header to ads



What's hot and what's not - Ny årstid

26631-510

Höstnyheterna är på väg in vilket betyder att det är dags att rensa bland de gamla trenderna för att välkomna nya. Här är min trendspaning över vad som kommer och vad som försvinner hösten 2006.


Upp

Ankelbootsen: De kom redan förra hösten men nu slår de till på allvar. Både stövletten och skoletten funkar super!
Basker: Ska du satsa på någon huvudbonad är det baskerns som gäller. Gärna i svart, grått eller blått eller varför inte
röd?.
Smala skärp: Säg adjö till de breda skärpen, smalt ska det vara om man nu nödvändigtvis ska ha ett skärp i midjan (vilket för övrigt börjar kännas ganska trött iallafall till allt - alltid).
Hög ringning: Påklätt var ordet! Fina blusar med höga kragar är grejen. Gärna instoppat i en kjol eller ett par byxor med hög midja.
Rutigt: Höstigt och mysigt! Glöm "cowboy-rutan" det ska vara mer rustika tartanrutor.
Kort men lång arm: Klänningen kan gärna vara kort och bäras med heltäckande strumpbyxor under men armen ska vara lång. Som sagt var - Påklätt var ordet.

Ner
Bar hud:
I höst ser vi inte mycket bar hud. Under klänningen bärs med fördel T-shirtar och blusar. Korta klänningen bärs med tjocka täckande trumpbyxor. Glöm urringat och spaghettiband.
Prickar: Nu har vi sett nog av pricken för ett tag, men den kommer tillbaka - var så säker!
Stora smycken: Stora smycken i massor är bara att glömma. Det som funkar allra bäst är att strunta i smycken helt, annars är det sparsmakat som gäller. Antingen armband eller halsband eller örhängen inte allt på samma gång.
Skräddade shorts: De skräddade cityshortsen kommer att kännas väldigt mycket "postorder" i höst speciellt längre shorts i tweed eller kritstrecksrandigt, huh!
Breda skärp: Breda skärp går överlag bort speciellt om de är kråsiga och sitter i midjan. Gillar man inte de supersmala skräpen funkar det med normalbreda enkla släta läderskärp, men använd med måtta det börjar kännas väldigt trött att ha ett skärp i midjan till precis allt!
"Fryebootsen": Visst kan ett par snygga läderboots funka även i höst men det har helt klart gått inflation i dem så det vore ju synd att kalla det "trendigt". Jag skulle satsa på ett par snygga "rid-inspirerade" stövlar i mocka/läder, canvas/läder eller tvåfärgat läder (som jaktstövlar ungefär).


Kommentarer
Postat av: Sophie

Tyvärr verkar det inte som om inköparna har fattat trenden med ankelboots! Men vi får se vad höstens utbud har att erbjuda!;)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

Postat av: hotspot

Sophie: Vi får se vad hösten har att erbjuda men det är ju ofta så att handlen reagerar lite långsamt så när det finns i varje butik är man trött på trenden (eller så kanske det är just därför som man är trött på den, för att den finns överallt på alla)

2006-07-10 @ 09:17:53
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Kerstin

Du har stenkoll. Gillar verkligen att det blir mer påklätt.

2006-07-10 @ 09:21:59
URL: http://kerstinrosalia.blogspot.com/
Postat av: Emmy

Sounds about right! Köpte dock ett par supercoola mörkgröna (!) vintageboots i liknande Fryemodell på sista shoppingresan till Rom som kommer att användas flitigt i höst

2006-07-10 @ 09:24:39
URL: http://emmylicious.blogg.se
Postat av: Ida

Men ankelboots och skoletter finns ju redan ute i handlen eller har jag fel ?? Mina mockastövletter och mina skinnstövletter köpte jag redan i höstas så.. Jag gillar verkligen röda basker outfiten som du länkat till. Minus de suspekta fingerhandskarna. Stövlar har jag alltid svårt att köpa. Har små fötter vilket inte är bra när man handlar stövlar.
Shorts i grått ylle som är lite kortare och med hög midja tror jag kommer funka men svarta klassiska cityshorts känns uttjatat (men inte för det fult). Högringning är katastrofalt fult på mig men det finns ju andra plagg att ha som tur var ;)

2006-07-10 @ 09:42:15
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: Johanna

jag håller inte riktigt med om det där med breda skärp. till rätt outfit kan ett brett svart lack bälte vara sjukt snyggt.

