header to ads



clever schoolgirl

clever schoolgirl
Jag har varit inne på det här spåret tidigare och om man ska tro brittiska Vogue så är det stilen Nr 1 i höst. Satsa på en väldressad "skolflickestil" - koftor, klänningar, söta blusar och heltäckande strumpbyxor. För att ni ska "hitta stilen" till en inte alltför smärtsam kostnad har jag valt plagg till en rimlig kostnad (Om man bortser från ballrinorna).

Klänning: Söt klänning från TopShop som är helt rätt i höst
Halsband: De långa kedjorna med små berlocker funkar även i höst även om jag börjar bli lite less... Det här alternativet kommer från Oasis
Kofta: Senapsgult är en accentfärg som går hem i höst! Koftan kommer från Etro
Ballerinaskor: Använd era ballerinor så länge vädret tillåter för man kommer garanterat hinna bli trött på tjocka tunga boots och klumpiga "vintervänliga skor". Dessa ballerinas är från French Sole (Kate Moss favvomärke om det var någon som inte visste det).
Väska: Det är roligt att ha en väska (från Asos) i en lite annorlunda färg (gult är hur snyggt som helst) men här kan det vara värt att satsa på en billigare variant man lätt tröttnar...  Ska du köpa en dyrare kvalitetsväska rekommenderar jag att man satsar på någon mer klassisk färg som svart, brunt eller kanske marinblått eller grått.
Blus: Blusen kommer verkligen vara basen i garderoben i höst, perfekt under koftor och klänningar eller som de är till ett par snygga jeans. Den här söta varianten kommer från TopShop.
Kjol: Ska du satsa på kjol funkar pennkjolen även i höst, men även den lite "flickigare" varianten ovan går hem. Köp den på H&M.

En doft av sommar...

underytan

Just nu trånar Hotspot efter en underbar doft till sommarens sista ljumma kvällar. Här är de som står högst på önskelistan - Just nu (och naturligtvis funkar de ypperligt även i höst!).

Jean Patou, Sira des Indes: Jean Patou är ju som bekant ett av världen mest legendariska parfymerier så när de i våras släppte den nya doften Sira des Indes blev jag naturligtvis omåttligt nyfiken. När jag fick reda på att den dessutom är gjord på den sällsynta röda champacan som slår ut i gryningen och måste odlas för hand, (enda kommersiella parfymen någonsin innehållandes ) visste mitt ha-begär inga gränser.
Carthusia, Aria di Capri:
Carthusia är en av världen äldsta parfymtillverkare (startades av munkar på Capri på 1380-talet (!!)) och alla deras dofter är tillverkade efter gammal tradition och med gediget hantverk. Cow parfymeri i Stockhom säljer Carthusias bedårande dofter och många är de gånger då jag trånat efter Carthusias doft Aria di Capri.
Diptyque, Tamdao: Jag har ju som bekant varit kär i Diptyques doftljus ett bra tag och tydligen ska även deras parfymer vara bortom denna värld. Tamdao doftar av mystiskt regnskog med kryddiga inslag som rodenträ, musk och cypress.
LÁrtisan, La chasse aux pappillons: "Fjärilarnas jakt" - hur underbart låter inte det? "En doft som leker kurragömma mellan citron- och apelsinträd". Inslag av lind och citrus - kan det bli somrigare?
Acqua di Parma: Blu Mediterraneo Fico di Amalfi: Klassiska Acqua Di Parma släppte för ett tag sen Mediterraneo-serien och genast satte de sig åter på kartan som ett av de intressantare parfymhusen. Alla dofter i mediterraneo-serien är unisex (glöm sunkiga CKOne, det här är verkligen underbara dofter som passar båda könen) och inspirerade av olika paradis i Italien - Sicilien, Amalfi och Capri. Min favorit är Amalfi. Mmmmm..... Ett hett tips till alla Göteborgare är att spana in Mediterraneo-serien på Mouche som säljer den till ett betydligt bättre pris än NK i Stockhollm.

Man tager vad man haver

26631-524

Vad gör man när man befinner sig mitt ute på en åker, shoppingsugen som få, och en ny lön som precis har landat på kontot? Man åker naturligtvis till närmsta större by och handlar även om den enda butiken i stan är Lindex, japp så illa är det när shoppingabstinensen gör sig påmind. Det blev en knalligt rosa BH som ska bäras synlig under t ex mitt mörkblåa Cherry tee linne eller under en tunn vit blus (superflott nu när man är brun och allt) och en mörkblå skjortklänning som faktiskt inte alls är så dum på. Klänningen åker på redan på lördag, då det vankas kalas, tillsammans med mina
nyinhandlade sandaler från Mint & Vintage.

PS Sen köpte jag även ett mavala-lack i färgen Macao, en härligt röd färg med dragning åt fuchsia, påminner lite om Essies färg after sex (som jag bloggade om häromdagen). Färgen är underbar men vad är grejen med att färgen börjar flagna efter en dag, efter att ha använt Essie ett bra tag är det inget men är van vid, men som sagt var - man tager vad man haver.

