header to ads



Skönhet i en liten ask

See by Chloé
...och i
det vackra paketet fanns en underbar klänning i böljande siden som passade Hotspot perfekt.

Fortsättning följer...


Dagens outfit

Dagens outfit
Oj vad segstartad man var idag... Nu ska jag ner på stan för att jaga present till min pappa och min systerson.

Klänning: Whyred
Scarf: Dagmar
Stövlar: Marc by Marc Jacobs (det kan börja regna...)

Skinnjacka: H&M
Väska: Botkier


Hitta stilen - Walkin' the dog

Hitta stilen - Walkin' the dog

Jag vill sååå gärna ha en söt liten jycke att gå ut på mysiga höstpromenader med.... Praktiskt är ledordet men utan att kompromissa med att se snygg och trendig ut.

Blus: Urfin blus men trendriktiga rutor från
TopShop
Halsband: Fint halsband med svart sten från Oasis
Stickad väst: Vi kan nog alla enas om att att västar är rätt passé bortsett från stickade västar som funkar bättre än någonsin, de håller dessutom värmen när vinden ligger på! Varianten från H&M är allt annat än fy skam!
Jeans: Jeans är helt klart det mest praktiska alternativet när man ska ut med guldklimpen. Jag har bloggat om Chloés skinny five pocket jeans förut....
Jacka: Praktisk, varm och fin - sånt gillar jag! Cacharel (hos La Redoute) har gjort denna lyckade duffeljacka
Boots: Löjligt fina Marc by Marc Jacobs boots som är rejäla och praktiska men ändå moderiktiga - perfekt för alla hussar och mattar!



Paket från Net-a-Porter

Net a porter
Nu har
min present från Net-a-Porter kommit, ihhhh.

Fortsättning följer...

Glasögonorm!

Prada glasögon
Igår fick jag hämta ut
mina nya glasögon! Jag känner mig helt galen i dem och jag gillar det.

PS. Jag försökte tvinga Eleonore att ha på sig dem så att jag kunde fota dem på ett ansikte men hon vägrade. Ha ha ha!

Frukost med Veckorevyn

Veckorevyn
Frukosten med
Veckorevyn var trevlig! Sophia Kinsella som skrivit den populära boken "En shopaholics bekännelser" var där och berättade lite om boken och om sig själv. Många passade på att shoppa då det var 20% rabatt på hela TopShops sortimentet, själv var jag på tok för trött och varm för att kunna fokusera på shopping... (ja, faktiskt....).


Dagens outit

Dagens outfit

Eleonore och Hotspot på väg till Veckorevyn-frukost! (jag vet att jag ser ut som en ballong)

Hotspot
Klännning: TopShop Boutique
Marinblå polo: TopShop
Halsband: Catwalkhjärta på silverkedja
Strumpbyxor: Åhlens
Skor: Whyred

Eleonore
Klänning: Mango
Strumpbyxor Åhlens


Breaking Fashion News - New designer at Chloé

Breaking Fashion News - New designer at Chloé
Nyheten som hela modevärlden har väntat på!
Chloé som under en period har varit utan chefsdesigner sedan Phoebe Philo avsade sig uppdraget har nu tillkännagivit vem som står på tur för det prestigefulla men tuffa arbetet. Den mycket erfarne men ganska okända designern Paolo Melin Anderson som tidigare arbetat för Marni är mannen som senare i år kommer att ta över designansvaret på det franska modehuset. Hotspot vet i dagsläget för lite för att yttra sin personliga åsikt men kan iallafall säga så mycket som -jisses vilken spännande nyhet!


10 frågor till Jenny Eliasson

10 frågor till Jenny Eliasson
Jenny jobbar som designer på
H&M och har nog en av Stockholms roligaste och coolaste garderober.

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? Munthe plus simonson gör såå fina saker tycker jag, annars gillar jag ju Chloé och Vanessa Bruno, en salig blandning...
2. Ditt senaste köp? En vintageklänning i ett stort grafiskt blommönster tror jag, älskar klänningar, ett par snygga skor och vips känner jag mig jättefin!
3. Ditt bästa köp någonsin? Oj svårt, jag är ju inte så bra på det här med att gå och längta efter något, spana och spara för att till slut slå till, utan handlar impulsivt, ofta och fyndar gärna. Min lila skinnjacka som jag köpte på H&M för några säsonger sedan är jag riktigt nöjd med denna höst!
4. Beskriv din stil med 3 ord? Flörtig & tjejig,alltid varit svag för små gulliga rosetter och detaljer, mer uppklädd än nerklädd, så blir vardagen lite roligare!
5. Vilken är din favoritaffär? Eftersom jag tröttnar fort, fort på kläder och gillar att ha mycket att välja mellan hemma i garderoben, så gillar jag ju H&M, eftersom man kan hitta snygga plagg till bra priser och kombinerar gärna med vintagefynd eftersom vintageshopping är en av mina hobbies, hemma och när jag reser. Gillar man vintage kan jag rekommendera ett besök i Brighton nästa gång vägen bär till London, riktigt bra second hand och en bonus är alla trendiga bögar som sitter och dricker kaffe på uteserveringarna...
6. Oumbärlig beautyprodukt?  Svårt val, känner mig helt naken om jag bara får använda EN produkt, men okej, Kanebos underbara cremepuder som räddar den värsta av dagar!
7. Vilket är ditt bästa stylingtips?  Skaffa dig en tidlös vardagsgarderob som är DU vilket inte innebär en svart basgarderob om man nu inte trivs i det, och komplettera med lite roliga assessoarer som du använder efter humör och du är aldrig fel!
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob?  Ett par snygga jeans eller byxor som sitter schysst, då kan man alltid enkelt byta till de högklackade, dra på lite läppglans och känna sig snygg även på after worken.
9. Vad står högst på önskelistan i höst? En pytonväska i "tant-portmonnä-modell" som är fantastisk och stövlar i ridstövelmodell, och en kappa i lite rakare 40-talsmodell...
10. Väskor eller skor? Oj, om jag måste välja så får det blir skor för det kan man aldrig få för mycket av!

Hot hot hot - Creme rouge

Hot hot hot - Creme rouge
Det snackas en hel del om rouge i cremeform... Vanliga rouge i puderform håller mer eller mindre på att utrotas, inte undra på eftersom rouge i cremeform oftast ger betydligt mer lyster och ett naturligare resultat. Mer eller mindre alla märken har tagit fram egna cremiga rouger så idag finns det ett brett utbud att välja bland.

Clarins Fresh Blush Cream är en lätt formula som ger ett matt och naturligt resultat. Clarins rouge innehåller en unik formula av jojobaolja, kamomill, ros och calendula.
Stila Rouge pots är förpackade i de mest underbara små burkarna med varierande motiv på locket beroende på färg. Rouget har en lätt fluffig moussekonsistens vilket gör att rouget inte känns så kladdigt som vissa creme rouger kan göra.
Becca Creme blush är som bekant en Hotspot favorit. Underbara färger att välja bland och ett strålande resultat. Priset däremot - inte fullt lika strålande... Shit, jag som tappade mitt i marken så jag måste köpa ett nytt - ouch...
Jelly Pong Pong Chic Shine är en multiprodukt men som till fördel används som creme rouge. Jag älskar min Chic Shine och trots att förpackningen är mikroskopisk tycker jag inte att det gör något för den här produkten är bra dryg.
Laura Mercier creme cheek colour är hypad som alla Lauras produkter. Varaktigheten på den här produktens ka tydligen vara outstanding och som "alla" andra creme rouge ger den ett fint rosigt och naturligt resultat
Face Creme Blush-on är ett kompakt cremerouge som är lätt att applicera. Face produkter brukar hålla en ganska bra prisnivå om man ser till vad man får för pengarna - hög kvalitet och bra resultat!

Dagens outfit

Dagens outfit
Äntligen hemma! Idag kommer
Eleonore upp till Stockholm så vi ska mötas upp efter jobbet. Imorgon är det smygläsning av nya Veckorevyn TopShop - Skoj!

Blus: Massimo Dutti (apropå silikga blusar...)
Kofta: Filippa K
Jeans: Acne
Smalt skärp: Sand
Väska: Mulberry

Day and Night

Day and Night

Den svarta poloklänningen från
H&M är verkligen ett kap och den funkar precis lika bra på jobbet som på drinken efter jobbet!

Day
Väska:
Åh vad jag älksar Bottega Veneta!
Parfym: Stella var smart när hon lanserade sin parfym i samband med H&M lanseringen!
Skor: Pedro Garcia är nästan en värdig motståndare till Christian Louboutin - nästan
Skärp: Fiiint skärp från Derek Lam

Night
Handskar:
De lila handskarna från Accessories får vara med igen...
Skor: Lackiga Mary Janes från TopShop
Ring: Stor fet ring från Oasis
Väska: Hundtandsrutan går hem! Väskan kommer från Asos

What's hot and what's not - Material

What's hot and what's not - Material
Upp: Miuccia Prada brukar ju ha rätt och på hennes vårvisning svämmade det över att slinkiga och silkiga material i härliga färger. Hotspot ger tummen upp - blanka tunna material är ju så kvinnligt och sofistikerat!
Mitten: Stickade plagg är perfekt i vårat klimat så mys på i härliga grovstickade koftar och stora tröjklänningar!
Ner: Manchester är helt ok - om du är greve och ska ut och jaga....