2006-07-10 @ 10:20:51
URL: http://www.johannasplace.blogg.se
Postat av: W

Vilket roligt och genomarbetat inlägg! Jag gillar dina trendspaningar! Rent trendmässigt håller jag med i dina analyser, även om jag inte kommer att använda ankelboots eller basker. Och jag passar bra med skärp i midjan så det fortsätter jag med - inte strecksmalt utan normalbrett. Som sagt - det känns som om du har jobbat mycket med inlägget och det uppskattas. Bra gjort!

2006-07-10 @ 10:43:37
URL: http://livingbyw.blogg.se
Postat av: hotspot

Kerstin: Ha ha de tvet jag inte men tack iallafall :) Jag gillar verkligen höstens mode, pålätt och nästan på gränsen till präktigt :)
Emmy: Åh stvlarna låter grymt snygga. Jag tycker ju fortfarande att det är snyggt också men det är verkligen helt sjukt att ALLA springer runt i bruna stövlar på stan - grönt låter vrålsnyggt!
Ida. Jag har lite samma uppfattning ang ankelstövlarna som du att det finns en del där ute. Ja visst är den cool, håller med om handskarna dock... Klänningen däremot! Ja ja, det är de enda shortsen som jag kan tänka mig ha, lite kortare med superhög midja! Alla knälånga shorts går bort för min del. Jag tror att du skulle göra dig jätterba i den höga ringningen!
Johanna: Hm, kanske fast ändå, nje det har blivit så mycket breda skärp i midjan så inte ens att det är i lack kan hjälpa...
W: Åh tackar, jag vet inte hur genomarbetat det är (eller iofs ganska kanske) Åh skoj att du håller med, jag är väldigt positivt inställd till höstens mode och gillar faktiskt mer eller mindre alla trender. Tack igen :)

2006-07-10 @ 10:55:47
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Ída

Usch du ska se mig i högringat, tantvarning ;)

2006-07-10 @ 10:58:44
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: hotspot

Ida. Ha ha ha, tant är ju coolt!

2006-07-10 @ 11:08:40
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: sorbonne

Jag tycker att höstmodet är mycket mer attraktivt än sommarmodet. Jag kommer ha de höst grejer du pekade ut plus ridstövlar i mocka och en kort kavaj i tweed. Fast ankelboots blir det nog inga för mig, det är inte riktigt min stil.

2006-07-10 @ 11:31:51
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: ellen

En poncho känns också väldigt mysigt i höst.

2006-07-10 @ 11:56:22
URL: http://ellens.webblogg.se
Postat av: Ebba

Håller med på det prickiga. Tror du inte att korta skinnhandskar kommer vara inne också. Välklätt liksom! :)

2006-07-10 @ 12:01:54
URL: http://casualmixture.blogspot.com
Postat av: Frida

Mycket bra inlägg, men jag är beredd att säga emot angående shorts. Shorts över huvudtaget (som egentligen är ett sommarplagg)ser man massor av på de stora höstvisningarna! Jag kommer köpa upp mig på ett par med hög midja och vida ben -gärna gråa!

2006-07-10 @ 12:04:34
Postat av: Keigo

Welcome to my space~

2006-07-10 @ 12:19:33
URL: http://keigogo.spaces.msn.com
Postat av: Right Now

Jag visste hela tiden att ankelbootsen skulle komma, bara satt jag väntade på det, tihi, så nu har jag bunkrat upp mig ;) Så underbara!

2006-07-10 @ 12:21:57
URL: http://rightnow.webblogg.se
Postat av: hotspot

sorbonne: Ha ha, jag hålelr med men det är nog bara för att det känns nytt och fräscht! Ja, ankelbootsen är kanske lite svårburna med snyggt!
ellen: ponchon får definitivt tummen upp!
Ebba: Absolut, jag är på jakt efter ett par riktigt snygga med fina detaljer, gärna grå (med grå väska, a vad snyggt!)
Frida: Hm, ok om de har riktigt hög midja men annars känns det lite trött med de längre raka shortsen i lite mörkare material, jag vet att de var vaniiga på catwalken men jag vet ändå inte...
Keigo: tack, vi får se...
Right Now: Ha ha, ja de var ju på G redan förra hösten så nu kommer de verkligen att göra entré.

