header to adsHotspots 10 budord

Det finns ingen genväg till en avundsvärd och eftertraktad stil, det är känsla och hårt arbete som gäller. Vissa saker kan man dock ha i åtanke när man försöker kombinera ihop en duglig outfit. Här kommer Hotspots bästa tips!

1. Du skall icke bära för små kläder - Det är en stor stor skillnad på figurnära kläder och för små kläder. Kläder som är
sydda för att sitta snävt ger en fin och smickrande silhoutt medan kläder som är för små tränger in på fel ställen, glider upp över magen, får sömmar att sitta på fel plats (tips kolla axelsömmarna som ska sitta precis där axeln slutar och inte mitt på axeln). Föregående exempel är naturligtvis föga smickrande - oavsett hur liten och pimpinette du är.
2. Du skall söka balans - Stor och volumniös överdel kräver smal och rak nederdel, stor och volumniös underdel kräver smal och figurnära överdel - så enkelt är det!
3. Tänk på att mönstermatcha med eftertanke - Att mixa mönster kan bli en formidabel succé men det kan även bli en fundamental katastrof. Här är det svårt att ge några generella riktlinjer, oftast "känner man" om mönster trivs ihop. Ett råd är dock att genom färgerna skapa harmoni i de olika mönstrena, färger som går i samma skala eller ton i ton. Annars kan det mesta funka randigt med blommigt, blommigt och blommigt, blommigt och prickigt, grafiskt och blommigt. Men känns det fel, är det troligtvis ingen lyckad kombination.
4. Hedra materialet och hantverket bakom kläderna - Jag vet att jag upprepar mig själv men jag kan inte nog beskriva vikten av bra material. Ett stort missförstånd är att bra material och kvalitet alltid behöver vara dyrt - så är inte fallet även om det kanske är svårare att hitta guldkornen på H&M, TopShop eller Oasis där det kryllar av konstiga plastmaterial. Blir vi konsumenter mer krävande vad det gäller material och kvalitet kommer kedjorna att höja ribban. Redan nu har man sett stora förändringar. Vem trodde för ett par år sedan att man skulle kunna handla siden och cashmere på H&M?
5. Du skall använda dig av kontraster - Kontraster är intressanta och skapar uppmärksamhet och djup. Alla typer av kontraster är mer eller mindre av godo - Tunt och skirt blandas med fördel med lack och läder, volumniöst kombineras bäst med figurnära, propert och elegant kommer till sin rätt tillsammans med en rockig och tuff detalj, klumpigt och delikat går alldelles utmärkt ihop.
6. Det är klokt att klä sig enkelt - Många tror att en "egen" och lyckad stil kräver utsmyckningar och detaljer i överflöd. Färger, smycken, mönster, broderier, paljetter, logotyper, fransar, band, rosetter och tyll i all ära men låt detaljerna komma till sin rätt genom att fokusera på en eller två saker som man vill framhäva. Klär du dig rent och enkelt i val av färg och form kommer de små fina detaljerna till sin rätt. En paljettväska eller ett enastående smycke gör sig bäst som solist på en annars ganska avskalad scen.
7. Du bör investera i rätt saker - Nyckelplagg är alltid viktigare än alla andra plagg så det är här ni ska lägga krutet! En blus från H&M eller Lindex kan se helt enastående ut men den kan även se billig och sjavig ut om du inte lagt någon möda på nyckelplaggen. Vilka är då dessa "nyckelplagg"? Jag skulle säga skor (helt avgörande), väskor (en "billig", och nu syftar jag inte bara på priset, väska kan göra att allt ser trist och sunkigt ut) och ytterplagg. Nyckelplaggen används varje dag, det är med andra ord dessa plagg du syns oftast i och det är även de plagg som slits mest.
8. Du bör utgå ifrån dig själv - Den gamla hederliga klyschan som är ack så sann. Vilka färger passar du i? Vad har du för kropp? Vad har du för ekonomi? Hur ser din vardag ut? Dessa parametrar är avgörande när du bygger upp din garderob.
9. Vill man vara fin får man lida pin - Ja så är det faktiskt... Höga klackar är inte bekväma men det får ALLA i en bättre dager (sen måste man naturligtvis vara realistisk, ska man på skogspromenad så ska man).
10. Du skall klä dig efter koncept - Låt dig inspireras av filmer och musik. Klä dig efter en stämning eller en specifik känsla. När du går på fest - eftersträva då att känna dig som Holly Golightly i "Breakfast at Tiffanys". När du ska på Italiensemester packa väskan för att känna dig som Gwyneth Paltrow i "The talented Mr Ripley". Fredag på stan, då är du naturligtvis ingen annan än Carrie Bradshaw i "Sex & City". Mode är roligt - låt det synas!