Model Portfolio - Lily Donaldson


Lily Donaldson
Bilder: Ansiktsbild från Chloé F/W 2006, F/W visning för Matthew Wiliiamson, Lily Donaldson backstage Chloé F/W 2006, Vogue, Kampanj för Pringle, Kampanj för Burberry

Undersköna Lily Donaldson föddes 1987 i England. Lilys far är fotograf så kanske är det därifrån hon har lärt sig att agera framför kameran? Hon upptäcktes 2003 av modellagenturen Select Models och efter det har karriären bara gått spikrakt uppåt med kampanjer för bland annat Jil Sander och Burberry, och som alla andra giganter i branschen har hon naturligtvis gjort ett antal Vogueomslag. Hon är mycket god vän med modellkollegorna Gemma Ward och Caroline Winberg.

Shopping på semestern

sommar

Naturligtvis är det ingen semester utan lite shopping... Efter att ha turnerat längs hela västkusten och mer eller mindre hela Skåne har jag lyckats plocka upp en del fynd på vägen.

Ultra-speedad shopping i Göteborg bjöd på
NK där jag hittade en superfin mörklila kofta från Tara Jarmon, helt helt perfekt till hösten (om någon missat så är det kofta som gäller och mörklila som kom stort förra hösten funkar alldelles ypperligt även den kommande hösten). Sen vidare till min favoritbutik nr 1 Victoria Arena där de reade ut Bumble & Bumble shampoon (!?!) slog till på deras Sunday shampoo som jag velat prova ett bra tag. Kollade in Mouche där jag var farligt nära att rycka åt mig en lbd från DvF (om den varit på 50%) hade jag inte blinkat.
Sen måste jag efter att ha upplevt ett helt nytt shoppingmetropol (Helsingborg) upplysa er alla om att man i  Helsingborg, till min stora förtjusning, vet ett och annat om bra shopping. Domain som är en av mina absoluta favoritaffärer har även en butik i Helsingborg där en Anna Sui-topp ville bli min men efter inrådan från vänner bestämde jag mig för att "tänka på saken" och sen kom vi aldrig tillbaka - jag ångrar mig. Men till min stora glädje hittade jag senare guldkornet Mint & vintage som Eleonore har tipsat om flera gånger (tack för tipset) och där inhandlades ett par fina bruna sandaler, jihooo.

Sommartår

26631-521
Övre raden: Smitten från Rescue beauty Lounge, After sex från Essie
Nedre raden: Footloose från Essie (hotspot-favorit), Dont be koi with me från OPI


Så här på sommaren är ett par härligt färgade tår ett måste och det gäller verkligen att passa på nu när vädret tillåter att man visar upp de fint lackade tårna i öppna skor och barfota på stranden.Jag har hittills kört på korallfärgade tossingar men överväger starkt att byta till någon annan färg. Ovan ser ni favoritfärgerna just nu.

Smitten från Rescue Beauty Lounge: Härlig rosa färg som verkligen skriker sommar. Jag gillar att färgen är lite odefinierbar rosa/beige/korall/aprikos. Grymt fin färg helt enkelt!
After sex från Essie: Djup röd färg men svaga drag av fuschia, så snyggt till ett par öppna sandaler eller ett par peep toes.
Foot loose från Essie: Djuprosa fuschiafärg som bara är för fin till ett par bruna fötter. Åh den här färgen vill jag ha!!!
Dont be Koi with me från OPI: Naturligtvis måste jag ta med en korallfärg för det är ju trots allt sommarens lackfärg nr 1. Jag har både Dont be koi with me från OPI och Essies Lifesaver. Även om Essie är favoriten så funkar OPIs variant utmärkt!

Recension på blush

Jag gör ett snabbt inhopp för att tipsa om min nya recension på blush. Den här månaden var det Freeze plumplips Icesticks som skulle testas.

Läs här

Glad Sommar

Glad sommar

Om ett par timmar så bär det av västerut. Hotspot åker på semester! De som befinner sig i 
Göteborg, Fjällbacka eller Marstrand de närmsta dagarna kan hålla ögonen öppna efter en "sommarhotspot" (Pssst kolla efter Madebyme-halsbandet och Jacquettan eller botkiern). Efter västkust-turnén bär det av till Båstad (tack och lov att man missar svenne-tennisveckan), Viken och sen Österlen.

Men misströsta inte, jag har förberett ett gäng inlägg och kommer att blogga även under semestern om än med något lägre frekvens än normalt. Håll utkik på bloggen för jag kan redan nu utlova  "sommarspecialer" men naturligtvis även  klassiska inlägg som "hitta stilen".

Härlig sommar önskar Hotspot!

Fashion Horoscope - Lejonet

Fashion Horoscope Leo
Många har efterfrågat lejonets modehoroskop så även om det inte är förrän i nästa vecka som vi går i Lejonets tecken så har jag valt att tjuvstarta lite för att stilla alla lejons nyfikenhet. Varsågoda, jag presenterar Lejonets Fashion Horoscope!

Lejonet är verkligen ett riktigt modelejon! Prislappen är av största vikt men inte för att hitta så bra budgetköp som möjligt utan tvärtom – ju dyrare desto bättre. Märken är inte bara viktigt för lejonet utan en av en de viktigaste kriterierna vid ett nytt inköp, är det inte ett märke som hyllats i de glossigaste modemagasinen så är det inget för modelejonet. Simpla saker som komfort och funktion fnyser lejonet åt, är det snortajta jeans och livsfarliga platåskor som gäller så är lejonet inte den som förnekar sig. Lejonet är verkligen en trendslav men har ändå alltid ett gott öga till färgstarka plagg, vågade mönster, stora iögonfallande smycken och vågade skärningar. Favoritfärgerna är inte helt otippat orange, guld och bronze. Du kan räkna med en sak när det gäller lejonet, hon vet ”how to dress for success”.

