header to ads



Kvällens outfit

26631-490

Nu ska jag iväg för att dricka vin på trevliga Kungsholmen, tjihoo!

Tunika: Premiär av Vince-tunikan
Shorts: Kommer inte ihåg var de komemr ifrån...
Linne: MQ
Väska: Mulberry
Halsband: Guldkedja med ring som är gammal
Skor: LK Bennet

Ha det bra!

Hot hot hot - Sweater dress

26631-489
Övre raden: Stella McCartney, Sophia Kokosalaki, Pucci
Nedre raden: Hussein Chalayan, Stella McCartney, Jill Stuart


Det snackas och bloggas en hel del om "sweater dressen" just nu. Tillsammans med förklädesklänningen utgör den helt klart höstens hetaste "klänningsduo". Snygg, bekväm och cool, det finns helt enkelt inget dåligt med den....


Ännu mera shopping...

26631-488

Så som jag har bloggat om Essielacket i färgen
Lifesaver fanns det ju inget alternativ än att köpa det... När jag ändå var på G valde jag även att köpa Plump Lips från Freeze 24/7 (har fått löjligt bra betyg i tester mm) i färgen Windchill (jag är ju som bekant även på jakt efter det ultimata korallglosset). Provade Essie-lacket igår och är mer än nöjd (närmare recension kommer)! Plumpern känns lite ovan, men katten jag får ju tusan större läppar av den (i 5 minuter iallafall).

Rea på Mrs H

26631-487
Så har man tampats lite på
Mrs H med en drös fyndsugna modefreaks. Självklart kom man inte tomhänt därifrån (mamma jag hoppas att du inte läser detta). Till min STORA lycka fann jag de söta Marc Jacobs-skorna med Peep Toes som bland annat Mischa Barton glider runt i. Slog även till på (ytterligare) en vit tunika från Vince. Gah, fattig! Min ekonomi är inte riktigt van vid två Marc Jacobs skor i månaden... Börjar känna mig som en galen Marc Jacobs-dam som besatt köper en massa MJ-skor, men som min vän C sa idag "se det som en investering, vissa investerar i aktier du i Marc Jacobs".
Tittade även förbi en butik, Keen på Västmannagatan 49, som jag fått tips om (öppnade i mars, hur har jag kunnat missa detta, och i mina kvarter till råga på allt....). Jisses du vad mycket fint! Hade jag inte redan spenderat en smärre förmögenhet hade jag deifinitivt slått till på en fin Baum &Pherdgarten-klänning och ett par Camilla Staerk skor. Alla ni som fortfarande har pengar kvar i plånboken rekommenderas varmt att avlägga en visit.

Rea Mrs H

Imorgon börjar rean på Mrs H (50-70%) . Vilken tur att jag hade planerat en shoppingtur på lunchen imorgon!

Uppdatering
Den här kan jag tänka mig och de här och de här och den här och den här och de här, sen får det vara färdigshoppat!

Model Portfolio - Carmen Kass

26631-485
Bilder: Carmen på Michael Kors S/S 06, Marni F/W 06, Angela Lindvall, Maria Carla Boscono och Carmen Kass backstage på Alberta Ferretti F/W 06, Carmen på omslaget av Harpers Bazaar september 02, Dior Jadore reklamkampanj, Ralph Lauren kampanj.


Den Estniska skönheten är född 1978 (äntligen en supermodel som är äldre än mig) i Tallinn. Hon upptäcktes när hon var blott 14 år gammal av en italiensk modellscout. Efter att ha varit representerad av en mindre modellagentur, baltic models, i ett par år valde hon att flytta till Paris vid 18-års ålder. Succén var omedelbar och hon prydde genast omslag som
Vogue, Elle, Bazaar mm. Snart var hon även bokad för de största visningarna och Carmen blev genast känd för sin mycket signifikanta gång. Men det gör ingen supermodell, har man inte minst ett par maffiga reklamkampanjer på ens CV kan man inte räkna sig till giganterna. Carmen har genom åren gjort en rad stora kampanjer för modehus som Donna Karan, Versace och Ralph Lauren. Med sina 27 år är hon något av en gamling i branschen men ändå syntes hon på en rad av höstvisningarna, för att nämna några Marni, Alberta Ferretti, Dolce Gabbana mfl.


DN på stan

Märta Myrstener nämner tydligen mina "spara eller slösa"-inlägg i dagens DN på stan! Nu blir jag omåttligt nyfiken, någon som har tidningen i närheten?


Dagens outfit

26631-484

Nu är vädret på banan igen, tack och lov! Idag premiär-invigs de nya MJ-ballerinorna, en stor dag med andra ord! I övrigt blir det nog en ganska lugn dag, inga stora äventyr inplanerade iallafall, men man vet ju aldrig vad dagen har att erbjuda...

Blus:
H&M
Kjol: French Connection (köpt i London för 100 år sedan)
Linne: MQ (som för övrigt ska göra en reklamkampanj med Liz Hurley!?!)
Väska: Botkier (Jag blir lika glad varje gång jag kommer på att jag har Botkier i garderoben men ändå är jag lite dålig på att använda den... Konstigt...)
Halsband: Gammalt
Skor: Marc Jacobs

PS. Kollar man noga ser man mitt korall-lack från OPI "Dont be Koi with me". Förhoppningsvis får jag "Essies Lifesaver" idag. Ska bli mycket intressant med en jämförelse.

I Hotspots garderob - Skor

26631-483
Många vill att jag ska lägga upp bilder på alla mina skor, väskor, jackor mm. Naturligtvis gör jag mitt bästa för att tillfredställa! Mina skor är först ut! Det är helt omöjligt att lägga upp bilder på alla mina skor insåg jag när jag började rota runt i klädkammaren (det skulle bli världens längsta och största inlägg) så för att begränsa mig valde jag ut mina favoritskor just nu!

1. Svarta ballerinaskor från
Marc Jacobs - Ni som läser bloggen regelbundet vet att de är ett reafynd från i måndags.
2. Svarta mockastövletter från Whyred - Även de ganska nya till samlingen, köptes på Whyred utförsäljning.
3. Bruna pumps med turkos/grön rosett från Marc Jacobs - Mina absoluta favoriter all time! Fick dem i present för över 3 år sedan och de är fortfarande snygga som få.
4. Guldsandaletter från CC - Köptes inför ett bröllop förra sommaren, har inte använts så mycket men jag gillar dem.
5. Bruna och beiga pumps med grön rosett Marc Jacobs - Finfina pumps som jag måste börja använda mer!
6. Svarta "mimmi pigg"-skor från Zara - Föll för dem direkt när jag hittade ett sista par i storlek 40 på Zara och hetsade sedan runt i dagar för att hitta dem i storlek 37!
7. Röda kilklackar från LK Bennet - Present från London, kan man vara annat än nöjd!
8. Seglarskor från Vagabond - Behöver ingen närmare presentation men jag kan meddela att de används ofta
9. Mockasiner från Ash - Ok, jag vet att de är sjukt "last season" men jag gillar dem ändå. Köpta i Köpenhamn.

Slösa eller spara

26631-482
Nu är det verkligen hög tid för en klassisk gammal "spara eller slösa"!

Slösa
Klänning: Vit klänning med spetskant från
Catherine Malandrino
Skor: Ja, de behöver knappast någon närmare presentation...
Halsband: Diamond Circle Necklace, vansinnigt dyrt och vansinnigt populärt.

Spara
Klänning:Minst lika fin klänning från Topshop.
Skor: även skorna är från TopShop.
Halsband: Naturligtvis har Asos en kopia....


Beauty Alphabet - R-T

26631-481

R - Rouge: Rouge används för att främhäva kinderna och ge ansiktet ett friskt utseende. Rouge betyder, som många säkert redan vet, röd på franska. Traditionellt har rouge varit just rött, därav namnet. Idag finns dock rouge i diverse färger som brunt, rosa, korall, beige, plommon med mycket mera. Det vanligaste förekommande rouget är det i fast puderform även om de omåttligt populära cremerougen börjar komma ikapp. Hur rouget ska målas går det som i allt annat trender i, ibland är det röda äppelkinder som gäller och ibland ska det vara neutralt rouge som bara framhäver utan att synas.
S -SPA: SPA är en gammal läkningsmetod som går ut på vattnets helande effekt. Att bada i källor har man traditonellt trott varit vägen till hälsa och välmående. Namnet SPA kommer ifrån den Belgiska byn Spa. Många tror att uttrycket kommer från latinets "Sanus per Aquam" som betyder hälsa genom vatten men så är alltså inte fallet. Moderna SPA-anläggningar har oftast väldigt lite att göra med bad i hälsokällor utan inkluderar oftast skönhetsbehandlingar av olika slag.
T - Träning: Även kallat det dåliga samvetet av många av oss. Det blir gång på gång bekräftat av vetenskaplig forskning att motion och träning är nyckeln till välmående. Sverige har en historia av ett rikt föreningsliv där idrottsklubbar etc har spelat en stor roll. Idag innebär dock träning för många att ta en vända till gymmet för att träna pilates eller yoga. Med en uppsjö av olika träningsformer hävdar experterna att det finns någon träningsform som passar alla. Har du hittat din?


Dagens outfit

26631-480
Fy bubblan! Idag är det ju kallt ute...

Kofta: Acne
Blus: H&M
Jeans: Åhlens
Väska: Mulberry
Armband: Antikt gammalt och nytt

Konstig pose, jag vet...


Bloggdrink!

Är precis hemkommen från bloggdrink med hela "tjejmodemaffian". Superskoj och trevligt arrangerat.

Tack tjejer!

Höstlista

Lista snodd från Linda K. Nu är det väl officiellt ok att börja inventera höstgarderoben, eller? Höstnyheterna är ju trots allt på väg in!

