header to adsInköp

26631-1902

Idag var jag som bekant på besök hos
Mint & Vintage för att kolla in vad de beställt till våren. Det gick då upp för mig att inköp är ett komplicerat ämne som kräver erfarenhet för att bemästra. Spontant tänker man ju att det bara är att välja lite märken som man själv gillar och sen plocka ut det bästa från deras kollektioner. Begränsningar som minimiorders, pris, antal, exklusivitet, varumärkesbyggande, volym, slutprodukten och efterfrågan glömmer man som oerfaren lätt bort.

- Minimiorder - Många märken säljer bara till butiker som köper in för en viss summa alternativ ett visst antal av varje plagg. Är man en liten butik med många olika märken kan det vara svårt att få det lönsamt med för stora inköp från ett märke.
- Pris - Oavsett hur underbar en klänning än är så måste den kunna säljas och alla har vi en smärtgräns, när det kommer till pris. Detta måste man ha i åtanke när man köper in plagg.
 - Antal - Även om man själv faller pladask för ett plagg är det inte säkert att det blir säsongens storsäljare. Att köpa in 3 ex av ett plagg som säljer som saft i Sahara och 20 ex av ett plagg som blir hängande kan vara avgörande för en butiks överlevnad
- Exklusivitet - Har man rest runt på mässor och dammsugit utbudet för att hitta unika och roliga plagg hoppas man naturligtvis att man ska vara relativt ensam om att sälja märket. Å andra sida krävs det att man även har lite större märken som dragplåster. Rätt balans med andra ord.
- Varumärkesbyggande - Har man en butik vill man ofta att den ska förknippas med en speciell stil eller en speciell känsla, det är så man hittar sin målgrupp. Att ta in ett märke som man vet kommer sälja som smör kan vara lönsamt kortsiktigt men stämmer inte märket överens med butikens filosofi kan det vara en katastrof på lång sikt.
- Volym - Beställer man från många olika märken kan det ibland vara svårt att få grepp om hur stor den totala volymen kommer att bli, speciellt om man inte lägger beställningarna samtidigt. Får man plats med alla plagg i butik/lager. Kommer det att se glest ut och ta slut innan säsongen är över?
- Slutprodukten - Oftast får man som inköpare se plagget på riktigt men ibland kan man vara tvungen att beställa ett plagg enbart med bakgrund av en svårtolkad ritning eller i bästa fall en halvtydlig bild. Plagget kan då dyka upp och kanske inte alls motsvara de förhoppningar och förväntningar som man haft.
- Efterfrågan - I slutändan ska man sälja, det är det man lever på så även om man själv kanske inte älskar tunikor men alla kunder är som galna i det så kanske man får tumma lite på sin personliga smak och beställa in plagg som man vet kommer att gå bra, oavsett vad man själv tycker. Men även här gäller det att ha en tanke på butikens varumärke och ursprungliga stil, för många plagg som inte stämmer in på butikens koncept kan vara vanskligt.

Tusen tack Anna för att jag fick komma och korsförhöra dig.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Vilket bra inlägg!

Postat av: Anna

Nu måste jag fråga om en sak, fastän det inte hör till just detta inlägget. Du skriver ofta om ditt "hamsa bracelet", och nu är det så att jag också vill köpa ett. Men skulle du kunna förklara kort vad det står för? Jag har hört att det ska vara en symbol från någon religion, alltså handen då. Men tas detta seriöst eller kan man ha armbandet fastän man inte vet vad den här symbolen innebär? Jag tycker mest det är snyggt och vill ha det därför.

2007-10-30 @ 13:54:19
Postat av: hotspot

Victoria: Vad kul att du tycker det. Jag tyckte själv att det var jätteskoj att höra hur det går till när man köper in kläder till butik
Anna: Handen antar jag är en koppling till fatimas hand som är en viktig symbol för den islamistiska tron (Fatima var muhammeds dotter). Själv har jag dock ingen hand på mitt armband utan en platta där det står "luck", mitt har med andra ord ingen religös koppling. Huruvida man känner att man kan ha handen eller inte (även om man inte är muslim) bara för att man tycker att den är fin, det måste man nog avgöra själv. Det kan inte jag avgöra om det är rätt eller fel...

2007-10-30 @ 15:29:32
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: ida

ja inköp är inte lätt... kom ihåg att det var en drös med begrepp och delar i inköpskursen jag gått..

