycket
bohemisk men jag gillar
Örhängen: Ohhh, Barneys är trevligt att surfa in på! Mycket fina och dyra saker!
Väska: Mer saker som finns på Barneys. Gillar den stora säkerhetsnålen! En indikation på New York-sug....
Skor: Mycket, mycket lyckade skor från Topshop. De finns även i vanligt skinn!

Translation: I keep on wishing... its a good thing my birthday is coming up... Tights: H&M, Cardi: James Coviello, Earrings: Cathy Waterman, Bag: Sissi Rossi, Shoes: Topshop

Lottas nya kläder

image1760

Många av er ville att jag skulle tipsa om artikeln
när jag och Lotta var ute och handlade en ny garderob till henne. Idag är den publicerad! Helt underbart att de valde att centrera mig i bild (fotograferad i profil i grodperspektiv) medan Lotta den stackarn hamnade precis i skarven. Ja ja, artikeln var bra och rolig så köp och läs - om ni vill.

PS. Förvirrad...Aftonbladet är tidningen vi talar om här! Tack Linda!

Hot, hot, hot - Très léger

image1759
Bilder: Preen, Marc Jacobs, Rodarte

Tunt, tunt, tunt - gärna så tunt så att trosorna syns. Delikat, lätt och transperent är melodin inför våren - var så säker. Det är bara att köpa upp sig på fina underkläder - BH, höga trosor och bustier - för i vår kommer det inte längre att vara något som blottas endast bakom lyckta dörrar i hemmets lugna vrå. 

Visst känns det onekligen lite fräscht och luftigt men jag vet inte...om man har saker som man vill dölja då?

Dagens (önske)outfit

26631-1759

Jag såg den perfekta blommiga klänningen hos Eleonore - jag var helt enkelt tvungen att göra en önskeoutfit till den jag också... Rätt och slätt den perfekta födelsedagsklädseln!

Kavaj: Precis som Eleonore väljer jag att matcha med kavaj, jag väljer dock en kort modell från Stella McCartney.
Klänning: Den har allt jag letat efter i en blommig klänning. Must go to Topshop - soon! Men som Eleonore säger, materialet är säkert kasst, alltid ska det vara något...
Skor: Azedine Alaia, Alaia, Alaia, Alaia.....
Väskor: Enligt mig har Marc Jacobs väskor tappat lite senaste säsongerna, men senaste cruise-collectionen gick tillbaka lite till basic och då kändes det helt plötsligt bra igen.


Grattis Elliot!

image1757

Snart ska jag ge mig ut på stan för att hitta present till min systerson. Vad önskar man sig när man fyller 1 år? Sen ska jag möta upp min vän Frida som jag bodde i NYC med för 100 år sedan. Ikväll kalas och födelsedagsmiddag! Rolig dag - som vanligt!

Blus: Cacharel
Jeans: Acne
Väska: Prada
Skor: Marc by Marc Jacobs

Christopher Kane blev klar i tid

26631-1756
Trots en del
hinder på vägen lyckades Christopher Kane trots allt att visa den efterlängtade kollektionen igår på London Fashion Week. Den skotska designern gjorde en helomvändning och gick ifrån föregående säsongs figurnära och kroppskontrollerande modeller och material till böljande volanger och tunn chiffon. Christopher Kane är, enligt mig, en av få som med bibehållen trovärdighet kan ändra sin design så dramatiskt varje säsong, en annan som måste nämnas i sammanhanget är naturligtvis Nicolas Ghesquire. Jag saknar dock det fina detaljarbetet som imponerat stort de två tidigare säsongerna...

Kanske är det just det publiken av idag kräver - att bli hänförda, förundrade och överraskade, varje säsong...

Vem glittrade bäst + Hösten hetaste trender

26631-1755

Jag är så produktiv! Jag hinner knappt ens tipsa om alla mina artiklar. Därför slår jag två flugor i en smäll.

- Jag har
satt betyg på kändisarna på Emmy-galans röda matta. Håller ni med mig eller är jag ute och cyklar?
- Jag visar er höstens 10 hetaste trender direkt från catwalken. Är ni plus-medlemmar kan ni logga in och få fina shoppingtips till varje trend!

Läs mer och läs mer

Dagens (önske)outfit

image1755

Mönstrad, stickad tröja med rundhalsad krage är en ny besatthet! Tillsammans med en svart kjol är det hösten mest oslagbara kombo!

Hatt: I helgen provade jag Hopes plommonstop på Awesome Rags. Den är fin men jag kan inte avgöra om det är jag eller om jag är tillfälligt förvirrad.
Tröja: Mycket fin tröja från
Marc by Marc Jacobs. Jag hade kanske kunnat önska att den var lite rymligare i modellen....
Tygkasse: Jag gillar tygkassen, den känns opretentiös. En motreaktion på alla "it-väskor"?
Skor:  Det är fint med lack i kontrast till det grovstickade!
Kjol: Den perfekta kjolen får vara med igen
Nagellack: Matchy matchy. Bahama mama=bra namn

Translation: A knitted sweater with a cute pattern combined with a black skirt could be my fall uniform. Sweater: MbyMJ, Bag: MJ, Shoes: Burberry Prorsum, Skirt: Hamish Morrow, Nails: Essie, Bahama mama

Hotspot Top 10 - Best dressed!

image1753

Här kommer den, listan på mina bäst klädda-favoriter. Alla har de avslappnade, personliga och naturligtvis fantastiskt tilltalande stilar. Att de även känns som coola och opretentiösa personligheter gör ju inte saken sämre. Jag har skrivit om samtliga förut men här kommer de listade:

