header to adsDesign Gwyneth Paltrow


Bilder: Skisser på Gwyneth Paltrows kollektion för ZEOtee's

Gwyneth Paltrow är nästa kändis att leka modeskapare. För franska jerseymärket ZOEtee's har hon designat en begränsad kollektion bestående av 7 delar. Kollektionen kommer att kallas ZOEtee's loves Gwyneth Paltrow.
När man tänker på det känns det närmast konstigt att Gwyneth inte har gjort detta tidigare, eller har hon det? Det känns så bekant.
Av skisserna att dömma ser designen lite Stella McCartney-inspirerad ut. Vilket inte vore så konstigt med tanke på det nära vänskapsbandet och att Gwyneth nästan uteslutande bär Stella själv. WWD beskriver kollektionen som 70-talsglamourös med rockchica inslag inspirerade av herrskrädderi. Stella, men andra ord...

Kommentarer
Postat av: Malin på Livingroom

väldigt stella faktiskt. blir inte jätteförvånad.

Postat av: Rare Autumn (R.A.)

såg en bild på gwyneth paltrow häromdan bärandes en av klänningarna från kollektionen och letade lite planlöst - och resultatlöst - efter mer info då den såg "vardagsklänning när man även har möten"-bra ut... så tack för skisserna!ps. hon har inte gjort några andra kollektioner förut - men har ju goop, matprogram, gym/yogaställe, etc, etc så kanske känns lite som du säger att det borde finnas där i mixen...

2009-03-31 @ 11:50:04
URL: http://rareautumn.blogspot.com/
Postat av: Annika

Jag tycker att det är lite trist när kändisar skall släppa egna klädkollektioner bara för att de är kända. Oftast är det personens namn som säljer och inte själva designen.

Att designa och formge kläder är svårt, lika svårt som att designa och formge möbler. Det är ju därför modedesignutbildningarna är långa, svåra, dyra och platserna är ytterst åtråvärda. Design är ju inte så enkelt som att rita ett plagg på papper, det krävs känsla för form, snitt, siluett, hur olika material uppför sig. Därpå krävs djupa kunskaper i hur ett mönster tas fram, hur ett tyg kan manipuleras, listan kan göras hur lång som helst.

Det känns som att den tid och de pengar som utbildade designers har investerat i blir lite marginaliserad när en 'kändis' helt plötsligt får designa kläder. Som om märket bara är ute efter att samarbeta med ett känt namn som det går att sälja på.

2009-03-31 @ 13:28:55
Postat av: fashiondarling

Är det hon som har skissat? Skissat sig själv i sådana fall... :)

2009-03-31 @ 14:37:44
URL: http://fashiondarling.blogg.se/
Postat av: lisa

Tänkte på Gwyneth häromdagen när jag såg filmen "two lovers" (DVD). Hon har ju haft samma grundstil i minst 10 år, kolla tillbaka på "sliding doors" där hon har samma skräddade, herrlika bekväm-mode (då var det ju Calvin Klein som stod för garderoben visserligen). Jag tycker Gwyneth har en trevlig stil, inte så himla äventyrlig kanske men bärbar och kvinnlig utan att mesa till det. Jag gillar det. Det är den typen av plagg jag själv vill bära.

2009-04-02 @ 00:07:26
Postat av: M

De här skisserna är väldigt androgyna - inga höfter och ingen midja heller. Stella kan klä kvinnliga kvinnor, men det värkar som om Gwyneth har designat kläder för sin egen figur.

2009-04-04 @ 22:30:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links