header to adsOmbytta roller


Bild: Haute Couturen influeras av Pret-a-Porter-kollektionerna

Ur ett historiskt perspektiv har det alltid varit den högsta formen av mode (Haute Couture) som har styrt tidens nycker och svängningar. Men, allt eftersom Haute Couturen har tappat mark har naturligtvis även dess roll som allsmäktig modebarometer förlorat sin laga kraft. Haute Couturen har blivit som ett eget modeben, närmast väsenskild från den kommersiella modevärldens uppiskade trendhets.
Nu verkar det dock som om även Haute Couturen försöker nå nya marker, och hur gör man det bäst? Jo, genom att efterlikna de kommersiella pret-a-porter-trenderna - etablerade och klara.
Jag surfade precis in på
Style.com där man rapporterar om den nya edvardianska trenden på couture-visningarna. Visst stämmer det, tydliga influenser från tidigt engelskt 1900-tal står att finna i nästan samtliga couture-kollektioner. Men, det känns ju inte nytt... De senaste säsongerna har vi sett edvardianska tecken precis överallt i ready-to-wear-kollektioerna. Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Riccardo Tisci (Givenchy), Olivier Theyskens (Nina Ricci) med flera har samtliga visat kollektioner som osat "Modern Edwardian".

The tables turned!

Kommentarer
Postat av: shoebox

Hur gör du så att dina bilder ser uppvikta ut i kanten? När jag väljer skugga i PS så blir det aldrig så...?

Postat av: Josefin Ericson

Jag tycker att de är trist att Haute Couture ska förlora sin ställning. Visst de är dyrt att producera och de tar enorm arbetskraft, jag önskar att dagens samhälle skulle uppskatta de mkt mer. Kläder är den konsten som vi tillbringar våra liv i, Haute Couture är vad Picasso är för konsten.

Grym blogg!

<3

2009-02-06 @ 20:28:57
URL: http://j-24-7.blogspot.com
Postat av: emelie

grym blogg :)

2009-02-06 @ 20:45:37
URL: http://hhermelin.blogg.se/
Postat av: Fanny

Grymma klänningar :D

2009-02-06 @ 21:45:05
URL: http://teameriksson.blogg.se/
Postat av: Lisa

fast det hände ju redan på sextiotalet när Courreges (inte säker på stavning här) lät gatans minikjol hamna på haute couture-scenen. Även om det tvistas huruvida det var han eller Mary Quant som var först:)

2009-02-07 @ 18:40:27
Postat av: My store

good post.. thanks

2012-03-15 @ 10:32:31
URL: http://www.replicawatchesinc.co.uk/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links