2007-10-30 @ 16:18:07
URL: http://www.fashionnerds.se
Postat av: Käthe

Intressant. Det är precis sådant jag "brottas med" nu. :)

2007-10-30 @ 17:23:38
URL: http://kathe.blogg.se
Postat av: Hallie

hej undrar varifrån klänningen på bilden kommer ifrån den vit blåa asså
tack

2007-10-30 @ 17:24:45
Postat av: hotspot

ida: ja och snackar man inköp för stora kedjor och liknande blir det naturligtvis ännu mer komplext...
Käthe: Lycka till ;)
hallie: vit/blå, hm jag tycker ingen klännin govan är vit/blå. Bara en beige, en mönstrad i alla möjliga färger och en lila-blommig...

2007-10-30 @ 17:29:59
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Jess

Jag är intresserad av att veta var den mönstrade klänningen kommer ifrån! Superfin! :)
/Jess

2007-10-30 @ 17:44:22
Postat av: Stina

Intressant, jag funderar på att inrikta mig på inköp. Läser ju som bekant till civilekonom.

2007-10-30 @ 19:29:05
URL: http://rubia.se
Postat av: hotspot

Jess: manousch, men som sagt var, det blir till att vänta till vårkläderna kommer i butik (jan/feb)
Stina: Som sagt, det är ju lite skillnad på att driva egen butik och göra sina egna inköp än att jobba som professionell inköpare på något stort företag.

2007-10-30 @ 21:03:49
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Ida

Väldigt bra inlägg!!! Jag skriver under på alltihop!

2007-10-30 @ 22:03:21
URL: http://shopblogg.webblogg.se/
Postat av: shifte

ojoj låter komplicerat! önskar att man fick beställa in det man själv gillade.. om det vore så lätt!

2007-10-30 @ 22:46:26
URL: http://shaft.blogg.se
Postat av: Maria

Jag är butikschef i en Vero Moda butik och jag tycker det kan vara väldigt svårt med inköp, men det måste vara betydligt svårare om man inte jobbar i en butik som tillhör en kedja. Just det du beskriver med volym måste vara svårt. Jag har trots allt alla mina kläder samlad på en och samma orderstatistik och kan se vilka varor jag får varje månad, även fast vi köper Vero Moda, Only och Pieces kollektioner. Dessutom har vi 10 kollektioner per år och inte många småinköp som det säkert blir när man arbetar med flera leverantörer. Intressant ämne du tar upp... Jag har inte gått någon utbildning mer än gymnasiet men det skulle vara spännande att gå en inköpskurs för att se hur relevant det är med det jag gör idag.

2007-10-31 @ 10:49:24
URL: http://www.beautybitchen.webblogg.se
Postat av: Linnea

Tack för ett mycket intressant inlägg! vet du hur man blir professionell inköpare för ett större företag? måste man så att säga "gå den långa vägen" och jobba sig upp inom företaget eller kan man gå någon specifik utbildning? låter som ett oerhört intressant jobb.

2007-10-31 @ 13:39:46
Postat av: Bellezza

lärorikt - tack!)

2007-10-31 @ 14:06:25
URL: http://bellezzas.blogg.se
Postat av: flaming fiffy

Hittade hit idag, det var mycket lärorikt!
Tack!

2007-11-11 @ 15:45:18
URL: http://blog.flamingfiffy.se/
Postat av: Anna

Hejsan,
Jag vill rekommendera utbildningar som mitt företag har skickat mig på. Jag gick Inköpsprogrammet, avtalsjuridik och förhandlingsprogrammet i Stockholm med ett företag som specialicerar sig på inköp. De heter InköpsForum och har webb: www.inkopsforum.se

2007-12-07 @ 05:49:29
Postat av: Tory Burch Outlet

http://www.toryburchoutletsuk.net

http://www.toryburchoutletsuk.net

http://www.toryburchoutletsuk.net

http://www.uggbootsoutletcheap.net

http://www.uggbootsoutletcheap.net

http://www.uggbootsoutletcheap.net

http://www.ugg-boots-sales.net

http://www.ugg-boots-sales.net

http://www.ugg-boots-sales.net

http://www.uggoutletonlineus.net

http://www.uggoutletonlineus.net

http://www.uggoutletonlineus.net

2011-09-28 @ 05:27:59
URL: http://www.toryburchoutletsuk.net
Postat av: Tory Burch Outlet

http://www.toryburchoutletsuk.net

http://www.toryburchoutletsuk.net

http://www.toryburchoutletsuk.net

http://www.uggbootsoutletcheap.net

http://www.uggbootsoutletcheap.net

http://www.uggbootsoutletcheap.net

http://www.ugg-boots-sales.net

http://www.ugg-boots-sales.net

http://www.ugg-boots-sales.net

http://www.uggoutletonlineus.net

http://www.uggoutletonlineus.net

http://www.uggoutletonlineus.net

2011-09-28 @ 05:33:29
URL: http://www.toryburchoutletsuk.net
Postat av: MBT Shoes

Your article is an excellent showing of writing skills that my children should be using. You have captured readers with your compelling and interesting views.

