header to adsAtt intervjua Stella McCartney


Den främsta anledningen till att jag åkte till London under modeveckan var att jag skulle intervjua Stella McCartney angående hennes Adidas by Stella McCartney-linje för DN. Jag måste erkänna att det var lite nervöst. Även om jag har gjort en del intervjuer tidigare så har jag nu kommit fram till att intervjusituationer inte är min starkaste sida.
I ett hörn av en stor opersonlig sal var vi 4 stycken journalister som skulle samsas om 25 minuter med Stella (som i verkligheten snarare blev 15 min då Stella tog två telefonsamtal under intervjutiden). Tro mig, det känns ganska stressande att under den tidspressen sitta och lyssna på frågor kring hurvuda Stella har varit i Brasilien, när hon var där, när hon kommer åka dit igen, hur länge hon kommer att stanna, vad hon tycker om Brasilien - frågor som man vet att man inte kommer att kunna få något material ur.
Stella var professionell men distanserad och opersonlig, kanske inte så konstigt med tanke på att hon växt upp i rampljuset och troligtvis har mött fler journalister än vad en normal läkare har träffat patienter. Svaren var korta och innehållsfattiga, iallafall när de handlade om något annat än hennes linje för Adidas (proffsigt men otroligt tråkigt för en journalist som inte bara vill ha med sig fakta om de senaste materialen och inovationerna inom sportkläder).
Stellas assistent var till råga på allt en ettrig liten rackare som aldrig var längre bort än 30 cm ständigt vakande för att kunna sätta dit någon som försökte fotografera eller ställa en fråga utan tillstånd. Under själva intervjun valde han även att emellanåt svara på vissa frågor i Stellas ställe. Ständigt flackande med blicken och tittande på klockan. När jag i slutet av intervjun frågade om jag fick ta en bild på mig tillsammans med Stella gjorde han det mer än klart för mig att det absolut inte kom på frågan. Personen som frågan egentligen var riktad till, Stella, var något mer jakande i sitt svar även om det i slutändan inte blev någon bild.

Idag publicerades i vilket fall som helst intervjun i DN Söndag och även om det kanske inte direkt är ett djuplodande personporträtt så hoppas jag att den kan roa någon.

Kommentarer
Postat av: Emma

Det har varit samma sak med blogg.se, urdåligt!

Postat av: Karoline

Vad spännande! Men som sagt ... nervöst. Jag hade dött nästan.

2008-10-12 @ 20:18:59
URL: http://www.pause.se/author/karoline
Postat av: SHOEBOX

SÅ roligt!

Jag hade varit dödsnervös...

2008-10-12 @ 21:07:04
URL: http://myshoebox.se
Postat av: alida

Fin blogg ! rolig också ! kramar Alida

2008-10-12 @ 21:17:23
URL: http://aliida.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag tycker mycket om din blogg!

2008-10-12 @ 21:28:57
URL: http://bluemist.blogg.se/
Postat av: Fredrik Frisören

spännande med intervjuven, men jag frågar mig vad skulle skada om du ni tog en bild tillsammans...? Vad trodde dom du skulle göra med henne...

2008-10-12 @ 22:34:52
URL: http://fredrikfredrik.webblogg.se/
Postat av: Maria

Jag är så nyfiken på ditt nya jobb! Har du berättat om det eller är det hemligt fortfarande. Så duktig du är som tagit dig denna väg med hjälp av kompetens och mycket energi. Hoppas kunna göra detsamma någon dag om än inom en annan bransch.

2008-10-13 @ 13:20:44
Postat av: fashiondarling

Forstaeligt, men lite trakigt att hon var sa distanserad...

2008-10-13 @ 13:20:59
URL: http://fashiondarling.blogg.se/
Postat av: Administrator

Stella professional but distant and impersonal, perhaps not surprising given that she grew up in the spotlight and probably have met more journalists than what a normal doctor has met patients

2011-09-29 @ 10:36:11
URL: http://www.down-jacket-shop.com
Postat av: Administrator

Yes,it is a good idea

2011-09-29 @ 10:41:50
URL: http://www.down-jacket-shop.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links