header to adsPressfrukost med Odd Molly

Pressfrukost med Odd Molly

Så var man tillbaka efter pressfrukost med
Odd Molly. I höstkollektionen fanns det en tydlig röd tråd - etno, eller "multi-kulti" som Karin, grundaren av Odd Molly, själv uttryckte det. Anderna, Marocko, Ryssland - i kollektionen kan man onekligen finna influenser från världens alla hörn. Stickat, broderier, mönstrat, varma färger, bomullspoplin var genomgående i hela kollektionen. Själv fick jag även tid för en kort pratstund med Karin Jimfelt-Ghatan och Per Holknekt som är grundarna bakom Odd Molly.

Finns det någon tanke bakom kollektionen?
Nej inte direkt. Vi vill inte begränsa oss när vi skapar en kollektion utan vara öppna för olika influenser. Temat för höstkollektionen är "Living Tenfold" vilket för oss innebär att man ska leva mångfaldigt och ge efter åt sina begär och önskningar.
Vad är den röda tråden i höstkollektionen?
Det är väldigt mycket lager på lager, kjolfållar som är sydda med två lager, underkjolar som är insydda i klänningen, mycket mönster. Mycket mamelucker. Man ska känna sig lös och ledig i kläderna även om man är på jobbet.
När börjar ni jobba med kollektionen?
Man börjar jobba med en kollektion ca 1 år innan den kommer ut i butik så nu har vi precis påbörjat arbetet med vårkollektionen för 2008.
Vad händer med Odd Molly 2007?
Massor! Odd Molly växer något helt otroligt. Idag 5 år efter start har vi egna showroom i 23 olika länder, våra kläder säljs i nästan 1100 butiker runt om i världen. Vi expanderar i USA där vi till sommaren kommer att öppna ett eget kontor. Vi ställer ut på en rad mässor runt om i världen. Det går väldigt bra just nu helt enkelt.

Hotspots reflektion: Kollektionen är inte riktigt min stil men jag tycker ändå att det är befriande med ett märke som vågar frossa i färger, mönster och former utan en tanke på rådande trender. Det är antagligen precis det som är framgångsformeln bakom Odd Molly.

Kommentarer
Postat av: Minna

Odd Molly har vissa fina plagg, men jag tycker att det är för högt pris på deras flesta plagg. ex de stickade strumporna i höstas för typ 800 kr är No No för mig.

/minna

Postat av: Sofia

den röda frägen på koftan längst upp till vänster är ju bara för fin.. Varför görs det inte mer kläder i den färgen? Det finns ju typ bara röd/orange färgade kläder, blää.
Tack för en mkt trevlig blogg!

2007-02-12 @ 11:49:46
URL: http://sofiasofia.blogg.se
Postat av: Ida

Inte riktigt min stil heller. Men fick höra en liten rolig historia om märket eller rättare sagt från Svea (vilket Per jobbade med förr) och hur namnet Odd Molly kom till...

2007-02-12 @ 11:54:54
URL: http://luckyem.webblog.se
Postat av: Louise

Jag tycker att kläderna ser helt ok ut men vill alltid veta vem som står bakom ett märke innan jag använder det och eftersom jag avskyr Big Brother går det här helt bort. Av samma anledning så skippar jag Brämhults juicer för att jag inte gillar Livets Ord. Jag vet att en del tycker att det är knäppt men så känns det för mig.

