header to adsDuellen - Paddington vs Spy bag

26631-369
Solen skiner och livet leker men här kommer en snabb duell:

Två giganter som tagit världen med storm. Chloés fina paddington med det redan så välbekanta hänglåset har varit en kändisfavorit i ett par år nu och trenden tycks hålla i sig ett bra tag till. Fendis coola Spy bag har verkligen gått som en influensa bland Hollywoods unga "it-tjejer" och än ser man ingen tendens till avmattning även om Fendis nya B bag börjat dyka upp lite här och var. Men vilken är egentligen it-väskan nummer 1?

Modell
Paddington: Jag gillar ju den pösiga lite avlånga modellen och även om det överdimensionerade låset är både är tungt och opraktiskt så är det ändå väldigt snyggt. Den lite långa modellen begränsar väl till viss del vad man kan stoppa ner i väskan (tidningar etc blir nog halv demolerade om man rullar ihop dem och trycker ner dem) men det viktigaste som plånbok, telefon och nycklar får utan problem plats i den ändå ganska rymliga väskan. Just när man började ana att Paddingtonen var på väg ut från arenan satsar Chloé på en ny
grå färg som är så dödligt snygg så nu är jag tillbaka på Nathalie Schuterman och dregler varje helg... Betyg: 4/5
Spy Bag:
Spy bagen är enormt cool och modellen är verkligen ovanligt lyckad! Jag älskar den lite påsaktiga modellen och spännet och axelremmarna är bara att gratulera till ett ovanligt lyckat designdrag. Något som visserligen inte Spy bagens fel men som ändå drar ner intrycket är att jag börjat se en hel del risiga kopior av den redan legendariska väskan vilket gjort att jag tröttnat lite modellen, sad but true. Jag tycker nog även att Fendi spårat ut lite vad det gäller tyg mm, de klassiska i svart eller brunt är helt klart de som går hem bäst! Betyg: 4/5

Pris
Paddington:
Väskor av det här slaget ska vara dyra, det är lite av poängen med det hela men det är ändå kul om det finns en suck i universum att  man någon gång i sitt liv kanske skulle kunna slå till på en pärla från Chloé eller Fendi. En Chloé Paddington ligger på drygt 11.000 kr vilket naturligtvis är helt ofattbart dyrt för en väska men om man jämför med andra väsklegender så är det fortfarande inte helt hutlöst. Dyrt men inte absurdt. Betyg: 4/5
Spy bag:
En äkta Fendi spy ligger på en prislapp runt 15 000- 16 000 kr så alla ni som är lite sugna och överväger att buda hem en för 2000 på Ebay bör vara medvetna om att de med 99% sannolikhet är fejk då det inte finns någon anledning i världen att sälja en så omåttligt populär väska till det priset om den är äkta (inte ens om den är begagnad, andrahands värdet på dessa väskor är HÖGT). Fendin ligger ju några tusenlappar högre i pris än Paddingtonen och genast känns fallet lite mer hopplöst, det kanske gör väskan ännu mer eftertraktad men eftersom den är helt utesluten iallafall för mig så fortsätter jag att drömma om paddingtonen. Betyg: 3/5

Övrigt
Paddington: Många är de som förutspått Paddingtonens död men jag gillar den och vidhåller att det kommer att funka ett par år till, säkerligen om man satsar på en grå. Chloé gör underbara väskor på löpande band så chansen finns ju att den konkurreras ut av Edith eller någon annan het väska från Chloé men på något sätt känns det ändå som om Paddingtonen är på g att bli en riktig väsklegend. Betyg: 4/5
Spy bag:
Fendi är ju ändå Fendi och det gör bara det att väskan blir lite extra eftertraktad. Fendi är verkligen ett av de modehus som genom åren hållt sig kvar på kartan över de ritkigt stora och exklusiva modehusen så att de kom upp med spy bagen som känns ungdomlig och cool men samtidigt fick lite av det anrika modehusets legendstatus gjorde att Fendi tog en vänding mot att bli ett modehus med inte bara anor utan även med otrolig bra koll. Betyg 4/5

