header to adsHudnära

Natalia Vodianova näckar för Shalimar


Eva Mendez kråsar loss i bara mässingen för Calvin Klein Obsession som ofta satsar på naket

Även Yves Saint Laurent kör av tradition på naket i parfymannonser - se fler exempel nedan

År 2000 väckte Sophie Dahl stor uppmärksamhet när hon näckade för YSLs parfym Opium

Juergen Teller kör ofta på en stil som iallafall för mina tankar till sexövergrepp (suck) - här Marc Jacobs parfym Daisy

Ett exempel som naturligtvis måste nämnas i sammanhanget - Tom Fords vidriga parfymkampanj

Lika självklart som en pool i en cruisekampanj är nakenhet i parfymannonser. Visserligen är det ingen nyhet men jag slogs verkligen av hur naket det är i parfymannonserna när jag bläddrade igenom gamla kampanjarkiv.  I vissa fall känns nakenheten motiverad, i andra fall inte… Här är några klasiska exempel.

 

Men, det är inte bara damerna som näckar i parfymkampanjerna. Nedan ser ni två klassiska och hett omdebatterade kampanjer från nakenhuset nummer ett - Yves Saint Laurent.

 

1971 chockade Yves Saint Laurent världen när han valde att näcka i en kampanj för sin egna parfym. Han gjorde det för att ifrågasätta det faktum att endast kvinnor visade hud i reklamkampanjer - en modern man.

 

En annan omdiskuterad kampanj är denna, även den från Yves Saint Laurent. m jag minns rätt så var det få tidningar som ville publicera kamoanjen så man fick göra beskärda varianter av bilden.


Kommentarer
Postat av: TWINS

ja om man tänker efter så är det naket i de flesta annoser!

Postat av: Caroline

Om du inte hade skrivit det så hade jag nog aldrig tänkt på det, det är så självklart att parfym-annonser ser ut så, alla är "nakna" och vi är så vana att se det att vi inte ens reflekterar över det. Ja, nu är det ju olika på nakenhet och nakenhet, självklart hade jag hajat till lite på den sista annonsen om jag såg den i tidningen :)http://stylestory.blogg.se/

2009-11-12 @ 21:20:54
URL: http://stylestory.blogg.se/
Postat av: Nicole

Fler vackra nakna män!

2009-11-12 @ 22:14:57
Postat av: shirins

alltså... nakna annonser är inget som tilltalar mig, varken i annonser, moderepotage eller annat.

2009-11-12 @ 22:53:01
URL: http://shirins.wordpress.com
Postat av: liten

En parafras till?

Du som gillar att hitta reklamer där förlagan kommer från konsten. Jämnför denna skulptur av Hasselberg fr slutet av 1800-talet med Sophie Dahl i Opiumreklamen. Hyfsta likt. http://www.waldemarsudde.se/konstsamlingen/xhassel_nackrosen.html2009-11-12 @ 22:53:48
URL: http://garderobenmin.blogspot.com
Postat av: Anonym

De två nakna YSL-männen är ju båda vackra och gör sig på bild. Varför vi inte reagerar på de nakna kvinnorna är ju för att vi matas med dem jämt och ständigt. Vi har slutat att förundras/förvånas. Men så fort den manliga/patriarkala blicken (Tom Fords reklam) ställs i fokus blir man upprörd för att det förmedlade är så förlegat och nedvärderande. Dock fungerar den ju ur reklamsynpunkt eftersom vi hajar till/upprörs=omdiskuterat=publicitet.

Däremot är det förvånansvärt få som diskuterar de nakna männ som dykt upp i modetidningar lite varstans de senaste åren. De hittas ju i de flesta större lite mer prestigiga magasinen, tex Purple osv. Där är det inte många som rynkar på näsan, vare sig det är nakna tjejer bakom spetsgardin eller bilder på nakna män rakt upp och ner.

2009-11-12 @ 23:24:40
Postat av: Madonnan

Hej,Visserligen är naket naturligt och man duttar ju parfymen på den nakna huden, bilderna är vackra i sig - men ändå...! :roll:2009-11-13 @ 08:38:07
URL: http://blogg.aftonbladet.se/506madonnan
Postat av: Johanna - MyShoebox.se

Men varför måste det vara så mycket naket och hud i annonser? Säljer det inte annars? Personligen är jag ganska less på att naket, sex och hud alltid ska synas.