1. Charlotte Gainsbourg - Min favorit alla kategorier,
Charlotte, måste naturligtvis hamna på första plats. Ni som läser bloggen vet att min besatthet har varit total en längre tid. Fransk, dekadent och estetisk.
2. Chloé Sevigny - Jag vet att jag är långt ifrån ensam om att beundra Chloé Sevigny. Hon är skön och så är det bara. Även när hon klär sig fult klär hon sig snyggt på något mystiskt sätt...
3. Kirsten Dunst - Kirsten lyckas trots storflmer som Spiderman att stå över den något uttjatade och opersonliga Hollywoodstilen som Lindsay Lohan är ett praktexempel på. Kirsten känns inte så LA helt enkelt...
4. Sophia Coppola - Sophia har varit något av en idol sedan Virgin Suicides. Här sträcker det sig mycket längre än kläder, här är det heal personligheten och begåvningen man vill åt. Det är inte för inte som hon är Marc Jacobs musa.
5. Vanessa Paradis - Jag har varit fascinerad av Vanessa sedan Joe le Taxi. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är med Vanessa som gör henne så vansinnigt tilltalande. Hennes stil stämmer inte alltid, eller väldigt sällan, överens med min egna men ändå är hon en av de vackraste och stilsäkra personer jag kan komma på.
6. Irina Lazareanu - Själv tycker jag att hon har gått om polaren Kate. Irina är helt klart coolaste katten i modesvängen!
7. Michelle Williams - Det är en tragedi att världens kanske bästa par har valt att bryta upp men Michelle klarar sig säkert galant utan Heath vid sin sida. Hon har kommit långt sedan Dawsons Creek är idag en av Hollywooods största skådespelartalanger (iallafall enligt mig). Hon har även visat att hon besitter vad vi brukar benämna som den goda smaken.
8. Kate Moss - Visst känns det lite trött men det vore löjligt att förneka. Kate är fortfarande snygg på alla sätt och vis!
9. Margherita Missoni - Jag gillar att Margeritha är som en liten Missoni-docka. Alltid sockersöt med vintage Missoni. Hurra!
10. Lou Doillon - Än har vi inte sett så mycket av henne här i Sverige men jag är övertygad om att hon besitter samma stilkänsla som sin syster Charlotte Gainsbourg.

Rivstart

image1752

Full fart framåt!

Tröja: Kookai
Jeans: Acne
Skor: Acne
Väska: Chloé

Translation: Sweater: Kookai, Jeans: Acne, Shoes: acne, Bag: Chloé

Fashion Television goes to Stockholm

image1751

För ett par månader sedan insåg jag att kanalen
Star ingår i mitt kabelutbud. Nu behöver jag inga andra kanaler! Varje dag klockan 20.00 visar de det ytterst underhållande programmet Fashion Television. Under Stockholms modevecka var Fashion Television på plats för att följa "det svenska modeundret". Än har det inte visats på TV men redan nu kan man kolla in ett bildgalleri på webben.

Så bläddra nu igenom ditt kanalutbud för att se om du har tillgång till underhållningskanalen utan motstycke!

Idag ska Ebba få sitt namn

image1750

Nu ska jag på dop i Uppsala! Som ni ser så tycker jag att det ska bli kul!

Klänning: See by Chloé
Strumpbyxor: Lindex
Skor: Filippa K

Translation: Today Ebba is being baptized. Dress: See by Chloé, Tights. Lindex, Shoes: Filippa K

Hot hot hot - Blotta magen

image1749
Bilder: Rodarte, Marc Jacobs, 3.1 Philip Lim

Redan nu kan man spå en av vårens hetate trender - den bara magen. Antingen låter du den bara glipa eller så väljer du att visa upp hela härligheten. Själv kan jag med 100% säkerhet garantera att det här är något som ni aldrig kommer att få se Hotspot i! Vad säger ni? Vågar ni visa magen?

Translation: Do you dare to show your tummy?

Din stil nr 12

26631-1748

Så var det återigen dags att samla in bidrag till Din stil (SOLO nr 12). Är du 18 år eller äldre så tycker jag att du ska skicka en högupplöst bild (minst 900 kb) på dig till:
[email protected].

Translation: Send your high res pictures to: [email protected] and maybe you will be published under the "Your style"-section in SOLO

Sno stilen på Aftonbladet

image1746

För ett tag sen gjorde jag en
sno stilen till Aftonbladet. Nu är artikeln publicerad och kan läsas av alla. Gratis Fredagsunderhållning! Enjoy!


Slösa eller Spara

image1745

Jag ger er återigen de hetaste tipsen på de bästa budgetalternativen.

Slösa
Armband:
CC Skyes armband har blivit omåttligt populära
Klänning: Klänning från
Balenciaga
Väska: Fin shopper från Anna Corinna

Spara
Armband:
Mer likt än så här kan det knappast bli. Från Asos
Klänning: Kanske inte riktigt lika fin men betydligt billigare. Från Tosphop
Väska: Återigen är det Asos som har "inspirerats" av någon annans design

Translation: its time to find cheaper alternatives to the expensive designer items. Spend  - Bracelet: Asos, Dress: Topshop, Bag: Asos. Save - Bracelet: CC Skye, Dress: Balenciaga, Bag: Anna Corinna

Dagens (önske)outfit

26631-1745

En underbar höstdag kräver en underbar höstklädsel!