 Favoritmärken: Versace, Gucci och Fendi (flott ska det va)

Skor: Bronziga sandaletter från
Christian Louboutin med "killer heels" - helt i lejonets smak
Klänning: Underbar klänning från Milly  i lejonets favoritfärg orange, djup urrinngning ryggen vilket passar utmärkt då ryggen är lejonets främsta tillgång.
Armband: Hermés, vad annars? Naturligtvis väljer lejonet inte den tunna enkla varianten utan vill ha något lite större med lite mer färg.
Solglasögon: Glassiga stekarsolisar från Marc Jacobs som gör sig perfekt med övrig outfit.
Väska: Lejonet väljer en bronzig Chloéväska för att matcha skorna.

Ännu mera Lulu...

Lulu Guinness
Jag
vet att jag tjatar men är inte de här skorna från Lulu Guinness bara för fina! Varför är min plånbok så tunn just nu???

Tack!

Tack Ebba för den smickrande listningen i senaste numret av Veckorevyn!

Hotspot ♥ Veckorevyn

Beauty Alphabet - Å-Ö

26631-517

Så går Beauty-alfabetet i graven...

Å - Ångbad: Fuktiga ångor eller torr luft har man inandats i läkande syfte i årtusenden. Vanligaste och enklaste sättet att göra ett "hemma-ångbad" är att ta en skål med uppkokat vatten som man placerar ansiktet över med en handuk över huvudet, om man vill kan man tillsätta olika ämnen (t ex myrraharts som är läkande och sammandragande eller kamomill som har en lugnande och avstressande effekt) för att uppnå olika syften med ångbadet, men bara den heta ångan i sig är renande och välgörande. Ångbad är otroligt bra för fet hud då den heta ångan öppnar talgkörtlarna och mjukar upp pormaskarna så de lätt kan tas bort. Har man väldigt känslig hy med ytliga eller brustna blodkärl bör man dock avstå från att ångbada. Det finns även välgörande ångbad för hela kroppen på många SPAn och badinrättningar.
Ä - Ättika: Ättika har i århundraden använts i diverse olika farmceutiska syften men även inom skönhetsindustrin.  Förr trodde man att ättika kunde bota allt från Binnikemask till kolera och ättikan ansågs vara lite av ett "all-läkemedel" som kunde råda bot på det mesta. Ättika har dock även använts i cologner och i luktsalt. Ett gammalt husmorsknep för att få bort dåliga lukter är att ställa en skål med ättika över natten där det luktar som värst. Ättika har även använts för att bleka fräknar, ta bort vårtor och i olika peelingpreparat. Som ni märker har ättikan använts till det mesta... Ättika i konsenterad form är dock ytterst giftigt och endast att inandas ångorna kan leda till lungödem.

Ö - Örter: Örter har traditionellt använts inom matlagning och läkekonsten. Herbology är den kinesiska örtläkekonsten där man genom att kombinera olika örter anser sig få olika läkande egenskaper. Herbology är en av de viktigaste delarna av traditionell kinesisk läkekonst och än idag är det otroligt vanligt att man behandlar diverse sjukdomar med örtmedicinering. Örtblandningen kombineras individuellt utifrån person och åkomma för att uppnå bästa effekt, de olika örterna har olika egenskaper som giftdödande, utdrivande eller lindrande. Örter används även ofta för att framställa eteriska oljor för parfymer och doftkoncentrat.


Day and Night

26631-516

Jag ger er en Day and Night - något av en favorit-hotspot-kategori.

Jag är normalt ingen Juicy-tjej men den här höstnyheten från
Juicy Couture är verkligen i Hotspots smak.

Day
Väska:
Väldigt fin väska från Cacharel som har en stil jag önskar att jag hade men som jag tyvärr inte har, eller den kanske är lite hotspot trots allt... (virrigt...).
Armband: Har inte riktigt kommit över det där med stela guldarmband känner jag... Speciellt inte när de är så här fina och kommer från Nikki Guela.
Skor: Jag har sagt det förr - Lulu Guinness or nothing!
Armband:Mer Nikki Guela armband...

Night
Halsband:
More gold coming up från Kenneth Jay Lane
Väska: Chloés lilla clutch är en favorit även om jag börjar tröttna på guldmanin (eller man kan ju börja undra med tanke på detta guldfebriga inlägg)
Skor: De här Burberryskorna har varit med förr men de är ju bara för bra. Åter igen önskar jag att jag hade en stil som jag inte har för då hade jag paraderat runt i de här snygga lackskorna!

Color match - Crisp White

Color match crisp white

Vitt hör sommaren till, så enkelt är det. Satsa på vita produkter idealiska för sommar och sol.