2011-09-30 @ 04:24:21
URL: http://www.ourmbtsale.com/
Postat av: gucci outletHey check out my site too. I hope i have some interesting stuff too

w

2011-10-01 @ 15:54:04
URL: http://www.discount-gucci-on-sale.com
Postat av: the north face

This is one of the most incredible blogs Ive read in a very long time. The amount of information in here is stunning, like you practically wrote the book on the subject. Your blog is great for anyone who wants to understand this subject more. Great stuff; please keep it up!

2011-10-08 @ 02:52:34
URL: http://www.ithenorthface.com
Postat av: uggs outlet

Wow, nice post,there are many person searching about that now they will find enough resources by your post.Thank you for sharing to us.Please one more post about that..

2011-10-08 @ 02:53:49
URL: http://www.iuggsoutlet.com
Postat av: ugg boots clearance

Excellent stuff from you, man. I’ve read your things before and you are just too awesome. I adore what you have got right here. You make it entertaining and you still manage to keep it smart.This is truly a great blog thanks for sharing

2011-10-08 @ 02:54:57
URL: http://www.uggbootsclearance2.us
Postat av: Moncler Jackets Sale

Thank you for your article!

2011-10-08 @ 04:22:31
URL: http://www.usbestmoncler.com/
Postat av: gucci outlet online

Very useful information indeed!!

2011-10-09 @ 13:45:46
URL: http://www.discount-gucci-on-sale.com
Postat av: Moncler mens jackets

Nice post.Thank you for taking the time to publish this information very useful!I’m still waiting for some interesting thoughts from your side in your next post thanks

2011-10-11 @ 10:14:52
URL: http://www.monclerwo.com
Postat av: Anonym

Nice one, there is actually some good points on this blog some of my readers may find this useful, I must send a link, many thanks.

2011-10-11 @ 12:41:37
URL: http://www.juicy-couture-tracksuit.com
Postat av: Tory Burch outletI agree with you!Please add more information about this fact

2011-10-16 @ 05:55:54
URL: http://www.tory-burch-outlets-online.com/
Postat av: Griffey Shoes

Wonderful articles, let me have to this admiration

2011-10-21 @ 08:46:23
URL: http://www.griffeynikeshoes.com/
Postat av: Asics Onitsuka Tiger

Most of the trouble in the world is caused by people wanting to be important.

2011-10-21 @ 10:14:38
URL: http://www.asicstigeronitsuka.com
Postat av: Moncler jassen

You have made a very nice blog. Your texts is extremely good content. It would be super with a widget like Facebook like buttom.Come on Make your winters stylish by introducing <a href="http://www.monclertekoop.com/moncler-down-jassen-heren-c-1.html">Moncler Down Jassen Heren</a> towards your winter collection. Endorsed by just many celebrities, Moncler is a brand that's maintained its foothold in the fluctuating fashion industry frequent now and promises in order to keep doing so down the road too.The Moncler are loved by many people of different ages. And a lot of their are <a href="http://www.monclertekoop.com" title="bought Moncler jassen online">bought Moncler jassen online</a>. Everyday the online seller will receive lots of orders. such as <a href="http://www.monclertekoop.com/moncler-sjaal-muts-c-15.html">Moncler Sjaal & Muts</a>,<a href="http://www.monclertekoop.com/moncler-jassen-vrouwen-c-4.html">Moncler jassen Vrouwen</a> are selling hot.

2011-12-02 @ 09:05:17
URL: http://www.monclertekoop.com
Postat av: louis vuitton sale

This is definitely a blog worth following. You’ve got a great deal to say about this subject, and you can also tell that by the huge number of comments!

2012-02-22 @ 07:45:35
URL: http://www.louisvuittonbigsale.com/
Postat av: tresor paris bracelets

Thank you for sharing your stuff on blog. It is doubtless that we have similar interests. Something are very helpful to me.

2012-02-22 @ 07:48:41
URL: http://www.tresorparisbracelets.net/
Postat av: chaussures puma

En fait, à cette taille,<a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="chaussures puma pas cher">chaussures puma pas cher</a>

il ressemblait à une épée courte de plus<a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="chaussures puma">chaussures puma</a>

qu'un couteau. La longueur de la lame est compensé <a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="puma pas cher">puma pas cher</a>

par la largeur de la lame - habituellement de un pouce et demi à deux pouces de largeur.

