header to adsDesigner Alphabet - R-T

Designer Alphabet - R-T
Det var ett tag sen
sist...nu är det dags att gå vidare.

R – Rick Owens: Rick Owens började sin karriär som något av en ”indie-designer”, snart upptäcktes han av den coola klicken i Hollywood och 2003 hade han sin första visning i Paris... Utöver det rosade märket i eget namn är han även kreativt ansvarig för den anrika pälstillverkaren Revillon, två arbeten som kontrasterar varandra då han i sin egna linje ofta håller ett väldigt strikt formspråk. Hans design får ofta stämpeln ”goth” även om det är något som Rick själv inte riktigt känns vid. Han föredrar att kalla sin design ” “drama queen, though not in an obvious way”. Ricks vårvisning var något av en Hotspot-favorit!
S – Sophia Kokosalaki: Sophia med sina grekiska rötter är för tillfället aktuell som det legendariska modehuset Vionnets nya kreativa ledare, en ”match made in heaven” som man brukar säga. Sophias design inspireras ofta av det grekiska med vackra och spröda draperingar, precis som Vionnets  design innan modehusets sista kollektion 1939. Återupplivandet av Vionnet är en av de största modenyheterna under 2006. Som bekant är även Sophias vårvisning i sitt egna namn en solkklar favorit!
T – Thierry Mugler: Thierry är född 1948 i Strasbourg. Thierry började sin karriär som butiksdekoratör och under tiden arbetade han upp ett namn och kännedom i branschen. 1974 startade han ett eget klädmärke, Thierrys design fick mycket uppmärksamhet då den var mycket unik med starka kantiga drag som signifikant för formen. Breda axlar, smala midjor och enfärgat gjorde Muglers design till en succé i nästan 20 år men hans stil överlevde inte 1990-talet och 2003 var man tvungen att lägga ner couture-linjen. Företag lever idag vidare på att i stor utsträckning sälja parfymer. Hittar du däremot ett äkta vintage Thierry Mugler plagg på Ebay bör du slå till för hans orginalplagg står högt i kurs.

Kommentarer
Postat av: Eleonore

Precis det gillar jag med Kokosalaki, det är välarbetat utan att bli för mycket.

Postat av: Hanna

åh! sophia kokosolaki! helt underbara draperade klänningar!

2006-12-15 @ 09:30:47
URL: http://lilyrose.webblogg.se
Postat av: Anna Krimskrams

Åh, jag gillar verkligen Thierry Mugler. Som vanligt, mycket bra inlägg! :)

2006-12-15 @ 10:04:52
URL: http://krimskrams.webblogg.se/
Postat av: Ida

Älskar Thierry Muglers parfym Angel!
Tack för trevlig R-S-T information :)

2006-12-15 @ 10:45:07
URL: http://graceful.blogg.se
Postat av: hotspot

Eleonore: Ja, det är verkligen så vackert att man nästan börjar gråta :)
Hanna: Me agree!
Anna Krims: Tack tack tack! Thierry börjar kännas lite fräscht igen, jag håller med :)
Ida: Kan tyvärr inget om Angel men tack för komplimang :)

2006-12-15 @ 12:27:14
URL: http://www.hotspot.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links