header to adsFashion Quote - True or False?

26631-1665

Vad säger ni, håller ni med Mr Armani? Är kvalitet inget krav när man talar om mode men ett måste när det kommer till stil? Eller är det precis tvärtom? Högt eller lågt, analysera fritt!

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Nej, jag tycker inte att det stämmer. Jag anser mode vara guidelines som visar hur vi ska klä oss för att uppnå saker, eller för att bara vara trendiga. Mode kan skapas både med egensydda kläder, kläder från kedjor och från modehus. Att ett plagg kommer från ett stort modehus behöver nödvändigtvis inte betyda att kvaliten är väldigt mycket högre.

2007-08-21 @ 21:40:28
Postat av: Anonym

Varför har du inte annonser om du kan tjäna 7,7 miljoner om året? Tänk vad många väskor...

2007-08-21 @ 21:41:02
Postat av: Mathilda

Njet. Mode är tillfälliga trender, stil är att kunna matcha ihop saker så det ser smakfullt ut, vare sig det är hypat för tillfället eller inte.

Postat av: Idépappan

Det finns något skönt i kommentaren för kvalitet är oerhört nedprioriterat idag. Det premieras helt enkelt inte. Titta på märken som Miu Miu och D&G. De är förvisso diffusion-märken men de kostar rätt mycket. Och kvaliteten är ofta usel. Det enda du får är modegrad.
Bland herrmärken som man kanske skulle kunna ge epitet
som stiliga istället för fashion, typ Corneliani, Zegna och Pal Zileri är det just kvalitet som får stå i första rummet. Och jag tycker även att Armani kvalar in där för sina flesta märken.
Passar på att skicka in ett gammalt inlägg inom ett helt annat segment men på samma tema: http://idepappan.blogspot.com/2007/08/smuts-r-bra-flckar-r-dligt.html

2007-08-21 @ 22:14:09
URL: http://idepappan.blogspot.com
Postat av: ida

sen får man ju tänka på att giorgio armani är en gammal bakåtsträvare också...
kan ingen språkhistoriker hoppa in här och komma med lite intressant bakgrundsfakta på orden "stil", "mode" osv. den här diskussionen känns så eh, gjord, liksom. och jag undrar om orden stil, style, mode och fashion verkligen ger samma associationer på de olika språken.
jag menar, går stylish verkligen att översätta till stilig?

2007-08-21 @ 23:07:29
Postat av: Alice

hm beror nog på... men för att vara riktigt stilren krävs ibland kvalité.. men det är inget måste

2007-08-21 @ 23:09:11
URL: http://aliceg.blogg.se
Postat av: Louise

Nej! Det låter helt snurrigt och konstigt. Stil och mode är två helt olika saker. Precis som att kvalité är något som beskriver hur ett plagg är inte något som beskriver något är mode eller ej. Eller avgör om man har stil eller inte. Konstigt citat!

2007-08-21 @ 23:15:41
URL: http://rightnow.webblogg.se
Postat av: Klara

Jag håller med louise, förstår inte vad han menar med citatet... Kvalitet är i en helt annan genre, kvalitet definierar inte vad som blir stiligt eller bara trendigt mode, kvalitet bestämmer ju bara om ett plagg har bra kvalitet eller inte.
Men Giorgio Armani är ju en lyxdesigner och måste ju sälja sina svindyra klänningar och då tycker han ju att stil endast kan uppnås med kostsamma material därför att det är det enda området han arbetar i.

2007-08-21 @ 23:23:05
URL: http://alamode.webblogg.se
Postat av: sofi.

min analys; mode(trend?) är slit och släng, man köper kläder som inte behöver hålla mer än en säsong, medan har man stil så väljer man kvalitet och kläder som funkar i flera år.
"mode är ingen stil, men stil är modigt".
okej, nu flummade jag bort mig, vet knappt vad jag pratar om.

2007-08-21 @ 23:32:01
URL: http://amitechi.blogg.se
Postat av: E

Helt fel inlägg att kommentera i, men jag har bråttom och är i behov av svar!
Vart i stockholm finns APC och Whyreds butiker?

2007-08-21 @ 23:47:51
Postat av: Käthe

Mode kan vara både billigt och dyrt, och stil behöver inte heller vara dyrt men stil är definitivt inte att gå omkring med 100% akryl t.ex. Second hand kan ju vara hur billigt som helst och hur mycket stil som helst. Men han tänker sig antagligen bara nya kläder. Lite inskränkt faktiskt. :)

2007-08-22 @ 01:06:26
URL: http://kathe.blogg.se
Postat av: Åsa

Jag är helt på Käthes linje. Jag har många gånger hittat helt underbara kreationer(ofta kopior av märken som jag aldrig skulle ha råd med) på de billiga kedjorna. Jag är glad tills dess jag ser vilka material de använt då jag vet att de knappt tål att tvättas. De har en underbart snitt men de har snålat in på materialval för att få ner tillverkningskostnaden.
Jag tycker att Wedins är ett tydligt exempel på en kedja där man kan hitta mode men inte stil.

2007-08-22 @ 07:37:15
Postat av: yeh-yeh girl

Jag tänker att han med style menar ungefär
"klass" och då har han kanske rätt. Style är väl lite mer fancy än stil.