Scarf: Vinrött är fint. Jättefint! Scarfen i den fina färgen kommer från
Preen
Klänning: Varför, varför ska det vara så svårt att hitta en småblommig klänning som inte kostar skjortan?
Kofta: Den grå koftan funkar verkligen till ALLT
Skor: varför fanns det inte ett par pistols i min storlek på Acne-utförsäljningen
Väska: Väska från APC

Translation: A lovely day requires a lovely outfit. Scarf: Preen, Dress: Junya Watanabe, Cardi: Burberry Prorsum, Shoes: Acne, Bag: APC

Höstens hetaste jeansmodeller på Aftonbladet

image1743

Aftonbladet kan man just nu läsa min jeansguide där jag tipsar om de hetaste modellerna och visar vilka kändisar som bär upp dem bäst. Jag ger även konkreta shoppingtips till de bästa jeansköpen.


Model Portfolio - Irina Kulikova

26631-1743
Bilder: Ansiktsbild från Peter Som, Visningsbild från Marc by Marc Jacobs
och Rodarte, bild från portfolio, kampanj för Marc Jacobs Daisy, Kampanj för Jil Sander


Vill du ha koll på kommande stora namn i modellvärlden bör du hålla ett öga på Irina Kulikova. Unga Irina kommer från Ryssland och på modeveckan i NYC för ett halvår sedan (fall 07) blev hon utpekad som en av de 10 hetaste nykomlingarna av coola V Magazine. Marc Jacobs har fallit handlöst för den sköra ryskan och lät henne öppna hans
Marc by Marc Jacobs-visning S/S 08. Hon gick även visningen för huvudlinjen, Marc Jacobs S/S 08. Som om det inte vore nog med det...hon frontar även kampanjen för hans nya parfym Daisy. Eftersom det finns facit på att allt som Marc rör vid blir guld så är förutsättningarna för den här söta flickan strålande. Jessica Stam är en annan modell som har mycket att tacka Marc för...
Listan över alla visningar hon gått under modeveckan i NYC är närmast oräkneliga och hon frontar även Jil Sanders nya kampanj. En stjärna på uppgång med andra ord!

Känns det inte lite omodernt?

26631-1742

Jag läste på
Modette.se om den aktuella kampanjen för Tom Fords nya herrparfym. Naturligtvis var jag tvungen att klicka mig vidare till Tom Fords webbsida för att se vad det hela handlade om. Jag kommer, i motsats till vad ni kanske tror, inte att moralisera över den sexiga (?) kampanjen. Det jag däremot måste kommentera - känns inte hela greppet makalöst omodernt och trött? Att provocera genom sex känns, enligt mig, lika föråldrat och passé som heroinchica modeller. När jag ser det här längtar jag verkligen till den dagen då sex slutar sälja.

PS. Bilderna är fotade av Terry Richardson

Translation: The campaign for Tom Fords new perfume is as unmodern as heroinchic models. Please, let the day come when sex no longer sells.

Dags för chatt

image1740
Idag var det en
fantastiskt rolig chatt med många spännande frågor. Vem bestämmer riktlinjerna för modet? Hur blir man stylist? Med mycket mera... Jag hoppas att jag lyckades besvara dem någorlunda tillfredställande.


Breaking Fashion News - Poor Christopher Kane!

image1739

Christopher Kanes studio i East End, London, har blivit utsatt för inbrott. 23 nyckelplagg ur hans senaste kollektion som skulle visas nästa vecka på Londons modevecka är borta. Tjuven fick även med sig en bärbar laptop som fanns i studion. Brottet upptäcktes av Christopher och hans syster Tammy när de stannade förbi för att hämta upp några saker. Nu jobbar Christopher Kane hårt för att hinna återställa kollektionen som ska visas på måndag klockan 14.30. Själv håller jag tummarna på att Mr Kane hinner få allt i ordning och att tjuven hittas och får sitt rättmätiga straff. Var man konspiratoriskt lagg skulle man kanske hävda att det är någon konkurrent som är ute och saboterar. Är modebranschen verkligen så hård? Andra vassa tungor påstår att det hela endast är ett PR-trick för att piska upp stämningen inför showen.

Translation: Cristopher Kanes East End studio has been burglarized. The thief stole 23 pieces from his new collection that was supposed to be shown at London fashion week on monday. Poor Mr Kane! I hope gets everything ready for the show despite the set back!

Hotspot Fashion School - The excentric Elsa Schiaparelli

image1738


De insatta hävdar att hon har haft större betydelse för den moderna modehistorien än den samtida rivalen Coco Chanel. Elsa Schiaparelli föddes 1890 i Rom men kom längre fram i livet att verka som designer i modets mecka, Paris. Ursprungligen designade hon sportkläder. Det var i och med det att hon designade en mycket uppmärksammad tenniskjol åt den dåtida stjärnan Lili de Alvarez som hon blev ett namn på mångas läppar.
Men det är hennes senare arbete som satt djupast spår i modevärlden. Hon var bland annat först med att använda sig av stoppade axelvaddar och djurmönster. Vackra djurbroscher är ett annat ikoniskt Schiaparelli-signum. Med en förkärlek till allt ovanligt blev hon snabbt känd som en designer med starka surrealistiska inslag. Under en period arbetade hon till och med tillsammans med den samtida surrealistkonstnären Salvador Dalí.

Att äga ett äkta Elsa Schiaparelli-plagg är många modenördars våta dröm och de designers som influerats av hennes jobb är oräkneliga. Senast i raden är Marc Jacobs vars vårvisning 08 hade tydliga surrealistiska referenser.


Dagens (önske)outfit

26631-1738

Åh vad jag är nöjd med den här kombinationen. PRECIS så vill jag se ut hela hösten! Nästan lite inspirerad av den riktiga
dagens outfit... Den mysiga stickade tröjan med fint mönster är helt klart ett nyckelplagg!

