header to adsModemissar!

Ibland är det svårt att veta vilket ben man ska stå på när trendprognoserna duggar tätt. Även om jag är en modeslav så det skriker om det så har jag vissa riktlinjer som jag håller fast vid oavsett vad trenderna säger.

1. Klä dig efter årstiden som råder
När jag var yngre skrek mina föräldrar att jag var galen som gick ut i tunna tygskor när det snöade ute och tjocka timberlandkängor (eller de tidigare så populära
uggsen som sågs på celebriteternas fötter stekheta dagar i LA) till sommarklänningen i juli. Då tyckte jag att de var jobbiga, nu tycker jag att de hade helt rätt! Det är inte snyggt att vara för tunt/varmt klädd för årstiden!
2. En sak i taget
Enkelt vinner alltid i längden! Att satsa på alla trender på samma gång kan inte bli annat än fel, en trend åt gången räcker och gör det med måtta. Vill du t ex köra på den populära marintrenden räcker det med två (max tre) detaljer som följer temat, man vill inte se ut som en fullblodad sjöman utan bara som ens vanliga coola jag med en marin twist.
3. Fel kläder på rätt person
Även här har jag lärt mig av mina egna misstag... Att snegla på kompisar och stilikoner för inspiration är super men man måste minnas att man aldrig kommer att se likadan ut i den jackan/kjolen/byxan som de gör. Alla ser vi olika ut och har olika förutsättningar, så istället för att stirra sig blind på att man vill ha samma saker som någon annan bör man utgå från sig själv och ens egna förutsättningar för att få en stil som verkligen passar en själv (vilket är lättare sagt en gjort...).
4. Rätt storlek
Återigen har jag lärt mig av mina egna misstag... Man SKA inte stirra sig blind på storlekar, bara för att man brukar vara en 38 så behöver inte det betyda att man är det i alla plagg, alltid. Prova kläderna och se hur de sitter, det fulaste som finns är för tajta/korta/långa kläder. Även om sista plagget som finns kvar är en 36:a och du såååå gärna vill ha plagget så köp inte om det inte sitter snyggt, du kommer garanterat att göra dig själv en björntjänst om du köper kläder som inte sitter perfekt!
5. Hel och ren
Kläder som är noppiga, söndertvättade, missfärgade eller solblekta går bort - det ser bara billigt och sjavigt ut! Även om du älskar tröjan och blir superbesviken när den börjat noppa sig efter endast ett par tvättar så är det bara att kasta den, för hur snygg tröjan än må ha varit så duger den inte till något annat än skurtrasa när den väl har börjat se sunkig ut.

Det var mina riktlinjer som jag försöker följa i ur och skur!

Kommentarer
Postat av: Matilda

jättebra skrivet, speciellt nummer 3 håller jag med om...kolla min blogg :P

Postat av: hotspot

Matilda: Roligt att du håller med! Måste naturligtvis kolal din blogg,nu blev jag nyfiken!

2006-02-27 @ 10:58:23
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: Anna

Väldigt bra riktlinjer! Fast du menar björntjänst på punkt 4 va? samma punkt som jag har svårast att förhålla mig till av någon anledning - men jag har verkligen blivit MYCKET bättre på det nu.

2006-02-27 @ 11:01:02
URL: http://mymarkup.net/anna
Postat av: hotspot

Anna: Hm, kan man inte säga gentjänst, det kanske man inte kan... Jag ändrar till björntjänst! Jag tycker ibland att det är svårt att hålla mig till mina egna riktlinjer men precis som du så har jag blivit ofantligt mycket bättre på det på senare år...

2006-02-27 @ 11:03:48
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: girlie

ett litet tips bara till noppiga kläder; är det inte mycket går det faktiskt att försiktigt raka på området. nopporna (?) åker bort med rakhyveln, bara man är försiktig!

2006-02-27 @ 11:10:12
Postat av: hotspot

girlie: Jo om det är stickade tröjor etc går det precis som du säger att raka bort nopporna men om det är t-shirtar eler tunna toppar blir det ju svårare...

2006-02-27 @ 11:18:06
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: modeamatören

Tack för tipset :)

2006-02-27 @ 11:30:04
URL: http://modeamator.webblogg.se/
Postat av: hotspot

modeamatören: He he, varsågod!

2006-02-27 @ 11:32:39
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: Sophie

Jag kan bara instämma och tillägga att trender är inte något som ska följas slaviskt, gör det gärna med glimten i ögat!

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-02-27 @ 11:37:04
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: hotspot

Sophie: Du har så rätt så rätt!

2006-02-27 @ 11:37:58
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: Jenny

Ibland kan man ju bli helt galen på att plötsligt "pajar" hela garderoben och ALLT känns noppigt och skavigt. Vore toppen att ha koll på vad en riktig basgarderob kan innehålla. När man läser modebloggar kan man tro att alla andra har hur mkt kläder som helst. Not me! Tack för all inspiration hotspot!

