header to adsBarnsligt!?!


Jag är förvånad över att så många modehus just nu går in så hårt för att attrahera och locka de unga. I kristider borde det väl vara säkrare att investera i en etablerad och ekonomiskt stabilare målgrupp?
I Milano  är det värre än någonsin. Den intellektuella modenivån är till och med lägre än vad den brukar vara och då är vi ändå vana vid en hel del bling-bling, grafittitexter och djurmönster från Italien.

Kommentarer
Postat av: Lissie

Som vanligt kan man räkna med dig när det kommer till blixtsnabba och klockrena analyser.

2009-09-25 @ 11:55:29
Postat av: Caroline

Detta känns bara vulgärt "i've just been touched by Cavalli" på en "klänning" som ser söndertrasad ut - är det bara jag som får otäcka vibbar här? Och stora blaffiga ord tryckta på t-shirts?? Har vi inte just lämnat detta bakom oss. Jag är inte färdig med kavajen ännu, det är ett som är säkert.

2009-09-25 @ 12:08:30
Postat av: shirin

oj, det känns mer som kläder åt en Barbie-docka än för riktiga människor...

Postat av: B

äh, lägg ner Italien-hatet. Man màste ocksà fà ha lite roligt med mode. Allt behöver inte ha en psedo-intellektuell aura över sig. Mode är inte pà allvar, det är bara pà skoj. Det finns massor av riktiga grejer ute i världen som är värda att ta pà allvar, man màste ha lite distans och inte dra pà den pretantiösa masken och "förfäras" över vulgära kläder.

2009-09-25 @ 15:44:22
Postat av: hotspot

B: Så en mångmiljardindustri som sysselsätter miljontals med människor är bara "på skoj". Självklart ska man kunna ha kul med mode men mode är inte bara trams och skoj! Mode är politik, kulturbärande och business - tror man något annat är man naiv och oinsatt! Jag är för en arena med många olika stilar och strömningar, sen har jag vissa personliga preferenser som jag ibland låter skina igenom på bloggen då det är min privata kanal. Det säger dock en del om vår samtid om majoriteten av modehus helt plötsligt börjar göra kläder som ser ut att vara för barn/barbiedockor. Förfäras tror jag inte att vi behöver göra (än) men enligt mig är det värt att reflektera över.

2009-09-25 @ 16:05:55
URL: http://hotspot.webblogg.se/
Postat av: L

Ha ha, du är så grym Hotspot. Du har alltid kloka svar på tal!

2009-09-25 @ 16:09:45
Postat av: Bella

Wow, du imponerar mig mer och mer...Skulle vara intressant om du tog steget längre och började analysera modevärlden, modebranschen och hur kläderna vi bär speglar samtiden...Varför gör modeskaparna så barnsliga kläder då "vi" alla vet att målgruppen inte är den unga tjejen? Vem försöker de attrahera? Vill den ekonomiskt stabilare målgruppen se ut som en barnslig Barbie?;)

Eller är modehusen ute på hal is?

Postat av: Sakura

Jag tänkte precis som i inlägget innan, är det inte snarare så att yngre vill se äldre ut och vice versa? Finns ju hur många skitcoola 13 åriga tjejer som helst som bloggar och ser ut att komma direkt från Paris, samtidigt som äldre kvinnor är desperata efter att se unga ut. Dvs, de är ju ekonomiskt stabila och attraheras av att se yngre ut....

2009-09-25 @ 17:20:45
Postat av: hotspot

Sakura: Du kan ha rätt! Jag undrar dock om modehusen tänker så långt... Många är ju öppna med att de försöker attrahera en ung målgrupp. Till exempel Emanuel Ungaro som anställer Lindsay Lohan för att attrahera en yngre målgrupp.

2009-09-25 @ 17:22:58
URL: http://hotspot.webblogg.se/
Postat av: Vic

Tack! Tack för att du ger modebranschen ett större djup. Skrev om det idag. Smått trött på klädesplaggspresentation som förekommer hos flertalet modebloggare. Vi har ögon. Vi kan se. Vi är inte bakom flötet bara för att vi andra inte kan allt om mode. Ge oss det saftiga, det vi kanske inte reflekterar över själva. Det är det intressanta. Bara en liten inflikning sådär. Grattis i efterskott!

