header to ads



Glöm och dröm!

Det här vill man (läs jag) inte ens ta i med tång våren 2006.

1.
Cowboyboots - Kan vara snyggt men cowboybootsen har defintivt gjort sitt för ett tag framöver
2. Volangkjolen -  En hotspot-favorit sommaren 2005 men tyvärr blev det lite för mycket av det goda
3. Juicyklänning i frotté - Den må vara praktisk och bekväm men i ärlighetens namn - hur snygg är den?
4. Kort kort jeanskjol - Åh, vad underbart det vore med en jeanskjol-fri sommar!
5. Kort färgglad volangkjol - Samma sak här - hoppas att alla i åldrarna 13-17 har gömt undan sina korta volangkjolar långt in i garderoben.
6. Långa halsband med träkulor - Kan vara fint, men det har ingenting med 2006 att göra.
7. Skor med taxklack - Raka motsatsen mot hur klackarna ska se ut i sommar - chunky, chunky, chunky eller kanske kilklack (om inte något av detta bör klackarna åtminstonde vara skyhöga)
8. Gubbkepsen - Fult, fult, fult. Svennigt, svennigt, svennigt...
9. Solglasögon med strass och glitter - Efter det att Chloésolisar-med-strasshjärtan-influensan drabbade Sverige lär det dröja ett bra tag innan man vågar sig på tanken att bära ett par solisar med strassdetaljer.
10. Bootcut - Rakt eller stuprör är det man har att välja mellan!


Hitta stilen - Ice cream flavour

26631-278

Glassiga färger går hem! Tänk kulglass för att hitta den rätta färgpalletten till sommaren!

Klänning: FIn klänning i underbara färger från
Mulberry
Halsband: Fint somrigt halsband från Asos
Väska: Ayler bag från Mulberry
Skor: Vrålsnygga skor med hööög klack från Jimmy Choo
Duschcreme: Ser nästan ut som om den går att äta... Jag skulle gärna prova denna duschcreme från Laura Mercier
Klänning: Den här klänningen från Zac Posen är grymt fin!
Bikinitrosa: Fin brun bikinitrosa från APC

Hot hot hot - Paper bag waist

26631-277
Gilles Rosier, Richard Chai, Joe & Malou´s

Jag vet inte vad det kallas på svenska men pösiga midjor, gärna med "nervik"  är helt rätt, iallafall enligt Style.com. Någon som är bra på de höga pösiga midjorna är svenska designundret Ann-Sofi Back.

Slösa eller spara

26631-276

Som vanligt tipsar hotspot om hur du kan spara en krona eller två...

Slösa
Blus: Fin blus från
Chloé
Armband: Vrålfint berlockarmband från Missoni
Skor: Skor från mästaren Louboutin

Spara
Blus: Minst lika fin blus från H&M
Armband: Armband som funkar nästan lika bra som det från Missoni finns att köpa på TopShop
Skor: Fina skor från Topshop

Modemissar!

Ibland är det svårt att veta vilket ben man ska stå på när trendprognoserna duggar tätt. Även om jag är en modeslav så det skriker om det så har jag vissa riktlinjer som jag håller fast vid oavsett vad trenderna säger.

1. Klä dig efter årstiden som råder
När jag var yngre skrek mina föräldrar att jag var galen som gick ut i tunna tygskor när det snöade ute och tjocka timberlandkängor (eller de tidigare så populära
uggsen som sågs på celebriteternas fötter stekheta dagar i LA) till sommarklänningen i juli. Då tyckte jag att de var jobbiga, nu tycker jag att de hade helt rätt! Det är inte snyggt att vara för tunt/varmt klädd för årstiden!
2. En sak i taget
Enkelt vinner alltid i längden! Att satsa på alla trender på samma gång kan inte bli annat än fel, en trend åt gången räcker och gör det med måtta. Vill du t ex köra på den populära marintrenden räcker det med två (max tre) detaljer som följer temat, man vill inte se ut som en fullblodad sjöman utan bara som ens vanliga coola jag med en marin twist.
3. Fel kläder på rätt person
Även här har jag lärt mig av mina egna misstag... Att snegla på kompisar och stilikoner för inspiration är super men man måste minnas att man aldrig kommer att se likadan ut i den jackan/kjolen/byxan som de gör. Alla ser vi olika ut och har olika förutsättningar, så istället för att stirra sig blind på att man vill ha samma saker som någon annan bör man utgå från sig själv och ens egna förutsättningar för att få en stil som verkligen passar en själv (vilket är lättare sagt en gjort...).
4. Rätt storlek
Återigen har jag lärt mig av mina egna misstag... Man SKA inte stirra sig blind på storlekar, bara för att man brukar vara en 38 så behöver inte det betyda att man är det i alla plagg, alltid. Prova kläderna och se hur de sitter, det fulaste som finns är för tajta/korta/långa kläder. Även om sista plagget som finns kvar är en 36:a och du såååå gärna vill ha plagget så köp inte om det inte sitter snyggt, du kommer garanterat att göra dig själv en björntjänst om du köper kläder som inte sitter perfekt!
5. Hel och ren
Kläder som är noppiga, söndertvättade, missfärgade eller solblekta går bort - det ser bara billigt och sjavigt ut! Även om du älskar tröjan och blir superbesviken när den börjat noppa sig efter endast ett par tvättar så är det bara att kasta den, för hur snygg tröjan än må ha varit så duger den inte till något annat än skurtrasa när den väl har börjat se sunkig ut.