Duwop, Lip Venom Flash Silver: Samma beryktade plumpeffekt som hos vanliga lip venom men med ett svagt silverskimmer.
Face Stokcholm, Clear Mascara: Den osminkade looken går hem på sommaren, men forma och fixera gärna fransarna med en genomskinlig mascara.
Face Stockholm, Galaxy Glitter: Glittersmink är egentligen inte alls min grej men till en solbränd fejja och med nästintill inget annat smink så kanske lite diskret glitter kan gå hem, eller?
Philosophy, Shelter: Solskydd från Philosophy som ursprungligen togs fram för att skydda nypeelad och laserbehandlad hud från solen, så om den här solskyddsfaktorn inte funkar så gör ingen det....
Creed, Love in White: Tydligen är detta en av Angelina Jolies favoritparfymer och när man läser doftbeskrivningen kan jag förstå varför. Doften är inspirerad av friheten och harmonin man känner till havs, de framträdande doftnoterna ingår vit Jasmin, Magnolia och vanilj
Dermalogica, Sheer tint moisture: Att återfukta huden är alltid viktigt men på sommaren är det livsnödvändigt! Som jag tidigare nämnt rekommenderar jag starkt en naturlig make på sommaren och här har du det perfekta alternativet - en lätt hudkräm som ger fukt i massor men som även har en svag hudtonad nyans som ger dig perfekt lyster. Självklart är det SPF 15, helt perfekt!
Essie, Blanc: Vitt nagellack, vet inte riktigt vad jag tycker.... eller jo det kan nog vara riktigt fräscht.

Catwalk match - Marc by Marc Jacobs

26631-514

Så var det dags för en vilande kategori att göra come back. Den här gången är det Marc by Marc Jacobs-stilen S/S 06 som vi är ute efter.

Väska: Snarlik väska från
Oasis till en bråkdel av Marc-priset.
Skärp: Skärp från Halens
Blus: Fin fin vit blus från Ellos
Skor: Zara vet hur man gör skor
Shorts: Jeanshorts med hängslen från Vila

Lost

26631-513
Jag är långt ifrån ensam om att ha uppmärksamma det totala stilhaveri som vissa av våra tidigare så ofelande  celebs genomgår. Vissa är nästan bortom all räddning medan andras fabläser lätt kan bortförklaras som "dåliga dagar".

Jessica Simpson: Jag har alltid varit övertygad om att Jessica i grunden saknar det vi kallar för "god smak". Hon har med hjälp av stylister och utrustad med ett hyfsat modeintresse
lyckats få till det ett flertal gånger vilket lett till en roll som "stilikon". Jag är dock mycket skeptisk, skulle Jess få bestämma själv skulle hon köra på Britney Spears-stilenSuperslitna bootcut jeans, Rosa cowboyboots och Frottéjuicys för hela slanten.
Sienna Miller: Här har vi ett klassiskt fall av hybris. Sienna korades 2005 till årets Queen of boho men i och med trendens uppgång och fall visste fröken Sienna inte vilken fot hon skulle stå på. Under inspleningen av Factory Girl var hon klart 60-tals inspirerad vilket inte var helt upp åt väggarna men nu vet jag inte riktigt vilken stil det är hon aspirerar på. Hon som var så vacker en gång i tiden. Jag hoppas (även om det kan verka naivt) att Sienna inventerar garderoben, låter håret växa, lägger ner det platina vita håret, dumpar sunk-Jude en gång för alla och blir den stjärna hon en gång var.
Lindsay Lohan: Superstylisten Rachel Zoe har vid flera tillfällen hyllat Lindsays otroliga modeintresse och fantastiska estetik, jag undrar om hon börjar ångra sina uttalanden... Viljan att vara stilbildande är så drivande att Linds tar till alla medel (villig att hänga på sig vad som helst ) för att vara speciell. Det ser inte lovande ut men det som talar till Lindsays fördel är att hon fortfarande kan få till en smashing outfit när det vankas premiär eller liknande, ojämn som 17 men inte helt hopplös.

Hitta stilen - Roman Holiday

26631-512

Ska du till Italien (eller egentligen vart som helst) i sommar rekommenderar jag en skön
Audrey Hepburn stil i äkta "roman holiday"-anda. Vem skulle inte kunna tänka sig att åka runt bakom Gregory Peck på en Vespa i Rom 1953?

Kofta: Söt kofta med 50-talsinfluenser från TopShop
Halsband: Sött enkelt halsband från Hultquist Copenhagen som finns på Accessora
Klänning: Supersöt klänning från Luisa Beccaria som skulle kunna vara vintage från 50-talet
Skor: Så fin färg! Skorna är från TopShop som faktiskt vet en hel del om hur man gör fina skor!
Solglasögon: De stora retroglasögonen funkar i allra högtsa grad men satsa på ett par billiga om du inte införskaffat några än för nästa sommar kommer de troligtvis att kännas sååå trötta.
Väska: Söt väska från Miu miu med mycket retrokänsla, din mormor har säkert något liknande i garderoben!

What's hot and what's not - Ny årstid

26631-510

Höstnyheterna är på väg in vilket betyder att det är dags att rensa bland de gamla trenderna för att välkomna nya. Här är min trendspaning över vad som kommer och vad som försvinner hösten 2006.


Upp

Ankelbootsen: De kom redan förra hösten men nu slår de till på allvar. Både stövletten och skoletten funkar super!
Basker: Ska du satsa på någon huvudbonad är det baskerns som gäller. Gärna i svart, grått eller blått eller varför inte
röd?.
Smala skärp: Säg adjö till de breda skärpen, smalt ska det vara om man nu nödvändigtvis ska ha ett skärp i midjan (vilket för övrigt börjar kännas ganska trött iallafall till allt - alltid).
Hög ringning: Påklätt var ordet! Fina blusar med höga kragar är grejen. Gärna instoppat i en kjol eller ett par byxor med hög midja.
Rutigt: Höstigt och mysigt! Glöm "cowboy-rutan" det ska vara mer rustika tartanrutor.
Kort men lång arm: Klänningen kan gärna vara kort och bäras med heltäckande strumpbyxor under men armen ska vara lång. Som sagt var - Påklätt var ordet.