2006-02-27 @ 11:48:14
Postat av: sofie

håller veerkligen med dig på trean! visst är det jättekul med mode och shopping, men man ska ju alltid förlja sin egen stil också. det som verkligen ser bra ut på en person, är oftast inte att hon lr han har supermoderna kläder, utan att personen i fråga verkligen ha ngt som hon/han klär i.

2006-02-27 @ 11:53:46
URL: http://sofls.blogg.se
Postat av: hotspot

Jenny: Jag förstår precis vad du menar! Det känns oftast som om man har 2 bra plagg i hela garderoben (allt annat är gammalt och slitet) och "alla andra" har så mycket fina saker... Jag tror dock att alla känner likadant! Jag kanske ska försöka sätta ihop något inlägg om bra basplagg... Ibland känns det dock verkligen som om jag själv skulle behöva lite vägledning vad det gäller en bra bas som håller i längden, ha ha. Roligt att du gillar bloggen, TACK!

2006-02-27 @ 11:55:53
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: hotspot

Sofie: Ja, punkt tre är nästan den viktigast punkten men också den som är svårast att följa (iallafall för mig).

2006-02-27 @ 11:57:21
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: Anna

Det finns ju nopp-borttagare som är toppen! Under hundringen på Åhlens. En investering for life! ;)

2006-02-27 @ 12:06:50
Postat av: hotspot

Anna: Funkar det? Jag ahde en gammal noppborttagare men den surrade mest och gjorde inte så mycket nytta...

2006-02-27 @ 12:09:02
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: Linda

Sånt här är så himla bra att läsa ibland. man vet ju att det är så men glömmer ibland. Tack för påminnelsen! :)

2006-02-27 @ 12:49:08
URL: http://iabloggar.blogspot.com
Postat av: Jenny

Ja, ett inlägg om basen vore toppen! Läste nånstans att skor och väskor ska man gärna lägga några extra slantar på och det tycker jag stämmer. Typ vinterstövlar och ett par vardagsskor. Man kanske inte (förhoppningsvis) behöver så mycket i garderoben, men det man köper ska funka över tid? (=Hata noppor på favoritplaggen.) Ser fram emot att läsa mer på din blogg, den är bäst!

2006-02-27 @ 12:54:46
Postat av: Anna

Ja, det funkar! Iallafall den jag har från Åhlens då. Värst på noppor är ju billiga kedjor som H&M och Vero Moda. Så himla trist med noppor efter två tvättar.. Men så är det ju billigt. Man hinner iaf inte tröttna på plaggen.. ;)

2006-02-27 @ 13:34:24
Postat av: Ida

japp.. det är viktigare att kläder sitter bra och att man trivs i dem än att de är trendiga och coola.
Jag har alltid klätt mig efter mig själv och min kropp vilket ha varit en hit ;) schysst inlägg

2006-02-27 @ 14:38:30
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: hotspot

Linda: Ja, egentligen borde det vara självklart men i ens shoppingiver är det lätt att glömma!
Jenny: Jag ska funta lite på det. Jag är beredd att hålla med - skor och väskor är värt en extra slant om du frågar mig. Iallafall när det kommer till stövlar och läderskor, tunna tygskor som man har på sommaren kan avra lite slit och släng så där är det inte lika noga.
Anna: Ja, dsäga vad man vill men det är oftare billigare kläder som börjar noppa sig och se sunkiga ut efter endast ett par tvättar.
Ida: Ja, men ibland (tycker jag) är det lätt att tappa bort sig i hysterin över att man vill ha det senaste och det alla andra har men då är det lite bra att tänka efter vad man själv faktiskt ser bäst ut i och vad man trivs i (och det behöver ju nödvändigtvis inte var aomodernt och fult ;)

2006-02-27 @ 15:04:36
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: pära

så rätt! men ibland tummar jag lite väl mycket på reglerna..

2006-02-27 @ 16:58:57
URL: http://pistage.webblogg.se
Postat av: Mjuk

Måste bara säga att det här är den snyggaste modebloggen jag sett! Den är som ett modemagasin i toppklass! Mycket snygga bildformationer och både roligt och inspirerande att läsa!

2006-02-27 @ 18:55:28
Postat av: hotspot

pära: Jag med ;)
Mjuk: Åh, tack så hemskt mycket, vad glad jag blir :) Du anar inte hur kul det är att få höra sån postitiv feedback :)

2006-02-27 @ 19:04:33
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: Frida

MKT bra tips (:

2006-02-27 @ 19:06:19
URL: http://fridavarld.blogg.se
Postat av: Milliecent

Vad gäller punkt fyra måste jag säga något om för långa kläder, iaf för långa byxor. Det är helt och hållet modeföretagens fel som tycker att en person som jag som har storlek 34 eller 36 borde ha samma längd som en som har storlek 40 eller 42. Det borde finnas fler byxlängder eller möjlighet att sy upp byxorna på tex H&M. Minns att det gick att göra i affär på JC förr i tiden men nu vet jag inte. Där är jeans så mycket bättre i alla olika längder!