PS. Nu vill jag avslutningsvis tillägga att jag knappast lever som jag lär - men jag försöker...

Kommentarer
Postat av: kerstin

Hihi. Vilka bra budord - de ska jag ta till mig.

Postat av: Eleonore

Kan skriva under på dina ord :)

Har nog samma tankar även om jag - precis som du - kanske inte alltid följer dem själv

2006-11-01 @ 10:17:13
URL: http://www.jonkoping.nu/ytligheter
Postat av: sandilyn

Jag tycker detta är något av det bästa du skrivit :) Inspirerande och intressant!

2006-11-01 @ 10:22:08
URL: http://runningoutofturbo.blogg.se/
Postat av: Veronika

Jättebra! Fast jag säger att jag kommer nog inte att följa budord nr. 3 så ofta... Älskar nämligen allt som är prickigt och mixar det med vad som helst.

2006-11-01 @ 10:23:45
URL: http://tonarsmemoarer.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Åh, jag är verkligen beroende av din blogg. (HAHA, jag kom just på att jag drömde om den i natt :P. Det visar sannerligen hur ofta jag kollar den XD). Detta var ett jättekul inlägg, inspirerande och med många bra tips!

2006-11-01 @ 10:27:33
URL: http://kilklack.blogg.se
Postat av: Eva

du har balenciaga på nästan alla bilder :)
men jag har fortfarande inte hittat cashmere på h&m?

2006-11-01 @ 10:28:02
Postat av: Annies World

Du är klok som en bok Hotspot! :)
Visa ord vill jag lova...

2006-11-01 @ 10:42:55
URL: http://enteranniesworld.blogspot.com/
Postat av: Frida

Rolig lista men jag skulle vilja göra ett tillägg till punkt 9: alla som kan gå i högklackat framträder i en bättre dager men många äro de som 'knäar' fram på stadens gator och det är inte smickrande för någon.

2006-11-01 @ 11:03:57
Postat av: Emma

Jag undrar också var H&M:s cashmere finns - mer än på herravdelningen.

2006-11-01 @ 11:18:40
Postat av: Elin

aa h&m´s cashmere finns på herravdelningen

2006-11-01 @ 11:23:07
Postat av: Deeana

de var visa ord från dig Hotspot!

2006-11-01 @ 11:28:03
URL: http://blackandwhite.webblogg.se
Postat av: sanna

bra läsning! :)

2006-11-01 @ 11:29:55
URL: http://spaderdam.webblogg.se/
Postat av: Ida

Du ska klä dig enkelt.. men oj va trist det låter. Vad vore inte mode utan folk som vågar mixa och matcha hej vilt och våga sticka ut.. Många av dina små regler är självklara men just den reglen får mig att se en arme av likriktade människor som går på rad och ser sura ut.

Lida pin måste vi faktiskt göra ibland.. vad gör lite skavsår när man såg fin ut hela kvällen ;)

2006-11-01 @ 11:38:08
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: Jenny

Du måste prata med ett förlag och skriva boken Hotspot! Jag skulle vilja se en "årsbok" med dina bästa säsongens outfit, budord och stiltips och så klart fashion horoskop. Och hur man köper så mkt tidlöst som möjligt, som håller.