  1. Something red. Åh, det känns som ett ja men jag kan för mitt liv inte komma på ett enda rött plagg i garderoben, jo förresten min röda sidenblus från cacharel.
  2. Black leggings. Har fortfarande inte bestämt om jag är på eller av vad det gäller den här trenden.
  3. Sweater dresses. Måste införskaffas!
  4. Booties. Mina nya Whyred-stövletter annars är jag som bekant på jakt efter ett par stövlar som är i mocka uppbrutet med läder - snyggt! Alla boots från förra året kommer att skrotas!
  5. Capes. Gärna!
  6. Patents. Samma sak här, känns som ett solklart ja men tyvärr tror jag att det är dåligt av den varan.
  7. Plaids. Rutigt, hm, ja en kort trench från Zara.
  8. Cropped jackets. Ja det finns det en del men ingen perfekt. Favoriten är min korta svarta  pälsjacka (och innan det blir total hyster - nej den är inte äkta!)
  9. Oversize bags. Hur stort är oversize? Äh, jag försöker bara slingra mig, äger ingen sån heller...
  10. Tailored shorts. Det blir nog inte mycket shorts för min del i höst. Shorts utanför sommarhalvåret har gjort sitt!

 Summasummarum är att det är pinsamt glest på höst-trend-fronten i hotspots garderob men man kan även se det som något positivt - desto mer återstår att shoppa! Bör tilläggas att det här inte är den lista jag skulel skriva inför hösten utan det är Elle som är upphovsmakare från början. Här är min höstlista!


Hot hot hot - Höga kragen

26631-479
Bilden: Hilary Swank, Vanessa Carlton,  Taryn Manning

De söta blusarna med hög krage är som bekant en favorit i sommar och även i höst. Celebsen har naturligtvis varit medvetna om detta länge. Min favorit är Taryn Mannings variant.

Hitta stilen - Travelling in style


26631-478

Ledsen att jag slänger upp en vädigt höstinspirerad "hitta stilen" nu när det är sommar och allt men tittar man ut genom fönstret så ser det banne mig ut som höst. Mina trogna läsare minns kanske att jag för ett tag sen bloggade om att jag förespråkar en "posh look" när man är ute och reser, allt känns så mycket glammigare då, även om resande av idag är hur sunkigt och slitigt som helst, gör det bästa av situationen! Här är en stil som jag gärna skulle köra på när jag flyger till NYC i höst (ja ja, inget bokat än men man får väl drömma).

Jacka: Otippat att
Moschino lyckats med en sån fullträff till höstjacka....
Blus: Jag har sagt det förr, men har som bekant inga problem med att upprepa mig, söta blusar är grejen. Den här olivgröna varianten från fcuk går hem.
Örhängen: Jag har försökt hålla mig borta från hela Trish Becker-febern men onekligen finns det lite fint att titta på.
Stövlar: De här stövlarna från Prada spanade jag in på Nathalie Schuterman när de var på rea och de är snygga! Till hösten är det definitivt boots som är brutna i mocka/läder eller kanvas/läder som gäller för hotspots del. Som gamla ridstövlar fast updated.
Väska: Matchande väska från Prada
Jeans: De ser så lovande ut de här jeansen från Luella, fin färg, smal stupismodell, enkel ficka, ja det finns inget fel att hitta.


Rea Rea Rea!

26631-477
Det vore verkligen synd att säga att man var ensam på stan idag, man skulle kunna tro att de skänkte bort kläder på Nathalie Schuterman... Tiden var knapp men jag gjorde två "fynd" och fler lär det bli för det finns mycket fint därute. Först blev det ett par
Marc Jacobs-skor Nathalie Schuterman, sen ett par höga jeans med hängslen (hängslena är avtagbara) från Acne. Jag var sååå nära att slå till på en Mulberry-plånbok men 3700 är verkligen hysteriskt dyrt för en plånbok... När jag kom hem upptäckte jag att jag fått med mig två par högerskor hem, min vanliga tur, men efter ett samtal fick jag bekräftat att vänsterfötterna var kvar i butiken så det var bara att droppa förbi och byta in en höger mot en vänster, puh!

La Redoute + Sophia Kokosolaki = Sant!

26631-476
Holy smoke!
La Redoute ska i höst ha ett designsamarbete med Sophia Kokosalaki. Hur spännande låter inte det?


Model Portfolio - Caroline Winberg

26631-475

Bilder: Ansiktsbild backstage Trovata, Polaroid 1 Caroline Winberg och Julia Stegner på Hermés 2006, Polaroid 2 Caroline på F/W visning för Bottega Veneta, Omslag för tyska Vogue, kampanj för Valentino, kampanj för Chloé

Caroline Winberg, vår svenska stolthet! Caroline är idag den överlägset högst betalda modellen från Sverige. Tillsammans med Emma Sjöberg och Mini Andén tillhör hon Sveriges mest framgångsrika modeller någonsin. Carolines karriär tog fart på riktigt när hon 2002 var inblandad i en "skandal" med Mick Jagger. Caroline berättade då för TV3, blott 17 år gammal, att rockfarbrorn Mick hade varit ute efter henne och "trakasserat" henne med telefonsamtal mm. Mick förnekar naturligtvis att något sådant har skett men det resulterade ändå i en rad skriverier och Carolines lycka var gjord (även om hon säger sig ångra uttalandet). Caroline föddes 1985 i Sollentuna utanför Stockholm och började modella när hon var  blott 16 år gammal.  Idag har hon jobb som: Reklamkampanjer för Chloé och Valentino, visningar för anrika modehus som Hermés, Bottega Veneta, Celine och kanske den mest prestigefyllda visningen av dem alla Victoria´s Secret på meritlistan.

Beauty Alphabet - O-Q

26631-474
Alfabetet rullar på, nu har vi kommit till O-Q.

O - Oliv: Olivträdet och dess skörd är mytomspunnen och älskad vilket är förståligt då olivens kvaliteter är är oräkneliga. Oliven sägs vara bra för hjärt och kärlsjukdomar, ha underbar inverkan på hud och hår och sen är det ju även gudagott. Oliven har länge använts i olika skönhetsprodukter och olivtvålar har länge ansetts som de bästa (speciellt om de kommer från
Marseille). Oliv är perfekt för känslig och torr hy då den är mild och mycket återfuktande.
P - Parfym: Dofter har i flera tusen år använts för att förföra och förfina. De första parfymerna har sitt ursprung i orienten där araberna framställde dofter ur bland annat mysk. I Europa började man använda parfym på 1200-talet, Venedig blev då centrum för handeln med orientaliska oljor. På 1920-talet exploderade användandet och försäljningen av parfym, detta i och med att modehusen började tillverka och lansera egna parfymer.
Q - Queer eye for the straight guy: Amerikansk TV-show där 5 homosexuella män gör en "make-over" på den urtypiska hetro-mannen. Genom att lära honom om mode, skönhetsvård, mat och träning ska han i slutändan komma ut som en ny "bättre" man. TV-serien hade premiär 2003 i USA och blev, till mångas förvånad, en omedelbar succé. En svensk TV-kanal försökte sig ett tag på en svensk version av programmet, men naturligtvis blev det en formidabel flopp! Det finns ju bara ett "fab five" och det är Carson (mode), Kyan (skönhet), Thom (design), Jai (populärkultur), Ted (mat och vin)

Essie Lifesaver

Nu har blush fått in Essies lack i färgen Lifesaver som jag bloggat mig varm om och som många efterfrågat. Självklart ska jag lägga en beställning!

Day and Night

26631-473

Byxdressen är cool men svårburen.
Chloé Sevigny är ett stort fan av byxdressen men senast var det Keira Knightley som dök upp i en från TopShop. Vill du själv köra på Byxdressen får du här lite tips på vad du kan ha till.

Byxdressen är samma som Keiras men i en annan färg.

Dag
Väska:
Bayswater liknande väska från Accessorize
Skor: De här fina sandalerna från Mango har varit med förr på bloggen, de är värda all uppmärksamhet!
T-shirt: Kör på höstens trend redan nu och ha en t-shirt under byxdressen eller klänningen, perfekt om man vill "dressa ner" en klänning.

Night
Nagellack:
Essielack i färgen Blueberry Crumb
Skor: Mycket, mycket fina skor från Accessorize
Väska: Kör på den quiltade väskan så det ryker för snart har vi sett nog av den! Den på bilden är från Asos
Örhängen: Mycket fina enkla örhängen från APC, jag tror vi kommer att få se mer smycken i den här stilen framöver.

Dagens outfit

26631-472
Snart bär det av till Waxholm där det förhoppningsvis blir lite sol och en härlig lunch på något trevligt trevligt ställe. Jag ser kanske lite varmt klädd ut men under den blå blusen har jag laddat med ett solvänligt linne.

Blus: Blå blus från Paul & Friends som till min förtjusning har söta dolda fickor på sidorna
Jeansshorts: Acne
Linne: Åhlens
Väska: Mulberry

Model Portfolio - Gemma Ward

26631-471

Bilder: Ansiktsbild från Chloé F/W-visning 06, Polaroid 1: Balenciagas F/W-visning 06, Polaroid 2: Gemma med modellvänninan Daria Werbowy backstage på Burberry-visning, Vogue-omslag, YSL-kampanj, Prada-kampanj.

Många har efterfrågat inlägg om modeller och eftersom även jag tycker att det är galet intressant med de glammiga och undersköna supermodellerna så har jag skapat en ny kategori "Model Portfolio". Först ut är ofattbattbart vackra och ubercoola Gemma Ward!