Ner
Bar hud:
I höst ser vi inte mycket bar hud. Under klänningen bärs med fördel T-shirtar och blusar. Korta klänningen bärs med tjocka täckande trumpbyxor. Glöm urringat och spaghettiband.
Prickar: Nu har vi sett nog av pricken för ett tag, men den kommer tillbaka - var så säker!
Stora smycken: Stora smycken i massor är bara att glömma. Det som funkar allra bäst är att strunta i smycken helt, annars är det sparsmakat som gäller. Antingen armband eller halsband eller örhängen inte allt på samma gång.
Skräddade shorts: De skräddade cityshortsen kommer att kännas väldigt mycket "postorder" i höst speciellt längre shorts i tweed eller kritstrecksrandigt, huh!
Breda skärp: Breda skärp går överlag bort speciellt om de är kråsiga och sitter i midjan. Gillar man inte de supersmala skräpen funkar det med normalbreda enkla släta läderskärp, men använd med måtta det börjar kännas väldigt trött att ha ett skärp i midjan till precis allt!
"Fryebootsen": Visst kan ett par snygga läderboots funka även i höst men det har helt klart gått inflation i dem så det vore ju synd att kalla det "trendigt". Jag skulle satsa på ett par snygga "rid-inspirerade" stövlar i mocka/läder, canvas/läder eller tvåfärgat läder (som jaktstövlar ungefär).


Model Portfolio - Isabeli Fontana

26631-509
Bilder: Ansiktsbild från Michael Kors F/W 06, Bottega Veneta F/W 06, Raquel Zimmermann och Isabeli Fontana backstage Michael Kors F/W 06, Isabeli på omslaget av Numéro, Kampanj för Nicole Fahri, Kampanj för Max Mara

Isabeli Fontana föddes 1983 i Curitiba och är en i raden av alla Brasilianska skönheter. 1996 när hon var blott 13 år gammal kom hon till final i en modelltävling arrangerad av Elite Models. 1997 flyttade hon från Brasilien till Milano för att på allvar satsa på modellkarrirären. Endast 16 år gammal blev hon utvald att delta i Victorias Secrets underklädeskatalog vilket anses som ett stort prestigejobb. På grund av hennes ringa ålder skapade detta stor uppmärksamhet då Victorias Secret officiellt har en policy att de inte använder modeller som ännu inte fyllt 21 år. All publicitet och uppståndelse var dock till Isabelis fördel som tack vare allt snack skapade sig ett namn och "blev någon" att räkna med i branschen. På meritlistan finns idag bland annat kampanjer för Ralph Lauren, Versace, Valentino och visningar för Bottega Veneta, Dsquared, Versace mm.

Dagens outfit

26631-508
Nu är det bråttom! Ska ut i skärgården med min syster som köpte en ny båt förra veckan. Bad och sol för hela slanten med andra ord!

Kjol: Nya Marc by Marc Jacobs
T-Shirt: hope (den är bara hur bra som helst!)
Väska: Longchamp (packad med bikini, saft och bullar)
Skor: Vita tyskor från Esprit

Beauty Alphabet - X-Z

26631-507
Så var det dags för näst sista omgången av beauty-alfabetet.

X - Xtreme makeover: Betydelsen av yta och skönhet har helt tappat koncepterna och idag är ett tilltalande yttre mer åtråvärt än ett skarpt intellekt. TV-programmen inbillar oss att en extrem makeover som suddar bort ditt gamla "fula" jag är snabbfilen till lycka och framgång. Även om jag är en förespråkare av allt som gör livet lite glammigare så måste jag säga att den här typen av program verkligen är skuggsidan av skönhetshysterin som råder.
Y - Yoga: Yoga-hypen är idag lika utbredd i Sverige som husvagnssemestern och det som för bara några år sedan var lite "sex and the city"-exotiskt är idag lika ovanligt och spännande som bandy. Yoga kommer ursprungligen från Indien. Det finns traditionellt 4 olika grundformer av yoga -
Karma Yoga, Bhakti Yoga, Jnana Yoga, and Raja Yoga.  Yoga är dock en hel vetenskap i sig med olika förgreningar och läror men gemensamt för all yoga är att den ska förena kropp och själ och själva ordet yoga betyder ursprungligen upplysning.
Z - Zits: Zits eller finnar som vi kallar dem här i Sverige är en inflamatorisk hudsjukdom som oftast drabbar personer i tonåren. Finnar upsptår i tilltäppta porer där bakterier kan frodas i en gynnsam miljö. Vad som gör att Acne uppstår finns det många rön och myter kring, vissa mer absurda än andra. En vanlig vanföreställning är att Acne är kopplat till bristande hygien vilket är helt befängt, det är snarare så att överdriven rengöring kan leda till hudirritation och acne. En annan teori som är mycket utbredd men som man inte kunnat hitta vetenskapliga belägg för är att Acne skulle vara kopplad till fet kosthållning som överdrivet intag av choklad, chips och pommes frites.

Presenter från London

26631-506
Så var sakerna (
Marc by Marc Jacobskjolen och Mulberryväskorna) äntligen hemma i tryggt förvar. Kjolen var aningen stor men det är inget som inte kan korrigeras genom att flytta lite knappar. Väskorna är fina och ser verkligen helt sprillans ut, måste få en lite gediget sliten touch...


