header to ads10 frågor till Diana Orving

image2014

Diana Orving är en av Sveriges största designbegåvningar så jag är verkligen stolt över att kunna presentera hennes svar på mina 10 frågor. Tusen tack Diana!

1. Har du designat något plagg som du är extra stolt över? Ofta förstår jag hur stolt jag är över ett plagg först när jag ser det på en kund. När jag ser någon räta på ryggen och kolla sig i spegeln på ett nytt sätt. Det är belöningen.
2. Har du någon designer som inspirerar dig eller fungerar som förebild? Jag gillar Coco Chanel, för hur hon revolutionerade dammodet på 20- och 30-talet, Comme des Garcons för deras nytänkande, Martin Margielas kompromisslösa koncept och Anne Valerie Hash för hennes skärningar och kvaliteter.
3. Hur ser en Diana Orving-kund ut? Jag träffar många kunder, det är så otroligt inspirerande. Den gemensamma nämnaren är en vilja att uttrycka sig med sina kläder. Allt ifrån unga estet-tjejer (och killar) på Södra Latins Gymnasium till ...Goldie Hawn.
4. Vad tycker du om det svenska modeklimatet? Mode är väldigt "modernt" just nu och vi designers får mycket uppmärksamhet i media. Förhoppningsvis leder det till en medvetenhet hos konsumenten om varför en tröja ifrån mitt märke kostar mer än en tröja ifrån någon av storkedjorna.  Det talas mycket om " Det Svenska Modeundret" när Sverige ska positionera sig internationellt. Men vad betyder det egentligen? För många är det här yrket en dyr hobby. Det finns väldigt mycket talang, men det räcker inte om man ska lyckas.  Det skulle behövas någon slags institution som skulle kunna vägleda oss i frågor som gäller produktion, export och finansiering. 
5. Beskriv din design med 3 ord? Utforskande, integritetsfull och omtänksam. 
6. Vad innebär mode för dig? Mode är en möjlighet till kommunikation.  Man klär ut sig till den person man vill bli sedd som. Mode är våra drömmar och våra tillkortakommanden.
7. Har du något favoritplagg som du själv alltid återkommer till att använda? Jag har några plagg ifrån mina senaste kollektioner som jag bor i. Svarta klänningar och blusar. Mitt favoritplagg just nu är min svarta yllekappa från höstkollektionen, vi är oskiljaktiga. 
8. Vad tror du på inför våren? Ljusare kvällar, kärlek och sidenkläder. Gärna i klarrött.
9. Har du någon signaturdoft? Jag växlar ganska mycket efter sinnesstämning. Ofta är jag luktfri. Just nu älskar jag att dofta tungt av Tom Fords Black Orchid.
10. I vårkollektionen började du blanda in nya element i din kollektion som att jobba med rött och siden, blir det några nya överraskningar i höstkollektionen? Jo, jag har många överrakningar på gång... Jag kan avslöja att jag inför nästa kollektion håller på med ett samarbete med Dramatens scen Elverket. Under hösten har jag haft workshops med ett litet gäng skådespelerskor. Det blir en kollektion och någon slags föreställning. Allt är inte svart. Mer säger jag inte.

Kommentarer
Postat av: Angel

kul läsning det var.

Postat av: sorbonne

Tio frågor är en av mina favoritkategorier - skulle vara kul att se mer av det :)

2007-12-05 @ 11:21:04
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: hotspot

Angel: Vad kul att du tycker det :)
Sorbonne: Jag gillar den också men för mig känns det viktigt att personerna (kända som okända) som intervjuas känns relevanta och intressanta så därför satsar jag nog mer på "kvalitet" än kvantitet i den här kategorin :)

2007-12-05 @ 11:28:20
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: inmood

Alltid lika roligt att läsa!

2007-12-05 @ 12:18:13
URL: http://inmood.blogg.se/
Postat av: Nadja

Jag tycker att hon är as grym, verkligen kul att läsa!

2007-12-05 @ 14:13:26
URL: http://thencloset.blogg.se
Postat av: Maria

Hej Karolina! Skulle vilja fråga en fråga som inte har med artikeln att göra, hoppas det går bra =) Jag ska hjälpa min kompis med kläder till julbalen. Hon har en guldfärgad hellång klänning (matt, med lite glitter fram) som är rakt avskuren ovanför bysten och med smala axelband. Vad kan vara snyggt till vad det gäller modell/färg på skor, väska och acossearer? Har du något förslag på sminkning? Hon är själv ca 165 cm lång och har mörkt (nästan svart) halvlångt hår och bruna ögon. Tack för en bra blogg! Med vänliga hälsningar / Maria

2007-12-05 @ 15:07:36
Postat av: Filippas mode

Oh Diana gör jättefina saker. Och hon är verkligen en otroligt cool tjej!