Det var mina riktlinjer som jag försöker följa i ur och skur!

Hitta stilen - Go fishin'

26631-275

Blus: Fin kortärmad blus från
APC
Halsband: Fin fint halsband med ankare (som är hetare än sahara) från Shopaholic
Linne: Enkel vitt linne funkar till altl i alla lägen, en säker investering!
Blå shorts: Dessa shorts från Vanessa Bruno har jag suktat efter ett bra tag...
Jeansshorts: Snygga jeansshorts från TopShop (gillar att de är veckade fram så de får en lite pösig look).
Mössa: Perfekt att ha till sjöss! Köp den på APC.
Nivea: Klassiker som är bra mot sol och salta stänk från havet.
Skor: De här skorna från Vagabond ska garanterat bli mina (jag såg de beryktade Marc Jacobs båtskorna på NK igår och de var faktiskt inte ens så snygga i verkligheten, liten besvikelse men ganska skönt ändå)

What's hot and what's not

26631-274

Upp: Snart kommer
alla att vilja vara glasögonormar, men man kan inte ha vilka bågar som helst - stora ska de vara och gärna av svart eller mörkt brun plast: Hotspot funderar starkt på att byta ut linserna mot ett par stora pilotformade bågar från Prada (se bilden).
Mitten: Enkla halsband med fins hängen är otroligt fint men det finns en viss risk för total inflation vilket alltid leder till att man tröttnar fort. Jag kör på mina ett tag till så får man avvakta och se vad som händer.
Ner: Fotkedja är svettigt och bärs oftast av tjejer som har kroppspiercing eller tatueringar vilket också bara är att glömma!

Blogg goes crazy

Det går troll på bloggen så om den beter sig skumt så hoppas jag att ni har överseende med detta!

Dagens köp

26631-273

Idag blev detta dessa shorts från Acne! Nya tube hade inte kommit in så då fick det bli ett par shorts med hög midja istället! Annars blev det två födelsedagspresenter (som måste hållas hemliga) och en trevlig räksallad på
Sturehof. Nu är jag helt slut och ska luta mig tillbaka och läsa nöjesguiden och dricka en kopp te.

Favorit Carrie

26631-271

Även att diskuttera Carries kläder kan kännas uttjatat men igår satt jag och bläddrade lite i
Kiss and Tell vilket ledde till att jag ville lista mina favorit Carrie-outfits. Här är några av mina absoluta favoriter men tyvärr finns inte bilder att finna på alla outfits så vissa favoriter får tyvärr stå över...

Night
Överst: Den legendariska klänningen från Versace Couture (får mig att ta tillbaka allt ont jag någonsin sagt om Versace...) är nog mångas absoluta Carrie-favorit. Jag kippade iallafall efter andan när Carrie somnade på sängen i denna överdådiga klänning.
Mitten: Den vita klänningen från Badgley Mischka gjorde enormt intryck på mig. Här var Carrie verkligen flawless från topp till tå. Kolla bara in frisyren!
Ner: Vem vill inte öppna ett paket och finna en dröm från Oscar de la Renta... 

Day:
Överst: Många av mina favorit-outfits återfinns i de senare avsnitten men denna vintageklänning (säsong 3) från Halston är bara helt fantastisk. Precis så vill jag se ut när jag går till jobbet en dag i maj.
Mitten: Carrie får en chans att spana in garderoben på Vogue och klär sig helt klart värdig uppgiften i en klänning från Prada och skor från Manolo Blahnik (skorna i handen är från Oscar de la Renta).
Ner: Den här outfiten kan kanske kännas enkel men i dess enkelhet ligger perfektionen. Tänk att se så fin ut i en t-shirt och kjol!!! Kjolen är vintage och det underbara halsbandet är från Some odd Rubies.