Halsband: Jag gillar verkligen mitt nya halsband från Timi. Jag har det i svart, det är även fint i rostrött. Mint & Vintage kommer att få in Timis halsband i dagarna!
Tröja: Tröjan precis som jag vill ha den. Från APC
Parfym: Jag är så nyfiken på Pradas nya parfym! Flaskan är fin!
Stövlar: Jag älskar mina viking-stövlar!
Kjol: Den perfekta svarta kjolen?
Väska: Miu Miu och deras väskor! Försöker de ta livet av mig?

Translation: I love this look! Necklace: Timi, Sweater: APC, Perfume, Prada, Boots: Viking, Skirt: Hamish Morrow, Bag: Miu miu

Hemp

image1736

Min goda vän
Eleonore har vid ett flertal gånger rekommenderat Body Shops handkräm, Hemp hand Protector. Igår införskaffade jag en tub så nu är det upp till bevis. Utlåtande kommer naturligtvis framöver! Jag förväntar mig mirakel!

Lunchmöte

image1735

Jag har vid ett par tillfällen tidigare hjälpt till lite med H&M Magazine (H&Ms globala kundtidning). Idag ska vi träffas några stycken på lunchmöte för att försöka komma på lite roliga ideér till nästa nummer. Hur skoj är inte det?

Tröja: Igår var jag ute och shoppade med Lotta igen för Aftonbladet. Som vanligt kom jag hem med nästan lika mycket saker som Lotta. Bland annat köpte jag ovanstående tröja från Kookai. Gillar att den är stor och rak (boxig, ha ha) i modellen. Gillar även de fina höstfärgerna.
Kjol: H&M
Skor: Acne
Väska: Chloé
Armband: One of a Kind

Translation: Soon Im off to a brainstorm (does anyone ever use that expression anymore?) meeting for H&M Magazine. Sweater: Kookai, Skirt: H&M, Shoes: Acne, Bag: Chloé, Bracelet: One of a Kind

Hot hot hot - Afrique

image1734
Bilder: Diane von Furstenberg, Yigal Azrouël, Oscar de la Renta

Jag har
tidigare nämnt de afrikanska influenserna i modet, inte minst under Stockholms modevecka där bland annat Hope, Carin Wester och Acne visade kollektioner med tydliga kopplingar till den nordafrikanska kulturen och estetiken. Även om startskottet just har gått av för de internationella visningarna så kan man redan nu se samma tydliga referenser även här - tribalmönster, etnoinspirerade smycken och kaftanliknande modeller. Hotspot tycker att det är fint!

Translation: Many designers are obviously inspired by the african culture an esthetics right now.

Dagens (önske)outfit

image1733

Jag vill börja om från början, börja om på nytt. rensa ut min garderob och bara behålla favroiterna och sen köpa nytt i Paris. En fresh start!

Skjorta: Jag vill ha en vit "herrskjorta" som verkligen ser ut som en herrskjorta. Mycket snyggt att ha slappt till ett par smaa jeans. Den här från
Ann Demeulemeester är ett alternativ, men jag är tveksam till den avtagbara kragen... Jag vet att Dries van Noten har en mycket lyckad som finns att köpa på Nitty gritty!
Örhängen: Guldiga. Fina. Topshop.
Sjal: När får jag min Missoni-sjal egentligen?
Väska: Jag skulle aldrig köpa den i rosa men till just den här ensamblen var det fint!
Jeans: Jag gillar dragkedja vid ankeln, det har dessa skinny jeans från Chloé
Skor: De här ytterst lyckade skodonen är från Marc Jacobs

PS. Om ni undrar var jag håller hus så hänger jag numera på Style.com och The Fashionspot för att granska och diskuttera de senaste visningarna från NYC

Translation: I want a fresh start. Clean out my closet and buy everything new in Paris... Shirt: Ann Demeulemeester, Earrings: Topshop, scarf: Missoni, Bag: Miu miu, Jeans: Chloé, Shoes: Marc Jacobs

Utsläppt

image1733

Oj, utsläppt! Vi får se hur lång tid det tar innan det åker upp i den sedvanliga knuten. Nu ska jag snart möta en vän för frukost.

Kofta: BACK
T-Shirt: Hope
Kjol: H&M
Stövlar: Viking Fox
Väska: Chloé
Halsband: Timi
Armband: One of a Kind

Translation: I usually never let my hair down... Cardigan: BACK, T-Shirt: Hope, Skirt: H&M, Rubber boots: Viking, Bag: Chloé, Necklace: Timi, Bracelet: One of a Kind

Jobb, jobb, jobb!

26631-1732

Idag var det dags för
Aftonbladet-plåtningen som jag letade modeller till för ett tag sen. Sanne och Sam agerade verkligen som fullblodsproffs och jobbet blev klart i ett kick! Det var första gången jag stylade en kille vilket var skoj men annorlunda. Resultatet kommer ni troligtvis att se redan på fredag!

Translation: Today I worked for Aftonbladet!

Agent Provocateur kommer till stan

image1730

Det har länge gått envisa rykten om att
Agent Provocateur ska öppna en butik i Sverige och nu är det alltså äntligen dags. I J Lindebergs gamla lokaler vid Birger Jarlspassagen (Birger Jarlsgatan) kommer underklädesbutiken att etablera sig. Det ska bli minst sagt intressant att se hur det går för dem att sälja de minst sagt vågade underkläderna i Sverige. Skoj är det iallafall, även om jag tvivlar på att jag kommer att bli någon stamkund.