2007-02-12 @ 11:59:18
Postat av: Mia

Bra liten "miniintervju":-)

2007-02-12 @ 12:03:17
URL: http://monokel.blogspot.com
Postat av: hotspot

Minna: Ja det låter dyrt men jag tror att de jobbar med väldigt bra kvaliteter vilket ofta dra upp priset men 800 kr för ett par strumpor... nje
Sofia: Jag håller med, det är en fin röd färg, gansla ovanlig. Vad skoj, tack så hemskt mycket!
Ida: Nämen, man kan ju inte bara säga A.... ;)
Louise: Big Brother! Nu föll poletten på plats, jag tänkte hela tiden "har han varit med i Robsinson?". Åh vad skönt nu slipper jag fundera på det. Och, dina tankar makes perfect sense to me! Fast det där med brämhult och livets ord visste jag inte heller, vad man lär sig. Tack :)

2007-02-12 @ 12:04:47
URL: http://www.hotspot.webblogg.sew
Postat av: Ida

Kom på att jag inte orkade skriva ner allt och sen så är det lite skumt eftersom det var en av hon som har Sveas söner som berättade det för mig. Vad jag förstod så blev Per och sveatjejen ovänner och han ska ha (enligt min källa..) tagit det namnet (odd molly) bara för att reta sveatjejen som skulle döpa sin dotter till det.. ja ngt sånt var det.

2007-02-12 @ 12:55:19
URL: http://luckyem.webblog.se
Postat av: Fröken SötSur

Håller med om din reflektion där. Läste någonstans att Odd Molly var tjejen som vägrade försöka ställa sig in hos de coola skate-killarna, utan gjorde sin egen grej....och alla killarna blev kär i henne...ha ha. Fast jag tycker Idas historia är bättre;)

2007-02-12 @ 13:21:54
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: Alice

jag älskar Odd Molly - dom har ju så grymt söta grejer!

2007-02-12 @ 15:02:47
URL: http://aliceg.blogg.se
Postat av: Danni

Så mycket fint! Jag älskar Odd Molly ;)

2007-02-12 @ 15:16:36
URL: http://miumiu.blogg.se
Postat av: Petra

Mm, jag älskade mameluckerna & karins kläder! Haha, apprå på ingenting, smakade du ananasjuicen (fruktansvärt god!)?

2007-02-12 @ 15:36:30
URL: http://shecity.blogg.se
Postat av: Mill

Äger inget från Odd Molly, men gillar att de har mycket färg och mönster. Det blir gärna lite "slätstruket" på hösten med enfärgade mörka plagg...

2007-02-12 @ 15:57:34
URL: http://millssvada.blogspot.com
Postat av: Charlene

Håller med dig om att det är kul med ett märke som inte slaviskt följer alla trender. Men annars är Odd Molly inte riktigt min stil heller... Fast jag gillar deras koftor i höstkollektionen -06, så himlans mysiga!

2007-02-12 @ 16:14:38
URL: http://chloecharlene.webblogg.se
Postat av: Lisa

Hej!
Undrar om allmänheten kan gå på visningarna på Stockholm Fashion week?

2007-02-12 @ 16:22:52
URL: http://unisex.blogg.se
Postat av: Anna

Åh, jag vill också gå på modeveckan! Lyckos dig :)

2007-02-12 @ 16:42:51
URL: http://inochutsidan.blogg.se
Postat av: fröken främling

etno? ..oj, annorlunda :)
gillar verkligen att de sticker ut.

2007-02-12 @ 16:59:37
URL: http://melankoliskt.blogg.se
Postat av: Lotte

Coolt att matcha rött och lila och jag tycker faktiskt att det var riktigt fint!

2007-02-12 @ 17:35:15
URL: http://lottes.webblogg.se
Postat av: Frida

Odd Molly är underbara!

2007-02-12 @ 19:52:47
URL: http://www.cultdesign.blogg.se
Postat av: Elina

Tråkiga inlägg...finns att läsa ungefär exakt samma saker i fyra-fem bloggar till. Oinspirerande för en blogg jag annars tycker sticker ut som snygg och med intressant läsning.

2007-02-12 @ 21:30:46
URL: http://laaavmusic.blogg.se
Postat av: nollåttan

gud vilken bra modeblogg detta är. jag gillar skarpt att den är personlig utan att vara FÖR personlig, dvs du kör inte ut bara saker som du gillar/dissar utan intervjuar och låter också läsarna uttrycka sitt. fortsätt så..