Duellen - Kate vs Sienna

26631-270

Två stilikoner, hyllade och rosade av alla men vem är egentligen "princess of fashion" ikonen Kate eller uppstickaren Sienna?

Kate
Vardag:
Ingen lyckas som Kate! Bara Kate kan se så
nonchalant och relaxed ut trots minituös styling från topp till tå (för ingen tror väl att det är av ren slump som hon ser så ofärskämt cool ut!) . Hon har gjort så att otaliga plagg blivit hypade enbart genom att synas i dem som till exempel Balenciagan och Sass & Bide jeansen. Det ser så enkelt ut men är ack så svårt att efterlikna! Betyg: 5/5
Fest: Kate lyckas även när det är fest men ibland kan iallafall jag önska lite mer av hennes feststyling. Ok, visst hon är Kate och hennes trademark är att alltid se lite rockarpundig ut men vore det inte roligt att se Kate i en perfekt uppsättning och en riktigt festlig make? Missförstå mig rätt, om jag hade 30% av Kates utseende så hade jag varit nöjd! Betyg: 4/5
Allmänt: Kate ÄR orginalet hon har varit stilbildande sen 90-talet. Hur lyckas man ha en personlig stil som känns aktuell år efter år och hur lyckas man följa trender utan att för den sakens skulle helt tappa bort sig och bli opersonlig? För mig är det verkligen ett mysterium så all heder åt Kate!!! Betyg: 5/5


Sienna
Vardag: Vem ville inte se ut som Sienna år 2005? Sienna var Boho-modet! Det verkar dock som om hon på ett mycket hedervärt sätt kommer att lyckas glida över från Boho till 60´s babe. Även om jag hade kunnat byta outfit med Sienna varje dag så tycker jag mig ändå ana en viss osäkerhet i hennes stil. De tidiga anklagelserna om att hon bara var en blek Kate-kopia kan jag dock inte riktigt skriva under på. Betyg: 4/5
Fest:
Sienna kan konsten att gå från coolt slarvig på dagen till att på kvällen svida om till den ultimata skönheten i klänningar som man bara vågar drömma om. Hår, make och klädsel är alltid perfekt (utan att se tråkigt, stiff och töntigt ut) och ibland har jag faktiskt undrat om hon kanske inte är snyggast i världen! Betyg: 5/5
Allmänt: Sienna är ju trots allt lite av en färsking. Hon har inte den pondus och dignitet som Kate besitter men hon kan mycket väl vara där om ett par år. Jag håller tummarna för Sienna, jag tror att hon har mycket att erbjuda (iallafall nu när hon dumpat svettiga Jude). Betyg: 3/5

Totalt
Kate: 14 poäng
Sienna: 12 poäng

Kate är en värdig vinnare i hotspot-duellen!


Tjuvstart - Trenderna som även funkar till hösten

26631-268
Övre raden: Marc Jacobs, Acne, Anna Sui
Nedre raden: Michael Kors, Marc by Marc Jacobs, Prada


Det kan tyckas lite tråkigt att börja snegla på höstkläderna redan nu men för att göra bra köp som funkar även i höst kan det vara värt en tjuvkik. Här är trenderna som är heta just nu men som även funkar till hösten!

Väskor med kedjor: Marc Jabos mfl visar väskor med kedjor i överflöd så det är ganska safe att hoppa på trenden.
Hög midja: Den höga midjan är tydligen här för att stanna ett tag så hoppa på tåget!
Rosetten: Till mångas glädje syns de flitigt även på höstvisningarna!
Väska tvärsöver: Många av väskorna som visas är små med långa axelremmar så att de kan bäras tvärsöver axeln
Hängslen: Det verkar som om jag får rätt vad det gäller hängslen, så var inte blyga nu!
Chunky shoes: Japp, de fortsätter att vara stora och klumpiga!

Dagliga skönhetsprodukter

Atomflickan listade skönhetsprodukter och jag vill ju naturligtvis inte vara sämre...