Födelsedagspresent

Födelsedagspresent

I söndags fyllde Hotspot år men på grund av evigt flängande i jobbet så blev det inget direkt firande och ingen presentceremoni men igår fick jag veta att ovanstående
klänning från See by Chloé har blivit beställd från Net-a-Porter och kommer att vänta på mig när jag kommer hem från Tyskland. Ahhhhh är den inte bara för fin? Hoppas, hoppas, hoppas att den passar!


Tax Free

Tax Free

En fördel med jobbresor är att man kan handla tax free...

Jag har länge velat prova legendariska Beauty Flash Balm från
Clarins så nu slog jag till. Än har jag inte hunnit öppna förpackningen men det ska bli mycket spännande att se om den håller vad den lovar - lyster och fasthet. Som vanligt köpte jag mitt favoritpaket med ett Eight Hour Stick och en liten Eight hour tub. Sen råkade även en Juicy Tube Violette följa med av bara fartan. Ångrar lite att jag inte köpte en brun DiorShow mascara men det kanske får bli på vägen hem....


10 frågor till Nora Strandberg

10 frågor till Nora Strandberg
Nora Strandberg på
TV4 blev nyligen utsedd till Sveriges bäst klädda kvinna av tidningen Café. Hotspot tycker att det var ett alldelles förträffligt val och vill naturligtvis veta vad som är hemligheten bakom Noras vinnande stil!

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? Marc Jacobs. Skorna, väskorna - jag älskar nästan allt det han gör, även det för Louis Vuitton. Och den här hösten/vinterns grungeinspirerade kollektion känns fräsch och kul, så han har absolut levt upp till mina förväntningar.
2. Ditt senaste köp? Acnes knähöga raggsockor.
3. Ditt bästa köp någonsin? Det är så svårt att säga, men mitt bästa fynd var i alla fall ett underbart brett bälte i natur lädet, med ett diskret och alldeles lagom stort spänne. Det kostade 50 kronor på second hand och gick till allt - och det var innan utbudet i övrigt var så stort på breda skärp. Nu har det i någon mystisk olycka gått sönder och jag sörjer det än.
4. Beskriv din stil med 3 ord? Matchad, enkel och rock n' roll.
5. Vilken är din favoritaffär? Världens äldsta varuhus - chica och välsorterade Au Bon Marché i Paris.
6. Oumbärlig beautyprodukt? Redkens shampoo.
7. Vilket är ditt bästa stylingtips? Höga, höga grova klackar. Både till smala jeans och till små fina kjolar. Med och utan strumpor i. Även en höjdare till festkläder - då gärna ännu klumpigare till exempel med hög platåsula
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? En kort skinnjacka i en utformning som man själv verkligen trivs med. Jag blir uppriktigt glad när jag ser tjejer som matchar med såväl jeans som söta klänningar. Fungerar nästan alltid.
9. Vad står högst på önskelistan i höst? Marc Jacobs-stövletter i lack med luddigt foder. Jag upptäckte dem försent, nu verkar de vara helt slut, så det lär förbli bara en önskan...
10. Väskor eller skor? Skor. Det är skorna som verkligen gör skillnaden.

Dagens outfit

Dagens outfit
Man har inte mer än hunnit komma hem från en jobbresa innan det är dags att åka iväg igen... Idag bär det av till Tyskland - suck! Jag kommer förhoppningsvis ha lite tid över så jag kan blogga.

Blus: Cacharel
Klänning: TopShop Boutique
Väska: Mulberry
Strumpisar: H&M
Skor: Marc by Marc Jacobs (kanske inte världens mest komfortabla resskor men rutinerad som jag är har jag med min mina mjuka ash-mockisar i handbagaget!)

Hitta stilen - Mary Poppins

Hitta stilen - Mary Poppins
Den brittiska nanny-stilen går hem. Fokusera på välarbetade klassiska detaljer som handskar, cape och paraply.

Cape: Åhhhh fiiiin.
Derek Lam.
Paraply: Om det är några som borde  veta hur man gör gör paraplyer så är det britterna. Paraplyet kommer från Paul Smith.
Skor: En uppdaterad version av klassiska nanny-stävletter från Jil Sander
Väska: Alexander McQueens "it-väska" Novak bag
Amulett: Klassisk amulett från H&M
Handskar: Svarta eleganta handskar är ett måste och det funkar utmärkt med ett par från H&M

Breaking Fashion News - Roland Mouret designs for GAP

Breaking Fashion News - Roland Mouret designs for GAP
Samarbeten mellan kända designers och stora lågpriskedjor blir allt vanligare. Den som tyckte att samarbetet mellan halvavantgardistiska Victor & Rolf och hyperkommersiella
H&M var överraskande bör hålla i sig för nu står det klart att skräddarkonstens mästare och kändisarnas favorit Nr 1, Roland Mouret, ska designa kläder för oglamourösa GAP. Roland Mourets mest kända kreation, den omtalade och älskade Galaxy-klänningen som burits av celebriteter som Beyonce Knowles, Rachel Weisz, Victoria Beckham och Naomi Watts (mfl) har gjort honom till en av dagens mest omsusade och hyllade designers. Samarbetet blir dock mer förståeligt när man får reda på att det är ett projekt för välgörande ändamål. Roland Mouret ska designa tio klänningar varav intäkterna från 3 av klänningarna uteslutande går till att bekämpa AIDS och HIV i afrika.

Model Portfolio - Snejana Onopka

Model portfolio Snejana
Bilder: Ansiktsbild Chloe F/W 06, Valentino F/W 06, Backstage Alexander McQuees 06, Omslag Italienska Vogue, Kampanj för Dolce & Gabbana, Kampanj för Prada

Snejana föddes 1986 I Ukraina. Snejana flyttade till Ukrainas huvudstad Kiev när hon var 15 år gammal. När hon bodde i Kiev blev hon upptäckt på gatan av en utländsk modellscout och det var startskottet på en blommande karriär. Hon har prytt omslag på prestigefulla modemagasin som Numéro, i-D, Vogue mfl. Men en modells framgång mäts framförallt i vilka reklamkampanjer man kammat hem för de stora modehusen och Snejanas lista kan göras lång; Calvin Klein Jeans, Dolce & Gabbana, Lanvin, Prada, Yves Saint Laurent och Louis Vuitton. Snejana har ett mycket spektakulärt utseende som verkligen sticker ut så troligtvis har vi inte sett det sista av Snejana vars karriär bara pekar spikrakt uppåt!

Kate designar för TopShop

Åh, jag kan inte hålla mig borta...
Farao vad spektakulärt att
Kate Moss ska designa för TopShop - det blir nog intressant. Bara för att man klär sig bra så behöver det ju inte nödvändigtvis betyda att man är en duktig designer - eller?

Hotspot away in business

Hotspot away in business

Nu åker jag utomlands i affärer ett par dagar men jag är tillbaka på söndag redo med nya skojiga inlägg. Förhoppningsvis kommer jag att hinna kolla kommentarer samt svara på mail!

See you Sunday!

10 frågor till Ebba von Sydow

Ebba von Sydow
The one and only - fröken Ebba von Sydow!

1. Vilken är din favoritdesigner just nu?
Chanel... Eller Miu miu. Eller Oscar de la Renta. Hjälp, tycker redan  att första frågan är svår!
2. Ditt senaste köp? Det blev som vanligt en del shopping i New York. Sista dagen blev det  en vinröd Ralph Lauren-kofta i mjukaste merinoull med the big pony  broderad i benvitt på bröstet. Och en benvit Tocca-tröja med  supersöta små knappar på, tunn och ribbstickad i siden och kashmir.  Och massor med roliga böcker!
3. Ditt bästa köp någonsin? Måste nog säga mina Chanelstövlar, knähöga, helt släta och svarta i  ridstövelsmodell. De har vinrött foder, precis som de klassiska  qulitade väskorna. Otroligt sköna och de har en superdiskret liten CC- logga på skaftet. Köpte dem på New bond street i London i augusti, de  hade precis kommit in. Och under klacken är det patenterat vitt läder  och utskurna Chanel-loggor. Jag undrar om tanken är att man ska lämna  Chanel-märken efter sig i snön...
4. Beskriv din stil med 3 ord? Tjejig... Jag har jämt varit svag för rosetter och allt som är  fluffigt och puffigt och har getingmidja. Preppy. Och mismatchad.  Jeans med mormors guldpaljetterade aftonjacka, grått ribbat slacker- linne till min röda sidenkjol med jätterosett från YSL. Typ. Att  mismatcha är alltid coolast. Och roligast!
5. Vilken är din favoritaffär? I Stockholm är valet svårt mellan Domain och Mrs H, i Göteborg är det  absolut Mouche. Jag listar förresten alla Göteborgsfavoriter i  nästnästa nummer av VeckoRevyn! Inte det som kommer på torsdag, utan  nästa...
6. Oumbärlig beautyprodukt? Haha, du frågar tjejen som har fem necessärer samtidigt och ständigt  översvämmande badrumsskåp. Men en fantastiskt ansiktskräm klarar jag  mig inte utan, jag letar fortfarande efter den perfekta. Just nu är  jag inne på andra månaden med La Prairie. Riktigt, riktigt bra.
7. Vilket är ditt bästa stylingtips? I höst - en tight skinnjacka. Vips, så blir du cool! Acnes eller  H&M:s spelar mindre roll.
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? En smickrande, cool trenchcoat i svarta eller beige.
9. Vad står högst på önskelistan i höst? Just nu toppas min av ett svarta Hermès-armband med guldkant, annars  suktar jag efter lyxigt mjuka stickade plagg i vackra höstfärger som  fixar säsongens lager på lager-look à la Hermès och Marc Jacobs. Och  så behöver jag ett par nya Acnejeans.
10. Väskor eller skor? Hallå, det är som att be mig välja mellan mina barn! Men okej, skor...