Translation: Agent Provocateur is launching a new store in Stockholm!

I love Paris

26631-1731

Så var det bokat. Långhelg i Paris! Det kommer att bli magiskt! Självklart kommer jag att raportera från resan här på bloggen! 4 oktober bär det av!

Translation: I just made reservations for a weekend in Paris, 4-7 October. Lovely!

Pressvisning Louis Vuitton

26631-1728

På vägen hem från studion i fredags stannade jag förbi på
Louis Vuittons pressvisning. De trevliga tjejerna på RMPR var rara och berättade om nyheterna som kommer inför julen. Mahina är Louis Vuittons nya "it-bag", om man nu fortfarande kan tala om sådana, och kommer troligtvis att inom snar framtid hänga på en och annan känd axel. I övrigt fick jag se den nya cruise-kollektionen och nyheter i form av nya spännen och nya tyger. Jag fick mig även en kort historialektion kring modehusets legendariska mönster. Ytterst intressant och trevligt!

Translation: After the studio last friday I visited a press event för Louis Vuitton. Interesting and fun!

Ny plåtning

image1727

I eftermiddag ska jag iväg till Aftonbladet för en plåtning. Det ska bli skoj!

Kofta: Whyred
Jeans: Acne
T-Shirt: Hope
Skor: Acne
Halsband: Venus-halsband från
Timi
Väska: Chloé
Armband: One of a Kind

Translation: Today - photoshoot for Aftonbladet. Cardi: Whyred, Jeans: Acne, T-Shirt: Hope, Shoes: Acne, Necklace: Timi, Bag: Chloe

Hotspot Top 10 - De dikterar trenderna!

image1726

Naturligtvis är det en rad olika faktorer som påverkar modeklimatet och trendvindarna men det finns onekligen några modehus som bevakas extra hårt av världens moderedaktörer nu under NYC fashionweek och kommande modeveckor. Hotspot presenterar de 10 företag som av en eller annan anledning har mest inflytande just nu!

1. Balenciaga - Nicolas Ghesquière har hamnat i en unik position i modevärlden. Balenciagas kollektioner är onekligen den som väcker störst nyfikenhet och frammanar mest förväntan hos alla modeentusiaster världen över. Det var ett genidrag att rota i Balenciagas arkiv för att återuppliva och modernisera Cristobals signifikanta designdrag för kommande säsong byta inriktning helt och visa framtidssoldater. Den senaste kollektionen hade starka etniska referenser - vad kan vi vänta oss härnäst?

2. Prada - Miuccia Prada kommer säkerligen att gå till historien som ett av de viktigaste namnen i modern modehistoria. Med en unik förmåga att ständigt förnya sin design, utan att svika eller rucka på Pradas inarbetade och välbekanta känsla, ligger hon ständigt i framkant och är odiskutabelt en av de mest tongivande personerna inom industrin just nu. Även systerbolaget Miu Miu skördar framgångar utan dess like!

3. Marc Jacobs - Modevärldens darling nummer ett. Han lyckas på ett mirakulöst sätt att vara nästan vulgärt kommersiell samtidigt som han behåller omåttligt med cred hos de svårflörtade modemakthavarna, något som i de flesta fall anses vara närmast omöjligt. Var ska det sluta? Marc Jacobs for President?

4. Marni - Ständigt trogen sina ideal och sina värderingar, Consuela Castiglioni vägrar att rubba på sin övertygelse. Beslut som att inte vidaretillverka storsäljare säsong efter säsong skapar lojala fans som känner en stark tillit till varumärket. Detta i kombination med en vinnande design gör Marni till ett av de intressantaste modehusen just nu.

5. Chloé - Ett insomnat modehus som fick en ny chans. Ständigt på jakt efter de bästa designbegåvningarna. Det började med Stella McCartney för att sedan gå vidare till Phoebe Philo och nu senaste tillskottet, vår alldeles egna svensk, Paolo Melim Andersson. En strategi som fungerat synnerligen väl på en marknad där konstant förändring är ett krav för att hålla sig på banan.

6. Proenza Schouler - Designparet som just nu tar världen med storm! Deras kollektioner blir bara bättre och bättre och deras senaste kollektion (S/S 08) är närmast att betrakta som ett mästerverk. De har alltid en röd tråd där elegans, finess och utförande är tre viktiga hörnstenar.

7. Christopher Kane - Han kom från "ingenstans" och blev omedelbart den mest omtalade nykomlingen världen över. Det finns inte en modetidning av dignitet som inte exponerat hans neonfärgade kroppsfodral. Hans välarbetade sammetsklänningar är redan legendariska. Alla håller vi andan i väntan på att se vad han kan komma att hitta på härnäst!

8. Burberry Prorsum - Christopher Bailey lyckades med det omöjliga att vända ett skamfilat och trött Burberry till att bli ett av de mest tonsättande företagen i branschen. Att han är en ovanlig begåvning råder det ingen tvekan om. Tom Ford, som är en gammal arbetsgivare, finner inte nog med lovord när han talar om den unga talangen.

9. Alexander McQueen - Han började som smal avante-garde-designer, med plagg som närmast hörde hemma i en konsthall. Genom åren har han dock sällat sig något mer till mittfåran, men det utan att tappa trovärdighet. Han lyckas på något oförståeligt sätt att balansera mellan att vara svår och smal och samtidigt en viktig trendspridare till den bredare massan.