2007-02-12 @ 21:42:10
URL: http://www.nollattan.blogg.se
Postat av: Moi

Odd Molly är min religion, Per Holknekt är min Gud.

2007-02-13 @ 09:39:32
URL: http://vackrajag.blogg.se
Postat av: hotspot

Ida: Ha ha, roligt skvaller :)
Fröken Sötsur: det känner jag nästan också igen...men Idas var som sagt var roligare :)
Alice: Vad roligt :)
Danni: :)
Petra: Mameluckerna var lite roliga men inte något jag själv skulle bära, ha ha, ja jag provade juicen :)
Mill: Jag kan hålla med om att det är uppiggande med färgerna och mönstren även om det inte är min stil :)
Charlene: Du ser man kan alltid hitta något som man gillar :)
Lisa: Nej tyvärr krävs inbjudningar :(
Anna: Ja det är verkligen kul och jag är så glad :)
frökenfrämling: Ja det ska de har cred för
Lotte: Ja lila och rött funkar faktiskt bra!
Frida: :)
Elina: Det är svårt att rapportera något unikt när det är flera som varit på samma ställe och sett samma sak, jag försökte göra det lite annorlunda med en kort intervju.
nollåttan: He he, tack! Nu blev jag glad :) Får ofta "skäll" för att ajg är för opersonlig, vilket är ett medvetet val, vill man läsa en personlig blogg finns det 1000-tals att välja bland som är mycket bättre på den biten. Jag skriver ofta vad jag tycker men vill lämna utrymme för läsaren att skapa sin egen uppfattning och även uttrycka en motsatt åsikt från min. Tack!
Moi: Oj, starka ord :)

2007-02-13 @ 11:13:26
URL: http://www.hotspot.webblogg.sew
Postat av: Nilla

Förklara gärna kopplingen mellan Livets Ord och Brämhults den som vet. !

2007-07-26 @ 22:00:35
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Mina

Odd Molly är helt underbara. Är det någon som vet om de har någon modevisning i Sverige under 2008? Vet att de ställer ut i Köpenhamn i år.

Postat av: Moncler Down

This is my first time i visit here. I found so many entertaining stuff in your blog, especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the leisure here! Keep up the good work.

2011-09-10 @ 06:17:57
URL: http://www.frbestmoncler.com
Postat av: arsenal soccer jersey

Just saying thanks will not just be sufficient, for the wonderful clarity in your writing.

2011-11-12 @ 04:21:26
URL: http://www.shop-soccer-jerseys.com/
Postat av: coach outlet store

In my experience, most people adore Coach Outlet Store or they hate it, there's not much of an in-between. And that's true of most lines that really go for it when it comes to having a point of view-the more personality a bag has, the wider the gulf between the lovers and the haters becomes. If you need to acquire the focus, you need to sustain the coach outlet store online, which with stylish components that will immediately concoct you appreciably more attracting and outstanding.2011-12-28 @ 06:08:55
URL: http://www.coachoutletstoreonlinelove.com
Postat av: coach outlet

Attention! coach outlet is offering new products at favorable prices for August. Brighter colors, finer looks and newer designs, all bring you a whole new summer. As a fashion and modern lady, you can never have too many bags but Coach, Coach is a great leather handbags brand. coach outlet store online have different look according to different designer concept.2011-12-28 @ 06:19:58
URL: http://www.coachoutletcoach-outlet.com
Postat av: louis vuitton sale

Successfully buying products from the louis vuitton sale online now, people can even have handbags as gifts. Time is limited. Just seize the chance.The choices are likely to be basically countless seeing that louis vuitton outlet occurs with the help of completely new and also incredible concepts once in a while.

2011-12-28 @ 06:31:39
URL: http://www.louisvuittonoutletsaletime.com
Postat av: coach factory outlet

No one can deny the shopping at the coach factory outlet is satisfactory. For the low prices and good quality.Coach handbags from the coach factory online are popular now because of the colorful fabric. It is fashionable and beautiful. You can see the opening of the bag like wave, which is its special design.

