header to adsDesigner Alphabet - O-Q


Hotspot Designer Alphabet - O-Q
Så går vi vidare i alfabetet...

O – Oscar de la Renta:
Oscar de la Renta föddes 1932 på Dominikanska Republiken. Vid 18 års ålder flyttade han till Spanien där han gick på en konstskola i Madrid. Det tog inte lång tid innan Oscar bytte fokus från konst till mode. Den ovanligt begåvade Oscar fick snabbt anställning av Spaniens mest berömda modehus Balenciaga. Efter en tid på Balenciaga gick han vidare till att arbeta för legendariska Lanvin i Paris. Oscar har med andra ord en gedigen bakgrund i modevärlden och det råder ingen tvekan om att han är en av de bästa klänningsmakarna i världen.
P - Phoebe Philo: 2001 tillkännagav Stella McCartney att hon skulle hoppa av uppdraget som Chloés chefsdesigner. Efter henne tillträdde 27-åriga Phoebe Philo. Den nya rekryteringen var något av en skräll i modevärldendå Phoebe var ett relativt okänt namn. Phoebe hade lite erfarenhet av modebranschen med endast en utbildning på Central St Martin och fyra år under Stellas ledning på Chloé i bagaget. Men alla som till en början var kritiska till Phoebe ändrade snabbt inställning när hon på bara ett par år vände ett slumrande modehus till att bli det trendigaste och hetaste på marknaden!
Q – Alexander McQueen: Alexander McQueen startade sin karriär genom att tillverka klänningar åt hans 3 systrar. Redan vid ung ålder var han övertygad om att det var just modedesigner han skulle bli! Blott 16 år gammal fick han praktik hos skräddaren Anderson and Shepherd på Savile Row. Som många andra har även Alexander gått på central St Martin och efter skoltiden fick han anställning på Givenchy. Idag har Alexander som bekant ett hyllat märke under eget namn.

Kommentarer
Postat av: Naomi

Superbra. :)

2006-12-04 @ 10:25:27
Postat av: Anonym

Roligt att läsa om designers liv också, så man vet vilka det är som gör de vackra kreationerna..! Inte bara ett namn, utan en människa som levt sitt eget liv innan karriären!

2006-12-04 @ 10:38:02
Postat av: Mia

Oscar de la Renta var min stora idol när jag var liten:-)

Postat av: hotspot

Naomi: Tack!
Anonym: Jag tycker själv att det är vansinnigt roligt och spännande att veta lite mer "bakom" kulisserna så jag blir väldigt glad när andra delar mitt intresse :)
Mia: Ha ha ha, ja han är fortfarande en av de bästa enligt mig!

2006-12-04 @ 11:53:37
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: sofia

trevlig läsning!

2006-12-04 @ 14:15:02
URL: http://sofiasofia.blogg.se
Postat av: hotspot

sofia: vad roligt att du tycker det :)

2006-12-04 @ 14:50:59
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Karin

"...genom att tillverka klänningar åt SINA 3 systrar"... FÖRLÅT!! =)

2006-12-04 @ 23:21:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links