10. Dries van Noten - Så här fungerar det. Dries van Noten är kanske inte en av de största och av den anledningen kanske inte heller en av de som sätter de direkta trenderna. Men... branschen älskar Dries och det är inget som man kan blunda för. I långa ledet blir han därför en av de som avgör vad folk kommer att ha på sig. Vare sig han vill det eller inte.

  

Bubblare: Än så länge är de för små men de har alla potential att bli tonsättande på världens modemarknad: Gareth Pugh - än så länge alldelles för avante-garde för att kunna spela i högsta division men han har talang. Rick Owens - lovordad av många tunga namn. Giles Deacon - allt går som på räls för Giles, fortsätter det i den här takten kan han bli en av de stora spelarna.


Dagens (önske)outfit

image1725

Väder som dessa kräver en mysig klädsel!

Kofta: Helt underbar kofta från
Balenciaga, med andra ord bortom allt hopp om att komma i ens ägo...
Armband: Jag använder mitt One of Kind-armband varje dag. Funderar på att införskaffa ett svart också...
Tights: Egentligen skulle jag nog välja strumpbyxor men eftersom det är höga stövlar till så funkar tights lika bra
Stövlar: Mycket fina från Loeffler Randall
Väska: Som en pensionärsväska ungefär, fast 15 ggr så dyr. Jag finner den tilltalande!

Translation: Its raining cats and dogs which requires a cosy outfit. Cardi: balenciaga, bracelet: One of a Kind, Tights. H&M, Boots: Loeffler Randall, Bag: 3.1 Philip Lim

En blommig klänning

image1724

Jag har velat ha
en blommig klänning i evigheters evighet, men jag tycks aldrig hitta rätt. Antingen är det fel på printet, eller så är det fel på materialet, eller så är det fel på modellen... I torsdags när jag shoppade med Lotta för Aftonbladet så blev det inte bara hon som därifrån med något nytt. Jag hittade ovanstående klänning på Warehouse. Jag gillar den men vet inte om det är den perfekta blommiga klänningen... Sen var den förvånansvärt dyr så jag är inte helt övertygad om att det är något att behålla. Vad som talar till dess fördel är att den sitter bra och har mycket tilltalande färger. Svårt sa räven!

Translation: Ive been looking for a dress with a flower pattern for ages. I found this one at Warehouse the other day but Im not sure its THE one.

Sverige - Danmark - Slaget om modesundet!

image1723


Det ska tydligen vara
någon match mellan Sverige och Danmark... Själv har jag låtit Sverige gå en mode-match mot Danmark. Vem som vinner slaget om modesundet är det ni som avgör. In och rösta på Aftonbladet.


Helt slut!

image1722

Ja nu lägger jag officiellt ner för den här veckan. Okej, jag måste jobba lite på söndag och jag kommer förstås att blogga, men annars....

Kavaj: Acne
T-shirt: Marc Jacobs
Jeans: Acne
Skor: Acne
Halsband: Gammal amulett och murano-hjärta på silverkedja

PS. Det var helt omöjligt att få en vettig bild idag. Antingen var det fel ljuset eller posen. Till slut gav jag helt enkelt upp hoppet om en bra bild...

Translation: Im done for this week. Im exhausted! Jacket: Acne, T-Shirt: Marc Jacobs, Jeans: Acne, Shoes: Acne, Necklace: Old charms on a silver chain.

Dagens plåtning

image1721

Dagens plåtning flöt på bra och det känns som om jag kommer att bli mycket nöjd över slutresultatet som ni kommer att kunna se i Solo nr 12. Jag var tvungen att fota vår snygga modell Agnes när hon hade sina civila kläder på sig. Snygg duffel och snygg knut, eller snyggt allt. Så snygg!

Jag plåtade även ny Byline till Solo som jag hoppas blir bättre än den förra! Om fotograf-Niklas är snäll kanske jag får använda den till bloggen så jag får en uppdaterad bild med min nya frisyr.

Dagens (önske)outfit

26631-1719

Puh, nu var jag tillbaka efter 4 timmar powershopping tillsammans med Lotta för Aftonbladet. Jag hade helt förträngt att jag själv skulle vara tvungen att vara med på bild, hade jag tänkt på det hade jag haft på mig ovanstående (I wish).

Väska: Även om Miu miu gör favoritväskorna just nu så är Chloé inte helt pjåkiga de heller.
Maggie är ett bra namn på en väska.
Topp: Härligt mönster som man inte riktigt kan placera i ett fack. I love Marni!
Örhänge: Erichson Beamon gör många fina saker!
Nagellack: Tugummi-rosa lack från Essie
Kjol: Åh snygg kjol från Acne! Gillar sömmarna!
Skor: Kanske inte världens bästa shoppingskor men coooola. Balenciaga.

Translation: Bag: Chloé, Top: Marni, Earring: Erichson Beamon, Nails: Essie, Skirt: Acne, Shoes: Balenciaga.

SOLO Jubileumsnummer

26631-1718


Idag landade nya numret av SOLO i min brevlåda. SOLO firar 10 år och det gör de med besked. Vilket bra nummer!  Modedelen är fullspäckad med superfina och intressanta jobb. Favoriten är ett inspirationsjobb, Real Doll, stylat av Catherine Ekström. Men ni får heller inte missa
Linns shoppingfavoriter, jag är så imponerad av hur hon får ihop alla dessa sidor så bra. 

Själv har jag bidragit med följande:
- Höstens hetaste accentfärger och hur du använder dig av dem.
- Modeskolan, där jag och Elin har benat ut begreppen Haute Couture och Pret-a-Porter.
- Månadens "Din stil" med ett gäng sköna tjejer

Tidningen borde komma i butik på tisdag så köp vetja!