2007-08-22 @ 09:16:12
URL: http://gordonochjag.blogspot.com
Postat av: hotspot

Kajsa: Hm, jag är inte säker på att det är det han menar. Jag tror han menar att mode behöver inte ha hög kvalitet (för att anses trendigt och rätt) medan vill du ha stil är kvalitet ett måste, inte sagt att det behöver vara dyrt.... Men jag kan ha feltolkat citatet.
Anonym: Ha ha ha. de siffrorna tycker jag skriker lite "it-bubbla" jag undrar verkligen var de tagit de siffrorna ifrån.... Jag har emellanåt annonser på bloggen men jag är väldigt noga med vilka varumärken som annonserar. Jag vill inte ha annonser eller produkter som jag tycker känns tvivelaktiga och inte är på "samma nivå" som bloggen. Hellre mindre pengar och att bloggen känns trovärdig och schysst än några extra slantar som kan förstöra hotspot...
Mathila: Om det är så han menar så håller jag nog delvis med
Idépappan: Ja visst är det en intressant diskussion. Även jag har skrivit ett liknande inlägg i ämnet under hotspot kontemplerar där jag skriver att det mer eller mindre anses fult att "slösa" pengar på bra kvalitet medan det är helt ok att köpa 10 H&M Plagg i månaden för samma summa...
ida: Må så va :) Jag håller med men jag undrar om det överhuvutaget finns en entydig och vedertagen innebörd av orden?!
Alice: Ha ha, jag håller med, svår fråga.
Louise: Att det är två helt olika saker befäster han ju direkt. han menar ju att moderiktig och trendig kan du vara utan kvalitet men vill du ha (då syftar han nog på stil i meningen klass, finess) krävs kvalitet.
Klara: Jag tror inte att han menar att allt dom har hög kvalitet nödvändigtvis måste vara stiligt men att vill du ha stil (klass) så måste det grundas på kvalitet.
sofi: Jag tolkar det som dig ungefär!
E: APC ligger på krukmakargatan, Whyred ligger på mäster samuelsgatan. Allt går att hitta på internet om du behöver exakta gatnummer.
Käthe: Jag håller HELT med och jag tror att det är ungefär det han menar. Många verkar tro att han menar dyrt bara för han nämner kvalitet...
Åsa: Jag med! Jag skriver under på det du säger!
yeh yeh girl: Ja tolkar det också så.

2007-08-22 @ 09:56:22
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Linnea

jag tycker nog det stämmer. på sätt och vis. mode "behöver" inte hålla högkvalitet eftersom det är såpass mycket slitochsläng i mode idag. modeplagg är inga långkörare och behöver därför inte vara så hållbara. klassiska plagg (som jag tolkar ordet "style" här) är riktiga långkörare och behöver därför vara stryktåliga.

2007-08-22 @ 09:59:06
Postat av: lenie

sant

2007-08-22 @ 19:09:30
URL: http://leenajoutsemo.blogg.se/
Postat av: Jules

Håller helt med. Mode kan vara insprirerat, mode kan bestå av vilken kvalitée som helst, men stil är för evigt och måste också innehålla ett stort mått av kvalité - vare sig det är från balenciega eller topshop. Förstår ni vad jag menar?

2007-08-25 @ 02:17:14
Postat av: Elizabeth Lance

As I stood on your blog. There are the topics that interest me most. I even like it most. Even though I am tired of translating it but still I enjoyed reading on your write ups. Thanks, do keep it up.site

http://www.blindsale.co.uk/

2011-07-26 @ 02:50:46
URL: http://www.blindsale.co.uk/
Postat av: zabrina

I love the thoughts. So true that the difference between the style and fashion is only their quality. I admire you for being so brilliant when it comes to fashion.

2011-07-26 @ 03:07:03
URL: http://six-pack-reviews.com
Postat av: Twentyeight

No, I do not think that's right. I consider fashion to be guidelines that show how we should dress us to achieve things, or just to be trendy. Fashion can be created both with self-sewn clothes, clothes from chains, from fashion houses. That a garment is from a big fashion houses do not necessarily mean that the quality is very much higher.

Postat av: Coach Outlet Online

I'm happy I found this blog ! It's very good and thank you for sharing it !

2011-11-15 @ 09:58:34
URL: http://www.mycoachoutletstoreonline.com
Postat av: Michael Jordan Jersey

the Lakers 88-85 win over theHornets. Bryant 3 of 21 shots, 15 shots all missed, let us look at an interview after the game both players.

2012-04-06 @ 14:08:36
URL: http://www.jerseysbirds.com
Postat av: Coach Outlet Online

love with him and Coach Outlet Onlinewanted to make sure that he would be your guy for good

2012-04-10 @ 10:26:29
URL: http://www.coachoutlet-store-onlines.net
Postat av: Coach Outlet Online

love with him and Coach Outlet Onlinewanted to make sure that he would be your guy for good

2012-04-17 @ 04:25:14
URL: http://www.2012-coachstoreonline.net
Postat av: Coach OutletSome pieces that get damaged and defected during producing are also supplied to Coach outlets for sell on cost to cost basis.

2012-04-17 @ 05:47:28
URL: http://www.coachoutlet-store-onlines.net
Postat av: snapback caps

Paul Tice taking on because the unpleasant adviser will almost certainly make the range snapback caps appearance far better, considering that they can cover it up together with certain safeguard schemes. However Holds enthusiasts would like a marked improvement endangered, primarily at Quarterback Jay Cutler's blindside, remaining undertake.2012-06-13 @ 05:36:28
URL: http://www.cheaphatsonline.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links