header to adsDesigner Alphabet - I-K

Designer Alphabet - I-K
Nu har vi kommit till I-K. Enjoy!

I - Isaac Mizrahi: Isaac Mizrahi föddes 1961i Brooklyn, New York och är av judiskt egyptiskt påbrå. Mizrahi är som många andra framgångsrika designers en produkt av Parsons school of design. Isaac som idag nästan gjort sig mer känd på grund av olika framträdanden i diverse TV-serier och filmer än för sin design, anklagas ofta för att vara något av en oförskämd "drama queen". Men man ska ju som bekant inte lyssna så mycket på rykten. Vill du se Isaac i rutan kan du sätta på Sex and the city avsnittet "
Plus One is the loneliest number", säsong 5.
J - Jean Paul Gaultier: Jean Paul Gaultier är en av få designers som aldrig fått någon formell utbildning i mode och design. Han började på bevåg att skicka in skisser till legenden Pierre Cardin som blev mycket imponerad över hans arbete och anställde honom som sin assistent. 1976 kom Jean Pauls första egna kollektion och sedan dess har han blivit känd som franska modevärldens "bad boy". Den största haussen kring Jean Paul Gaultier kom dock på 90-talet då han designade spektakulära och excentriska scenkläder för Madonna (vi minns väl alla strutarna....).
K - Karl Lagerfeld: Enligt registren är han född 1933 men enligt Karl själv är han född 1938. Karl som har svenskt påbrå (svensk far, Christian Lagerfeld) växte upp i Tyskland men flyttade till Paris med sin mor 1953. Genom en tävling vann Karl en anställning hör Pierre Balmain. Yves Saint Laurent deltog också i tävlingen och vann i en annan kategori. En kort period arbetade Karl för Jean Patou innan han satsade på en egen butik. Idag är Karl något av en legend med kollektioner för bland annat Fendi, Chanel och Chloé på meritlistan.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Wow, visst inte att Karl hade så många år på nacken! :)

Postat av: hotspot

Lisa: Nej det är faktiskt helt sjukt, han måste typ vara en mumie eftersom han är så välbevarad.

2006-11-21 @ 20:42:52
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Sassa

Isaac är väl också mer känd mainsteam för sin egent mode/talk show...Iaf. där de flesta jag känner hört om honom ifrån, rätt intressant show åxå. En show i hans showroom så hans sömerskor sitter och syr kollektioner live i bakgrunden!

2006-11-22 @ 04:52:40
URL: http://mynycstyle.blogg.se/
Postat av: Jeff

great post

2011-10-21 @ 11:31:05
URL: http://www.replicawatches.gb.net/
Postat av: replica watches

very good post

2011-10-24 @ 11:47:31
URL: http://www.replicawatches4uk.co.uk/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links