PS. Spana in "Hallå där...Hotspot" som är med i nya numret av VeckoRevyn som kommer ut imorgon!

Hotpots Fashion Horoscope - Libra

Hotpot Fashion Horoscope - Libra
Än dröjer det ett par dagar innan vi går in i Vågens tecken men eftersom jag själv är våg så kunde jag helt enkelt inte hålla mig. Frågar ni mig så stämmer det perfekt den här gång, ha ha ha!

Vågen har utmärkt smak och är på grund av det den ultimata shoppingpartnern och moderådgivaren åt vänner och familj. Vågen kan välja och vela i timmar framför garderoben för att få till en outfit som är oslagbar och specifikt anpassad för just det tillfället då den ska bäras. Så fort vågen fått nya pengar på kontot så bär det av ner på stan för en shoppingtur och det är ytterst sällan som något så simpelt som en prislapp hindrar en våg från att förverkliga en shoppingdröm. Vågens stora talang ligger i att uppdatera och ”trendifiera” en klassisk stil – alltid perfekt passform och oklanderligt klädd men ändå trendkänslig som få. Det som brukar kallas ”den goda smaken” är definitivt något som vågen besitter och detta beror på att vågen är besatt av att allt ska vara i balans, allt måste synkas och passa ihop annars är vågen inte nöjd. Färger (vågens favoritfärger är safirgrönt och marinblått)., mönster, make-up och smycken - inget bärs av en slump utan är noga utvalt för att framhäva vågens främsta tillgångar. Vågen älskar att shoppa och det märks lång väg! 

Favoritmärke:
Zac Posen, Behnaz Sarafpour (enkelt, välskräddat och klassiskt men ändå sjukt trendigt)

Halsband: Halsbandet från
Lee Angel gör hela skillnaden!
Skor: Marc by Marc Jacobs underbara sammetsskor med svarta lackdetaljer.
Klänning: Fantastisk marinblå klänning från Chloe
Kofta: Den lite enklare och sjavigare koftan från TopShop gör att stilen inte blir för fin och flickig (perfekt balans)
Väska: Den lilla paddingtonen är fin!

Dagens Outfit

Dagens outfit
Onsdag!

Kavaj: Filippa K
T-shirt: Hope
Jeans: Åhlens
Väska: Botkier
Halsband: Gammal silveramulett
Skor: Marc Jacobs


Slösa eller Spara

Slösa eller Spara
Så var det dags att hitta budgetalternativ till 2 av höstens största trender - Rutigt och leopard!

Slösa
Klänning:
Shit,
Luella-klänningen igen - overklig!
Kjol: Marc Jacobs rutiga kjol är bara för cool och helt rätt i höst
Skor: Har det gått någon förbi att det ska vara leoparddetaljer i höst? Har nog kommit fram till att det inte är något för Hotspot men annars hade kanske dessa JImmy Choos kunnat vara något.

Spara
Klänning:
Det var fler än jag som föll handöst för den underbara Luella-klänningen och även om den här från TopShop kanske inte spelar i riktigt samma liga så är det ändå ett ypperligt alternativ!
Kjol: Åh, en nästan lika fin kjol från TopShop
Skor: Om jag nu mot all förmodan skulle köpa ett par leopard-skor skulle det nog välja dessa från Asos framför Choosen...

Bootcut is coming back - be so sure!

Japp, nu är det bara en tidsfråga innan vi drar på oss ljusa jeans med bootcut igen. Anledning? Kate Moss valde att dyka upp i ett par ljusa bootcutade jeans med hög midja på TopShops visning.

Självklart såg det helt sjukt bra ut!

Hitta stilen - Lumberjack Girl

Hitta stilen - Lumberjack Girl

Skogshuggarmodet är tillbaka på tapeten - Rutiga tyger, grovstickat och rågummisulor för hela slanten! Glöm dock inte den feminina touchen - man vill ju inte se ut som en skogshuggare "på riktigt".

Klänning: Den här
Luella-klänningen dröms det en hel del om hemma hos Hotspot
Halsband: Precis som Eleonore är jag i smyckesväg inne på svarta stenar och bärnsten
Kofta: Perfekt kofta från H&M
Handskar: Härligt oxblodsröda handskar från Accessorize
Linne: Fint underlinne från H&M (jag behöver ett grått linne...)
Mössa: APC-mössan får vara med igen för den är så fin!
Skor: Provade de här snygga Marc By Marc Jacobs-skorna på MrsH förra helgen, ahhhhhh! Jag är helt såld på deras höst-sko-kollektion med rågummisulor!

Dagens outfit

Dagens outfit
Så var den här igen - veckans mest meningslösa dag - tisdag! jag fick precis reda på att mitt hopp om att kunna fixa till mig en
Marc by Marc Jacobs-äppel-halskedje-klocka på långa omvägar har grusats så nu måste jag komma på en plan B.

Lila kofta: Tara Jarmon
Tulpankjol: Stella McCartney for H&M
Linne: Åhlens
Halsband: Madebyme
Väska: Mulberry
Skor: Marc by Marc Jacobs
Strumpisar: H&M

Day and Night

Day and Night

Vid en första anblick kanske den här klänningen från
Marc by Marc Jacobs inte ser så mycket ut för världen men tittar man närmare ser man att den är genial!

Day
Väska:
Mulberrys Jemma är otrolig höstigt och inte allt för pjåkig
Stövlar: Ett par rejäla gummistövlar från Marc by Marc Jacobs, passar lika bra på skogspromenaden som i stan!
Örhänge: Fint örhänge från H&M
Vantar: Stickade fingervantar från H&M brukar jag förbruka ett antal varje säsong...

Night
Halsband:
Åh det är så fint....
Skor: Seychelles-skorna är fina!
Väska: Åh den här väskan från APC är så fin, den får någon gärna ge mig!

10 frågor till Jonna Bergh Wahlström

10 frågor Jonna Bergh Wahlström
Jonna Bergh Wahlström behöver nog ingen närmare presentation men för er som lever under en sten - Jonna är
Cosmopolitans coola chefredaktör!

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? Alltid Karl Lagerfeld och Nicolas Ghesquiere. I Sverige David och Martin.
2.  Ditt senaste köp? Stövlar från Acne
3 . Ditt bästa köp någonsin? Antagligen frackskjortan ur Karl Lagerfelds kollekton för H&M.
4. Beskriv din stil med 3 ord? Modern, smart, sexig.
5. Vilken är din favoritaffär? Jag har inte någon favorit, gillar många.
6. Oumbärlig beautyprodukt? Är hårproduktsjunkie och har alltid nya produkter, men en produkt jag alltid ser till att ha hemma är Elnett hårspray (L'Orèal).
7. Vilket är ditt bästa stylingtips? Just nu är det att blanda färger du inte "får" blanda: guld och silver, svart och marin, rött och rosa. Samt ha alltid bra hår.
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? En klassisk skinnjacka. Stylish oavsett kön och ålder.
9. Vad står högst på önskelistan i höst? Den ljusare av de blå tulpanklänningarna utan axelband från Acne. Och en guldklänning.
10. Väskor eller skor? Skor - skorna sätter stilen och kan lyfta (eller sänka) vilken outfit som helst.

Dagens outfit

Dagens outfit
Måndag...

Blus: Acne
Jeans: Åhlens
Skor: Marc by Marc Jacobs

PS. Sköna Anna som har
Mint & Vintage har startat en blogg - kolla in!

Model Portfolio - Mariacarla Boscono

Model Portfolio - Mariacarla Boscono
Bilder: Ansiktsbild från Hermés F/W 06, F/W 06 visning för Valentino, Backstage F/W 06 Lanvin, Omslag tyska Vogue, Kampanj för Escada, Kampanj för Gianfranco Ferre.