2009-11-13 @ 09:49:39
URL: http://myshoebox.se
Postat av: Ida

Generellt har jag inget emot nakenhet det är en naturlig grej det är ju så vi människor ser ut inget konstig med det.Men det finns väldigt dåliga sätt att visa naket och en hel del bra sätt. Tycker sista YSL mannen är ett bra nakensätt även om jag inte fattar varför man ska sälja parfym med nakenhet. Vilket egentligen är lika dumt som halvnakna brudar som håller i borrmaskiner. Så länge det finns någon slags känsla som passar ihop med kampanjen och som inte bara provocerar eller för tankar till porr så är det nakenhet något vackert faktiskt.

2009-11-13 @ 11:27:47
URL: http://www.fashionnerds.se
Postat av: Anonym

Jag tror alla på den här planetetn skulle må bättre om vi gick nakna. Vi föddes ju så och nakenhet, snoppar, tuttar och underliv är ju liksom.. NO BIG DEAL. Det är synd att mänskligheten tabuförklarat den naturliga nakenheten.

2009-11-13 @ 13:51:49
Postat av: Sofie

Det kanske har något med Marilyn Monrose kända citat att göra, att hon bara sov i två droppar chanel? (eller hur det nu var)

2009-11-13 @ 16:54:43
URL: http://modette.se/blueeyes/blogg
Postat av: Matilda

You go Yves Saint Laurent! (Även om du är död...)Undra egentligen när allt detta med nakenhet i parfymannonser började?Som svar på vad du och många andra skrivit så tycker jag det beror på om jag gillar nakenhet i annonser/bilder eller inte. Jag tycker t.ex. precis som du att den tom ford annonsen är vidrig, men t.ex. är bilderna på Eva Mendez och Sophie Dahl jättevackra (och männen förstås!!).Jag tycker det är ganska intressant att folk chockas än av nakenheten.

När Kate Moss och Mark Wahlberg 1992 modellade toplessa för Calvin Klein blev det mkt diskutioner och annonsen bannades och blev vandaliserad. De pratades också bla. om att hon såg ut som en barn. Idag hade nog den inte ens fått häften så mkt uppmärksamhet. Visade bilden för några av mina yngre vänner nyligen och ingan idag tycker hon ser ut som ett barn. Ganska intressant, modellerna har ju blivit yngre o smalare nu mot då.

2009-11-13 @ 20:06:46
URL: http://www.pusspjett.com
Postat av: lisa

YSL är klockren såklart. Varför inte en penis liksom. Jag har absolut inget problem med det, bilden är fin. Jag gillar även Sophies bild...galet vacker hon var vid den tiden (nerbantad sen dess). Parfym klär man ju på sig innan kläderna så det är väl logiskt att de poserar nakna (men jag håller med om marc jacobs-bilden...den är creepy och parfymen; yuck! äckligt stinkig)

2009-11-14 @ 13:22:38
Postat av: lisa

YSL är klockren såklart. Varför inte en penis liksom. Jag har absolut inget problem med det, bilden är fin. Jag gillar även Sophies bild...galet vacker hon var vid den tiden (nerbantad sen dess). Parfym klär man ju på sig innan kläderna så det är väl logiskt att de poserar nakna (men jag håller med om marc jacobs-bilden...den är creepy och parfymen; yuck! äckligt stinkig)

2009-11-14 @ 13:25:41
Postat av: hotspot

Ja, nakenhet är naturligt men för den sakens skull kanske det inte alltid är lämpligt och passande. Att bajsa är också naturligt men det har vi inte för vana att göra bland folk. Bara för att saker är naturligt betyder det inte att det inte finns rätt tid och plats för det. Bara för att inte allt ska vara öppet och officiellt hela tiden behöver det inte heller betyda att det är något skamfullt. Med andra ord, jag moraliserar inte utan anser bara att allt inte alltid, i alla situationer, är lämpligt. Det är min åsikt.

