header to adsBeauty Alphabet - X-Z

26631-507
Så var det dags för näst sista omgången av beauty-alfabetet.

X - Xtreme makeover: Betydelsen av yta och skönhet har helt tappat koncepterna och idag är ett tilltalande yttre mer åtråvärt än ett skarpt intellekt. TV-programmen inbillar oss att en extrem makeover som suddar bort ditt gamla "fula" jag är snabbfilen till lycka och framgång. Även om jag är en förespråkare av allt som gör livet lite glammigare så måste jag säga att den här typen av program verkligen är skuggsidan av skönhetshysterin som råder.
Y - Yoga: Yoga-hypen är idag lika utbredd i Sverige som husvagnssemestern och det som för bara några år sedan var lite "sex and the city"-exotiskt är idag lika ovanligt och spännande som bandy. Yoga kommer ursprungligen från Indien. Det finns traditionellt 4 olika grundformer av yoga -
Karma Yoga, Bhakti Yoga, Jnana Yoga, and Raja Yoga.  Yoga är dock en hel vetenskap i sig med olika förgreningar och läror men gemensamt för all yoga är att den ska förena kropp och själ och själva ordet yoga betyder ursprungligen upplysning.
Z - Zits: Zits eller finnar som vi kallar dem här i Sverige är en inflamatorisk hudsjukdom som oftast drabbar personer i tonåren. Finnar upsptår i tilltäppta porer där bakterier kan frodas i en gynnsam miljö. Vad som gör att Acne uppstår finns det många rön och myter kring, vissa mer absurda än andra. En vanlig vanföreställning är att Acne är kopplat till bristande hygien vilket är helt befängt, det är snarare så att överdriven rengöring kan leda till hudirritation och acne. En annan teori som är mycket utbredd men som man inte kunnat hitta vetenskapliga belägg för är att Acne skulle vara kopplad till fet kosthållning som överdrivet intag av choklad, chips och pommes frites.

Kommentarer
Postat av: sorbonne

Alltid lika roligt att läsa ditt alfabet. Snyggt gjort, väldigt passande bilder!

Postat av: hotspot

sorbonne: Åh vad roligt att du tycker det :) Jag ville ju undvika att slänga upp operationsbilder och acneinflamerade trynen så jag försökte komma på saker som passade men som kanske inte var så "stötande"

2006-07-08 @ 17:09:45
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: cornelia

yoga är bara för härligt!
har läst din blogg ett tag, men inte kommenterat så mycket. men det är jätteroligt att läsa den, dels för att den är så otroligt välgjord.
ha det bra!

2006-07-08 @ 21:05:40
URL: http://bokhyllan.webblogg.se
Postat av: marit

nej snart är den ju slut! älskar alla dina alfabet och listor keep up the good work!

2006-07-08 @ 21:42:34
URL: http://mirremarre.blogg.se
Postat av: Anders

Vanligaste orsaken till finnar är att man pillar med fingrarna i ansiktet, lutar ansiktet mot handen o.s.v. Tänk er själva, först en massa knapptryck på en bankomat och sedan samma fingrar i ansiktet. Yuck! Så tipset är att tvätta händerna ofta och aldrig ha dem i ansiktet :)

2006-07-08 @ 22:00:07
URL: http://www.travelaid.se
Postat av: hotspot

cornelia: Jag gillar också yoga även om jag slarvat mycket på senare tid... ;) Åh vad roligt att du uppskattar bloggen det gör mig verkligen glad!
marit: Ha ha, ja tyvärr... Men vem vet det kanske kommer något nytt liknande...
Anders: Hm, tycker att det där låter lite som ohygien-teorin men vad vet jag, man har ju hört många gånger att man inte ska pilla sig i ansiktet...

2006-07-09 @ 09:21:59
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Jocelyn

Tråkigt att alfabetet snart är slut (igen!) vad kommer härnäst? ser fram emot det, alltid lika spännande :)

2006-07-09 @ 19:18:23
URL: http://jocelyn.blogg.se
Postat av: hotspot

Jocelyn: Ha ha, jag tycker också att det är lite trisst men något nytt skoj ska jag nog komma på ;)

2006-07-09 @ 20:01:19
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Li

Kul beauty alphabet. Kan inte ha varit lätt att hitta saker till vissa bokstäver.

Kommer ihåg att jag läste i typ Frida nån gång i de yngre tonåren frågor som "kan min kompis finnar smitta av sig?" och liknande.

2006-07-09 @ 20:35:35
Postat av: hotspot

Li: Ha ha, nej det är lite klurigt med typ q,x och z. Ha ha, ja ytterligare en skröna som man hört gå runt, naturligtvis bara trams :)

2006-07-10 @ 07:19:46
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Hans

Kul att du skriver om yoga!

Det jag gillar mest med yoga är att man enkelt kan träna det hemma när man lärt sig grunderna. Man kan ta en position i reklampausen på TV, ett stimulerande yogapass på morgonen o.s.v.

Det är en väldigt praktiskt träningsform.

Jag skrev en guide om hur man väljer en yogamatta att köpa som jag lade en länk till i URL-fältet.

De flesta leverantörer ger ju ytterst lite information de yogamattor som de säljer och olika personer kan ju ha olika krav. En del vill bara ha en billig yogamatta medan andra vill ha en ekologisk.

Tycker du guiden verkar praktiskt vore ju tacksam om du bloggade om den. Tror det är viktigt att folk känner till skillnaderna mellan olika sorters yogamattor.

Lycka till med bloggen!

Vänliga hälsningar
Hans

2007-03-03 @ 21:36:40
URL: http://www.nyfikenvital.org/?q=node/155
Postat av: Paarak

Namaste! Vad är yoga?

Bhagavad-gita säger: Yogaha karmasu kausalam (yoga is skillfullness in action)

Man skall t.ex. inte slösa bort sin dyrbara tid.

det finns en guru från indien som pratar om tid och hur man i morgon kan njuta av tiden http://www.youtube.com/watch?v=mWbFSJcXEFM

2008-08-08 @ 19:02:31
URL: http://nithyanandamtemple.blogspot.com
Postat av: Paarak

Namaste! Vad är yoga?

Bhagavad-gita säger: Yogaha karmasu kausalam (yoga is skillfullness in action)

Man skall t.ex. inte slösa bort sin dyrbara tid.

det finns en guru från indien som pratar om tid och hur man i morgon kan njuta av tiden http://www.youtube.com/watch?v=mWbFSJcXEFM

2008-08-08 @ 19:04:24
URL: http://nithyanandamtemple.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links