Supermodellen
Gemma Ward föddes 1987 i Perth, Australien. Hon upptacktes 2002 när hon var med i en Australiensisk TV-show, ”search for a supermodel”. Trots att hon åkte ut i ett tidigt skede blev hon omedelbart ”signad” av Vivien’s Model Management i Australien och IMG i New York. Gemma har sedan dess medverkat i en rad reklamkampanjer för prestigefulla modehus som Yves Saint Laurent och Prada, att nämna alla visningar som hon har gått skulle ta en evighet och hon har dessutom gjort flera tidningsomslag för bland annat Vogue och W, ovan nämnda uppdrag är ändå bara en bråkdel av vad den unga Gemma har lyckats åstadkomma i sin relativt korta karriär som viserligen är långt ifrån över. Gemma är verkligen en av de starkast lysande stjärnorna just nu.

Vinnaren!

Så var "vad ska bort"-tävlingen avslutad. Tack för alla roliga och galna bidrag det har verkligen varit ett nöje att läsa alla förslag som kommit på mailen och på bloggen. Majoriteten av svaren gick ut på vad som kommer att funka i höst (t ex "skärpet ska bort för det börjar kännas trött") eller vad man personligen gillade av de fyra grejerna (t ex "skorna ska bort för de är fula men allt annat är snyggt")..

Vinnaren av tävlingen är dock Liv som hade en annan infallsvinkel:

"Väskan ska bort, Eftersom den hänger och dinglar fritt! Midjan är åtdragen av ett skärp, foten är nerträngd och tillknäppt av en sko med remmar och halsen är omvirad av en scarf! ^^"

Grattis Liv, maila din adress till mig (
[email protected]) så kommer dina vinster i början på nästa vecka!

Dagens outfit

26631-470

GLAD MIDSOMMAR! Snart bär det av till
Saltsjöbaden för att fira midsommar. Jag trotsar vädergudarna och är somrigare än någonsin. Kan dock erkänna att en kofta och ett par jeans är nedpackade...

Klänning: H&M (inhandlades igår, är mycket nöjd med modellen och fickorna även om den kanske är på gränsen till för teatralisk)
Blus: Även den vita kortärmade blusen inhandlades igår på H&M och nu är det slut på investerandet i vita blusar...
Skor: Har inte riktigt bestämt mig än...

Tävling - Vad ska bort?

26631-469

Tävlignen är avslutad!
Så var det tävlingsdags igen! Den här gången ska en bort! Precis som i gamla hederliga
"fem myror är fler än fyra elefanter " Det finns inga rätt eller fel utan bara bra eller dåliga motiveringar!

Priset till vinnaren är Nagellacket Forte Pastel i färgen Lys Rosé och Color Appel Platinum ögonskugga i färgen raw copper.

Villkor: Lämna ditt (endast ett) bidrag på kommentarsfunktionen nedan eller maila. Vinnaren utses på lördag (24/6). I juryn sitter jag, hotspot, och mitt beslut kan inte överklagas. När vinnaren utsetts mailar hon sin adress till mig ([email protected]) och sen kan hon förvänta sig ett paket med sina vinster inom ett par dagar. Lämnar flera personer samma bidrag är det den med bäst beskrivning som vinner.
Tävlingen är avslutad!

Beauty Alphabet - L-N


26631-468

Oj vad det bloggas friskt idag och än finns det många klockrena inlägg som står på kö...

L – Läppstift: Läppstift började användas i Iran och i Egypten för över 5000 år sedan. Läppstift användes på den tiden av både män och kvinnor och ansågs ha en magisk kraft. Det har funnits många tillverkningsmetoder under åren, den vanligaste i antikens Egypten var att använda röd ockra för att få fram en kraftfull röd färg men det var också mycket vanlig att man använda blodet från skalbaggar. Dagens läppstift innehåller framförallt vax, fast fett, olja och färgämnen. Ett par röda läppar har traditionellt förknippats med sensualism och sexualitet vilket det till viss del även gör idag.
M - Manikyr: Skönhetsvård av naglar och händer.Traditionellt har det varit något mycket kvinnligt över att få manikyr medan det idag blir allt vanligare även bland män. Manikyr kan gå till på många olika sätt beroende på vad kunden önskar men tradionellt ingår
filning av naglar, uppfräschning av nagelband, hand och fingermassage, peeling och återfuktning av hand och nagelband, behandling för att stärka naglar och sist men inte minst lackningen. Vanligast och berömdast är nog den franska manikyren där toppen av nageln målas vit medan resten av nageln målas i en neutral rosa ton. I USA och på andra platser i världen (och även i Sverige till viss del) är det mycket vanligt att kvinnor bygger naglar på ett artificiellt sätt som man sedan pryder med diverse utsmyckningar, hur snyggt det är får var och en bedömma, eh.
N - Narcissus: Världens fåfängaste man. Narcissus i den grekiska mytologin sägs ha förälskat sig i sig själv och sitt yttre så till den milda grad att han drunknade i sin egna spegelbild. Narcissus har fått ge namn åt sjukdomen narcissism där dyrkandet av jaget är en av de mest utpräglade syntomen.

Hitta stilen - Pin-up Heaven

26631-467

Det lär komma fler "hitta stilen" på det här temat så jag hoppas att ni gillar stilen, för det gör nämligen jag!

Baddräkt: Grön volangprydd
baddräkt med helt rätt känsla
Doftpuder: Glamourflage gör en rad produkter som mest lockar på grund av förpackningarna, en rolig detalj är att varje "flicka" har en egen historia
Klänning: Solgul solklänning från ett av mina favoritmärken, cacharel
Trosor: Vad är en pin-upa utan sina sexiga men ändå smakfulla underkläder? Tänk pin-upa inte strippa nästa gång du ska shoppa kläder att ha under.
Halsband: Brackigt men gansla skojigt halsband med hawaii-feel.
Skor: Lyx-kilklackar från Missoni

Dagens outfit

26631-466
Skepp ohoj sailor! Det har varit dåligt på outfit-fronten denna vecka men det är bara för att jag gått upp så obegripligt tidigt varje dag vilket har resulterat i: 1. Jag har varit på tok för trött för att ställa mig framför kameran på morgonen 2. Jag har sett ut som ett vrak varenda dag vilket knappast är något man vill föreviga. Imorgon är det midsommar och allt vad det innebär så efter jobbet ska man till systemet, förbereda jordgubbstårta och stryka klänning!

Randig omlottopp: Zara
Jeansshorts med hög midja och knyt: Acne
Linne: Åhlens
Väska: Mulberry

Tjejmaffian

26631-465
De är unga, vackra, kända och snorrika. Med alldelles för mycket tid och alldelles för lite verklighetsförankring är intriger och rivalitet ett faktum. Efter att ha gjort en kort studie i Hollywood-intrigerna kom jag fram till att det utan är tvekan är en viss
Paris Hilton som är roten till allt ont.

Allt började med att det skar sig rejält mellan barndomsvännerna Paris och Nicole. Bakgrunden till intrigen är fortfarande oklar men teorierna står som spön i backen. Mischa och Lindsay som tidigare var gemensamma vänner med Paris och Nicole valde nu sida - Nicole blev deras bundsförvant. Gliringarna flickorna emellan har därefter duggat tätt, men Paris nådde dock helt klart botten när hon offentligt hånade Lindsay på det mest juvenala sätt i ett TV-program. Som om inte det vore nog bestämde sig Paris för att mitt uppe i allt sno Mary-Kates dåvarande pojkvän och efter det är Paris av naturliga skäl ingen favorit där heller. Hur kommer då Hillary Duff in i bilden? Lindsay som har fått blodad tand efter bråket med Paris har i tid och otid gett sig på Miss Duff, även här ska det vara bråk om en pojke som ligger och ruvar i bakgrunden....

Ja jisses, det är inte utan att det känns rätt skönt att sitta här hemma i soffan och betrakta det hela på avstånd...

Fashion Horoscope - Kräftan

26631-464
Så var vi på väg in i kräftans tecken. Grattis alla skaldjur!

Kräftan har en nära relation med sina kläder och en gammal favorittröja kan nästan ha samma status som en nära vän. Eftersom kräftan älskar sina plagg så innerligt blir hon besviken när favoriter går ur mode så det brukar kräftan blunda för och fortsätta köra på sina älsklingar. Vilka är då kräftans favoritplagg? Bekvämt och feminint är kräftans ledord - mjuka naturmaterial, spets och sköna modeller går före trånga jeans och åtsittande skärningar. Kräftan klär i grönt, bär ofta sparsmakat med make-up och älskar långa halsband. Även om kräftan är långt ifrån en modeslav och skönhetsnarkoman så ser hon alltid bra ut och hennes okonstlade och avslappnade stil avundas av många. 

Favoritdesigner: Anna Sui och Cacharel 

Klänning:
Eftersom kräftan klär i grönt är en kvinnlig bomullsklänning från
Cacharel ett måste

Skor: Sköna lädersandaler från Miu miu är verklgien kräftans melodi

Väska: Kräftan vill ha en väska i ett naturmetrial som åldras vackert, har klassiskt modell så Mulberrys Phoebe är ett perfekt alternativ

Halsband: Ett långt enkelt halsband från Madebyme står på varje kräftas önskelista!


Djungeltrumman trummar på...

Enligt Fountain går det heta rykten om att Urban Outfitters ska öppna i Röda Kvarns gamla lokaler. Jag ställer mig spontant positiv till detta även om stora delar av mitt hjärta fortfarande sörjer Röda Kvarn.

Hotspot top 10 - F/W-kollektioner

26631-463
Efter att ha plöjt igenom alla visningar på
style.com (puh! Det tog ett tag kan jag meddela) är jag nu redo att ge mitt utlåtande. Här är de som enligt mig gjorde det bäst inför hösten 2006.