2007-12-05 @ 17:16:17
URL: http://www.filippas.se
Postat av: Angelica

Du borde ha osynliga kommentarer och att du lottar vem som vinner. Mest rättvist! Alla har inte tid att sitta och uppdatera din blogg hela dagarna.

2007-12-05 @ 17:46:16
Postat av: hotspot

inmood: Vad kul!
Nadja: Ja eller hur!
Maria: Hinner inte svara just nu. Maila mig så ska jag svara så snart jag kan!
Filippa: Jag håller med :)
Angelica: Jag antar att du är samma angelica som kommenterat samma sak tidigare så jag svarar som jag svarat innan:
Som jag skrivit till många tidigare: Eftersom det är nya tävlingar varje dag krävs det att de är lätta att administrera för mig, första svaret gör att jag slipper lotta eller läsa igenom hundratals tävlingsbidrag. Det är även ett bra sätt då ingen behöver misstänka att jag är partisk när jag lottar vinnaren (jag kan ju omöjligt påverka vem som svarar först). Eftersom inlägget kan komma upp när som under dagen är det lika stor chans att man råkar gå in på bloggen just då som att lyckas bli dragen ur en hög av massor av tävlande (även om chansen naturligtvis ökar om man går in flera ggr per dag). Hoppas du förstår mitt resonemang. Jag tycker att det är ett smidigt, öppet och rättvis sätt att tävla ut produkter

2007-12-05 @ 17:54:20
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Angelica

Svårt att skrolla ner och ha fingret på skärmen (eller någon liknande) Den som fingret hamnar på vinner. Går minst lika snabbt och smidigt som det här. Du behöver inte läsa alla kommentarer och ta ställning. Nej, som jag skrev i ett annat inlägg - inget mer Hotspot tills det ändras - på ett eller annat sätt.

2007-12-05 @ 17:59:25
Postat av: hotspot

Angelica: Det kommer inte att ändras! Som sagt var, är övertygad om att många skulle ifrågasätta hur lottningen gick till om den var helt sluten och jag bara tog någon ur en hög av personer som svarat. Tråkigt att du blir så upprörd och sur, det är ju trots allt en skojig tävling som jag jobbat häcken av mig för att arrangera åt er läsare för att ni ska tycka att det är kul. Kanske lika bra att skita i att arrangera tävlingar alls i framtiden... Suck!

2007-12-05 @ 18:06:49
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Angelica

Om du känner så - visst! Är det inte orättvist att de som har tillgång till dator/är hemma hela dagarna har större chans att vinna? Hade det varit slumpmässig lottning hade det varit rättvist för alla. Och tror verkligen inte att någon skulle ifrågasätta hur du lottat.

2007-12-05 @ 18:15:46
Postat av: Tess

Jätteintressant inlägg, fler av denna sort tack!

2007-12-05 @ 18:19:22
URL: http://evert.webblogg.se
Postat av: hotspot

Angelica: Det här blir min sista kommentar då jag känner att vi har hamnat i någon form av moment 22-diskussion.
1. Som jag skrivit tidigare så är lottning enligt mig lika om inte mindre rättvist...
2. Självklart hade jag förutspått att det skulle bli folk som ifrågasatte något (en av anledningarna till att jag valde denna metod då jag omöjligt kan påverka vem vinnaren blir, hade jag lottat hade det säkerligen blivit ett stort ståhej kring det!) då allt som kan ifrågasättas alltid ifrågasätts. Som sagt var, tråkigt när man arrangerar 24 tävlingar och sliter för att få tag på roliga vinster att folk endast är sura och negativa. Det får mig helt klart att ifrågasätta varför jag gör det här!!! Vill du sluta läsa bloggen är det HELT ok! Tack och hej!

2007-12-05 @ 18:22:05
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Samunia

Gillar den nya julheadern! Proffsigt och snyggt;)

2007-12-05 @ 19:29:46
URL: http://samunia.blogg.se
Postat av: Maria

Hej igen! Okej, jo jag har skickat ett mejl med frågan om vad som kan vara snyggt till den guldfärgade balklänningen. Jag vore väldigt tacksam om du har tid att svara under morgondagen (torsdag) eftersom vi ska till stan imorgon kväll och kolla ut vad hon ska ha till =) Tack på förhand! / Med vänlig hälsning Maria

2007-12-05 @ 19:43:40
Postat av: Anja

Angelica: Men är du helt galen... fattar du hur sjuk du låter "scrolla ned med fingret på skärmen".. Tänk bara hur korkat det skulle se ut om man läser tävlingsreglerna: Vinnaren utses genom att jag Hotspot scrollar med fingret på skärmen medan jag blundar, men helt plötsligt stannar jag och den jag pekar på vinner priset!!! Var glad istället att det arrangeras en tävling överhuvudtaget. Men med gnäll från fjortisar som dig förstår jag om Hotspot inte orkar nästa gång.