Maria föddes 20 Septembar 1980 i Rom, italien, med sina 26 år är hon ansedd som lite av en gamling. I modellvärlden är Mariacarla kanske främst känd för sin mycket signifikanta catwalk-stil. Hon har framgångsrikt modellat i ett antal år och hennes CV finns bland annat kampanjer för
Givenchy, Roberto Cavalli, Alberta Ferretti, Calvin Klein, Chanel, DKNY mfl med. Idag bor hon både i New York och Rom för att ha närhet till sina uppdragsgivare. 
För oss svenskar är  Mariacarla dock kanske framförallt känd efter det att Hennes & Mauritz 25 oktober 2005 tillkännagav att Mariacarla skulle ersätta Kate Moss på Stella McCartney-kampanjen efter det attt Kate lyckats härva in sig i en sunkig drogskandal. Vad det blev av den kampanjen undrar iallafall jag för jag har inget minne av att ha sett en enda bild på Mariacarla för H&M, men när jag tänker efter var det någon kort reklamfilm på TV som inte gjorde något nämnvärt intryck - var det allt som blev av den beryktade kampanjen?

Dagens Outfit

Dagens Outfit
Idag ska man ta sig iväg till vallokalen sedan blir det eventueltt valbrunch med några vänner och avslutningsvis söndagsmiddag hos mamma och pappa. Perfekt söndag!

Blus: H&M
Klänning: Zara
Strumpisar: H&M
Skor: Marc by Marc Jacobs


Utmaning - Visa dina skor!

utmaning - Visa dina skor!
Shopoholychic och Camilla utmande mig att visa mina skor! Även om det inte blev riktigt alla mina skor (det blev ett på tok för stort projekt) så får ni iallafall se en stor del av min skosamling.

Kort 1
Övre raden:
Svarta peep toes med färgglada detaljer från Marc by Marc Jacobs, Bruna pumps med grön rosett från Marc by Marc Jacobs, Bruna pumps med turkosgröna mockadetaljer från Marc by Marc Jacobs, Svarta pumps med skyhög klack från Zara, Rosa lackpumps från Marc Jacobs, Svarta lackballerinas Marc by Marc  Jacobs
Nedre raden: Röda kilklackar från LK Bennett, Sandaler med kilklack från Ganni, Mockisar från Ash, Seglisar från Vagabond, Vita tygskor Esprit

Kort 2
Svarta stövlar från Bruuns Bazaar, Bruna stövlar köpta i London, Gummistövlar från Sete leguas trator, gummistövlar från Marc by Marc Jacobs, Stövlar med pälsdetaljer från Ash

Breaking Fashion News -Buy Reese's bag

Breaking Fashion News -Buy Reese's bag
En rad kändisar auktionerar just nu ut sina väskor på
Ebay för att stödja en insamling till bröstcancerforskning. Nu har du alltså chansen att shoppa kändisarnas underbara favoritväskor och samtidigt göra en god gärning - kan det bli bättre? Bland annat kan du köpa Ashley Olsens Calvin Klein väska, Hilary Duffs Kooba, Selma Blairs Marc Jacobs, SJPs Charlic lapson  eller Reese Witherspoons underbara Pradaväska! Gör en god gärning och shoppa en väska!

De är här!

Stövlarna är här!
Nog fick jag vänta ett tag men nu är
de här och de är finare än vad jag vågade drömma om! Det känns onekligen lite ovant att titta på vädret och hoppas på regn....


Tjusningen ligger i det ouppnåeliga

Jag läste igår Jennifer Grönstedts (på TV4) krönika om hur mode är elitisktiskt och exkluderande. Hon undrar varför ett visst mode anses "finare" än annat och är av åsikten att detta är något som borde "bekämpas". Jag måste säga att jag inte riktigt håller med.
Självklart är mode för alla (som vill) och det är underbart med individuella stilar av diverse slag, billigt som dyrt. Med det sagt vill jag iallfall ge mig på ett omöjligt försök att beskriva vad mode betyder för mig.

Mode är att drömma och fantisera om en vacker förtrollad värld där färg, form och material skapar en historia.  De mytomspunna modehusen, de legendariska stilikonerna och de prestigefulla hantverken gör mode till något så mycket mer än bara kläder. Även om jag personligen inte kan handla väskor i mjukaste kalvskinn från Hermés och blusar i böljande siden från Chloé är jag ändå en del av den världen varje gång jag öppnar ett av mina glossiga modemagasin eller tar en tur förbi Nathalie Schuterman bara för att få se perfektion i form av en vacker Balenciaga-kappa hängandes på en galge.
Min glädje är total när jag fyndar en billig klänning på Topshop eller H&M men för det kan jag fortfarande drömma. Mode hade inte varit mode utan de stora modehusen och de mäktiga moderedaktörerna, det är de som skapar dramatiken, historiken och flärden kring det vi så lättvindigt kallar mode.
Jag behöver något att drömma om, tråna efter och se upp till annars har man ju nått mållinjen och iallafall jag vill alltid, oavsett om det handlar om mode eller livet, sträva efter något större och bättre.

Hitta stilen - Prinsessan på ärten

Hitta stilen - Prinsessan på ärten

Jag verkar ha fastnat lite i
sagornas värld men vad gör väl det? Alla vill väl se förtrollande ut eller?

Klänning: Underbar prinsessklänning från Vera Wang
Armband: Sött armband från Oasis
Väska: Jag måste köpa en ny kuvertväska det bara är så... Den här från Accessorize var fin så det blir nog ett besök i helgen.
Trosor: Söta "fintrosor" som även de kommer från Accessorize
Brosch: Väldigt fin brosch från Oasis (är jag lite inne på broschar igen måntro?)
Skor: Peep toes med söt rosett från Asos. De här var nog till och med finare än de andra lila pumpsen som jag bloggade om häromdagen.

10 frågor till Anna Branten

10 frågor till Anna Branten

Brantens utbud är helt ofattbart eller vad sägs om märken som Baum & Pferdgarten, Les Prairies des Paris (Hotspot-favorit), Betsey Johnson, Camilla Norrback, Bildt & Prior,  Pimpinette med mera, med mera.... Anna som ligger bakom Branten har osedvanligt bra koll på roliga och spännande "up & coming" märken, därför var jag enormt nyfiken på vad hon skulle svara på mina 10 frågor.

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? Baum und Pferdgarten. Originella, vackra, välsydda, smickrande plagg med en kompromisslös känsla för kvalitet. Man tror att man har sett deras bästa säsong och så kommer nästa som överträffar allt. Men dom får nog dela tronen med Marc Jacobs.
2. Senaste köpet? En svart, kortärmad, a-linjeformad kappa och några pumps från Myrorna. Heja Myrorna.
3.
 Bästa köpet någonsin? En grå kappa från Ann Demeulemeester som jag köpte för 8 år sedan. Känns helt rätt oavsett var trendströmmarna går och jag känner mig alltid smashing i den.
4. Beskriv din stil med 3 ord? Personlig, varierad och just nu… lite förvirrad.
5. Vilken är din favoritaffär? Tveklöst Century 21 i New York. Jag får hjärtklappning och röda kinder redan innan jag går innanför dörrarna. Men man behöver tid på sig för att hitta guldkornen.
6. Oumbärlig beautyprodukt? Eight hour cream.
7. Vilket är ditt bästa stylingtips? Med röda läppar är det alltid fest. Sen är det ju aldrig fel att sova ordentligt heller.
8. Vilket basplagg bör finnas i alla kvinnors garderob? En schysst bh. Finns på tok för många exempel på hur man kan förstöra en hel outft med en illasittande bh.
9. Högst på önskelistan i höst? Fred i Mellanöstern.
10. Väskor eller skor? Skor.

Breaking Fashion News - Rachel Zoe styles show for Julien McDonald

Breaking fashion news
Rachel Zoes karriär går spikrakt uppåt, efter att ha blivit
Hollywoodstylisten nr 1 erövrar hon nu ny mark. Utöver hennes nya lyxväsk-kollektion ska hon nu även styla visningar. Under modevecka i London ska hon styla Julien McDonalds show. Julien motiverar valet genom att hylla Rachels känsla och kreativitet, han nämner även hur hon genom sina kunder styr dagens trender med järnhand. Rachel kontrar genom att rosa Julien McDonald för att han varit trogen sin brittiska stil och inte givit vika för kommersiella intressen utan alltid satt kreativiteten i första rummet.
Hotspot tycker att det var ett lite otippat val från bådas håll men väntar med spänning på resultatet!


Mössor en masse

Mössor en masse
Snart drar mössperioden igång - skräckblandad förtjusning... Många har efterfrågat ett "mössinlägg" och jag gör ju allt (ok, kanske inte allt...) för att tillgodose mina läsares önskemål, så varsågoda!