Handtvål: Savon de Marseille, Olive Lavande
Shampoo: Bumble & Bumble thickening shampoo
Balsam: Bumble & Bumble thickening conditioner
Duschtvål: Dove cream oil shower
Peeling: Biotherm Biosenses (ok används inte riktigt varje dag...)
Tandkräm: Colgate Total Whitening
Mousse: Matrix vavoom
Lotion: Loreal Nutri therapy
Handkräm: Atrix Professionell handcreme
Ansiktsrengöring: Dr Hauschka rengöringsmjölk
Ansiktskräm: Dr Hauscka flytande dagcreme
Primer: Smashbox Photo finish
Concealer: YSL Touche eclat
Foundation: Biotherm Sense
Rouge: Becca creme blush
Ögonskugga: Becca creme eye colour
Läppglans: Becca
Läppsalva: Rosebud salve
Läppstick: Eight hour stick
Mer läppskit: Eight hour på tub (Ja, jag använder verkligen alla dessa läpprodukter dagligen...)
Mascara: Dior Show (skiten har pajat så jag måste köpa ny...)
Parfym: Varierande mellan ex antal olika

Sen finns det ju mycket som man använder ofta men inte varje dag:
Nagellack: Essie
Ansiktspeel: Kerstin Florian
Hårgloss: Elvital Nutri Gloss
Fotkräm: Scholl
Nagellacksborttagning: Mavala

Jisses, hur många blev det? Jag pallar inte att räkna...


Hitta stilen - Lilla huset på prärien

26631-269

Fantasin flödar...

Jag vet inte hur det ligger till med er men på den tiden Lilla huset på prärien gick på eftermiddagarna var iallafall jag fast framför TVn. Nu på senare år har jag förstått att den där
Laura Ingalls kunde en hel del om mode...

Väska: Den är så fin och hade jag inte nyligen köpt min Annbel så hade jag verkligen varit sugen på en Martha.
Klänning: Fin klänning från Whyred som passar perfekt till stilen.
Stövlar: Vrålsnygga höga stövlar från Anna Sui.
Blus: Oasis-blusen är så fin så den får vara med igen...
Tvål: Tvål från Savon de Marseille.
Skärp: Jag älskar ju de flätade skärpen men känner att det är dags för något nytt, detta skärp från Chloe skulle vara en utmärkt avbytare.
Hängseljeans: Jisses, jag som alltid HATAT hängselbyxorna börjar typ tycka att det är snyggt... Dessa är från TopShop.

Duellen - H&M vs Zara

26631-266

Den här gången är det en landskamp mellan Sverige och Spanien som gäller. Två jämna lag men bara en kan gå ur leken som segrare...

H&M
Antal Plagg:
Ok, det är faktiskt omöjligt att svara på, vilket talar för att det är en hel del. Trots att jag på senare tid har försökt vara mer restriktiv i mitt H&M-shoppande är det oundvikligt att ett eller två plagg slinker igenom av bara farten. Låt mig dra till med en ungefärlig siffra: 20 st
Design: H&Ms designform känns ganska dagsfärsk ibland är de på topp, ibland inte. De gångerna jag har varit på H&M på senare tid har jag inte blivit imponerad och de sakerna som jag verkligen velat ha (de randiga shortsen, pennkjolen med hög midja) är slut överallt ALLTID. Skärpning på den fronten H&M. Men trots allt så går det inte att förneka - H&M är grymt! Betyg: 4/5
Kvalitet: Njae, det har blivit bättre men det finns fortfarande mycket att önska. Det är inte helt ovanligt att man köper en topp som totalt transformerats till något annat efter 2 tvättar. Visserligen har man köpt den billigt men lite mer har man väl rätt att kräva. Sämst är stickade plagg (och stretchiga plagg) och bäst är bomullsblusar och kjolar. Betyg: 3/5

Zara
Antal plagg:
Jag minns den gamla goda tiden då Zara inte fanns i Sverige utan man var tvungen att hestshoppa så fort man var i Frankrike eller något annat land som begåvats med Zara-butiker. Åh vad nöjd man var när man kom hem med ett Zaraplagg som alla suktade efter men inte kunde få tag på! Till saken... Ja, det är helt klart färre än från H&M men det är inte få. Låt mig chansa på att antalet ligger runt 10
Design:
Ibland tenderar Zara till att bli lite för mycket stretchiga randiga skjortor med stora kragar och glansiga kavajer med tillhörande finbyxor med bootcut - den Zarastilen går helt klart bort! Men de har dock en känsla för att göra plagg som ser exklusiva och välskräddade ut trots ett mycket resonabelt pris. Deras utbud av skor kan också ofta överraska till det positiva. Åh vad svårt att sätta ett betyg... Ja ja, det får bli 4/5
Kvalitet:
Jag vågar nog hävda att Zaras kvalitet är snäppet bättre än H&Ms men sen är de ju även snäppet dyrare... Hur ska jag bedöma detta... Nej de klår faktiskt H&M vad det gäller kvalitet. Betyg: 4/5

Totalt
H&M: 27 poäng
Zara: 18 poäng

H&M är vinnare men enbart för att jag äger fler H&M plagg vilket visserligen med all rätt väger tungt.