Mer fina saker på väg hem från London...

26631-505

Nu fick jag även veta att en (två) fin(a) weekendbag(ar) från
Mulberry är på väg hem till Sverige. Visserligen kommer den (de) inte bara att vara min(a) men ändå! Som om det inte vore nog med en fin Marc by Marc Jacobskjol...

Uppdatering: Tydligen har galningen gått och köpt 2 stycken, en stor och en lite mindre. Oj vad flott jag ska vara på semestern i år!

Day and Night

26631-504

Den löjligt fina klänningen från
Marc by Marc Jacobs, som bland annat synts på Lindsay Lohan, är verkligen ett kap då den funkar lika bra dag som kväll. Just nu är den dessutom på rea på Net-a-Porter. Varför, varför har jag inga pengar kvar?

Day
Scarf: Pucci vet hur man gör somriga scarfar och till den en marinblå klänningen går det verkligen hem med en skön färgklick.
Skor: Hur användbara som helst.... Miu miu är faktiskt lite underskattat vad det gäller accessoarer.
Nagellack: Härligt somrigt lack från OPI i färgen "Holy pink pagoda". Skulle jag ha någon färg att variera mitt korallack med skulle det vara något liknande.
Väska: Från Mr Marc. REA

Night
Scarf:
H&M kan också!
Skor: De här "louboutinkopiorna" från TopShop är de enda jag skulle kunna tänka mig
Väska: Kate Spade knows her shit!
Halsband: Det blev sån succé när jag visade det röda Kenneth Jay Lane bärhalsbandet så nu visar jag även det vite - fint va?

Dagens outfit

26631-503
Idag kommer Marc by Marc Jacobs-kjolen med shoppingombud hem från London vilket gör den här fredagen lite extra rolig. Jag är så nöjd med det fina vädret så ikväll blir det garanterat grillning och svala drinks! Kan inte klockan bara slå lagom-att-gå-hem snart!

Blustunika: See by Chloé
Linne: H&M
Shorts: ?
Väska: Mulberry
Skor: Marc Jacobs

Marc by Marc Jacobs på väg från London

26631-503

Jag råkar veta att den här
Marc by Marc Jacobs-kjolen precis är inhandlad på Harvey Nichols i London för att imorgon transporteras hem till Hotspot! Lyllo mig!

Vem bär den bäst? - Sienna vs Hotspot

Anna uppmärksammade mig på en rolig grej - Vem bär den bäst?
Sienna eller Hotspot?

Who dressed the best - Airport outfits

26631-501

Ni som läser bloggen regelbundet vet att det har tjatats en hel del om
"travelling in style" på senare tid. Nu är det dags att avgöra vem av celebriteterna som gör det bäst. Jag kan redan nu ge er en fingervisning om att jag inte är överdrivet imponerad.... bekvämlighet i alla ära men man behöver väl inte se hur sunkig ut som helst för det?

Mischa Barton på Heathrow: Nämen oj, de mjukisbyxorna är inget som jag kommer att önska mig i julklapp, de hör mer hemma på något problemgymnasium i förorten än på en ung söt Hollywood-celeb. T-shirten som egentligen är helt ok blir i kombination med de urtattiga byxorna en fundamental stilkatastrof. Vad är det för skor hon har på sig? Betyg: 1/5
Lindsay Lohan på LAX:
Den här outfiten var väl ändå lite svenne-banan? Nu är jag ju inte världens största fan av den bruna läderjackan utan föredrar svart eller grå, men egentligen är det väl inget större fel på outfiten, det skulle vara de extremt bootcutade jeansen då kanske, och jackan... Betyg: 2+/5
Jessica Simpson på LAX:
Jeansen, vad hände? Skorna? Skjortan är ganska söt faktiskt och jag gillar att hon kör på storskjortan. Solisarna är skapliga men överlag är det här inget annat än ett totalt stilhaveri. Betyg: 2/5
Hilary Duff på Roissy i Paris: Nu äntligen börjar det likna något... Snygga stuprör, söt liten kofta, coola solisar, snygg overize väska, vrålheta pumps. Så här hade jag gärna sett ut när jag var på resande fot! Lite otippat att det är Hilary som lyckas få till det så pass. Betyg: 4+/5
Beoynce Knowles på Nice flygplats
: Extremt bra Riviera-stil måste jag säga. Beyonce tar seden dit hon kommer - krimskrams i massor, guldväska med matchande guldsandaler, korta små shorts, hårband och naturligtvis stora solisar. Kanske inte en stil som tillhör Hotspots favoriter men hon får garanterat cred för att vara så Riviera-glammig. Betyg: 3+/5
Sienna Miller på LAX: Här hittar man inga direkta fel och den söta koftan och fina t-shirten faller mig verkligen på läppen (kan man säga så?), men ändå vet jag inte riktigt. Sienna ser ut som vilken trisst (om än med ganska bra smak) 20-någonting som helst. Det här är inte "travelling in style" för mig helt enkelt. Betyg: 3-/5

Wall of Fame - Modehus

26631-500

Många av dagens modehus har en lång historia och har betytt ofantligt mycket för modet av idag. Här är några av de mest betydelsefulla modehusen som fortfarande är verksamma.