1 – Chloé: Fickor och förklädesklänningar i överflöd vilket naturligtvis vinner sympatier hos hotspot. Underbar färgskala i grått, cremefärgat och ljust blå/grått. Det finns inte mycket i den här kollektionen som jag skulle tacka nej till.
2 – Balenciaga: Cylinderformen som är så förknippad med Balenciaga syns tydligt i F/W-kollektionen 2006. Välskräddade plagg som är nytänkande men utan att vara för avante garde. Genialiskt!
3 – Bottega Veneta: Klassiskt och enkelt utan att vara tråkigt. Underbara klänningar och kappor i vackra jordfärger.
4 – Viktor & Rolf: Här finns en hel drös underbara kreationer och Viktor & Rols som tidigare designat ganska svårburna kläder har lyckats med en extremt bärbar och lockande kollektion. Jag har stora förhoppningar på H&M-kollektionen efter att ha detaljgranskat Viktor & Rolfs F/W-kollektion.
5 – Narciso Rodriguez: Allas favorit! Enkelhetens mästare. Som vanligt mycket svart och vitt, enkla vackra linjer och smickrande modeller.
6 – Zac Posen: Lite av en ny ögonsten. Mycket underbara klänningar, blusar och kjolar. Färgerna som dominerar är svart, vitt och ljust blå/grått.
7 – Lanvin: Lanvin har länge varit en Hotspot-favorit. Höstkollektion är mörk med accentfärger i vackra juveltoner som rubin, smaragd och ametist. Kollektionen känns extremt lyxig och sofistikerad.
8 – Ruffian: Lite av ett ”wild card” för Hotspot men jag gillar verkligen mycket ur F/W-kollektionen. Väldigt användbara plagg som faktiskt skulle kunna smälta in i ens vardag. Mycket rutigt vilket känns kul och höstigt.
9 – YSL: Mörk kollektion med mycket svart och mörk grått. Känns modern och ungdomlig vilket känns väldigt skoj.
10 – Stella McCartney: Kanske inte en av de mest exprimentella kollektionerna men troligtvis en av de som jag troligast skulle kunna använda utan att känna mig helt utklädd. Färgerna går i blått, grått och svart. Fint som snus!


Duellen - Blond vs Brunett

Att byta hårfärg i Hollywood är ungefär lika ovanligt som att vi vanliga dödliga tar en dusch, det vill säga inte alls.  Vissa pendlar friskt mellan blåst blondin och torr brunett, men nu är det dags att avgöra vilken hårfärg som egentligen är den mest klädsamma på de olika celebriteterna.

26631-464
Scarlett Johansson

Blond:
Hollywood-glamour så det skriker om det! Scarlett är helt utan konkurrens vår tids Marilyn. Särskillt lyckat är det när hon har håret som på bilden! Betyg: 5/5
Brunett: Nu var frisyren ingen höjdare i sig men jag hävdar ändå att det mörka håret är alldelles för hårt för Scarletts kvinnliga drag. Scarletts vanligtvis vackra porslinshy ser bara död och tråkig ut i det mörka håret. Betyg: 2/5

26631-460
Lindsay Lohan

Blond: Det funkar, absolut! Jag har sällan sett så fina
bilder som de Lindsay gjorde för Vanity Fair som blondin men ändå är det något som inte talar för det blonda håret, det ser helt enkelt inte naturligt ut. Ögonbrynen blir på tok för markerade mot det blonda håret. Blond: 4/5
Brunett: Lindsay har verkligen den perfekta rödbruna nyansen som jag bara så gärna skulle vilja passa i, den är inte för röd, inte för mörk och inte för "vanlig", perfekt helt enkelt. Betyg: 5/5

26631-462
Renee Zellweger

Blond:  Renee när hon är som bäst... Renee är lite av en kameleont, ibland kan jag tycka att hon är absolut bedårande medan jag ibland inte förstår någonting av henne.  Majoriteten av bilderna som jag gillar visar en blond Renee så jag ser det som en fingervisning, även om jag sett bilder som bevisat motsatsen. Betyg: 5/5
Brunett:  Nej, det är helt enkelt inte lika snyggt... Betyg: 3/5

What's hot and What's not - Shampoo

26631-459
Japp, jag tänker på allvar lista något så banalt som shampoon och det utan att skämmas...

Upp: I sommar är det helt klart 
Frédéric Fekkais hårvårdprodukter som gäller, speciellt hans  Sun Bandana shampoo som tydligen är Jessica Simpsons favorit. Så om du vill ha härligt blont sommar-rufsigt hår gör som Jessica...
Mitten: Bumble & Bumbles Creme de Coco har varit shampoot Nr 1 ett bra tag nu och jag om någon älskar ju Bumble & bumble men det är alltid kul att prova något nytt!
Ner: Shampoo ska kännas glammigt och lyxigt (även om det inte kostar skjortan) så shampoon som säljs genom att  associeras med något så fundamentalt ocharmigt som mjäll går naturligtvis bort...

Kroppsikonerna

26631-458
Varje decennium har sitt kroppsideal och hur sjukt det än kan tyckas så går det ju mode även i kroppar. Hotspot listar de största "kroppsikonerna" från de olika årtiondena.

50-talet: Fylligt och kurvigt skulle det vara!  Med
Marilyn i spetsen  och samtida ikoner som Jayne Mansfield bildades timglas-idealet som idag är så signifikant för 50-talets Hollywoodstjärnor.
60-talet:  Som alltid i mode och trender svänger pendeln förr eller senare tillbaka så under 60-talet var det pinnfigurer a´la Twiggy och Jean Shrimpton som gällde. Silhouetten skulle vara rak och smal utan tillstymmelse till bröst eller höfter.
70-talet: Kroppsidealet var fortfarande smalt men under 70-talet myntas uttrycket amazon-kvinnor. Man skulle vara lång och slank precis som  Bo Derek och Barbara Bach.
80-talet: Tonade muskler och solariebränna var melodin under det glada 80-talet.  Vi som levde på den tiden minns väl alla Jane Fonda och  Jamie Lee Curtis som så tydligt satte kroppsidealet på 80-talet.
90-talet:  Även om 90-talets kroppsideal vid en första anblick kan ses som mer eklektiskt så  var den tydliga trenden under 90-talet ändå de taniga pojk-kropparna som dominerade både modevärlden och Hollywoodidealet. Stjärnor som Kate Moss och Winona Ryder var helt rätt!
00-talet: Vem som blir 2000-talets kroppsikon kan vi bara sia om men visst känns det ändå som om det idag finns fler alternativ. Allt från Bootylicious a'la Beyonce till anorexi-smal a'la Nicole Richie funkar.

Hitta stilen - Midsummer night's dream

26631-457

På fredag vankas det midsommar och visst är det något trolskt över årets ljusaste natt?

Klänning:
Romantisk dröm från
Alexander McQueen
Armband: Väldigt fint armband från Asos
Halsband: Tingeling halsband från Shopintuition
Hårsnodd: 
Söt hårsnodd från Asos
Väska: 
Fin kuvertväska från Accessorize, jag ska garanterat gå och spana in den!
Skor:
Guldiga sandaler från Jimmy Choo
Klänning: Temperley är ett av hotspots favoritmärken när det gäller klänningar. Brukar drömma mig bort på Domain

PS Tyvärr kan jag inte länka för webblogg är helt ruttet men jag lovar att länka i efterhand...

Beauty Alphabet - I-K

26631-456
Så var det dags för ett nytt beauty alphabet. Håll till godo!

I - Internetshopping: En ny värld har öppnats! Det som förut bara gick att få tag på när man var utomlands och kunde besöka
Sephora är nu tillgängligt några klick bort. Smashbox, Eyeko, Bloom och Jelly Pong Pong är bara några av de märken som nu finna att tillgå via internet. Visserligen har COW mfl tagit in en hel del roliga märken men webbshopparna är ändå de som ligger i framkant. Utländska favoriten är naturligtvis HQHair och svenska favoriten är utan protest blush.
J - Jojoba: Jojoba är ett naturligt ämne som finns i en mängd skönhetsprodukter. Jojoban utvinns ur  en ökenväxt och är framförallt känd för sin skyddande effekt. Jojoba är billigt och har många användningsområden som  t ex skyddande mot solen, lindrande av eksem och mjukgörande, den enda nackdelen är att jojoban stelnar redan vid 5-7 grader celsius. Jojoba används framförallt i hudkrämer, solskyddsfaktorer, hårvårdsprodukter och rengöringsmedel
K - Kastanjevatten:  Den "gamla tidens" Brun-utan-sol. Kastanjevattnet har traditionellt använts i precis  samma syfte som Brun-utan-sol. Varför den totalt utkonkurerats av de moderna BUS-produkterna är för mig ett mysterium då den har minst lika bra effekt. Kastanjevattnet ger en fin brun färg, sitter länge, kladdar inte och har en mer tilltalande doft. Det enda negativa med kastanjevattnet är att det kan vara svårt att få ett jämnt resultat samt är svårt att få bort från händer mm (plasthandskar rekommenderas vid applicering).

Color match - Korall

26631-455
Alla produkter finns på
HQhair

Korall är som bekant hot stuf. Jag kör hårt på nagellack och rouge i härlig korallfärg, det enda som saknas är ett skönt gloss...

Nagellack 1: OPS lack i färgen "Dont be koi with me" är den nyansen jag kör på, snygg men kanske i kraftigaste laget. Tycker nog att Essie är snäppet vassare när det gäller både varaktighet och applicering än OPI.
Gloss 1: Gillar mitt gloss från Bloom så jag skulle gärna satsa på detta i härligt stark korallfärg.
Gloss 2: ModelCos genomskinliga tubgloss i korall står nästan högst på önskelistan, nyansen ser perfekt ut! Addera till det en somrig smak av vattenmelon, mmmmm....
Nagellack 2: Skulle verkligen vilja ha Essie-lacket i färgen Life Saver, nyansen ser mycket bra ut + jag är ju ett inbitet Essie-fan.
Lipgloss 3: Dianne Brills lingerie cosmetics är lockande som få och den lilla söta glasburken med lip lingerie är inget undantag
Läppstift: Stilas läppstift tenderar till att vara lite väl orange men jag tror att färgen är grym när den väl hamnar på läpparna.