2007-12-05 @ 19:45:04
Postat av: shifte

rolig läsning! hon är så duktig

2007-12-05 @ 21:41:54
URL: http://shaft.blogg.se
Postat av: fashionholic

åhh Diana är en favorit!!! jag köpte idag hennes herrjacka som hon har designat för Aplace!!! love it!!!!!!!!!!!

2007-12-05 @ 22:17:41
URL: http://fashionholic.blogg.se
Postat av: Ida

Hon har mycket intressant att säga tycker jag. Har bra och sunda värderingar kring modevärlden. Det ligger mycket i det hon säger att mode är "modernt". Jag vet inte om ni såg inslaget på svt om henne. Mycket fint portätt av en designer. Jag hoppas att Weekday här i GBG tar in plagg av Diana igen förra gången fick de sicka tillbaka dem till sthml för ingen köpte dem.. men jag ville ju ;)

2007-12-06 @ 08:37:32
URL: http://www.fashionnerds.se
Postat av: emelie

åhh diana

2007-12-08 @ 10:17:49
Postat av: juicy couture sale

juicy couture , I hope to hire as well as educate Africa youth in the area of entrepreneurship. The almighty offers given me personally new life by getting me personally to escape passing away during the battle inside Liberia, and that i anticipate giving a form of existence back to my personal region as well.Postat av: Canadagoose.ca

<a href="http://www.canadagoose-sale.ca/">Canada Goose Jackets</a> in each style are available in several colors. There’s a good news that some jackets from <a href="http://www.canadagoose-sale.ca/">Canada Goose Outlet</a> can add a feminine touch to you. To put the hands in the warm pockets of <a href="http://www.moncleroutletsale.co.uk/">Moncler Uk</a> in winter’s station is a great pleasure. Sophisticated ones and smart ones are all on sale in this <a href="http://www.moncleroutletsale.co.uk/">Moncler Outlet</a> shop.

2011-08-23 @ 04:15:34
URL: http://www.canadagoose-sale.ca/
Postat av: Redbottom

Sleek design makes <a href="http://www.cheapredbottomshoes.com/">Red Bottom Shoes</a> rare shoes. Some <a href="http://www.cheapredbottomshoes.com/">Red Bottom Heels</a> are surprisingly versatile. Get crazy with <a href="http://www.cheapredbottomshoes.com/">Red Sole Shoes</a>!

2011-08-23 @ 04:28:27
URL: http://www.cheapredbottomshoes.com/
Postat av: Tiffany Sale

Able to write so good article, there must have a writing pro; The real life writing too lifelike. The life of this order. Too have philosophy. This blog I will continue to generation. Let each can share so elegant blog.

2012-01-30 @ 02:45:21
URL: http://www.tiffanyandco-sale.com/
Postat av: Coach Factory Outlet Online

You have the chance to become popular fashion, also is the fashion bag? Coach Online Outlet Online sales shirt biggest discount!

Still etc. What, do not break machine, allowing no longer. Miss no more. Hot snapping up! To share with you!

2012-01-31 @ 03:43:04
URL: http://www.coachfactoryonlineoutlet.com/
Postat av: Coach Outlet Online

This is a very great job and I love this blog.I will wholeheartedly service for your blog.I think I was created a fresh and unique works and other people, but also look try, whenever I think the answer as to change one's life.

2012-03-28 @ 04:20:32
URL: http://www.coachsfactoryoutletstore.com/
Postat av: Coach Outlet

I very much appreciate your themes and your entire network design layout.Several may be encountered before the problem did not have time to solve? I would like to also not without late, because your blog is a lot of fans are very much agree with what you think is also very supportive of your blog.I would like to on behalf of the fans group who support!

2012-03-28 @ 04:38:18
URL: http://www.coachsfactoryonlineoutlet.net/
Postat av: cartier watches online

are magnetic en route for women, http://www.watchesabc.org/bell-ross-watches-c-75.html auamid the intention ofmobiles to men. you can unpretentiously acquire design to facilitate motivation befall your feel painful. then are seven figure incredible heaps, complete of outdo ever gear, qality organic http://www.watchesabc.org/panerai-watches-contemporary-collection-pam-00289-gent-watch-p-315.html , make your mark with tags, successive figure's brochure similar whilst initial frills. our http://www.watchesabc.org/longines-watches-c-143.html look the similar as the original person. the best orphan on all sides of ourinspired to they sacrifice a portion of the costing.

2012-04-25 @ 08:03:58
URL: http://www.watchesabc.org
Postat av: karen millen uk

http://www.salekarenmillenuk.com

2012-06-04 @ 15:10:43
URL: http://www.salekarenmillenuk.com
Postat av: karen millen uk

http://www.salekarenmillenuk.com

2012-06-04 @ 15:16:36
URL: http://www.salekarenmillenuk.com
Postat av: abercrombie uk

To get know just about this good topic, you buy pre written essay or custom writing at the essay writing service. The numbers of writing services offer the essay writing about this good topic.

2012-06-15 @ 09:20:14
URL: http://www.abercrombieuk.eu.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links