2011-12-28 @ 06:32:05
URL: http://www.coachfactoryoutletday.com
Postat av: coach outlet online

I heard of

coach outlet onlinethrough the advertisement when I was shopping. And now I often brow the webpage and buy Coach bags online.The

coach outlet store onlineare utilized for formal event in company area that will display your excellent taste.Not only does a briefcase make is easier to carry things.

2011-12-28 @ 06:47:07
URL: http://www.coachoutletonlineuscoach.com
Postat av: louis vuitton outlet

The choices are likely to be basically countless seeing that

louis vuitton outletoccurs with the help of completely new and also incredible concepts once in a while.Fashionable, classical and unique,

louis vuitton bagsare really beautiful. The quantity is limited, hurry to buy one for yourself.

2011-12-28 @ 06:49:21
URL: http://www.louisvuittonoutletbagso.com
Postat av: coach outlet

If you have been to the mall lately and browsed

coach outletyou may find that a high price tag goes along with just about everything in the mall.You might have seen plenty of greatest quality bags into your entire life span but when it comes to the

coach outlet store onlinethey are remarkably efficient, versatile and carved bags beyond your imaginations.

2011-12-28 @ 07:06:33
URL: http://www.coachoutletonlinestoretime.com
Postat av: coach factory outlet

coach factory outlet is famous for the discounts it offers. Latest coach purses and sunglasses can be purchased at discounted rates from this coach outlet store.You can find all kinds of coach bags whatever you chose which one in coach factory outlet online will never be out of fashion. Not only they have many nice and design styles, but also made from the finest leather and fabric.

2011-12-28 @ 07:17:46
URL: http://www.coachfactoryoutletonlinecool.com
Postat av: louis vuitton uk

More and more people can afford louis vuitton uk, not to say they are on sale. Price is not equivalent with value,they own classical style, fine materials, elaborate technique.If you want to catch up to the latest vogue, having louis vuitton Handbags of the latest styles can absolutely satisfy you.Just visit LV outlet webpage and select the most suitable products for yourself.

2011-12-28 @ 07:18:28
URL: http://www.louisvuitton-days.org.uk
Postat av: louis vuitton uk

The latest fashion collection contains those bags suitable to be worn in both casual and formal environment. We provide the best quality

louis vuitton ukwith the most reasonable price we can offer as you see in our online store.If you want to catch up to the latest vogue, having

louis vuittonHandbags of the latest styles can absolutely satisfy you.Just visit LV outlet webpage and select the most suitable products for yourself.

2011-12-28 @ 08:09:58
URL: http://www.louisvuittonuk-outlets.org.uk
Postat av: Louis vuitton uk

Thank you for your website, your web site for me are of great help.

2012-02-29 @ 06:33:02
URL: http://www.uklouisvuittonsales.net
Postat av: Hermes Birkin

Your article is very interesting, very rich in contents, give me a lot of inspiration, hope to see more of your wonderful article, thank you

2012-02-29 @ 16:15:49
URL: http://www.onlinehermesbirkin.com
Postat av: coach outlet online

coach outlet online Bags seriously respected. They begin to seriously look like traditional Coach bags, due to the fact that they produce high quality products and workmanship.

2012-03-22 @ 12:30:36
URL: http://www.coachstoretoyou.com
Postat av: MBT Shoes Clearance

come quickly to join in our site to get cheap MBT Shoes with the best quality to never let you down

2012-03-22 @ 12:36:52
URL: http://www.mbtstore4you.com
Postat av: borse louis vuitton

So thanks for you page and welcome to my louisvuitton handbags online store! There will be good discount in order to back the support of majority of customers. http://www.borselouisvuittonit.org

http://www.http://www.borselouisvuittonit.org/borse-da-uomo-c-329.html

2012-03-29 @ 11:33:23
URL: http://www.borselouisvuittonit.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links