Hitta stilen - Happy Backpackers

26631-455

När jag hade hitta-stilen tävlingen var det många som önskade en backpacker hitta stilen och naturligtvis ska jag inte göra er besvikna. För visst går det att få till en snygg outfit även om den ska vara både praktisk och inte allt för skrymmande.

Armband: Ok, armband i den här stilen är på väg bort men till en laid back stil funkar det fortfarande. Armbanden kommer från H&M.
Hatt: En solhatt för att skydda sig stekheta dagar är både nödvändigt och snyggt! Hatten kommer från APC
T-Shirt: T-shirten är en stöttepelare i packningen och ett mer praktiskt plagg får man ju leta efter, lätt att tvätta, skrynklar inte och passar till allt. Satsa dock på en T-shirt med någon annorlunda detalj för att inte känna dig allt för mycket som en amerikansk turist. T-shirten kommer från APC
Tvål: Bara för att man är på resande fot finns det ingen anledning att fuska med hygienen så packa hygienartiklar i miniförpackningar. Tvålen på bilden kanske inte är den mest praktiska varianten men visst är den fin?!? Tvålen kommer från Savon de Marseille
Kjol: Grym kanvaskjol i militärgrön. Modellen är fab! Kjolen kommer från APC
Sandaler: Ett par luftiga och sköna (och kanske framförallt snygga) sandaler är ett måste när man är backpacker. Skippa dock de vidriga sportvarianterna och kör på ett par i klassisk stil. Sandalerna kommer från Michael Kors
Jeans: Ett par jeans är ett måste. Dessa jeans kommer från True Religion

Hotspot banar vägen till framgång

En journalist från TT Spektra intervjuade mig häromdagen och hon ville veta vad jag trodde på inför hösten 2006. Det fick mig att fundera och här är några av de heta tips som jag har att ge. Många har ni sett tidigare på bloggen men allt tåls att upprepas.

Klänning - Klänningen fortsätter sitt segertåg men i en lite annan skepnad. I höst är klänningen Nr 1 den så kallade "förklädesklänningen" (eller det är iallafall vad flera med mig har kommit att kalla den) som med fördel bärs med en T-shirt eller en blus under. Annars funkar skjortklänningen ypperligt även i höst.
Skor- Stövletten funkar men skoletten är the shit! Skoletten är precis samma sak som en stövlett (alltså en låg stövel) fast med snörning. Skorna är generellt om möjligt ännu klumpigare än vad de varit, så snart kommer det naturligtvis att pendla över till nättare varianter igen men just nu är det chunky som gäller.
Väska - Som ni vet röstar jag på grått läder och det är egentligen ingen direkt trendspaning utan mer mitt tycke att den gråa väskan förtjänar sin plats i rampljuset efter år i glömska.
Blus - Skjortor och blusar (även klänningar) med höga kragar! Knytblusen hänger kvar Vackra kvinnliga blusar är överlag hot stuff i höst så dra förbi H&M eller Zara och bunkra!
Kofta - Koftan forsätter att regera och jag ser ingen anledning till att byta bort den
Huvudbonad - Helt utan konkurrens - baskern!
ByxorJeansen förstås! Midjan is still going up så har ni inte investerat i åtminstone ett par jeans med lite högre midja är det hög tid. Jag tror även att stupisarna kommer att få konkurrens av den rakare modellen (OBS nu menar jag verkligen raka modellen och inte minsta antydan till bootcut, silhouetten är fortfarande smal nedtill), detta tror jag mest på grund av att jag själv är sugen på ett par i den modellen.
Smycken - Less is more. Inget för stort eller utmärkande. Jag tror ju som bekant även på de korta halsbandens revival.
Färger - Blått (allt ifrån blyblått via marinblått och kornblått till kleinblått), grått (ljust eller mörkt allt går hem), cremefärgat, svart (always and forever), accentfärger gult och rött.
Övrigt - Fickorklänningar och kjolar både utanpå och dolda

Listan är prelimenär och kommer med största sannolikhet utökas och revideras!

Dagens outfit

26631-454
Nya klänningen! Bloggen börjar likna ett personligt fotoalbum men det har helt enkelt varit så grymt mycket både på jobbet, på grund av det underbara vädret och inte minst på grund av fotbolls VM, så bloggen har hamnat lite i skymundan men det ska bli skärpning. Idag är det sommarfest på jobbet, är inte så laddad men det blir säkert trevligt.

Klänning: Nya Whyred, säg mig är den inte bara för fin?!?!  Bara en sån sak som att den har fickor....
Väska: Mulberry Annabel
Halsband: madebyme
Vitt linne (syns ej på bilden men anas i verkligheten): Åhléns

Ha en underbara fredag mina kära vänner!

Ett fynd till...

26631-453
Det blev visst ett fynd till idag på Whyredutförsäljningen... Har spanat in den här klänningen sen Whyred släppte vårkollektionen så jag är verkligen glad att den nu är min och till det ynka priset 500 kr dessutom. Jihoo! Stressig dag och nu ska jag stressa vidare på nya äventyr!


Har inte hunnit svara på alla kommentarer men lovar att göra det så snart som möjligt!


Utförsäljnings fynd

26631-452

Så var man tillbaka från Whyredutförsäljningen, totalt kaos som alltid på utförsäljningar. VIP my ass, "hela" Stockholm var där och trängdes i en lagerlokal med en temperatur på ca 50 grader celsius. Det var dock helt klart värt mödan då jag kom hem med tre ytterst lyckade plagg.

- Mörkblå kofta med lite "kimono-armar" och knyt i midjan
- Whyred stövletterna i svart mocka med synliga sömmar
- Soft randigt linne i mörkblått/grått

Day and Night

26631-451

Inget är så opålitligt som vädret, speciellt inte i vårat avlånga land, därför kan det vara bra att ladda upp med en sommarkappa för kyliga och kanske till och med regniga sommardagar/kvällar.

Den tramsigt fina kappan kommer från TopShop

Day
Linne: Ett enkelt slappt linne från H&M kan vara snyggt som bara den om man håller tungan rätt i mun och matchar med rätt saker
Skor: Lite Missoni-inspirerade skor från Cacharel
Jeans: Åh jag vill verkligen ha ett par snygga stretch stupisar från Chloé....
Örhänge: Enkelt silverhänge från Asos

Night
Halsband: Åh härligt färgade "juveler" är grejen och halsbandet från
Mavi känns helt och hållet som något jag hade kunnat tacka ja till
Klänning: Zac Posen, motivering överflödig
Skor: Silriga Jimmy Choos frekventerar flitigt på bloggen, lite otippat fakstiskt....

Beauty Alphabet - E-H

26631-448

Så var det dags att gå vidare med Beauty-alfabetet så nu hoppas jag att ni kan allt om Aloe Vera och Eau de Cologne...

E - E-vitamin: E-Vitamin förekommer ofta i ansiktskrämer och hudprodukter då det anses ha en läkande och vårdande effekt. Vitamin E förekommer i vegetabiliska oljor som olivolja, solrosolja, palm olja mm, det förekommer även i råvaror som fisk, fibrer och nötter. Riskerna kring överdosering av E-vitamin är omdebatterade, vissa forskare påstår att det inte finns några bieffekter med överdrivet e-vitamin intag medan andra hävdar att stora doser e-vitamin kan leda till blodrelaterade problem.
F - Foundation: Foundation är en hudfärgad make-up produkt, oftast i krämform, som används för att täcka över och dölja fläckar och skavankar i huden. En bra foundation ska dölja utan att synas därför att det viktigt att hitta en foundation som passar din hudtyp.
Annonser för foundations visar oftast en felfri hud len som silke men det är viktigt att minnas att de inzoomade beauty-bilderna alltid har fått sig en ordentlig omgång i photoshop och att resulatet aldrig kan bli detsamma som på bilden oavsett hur bra produkten är.
G - Gurka: Mycket vanligt förekommande i skönhetsprodukter. Saften från gurkan känns uppfriskande, återfuktande och svalkande vilket leder till att huden känns fräsch och pigg. I Kina används gurka för att lindra hudirritationer vilket den idag även används till här i Europa. Den vanligaste metoden är nog den klassiska behandlingen  då man lägger gurkskivor på ögonen för att minska svullnader.
H - Hårvård: Hårvård blir bara större och större och marknaden för hårvårdsprodukter är idag enorm. Traditionellt har shampoo, balsam och kanske en inpackning varit det som funnits att välja bland, idag svämmar marknaden över av olika produkter som håroljor, hårkurer, serum, stylingprodukter mm. Hur mycket effekt de har är upp till var och en att avgöra, men det kan ju vara värt att minnas att hår trots allt är död vävnad...

Vinnaren!

Så var det dgas att avgöra "lyx-tävlingen". jag har fått många bidrag och alla har varit toppen. Det kanske blir en vardagslyx-special vad det lider på bloggen med alla bidrag och tips samlade. De flesta bidragen gick ut på någon form av hemma-SPA, vilket man aldrig kan få nog av om ni frågar mig men det vinnande bidraget var av annan karaktär...

Vinnaren av vardagslyxtävlingen är
Ella med bidraget:

"Att sova i rena och strykna lakan. Att krypa ner i en nybäddad säng med nästan hårda lakan (och snygga, det går ju trender i allt) är helt LOVELY!"

Motivering: Så enkelt men ändå så lyxigt!

Grattis Ella och tack för alla bidrag!

Ny recension på blush

Nu ligger en ny produktrecension uppe på blush. Den här månaden var det Essies kristallfil som skulle testas. Jag kan ju ge en hint om att den inte var helt dålig....

"Mina naglar är för tillfället ett skämt så när jag fick reda på att månadens testprodukt skulle vara Essies nagelfil fick jag nästan lite ångest men efter att ha läst på lite om filen fick jag reda på att den tydligen skulle råda bot på mina delade och slitna naglar. Ha ha ha, tänkte jag och satte igång att fila..."