Christian Dior: Christian Dior föddes 1905 i Granville, Normandy. 1946 etablerade han sin couture linje i Paris tillsammans med textilmagnaten Marcel Boussac. Verksamheten expanderade enormt och på tolv år hade man etablerats i 15 länder och personalstyrkan var på över 2000 personer. Dior är framförallt legendarisk för
”the new look” som känns igen på de smala axlarna, den trånga midjan, den betonade bysten och de långa vida kjolarna. ”Den nya looken” var i stark kontrast till krigsmodet som rådde och den feminina framtoningen som Dior presenterade revolutionerade kvinnors sätt att klä sig. Christian Dior är helt klart en av de mest betydande modeskaparna i modern tid, bara en sån sak som att han 1953 tog Yves Saint Laurent som lärling...
Lanvin: Jeanne Lanvin var en modeentrepreneur som föddes 1867 i Frankrike. Hon började sin modekarriär med att designa och tillverka hattar men hon kom sedan att utveckla verksamheten till att även designa dam- och barnkläder. 1909 blev hon medlem i "Syndicate de la couture" och hon blev då erkänd inom modevärlden. Hon var helt klart en av de mest betydelsefulla modeskaparna under 20- och 30-talet och hon är idag framförallt ihågkommen för sina mor/dotter-kollektioner och sina klänningar. Lanvin är idag världens äldsta modehus som fortfarande är i bruk.
Chanel: Grundades 1910 av Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel. Modehuset började som en liten hattbutik men bara inom ett år fick man flytta till nya större lokaler och sortimentet utökades. Chanel är framförallt legendariskt för den lilla svarta klänningen, "little black dress". Chanel revolutionerade Haute couture-världen genom att ersätta den obekväma korsetten med mycket lättburna dräkter och klänningar. Den världskända dräktjackan introducerade hon 1925 och den "lilla svarta" 1926, dessa två plagg är kanske de man främst accossierar med Coco Chanels design men hon ligger bakom en rad klassiker som vilken modenovis som helst skulle kunna peka ut.
Balenciaga: Cristóbal Balenciaga föddes i Spanien 1895. 1937 öppnade han ett modehus i Paris. En av de första att uppmärksamma Cristóbals storhet var redaktören på Harper's Bazaar, Carmel Snow. Balenciaga är garanterat en av historiens mest banbrytande modeskapare och modehusen influeras än idag av hans design. Mest signifikant för hans design är den cylinderformade silhoutten i stel satin. På 1950-60 talet ansågs hans haute couture-kreationer vara rena mästerverk och en av hans största beundrare var Jackie Kennedy som gärna köpte hans hutlöst dyra plagg, detta sägs ha upprört John F Kennedy så mycket att notan för Jackies klädinköp fick lösas ut av hennes far. Några av de som varit lärlingar för Balenciaga är Givenchy och Oscar de la Renta.

Dagens outfit

26631-498
Jag som trodde att kjolar inte skulle användas så frekvent
den här sommaren... Så fel man kan ha! Det är så underbart ute och allt jag vill är att sola och bada, med min vanliga otur är väl det fina vädret borta lagom till min semester...

T-shirt: Hope
Kjol: H&M
Väska: Botkier
Halsband: Madebyme
Skor: Tygskor från Esprit

Hitta stilen - West Side Story

26631-498
Så var jag tillbaka på filmteman... Lite skönt
latinostuk kan funka speciellt om du har det rätta tempramentet. Personligen kan jag nog inte sälla mig till den skaran så den här stilen överlåter jag till alla eldiga senioritas.

Klänning: Mönstrad armlös klänning från fcuk
Halsband: West side story är ju trots allt en passionerad kärlekshistoria och vad passar då bättre än ett hjärthalsband från Asos
Klänning: Svart klänning med detaljer från Cacharel
Plånbok: Svart plånbok i kroko-imitation från TopShop
Örhänge: Svart örhänge från Ellos
Linne: Blodrött baslinne från fcuk
Skor: Sandaletter med skyhöga klackar från Chrisitian Louboutin

Model Portfolio - Jessica Stam

26631-496

Bilder: Ansiktsbild från Chloés F/W 06 visning, Celine F/W 06, Backstage Emilio Pucci F/W06, Italienska Vogue, Kampanj för Dolce & Gabbana, Kampanj för Prada

Kanadensiska Jessica Stam (född 1986), upptäcktes på en "coffee shop" av Michéle Miller som var agent på modellagenturen International Model Management agency. Jessica kallas ofta bara Stam och det är efter henne som Marc Jacobs döpt sin legendariska
"Stam-bag".  Hennes stora genombrott var när hon fick göra omslaget för tyska Vogue och efter det rullade det på med kampanjer för Marc Jacobs, Anna Sui, Vera Wang, Prada, Miu miu mfl mfl. När den tidigare rödtotten Jessica blekte sitt hår blont visste framgången inga gränser och efter det blev hon bokad för 54(!) visningar på en säsong. Jessica som ursprungligen ville bli tandläkare är idag en av de mest välbetalda modellerna och jag kan ana att hon inte ångrar sitt karriärval.

Rea Net-a-Porter

För alla med stora plånböcker - spana in rean på Net-a-porter! Varför har jag inga pengar kvar?????

Uppdatering: Den
här vill jag ha och den här och de här


Beauty Alphabet - U-W

26631-494

Så börjar beauty-alfabetet lida mot sitt slut....