2006-07-10 @ 12:25:09
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: SANDRA

Meh.
Jag har inte ens hunnit köpa dom där j-a stövlarna så är dom ute.

2006-07-10 @ 12:45:12
URL: http://www.rensahuvet.blogspot.com
Postat av: emma

Ja, skärpet i midjan känns ganska uttjatat men det blir spännande med basker:) Det är sött!

2006-07-10 @ 12:51:38
URL: http://duvetvem.blogg.se
Postat av: lenie

låter bra! måste verkligen skaffa ett par ankelboots, så snyggt! höga kragar är inte riktigt min stil men jag kommer säkert ha ändrat min åsikt till hösten, haha!

2006-07-10 @ 13:19:06
URL: http://leenajoutsemo.blogg.se
Postat av: Andrea

Hjälp! Har hittat en mörk blågrå (navy) skinnjacka, är den inne eller ute? Passformen och kvalitén är superbra! Har även köpt på mig en mörkbrun skinnjacka till hösten, vad tror du om det? Vet att svart skinn är det hetaste, men Har liksom aldrig varit så "svart" av mig?

2006-07-10 @ 13:39:19
Postat av: hotspot

SANDRA: Ha ha, vad bra då slipper du lägga pengar på dem då! ;)
emma: Ja basker känns coolt, jag har smygkört lite på basker de senaste 2 höstarna och gillar det skarpt min är i en jättefin mörk blygrå/blå färg.
lenie: Ja visst är det. Jag kommer att köra på mina Whyred-stövletter men skulle gärna ha ett par till :) Ha ha, jag tycker att de höga kragarna är så fint, så jag kommer garanterat att satsa stenhårt!

2006-07-10 @ 13:40:23
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Ida

röda skinnhandskar kanske.. H&M har ett par i sin katalog som jag gillar skarpt!

2006-07-10 @ 13:41:33
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: hotspot

Andrea: Jag tycker att mörk blågrå låter precis hur snyggt som helst (var har du hittat denna guldklimp?). Bruna skinnjackor är inte min personliga favorit men många tycker verkligen om den och den är inte direkt "ute" så om du gillar den - KÖR! Jag är sjukt sugen på en grå läderjacka (ljus eller mörk kvittar, den blågrå lät ju bara för fin nu vill jag ha en i den färgen :))

2006-07-10 @ 13:42:22
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: hotspot

Ida. Kanske röda men hellre grå... ;)

2006-07-10 @ 13:42:48
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Maria

Ja, jag ångrar nästan att jag inte satsade mer påa tt få tag på stövletterna från Gardenia, men Taru på Shopaholic berättade att hon kommer att ta in ett flertal modeller :)

2006-07-10 @ 13:59:51
URL: http://maria.blogg.se
Postat av: hotspot

Maria: Ja de var verkligen jättefina men jag tror att det kommer komma in mycket fina varianter till hösten så då kanske man hittar ett par minst lika fina som inte "alla" har :)

2006-07-10 @ 14:06:14
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Hanna

Jag är garanterat en av de nitiska användarna av midjeskärp till i princip allt! Jag kommer dock inte sörja det breda skärpet nämnvärt - Det sitter inte så bra på så jättemånga, och inte mig heller!

2006-07-10 @ 14:54:51
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: hotspot

Hanna: Ha ha ha, jag har nog nästan kunnat räkna mig till sen skaran också men jag börjar helt klart ledsna och i ärlighetens namn var det kanske inte ens så klädsamt på mig...

2006-07-10 @ 15:21:46
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Anonym

Modet ändras varannan månad känns det som. När man köpt ett brett bälte så funkar helt plötsligt bara smala. Eller nu ska man inte använda smycken som långa halsband.. och istället för prickar så är det ruttigt. !