Läs mer

What are you wearing?

26631-448

Jeans, jeans, jeans... Något man aldrig kan ha för många av, och äntligen har även folket "over there" fattat vilken modell det är som gäller - stuprör - vilket har resulterat i en uppsjö av nya märken där den ena modellen är smalare och tajtare än den andra. Vilka kändisarnas favoritstupisar är får ni självklart reda på här på Hotspot!

Övre raden
Kate Moss: Drottningen av skinny jeans! Kate brukar använda jeans från
Sass & Bide, Superfine och J Brand. Få passar väl så bra i de superslimmade jeansen som Kate så mitt tips till alla lite mer normalbyggda är - desto mörkare jeans desto mer slimmande är effekten.
Sienna Miller: Sienna var inte heller sen att haka på skinny-trenden och hon syns allt som oftast i jeans från Frankie B som med sin superlåga skärning lämpar sig bäst för folk med platta magar och smala höfter.
Lindsay Lohan: Ok, britterna har fattat galoppen men sen i höstas har även de supersmala jeansen dykt upp på de unga och hippa it-tjejerna i LA. Lindsay satsar på jeans från Tsubi som är så tajta så att de hade kunnat vara påmålade direkt på kroppen. Om du inte är en naturlig pinne är dessa jeans kanske inget att satsa på.

Nedre raden
Kirsten Dunst: Kirsten är naturligtvis med i leken och kör stenhårt på Sass & bides frayed Misfits. Sass & Bidesen är otroligt "cleana" och känns lättast igen på den minimala vita lappen på fickan.
Mischa Barton: Miss Barton kör här på ett par lågprisjeans från Miss Sixty (all heder åt Mischa). Vita stupsiar är ett utmärkt alternativ om du inte vill känna dig som en rockpundare utan aningen mer glammig. Jag höjer dock ett varningens finger, de som klär i vita stupisar kan räknas på en hand...
Sarah Jessica Parker: SJP är cool så hon hänger naturligtvis med i svängarna, hennes favvo-märke när det kommer till smala jeans är LA baserade märket J Brand som verkligen syns på var och varannan kändis just nu. Vill vara en i gänget, och då menar jag Hollywood-gänget, är det J Brands som gäller!

Hitta stilen - Music festival

26631-446

Sommar och festival är ju synonymt för många och på onsdag drar det igång på allvar med Hultsfred i spetsen. Nu är ju jag en gammal tråkig kontorsråtta men om så inte var fallet hade jag garanterat inte missat Phoenix och Deportees. Stilen är given, cool rock-chick är det enda som gäller! Tänk
KateGlastonbury!

Jeans: Gråa slimmade stuprör från TopShop
Halsband: Fint halsband med oxblodsröd sten på lång kedja från  madebyme
Väst: Jeansvästan från Acne funkar faktiskt fortfarande, iallfall när det är rockfestival!
Hängslen: Hett och rockigt som bara den, skaffa minst ett par för att komplettera stilen. De på bilden är från Solo
Linne: Fint grå/vit randigt linne från H&M
Solisar: Coola pilotbågar från APC
Skor: Klassiker! Vita Chuck Taylors från Converse

Tävla med Hotspot - vardagslyx

26631-445
Pris: Dream mousse blush i färgen Dolly Pink och Self tan wipes från Garnier
OBS! Tävlingen är avslutad
Så var det dags för tävling igen! Den här gången vill jag att ni ska tipsa om era bästa vardagslyxtips. Beskriv hur ni gör för att liva upp vardagen med max 25 ord. Som vanligt publiceras det vinnande bidraget på bloggen. Lätt som en plätt!

Priset till vinnaren är omtalade Dream mousse blush från Maybelline i färgen Dolly pink och två self tan wipes från Garnier.

Villkor: Lämna ditt (endast ett) bidrag på kommentarsfunktionen nedan eller maila. Vinnaren utses på tisdag (13/6), i juryn sitter jag, hotspot, och mitt beslut kan inte överklagas. När vinnaren utsetts mailar hon sin adress till mig (
[email protected]) och sen kan hon förvänta sig ett paket med sina vinster inom ett par dagar. Alla bidrag kan komma att användas på bloggen. Lämnar flera personer samma bidrag är det den med bäst beskrivning som vinner.
OBS! Tävlingen är avslutad

Dagens outfit

26631-444

Nu ska jag iväg för att heja på Sverige kombinerat med grillmiddag hos några goda vänner. Löjligt trevligt!

Blus: Zara
Jeans: Acne
Halsband: Madebyme
Väska: Svenskt tenn
Skor: LK Bennet
Solisar: Sophia Kokosalaki

Hitta stilen - Southern belle

26631-445

Hanna kom tyvärr ín med sitt bidrag lite sent till hitta stilen-tävlingen men eftersom jag gillade hennes förslag så skarpt tänkte jag fixa till hennes förslag, southern belle, som tröstpris.

Klänning: Dröm från Jill Stuart
Brosch: Jag tycker att den i sin enkelhet är så bedårande söt!
Skor: Vita satinskor från Jimmy Choo, något för den "fina" flickan.
Hatt: Hatten från Shopintuition passar perfekt till stilen men även till bikinin på stranden!
Örhängen: Enkla men vackra örhängen från Julie Sandlau (on måste vara något av ett geni).
Klänning: En tylldröm från Anna Sui. Väntar på att balinbjudan ska trilla in då slår jag till direkt!

Stilstudie - Nina Garcia

Alla som har följt Project Runway vet vem deltagarana fruktar mest - Nina Garcia, moderedaktör på amerikanska Elle. Men har hon verkligen mandat att vara så hård mot de stackars deltagarna? Att gå så hårt fram kräver ju att man själv besitter en närmast övermänsklig stilkänsla. Visst det ger jag henne, nog har hon god smak allt även om jag inte skulle ge henne pris för världens bäst klädda. Påminner hon inte lite om Rachel Zoe?

What's hot and what's not - Ringning

26631-442

Upp: Åh, höga kragar på
blusar och klänningar känns helt rätt. Perfekt till hösten (jag vet att jag inte får prata om hösten redan men det kan inte hjälpas) då man vill vara lite mer påklädd. Satsa på en söt klänning med hög krage eller en blus med lite ryshig stå-krage. Snyggt är det enda jag har att tillägga!
Mitten: En klassisk rund ringning som varken är för djup eller för hög funkar alltid. Inget avancerat fashion-statement direkt men ingen kan anklaga en för att vara tacky iallafall
Ner: Uppbystade djupa urringningar känns väldigt 90-tal och jag är faktiskt ärligt fövånad över att det fortfarande dyker upp titt som tätt på röda mattan och då snackar vi inte bara på mindre smakfulla glamourmodeller som  t ex Vickan. Visst kan man ha en djup urringning men det kräver en hel del av bäraren och övrig outfit för att det ska kännas helt 100.

PS Den ursöta fyrkantsurringningen funkar fortfarande alldelles ypperligt, speciellt nu när sommaren är här!

Dagens outfit

26631-394
Favorit i repris... Gammal bild men jag har exakt samma kläder på mig idag. Aningen fantasilöst kanske men varför ändra på ett vinnande koncept? Ha ha ha! Idag är det fredag, jihaa! Drinks efter jobbet och sen får vi se vad helgen har att erbjuda.

Klänning: H&M Divided
Linne: Åhléns
Kofta: Benetton
Väska Mulberry

Beauty Alphabet - A-D

26631-441

Knappt har modealfabetet gått i graven då ett nytt alfabet dyker upp, men den här gången är det skönhet och välmående som är på tapeten. Vad är egentligen skillnaden på Eau de Cologne och Eau de Toilette? Vad betyder egentligen SPA? Här får du svaren på frågorna du aldrig vågat fråga men alltid undrat över! Håll till godo!

A - Aloe Vera:
Aloe Vera är en planta som bland annat växer i Afrika, Asien, medelhavsområdet och Kina. Plantan tillhör släktet suckulenter där även alla kaktusar ingår. Växtens gele-liknande innehåll har fantastiska läkande effekter och har i århundraden använts av olika folkgrupper i medicinskt syfte. På senare år har Aloe Veran även gjort intåg bland de moderna skönhetsmärkena då ryktet om dess välgörande effekter spridit sig. Det är t ex mycket vanligt att Aloe Vera ingår i "after sun" produkter då Aloe Veran har en enormt lugnande och läkande effekt på solbränd hy.
B - BUS: Brun-utan-sol, eller i folkmun BUS, är något som vi nordbor ägnar oss åt under årets mörkaste månader. I perioder har det ansetts lite genant att nyttja dessa produkter, speciellt om du varit av det manliga könet, men i och med den metrosexuella mannens intågande försvann alla sådana farhågor och att BUSA idag är ungefär lika svennigt och vanligt som att se på Lets Dance på fredagar. Visst BUSA på, men gör det med måtta och noggranhet för en uppenbar BUS-bränna är allt annat än hett!
C - Cologne: Eller Eau de Cologne som det egentligen heter betyder vatten från Köln.1709 (!) etablerade Johann Maria Farina ett parfymhus i Köln (Farina Gegenuber) vilket idag är världens äldsta parfymhus som fortfarande är i bruk. Därav namnet Eau de Cologne.  Idag är dock Eau de Cologne en generisk term för alla dofter innehållandes 2-5% eteriska oljor, ironiskt nog är den ursprungliga Eau de Colognen dock en Eau de Toilette då den innehåller mer än 5% eteriska oljor. Mycket förvirrande....
D - DiorShow: Mascarornas Rolls-Royce! Omskriven, omtalad och hyllad! Jag är benägen att hålla med, det är den bästa mascaran på marknaden! Men som med det mesta - you either love it or hate it!