En otroligt jämn match och när jag började skriva visste jag inte vem som skulle bli vinnaren och visst var det lite svårt att kora en vinnare...
Total
Paddington: 12 poäng
Spy bag: 11 poäng

Kommentarer
Postat av: Emma

Paddington har spelat ut sin roll i mina väskdrömmar, det känns som om den blev överhypad och jag kopplar ihop den lite för starkt med volangkjolen. Spy bag känns lite fräschare, men om man ska lägga mycket pengar på en väska tycker jag det känns smartare att lägga det på någon klassiker, Mulberry etc. som håller livet ut istället för en it-väska.

Postat av: hotspot

Emma: Jag fattar vad du menar och jag är ju lite av en mulberry-fanatiker så jag sällar mig lätt till den skaran men Mulberry är ändå i en annan liga än Chloé och Fendi och någon gång skulle det vara kul att ha en riktigt exklusiv designväska... :)

2006-05-07 @ 11:24:29
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Sandra

Apropå äkta och fakeväskor - har du möjligtvis adressen till "den där sidan med info om tips på hur man avslöjar fakeväskor"? Den brukar nämnas lite då och då, men jag har tyvärr varit lite för disträ för att spara den...
Och så vill så klart passa på att tacka för en bra, snygg och inspirerande blogg (jag tillhör dem som läser ofta, men tyvärr är lite dålig på att kommentera. Jag ska ta och bli lite bättre på det!)Tack!

2006-05-07 @ 12:00:00
Postat av: alice

tycker att båda är jätte snygga. men vilken är snyggast? nej, jag kan inte bestämma mig. fast om jag verkligen verkligen var tvungen att bestämma vilken jag tyckte mest om så skulle jag nog ändå välja Paddington eftersom jag har tröttnat lite på Spy bag.

2006-05-07 @ 12:09:37
URL: http://alicesdays.blogg.se
Postat av: Emma

Jo, det är sant. Jag är också ett Mulberryfan... Skulle kunna tänka mig ett exemplar av alla deras modeller, underbara! Annars skulle ju inte en Birkin sitta fel heller (dröm på hög nivå) ;)

2006-05-07 @ 12:16:02
URL: http://www.emmasgarderob.webblogg.se
Postat av: emma

Jag älskar både spy och paddington, men spy bagen känns lite mer neutral och jag skulle aldrig lägga ner mer än 10 000 för en väska som bara är "inne" i några år. Så om jag ska vara ärlig så skulle jag inte köpa någon av dessa jättesnygga väskor om jag inte var gift med en oljeshejk eller något sånt:)

2006-05-07 @ 12:44:39
URL: http://duvetvem.blogg.se
Postat av: Ida

Jag föredrar Fendi väskan främst för jag alltid gillat lite mer påsig modeller. Fast man hade ju inte sagt nej till paddington heller om någon erbjuder mig en ;)

2006-05-07 @ 13:02:36
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: Bella

En sak jag undrar angående paddingtonväskan är om låster bara är en dekoration eller om det verkligen låser väskan så man måste låsa upp varej gång man vill ta fram något. Är inte det lite opraktiskt i så fall? Någon som vet?

2006-05-07 @ 14:10:05
URL: http://isabella.webblogg.se
Postat av: suratanten

Yes!

2006-05-07 @ 14:41:38
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: Frida

Både två är galet snygga!

2006-05-07 @ 15:17:02
URL: http://www.husmusen.blogg.se
Postat av: hotspot

Sandra: Är lite osäker på vilken sajt du menar och kan inte komma på spontant en någon sådan sida... Vad roligt att du gillar bloggen, alltid kul att höra, tack :)
alice: Det är lite så jag känner också, paddingtonen känns aningen mer klassisk även om båda är lovely!
Emma: åh birkin!!! Ja det är en dröm om något...
Ida: de påsiga modellerna är snygga men jag tycker nog nästan att paddingtonen känns ltie mer klassisk medan spy bagen är lite "tuffare" som sagt var båda skulle få bo hemma hos mig om de ville... :)
Bella: Jag tror att man kan ha låset både låst så man inte kommer in i väskan och bara ha det hängandes som dekoration.
suratanten: He he...
Frida: Visst är de, inte konstigt att de blivit så populära...