Shop the day away

image1716

Klockan 11.00 är det
chatt! I eftermiddag ska jag göra en rolig sak. På Aftonbladets viktklubb har de följt en tjej som heter Lotta som har haft som mål att gå ner 1 storlek. Nu har hon lyckats och i och med det får hon 5000 kr att shoppa för. Jag kommer att agera shoppingpartner! Hur skoj som helst.

Klänning: Malene Birger
Scarf: Från St:Petersburg
Skor: Acne
Väska: Chloé
Armband: One of a Kind

Make-up Match - Alexander McQueen

image1715

Kanske inte en vardagsmake-up men för den modiga kan det vara något att satsa på kvällstid. Alexander vet hur man skapar dramatik!

Som vanligt utgår vi från grunden. Hitta en ljus bas som ger ett täckande men naturligt resultatet (
i.d. bareMinerals Loose Foundations, färgen fair). Fokuset ligger onekligen på ögonen så här kan du lägga lite extra tid och energi. Svart kajal, penna är att föredra framför pensel, runt hela ögat ( FACE Eye Pencil, färg black). Smeta inte ut kajalen utan låt den vara skarp men raka kanter. Urban Decay har fantastiska färger på deras ögonskuggor som innehåller ovanligt mycket pigment (Urban Decay, Deluxe Eye Shadow, färgen Peace). Här är det ögonskugga upp till ögonbrynen som gäller! Brynen ska vara svarta och bäst blir det om du hittar en svart ögonbrynspenna (Talika, Eyebrow pencil, färg black). Som pricken på i:et, svart mascara (Bloom Mascara, färg black).
Läpparna ska vara så ljusa som möjligt. Ett bra trix är att grunda med flytande foundation innan du lägger på läppstift (Nars Lipstick, färg Rain). Avslutningsvis, lägg sparsamt med rouge (Paul & Joe Facecolor, Färg Amarante) i en kall färg, gärna lila/brun på kinderna. Klart!

Acne på Net-a-porter

26631-1716

Varje onsdag laddar
Net-a-porter upp med nyheter. Så någon gång under onsdagen besöker jag alltid den fashionabla webbshoppen för att se vad som kommit in, en rutin som jag mer eller mindre har kommit att ställa klockan efter. Idag upptäckte jag att de valt att välkomna Acne i sortimentet. Ovan ser ni fina Lena!

Strukturera garderoben inför den nya säsongen

image1713


Jag har även börjat skriva artiklar för
Aftonbladets betaltjänst PLUS så om ni är medlemmar så kan ni logga in och läsa min senaste artikel där jag ger de bästa tipsen på hur man genom enkla medel kan uppdaterar sin garderob. Är du inte medlem så är det lätt fixat för en billig peng.

Läs mer

Dagens (önske)outfit

26631-1712

Vinrött= fint, quiltade jackor= fint, sammet=på tapeten, peacemärken=på tapeten. Med andra ord en ovanligt het önskeoutfit,.

Örhängen: Själv skulle jag nog inte köpa ett par peaceörhängen men jag tänkte att det kunde vara ett bra tips. Från
Asos.
Klänning: Den här klänningen fast i svart hade Sofi på sig häromdagen. Hon var grymt snygg!
Jacka: Quiltad jacka från Ciel
Skor: Så fint som det kan blir. Dries van Noten
Väska: Jag har varit kär i Sonia Rykiels sammetsväskor ända sen den första brun/svarta-varianten lanserades... Den lila/svarta är precis hur fin som helst, och den hade varit min om det inte hade varit för de tunna silvertrådarna...
 
Translation: a very hot "I wish outfit". Earrings: Asos, Dress: Acne, Jacket: Ciel, Shoes: Dries van Noten, Bag Sonia Rykiel

Hitta stilen - Art Deco Delicate

26631-1711


Är det någon som missat att jag är helt insnöad på den vackra och delikata Art Deco-stilen?

Klänning: Marc Jacobs visade tydliga referenser till
Art Deco-eran i han f/w 07 kollektion
Parfym: Lanvins legendariska parfym Arpege är en klassisker som av många känns igen på den utpräglade Art Deco-flaskan
Scarf: Hermes
Örhängen: Smycken i Art deco-stil är vad jag åtrår hetast just nu! Dessa är från Ben Amun
Hatt: Den lilla flapper hatten är signifikant för Art Deco-modet. Miu miu har en bedårande
Skor: Tvåfärgade Mary Janes från Marc Jacobs

En underbar morgon

26631-1711

Idag kommer att bli en bra dag, sånt känner man på sig. Först ska jag komplettera saker till mina plåtningar och sen ska jag träffa min kära vän
Eleonore för pressvisning på Åhléns och sen lunch. Bra dag!

Kavaj: Acne (Kan vara världens bästa köp!)
Skjorta: Miu Miu (Boyfriend shirt, i ordets rätta bemärkelse)
Jeans: Acne
Skor: Acne
Halsbandsklocka: Marc by Marc Jacobs
Armband: One of Kind

PS. Jag gillar mitt nya hår!

Translation: A wonderful morning that definitely will be followed by a great day! Jacket: Acne, Shirt: Miu miu, jeans: Acne, Shoes: Acne, Marc by marc Jacobs, Armband: One of a Kind

Hot hot hot - Täckjackan

image1709
Övre raden: Binetti, Burberry Prorsum, Tory Burch
Nedre raden: Dries van Noten, Just Cavalli, BCBG Max Azria

Jag har vid ett flertal tillfällen utnämnt täckjackan till höstens/vinterns hetaste jacka. Förträng dock alla minnen av barndomens täckjacka. Hösten 2007 ska täckjackan vara sofistikerat quiltad och med ett feminint snitt. Burberry Prorsum gör det bäst men ett tips för dig som är ute efter ett fint budgetalternativ - håll ögonen på Vero Moda som har en fantastisk kornblå sak i höstsortimentet.