Who dressed the best - CFDA Fashion Awards

26631-440
Utöver Oscarsgalan kan CFDA vara en av de tillställningar som får Hollywood-eliten att våndas som mest inför klädvalet då de vet att hela modevärlden kommer att granska och bedömma dem och som om det inte vore nog så ska även Hotspot säga sitt.

Jessica Simpson: Jag blir nästan generad över hur naken Jessica ser ut i den minimala klänningen från Michael Kors. Hon ser nästan lite ut som en ung
Pamela Anderson "back in the good old days" när hon fortfarande ansågs vara en "het" Baywatchbrud, nej huga! Kan det bero på den näst intill vulgära urrigningen? Håret ger jag heller inte mycket för, väldigt americano-medelklass-hemmafru. Jessica har varit ute på tunn is vid ett flertal tillfällen på senare tid så nu är det faktiskt dags att ge henne underkänt. Betyg 2-/3
Chloe Sevigny: Kanske inte en klassiskt vacker klänning men jag gillar den. Troligtvis inget jag skulle bära själv men den är väldigt "chloe"! Skorna är superfina, det enda jag motsätter mig är hennes frisyr, luggen ser helt torr och sliten ut. Betyg: 3+/5
Lindsay Lohan:
Lindsay när hon är som bäst! Älskar håret, gillar hennes make, skorna är inte av denna värld. Jag är så nära att ge henne en fullpoängare och jag vet egentligen inte vad som stoppar mig. Betyg: 4+/5
Scarlett Johansson:
Men flicka lilla, vad har du gjort med håret! Nej back to blond är det enda jag har att säga! Klänningen gör att kurviga Scarlett ser helt opropertionerlig ut, nej tacka vet jag när Scarlett kör på hollywood-glamour av klassiskt maneer i 50-tals blåsor med smala midjor och generösa urrigningar. Jag röstar på Scarlett som vår tids Marilyn! Betyg: 2+/5

Hitta stilen - All that Jazz

26631-439

Så var det dags för
Helenas bidrag! Helena önskade kategorin jazz i samma anda som Ella Fitzgerald och Sara Vaughan. Stilen blev kanske lite mer 20-tals jazz-inspirerad i Chicago-anda men jag hoppas att Helena blir nöjd iallafall.

Linne: Sass & Bide är välkända för sina raka silhouetter, perfekt för att få till en lite 20s feel
Halsband: Lite Art deco inspirerat halsband från Stephen Webster Swarovski
Klänning: Aven den starkt 20-talsinspirerade klänningen kommer från Sass & Bide
Scarf: Silvrig glittersjal av paljetter, kan det bli mer Jazz? Kommer från Ellos.
Hårprydnad: En fjäder i håret eller ett rakt hårband är väldigt 20 tal, den här söta hårprydnaden är från Accessorize
Väska: Väskan är från Judith Leiber
Skor: Ah, paljettpumps från Pedro Garcia som bara är så fina!

Vinnaren!

Tack för alla bidragen till "hitta stilen"-tävlingen jag har fått enormt många kreativa och roliga tips, populäraste förslagen var nog festivalsommar och fotbollls VM. Jag har sparat alla förslag så ni kommer garanterat att känna igen många av bidragen här på bloggen i framtiden. Men nu till det viktiga....vinnaren!

Vinnaren är Helena med förslaget Jazz. Bidraget kommer att dyka upp på bloggen inom en snar framtid.
Motivering: Klockren "hitta stilen"-kategori i äkta hotspot-anda som jag grämer mig för att jag inte kom på själv.

Grattis Helena och tack ALLA andra som deltog!

Dagens outfit

26631-438
Så var man tillbaka på jobbet efter långledigt... Idag är det dock lite roliga saker på agendan så jag deppar inte. Bland annat avgörs tävlingen idag, tänkte posta vinnaren om ett litet tag så tack för alla bidrag!

Kofta: Nya cashmerekoftan från Acne
Sloppy T: Filippa K
Linne: MQ
Shorts: H&M
Väska: Mulberry Jacquetta

Fashion Alphabet - Å-Ö

26631-437

Så var det dags för sista modealfabetet, känns nästan lite vemodigt då det har varit lite av en personlig favorit. Ja ja, jag hoppas att ni alla har lärt er något nytt, om inte det så hoppas jag iallafall att det har varit underhållande läsning. Vem vet, modealfabetet kanske gör "come back" i framtiden, annars kan jag lova att nya spektakulära inlägg och kategorier ligger på tur.

Å - Åhléns: Personligen har Åhlens alltid stått i skuggan av NK som enligt mig är shopping-navet i Stockhom. Åhléns har dock gjort en rejäl ansiktlyftning på senare år vilket lett till nya roliga märken, nytänkande vad det gäller design/inköp och modernare utrymmen. See by Chloé, Vanessa Bruno och Rodebjer är bara några av de roliga märken som man kan hitta på Åhléns. Beauty-avdelningen ligger inte långt efter med märken som Ole Henriksen, La Mer och Dr Hauschka. NK får passa sig så att nytänkande Åhléns inte springer om det på gränsen till mossiga men ändå anrika och legendariska NK. Men NK är ju alltid NK....
Ä - Ärmlöst: Se upp! Armlösa blusar och armlösa klänningar passar långt ifrån alla, det ser lätt manligt och fyrkantigt ut. Jag skulle nog nästan råda till total avhållsamhet. (Naturligtvis menar jag inte spaghettiband eller liknande bara den armlösa blus/skjortmodellen som finns på både skjortor och klänningar)
Ö - Öljetter: Vansinnigt hett våren/hösten 2005 och det är inte första gången som öljetterna har slagit till coh troligtvis inte sista men eftersom trenden är så utmärkande blir den sällan varaktig. Lite punk/rock-inspirerat vilket i sig inte behöver vara fel men spendera inte storkovan på en väska eller ett skärp med öljetter.

Modealfabetet tackar för sig!

Lyxfynd

26631-436

Är precis hemkommen från
Barkaby Quality outlet och naturligtvis kom jag inte tomhänt därifrån. "Fyndade" (med tanke på priset kanske det inte är helt rätt att kalla den ett fynd) en Acne-kofta i 100 % cashmere - mjukare och lenare än en aprikos. Åh visst är den bara för fin, älskar de synliga sömmarna på fickorna! Slog även till på en vit BH från Triumph och en ny mjuk dunkudde, jihaaa! Så var pengarna slut igen...

Dagens outfit

26631-435
Jisses vilken slappardag, påklädd 12.00!!
Måste passa på att tacka alla som deltagit i
tävlingen, jag har verkligen fått enormt många roliga och kreativa bidrag både på kommentarsfunktionen och på mail. Än är det inte försent att delta!

Blus: Eftersom jag är lite "almogefrälst" just nu kör jag på det mest folkloriska jag har en blus med spetsbroderier från H&M
Jeans: Åhlens
Väska: Mulberry Anabel
"Koppararmband": Antikt, gammalt och nytt

Hot hot hot - Big bags

26631-434
Övre raden: Ralph Lauren, Chloé, Celine
Nedre raden: Camilla Staerk, Chanel, Marc Jacobs

Enligt
Style.com svämmar höstens visningar över av väskor i size XXL och visst har det under en längre tid gått mot större och större alternativt mindre och mindre väskor.  Hur ska det gå för oss lagom-svenskar, kan vi leva med såna väsk-ytterligheter? Jag vet iallafall vad jag tycker, S-N-Y-G-G-T så lägg in det svenska lagomtänket i garderoben och satsa på en STOOOR väska.

Tävla med Hotspot

26631-433
Pris: Color Appeal i färgen platinum beige och Glam Shine i färgen Mercury Crystal (mitten på bilden)
OBS! Tävlingen är avslutad!
Visst låter det galet, men det är sant. Idag startar jag en ny kategori, det kommer från och med nu att dyka upp tävlingar här på bloggen. Fina priser utlovas till de lyckliga vinnarna! Första tävlingen går ut på att komma på en ny hitta stilen-kategori. Kom på en rolig och ny
"hitta stilen" som du vill att jag ska göra, det är viktigt att ingen liknande har gjorts tidigare. Använd fantasin!

Priset till vinnaren är en ColorAppeal ögonskugga i färgen platinum beige och ett Glam Shine läppglans i färgen Mercury crystal från Loreal. Naturligtvis blir även det vinnande förslaget publicerat här på Hotspot-bloggen.

Villkor: Lämna ditt (endast ett) bidrag på kommentarsfunktionen nedan eller maila. Vinnaren utses på onsdag (7/6), i juryn sitter jag, hotspot, och mitt beslut kan inte överklagas. När vinnaren utsetts mailar hon sin adress till mig ([email protected]) och sen kan hon förvänta sig ett paket med sina vinster inom ett par dagar. Alla bidrag kan komma att användas på bloggen. Lämnar flera personer samma bidrag är det den som skickade in sitt bidrag först som vinner.
OBS! Tävlingen är avslutad!

Hitta stilen - Sound of Music

26631-432

Nu är det verkligen hög tid för lite "hitta stilen". Jag har tydligen någon
fixering vid folklore för tillfället, kanske måste ut och jaga rätt på något folkdräktsliknande... Desto mer jag tänker på det ju mer tilltalande känns tanken!

Topp: Jag har bloggat om den tidigare men den söta toppen från Ellos är värd sin plats i rampljuset
Halsband: Vad passar bättre än ett halsband med en G-klav?
Klänning: Åh visst är den bara underbar, tyvärr går klänningen från Tocca inte att få tag på i Sverige (inte så vitt jag vet iallafall)
Kjol: Söt kjol från Roxy
Väska: Jag förstår om ni börjar tröttna men hon är ju bara för fin lilla Martha.
Skor: Åh den är så bedårande, Chloé har nog lyckats med säsongens snyggaste skor om ni frågar mig!