Det här kommer jag spana efter vid jakten på den perfekta mössan:
Kabelstickat:
Kabelstickat överlag känns helt rätt och på mössor är det verkligen jackpot så kolla efter en tjock, härlig och grov kabelstickad mössa. Burberrys variant är helt klart en förebild.
Basker: Här behövs knappast någon närmare motivering...
Grått: Grått är ju som bekant flottare än någonsin så vill du vara säker på att pricka rätt - satsa på grått.
Stickat: De flesta mössor är väl stickade tänker ni kanske men nu menar jag mössor som ser stickade ut, som om mormor stickat den själv. APCs gråa variant är perfekt!
Enkelhet: Tänk enkelt - få detaljer är bra. Glöm badges och synliga märken. Cleant är ordet.
Naturmaterial: Själv är jag ohyggligt kli-känslig så drömmen är ju en cashmere-mössa men annars letar jag efter bomullsuppblandad ull.
Lättmatchade färger: Mössan blir ju helt klart lättast att matcha till diverse jackor/handskar/väskor/skor om den är i en enkel och neutral färg. Grått är som sagt var helt rätt men även bruna jordtoner går hem, så även klassikerna svart och vitt. Självklart är det kul att satsa på färg och det kan vara riktigt snyggt men ska du lägga lite extra pengar på en kli-fri cashmere-mössa är min rekommendation att köra på en basic-färg.

Hot hot hot - Ankelboots

Hot hot hot - Ankelboots

Bilder:
Lindsay Lohan, Mischa Barton, Paris Hilton, Kate Moss, Sienna Miller, Sadie Frost

Jag tror inte att någon har missat att det är ankelboots som gäller i höst, det har iallafall inte gått förbi våra kära kändisar som väljer ankelboots både tillvardags och till fest. Själv tycker jag nog att det är sådär till aftonblåsan... Klänning - ja, aftonblåsa -njä

Tips! Halens har en drös fina ankelboots att erbjuda till förmånliga priser (nej, jag får inte betalt för att blogga om detta - Tyvärr!)

Dagens outfit

Dagens outfit
Nya klänningen!

Blus: See by Chloé
Klänning: Zara (basics)
Strumpisar: H&M
Skor: Marc Jacobs
Väska: Botkier

Onsdagspresent!

Onsdagspresent!
Dagens present borde det stå på lappen...
Något rätt måste man ha gjort för att förtjäna så underbara nära och kära, idag när man kom hem från
optikern låg den här vansinnigt söta förklädesklänningen från Zara på sängen. Modellen är bedårande a-linje med söta detaljer som knappar i sidan. Nu har jag verkligen två perfekta höst-klänningar - ibland undrar jag på allvar om jag är lyckligast lottad i hela världen.


Nya brillor på väg!

Så var man åter efter ett mycket kostsamt optikerbesök men det var det värt för om drygt en vecka är de här skönheterna från Prada klara att hämtas ut! Tur att man har en mamma som är snäll.....

Jihaaa!

Hotspot Obsessions

Hotspot obsessions


Jag som tyckte att jag var ganska uttömande sist jag listade
mina besattheter... Nu har det dock gått upp för mig att jag negligerade en massa saker som det sneglas onormalt mycket på just nu...

Glasögon: Ett kärt ämne här på bloggen (shit jag har gaggat om glasögon sen februari nu är det verkligen dags att slå till)... Idag bär det av till optikern, sen är det bara att hitta de perfekta töntbågarna så är saken biff!
Klädda knappar: Jag har alltid varit perverst förtjust i klädda knappar, det är något mycket delikat och sofistikerat över det...
Höga kragar: Jag har tjatat en hel del om de höga kragarna på blusar och jag letar med ljus och lykta men har än inte funnit den perfekta modellen... Jakten fortsätter...
Volanger: Tydligen ska volanger, till min stora fröjd, vara en av vårens stora måsten. Själv har jag alltid haft en förkärlek till denna kvinnliga detalj. det är dock inte flamenco-volanger vi snackar här utan diskreta, flickiga och prydliga volanger. Det är skillnad på volang och volang....
Ankelstraps: Ganska ny fixering som jag tror starkt på! Gamla hederliga Mary Janes funkar även de alldelles utmärkt!

Day and Night

26631-633

Den vita blusen är en klassiker som passar till allt -alltid! Frågar ni mig så är det helt klart värt att lägga en extra krona för att få en som verkligen sitter perfekt och som klarar många tvättar. Höga kragar på blusar är helt klart en av hösten hetaste (och bästa) detaljer så vill du vara med i leken så är ovanstående blus från
Cacharel ett ypperligt alternativ.

Day
Skor: Snygga och praktiska - något man trodde var en omöjlighet men Marni har lyckats!
Halsband: Jag är precis som Eleonore inne på bärnsten i höst och Madebyme som alltid levererar exakt det man drömmer om har naturligtvis ett fint bärnstenshänge.
Jeans: Jag föll direkt för Stellas jeans när jag såg dem på catwalken - så sexiga!
Handskar: Lila mockahandskar från Accessorize - satsa på färgade handskar, enkelt piff-trick!

Night
Armband:
Julie Sandlau gör vansinnigt eftertraktansvärda smycken!
Väska: Åhhh fiiiin aftonväska från Mango
Shorts: Störtsköna sammets-shorts från APC, generellt blir det inte mycket shorts för Hotspot i höst men dessa skulle jag definitivt kunna tänka mig att bli sedd i.
Skor: Lila pums (Asos) = läckert!

Vem sitter på första rad var?

Frontrow
Övre raden: Mischa Barton, Kate Bosworth, Scarlett Johansson
Nedre raden: Anna Wintour, Systrarna Hilton, Sofia Coppola


Under modeveckan i New York kryllar det av kändisar i Bryant Park. Vem sitter på front row på vilken visning - det får ni naturligtvis reda på här på hotspot-bloggen.

Mischa Barton väljer att stötta Jenni Kayne genom att sitta på första raden. Kate Bosworth gillar Luellas lite rockiga stil. Scarlett Johansson väljer naturligtvis något lite smalare och går på Imitation of Christs visning. Anna Wintour besökte, tillsammans med sin dotter Bee, Max Azrias show och om det är någon som sitter på front row så är det Anna... Ävens sytrarna Hilton ville se vad Max Azria hade att erbjuda. Sofia Coppola fanns naturligtvis där som stöd när vännen Marc Jacobs visade upp sin kollektion.

Calypso på Blush

Jag fick ett nyhetsbrev från Blush som fått in Calypsos doftljus och dofter! De ser ju bara för härliga ut och självklart lockas jag av enkla försäljningsknep som att varje doft är anpassad efter olika sinnesstämningar- ge energi, ge balans, ge lycka, ge lugn.

Klipp ur nyhetsbrev:

" Calypsos dofter innehåller bara naturliga ämnen. Det är lätta dofter som passar alla, även känslig hud. Dofterna och ljusen tillverkas enligt gammal fransk tradition i Grasse.De är genomtänkta, även förpackningens färg är noga utvald att anpassas till doftens karaktär. Calypsos dofter är tänkta att anpassas efter din sinnesstämning. Bland de många kändisar som är återkommande kunder på Calypso återfinns bl a: Heidi Klum, Gwyneth Paltrow, Madonna, Sarah Jessica Parker, Reese Witherspoon, Natalie Portman, Kate Moss, Elizabeth Hurley, Anna Wintour - listan är hur lång som helst."

PS. Jag kan erkänna att jag smygdoftat lite på Calypso-parfymerna och jag säger bara ahhhhh. Jag vill ha doften Thé


Hitta stilen - Venezian Masquerade

Hitta stilen - Venezian Masquerade

Jag skulle verkligen vilja gå på en klassisk maskerad i Venedig och även om jag vanligtvis inte har en särskillt överdådig och svulstig stil så vore det garanterat tillfället att glänsa (i dubbel bemärkelse). Om inte annat vore det en upplevelse bara att få ha på sig
Robert Cavalli-klänningen som går loss på 35 000 kr.

Skor: Jimmy Choo shoes
Hårprydnad: Som gjord för en maskerad på slottet....
Boa: Perfekt att slänga över axeln när solen gått ner i horisonten (For the record - nej den är inte äkta...)
Ring: Roberto Cavalli vet hur man brackar loss...
Väska: Glittrig clutch från Accessorize som jag fatkiskt skulle kunna tänka mig, kanske inte i kombination med övrig utstyrsel dock.
Klänning: Spektakulär lyx från Robert Cavalli

Model Portfolio - Caroline Trentini

Model Portfolio - Caroline Trentini
Bilder: Ansiktsbild från Nina Ricci F/W-visning, Lanvin F/W, Backstage Chloé F/W, Omslag för japanska Vogue, Kampanj för Dolce & Gabbana, Kampanj för Mulberry

Caroline är en i skaran av de brasilianska skönheterna. Hon föddes 1987 i Panambi, Rio grande do Sul. Hon härstammar dock från Italien (därav efternamnet) och Tyskland. Caroline upptäcktes när hon var 13 år gammal av samma modellscout som upptäckte Giselle Bundchen. Snart efter det att Caroline blivit scoutad flyttade hon till Sao Paulo, dit de flesta unga aspirerande brasilianska modellerna beger sig för att satsa på karriären.  Efter bara ett år i Sao Paulo hade Carolines karriär gått så bra så hon var tvungen att flytta till New York vilket var lite skrämmande eftersom Caroline inte pratade någon engelska, men det tog inte lång tid innan hon behärskade det engelska språket. Hennes stora genombrott kom i samband med att Marc Jacobs i egen hög person castade henne för en annonskampanj.
År 2004 fotograferades hon av Steven Klein för amerikanska Vogue topless i ett frysrum fullt med kött, trots att allt gick bra valde Caroline att bli vegeterian efter den upplevelsen - "det var värt det, men det var traumatiskt", lär hon ha sagt om incidenten. Steven som hade lite dåligt o vara efter fotograferingen skickade blommor med ett kort där han tackade och gratulerade henne för hennes professionalism.