2009-11-14 @ 18:57:54
URL: http://hotspot.webblogg.se/
Postat av: Mallan

Jag säger som Nicole, fler vackra nakna män!

2009-11-15 @ 10:53:50
Postat av: christina

bra inlägg! är det Terry R. som fotat Tom Ford-reklamen?

2009-11-15 @ 14:12:54
Postat av: Mimmi

Jag fattar ingenting när det gäller din (och tydligen en av dina läsare som kommenterat) åsikt när det gäller Marc Jacobs reklamen!?? Varför skulle det föra tankarna till sexövergrepp???? Förstår inte alls! Det är ju i princip den enda bilden ovan som känns naturlig och fin! Att ligga och trycka fast en parfym flaska mellan ett par silikonbröst eller att stå naken framför en spegel bredvid två (läskiga!) män känns betydligt konstigare än att en helt vanlig ung tjej ligger i gräset i en vit bomullsbikini. Hon ser dessutom glad ut - inte porrig! Bilden är en fin sommarbild enligt mig! Jag tycker inte att det känns sexuellt, än mindre som sexövergrepp.

2009-11-15 @ 21:24:02
Postat av: Anonym

Den nakna människokroppen är inte bara naturlig utan har ju genom tiderna varit ett återkommande motiv inom konsten.

2009-11-16 @ 01:09:45
Postat av: Bruno

Intressant inlägg blir bara fundersam över kommentaren "Tom Fords vidriga parfymkampanj" för är det bilden eller kvinnan som är det "vidriga" ?

Är Eva Mendez "vidrig" för att hon numera har nya proportioner?

Min egen tanke är att nakna män i parfymreklamer skulle jag inte kunna titta på när jag tex äter korv...

2009-11-18 @ 11:21:21
Postat av: Kajsa

Jag tycker att den manliga modellen ser ut som svenske Beiron Andersson (tror han heter så). Kan det stämma?

2009-11-18 @ 15:31:21
Postat av: Madelene

Bra inlägg! Hittade din blogg via Google. Jag håller just nu på att skriva en d-uppsats inom just detta fenomen där jag ska analysera liknande parfym-annonser som i ditt inlägg. Jag fascineras av detta fenomen eftersom att jag personligen tycker att det är ett steg för långt inom reklamsfären. Som du kommenterade och skrev så är bajsa också något naturligt, men inte gör vi det hur som helst och ännu mindre ser vi det i en annons. Tänk om så kallad "bajs-spray" eller vad man nu ska kalla lukta-gott på toaletten för, skulle göra annonser med bajsande människor i naturen - skulle det vara en självklarhet? Nej, just för att det är för mycket.Det jag egentligen ville passa på att fråga här när så många hakat på i diskussionen är - i vilka tidningar kan man finna annonser som dessa? Jag skulle behöva hjälp att leta reda på tryckta annonser då jag inte kan använda bilder från Internet i min uppsats. Har någon ett förslag? Ska försöka hålla koll på om någon svarar här - men annars är jag tacksam för svar på min blogg då jag lättare kan se dem där.Återigen - ett bra inlägg./Madelene

2009-11-26 @ 14:39:27
URL: http://madsandersson.blogg.se/
Postat av: cheap juicy couture handbags

Well good to read about this thanks.

2011-06-27 @ 08:37:43
URL: http://www.juicycoutureonlines.org/
Postat av: Replica Louis Vuitton Bags

This is truly a great blog thanks for sharing…

2011-07-22 @ 14:21:10
URL: http://www.discountbagsbox.com/
Postat av: cheap Juicy Couture diaper bags

Wow - interesting and very informative site.Love this site, very nice in design and easy to navigate.You have done an exceptional job in creating and designing this website.Best wishes form la!

2011-08-29 @ 20:35:32
URL: http://www.juicy-couture-outlet-online.net/
Postat av: Alarm Companies in Austin

I want to show my admiration of your writing skill and ability to make audience, browse the whole thing to the end. I'd really like to read more of your blogs and to talk about my views with you. I'll be your frequent website visitor, that’s for sure.

Postat av: Coach outlet store online

Leading American designer and maker of luxury lifestyle handbags and accessories.Large market in Europe and Canada,UK,USA etc.Welcom to Order!