2006-05-07 @ 16:12:53
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Janju

Det är så svårt att välja, men om jag skulle köpa en precis i denna stund skulle det bli Paddington.Men sedan skulle jag fortafarnde snegla på Spy bag. :)

2006-05-07 @ 17:47:15
URL: http://stylistic.blogg.se
Postat av: linda

jag tycker den fenid du tog som exempel va gräslig, (sista) va kankse klitchig :P

2006-05-07 @ 18:01:48
URL: http://sjuktbra.blogg.se/index.html
Postat av: hotspot

janju: Skulle kunna vara mina egna ord.. :)
linda: JA det var däför jag valde dem som exempel, synd på en så fn väska...

2006-05-07 @ 18:42:34
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: W

Är det denna "fejksida"? http://kjeck.kmedia.se/

Jag är faktiskt inte sugen på någon av väskorna - hoppsan! De känns överexponerade och det vimlar av kopior. Om någon skänkte en till mig så kunde jag väl offra mig dock :-).

2006-05-07 @ 19:25:18
URL: http://livingbyw.blogg.se
Postat av: fason

jag har den paddingtonväskan fast röd. jättenöjd med det köpet och tror inte jag kommer tröttna på ett bra tag. rolig läsning!

2006-05-07 @ 19:50:11
URL: http://fason.blogg.se
Postat av: hotspot

W: Jag fattar vad du menar men jag gillar dem ändå även om jag aldrig kommer att köpa någon av dem (eller man ska aldrig, ja du vet....) ;)
fason: Åh, snyggt! Lyckos dig :) Tack!

2006-05-08 @ 07:29:18
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Hilde

Paddington borde nästan få minus för att Friis & Co. har kopior!

2006-05-08 @ 20:54:09
URL: http://Stylebyhilde.webblogg.se
Postat av: hotspot

Hilde: ja stackars Chloé och Fendi som får lida över alla pladiat, jag håller med drar ändå ner helheten... :(

2006-05-09 @ 07:20:57
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: marit

jag gillar spybagen. men en birkin vore inte helt fel....

2006-05-10 @ 22:02:51
URL: http://mirremarre.blogg.se
Postat av: hotspot

marit: Ja den är fin och birkin - vem hade tackat nej till den ;)

2006-05-10 @ 22:19:17
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Ida-M

Spy bag är mycket finare enligt mig.

2006-05-11 @ 11:38:50
URL: http://idamariablogg.blogg.se
Postat av: hotspot

Ida-M: Ja, spyan är fin... Det är verkligen ett jämnt lopp men för mig blir det nog ändå paddingtonen...

2006-05-11 @ 11:48:24
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Joanna

Yes, håller med! Paddington är the best!

2006-05-11 @ 18:34:08
URL: http://joannaglamour.blogg.se
Postat av: ivana

Paddington är the one and only;) fendis spy ser "billig ut" ... aja, den är ju bohemisk men ändå..

2006-07-12 @ 20:02:48
Postat av: Zarah

Fendis spy rockar ju helt klart sockorna av en. Vita är snyggast! Dyr-jag vet, men grymt snygg med klass. :)

2006-07-23 @ 15:23:24
Postat av: Italia

Hei! luogo che interessante avete fatto, ben cotto! http://www.italia.cascata.org

2006-10-26 @ 07:24:22
Postat av: hedvig

jag tycker garanterat fendi spy bag, det är så mycket mer klass på den. Fast även jag älskar chloé paddington. men när man lika gärna drömmer varför inte nämna några andra måste ha, Mulburry - basewater är baar så gudomlig cog inet alls dyr, och varför inte birkin eller kelly bag, helt underbar, fats de är ju dock två års vänte tid och nästan en miljon kr.