Working Girls

26631-1708

9 presskontor avklarade. Jag har hittat nästan allt jag behöver men det blir nog till att komplettera imorgon.
Linn länsade som vanligt alla presskontor på allt de hade men så är det är man ska fylla 8 plocksidor...

Plocka med Linn

image1707

Idag är det stor plockdag! Ska hitta kläder till stor plåtning för SOLO och även till
plåtningen för Aftonbladet. Det blir nog en lång dag så det är tur att jag har trevligt sällskap i form av Linn med mig.

Tröja: Boyfriend sweater som verkligen är en boyfriend sweater. Filippa K.
Kjol: Den gamla H&M-klassiskern
Skor: Converse (hade hellre haft mina Acne men de är bara att glömma när man ska gå i 9 timmar.
Armband: One of s Kind, A.V Max
Dra-maten: Åhléns

Translation: Visiting showrooms to find clothes for Solo shoot and also a shoot for Aftonbladet. Sweater: Filippa K, Skirt: H&M, Shoes: Converse, Bracelet: One of a kind and AV Max, Bag (?) Åhléns

Back to black

image1706

Ja, det är kanske inte svart men det är iallafall mörkt! Jag ville ha förändring och det fick jag. Spikrakt och mörkt med lång lugg. Självklart kan jag inte låta håret vara mer än 2 timmar innan jag måste sätta upp det. Det känns ovant men ändå fint.

Translation: Im back from the hair dresser. The hair is dark and straight with a bang. Different but I like it!

Vill du vara modell?

image1705

Jag söker två modeller till ett jobb som jag ska göra för Aftonbladet. Jag söker en tjej och en kille som är över 18 år. Jag kommer att styla er i 3 olika outfits för plåtning (troligtvis måndagen 10/9). Låter det intressant så maila gärna till mig så snart som möjligt.

Mail:
[email protected]

PS. Tusen tack för alla intresseanmälningar. Det har kommit in mer än vad jag behöver så tack så hemskt mycket. Nu tror jag dock att jag kommer att kunna hitta de jag söker!

Dagens (önske)outfit

image1704

Snart ska jag iväg och klippa mig. Jag har inte den blekaste aning om vad som kommer att bli resultatet men det ska iallafall bli skönt att få bort min sunkiga utväxt.

Väska:
Liten väska med långt axelband från Accessorize. Det är det långa axelbandet som jag är ute efter.
Kofta: Den fina koftan från 3.1 Philip Lim har varit med förut.
Ring: Om du är på jakt efter stora ringar så är Accessorize ett bra tips!
Skor: Vinröda sammetsskor är fiiint!
Skipants: Japp de ska vara under foten och sen ner i pumpsen!

Translation: I would like to wear: Bag: Accessorize, Cardi: 3.1 Philip Lim, Ring: Accessorize, Shoes: Louboutin, Skipants: H&M

Hotspot i etern

image1703

Missade ni när jag briljerade på Morgonpasset i P3 så kan ni lyssna på programmet
här.


Radio + klippning

image1702

Nu bär det snart av till Sveriges Radio! I eftermiddag ska jag äntligen till frisören!

Klänning: Topshop
Farfarströja: HunkyDory
Knästrumpor: APC
Skor: Filippa K
Väska: Chloé
Strumpbyxor: Lindex
Armband: One of a Kind

Translation: Im off to the Radio, wearing: Dress: Topshop, Top: HunkyDory, Socks: APC, Tights: Lindex, Shoes: Filippa K, BAg: Chloé, Bracelet: One of a Kind


Mitt liv som modebloggare

image1701


Imorgon ska jag vara med på
Morgonpasset i P3 för att prata om modebloggande. Det ska bli skoj men man är ju onekligen lite nervig så här dagen innan. Om jag inte minns helt fel så släpps jag ut i etern någon gång runt 08.30.

Translation: Tomorrow I will be a guest on the daily morningshow, Morgonpasset i P3, on the radio.

The revival of the Dittos

image1701
Bild: Orginalkampanj från 70-talet

Dittos, jeansmärket från Californien som hade ikonstatus på 70-talet är tillbaka. Back in the days gjorde sig Ditto ett namn mycket på grund av den fantastiska passformen på jeansen. Jeansen kunde ge "vem som helst" den "perfekta" rumpan. Alla ville ha Dittosjeans och så lär det åter bli nu när de relanseras. Så vitt jag vet kommer de inte att säljas i Sverige men beger man sig till London finns de att köpa på bland annat Harvey Nichols.

PS. Skindeep i Stockholm och SODA i Halmstad kommer att få in kultjeansen våren 2008

Translation: The iconic jeans brand från the 70´s, Dittos, is relaunched. Available at Harvey Nichols.

Ut på landet

image1699

Hösten när den är som bäst. Jag flyr stan för långpromenader vid havet (om man nu kan kalla Östersjön för havet?) och mängder av mammas mat.

Kappa: Prada
Blus: Cacharel
Jeans: Acne
Väska: Prada
Skor: converse
Sjal: Från St:Petersburg

Translation: Im leaving the city! Coat: Prada, Blouse: Cacharel, Jeans: Acne, Bag: Prada, Shoes: Converse, Scarf: From St:Petersburg