10 frågor till Kristina Tjäder

10 frågor till Kristina Tjäder

Det är verkligen att ära att presentera nästa intervjuperson - Kristina Tjäder är en av de oerhört begåvade systrarna bakom
Dagmar vars visning bejublades av både journalister och modefolk under Stockholms modevecka.

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? Rick Owens
2. Ditt senaste köp? Ett par Miu miu skor
3. Ditt bästa köp någonsin? Ett par handgjoda 30-tals skor i London
4. Beskriv din stil med 3 ord? Kvinnlig, vintage, arty
5. Vilken är din favoritaffär? "One of a kind" i London
6. Oumbärlig beautyprodukt? Min Chanel foundation
7. Vilket är ditt bästa stylingtips?  Kofta och skärp i midjan, till det kan man ha i stort sett vad som helst och det ser alltid sjysst ut.
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? Jeans, man kan ha oändligt många kombinationer till dem

9. Vad står högst på önskelistan i höst? En Marni kappa med korta ärmar och långa hanskar till
10. Väskor eller skor? Jag älskar både väskor och skor och köper både vintage och nytt


Dagens outfit

Dagens outfit
Bättre lite sent än aldrig...

Kofta (med stort konstigt knyt och små fickor): Mango (köpt i Köpenhamn)
Linne: Åhlens
Jeans: Hööga Acne-jeansen
Väska: Mulberry
Skor: Marc by Marc Jacobs

Have a lovely day!

Hotspot Fashion School - Who is Anna Wintour?

Hotspots Fashion School - Who is Anna Wintour?

Anna Wintour föddes 3 november 1949 i London, England. Anna har tre syskon, Jimmy, Nora och Patrick. Annas far, Charles Wintour, arbetade som redaktör på The Evening standard och hennes mor, som enligt utsagor var arvtagerska av en stor förmögenhet (huruvida detta stämmer är oklart), var dotter till en framstående professor på Harvard. Trots den akademisk bakgrunden i släkten avslutade Anna aldrig sina studier vid North London Collegiate School, en av Englands äldsta flickskolor.
1970 började hon jobba på modeavdelningen på
Harpers & Queen. 1986 blev hon redaktör på brittiska Vogue där hon blev mycket kortvarig innan hon började arbeta på House & Garden 1987. House & garden var kanske inte riktigt var Annas grej, istället för att fokusera på heminredning och trädgård blev det mer och mer modeinslag i tidningen och House & Gardens kallades till slut för House & Garments. Anna lyckades dock få, den ganska nedgångna tidningen, på rätt köl och försäljningen gick i taket. Anna anställdes av amerikanska Vogue för att utföra samma mirakel med Vogue som hade börjat tappa mark till Elle. Annas föregångare på Vogue hade varit mer inriktad på livsstil än mode och Vogues position som modetidningen nr 1 var hotad. Otroligt nog lyckades Anna vända skutan och fokuset blev åter på mode och trender precis i samma anda som på Diana Vreelands tid, Vogue nådde ofattbar återigen ofattbar status och blev den mest beryktade modetidningen i världen. Annas nästan onaturliga förmåga att förvandla vatten till vin har gjort henne till modevärldens mäktigaste med möjlighet att påverka och styra hela modevärlden efter hennes pipa. Säga vad man vill om Anna men det är inte utan att man blir lite imponerad!


Breaking Fashion News - Sofi Fahrman intervjuar the Sartorialist

Breaking Fashion News - Sofi Fahrman intervjuar the Sartorialist
Bild:
The Sartorialist

Sofi Fahrman har under modeveckan fått en pratstund med allas vår favoritbloggare - The Sartorialist! Mannen med den stekheta kameran passade på att knäppa en bild på söta Sofi som nu är en i raddan av The sartorialists styliga "foto-offer". Intervjun kommer att sändas på Kanal 5 under hösten!

Hitta stilen - Elves and Trolls

Hitta stilen - Elves & Trolls

Låt dig inspireras av
sagornas värld! Färgerna går i mossa och bark - med lite trollguld förgyller du den magiska stilen. Som jag bloggat om tidigare är ett av höstens bästa stylingtips att tänka i kontraster och den här stilen är som gjord för ett sammelsurium av grovt/skirt, mörkt/ljust, hårt/mjukt, blankt/matt.

Klänning: Mossgrön klänning från Miu miu
Halsband: Älvhalsbandet från ShopIntuition symboliserar lycka och är helt bedårande!
Skärp: Grovt trollskärp med hårda nitar från Chloé
Armband: Även läderarmbandet, som passar perfekt till stilen, kommer från Chloé
Väska: Jag vet att jag bloggat om den här väskan förut men den purpurfärgade sammetsväskan från Josefsson är värd att uppmärlsammas igen!
Skor: Riktiga sagoskor från Marc Jacobs - är som hämtade ur tomtar och troll!

Kvällens outfit

Kvällens outfit
Premiärinviger klänningen redan ikväll (jag lovar att ni lär ju tröttna på att se den), synd bara att mörka färger syns så dåligt på mina sopiga kort. Nu ska jag iväg och äta middag på Stockholms matvarufabrik och har jag tur kanske man bli bjuden på en drink efteråt!

Klänning. TopShop Boutique
Topp: Filippa K
Strumpisar: Lindex
Halsband: Catwalkhjärtat från NK Details
Skor: Zara


Dagens köp!

Dagens köp

Ofattbart lyckad shoppingtur! Jag har är så nöjd - min shoppingambivalens är över och jag är finally back in business! Rundan började med en tur på
Nathalie Schuterman där det fanns provocerande mycket snyggt. Dåligt för hjärtat (mitt hjärta krossas totalt av alla overkligt fina saker som inte kan bli mina) men uppenbarligen bra för inspirationen. Svängde förbi MrsH för att inhandla nytt shampoo, på grund av en mycket trevlig och tillmötesgående personal samt efter Helenes tips så var jag ju tvungen att prova Beccas foundation så den blev min för 450 kr (!), it better be good!
Nästa shoppingstop blev Massimo Dutti där jag inte kunde hålla mig borta från en vacker sofistikerad knytblus i siden - dessa knytblusar... de är som en drog! Slutligen dagens utan protest bästa köp - en helt felfri grå klänning från TopShop Boutique, den var dyr för att vara TopShop men den var garanterat värd varenda krona, så välskräddad och perfekt. Till den köpte jag en blyblå tunn polo som pasar perfekt under klänningen (mörkblått och grått = snyggt) (kollade även in den här men 100% akyl funkar bara inte, synd för den satt snyggt!).
Naturligtvis tittade jag in i en rad andra butiker och för att ge några snabba tips - Reiss (norrmalmstorg) har samlat på sig en rad ypperliga tröjklänningar, Whyred har fått in mycket fint bland annat en fin randig trikåklänning och den som vill lyxshoppa kan ju gå förbi Domain och plocka upp världens sötaste mönstrade klänning från Moschino cheap & chic.


10 frågor till Maria Virgin

10 frågor till Maria Virgin
Maria Virgin är modechef på svenska Glamour så naturligtvis bad jag henne att svara på mina 10 frågor om mode och shopping! Håll till godo!

1. Vilken är din favoritdesigner just nu?
Lars Nilsson designer på franska modehuset Nina Ricci. Han är en Svensk som haft stor framgång hos Nina Ricci men nu går sin egen  väg...spännande!
2. Ditt senaste köp? Alaia-kappa i chic svart,känns helt rätt i höst!
3. Ditt bästa köp någonsin? Marc Jacobs knallblå lackerad väska som jag köpte i Los Angeles.
4. Beskriv din stil med 3 ord? Rock,Chic,ombytlig.
5. Vilken är din favoritaffär? Vintage butik Rellik i London där jag ofta träffar på Kate Moss.
6. Oumbärlig beautyprodukt? Hand- o nagelkräm från märket Clarins.
7. Vilket är ditt bästa stylingtips? Inte vara rädd att pröva nya plagg samt klackar. Funkar alltid!
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? Svarta tajta jeans. Funkar dagtid samt kväll med vassa höga klackar!
9. Vad står högst på önskelistan i höst? Balenciagaskor.
10. Väskor eller skor? Gud, så svårt att välja båda är favoritköp. Men jag väljer skor då jag ej kan leva utan mina skoinköp.

