header to adsBeauty Alphabet - U-W

26631-494

Så börjar beauty-alfabetet lida mot sitt slut....

U - Ullfett: Även kallat Lanolin. Lanolin började tillverkas ca 1880 och har sedan dess varit en ytterst populär ingrediens i skönhetsprodukter och tvålar. Lanolin har en väldigt täckande och skyddande egenskap och det används framförallt i feta krämer för extremt torr hud och i cerat för läpparna. Men inget gott som inte har något ont med sig... Ullfettet är extremt tilltäppande och kosmetikacne och kliande utslag är en vanlig bieffekt efter lång tids användande.
V -Venus: Kärlekens och skönhetens gudinna. Då nakenheten ansågs som naturligt för Venus avbildades Venus traditionellt naken, detta ansågs inte syndigt till skillnad från avbildandet av andra nakna kvinnokroppar, hon blev därav ett mycket populärt konstmotiv då konstnärer alltid funnit det intressant att avbilda kvinnokroppen. Venus har genom åren tradionellt fått symbolisera kvinnlig skönhet och planeten Venus bär även symbolen för kvinnlighet. Rörigt men jag tror att ni hänger med...
W - Weight Watchers: Kontroversiellt bantningsföretag som erbjuder bantingsprodukter och bantningsprogram för överviktiga, har risat och rosats av både forskare och lekmän. Weight watchers grundades 1960 och finns idag i över 30 länder. Deras mest kända bantningmetod går ut på att man räknar poäng, varje dag är man tillåten att äta ett visst antal poäng som anpassat till ens kropp och behov. Måltider och råvaror har sedan tilldelats olika poäng och genom att räkna samman alla poäng som man ätit under dagen kan man kontrollera att man håller sig till dieten.

Kommentarer
Postat av: W

Kul med lite oväntade inslag i alfabetet! I like!

Postat av: R n

Kanske ska köra några veckor med weight watchers innan bikinin åker på hehe :D

2006-07-03 @ 21:41:29
URL: http://rightnow.webblogg.se
Postat av: bea

hej gillar din blogg enormt mycket men ville bara inflicka lite lanolin är även huvudingrediensen i protein inpackningar dom man kan köpa hos frisören och är gjorda på rester av klövar och hovar från får hästar och kor mm anledningen till att det kommer från djur är att det är ett naturligt protein samma protein som vi människor har i hår och naglar och det ända som fungerar ordentligt på skadat och poröst hår men som samtidigt är bra för hårbotten hoppas detta kunde vara till någon hjälp.

2006-07-03 @ 22:21:33
URL: http://beatricew.blogspot.com/
Postat av: Emma

"planeten Venus bär även symbolen för kvinnlighet", eh, va? Hur då?

2006-07-03 @ 23:48:33
Postat av: Emma igen

Haha, nu tror jag att jag fattade förresten - det skulle nog stå "planeten Venus ÄR även symbolen för kvinnlighet", va?

Fast vad är det för svart grej i vattnet på Venusbilden..?
En trendig sjöpudel..?
Den är inte med i Botticellis original :)

2006-07-04 @ 02:06:03
Postat av: hotspot

W: Ha ha ha, de otippade grejerna kanske mest beror på min svårighet att hitta på något skönhetsrelaterat på typ W
Rn: Ha ha, du det skulle verkligen behövas här också men jag skiter i det ;)
bea: Jo jag läste att det är samma ämnen som vi naturligt har i hår och hud och det är därför det funkar så bra men låter det inte lite snuskigt?
Emma: Nej jag menar precis så Symbolen för venus (en ring med en linje neråt med ett streck över (http://www.digitalsky.org.uk/venus/venus-symbol.jpg) är även symbolen för kvinligt. Förstår du hur jag menar?

Ha ha ha, den såg jag inte, hm, vad tusan är det för något...

2006-07-04 @ 07:25:19
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Sara S

Tack för en bra och vacker blogg!

På tal om lanolin så är det en av de äldre skönhetsprodukterna. Flitigt använd av bla de gamla grekerna. Krämer och smink med lanolin var ofta kraftigt parfymerade eftersom de luktade ganska illa, typ gammalt får.

2006-07-04 @ 10:13:50
URL: http://soderstjerna.blogg.se
Postat av: hotspot

Sara S: Åh tack och varsågod ;) Åh vad mycket kunskap det finns om lanolin där ute... :)

2006-07-04 @ 10:39:14
URL: http://www.hotspot.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links