header to adsHotspot Top 10 - De dikterar trenderna!

image1726

Naturligtvis är det en rad olika faktorer som påverkar modeklimatet och trendvindarna men det finns onekligen några modehus som bevakas extra hårt av världens moderedaktörer nu under NYC fashionweek och kommande modeveckor. Hotspot presenterar de 10 företag som av en eller annan anledning har mest inflytande just nu!

1. Balenciaga - Nicolas Ghesquière har hamnat i en unik position i modevärlden. Balenciagas kollektioner är onekligen den som väcker störst nyfikenhet och frammanar mest förväntan hos alla modeentusiaster världen över. Det var ett genidrag att rota i Balenciagas arkiv för att återuppliva och modernisera Cristobals signifikanta designdrag för kommande säsong byta inriktning helt och visa framtidssoldater. Den senaste kollektionen hade starka etniska referenser - vad kan vi vänta oss härnäst?

2. Prada - Miuccia Prada kommer säkerligen att gå till historien som ett av de viktigaste namnen i modern modehistoria. Med en unik förmåga att ständigt förnya sin design, utan att svika eller rucka på Pradas inarbetade och välbekanta känsla, ligger hon ständigt i framkant och är odiskutabelt en av de mest tongivande personerna inom industrin just nu. Även systerbolaget Miu Miu skördar framgångar utan dess like!

3. Marc Jacobs - Modevärldens darling nummer ett. Han lyckas på ett mirakulöst sätt att vara nästan vulgärt kommersiell samtidigt som han behåller omåttligt med cred hos de svårflörtade modemakthavarna, något som i de flesta fall anses vara närmast omöjligt. Var ska det sluta? Marc Jacobs for President?

4. Marni - Ständigt trogen sina ideal och sina värderingar, Consuela Castiglioni vägrar att rubba på sin övertygelse. Beslut som att inte vidaretillverka storsäljare säsong efter säsong skapar lojala fans som känner en stark tillit till varumärket. Detta i kombination med en vinnande design gör Marni till ett av de intressantaste modehusen just nu.

5. Chloé - Ett insomnat modehus som fick en ny chans. Ständigt på jakt efter de bästa designbegåvningarna. Det började med Stella McCartney för att sedan gå vidare till Phoebe Philo och nu senaste tillskottet, vår alldeles egna svensk, Paolo Melim Andersson. En strategi som fungerat synnerligen väl på en marknad där konstant förändring är ett krav för att hålla sig på banan.

6. Proenza Schouler - Designparet som just nu tar världen med storm! Deras kollektioner blir bara bättre och bättre och deras senaste kollektion (S/S 08) är närmast att betrakta som ett mästerverk. De har alltid en röd tråd där elegans, finess och utförande är tre viktiga hörnstenar.

7. Christopher Kane - Han kom från "ingenstans" och blev omedelbart den mest omtalade nykomlingen världen över. Det finns inte en modetidning av dignitet som inte exponerat hans neonfärgade kroppsfodral. Hans välarbetade sammetsklänningar är redan legendariska. Alla håller vi andan i väntan på att se vad han kan komma att hitta på härnäst!

8. Burberry Prorsum - Christopher Bailey lyckades med det omöjliga att vända ett skamfilat och trött Burberry till att bli ett av de mest tonsättande företagen i branschen. Att han är en ovanlig begåvning råder det ingen tvekan om. Tom Ford, som är en gammal arbetsgivare, finner inte nog med lovord när han talar om den unga talangen.

9. Alexander McQueen - Han började som smal avante-garde-designer, med plagg som närmast hörde hemma i en konsthall. Genom åren har han dock sällat sig något mer till mittfåran, men det utan att tappa trovärdighet. Han lyckas på något oförståeligt sätt att balansera mellan att vara svår och smal och samtidigt en viktig trendspridare till den bredare massan.

10. Dries van Noten - Så här fungerar det. Dries van Noten är kanske inte en av de största och av den anledningen kanske inte heller en av de som sätter de direkta trenderna. Men... branschen älskar Dries och det är inget som man kan blunda för. I långa ledet blir han därför en av de som avgör vad folk kommer att ha på sig. Vare sig han vill det eller inte.

  

Bubblare: Än så länge är de för små men de har alla potential att bli tonsättande på världens modemarknad: Gareth Pugh - än så länge alldelles för avante-garde för att kunna spela i högsta division men han har talang. Rick Owens - lovordad av många tunga namn. Giles Deacon - allt går som på räls för Giles, fortsätter det i den här takten kan han bli en av de stora spelarna.


Kommentarer
Postat av: wtfwjdblog

det här var skitkul att läsa, och jag håller absolut mde (även om jag inte är superinsatt =)! mer i denna stilen!