Who dressed the best - MTV Movie Awards

26631-431
MTV Movie awards har gått av stapeln och gästerna tävlade om att se så funky ut som möjligt men jag är mycket tveksam till resultatet...

Jessica Alba: Den här typen av halsringning kan vara den mest osmickrande i hela världen till och med perfekta Alba ser bredaxlad ut och varför, varför har hon svarta glansiga strumbyxor i juni? Men eftersom Alba har sin lyckliga stjärna att tacka för ett felfritt yttre och en utstrålning bortom denna värld så ser hon ändå fräsch ut. Snyggt, nej inte särskilt... Betyg: 3-/5
Jessica Simpson:
Jessica körde på en rostfärgad klänning som gjorde att hennes redan ganska utmärkande behag förstorades ytterligare, vilket resulterade i att mini-jessica såg ut att ha en överkropp likt en diskusskastare.Jag är som ni kanske märker inte överimpad av klänningen men sminkningen och håret går hem. Betyg: 3-/5
Christina Aguilera:
Christina har transformerats till en blond
Dita Von Teese-kopia och även om det är att föredra mot hennes gamla White trash-stil så gör orginalet, Dita, det så mycket bättre. Klänningen är helt ok, så även skorna, så Christina kommer undan med hedern i behåll.  Betyg: 3/5
Sandra Bullock:
Nämen hjälp! Vad hände här? Klänningen, håret, sminkningen, hållningen - ja allt, det här är inget annat än en total stil-härdsmälta! Betyg: 0/5

Slösa eller Spara

26631-430

Så var jag återigen ute på budgetjakt. Den gröna Michael Kors-klänningen är ju bara för fin men även om den är på rea så är den på tok för dyr...

Slösa
Örhängen: Fina örhängen med blå stenar från
Julie Sandlau (vem annars?).
Klänning: Den fina 50-tals inspirerade klänningen som jag bloggat om för 100 år sedan är från Michael Kors
Väska: Kate Spade vet ett och annat om hur man gör väskor.

Spara
Örhängen: Snarlik variant från Accessorize
Klänning: Ok, kanske inte på pricken lik men visst funkar den!
Väska: Även väskan kommer från Accessorize

Hotspot top 10 - Bikini

26631-428

Det har varit mycket snack om bikinis på senare tid och eftersom jag har varit inne på Top 10-listor så tänkte jag att jag skulle riva av min bikini-lista (och med tanke på vädret idag så kanske inte bikinisäsongen ligger allt för långt fram trots allt)...

1. Som sagt var... Jag är ju lite av ett Missoni-freak så drömmen är naturligtvis en Missonibikini!
2. Redan förra sommaren var jag helt inne på en chokladbrun bikini men det blev inget av det så i år hoppas jag på den här lilla saken från
APC
3. Gult är ju som sagt var allt annat än fult, speciellt inte tillsammans med vitt på en bikini... Topshop har här hittat hem vad det gäller både modell och mönster om ni frågar mig.
4. Jag är ju ganska sparsmakad i min smak men när det kommer till bikinisar så får det gärna vara både färgat och mönstrat om ni frågar mig, Pucci är därav en naturlig favorit!
5. Tyvärr så finns ju inte Victorias Secret i Svedala (Sverige) men om så hade varit fallet hade den här söta rosa varianten legat farligt nära farozonen att bli min...
6. Ok, Missoni igen och då har ändå min absoluta favorit missoni-bikini försvunnit från Net-a-porter...
7. Marint går verkligen hem på bikinifronten så en fint marinrandig variant från Dorothy Perkins skulle inte sitta helt fel.
8. Så söt, kanske inte värd sitt pris men i fantasin så...
9. Topshops mycket enkla och diskreta variant faller mig i smaken, perfekt allt-i-allo bikini i superb passform!
10. Kanske lite väl flamboyant men jag gillar den! H&M har verkligen alltid bra budget-bikinis och om jag ska vara ärlig så är det oftast där jag inhandlar årets bikini.

Nu ser jag ett klart mönster, halterneck är tydligen det som gäller i bikiniväg. Konstigt, för halterneck generellt känns inte så hett....

Dagens outfit

26631-427
Nu bär det av till
Nitty Gritty för att flukta APC-klänningar och Vanessa Bruno-blusar. Konstig pose, men vad gör det om 100 år?

Kofta: Benetton
Kjol: Filippa K (har söta fickor som jag tyvärr glömde att illustrera på bilden...)
Blus: Zara (premiär!)
Väska: Botkier
Halsband: Madebyme
Skor: Vita tygisar

Have a lovely day ladies and gents!

Dagens kalasoutfit

26631-426

Oj vad många kilon jag måste gått upp sen förra sommaren... Kjolen från Tjallamalla var precis lagom, kanske till och med lite loose, förra året nu när den åkte fram ur garderoben var det verkligen med nöd och näppe som den gick att knäppa, hua!

Blus: Acne
Kjol: Tjallamalla
Skor: LK Bennett
Linne: Åhlens
Kort guldkedja med ring på: Gammalt

Nu måste jag skynda för att komma iväg på studentkalaset!

Fashion Alphabet - X-Z

26631-424

Snart har jag betat igenom hela alfabetet så nu hoppas jag att ni kan ert modealfabet annars är det bara till att leta i arkivet och plugga vidare.

X – X-rated fashion: Sex säljer - även mode.
Modekampanjerna blir bara sexigare och "sexigare", franska Vogue är emellanåt så utmanande att jag nästan rodnar och det är inte helt ovanligt att bara bröst dyker upp på catwalken. Sexigt eller bara smaklöst, var går gränsen?
Y – Yves Saint Laurent: Eller, Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent som mannen bakom YSL egentligen heter, startade sin karriär på Dior men efter ett nervöst sammanbrott valde han att bryta sig loss och starta det idag legendariska modehuset Yves Saint Laurent eller YSL som det kallas i ”folkmun”.  YSL köptes 1999 av Gucci som efter många år av nederlag valde att lägga ner Haute Couture verksamheten så märket lever idag bara vidare genom deras Pret-a-porter kollektioner.
Z – Zac Posen: Ungt stjärnskott som föddes 1981 (!!!)  i New York men flyttade senare till London för att studera vid Central St Martin (vad var det jag sa, modeskolan nr 1). Runt år 2000 slog han igenom stort när hans design sågs på celebriteter som Natalie Portman (som han även kallat sin musa), Maggie Gyllenhaal, Claire Danes (alla i Zac Posen) mfl. Snart fanns hans kläder i "alla" butiker och resten är som man brukar säga historia. Jag om någon är svag för hans klänningar, framförallt den rosa (finns även i fin gul färg, tack F för tipset) ovan...

Ingen dagens outfit...

Jag måste tyvärr meddela att jag kommer att svika er idag, det blir ingen dagens outfit (jag som har varit så duktig). Försov mig (till 06.10) så det fanns helt enkelt inte tid till att posera framför kameran. Jag kan dock rapportera att jag har på mig mina höga Acneshorts, liten blå skjorta med rosa ränder i barnstorlek från Ralph Lauren, vitt linne och vita tygskor - very preppy!
Idag ska jag gå tidigt från jobbet för att fira min lill-kusin som tar studenten, jihoo, om jag hinner lovar jag att lägga upp en outfitbild när jag är kalasfin!

Hotspots top 10 - Väskor

26631-423

Varsågoda här bjuder jag på lite väskporr!
Jag skriver ofta att något är på min top 10 lista och här är väsklistan som gäller just nu. Har säkert glömt några. Jag bör även tillägga att ouppnåliga klassiker som 2.55 och Birkin alltid är på listan så de behöver inte ens tas upp.

1. Visste inte att lilla
Edith kom i grått men sen den dagen Eleonore upplyste mig om detaljen så står hon (och då syftar jag inte på Eleonore) högst upp på listan.
2. Den lilla lackade saken från MJ har det bloggats flitigt om här på Hotspot - av naturliga anledningar....
3. En grå large paddington skulle sitta lika bra som en full vattenflaska i öknen (viktigt att den är large dock det gör hela skillnaden). Japp mycket grått blir det...
4. I love Stam! (always and forever)
5. Japp, Asos små lackclutches hamnar på listan tyvärr finns den bara kvar i vitt, SUCK!
6. Har även malt mycket om Martha så hon åker också upp på listan.
7. Miu miu gör otroligt underskattade väskor, här är min favorit (ganska lik Edith faktiskt, och jag som inte ens var överförtjust i Edith från början...)
8. Många tycker att B-bagen är något av ett missfoster men jag gillar den, speciellt den svarta och vita!
9. Åh vad länge jag har drömt om den här Hogan-väskan....
10. Alltid i mina drömmar även om den känns lite trist - Bayswatern...


Catwalk Match - Michael Kors

26631-422

Vem har sagt att det måste vara vitt på sommaren. Det här tycker jag är en vansinnigt fräsch beachlook, mycket "svalt" och sofistikerat!

Bikinitopp: Svart bas bikinitopp från
H&M. Jag rekommenderar varmt att ha en svart bikini i gömmorna.
Väska: Ja det är nog ingen som har missat väskan med V från H&M
Kjol: Svart mellanlång kjol från Monsoon
Skärp: Asos har en hel del fina skärp...
Sandal: Svarta platta sandaler från TopShop som passar till allt - alltid (nästan iallafall)

Dagens outfit

26631-421
Urk burk, tur att det snart är helg. Idag är det jobb som gäller och sen ska jag försöka hasa mig iväg till gymmet (måste hinna hem innan Project Runway börjar dock).

Kofta: Filippa K
A-linjeformad blus: Acne
Svarta shorts: H&M (jag vill ju så gärna att det ska vara sommar...)
Linne: Åhlens
Armband: Nytt från Antikt, gammalt och nytt
Väska: same old mulberry....

Ha en bra dag!