2009-09-25 @ 18:19:01
URL: http://victoronia.blogg.se/
Postat av: Beth

ÄLSKAR det.

2009-09-25 @ 19:13:17
URL: http://bethsblogg.se
Postat av: Darling

är det inte så att det här är modevärldens desperata skrik efter hetskonsumtionen som varit, och vilken målgrupp är det som konsumerat mest ...

2009-09-25 @ 21:51:30
URL: http://killmydarlings.blogspot.com
Postat av: a lovely borderline

klockren iakttagelse!

2009-09-26 @ 00:28:28
URL: http://carolinalj.blogspot.com
Postat av: B

Det är klart att en industri kan omsätta miljarder men ändà bara vara pà skoj. Màste man intellektualisera Disney bara för att de tjänar pengar? Paris Hilton? Jag menade inte att mode var onödigt, men det finns en del modebloggerskor och modejournalister som desperat försöker hävda att det är nàgot mer än att egentligen bara vara snygg och ha roligt med kläder. Och det är ok sà, det behöver inte vara mer än roligt för motiveras.

2009-09-26 @ 09:56:18
Postat av: hotspot

B: För vissa är mode bara något lustfyllt och roligt, vilket precis som du skriver är helt ok. Men, mode kan även ses ur ett större perspektiv och ja, i det större perspektivet kan man även placera Disney och Paris Hilton . Vad vi har för värderingar, hur vi väljer att leva och hur vår tid kommer att tolkas i framtiden beror till stor del på hur vi väljer att klä oss, vad vi väljer att titta på och vilka personer som vi valt att ge medialt utrymme.

Mode kan absolut bara vara yta, skoj och shopping men det här inte rätt modeblogg att följa om det är det enda man vill ha. Jag gillar det enkla och lustfyllda med mode men fascineras även av hur det kan placeras i ett större perspektiv. Allt kan placeras i ett större perspektiv om det så är humanistiskt, kulturellt, naturvetenskapligt. Det är i en kontext som saker får en mening och betydelse och blir mer än bara en tröja

2009-09-26 @ 10:22:10
URL: http://hotspot.webblogg.se/
Postat av: L

Hotspot jag tror tyvärr att det är hopplöst att försöka få B att förstå. Vissa har helt enkelt inte förmåga nog att kunna se saker ur ett större perspektiv. Jag säger dock Hurra Hotspot för att du gör saker så tydliga så att ( iallafall nästan) vem som helst kan förstå!

2009-09-26 @ 10:29:16
Postat av: patio furniture

Just when you haven't eaten at the cafe throughout Paris, it won't mean an individual haven't seen these vibrant and often foldable French cafe chairs and dining tables. The thing is: You can discover your unique set as well especially online from areas like TK Selections and Set.

2011-08-18 @ 12:20:14
URL: http://www.rattanfurnitureschina.com
Postat av: Cheap Tory Burch Boot

Very, very cool site site! I am loving it!! Will come back again - taking you feeds also, Thanks.

Postat av: Jordan High Heels

Bread is the employees of life.

2011-11-25 @ 02:27:53
URL: http://www.nikehighheelswm.com/
Postat av: Moncler Pas Cher

La doudoune Moncler sont gilets coupe-vent et résistant à l'eau consomment que l'essentiel n'ont pas l'intérieur de l'isolation

2011-12-02 @ 10:16:45
URL: http://www.moncler-paschere.net
Postat av: canada goose jakke

British Columbia, på vestkysten af ​​Canada er hurtigt ved at blive en af ​​de hurtigst voksende turisme hotspots i Nordamerika

2011-12-02 @ 10:17:32
URL: http://www.canadagoosejakke-dk.net
Postat av: Coach Outlet Store Online

This is a very good idea! Just want to say thank you for the information, you have to share Coach Outlet Store Online

. Just continue to write such a position. I will be your faithful reader. Thank you again.

2011-12-08 @ 04:11:26
URL: http://www.mycoachoutletstoreonline.com
Postat av: Coach Factory Online

Great Coach Factory Online. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends!

2011-12-12 @ 09:47:01
URL: http://www.coachsfactoryonlines.net
Postat av: Coach Factory Outlet

It's good to see this information in your post

2011-12-16 @ 02:16:46
URL: http://buycoachfactoryoutletsz.com
Postat av: Coach outlet store online

Leading American designer and maker of luxury lifestyle handbags and accessories.Large market in Europe and Canada,UK,USA etc.Welcom to Order!