2006-11-01 @ 11:54:21
Postat av: Anna

Oh dina budord sammanfattar mode jättebra =)

2006-11-01 @ 11:59:48
URL: http://anniee.blogg.se
Postat av: Käthe

Kanonbra artikel, som jag skulle vilja kalla det för.
Ang. höga klackar så finns det både bekväma och icke bekväma. Känns de inte bekväma direkt när jag prövar dem så får det vara för de lär inte bli mer bekväma efter en tids användning.
Och sedan är ju regler till för att brytas, och det är det som gör att alla inte ser likadana ut. Med tanke på det som Ida skrev. Så jag skulle vilja säga, bryt mot minst en regel varje gång. :)

2006-11-01 @ 12:00:22
URL: http://kathe.blogg.se
Postat av: hotspot

Kerstin: Tack :)
Eleonore: Då känns det som om jag inte är helt fel ute :)
sandilyn: Nämen tackar!
Veronika: Ha ha, go prick-mania!
Ulrika: ÅH det är bara hälsosamt att vara lite hotspot-beroende ;) Jag är mycket smickrad :)
Eva: Ja Balenciagas F/W kollektion var enligt mig ett sant mästerverk! Inte jag heller med jag får tips om att det ska finnas hela tiden här på bloggen, så då får jag väl tro det :)
Annies World: Oj, klok vet jag inte men jag tar åt mig ändå :)
Frida: HA ha, du har så rätt!
Emma: JAg har aldrig stött på det själv men det ska finnas enligt många källor (tips här på bloggen från läsare)
Elin: Åhhhh
Deeana: He he tack :)
sanna: VAd roligt att du tycker det.
Ida: Ja men det är ju just det som är den stora missuppfattningen att enkelt måste vara trist och likriktat, så är det verkligen inte! Sen skulle jag kanske inte kalla det "regler" och självklara vet jag inte heller om de är...
Jenny: Åh det hade ju varit fantastiskt kul! D ufår tipsa något förlag ;) Ha ha ha :)

2006-11-01 @ 12:00:41
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: hotspot

Anna: Nämen tack!
Käthe: Åh tack så hemskt mycket! Ha ha, du har så rätt! Mode är egentligen inte om "regler" men det är skoj att få tips och ideér från andra - tycker jag iallafall :)

2006-11-01 @ 12:02:09
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: elca

Åh klänningen från Chloé var ju bara helt underbar...den under rent och enkelt... Kul läsning. Du skriver bra!

2006-11-01 @ 12:24:43
Postat av: Malla

VIlken bra lista! Jag håller med dig!

2006-11-01 @ 12:27:12
URL: http://vargungen.blogg.se
Postat av: Ida

Du kanske menar något annat men det låter trist med enkelt. Inte för att jag är så spejsad klädd ;) Mina budord är bara tre och handlar om kroppen, personen och sen trend.. hm luddigt kanske men kort och koncist ;)

2006-11-01 @ 12:31:50
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: Linda K

briljanta budord! något att sträva efter :)

2006-11-01 @ 12:54:22
URL: http://iabloggar.blogspot.com
Postat av: Caroline

Ja, det här var verkligen något av det bästa och mest intressanta du skrivit! Gillar att du har en schysst attityd och inte sätter upp en massa regler för hur saker och ting SKA vara (nu var det väl iofs det du gjorde, men du gjorde det på ett snyggt sätt ;))

2006-11-01 @ 13:02:18
Postat av: emma

De kan jag oxå skriva under, hotspot träffar mitt i prick, som vanligt!;)

2006-11-01 @ 13:24:54
URL: http://dolcevita.webblogg.se
Postat av: hotspot

elca: Nämen tackar, nu är jag så glad här :)
Malla: Vad roligt! Ibland måste man påminna sig själv om vad man "bör tänka på", det är ju så lätt att tappa bort sig någonstans på vägen...
Ida: Jag tycker alltid att en enkel och inte för överarbetad stil är finast (men det är förstås min smak) sen finns det excentriska exempel som är roliga, personliga och inspirerande men kanske inte en stil som gemene man (inklusive mig själv) vill ha, ett sånt exempel skulle kunna vara legenden Anna Piaggi. Budord kallade jag det mest på skoj för att det var 10 punkter men egentligen är det väl mer mina tips på hur man kan tänka när man är ute och shoppar eller försöker kombinera ihop en kombination från det som finns i garderoben.
Linda K: Åh tackar och bockar :)
Caroline: Nämen nu så spricker jag nog snart av högmod ;) Tack så jättemycket! Ha ha, ja det var precis det jag gjorde men egentligen är det ju inte menat som regler utan mer som tips och råd :)
emma: Ha ha, som sagt var vänta bara snart blir jag helt dryg och högfärdig här av allt smicker... tack så mycket söta Emma!