Who dressed the best - Condé Nast Annual Rock Fashion Concert

26631-619
När Condé Nast ställer till med kalas står stjärnorna uppradade!

Rachel Bilson: Den som påstår att trenden "en-axel-klänningar" är död borde ta en titt på Rachel Bilson på Condé Nast tillställningen.
Rachel när hon är som bäst. Klänningen är helt ofattbar och jag tar tillbaka allt ont jag någonsin sagt om att blanda mörkblått och svart. Håret, skorna och make-upen är overkliga! Betyg: 5/5
Sophia Bush:
Sophia har stil även om hon kanske inte är trendigast i stan och valt den hetaste outfiten till Condé Nast-festen. Bara en sån sak som att hon ser så glad ut ger pluspoäng! Betyg: 3/5
Mischa Barton: Har vi sett Mischa i den här klänningen förr eller är det bara en stor repa i LP:n? Jag tycker att det känns trist och uttjatat även om hon är söt och det inte är något fel på klänningen. Betyg: 3/5
Christina Aguilera:
Nu gick hon för långt - på tok för långt! Att Christina inte är född med det vi kallar stil vet alla men hon har på senare tid lyckats balansera på en silvertunn tråd och hållt sig på banan men nu blev det platt fall. Från sofistikerad glamour till plastig vamp. Hon ser ju helt overklig ut! Betyg: 1+/5

Ny recension på blush

Den här månaden fick jag prova Blooms ögonskugga!

"Efter en lång period av flitigt "creme-ögonskugge-användande" kan jag erkänna att jag var lite skeptisk till att återgå till en gammal klassisk "kak-ögonskugga"..."


Breaking Fashion News - Olivier Theyskens till Nina Ricci

Breaking Fashion News

Ny kategori! Modenyheter är ju alltid intressant så från och med nu kommer senaste nyheterna (läs skvallret) att presenteras på Hotspot.

Det har spekulerats friskt i vem som kommer att efterträda
Lars Nilsson på Chefsdesigner-posten för Nina Ricci. Nu står det mer eller mindre klart att det blir naturbegåvningen Olivier Theyskens som hyllats bland annat för sina kollektioner för Rochas. Olivier Theyskens har varit hett villebråd sen det att Rochas lade ner i juli och det har hörts på flera håll att han skulle bli den nya designchefen på Chloé, men nu visar det sig alltså att det blir Nina Ricci som blir Oliviers nya utmaning. Vi kan förvänta oss flödande chiffon-klänningar och sagolika kreationer när Olivier sitter vid rodret på Nina Ricci.

Dagens outfit

Dagens outfit
Håll i hatten! Jag ber om ursäkt för att jag varit ovanligt dålig på "Dagens outfit" på senare, men idag när det är fredag och allt tänkte jag bjussa till!

Kofta: Whyred (fin med knyt i midjan och 3/4 kimino-armar)
Sloppy T: Filippa K
Shorts: Acne (det var någon som sa att det skulle bli varmt, ehhhh)
Väska: Mulberry
Halsband: Litet "catwalkhjärta" på silverkedja
Skor: LK Bennett (måste passa på att använda innan det är helt kört!)

Wall of Fame - Legendary outfits

Wall of Fame - Legendary outfits

Många är de kvinnor som skrivit modern modehistoria bara genom att strunta i konventioner och sociala strukturer. Här är några banbrytande exempel.

Jean Shrimpton: Jean Shrimpton fick hela Melbournes societet att sätta i vrångstrupen när hon dök upp i en kort vit klänning (den slutade till och med ovanför knät!!) till Melbourne Cup. Till råga på allt bar hon inga handskar, ingen hatt och inga strumpbyxor!!!! Skam på torra land, men bara något år senare var den så kallade "minin" ett måste för alla modemedvetna och idag är det väl knappast någon som skulle höja på ögonbrynen för den klänningen....
Lili de Alvarez: Lili de Alvarez är en av historiens mest betydelsefulla idrottskvinnor. Framförallt var hon en enorm begåvning på tennis. Idag minns vi dock henne även av andra anledningar, 1931 chockade Lili den konservativa tenniskretsen genom att dyka upp i en tvådelad kjol som var specialdesignad av Elsa
Schiaparelli. Idag kallar vi detta uppseendeväckande plagg för shorts.
Ursula Andress:
Många är de pojkar/män som genom tiderna fantiserat om Ursula Andress efter ha sett den idag så legendariska bikiniscenen i Dr. No 1962 ansågs det ytterst utmanande med en tvådelad baddräkt, speciellt om det visades på film!
Marilyn Monroe:
Männen ansåg att hon var guds gåva till mannen medan kvinnorna tyckte hon var en slampa. Ok, lite hårddraget kanske men filmen "The seven year itch" med Marilyn blev troligtvis en succé mycket på grund av den legendariska scenen där Marilyns klänning blåser upp över knäna. Scenen som ursprungligen filmades på Lexington Avenue i NYC var tvungen att filmas om i studio då uppståndelsen runt omkring gjorde det omöjligt att avsluta inspelningen. När någon av idag ska efterlikna Marilyn är den vita klänningen mer eller mindre obligatorisk för att få till den rätta "Marilyn-looken".

Hot hot hot - Basker

Hot hot hot - Basker
Övre raden: Temperley, Sweetface, DvF
Nedre raden: Thakoon. Ralph Lauren, Daryl K

Jag har bloggat om den ett flertal gånger förut -
baskern - men nu är det verkligen hög tid att plocka fram den ur gömmorna alternativt ge sig ut på stan för att hitta en lämplig variant. Själv kör jag på min stickade gamla trotjänare i blygrått från Paul & Friends. Tänk fransk efterkrigsromantik inte gröna baskrarna!

Tips! Flera fina varianter finns bland annat på H&M

Day and Night

Day and Night

Höstigt ska det vara en regnig dag som denna!

Även denna snygga klänning i perfekt modell kommer från
TopShop (jag ska garanterat dit på lördag och reka)

Day
Halsduk:
Mysig halsduk från Burberry Prorsum
Skor: Glada lackskor från Asos med t-slejf (hur hett som helst!)
Blus: Smaragdgrön blus från fcuk
Brosch: Åh jag gillar ugglor, obeskrivligt cool ugglebrosch från TopShop!

Night
Brosch:
Fin brosch från Accessorize
Polotröja: Jag kommer garanterat att köra på tunn polo under klänning i höst - snyggt OCH praktiskt. Den senapsgula kommer från TopShop
Skor:accessories lounge kan man verkligen göra många fynd, bland annat dessa jadegröna skor från Marc by Marc Jacobs
Nyckelring: Tyvärr kan jag inte ha en riktig hund så det skulle sitta fint med en liten tax Mulberry som vaktar nycklarna.


Catwalk match - Chanel

Catwalk match - Chanel

Chanel gjorde en suverän F/W-visning och nu hjälper Hotspot dig att få till looken till ett betydligt bättre pris.

Blus: Sör spetsblus från
Newport News
Klänning: Den här klänningen från TopShop ska jag själv försöka snoka rätt på - så snygg!
Skor: Halens har lyckats med ytterligare ett par skor...
Väska: Stor väska i svart lack från Asos

Model Portfolio - Heather Marks

Model Portfolio - Heather Marks

Bilder: Ansiktsbild från Dolce Gabbana F/W 06, Visning för Victor & Rolf F/W 06, Emina Cunmulaj och Heather Marks backstage Oscar de la Renta F/W 06, Omslag för tyska Vogue, Kampanj för Moschino, Kampanj för D&G

Heather Marks föddes 1988 i Calgary, Kanada. Hon upptäcktes på en modelltävling (blott 12 år gammal) som arrangerades av Mode Models. Sedan dess har hon varit ansikte åt giganter som Karl Lagerfeldt, Calvin Klein, Moschino mfl. Hon har även prytt de flesta stora modemagasinens omslag ett flertal gånger. Heathers främsta kännetecken och trademark är hennes enorma "bambi-ögon". Heather tillsammans med Lily Cole, Lisa Cant och Jessica Stam har gjort att begreppet "dock-modeller" myntats av modevärlden och nu är de söta flickorna hetare än någonsin. Vissa tycker att Heather ser ut som en spröd liten älva, men oavsett älv-drag eller inte så kan man lätt konstatera att hon är omänskligt söt.

Slösa eller spara

Slösa eller spara

Så var det dags att hitta ypperliga budgetalternativ!

Slösa
Klänning: Jag har bloggat om den här lilla svarta pjäsen från
Alberta Ferretti förut, nu är det dags att hitta något liknande i en rimlig prisklas...
Väska: Liten fin sak från Mulberry
Skor: Enligt mig är de här lackpumpsen från Miu miu perfekta!