2006-07-10 @ 15:28:47
Postat av: hotspot

Anonym: yep, thats the way it works... och allt för att vi ska känna oss tvugna att köpa nya saker varje säsong, det är därför den egna stilen är så viktig, satsa på det du gillar! Majoriteten av mina kläder är år gamla och jag gillar dem fortfarande, sen trillar man dit på någon superhet trendgrej ibland men då gör det ju inte så mycket då är det bara skoj :)

2006-07-10 @ 15:36:37
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: ana

Breda skärp i midjan tror jag kommer hänga med ett tag till, i alla fall om man kollar på höst/vinterkollektionerna. Tycker personligen att det är bland det kvinnligaste som finns, och tänker bära det tills jag tröttnar, oavsett vad trenden säger;)

2006-07-10 @ 15:59:01
Postat av: hotspot

ana: Ja, det ärsäkert många som kommer att köra på det breda skärpet även i höst (vilket man naturligtvis ska göra om man gillar stilen) men det känns inte direkt "stekhett" längre då man har sett enormt mycket mer eller mindre lyckade "skärp-i-midjan-outfits" senaste året.

2006-07-10 @ 17:29:16
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Anna

tack för en bra guidning, men huh för höstmodet säger jag.. jag kör på lite gamla trender hellre. Men kanske blandat med något nytt :)

2006-07-10 @ 17:54:40
Postat av: suratanten

Åååh...vad jag älskar baskrar...känns som min höst i höst ;)

2006-07-10 @ 18:29:00
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: hotspot

Anna: Åh var så god :) Jag tycker ju höstmodet är bättre än på länge :)
suratanten: Åh vad skoj tror även jag starkt på höstmodet :)

2006-07-10 @ 18:56:40
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Cicci

Jag håller med till 100%!!

2006-07-10 @ 21:40:23
Postat av: Jocelyn

Underbart att man inte är helt fel ute, precis så tänker jag också inför hösten! Och jag längtar t det påklädda :) Härligt m ankelboots ist för höga frye´s, gud vad trött man har blivit på dem...

2006-07-10 @ 22:28:23
URL: http://jocelyn.blogg.se
Postat av: ella

Ska bli kul med ett mer påklätt mode. Jag hoppas på att baskern ska slå, de har alltid varit min favorithuvudbonad:-)

2006-07-10 @ 23:11:00
URL: http://aktuElla.blogg.se
Postat av: Ella W

Äntligen blir klänningar med långa armar populära! Nu behöver jag inte frysa på fester :-)

2006-07-10 @ 23:37:15
Postat av: hotspot

Cicci: Åh vad bra smak du måste ha ;)
Jocelyn: Vad skoj, det kommer att bli en mycket classy höst :)
ella: Jag gillar också baskern och har kört på den ett tag även om den inte varit "het" tror inte att det kommer att bli något som slår på stor front (vilket jag nästan är glad för).
Ella W: Jag håller HELT med! :)

2006-07-11 @ 07:33:06
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Ida

Ett par röda och ett par grå kanske ;)

2006-07-11 @ 07:48:46
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: hotspot

Ida: Ja, varför inte :)

2006-07-11 @ 08:02:42
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Karolina

Precis vad jag letat efter, lite listor om möstmodet!

2006-07-11 @ 08:30:38
URL: http://hannalinneakarolina.blogg.se
Postat av: Johanna

Jag kommer att köpa ankelboots och nån basker till hösten :)

2006-07-11 @ 09:11:26
URL: http://www.modeskytt.webblogg.se
Postat av: hotspot

Karolina: Det kommer mera.... :)
Johanna: Me too :)

2006-07-11 @ 09:22:10
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Lisa

Köpte ett par billiga ankelboots på Din Sko i förrgår... riktigt heta! De har börjat få in ankelmodellen där i alla fall. :)

2006-07-31 @ 23:31:02
Postat av: wholesale watches

Are alluring near women, http://www.watchesabc.org/bell-ross-vintage-br-heritage-123-br378-watch-p-1740.html auonmobiles to men. you possibly order bto the similar extentically pin down planning via the purpose of will fit your weakness. through are seven leading light imaginary plenty, ready of exceed substantial, qality correct http://www.watchesabc.org/rado-sintra-r13-830-70-2-watch-p-1265.html , float with tags, sefrom the time whenonal records leaflet enormously as party accessories. our http://www.watchesabc.org/longines-watches-c-143.html appearance the same as the untested several. the outmaneuver recital in the neighborhood ourinspired with the purpose of they disbursement a division of the estimate.

2012-04-25 @ 08:38:58
URL: http://www.watchesabc.org
Postat av: natalywearcoÐ

Unknown message

2012-09-09 @ 17:08:34
URL: http://www.natalywear.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links