header to adsFashion Alphabet - E-H

26631-380
Jag hoppas att ni kan ert ABC annars blir det bakläxa!

E – Elle: Världens största modetidning (enligt dem själva iallafall),
Elle finns i 36 länder och har sammanlagt 21 miljoner läsare varje månad. Första numret av Elle kom ut i november 1945 och upphovsmakarna till tidningen var Helene Gordon Lazareff och hennes man Pierre Lazareff. Tidningen blev en succé då suget efter lyx och flärd var enormt under kriget och efter krigstiden. Än idag är Elle en modetidning att räkna med och även om jag personligen inte tycker att det är den intressantaste modetidningen så är den helt klart obligatorisk varje månad – vem läser inte Elle?
F – Fashionista: Begrepp som beskriver en person som arbetar med eller är hängivet och djupt engagerad i modevärlden. Att vara intresserad av mode och kläder räcker inte för att definieras som fashionista, här är det mode ”på liv och död” som gäller. På senare år har ”fashionista-termen” nästan blivit en subkultur och ett grupptänkande där bloggar, modeforum och modechattar har spelat en stor roll, inte minst i USA där trenden är extremt tydlig och har nått oanade höjder.
G – Gilles Bensimon: Gilles Bensimon är en välkänd veteran inom modefotografering, han är framförallt känd för sitt jobb på Elle. Han har även blivit känd genom sitt nu sedan länge avslutade äktenskap med supermodellen Elle McPherson. Gilles är faktiskt en av hotspots favoritmodefotografer. Kanske inte känd för de mest exprimentella och vågade bilderna  men det är kanske just det jag gillar med Gilles, hans bilder är alltid vackra och perfekta inget onödigt tillkrystat ”bara för att” – skönhet rakt upp och ner helt enkelt.
H – Haute Couture: Fransk term för skräddarsytt, superexklusivt och kundanpassat mode. Haute couture är oftast skapat av de finaste materialen och genom de mest krävande metoderna som handsömnad och perfekt mönsterpassning. Haute Couture är det dyraste modet man kan fina i världen och därav endast tillgängligt för ett fåtal privilegierade. Vissa hävdar att riktig Haute Couture måste komma från Frankrike medan en mer vanlig definition av termen syftar på just superexklusiva skräddarsydda kläder som är helt kundanpassade.

Kommentarer
Postat av: Min stil

Kul med ett modealfabet, tack!

Postat av: Agnes

Jag håller med ovanstående, otroligt kul idé! Du är verkligen en av de proffsigaste modebloggarna :)

2006-05-11 @ 16:25:43
URL: http://agnesstyle.webblogg.se
Postat av: ebba

jag håller definitvit med ovanstående. Det var en kul idé, och det är bra att du blandar allt möjligt. Jag håller med dig om Elle, jag har försökt att läsa andra, men svenska Elle är faktiskt väldigt bra. Fast en del reprotage kan man leva utan, mne är dte inte alltid så?
Fortsätt att förgylla min internettid!

2006-05-11 @ 16:33:09
URL: http://ebbz0r.blogspot.com
Postat av: Nathalie

Kul & läsa, jag lärde mig nåt nytt !
Tycker om Bensimons bilder, de är verkligen proffsiga.

2006-05-11 @ 16:43:05
URL: http://todiefor.webblogg.se
Postat av: Elin

Kul kategori :)

2006-05-11 @ 16:47:06
URL: http://elihn.blogg.se
Postat av: hotspot

Min stil: Åh vad skoj att du gillade den nya kategorin, tack :)
Agnes: Åh vad glad jag blir, tack så mycket :) Jobbar en del med bloggen så uppmuntrande kommentarer värmer verkligen :)
ebba: Jisses, tack :) Varje gång jag hittat på en ny kategori blir den min favorit och jag vill bara göra såna inlägg men jag gör mitt bästa för att blanda lita llt möjligt :) Jo jag håller med om modetidningarna men ja gmåste nog säga att det finns vissa som har bättre helhet än Elle t ex costume, brittiska vogue, harpers bazaar och Instyle. Men av de svenska är Elle klart den bästa modetidningen.
Nathalie: Då hoppas jag att du inte missat A-D ;) Jag gillar ju också Gilles, de är enkla och klassiska på något sätt han har gjort löjligt mycket bra bilder på 90-talet med dåtidens supermodeller som Claudia Shiffer, Linda evangelista och Naomi.
Elin: Tack :)

2006-05-11 @ 17:09:56
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Hanna

Elle känns inte riktigt rolig att läsa. Alldeles för långtråkiga texter, enormt mycket reklam (såklart, hur skulle det annars gå ihop) och ganska trist allmänt. Men såklart snappar man upp ett och annat inom modevärlden... men någon borde hotta upp den lite! Kul idé med ett abc by the way =)

2006-05-11 @ 18:00:24
URL: http://whaanna.blogspot.com
Postat av: suratanten

Kl läsning:)

Svenska Elle är bra. Inte riktigt lika vågade moderepotage som i franska, men det tycker jag bara är bra.