2012-03-05 @ 10:04:03
URL: http://www.chaussures-puma-pas-cher.net
Postat av: coach outlet online

I heard of coach outlet online through the advertisement when I was shopping. And now I often brow the webpage and buy Coach bags online.Professional coach factory online.Using a range of quality fabrics and materials, Coach Bag has affirmed itself over the past decades as a world leading brand name in the fashion industry.Welcome to the coach online outlet.These new products is the Coach of the latest styles.Many types of this bags are very rich,and the color is very beautiful.In order to meet the customer needs.

2012-03-07 @ 04:41:11
URL: http://www.coachfactoryonlinef.com
Postat av: louis vuitton outlet

Here is a world of louis vuitton outlet where you can find all kinds of new style and fashion Louis Vuitton bags. We really want to lead the trend and let our customer in the pursuit of luxury and fashion, satisfied the needs of customers.I just found an amazing website. It offers cheaper louis vuitton goods at reasonable prices. Yes, it is the louis vuitton outlet usa store.louis vuitton usa which is provided by the LV outlet?can not only go well with any outfit, but also will definitely add an air of flare and elegance to your clothes.

2012-03-07 @ 06:40:14
URL: http://www.louisvuittonoutletyou.org
Postat av: coach factory outlet

coach factory outlet has a big heart and a healthy appetite, and a wicked swing with a chainsaw. After a knee injury ended his career as a defensive lineman in college, Coach salvaged his Physical Education degree(barely)and landed a job teaching health at the local high school in his hometown of Savannah.Despite using the coach factory outlet online designer handbags and purses,the women can also think about using some other kinds of greatest quality purses for example Mont Blanc handbags, Ferrari purses, Hermes bags, Louis Vuitton bags and so on.The Coach Signature Hobo is from the latest release of coach factory outlet store. Its crisp, scribble material, leather handle, perfectly complements the relaxed shape of this stylish pouch.

2012-03-07 @ 07:28:26
URL: http://www.coachfactoryoutletg.net
Postat av: christian louboutin uk

christian louboutin uk marketed properly all greater compared to earth and earn cozy praise from customers. They are made from the finest leather and fabric.Finished with the signature clasp, the classic and generous proportions and luxurious drapes make christian louboutin uk sale so noble and famous.To find a christianBag of any size, color or style to fit your needs at the christian louboutin is a very necessary thing for every beautiful woman.

2012-03-07 @ 08:23:24
URL: http://www.christian-louboutinuk.org.uk
Postat av: Heat Jersey

Cool,I like this article. It expresses exactly what I want to say.

2012-03-07 @ 10:49:26
URL: http://www.nbajerseysmart.com
Postat av: beat by dre

There are a few things to remember that can be easily overlooked. There are good headphones for running in each category (earbud and headphone) which means you really can't go wrong.

2012-03-14 @ 07:47:53
URL: http://www.beat-by-dre.net
Postat av: coach outlet online

coach outlet online Bags seriously respected. They begin to seriously look like traditional Coach bags, due to the fact that they produce high quality products and workmanship.

2012-03-22 @ 12:27:36
URL: http://www.coachstoretoyou.com
Postat av: MBT Shoes Clearance

come quickly to join in our site to get cheap MBT Shoes with the best quality to never let you down

2012-03-22 @ 12:35:19
URL: http://www.mbtstore4you.com
Postat av: Louis Vuitton Bags Outlet

"Kommentera inlägget här"site:hotspot.webblogg.se

2012-03-27 @ 09:10:18
URL: http://www.lvbagoutlet.com
Postat av: borse louis vuitton

So thanks for you page and welcome to my louisvuitton handbags online store! There will be good discount in order to back the support of majority of customers. http://www.borselouisvuittonit.org

http://www.http://www.borselouisvuittonit.org/borse-da-uomo-c-329.html

2012-03-29 @ 11:29:43
URL: http://www.borselouisvuittonit.org
Postat av: Michael Jordan Jersey

the Lakers 88-85 win over theHornets. Bryant 3 of 21 shots, 15 shots all missed, let us look at an interview after the game both players.

2012-04-06 @ 11:07:03
URL: http://www.jerseysbirds.com
Postat av: Louis Vuitton 2012

The main attraction of the series is borse louis vuitton. However, be it interactive men series or the women, it remains all time favorite. The range is renowned for its comfort ability and quality.

