header to adsÅret som gått 2007 - Designers

image1980

Året börjar lida mot sitt slut och
gammal vana trogen är det  återigen dags att summera vad som egentligen flöt under modebroarna 2007. Först ut - de viktigaste och mest inflytelserika modeskaparna. De satte trenderna och fick modeslavarna att sucka av välbehag och åtrå.

Cristopher Kane - Mannen som till våren gav oss tighta kroppfodral i lysande neon, innan vi visste ordet av var det neon för hela slanten och de volumniösa a-linje-klänningarna byttes snabbt ut mot kroppskramande fodral. Till hösten bytte unga herr Kane helt linje och presenterade en välarbetad och detaljrik kollektion som blandade mjuk sammet och hårt läder. Detta ledde genast till att de två materialen blev högsta valuta hösten 2007.
Nicolas Ghesquière - Mannen med många ansikten som lyckas fascinera och överraska säsong efter säsong. Våren var futuristisk med tuffa framtidssoldater i metallic och läder. Hösten var dess raka motsats med moderna preppykavajer och etniska inslag. Alla följde vi glada efter i de snabba svängningar som Nicolas dikterade.
Miuccia Prada - En levande legend som även 2007 hade ett enormt inflytande över modeåret. På våren gav hon oss turbanen och den rumpkorta kjolen som modevärlden, mot all förmodan, tackade för och tog emot. Till hösten handlade allt om texturer och färggradienter vilket naturligtvis haussades bortom alla proportioner.

Kommentarer
Postat av: Angel

Bra inlägg.

Postat av: Tess

Det måste sägas att det har varit ett mycket spännande och helt brillijant år i fashion!

2007-11-26 @ 12:06:10
URL: http://evert.webblogg.se
Postat av: johanna

kommer ihåg att du för länge sen listade dina favoritbloggar och att sigrid var en favorit. Har du lagt märke till hennes egna webbshop? fint va

2007-11-26 @ 13:38:04
Postat av: Linnea

Bra val. Du kunde inte ha valt några mer tongivande designers.

2007-11-26 @ 13:40:29
URL: http://linnealinnea.webblogg.se
Postat av: hotspot

Angel: tack! Årskrönikan fortsätter ända fram till nyår så håll utkik
Tess: Jag håller med :)
Johanna: Jag har sett det, hon är så duktig lilla Sigrid!
Linnea: Japp, min åsikt också :) Tack!

2007-11-26 @ 15:02:48
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: tove

Åh, vad kul med "Året-som-gått"-kategorin! På pricken beskrivet - ser fram emot kommande inlägg. Din blogg är så välskriven och rolig att läsa - varje dag!

2007-11-26 @ 17:30:44
Postat av: Julia

Ser verkligen fram emot dina "året som gått"... de är roliga att kolla på nåt år efter också, man får härliga (och mindre härliga) nostalgitrippar :)

Fast jag kan tänka mig att det blir lite svårare att köra "väskor" och "plagg" inom den kateogrin, det blir ju mer och mer som är "inne" samtidigt!

Menmen, väntar spänt på nästa ;)

2007-11-26 @ 20:17:07
Postat av: shifte

älskar sånna här inlägg :)

2007-11-26 @ 21:15:28
URL: http://shaft.blogg.se
Postat av: hotspot

Tove: vad kul att du tycker det! Själv älskar jag också årskrönikor :) Tusen tack!
Julia: Ja visst är det kul att summera året och se hur galet det egentligen var när man kollar i backspegeln :) Jorå men det ska nog gå att få till något :)
shifte: Vad kul!

2007-11-28 @ 12:02:01
URL: http://www.hotspot.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links