2006-11-01 @ 13:32:46
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Elin

Mycket bra budord!

2006-11-01 @ 14:31:53
URL: http://speedofsound.blogg.se
Postat av: Ida

Nej fy va tråkigt det hade varit om all haft samma smak det räcker att allt för många har det redan ;)

2006-11-01 @ 15:13:06
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: Hilde

Kjempebra skrevet, Hotspot! Likte spesielt godt budord nr. 10. Jeg elsker å bli inspirert! :D

2006-11-01 @ 15:31:37
URL: http://www.fashionfiles.net
Postat av: Heléne

Jag föredrog helt klart nr 10. Fast jag önskar att jag hade några budord (och följde dem), det hade kanske gjort garderoben något mer lätthanterlig.

2006-11-01 @ 16:04:52
URL: http://submiss.net
Postat av: sorbonne

Ritkgit roligt koncept! Men för att det ska funka måste ju man ha en del känsla för stil.. Så för oss som har det är det ju bra ;)

2006-11-01 @ 16:10:18
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Stina

Vilket underbart inlägg!!!

2006-11-01 @ 17:58:13
Postat av: Lee

Ulrika: Jag drömde oxå om hotspots blogg en natt. Att den skulle läggas ned. Haha, ja var helt knäckt. ;) Riktigt bra budord iaf, dock följer jag dem inte alls.

2006-11-01 @ 18:05:03
Postat av: Lovisa

Åh, du är verkligen så himla bra på att tipsa och ge råd när det gäller mode och kläder (m.m.). Superduperbra inlägg, och som någon sa där uppe borde du ge ut en stilbok. Jag skulle direkt springa till affären och köpa den! Du är bäst, och tack för väldigt bra läsning.

2006-11-01 @ 18:26:26
URL: http://lovisaochlitetill.blogg.se
Postat av: Emma

Jättebra! haha när jag såg Ulrikas kommentar däruppe kom jag på att jag också drömde om din blogg inatt haha :)

2006-11-01 @ 20:12:19
URL: http://lillaemma.webblogg.se
Postat av: sofia

Haha, fantastiskt roligt och samtidigt matnyttigt! Är faschinerad över hur du lyckas nå fram så bra, för samma koncept hade lika gärna kunnat sluta i en vild diskution med massa upprörda läsare som tagit illa vid sig. Men så belv det ju inte alls här, och det var ju ett jättebra betyg eller hur? :)

2006-11-01 @ 21:53:35
URL: http://sofiaovarlden.blogg.se
Postat av: Cicci

Du är så vis!! Fler borde hålla sig till nummer ett, inte för små kläder, hrm.. :)!

2006-11-01 @ 23:56:47
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: hotspot

Elin: TAck!
Ida: Har folk lika smak och stil och trivs i det så kan jag inte se något fel i det.
Hilde: Åh tack snälla HIlde!
Helene: Ha ha det är bara att sätta sig ner och dikta ihop ett par ;)
sorbonne: Ha ha, ja det är ju tur att man har det :)
Stina: Tack :)
Lee: HA ha ha, vad lustigt att ni drömmer om Hotspot,det tar jag som en komplimang, jag tränger verkligen in i folks innersta ;)
Lovisa: Nämen jisses nu blir jag så smickrad att jag slår av och jag är sååå sugen på att skriva en bok, det är bara ett förlag som saknas...
Emma: Oj det är helt galet det här, jag tar det som komplimanger ;)
sofia: Tack! Ja det tar jag verkligen som ett bra betyg.
Cicci: Ha ha : ) Ja det kan jag hålla med om!