2006-05-11 @ 18:44:30
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: hotspot

Hanna: Jag tycker Elle är ok men inte så mycket mer än så, helt klart den bästa svenska modetidningen - vilke tinte säger så vidare värst mycket... Jag håller med, en ny fläkt på elle skulle inte skada. Tack :)
suratanten: Tack :) Nej både franska elel och vogue kan vara väldigt excentriska... Vilken som är bäst av dem låter jag vara osagt :)

2006-05-11 @ 19:02:04
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: emma

Håller med, kul med modealfabet:) Även om Elle kan vara väldigt bra så känns den så tung på något sätt. Det är sida upp och sida ner med artiklar som jag ändå aldrig orkar läsa. Vore bättre om den kom mer ofta och inte var lika tjock som en bok.

2006-05-11 @ 19:49:47
URL: http://duvetvem.blogg.se
Postat av: hotspot

emma: Tack :) Jag gillar ju att den är tjock och glossig, hör ju till den udda skaran som läser vissa av reportagen (speciellt intressanta intervjuer och reportage om modevärlden), he he ;)

2006-05-11 @ 19:59:33
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Frida

Kul idé!

2006-05-11 @ 21:34:20
URL: http://www.husmusen.blogg.se
Postat av: fason

jättekul med alfabetet!

2006-05-11 @ 21:59:41
URL: http://fason.blogg.se
Postat av: Ida

Min favorit fotograf är Terry Richardson. Han gjorde bla de omtalade "sexiga" sisley bilderna för några år sen. Sjuka och lite provokativa bilder.. kanske inte så mycket fashion. Kul nu kategori såklart. Ska bli spännande att se resten av bokstäverna.

2006-05-11 @ 22:20:46
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: hotspot

frida: tack :)
fason: Tack till dig också :)
Ida: Jag är ju lite trött på det superprovokativa och gillar just nu enkla bilder som bara är klassiskt vackra men jag håller med Terry är duktig och jag gillade också Sisley-kampanjerna även om vissa bilder kanske gick lite överstyr. Åh, skoj att du gillar kategorin, resten av bokstäverna jobbas på :)

2006-05-12 @ 07:24:33
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Ida

Jag gillar bilder som är lite too much tror jag ;) eller jag gillar när bilder säger något mer att de ställer idealen på kant att de vågar något förbjudet..provokation kan bli för mycket men Terry lyckas väl balansera osmakligt och konstnärligt bra. Det är väl rockbruden inom mig som talar ;)

Bokstaven H- Hopplösa Modenördar.. modetokar från Blekinge ;)... jag menar om du inte hittar något till bokstaven h ;)

2006-05-12 @ 08:12:20
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: hotspot

Ida: Jag fattar vad du menar och håller med men det har varit så mycket sånt de senaste 5-7 åren och nu vill jag bara ha skönhet rakt upp och ner - "in my face".

Ha ha ha, ja nu blev det ju haute Couture den här gången men vem vet det kanske lblir ett hotspot fashion alphabet edition II :)

2006-05-12 @ 08:32:53
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Stina

En applåd för detta inlägg. Kul att du lägger er tid o passion på det här. I övrigt en väldigt högklassig blogg.

2006-05-13 @ 15:56:12
URL: http://girle.blogg.se
Postat av: hotspot

Stina: Åh tack!! Jag jobbar ganska mycket med min blogg så jag blir verkligen varm om hjärtat när folk uppskattar den. Tack igen :)

2006-05-13 @ 15:58:27
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Hanna

mm! ja, ser mig själv som en fashionista! söta elle omslag! ;)

2006-05-16 @ 09:28:51
URL: http://lilyrose.webblogg.se
Postat av: hotspot

Hanna: He he, ja de kanske är lite söta... ;)

2006-05-16 @ 09:52:34
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: ugg

wow ,good

2011-08-18 @ 05:59:49
URL: http://www.hotstyleshoes.com
Postat av: http://www.ugg5815boots.net

Ugg Boots 5815For the last four years, a new fashion trend has been sweeping the nation. Some have embraced it while others are amazed and confused by its success. This fashion trend is known as the Ugg boot.Ugg tall 5815Although somewhat unconventional in appearance,Ugg 5815 discount Uggs has gained a huge following among all social groups and ages. Besides the fact that they are extremely trendy,Ugg 5815 Sand it's their incredible ability to keep feet warm in the bitterest cold of conditions who makes these boots so popular.Ugg Classic Tall Boots 5815The Ugg boot is made with sheepskin instead of regular leather which helps you stay cool in the summer and keeps you warm and snug in the winter making it the perfect boot to wear in all seasons. If sheepskin is not your style, then fear not for the Ugg boot also has varieties that are made from leather and suede as well, from casual to cowboy styles. Ugg 5815 UKIt also has a design that is meant for the more feminine women with a fleece on the outside of the boot fengyingzhoumin92.

2011-11-21 @ 08:14:54
URL: http://www.ugg5815boots.net
Postat av: Cheap Soccer Jerseys

I really liked the post and the stories are really thanks for sharing the informative post.

2011-12-19 @ 09:56:26
URL: http://www.juicy-couture-outlets-sales.com/
Postat av: MBT Sko Norge

MBT selskapet i dag, er ikke bare etablering av en sportsbutikk selskap, også en sunn livsstil kommunikatører, promotører. Fordi denne entusiasmen, har mbt selskapet den største sportsbutikk distribusjonsnettverk i Kina.

2012-08-02 @ 04:42:34
URL: http://www.norgembtsko.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links