U - Ullfett: Även kallat Lanolin. Lanolin började tillverkas ca 1880 och har sedan dess varit en ytterst populär ingrediens i skönhetsprodukter och tvålar. Lanolin har en väldigt täckande och skyddande egenskap och det används framförallt i feta krämer för extremt torr hud och i cerat för läpparna. Men inget gott som inte har något ont med sig... Ullfettet är extremt tilltäppande och kosmetikacne och kliande utslag är en vanlig bieffekt efter lång tids användande.
V -Venus: Kärlekens och skönhetens gudinna. Då nakenheten ansågs som naturligt för Venus avbildades Venus traditionellt naken, detta ansågs inte syndigt till skillnad från avbildandet av andra nakna kvinnokroppar, hon blev därav ett mycket populärt konstmotiv då konstnärer alltid funnit det intressant att avbilda kvinnokroppen. Venus har genom åren tradionellt fått symbolisera kvinnlig skönhet och planeten Venus bär även symbolen för kvinnlighet. Rörigt men jag tror att ni hänger med...
W - Weight Watchers: Kontroversiellt bantningsföretag som erbjuder bantingsprodukter och bantningsprogram för överviktiga, har risat och rosats av både forskare och lekmän. Weight watchers grundades 1960 och finns idag i över 30 länder. Deras mest kända bantningmetod går ut på att man räknar poäng, varje dag är man tillåten att äta ett visst antal poäng som anpassat till ens kropp och behov. Måltider och råvaror har sedan tilldelats olika poäng och genom att räkna samman alla poäng som man ätit under dagen kan man kontrollera att man håller sig till dieten.

What's hot and what's not - Skodesigners

26631-493

Skor = alltid ett hett ämne! Vem är skoguden just nu?

Upp: Jag har tidigare bloggat om Lulu Guinness men då var det hennes
necessärer som hyllades. Lulu gör även skor som inte går av för hackor. Enkla, vackra och välgjorda! Jag vill ha ett par och det är NU!
Mitten: Ok, jag skulle inte för mitt liv köpa ett par Louboutins nu. Marknaden svämmar över av kopior och snart kommer mer eller mindre lyckade kopior att stå i varenda tonårings skogarderob. å fort det börjar dyka upp kopior i massor så sjunker mitt intresse till botten även om jag som i detta fall verkligen ÄLSKAR skorna -Trisst men sant.
Ner: Manolo har gjort sitt, och om man ska vara ärlig så är majoriteten av skorna är inte ens i närheten av snygga.

Hitta stilen - Pickin' wild berries

26631-492

Snart är bärplockarsäsongen här och eftersom jag är en "sucker" för bär- och svampplockning (iallafall i teorin) har jag en klar bild framför mig hur jag vill se ut när jag beger mig ut för att leta efter naturens skatter. Kanske inte helt praktiskt med vit kofta och vit klänning, men vad gör det?

Blus: Många känner nog igen den, blusen är från
H&M
Halsband: Kenneth Jay Lanes jordgubbshalsband är ju bara för sött
Klänning: Thakoon gör grymt coola kläder och den här klänningen med hängslen är inget undantag
Väska: Fin korgväska från Accessorize
Kofta: Stickad långkofta från Ellos
Gummistövlar: Ett par rejäla gummistövlar är ett måste och visst är det väldigt fint, speciellt till klänning.


Duellen - OPI vs Essie

26631-491

Man kan ju omöjligt ha missat att korall är den enda färgen som gäller när det kommer till lack i sommar. Själv har jag provat "it-lacken" OPI och Essies korallalternativ för att utröna vem som är kungen av korall.

OPI "Dont be Koi with me"
Färg:
Färgen är väldigt stark och tenderar nästan till att vara orange. Fin och färglad men inte exakt den korallton som jag är på jakt efter: Efter att ha exprimenterat lite har jag dock kommit fram till att färgen är väldigt fin om man använder Loreals Manicure white över. Naturlgitvis är det inte utlimat att mixtra på det sättet men i jakten på den perfekta korallfärgen är allt förlåtet... Betyg 3/5
Hållbarhet: OPI sitter men inte som berget, vill man ha perfekta naglar är det dags att måla om naglarna "redan" efter 2-3 dagar. Betyg: 3/5
Övrigt: OPI finns att köpa på NK vilket är mycket "convenient". Lacket är dock ganska svårmålat så det krävs precision och noggranhet för att få ett bra resultat. Betyg: 3/5

Essie
"Lifesaver"
Färg:
Även Lifesaver är en ganska kraftig färg och initiellt var jag lite skeptisk då färgen har "glimmer" i sig. Resultatet blir dock mycket lyckat och färgen har en mycket fin lyster även om den kanske inte är perfekt. Betyg: 4/5
Hållbarhet: Essie sitter som berget och även om jag varit ute i skärgården hela helgen och badat, skalat potatis, plockat sallad ur grönsakslandet, lossat knopar mm så sitter lacket banne mig på plats trots att jag snart går in på dag 4... Betyg: 5/5
Övrigt: Det är lite synd att Essies lack inte finns i en vanlig butik så man kan se den exakta nyansen innan man slår till... Lacket är ganska lätt att applicera och resultatet blir utan störe besvär jämnt och blankt. Betyg: 3/5

Total
OPI: 9 poäng
Essie: 12 poäng

Essie vinner en promenadseger så ska ni satsa på något av dessa lack håller jag på Essie!