Postat av: hotspot

wtfwjdblog: Vad kul att du tycker. Själv gillar jag också de matigare inläggen bäst, men jag vill ändå försöka variera enkla och snabba shoppingtips med mer informationsbaserade inlägg. Jag tror på mixen även om det är extra kul att få positiv feedback på de mer textbaserade inläggen.

2007-09-09 @ 15:22:01
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Emma

Du skriver alltid bra och lättförståeligt, men också väldigt intressant. Håller med om att en blanding av snabba shoppingtips och informationsbaserade inlägg är en bra blanding. En blandning som du är ganska ensam om. Många specialiserar sig på en kategori. Din blandning gör bloggen så bra och läsvärd.

2007-09-09 @ 15:46:10
Postat av: sorbonne

Äntligen lite djupar undersökning av Hotspot - det är är de inlägg jag tycker bäst om hos dig :) Väldigt inspirerande - och det är jätteroligt att höra lite av dina åsikter också.

2007-09-09 @ 15:52:15
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Louise

Håller helt med, från plats 1 till 10!

2007-09-09 @ 16:05:02
URL: http://rightnow.webblogg.se
Postat av: frida h

funderar på att köpa väska men kan inte bestämma mig för vilken färg.
har en svart nu och därför känns det trist att köpa igen. funderar på grått men vill ha en klassisk väska som jag kan ha länge. är det dumt med grått då? tänker att det är en fluga som bara kommer hålla i sig nåt år, eller? har jag fel?

2007-09-09 @ 16:23:51
Postat av: Linnea

Det jag verkligen gillar med din blogg är att de då och då kommer inlägg likt detta. Lite djupare, mer analyserande modeinlägg- intressant, kul och lärorikt att läsa!

2007-09-09 @ 17:00:42
URL: http://linnealinnea.webblogg.se
Postat av: Hanna

Hej Karolina ! Tack för en härlig blogg men jag har en fråga till dig : Vet du någon sida på nätet som säljer plagg från Monki ?

2007-09-09 @ 18:43:11
Postat av: hotspot

Emma: Jag blir verkligen smickrad och tar åt mig som bara den. Tusen tack för en kommentar som fick mig på gott humör :)
sorbonne: Ja det vr ett tag sen sist :) Inlägg som dessa kräver ju onekligen lite mer eftertanke och hinns tyvärr inte med så ofta som jag skulle önska :)
Louise: vad kul
frida H: Svårt för mig att avgöra. Det lättaste är ju att börja med att analysera vilken färg på väska som du själv gillar bäst. Grått är väl hyfsat klassiskt men brunt och svart är ju onekligen de mest odödliga.
Linnea: Vad glad jag blir - verkligen! Tusen tack! Ibland tror jag att ingen orkar läsa när jag skriver lite längre inlägg, he he :)
Hanna: Så vitt jag vet så säljs inte monki på nätet.

2007-09-09 @ 19:03:37
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Ulle

Väldigt bra info, håller med om att de är dessa designers som sätter tonen.

2007-09-09 @ 20:49:41
URL: http://ulle.webblogg.se/modebloggen
Postat av: frida

ok, så du tror att en grå väska kommer hålla "måttet" hyfsat iaf och inte bara en säsong?

2007-09-09 @ 22:29:48
Postat av: Filippas mode

Härlig sammanfattning av modeveckans höjdare, precis vad jag letade efter! //filippa

2007-09-09 @ 22:45:21
URL: http://www.filippas.se
Postat av: Sverige mot svenskarna

Svenskarna är hotet mot världsfreden och hela jordens välmående. Det har vi här på Sverige mot svenskarna insett, och denna site är en reaktion mot den slöa acceptans av svenskarnas förtryck som tycks allmänrådande i dag. Sidan syftar både till att sprida information om den hatiske och förtryckande svensken, samt till att uppmuntra och inspirera folk att slå tillbaka mot den orättvisa som svensken per automatik bidrar till. Låt det goda segra, döda en svensk! http://www.sverigemotrasism.com/

2007-09-10 @ 01:30:15
URL: http://www.sverigemotrasism.com
Postat av: hotspot

Ulle: Tack, vad kul!
frida: Som sagt var, svårt att svara på. det måste du avgöra själv om du tror att du inte kommer att tröttna på en grå väska.
Filippas mode: Det var inte riktigt tänkt som en listning av modeveckans höjdare (många har ju inte visat än eftersom de inte ligger på NYC fashionweek). Tanken var mer att lista de modehus som har mest inflytande över rådande trender. Alltså inga personliga favoriter (även om en del även är det)

2007-09-10 @ 08:45:30
URL: http://www.hotspot.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links