2006-11-02 @ 07:57:28
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Maja

Kanonbra skrivet!

2006-11-02 @ 22:57:56
URL: http://nyny.webblogg.se
Postat av: Lasken

Hittade hit (igen!) via TWWW och jag kan ju ingenting annat än buga åt din visdom, jag brukar vara alltför lättvändig när jag shoppar kläder. Herregud! De ska ju lyfta mig, jag ska ju inte behöva lyfta plagget liksom. Hur vackert det än är i sig. Tjolahopp!

2006-11-03 @ 14:15:52
URL: http://laskask.blogspot.com
Postat av: Hannes

Fint!

Kommer liksom Lasken via TWWW. Tycker att det är lustigt att vi är de enda av mansskön (utifrån namnen att dömma i alla fall) som kommenterat här.

Också intressant att se att mycket av det jag tänkt på inkluderas i era 10 budord. Estetik är konstens filosofi. Där finns också lagar.

Puss och kram.

2006-11-03 @ 19:39:41
URL: http://hannes.tyden.de
Postat av: Eva

Ang punkt 2, Balans. Det som kommer är faktiskt volym både upptill och nedtill. Det är inte här riktigt än men jag lovar att det kommer.

2006-11-03 @ 20:49:25
Postat av: hotspot

Maja: Tack!
Lasken: Välkommen tillbaka får man väl säga då och i samma veva tacka TWWW. Ha ha ha, jag är övertygad om att du bär upp allt du inhandlar galant :)
Hannes. Tack! Ja det är inte många herrar inne och kommenterar på hotspot - tyvärr men alltid lika roligt när det händer :)
Eva: Mycket möjligt, man ska ju som bekant aldrig säga aldrig...

2006-11-04 @ 13:32:23
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: hanna

töntigt. man ska klä sig som man vill och känner för, punkt.

2006-11-04 @ 16:25:43
Postat av: Mimmi

bra bud ord, även om det nu är så att vissa säger, att man ska klä sig som man vill och känner för, även om det är rätt. men hey den här listan hjälper ju en till det, den som har skrivit den här lista skriver den inte för att tala om för dig precis om vad du ska använda utan vad som kan hjälpa dig att nå din egen stil. speciellt för tonåringar är det här svårt, och jag tycker att Hotspot lyckas bra genom att göra bud ord m,m det hjälper till! :)

MVH en glad och nöjd fjortonåring.

2006-11-04 @ 20:48:55
Postat av: banal.blogg.se

Jag kommer att se ut som fan om jag följer de här reglerna. Värre än den tvåmeterstransa med skäggstubb som åkte omkring på stan i rollerblades en hel sommar.:o)

2006-11-05 @ 00:11:42
URL: http://banal.blogg.se
Postat av: Linnéa

Tyvärr blir jag verkigen inte snyggare i klackar. Jag har för långa ben så jag ser bara missväxt ut. Sorligt men sant.

2007-01-03 @ 15:40:26
URL: http://Linneaws.blogg.se
Postat av: Sanna

Braa lista :D

2007-01-21 @ 23:11:28
URL: http://ylvamark.webblogg.se
Postat av: week

Hair care is very important <strong><A href="http://www.hairghdmart.com/" target=_blank>ghd hair styles</A></strong>to get good-looking hair.

<strong><A href="http://www.hairghdmart.com/" target=_blank>ghd hair sale</A></strong>Let we see advices<strong><A href="http://www.hairghdmart.com/" target=_blank>ghd straighteners cheap</A></strong> of some experts. Start to <strong><A href="http://www.hairghdmart.com/" target=_blank>ghd straighteners sale</A></strong>hair care right now.

2010-12-02 @ 06:54:13
URL: http://www.hairghdmart.com/
Postat av: nsjyzhizqw

if you want to buy[url=http://www.bijouxtiffanyandco.net]Tiffany & Co[/url] come our website .

2011-01-07 @ 04:12:22
URL: http://www.bijouxtiffanyandco.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links