2006-02-27 @ 19:16:22
URL: http://milliecent.webblogg.se
Postat av: hotspot

Frida: Tack :)
Millicent: Jag fattar precis vad du menar! Jag har irriterat mig på det sååå många gånger, alla är ju trots allt inte utrustade med bambi-ben och det vill man knappast bli påmind om varenda gång man ska köpa ett par byxor! Gör byxor för alla längder!

2006-02-27 @ 19:28:57
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: Ida

Nja jag menar inte att man ska se omodern ut men att det är inte trendigheten man behöver gå på främst. Det är ju viktigt att man passar i plagget. Det ser knappast trendigt ut om man ser konstig ut i plagget. Lagom dos trend tycker jag är bra ;) annars ser det så utstuderat ut.

2006-02-27 @ 19:59:06
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: Ida

tur att man är kort ibland. Mina kollegor som är långa klagar alltid på för korta byxor. Men det borde verkligen finnas långa byxor och så får vi korta lägga upp istället. Det är ju i alla fall rätt enkelt. Svårt att lägga till längd ju ;)

2006-02-27 @ 20:02:02
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: hotspot

Ida: Jag kunde inte hålla med mer, det avr precis så jag menade men hade lite svårt att uttrycka! Ha ha, ja det är klart men det blir liksom aldrig av att lägga upp byxorna... Jag har ju inte ens en symaskin...

2006-02-27 @ 20:32:57
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: Sara

Jag har blivit bättre på att klä mig efter min kropp men det är lättare när modet passar den än när det inte gör det. Ska försöka sansa mig och inte köpa byxor som är baggy upptill och smala nertill oavsett hur modernt det blir. Hittade ett par sådana byxor från min ungdom och mina redan breda höfter såg helt gigantiska ut. Rumpan vågade jag inte ens titta på.

2006-02-27 @ 23:29:38
Postat av: hotspot

Sara; Ha ha ha, jag vet precis vad du menar ibland vill manju bara sååå gärna ha något för det är ju så snyggt - på andra!

2006-02-28 @ 07:28:45
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: Laura

Jag har en liten apparat som tar bort noppror & annat trist från trøjjor & likn. Jætte bra & det fungerar... vissa plagg blir som nya igen & det ær ju alltid uppskattat :)

2006-02-28 @ 10:26:20
URL: http://auralaura.blogg.se
Postat av: Hanna

bra! men ibland kan ett plagg se bättre ut om de är fel storlek! ja, klär mig nog lite fel för årstider ibland nu med ballerinisar o vårkappa för att ja gillar tunnare kläder! ;)

2006-02-28 @ 11:01:00
URL: http://lilyrose.webblogg.se
Postat av: hotspot

Laura: Ja, rädda det som räddas kan!
Hanna: Hm, ballerina och vårkappa låter sådär, det är ju för tusan fortfarande snö ute... Jag gillar också tunanre kläder men kläder kommer inte till sin rätt när man använder de vid fel årstid, det ser bara konstigt ut (om du frågar mig). Om det ska vara fel storlek ska det garanterat vara en storlek för stort, för litet funkar aldrig!

2006-02-28 @ 15:30:22
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Sofia

Hotspot: Håller med - de saker du listat känns som de absolut viktigaste bitarna, särskilt 3, 4 och 5. Om man vet vad man klär i (punkt 3) så trillar man troligtvis heller inte dit på punkt 2 :-) Och att ha noppiga, urtvättade kläder är ju ALDRIG snyggt (tycker jag). Nopp-maskin kan absolut rädda vissa noppiga plagg, men det bästa är att undvika material som noppar sig lätt. Storlek/passform känns ju enormt viktigt det med, och handlar också mycket om hur plagget faller, hur det är skuret etc. Ett plagg som är skuret på ett snyggt sätt kan ju smickra figuren, medans ett plagg i fel storlek eller med dålig passform kan "förvränga" en figur.

Jag är inte heller så mycket för fel kläder vid fel årstid, fast vissa kombinationer tycker jag kan funka. För mig handlar det nog mycket om proportioner - en stor vinterjacka ihop med små, tunna pytteskor är kanske (i mitt tycke) inte så lyckat vad det gäller proportioner.

2006-02-28 @ 21:02:01
URL: http://cashmere.blogg.se
Postat av: hotspot

Sofia: Ja, egentligen är det enkelt och självklart men helt plötsligt så står man där med ett par för tajta byxor eller utspökad som en julgran...

2006-02-28 @ 21:39:11
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Sofia

Har postat 2 kommentarer som inte visas...?

2006-02-28 @ 21:56:54
URL: http://cashmere.blogg.se
Postat av: Sofia

Hotspot: Haha - jo, det har ju naturligvis hänt! Därför tycker jag att det är så bra med öppet köp - man kan prova i lugn och ro och bedöma plagget i "sansat" tillstånd och i vanligt ljus och med en spegel som inte förskönar! :-)

2006-02-28 @ 22:06:58
URL: http://cashmere.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links