2012-04-07 @ 11:18:37
URL: http://www.louisvuitton-outlet-2012.net
Postat av: Nike Soccer Cleats

Throughout Questionnaire, the particular studs with Foreign rules football shoes or boots are generally usually known as "stops". Ahead of present day cast plastic bottoms, these have been normally constructed from a new replaceable screw-in wood stud.

2012-04-09 @ 17:00:17
URL: http://www.cleats-soccer-shoes.com
Postat av: Coach Outlet Online

love with him and Coach Outlet Onlinewanted to make sure that he would be your guy for good

2012-04-10 @ 10:12:49
URL: http://www.coachoutlet-store-onlines.net
Postat av: Louis Vuitton Outlet

The original design of Louis Vuitton belt bag was a small bag with rigorous lines and delicate handworks. It was made of pig leather and had curved bamboo handle. It was born in 1947 and became a model of exquisite craft for Louis vuitton Belt Buckle quickly.

2012-04-14 @ 03:26:28
URL: http://www.louis--vuitton--outlet.com
Postat av: christian louboutin uk

During the traditional and popular perfect balance.our christian outlet online offer your high quality christian louboutin uk and christian sunglasses. Orders Over $100 Free Shipping. Founded in 1895 by Daniel Swarovski, The christian louboutin outlet continues to be an world renowned industry leader in the production of fine crystals. http://www.christianlouboutin-ukoutlets.co.uk

Postat av: louis vuitton

I am so confused that I don,t even know where to buy the Louis Vuitton Handbags. Because I can prefer to chose the fashionable design, favorable price, top service . The Huffington Post said Kiziria is not affiliated with louis vuitton bags uk, adding that he has designed the condom in collaboration with Design Provocation as a design project. http://www.louisvuitton-lv.co.uk

2012-04-16 @ 02:51:24
URL: http://www.louisvuitton-lv.co.uk
Postat av: mulberry outlet

They are designed for hand, elbow and shoulder carry thanks to comfortable flat leather handles.mulberry outlet are well known solution these days, there are lots of the lovers. Everyone believes the fact that mulberry sale can be well-known simply because of its high quality and the lovely pattern. http://www.mulberryoutletsales.co.uk

2012-04-16 @ 02:59:41
URL: http://www.mulberryoutletsales.co.uk
Postat av: Coach Outlet Online

love with him and Coach Outlet Onlinewanted to make sure that he would be your guy for good

2012-04-17 @ 04:23:02
URL: http://www.2012-coachstoreonline.net
Postat av: Coach OutletSome pieces that get damaged and defected during producing are also supplied to Coach outlets for sell on cost to cost basis.

2012-04-17 @ 05:41:56
URL: http://www.coachoutlet-store-onlines.net
Postat av: Coach Factory outlets

Coach was foundedcoach factory outletin 1941 in a loft in New York City

2012-05-26 @ 09:34:51
URL: http://www.coachfactoryscoachoutlet.com
Postat av: cheap beats by dre

Monster Beats By Dr Dre Studio.Solo Sale Upto 69% Off.Dr Dre Beats Outlet with 100% Guaranteed & Free Shipping!

2012-05-29 @ 04:12:00
URL: http://www.cheapmonsterbeats-bydre.com/
Postat av: Coach Outlet Online

Now you can buy cheap coach from coach online outlet store,it's very convenient.

2012-05-30 @ 04:01:37
URL: http://www.coachoutlet--online.org
Postat av: Coach Purses

Your article can be a really excellent read for me. I believe this is one of the such a lot significant information for me. Thank you for your .

2012-05-30 @ 11:47:48
URL: http://www.ccoachfactoryoutlet.net
Postat av: Coach Factory Outlet

good and kindly post,welcome to out good quality but cheap price Coach Factory Outlet website.

2012-06-06 @ 03:35:03
URL: http://www.coach--factory--outlet.net
Postat av: Beats by Dre

Beats by dre,pro music player.Cheap dre beats Outlet online save 70% Off, buy Cheap Beats by Dre ,enjoy low Price and free shipping!

2012-06-08 @ 14:21:19
URL: http://www.cheapmonsterbeatsby-drdre.com/
Postat av: cheap beats

Shop 100% authentic Beats By Dre online with free shipping, Beats By Dr Dre Outlet Stores sell all kinds of Cheap Beats By Dr Dre and Dr Dre Headphones.

Cheap Beats By Dr Dre,Beats By Dr Dre Outlet,Dr Dre Headphones,Cheap Dre Beats,Beats By Dre

2012-07-09 @ 09:07:37
URL: http://www.cheapdrebeatssoutlets.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links