header to ads90 day store experiment


Bild: Astrid och Lee - genierna bakom Fifth Avenue Shoe Repair och By the no.

Det är säkert få av er som missat att Fifth Avenue Shoe Repair vann pris för årets designer på Elle-galan i fredags. Idag fick jag dock reda på en ny spännande nyhet som rör märket.

Om en vecka, måndagen 26/1, mitt under modeveckan kommer Fifth avenue shoe repair att inviga en temporär pop-up store i Sturegallerian (på tis öppnas den för allmänheten). Butiken kommer att vara öppen i 90 dagar som ett expriment och i butiken kommer man att hitta utvalda delar By the no.s höstkollektion 09 som precis visats på catwalken samma dag, i butiken kommer man naturligtvis även att hitta den aktuella vårkollektionen.

Butiken är ett 90 dagars butiksexperiment, inredningen som är framtagen tillsammans med arkitektbyrån Guise är starkt arkitektonisk och framtagen för att försärka Fifth Avenue Shoe Repairs uttryck och vision.

Jag tyckte självklart att det hela var mycket spännande så jag passade på att ställa Lee Cotter några frågor:
Grattis till årets designer-utmärkelsen på Elle-galan! Vad tror du att utmärkelsen kommer att betyda för Fifth Avenue Shoe Repair?
För varumärket så hoppas vi att kunna nå ut till en bredare publik, många tror att vi är svårare än vad vi är. För mig och Astrid personligen är priset en klapp på axeln och ett erkännande att vi gör god form som håller måttet.

På måndag visar ni er höstkollektion 09, du kanske kan ge något litet förhandstips på vad vi kommer att få se?
Ni kommer få ta del av vår teatraliska sida. Vi har inspirerats av cirkus, glädje kontra melankoli. Vi har även fortsatt att arbeta med mönsterbild i tyger där vi på ett respektlöst sätt satt samman plagg i olika mönster och färger, detta kommunicerar i sin tur en ton och inte en grafik. Intressant tycker vi. Vidare har vi som vanligt arbetat med att arbeta fram nya former genom konstruktion i vår ateljé. I denna kollektion så har vår mönsterkonstruktionteknik hämtat inspiration från konstnärsteknik från tidigt 1900 tal, kubismen.

Hur kommer det sig att ni kommer att smyglansera höstkollektionen i den nya tillfälliga butiken i Sturegallerian? Finns det inte en risk att intresset kommer att ha svalnat när kollektionen ska släppas i butik på riktigt?
Vi kommer att visa delar av By the no.-kollektionen, detta är för att ge allmänheten en chans att få studera våra kreationer på nära håll. By the no. har för oss ingen säsong utan är till för att inspirera och bjuda på en föreställning. Förhoppningsvis kan vi på detta sätt ge människor ett leende på läpparna. Detta kommer endast visas under modeveckan.

Ni får mer och mer uppmärksamhet utomlands. Är man internationellt framförallt intresserade av er vanliga kollektion eller är det By the no. som väcker störst uppmärksamhet?
Internationellt så har FASR fått mest uppmärksamhet, vi har inte gjort stora ansträngningar för att nå ut i världen med by the no. Vi har dock haft några trevliga tillfällen då vi exempelvis fick två skyltfönster på varuhuset Selfridges i London, vi har även gjort pressrelease/party i Tokyo våren 2008 som gav By the no. Väldigt stor medial uppmärksamhet. Annars så är det via våra återförsäljare/butiker som vi fått internationell acceptans. Vi har under 2008 fått större internationell presstäckning än vi någonsin vågat hoppas på.

Jag ser verkligen fram emot att se kollektionen om en vecka! Lycka till!
Tack, du är så välkommen.


By the No.

Kommentarer
Postat av: Sophie

Kul, tack för tipset! Det måste man ju spana in!Mvh Sophie♥

Postat av: Paula

åh vilken cool grej. det är ju bara att hoppas att det går bra för dom!

2009-01-19 @ 19:07:40
URL: http://ingridpaula.blogg.se/
Postat av: cajsa

kommer elle-galan visas på tv? när och vilken kanal?

superduper bra blogg!

2009-01-19 @ 19:54:22
Postat av: hotspot

cajsa: nej men den finns att kolla på på webben tror jag

2009-01-19 @ 20:23:19
URL: http://hotspot.webblogg.se/
Postat av: Frida

Spännande!

2009-01-19 @ 22:05:54
URL: http://fridafabulous.se
Postat av: Ellie

Åh, den klänningen såg jag innan idag. Den är cool och samtidigt stilren :)

2009-01-19 @ 22:27:47
URL: http://nattbloggen.devote.se
Postat av: gaia

sjukt snygg kollektion dem gjorde.

2009-01-20 @ 09:15:55
URL: http://gaiaetc.blogspot.com
Postat av: Lovisa

Snyggt!

2009-01-20 @ 11:39:05
URL: http://lovisaliv.devote.se
Postat av: Anonym

ÅÅÅÅÅ!!! SKITSNYGGT!<3

2009-01-20 @ 22:22:48
Postat av: Mulberry bags

good post,

2012-02-27 @ 09:00:22
URL: http://www.mulberrybags2u.co.uk/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links