2011-12-17 @ 03:23:16
URL: http://www.coachestoutlet.org
Postat av: coach outlet store

In my experience, most people adore Coach Outlet Store or they hate it, there's not much of an in-between. And that's true of most lines that really go for it when it comes to having a point of view-the more personality a bag has, the wider the gulf between the lovers and the haters becomes. If you need to acquire the focus, you need to sustain the coach outlet store online, which with stylish components that will immediately concoct you appreciably more attracting and outstanding.2011-12-28 @ 07:04:53
URL: http://www.coachoutletstoreonlinelove.com
Postat av: coach outlet

Attention! coach outlet is offering new products at favorable prices for August. Brighter colors, finer looks and newer designs, all bring you a whole new summer. As a fashion and modern lady, you can never have too many bags but Coach, Coach is a great leather handbags brand. coach outlet store online have different look according to different designer concept.2011-12-28 @ 07:10:39
URL: http://www.coachoutletcoach-outlet.com
Postat av: louis vuitton sale

Successfully buying products from the louis vuitton sale online now, people can even have handbags as gifts. Time is limited. Just seize the chance.The choices are likely to be basically countless seeing that louis vuitton outlet occurs with the help of completely new and also incredible concepts once in a while.

2011-12-28 @ 07:12:27
URL: http://www.louisvuittonoutletsaletime.com
Postat av: coach factory outlet

No one can deny the shopping at the coach factory outlet is satisfactory. For the low prices and good quality.Coach handbags from the coach factory online are popular now because of the colorful fabric. It is fashionable and beautiful. You can see the opening of the bag like wave, which is its special design.

2011-12-28 @ 07:13:29
URL: http://www.coachfactoryoutletday.com
Postat av: coach outlet online

I heard of

coach outlet onlinethrough the advertisement when I was shopping. And now I often brow the webpage and buy Coach bags online.The

coach outlet store onlineare utilized for formal event in company area that will display your excellent taste.Not only does a briefcase make is easier to carry things.

2011-12-28 @ 07:17:56
URL: http://www.coachoutletonlineuscoach.com
Postat av: coach outlet

If you have been to the mall lately and browsed

coach outletyou may find that a high price tag goes along with just about everything in the mall.You might have seen plenty of greatest quality bags into your entire life span but when it comes to the

coach outlet store onlinethey are remarkably efficient, versatile and carved bags beyond your imaginations.

2011-12-28 @ 07:32:10
URL: http://www.coachoutletonlinestoretime.com
Postat av: louis vuitton outlet

The choices are likely to be basically countless seeing that

louis vuitton outletoccurs with the help of completely new and also incredible concepts once in a while.Fashionable, classical and unique,

louis vuitton bagsare really beautiful. The quantity is limited, hurry to buy one for yourself.

2011-12-28 @ 07:38:18
URL: http://www.louisvuittonoutletbagsu.com
Postat av: coach factory outlet

coach factory outlet is famous for the discounts it offers. Latest coach purses and sunglasses can be purchased at discounted rates from this coach outlet store.You can find all kinds of coach bags whatever you chose which one in coach factory outlet online will never be out of fashion. Not only they have many nice and design styles, but also made from the finest leather and fabric.

2011-12-28 @ 09:41:56
URL: http://www.coachfactoryoutletonlinecool.com
Postat av: louis vuitton uk

More and more people can afford louis vuitton uk, not to say they are on sale. Price is not equivalent with value,they own classical style, fine materials, elaborate technique.If you want to catch up to the latest vogue, having louis vuitton Handbags of the latest styles can absolutely satisfy you.Just visit LV outlet webpage and select the most suitable products for yourself.