Spara
Klänning:
Ok, kanske inte exakt likadan men helt klart mer överkomlig variant från TopShop.
Väska: Den billigare varianten från Accessorize ser mycket lovande ut iallfall på bilden
Skor: Pumpsen från Asos spelar kanske inte i riktigt samma liga som Miu miusen men det är iallafall ett par svarta högklackade lackpumps.


10 frågor till Helene Andersson

10 frågor till Helene Andersson

Mrs H är utan tvekan en av Stockholms bästa butiker med ett helt fantastiskt utbud av kläder, skönhetsprodukter och accessoarer, därför är det verkligen en ära att Mrs H herself, Helene Andersson, ställde upp på att svara på mina 10 frågor.

1. Vilken är din favoritdesigner just nu? Rent konceptuellt gillar jag Derek Lam och vad Frida Giannini gör för GUCCI just nu, allra bäst. Derek Lam har byggt hela sin klädkollektion runt New York, sent 80-tal, leggings och stövletter-allt som jag varit med om och fortfarande tycker om. Kläderna är användbara och stylingen är suberb. GUCCI har också en fantastisk säsong i höst. När allt är svart och grått och minimalismen börjar komma tillbaka, behöver vi verkligen lite disco mini klänningar, starka färger, glansiga material, glitter och lurex.
När det gäller verkligheten och vardagen, så gillar jag Sonia by Sonia Rykiel och Vince bäst just nu. De har alla stickade tröjklänningar jag kan önska mig denna säsong.
2. Ditt senaste köp? Ett par svindyra stövletter med 11 cm stilettklack från Christian Louboutin (och som var med i Derek Lam:s show).  Jag kan inte med ord beskriva vad jag känner för högklackade stövletter just nu-älskar looken!
3. Ditt bästa köp någonsin? Allt jag har från Eley Kishimoto eftersom det är så speciella, unika, användbara och samtidigt klassiska plagg.
4. Beskriv din stil med 3 ord? Färgglad, lite naiv och bekväm. Jobbar på att bli mer cool och tuff denna säsong!
5. Vilken är din favoritaffär? Förutom Mrs H, så gillar jag Scoop och Intermix i NY just nu.
6. Oumbärlig beautyprodukt? Beccas Luminous Skin Foundation. Jag får helt enkelt bättre hy när jag använder den.
7. Vilket är ditt bästa stylingtips? I höst; leggings och stövletter. Rent generellt, så kan jag tipsa om att du ska klä dig i det du gillar och trivs i, snarare än vad andra säger att du skall ha på dig.
8. Vilket basplagg bör finnas i allas garderob? Jeans och t-shirts. Det använder du mest och går att kombinera med annat i oändlighet.
9. Vad står högst på önskelistan i höst? Discoklänningen från GUCCI.
10. Väskor eller skor? Jag är trött på väskor-i höst gäller bara skor för mig!

Hitta stilen - Feelin' Romantic

Hitta stilen - Feelin Romantic

Efter en rad
murriga och höstiga "hitta stilen" kände jag att det var dags för lite söt och ljuv romantik. Behagliga toner och sirliga mönster - kan det bli mer romantiskt?

Kofta: Underbar kortärmad kofta från TopShop (varför äger inte jag en enda kortärmad kofta?)
Klänning: Ultrafeminin klänning från Marc by Marc Jacobs
Hårspänne: Håraccessoarer är helt klart underskattade, det är de små detaljerna som gör hela skillnaden. Hårspännet är från Accessorize
Väska: För den som gillar det sockersöta. Väska från Accessorize
Halsband: Jag älskar min silverberlock, den är helt klart en av mina mest använda smycken så jag rekommenderar er varmt att ta en titt på den här söta varianten från H&M
Skor: Ballerinaskor med liten klack från Christian Louboutin.

Vinnaren - Whose shoes?

Tävling - shoes answer
För alla nyfikna - här är rätta svaren på
tävlingen!
Bidragen har öst in och förvånansvärt många har lyckats pricka in alla rätt men först in med rätt svar var Emily som mailade in sitt korrekta bidrag bara ett par timmar (kl. 21:59) efter det att jag publicerat inlägget.

Grattis Emily!

Hot hot hot - Fårakläder

Hot hot hot - Fårakläder
Övre raden: Kenneth Cole, 3.1 Pilip Lim, Lacoste
Nedre raden: Luella, Oscar de la Renta, Balenciaga

Enligt
Style.com så ska det vara fårpäls, gärna som foder på en läder- eller mockakappa/jacka. Jag är kanske inte helt övertygad men som man brukar säga...man ska aldrig säga aldrig!

Tävling - Whose shoes?

Tävling - Whos shoes?

Tävlingen är avslutad!
Den här gången ska du lista ut vem som bär vilka skorna (passa på att delta för den här gången står ovanligt bra priser på spel). För att ge en liten ledtråd så kan jag informera om att de 6 rätta namnen finns nedan.

6 av dessa namn ska placeras till rätt skor (exempel 1. Madonna, 2. Naomi Campbell etc):
Nicole Richie, Eva Longoria, Paris Hilton, Mischa Barton, Ashley Simpson, Scarlett Johansson, Beyonce Knowles, Kristen Dunst, Maggie Gyllenhaal, Mischa Barton, Keira Knightley, Reese Witherspoon, Rachel Bilson, Jennifer Lopez, Jessica Simpson, Lindsay Lohan, Jessica Alba, Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen, Britney Spears.

Pris: Den här gången kan man vinna
mineralögonskugga (mineralsmink är det hetaste just nu) i fyra fina jordtoner från hypade Youngblood och dessutom svart Lash Architect-Mascara från Loreal (den är faktiskt grymt bra!)

Villkor: Lämna ditt bidrag (endast ett) på kommentarsfunktionen nedan eller maila. Vinnaren utses måndagen 4/9 (då presenteras även de rätta svaren). I juryn sitter jag Hotspot och mitt beslut kan inte överklagas. Har flera personer alla rätt eller samma antal rätt vinner den som först skickat in sitt bidrag. När vinnaren utsetts mailar han/hon sin adress till mig och kan sedan förvänta sig sina vinster inom ett par dagar.

Lycka till!

What's hot and What's not - nagellacksfärg

What's hot and What's not - nagellacksfärg

Med anledning av föregående inlägg....

Upp: Mörkt lila lack är så snyggt - helt klart höstens lackfärg nr 1.
Mitten: Korall var ju som bekant den enda färgen som gällde i somras men den hör just sommaren till så låt den vila för den kommer att funka även nästa sommar
Ner: Ljust lila nagellack, eller ljusa pasteller överlag går bort (bortsett från ljust rosa som alltid funkar...

Uppdatering:
TIPS!
Mavala i färgen Mexico är helt klart värd att spanas in - snygg mörklila färg!

Hot Commodity på väg in....

En fågel har viskat i mitt öra att blush ska få in Essie i färgen Hot Commodity (åh så snygg mörk lila färg) som ligger på plats nr 6 på min "top 10 lista" över saker jag vill ha just nu. Jihoo! Jag har redan paxat ett ex!


Who dressed the best - MTV Video Music Award

MTV Video Music Awards
Galor galor galor... Igår var det MTV Video Music Award och som vanligt ska vi syna kändisarnas sömmar... Jag kan säga så mycket som att de flesta hade glömt smaken hemma... Är det så att popstjärnor klär sig sämre än filmstjärnor?

Jessica Simpson: Om man kan välja vilken klänning man vill, varför väljer man då denna? Trist och intetsägande, dessutom osmickrande som bara den,
lilla Jessica ser ut som en bitig brottare från någon öststat. Skorna är dock fina... Betyg: 2/5
Beyonce Knowles: En Beyonce-klänning så det skriker om det, inte alls min stil men på Beyonce funkar det, sen är ju kvinnan alltid makalöst fresh (spana in hår och make-up). Ska man dock ge konstruktiv kritik så känns klänningen inte så värst trendig och modern. Det borde gå att hitta en klänning som är lika mycket Beyonce men som känns snäppet trendigare... Betyg: 3-/5
Jennifer Lopez:
Katastrof, den där klänningen ser så billig ut så det är ett skämt. Den ser ut att vara gjord av de mest sticksiga och icke-andandes syntetmaterial som finns att uppbringa. Som krydda på moset har hon plastiga hooker-stövlar och spågumme-huckle. Sen har ju JLo alltid sin signifikanta glöd som ingen kan ta ifrån henne. Men ändå, Hjälp! Betyg: 1/5
Christana Aguilera:
All cred till Christina som vågar köra 40-tals glamourstilen linan ut, enligt mig gör hon det dessutom riktigt bra (det blir faktiskt bara bättre och bättre...). Det är ingen klänning som jag personligen skulle välja (lite för teatral för min smak) men det är skoj att någon vågar. Dita Von Teese får se upp för hon har en värdig motståndare till titeln "Queen of old time glamour". Betyg: 4-/5