2011-12-17 @ 03:33:56
URL: http://www.coachestoutlet.org
Postat av: coach outlet store

In my experience, most people adore Coach Outlet Store or they hate it, there's not much of an in-between. And that's true of most lines that really go for it when it comes to having a point of view-the more personality a bag has, the wider the gulf between the lovers and the haters becomes. If you need to acquire the focus, you need to sustain the coach outlet store online, which with stylish components that will immediately concoct you appreciably more attracting and outstanding.2011-12-28 @ 07:05:31
URL: http://www.coachoutletstoreonlinelove.com
Postat av: coach outlet

Attention! coach outlet is offering new products at favorable prices for August. Brighter colors, finer looks and newer designs, all bring you a whole new summer. As a fashion and modern lady, you can never have too many bags but Coach, Coach is a great leather handbags brand. coach outlet store online have different look according to different designer concept.2011-12-28 @ 07:11:13
URL: http://www.coachoutletcoach-outlet.com
Postat av: louis vuitton sale

Successfully buying products from the louis vuitton sale online now, people can even have handbags as gifts. Time is limited. Just seize the chance.The choices are likely to be basically countless seeing that louis vuitton outlet occurs with the help of completely new and also incredible concepts once in a while.

2011-12-28 @ 07:14:51
URL: http://www.louisvuittonoutletsaletime.com
Postat av: coach factory outlet

No one can deny the shopping at the coach factory outlet is satisfactory. For the low prices and good quality.Coach handbags from the coach factory online are popular now because of the colorful fabric. It is fashionable and beautiful. You can see the opening of the bag like wave, which is its special design.

2011-12-28 @ 07:15:16
URL: http://www.coachfactoryoutletday.com
Postat av: coach outlet online

I heard of

coach outlet onlinethrough the advertisement when I was shopping. And now I often brow the webpage and buy Coach bags online.The

coach outlet store onlineare utilized for formal event in company area that will display your excellent taste.Not only does a briefcase make is easier to carry things.

2011-12-28 @ 07:16:32
URL: http://www.coachoutletonlineuscoach.com
Postat av: coach outlet

If you have been to the mall lately and browsed

coach outletyou may find that a high price tag goes along with just about everything in the mall.You might have seen plenty of greatest quality bags into your entire life span but when it comes to the

coach outlet store onlinethey are remarkably efficient, versatile and carved bags beyond your imaginations.

2011-12-28 @ 07:33:15
URL: http://www.coachoutletonlinestoretime.com
Postat av: louis vuitton outlet

The choices are likely to be basically countless seeing that

louis vuitton outletoccurs with the help of completely new and also incredible concepts once in a while.Fashionable, classical and unique,

louis vuitton bagsare really beautiful. The quantity is limited, hurry to buy one for yourself.

2011-12-28 @ 07:39:28
URL: http://www.louisvuittonoutletbagsu.com
Postat av: louis vuitton uk

The latest fashion collection contains those bags suitable to be worn in both casual and formal environment. We provide the best quality

louis vuitton ukwith the most reasonable price we can offer as you see in our online store.If you want to catch up to the latest vogue, having

louis vuittonHandbags of the latest styles can absolutely satisfy you.Just visit LV outlet webpage and select the most suitable products for yourself.

2011-12-28 @ 08:37:37
URL: http://www.louisvuittonuk-outlets.org.uk
Postat av: coach factory outlet

coach factory outlet is famous for the discounts it offers. Latest coach purses and sunglasses can be purchased at discounted rates from this coach outlet store.You can find all kinds of coach bags whatever you chose which one in coach factory outlet online will never be out of fashion. Not only they have many nice and design styles, but also made from the finest leather and fabric.

2011-12-28 @ 09:48:23
URL: http://www.coachfactoryoutletonlinecool.com
Postat av: louis vuitton uk

More and more people can afford louis vuitton uk, not to say they are on sale. Price is not equivalent with value,they own classical style, fine materials, elaborate technique.If you want to catch up to the latest vogue, having louis vuitton Handbags of the latest styles can absolutely satisfy you.Just visit LV outlet webpage and select the most suitable products for yourself.

2011-12-28 @ 09:49:33
URL: http://www.louisvuitton-days.org.uk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links