2011-12-28 @ 09:42:27
URL: http://www.louisvuitton-days.org.uk
Postat av: Home Security Houston

Lately I came to your website and have been reading along. I thought I would leave my initial comment. Keep writing, because your posts are impressive!<a href="http://www.smithmonitoring.com/houston-security/">Home Security Houston</a>

Postat av: louis vuitton outlet

coach outlet online http://www.coachoutlets.org.uk

coach outlet http://www.coachoutletonline.org.uk

louis vuitton outlet http://www.louisvuittonuks.org.uk

louis vuitton uk http://www.louisvuittonoutletuk.org.uk

dre beats http://www.beatsbydrebeatsheadphones.org.uk

beats headphones http://www.drdrebeatsheadphones.org.uk

2012-02-26 @ 12:54:06
URL: http://www.louisvuittonuks.org.uk
Postat av: louis vuitton outlet

coach outlet online http://www.coachoutlets.org.uk

coach outlet http://www.coachoutletonline.org.uk

louis vuitton outlet http://www.louisvuittonuks.org.uk

louis vuitton uk http://www.louisvuittonoutletuk.org.uk

dre beats http://www.beatsbydrebeatsheadphones.org.uk

beats headphones http://www.drdrebeatsheadphones.org.uk

2012-02-26 @ 13:06:17
URL: http://www.louisvuittonuks.org.uk
Postat av: christian louboutin

christian louboutin uk

christian louboutin

http://www.christianlouboutinuki.org.uk

2012-03-23 @ 04:35:16
URL: http://www.christianlouboutinuki.org.uk
Postat av: gucci uk

gucci uk

gucci belt

http://www.gucciukbelt.org.uk

2012-03-23 @ 04:52:24
URL: http://www.gucciukbelt.org.uk
Postat av: burberry

burberry

burberry uk

http://www.burberryukoutlet.org.uk

2012-03-23 @ 04:58:18
URL: http://www.burberryukoutlet.org.uk
Postat av: louis vuitton uk

louis vuitton uk

louis vuitton

http://www.louisvuittonukonline.org.uk

2012-03-23 @ 05:07:49
URL: http://www.louisvuittonukonline.org.uk
Postat av: Michael Jordan Jersey

the Lakers 88-85 win over theHornets. Bryant 3 of 21 shots, 15 shots all missed, let us look at an interview after the game both players.

2012-04-06 @ 14:23:58
URL: http://www.jerseysbirds.com
Postat av: Coach Outlet Store Online

The style with selecting made to order Coach outlet store Carriers through Coach outlet store Factory needs to be brilliant to suit your needs.

2012-04-09 @ 16:48:59
URL: http://www.onlinecoachsoutletstore.com/
Postat av: Coach OutletSome pieces that get damaged and defected during producing are also supplied to Coach outlets for sell on cost to cost basis.

2012-04-17 @ 06:05:18
URL: http://www.coachoutlet-store-onlines.net
Postat av: Coach Outlet Online

love with him and Coach Outlet Onlinewanted to make sure that he would be your guy for good

2012-04-17 @ 11:20:41
URL: http://www.2012-coachstoreonline.net
Postat av: christian louboutin sale

Christian Louboutin <a href="http://www.christianlouboutin-bootsale.com">christian louboutin shoes</a> born in 1963 in Paris, France, has been keen on women's fashion <a href="http://www.christianlouboutin-bootsale.com">christian louboutin sale</a> from a young age. His passion for shoe design, influenced by his three sisters, first became apparent during high school where he spent most of his free time sketching shoes Louboutin who was simply enthralled by sketching stiletto high heel sandals, devoted his late teenage <a href="http://www.christianlouboutin-bootsale.com">discount christian louboutin</a> life entirely to the obsession. As a result, he was expelled <a href="http://www.christianlouboutin-bootsale.com/christian-louboutin-daffodile-160mm-p14.html">Christian Louboutin Daffodile 160mm</a> from four schools, but this certainly didn't negatively affect his chosen career path. Following school, he travelled around the world to Egypt and India, and received informal design training. These experiences had become the major influence and foundation of Louboutin's elaborate and different designs.Soon after, Australia Louboutin displayed his portfolio towards the couture design house in Paris <a href="http://www.christianlouboutin-bootsale.com/christian-louboutin-bourriche-100mm-p3.html">Christian Louboutin Bourriche 100mm</a> and eventually had become the talented apprentice of Roger Vivier, the creator of the stiletto. Roger Vivier blessed Christian using the knowledge that "the biggest part of the shoe is the body as well as the heel.

2012-06-06 @ 09:03:23
URL: http://www.christianlouboutin-bootsale.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links