2007-02-01 @ 09:48:47
Postat av: estrella

Hej!

I´m too prowd to say that I´ve both of it. It´s true it´s very hard to choose which one is best because they are both very nice. Jag älskar dem båda två!!!

2007-04-30 @ 23:37:25
Postat av: giselle

jag har en fråga och jag hoppas att jag kan få bra svar jag va i syd afrika i cap staden såg en brud på stranden som bar på en sån otrolig grym chloe väska ifärgen kamel o så va låset full matat me kristaller hm jag undrar gör chloe sånna väskor eller.
för jag dog när jag såg låset det va det jag hängde upp mig på

2008-01-17 @ 00:26:16
Postat av: Coach Bags

I admire the valuable information you offer in your articles. I will bookmark your blog and have my children check up here often. I am quite sure they will learn lots of new stuff here than anybody else!ytdytgc

2011-07-25 @ 08:43:58
URL: http://www.bagssaleonline.com/
Postat av: coach outlet online

I heard of coach outlet online through the advertisement when I was shopping. And now I often brow the webpage and buy Coach bags online.Professional coach factory online.Using a range of quality fabrics and materials, Coach Bag has affirmed itself over the past decades as a world leading brand name in the fashion industry.Welcome to the coach online outlet.These new products is the Coach of the latest styles.Many types of this bags are very rich,and the color is very beautiful.In order to meet the customer needs.

2012-03-07 @ 04:44:47
URL: http://www.coachfactoryonlinef.com
Postat av: louis vuitton outlet

Here is a world of louis vuitton outlet where you can find all kinds of new style and fashion Louis Vuitton bags. We really want to lead the trend and let our customer in the pursuit of luxury and fashion, satisfied the needs of customers.I just found an amazing website. It offers cheaper louis vuitton goods at reasonable prices. Yes, it is the louis vuitton outlet usa store.louis vuitton usa which is provided by the LV outlet?can not only go well with any outfit, but also will definitely add an air of flare and elegance to your clothes.

2012-03-07 @ 06:44:38
URL: http://www.louisvuittonoutletyou.org
Postat av: coach factory outlet

coach factory outlet has a big heart and a healthy appetite, and a wicked swing with a chainsaw. After a knee injury ended his career as a defensive lineman in college, Coach salvaged his Physical Education degree(barely)and landed a job teaching health at the local high school in his hometown of Savannah.Despite using the coach factory outlet online designer handbags and purses,the women can also think about using some other kinds of greatest quality purses for example Mont Blanc handbags, Ferrari purses, Hermes bags, Louis Vuitton bags and so on.The Coach Signature Hobo is from the latest release of coach factory outlet store. Its crisp, scribble material, leather handle, perfectly complements the relaxed shape of this stylish pouch.

2012-03-07 @ 07:37:50
URL: http://www.coachfactoryoutletg.net
Postat av: christian louboutin uk

christian louboutin uk marketed properly all greater compared to earth and earn cozy praise from customers. They are made from the finest leather and fabric.Finished with the signature clasp, the classic and generous proportions and luxurious drapes make christian louboutin uk sale so noble and famous.To find a christianBag of any size, color or style to fit your needs at the christian louboutin is a very necessary thing for every beautiful woman.

2012-03-07 @ 08:28:31
URL: http://www.christian-louboutinuk.org.uk
Postat av: Michael Jordan Jersey

the Lakers 88-85 win over theHornets. Bryant 3 of 21 shots, 15 shots all missed, let us look at an interview after the game both players.

2012-04-06 @ 14:52:33
URL: http://www.jerseysbirds.com
Postat av: Nike Sko

Sett grense for Asia-delen av White Out Zoom Kobe IV karakteristikker for alle-hvite slangeskinn øvre hvite sko har blitt den mest grunnleggende av tilstrømningen av sko ikonet.

2012-08-02 @ 04:35:51
URL: http://www.freenikenorway.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links