What hotspot wants - COW

26631-269

Stället behöver inte mer än öppna och jag vill omedelbart ha 1000 saker! Visserligen bor jag i Stockholm och kan kolla in på COW när jag vill men av någon konstig anledning så lockar det nästan mer till köp när man i lugn och ro kan titta runt bland grejerna utan en expedit flåsandes i nacken. Stort plus med webben är även att det finns korta beskrivningar till produkterna. Det här föll mig i smaken just nu och då har grejerna från Vincent Longo inte ens kommit in...

Parfym: LÁrtisans parfymer gör mig mycket nyfiken och jag måste garanterat ta mig till COW för att provlukta inom snar framtid. Med endast de korta beskrivingarna som informationskälla föll The pour un ete (Sommarthe) mig bäst i smaken.
Foundation: Många vet säkert att jag är på jakt efter den perfekta foundationen, efter många toppentips från mina läsare är jag just nu extra intresserad av Laura Merciers, Beccas och Vincent Longos.
Hudkräm: Jag har ju precis valt att Prova Dr Hauschka men jag var nära att köra på Philosophys Hope in a jar, det kanske blir den nästa gång...
Duschkräm och Lotion: Många är ju löjligt förtjusta i Philosophys duschkrämer som doftar kanel och choklad, personligen har jag dock lite svårt för tanken att tvåla in mig med choklad på morgonen (hur mycket jag än må älska choklad). Jag skulle därför vilja prova den fräscha bästsäljaren Amazing Grace.
Pincett: Min nuvarande pincett är ett skämt och jag har länge funderat på ModelCos variant (stort plus för att den är rosa) - tweezerman är dock helt klart ett alternativ, men 200 kr för en pincett känns minst sagt lite, ja, konstigt...
Cleanser: Jag har hört att den ska vara ganska uttorkande så egentligen kanske den inte är perfekt för min hy men jag vill av någon konstig anledning ändå prova (jag tror det inte förrän jag fått prova själv, he he)

Hitta stilen - Sunday School

26631-268

Djupa urringningar och korta kjolar är helt ute, nu gör man bäst i att vara coolt pryd. Tänk "
urban amish" så träffar du rätt.

Skor: Fina skor från Oasis
Halsband: Jag är iallafall en morsgris så det här halsbandet hade passat mig utmärkt. Köpes på Shopintuition.
Blus: Söt blus som passar till allt. Från Oasis.
Glasögon: De här coola glasögonen från Prada är hotspot mycket intresserad av. Nu är det helt rätt att vara glasögonorm!
Klänning: Supersöt klänning med hög ringning från Oasis.
Kjol: Fin kjol från Marc Jacobs
Cleanser: Philosophys rengöring som så lämpligt heter purity.

COW

Nu har Cow öppnat sin webbshop! Toppen för alla som inte bor i Stockholm!

Hot hot hot - Fyrkanten

26631-268
Oasis, Emilio Pucci, Catherine Malandrino

Desto mer jag tänker på det, desto bättre tycker jag om fyrkantsringningen, den är helt klart bokad på åtminstone en söt topp (och gärna en klänning) i sommar!

Who dressed the best - Elle Style Awards 2006

26631-267
Ok, då var det dags igen... Kändisarna gör ju inget annat är att springa på galor så här års...

Elle McPherson: Även kallad
the body, som hon inte är sen på att visa upp. Men det hade man nog själv inte heller varit om man såg ut som Elle i kroppen. Klänningen är dock ingen hotspot-favorit, jag har ju som bekant lite svårt för sjöjungfru-stilen... Men man kan ju inte neka till att hon ser fräsch ut! Betyg: 3-/5
Dita von Teese:
Jag älskar ju Roland Mouret och då speciellt hans figurnära klänningar. Dita känns som om hon kommer från en annan tid och hon är alltid perfekt stylad. Kanske inte stilen jag själv eftersträvar men det är helt klart beundransvärt. Betyg: 4+/5
Mischa: Barton:
Till och med mini-Mischa lyckas se stor i denna klänningen... Nej Mischa du lyckades mycket bättre häromdagen på The Orange British Academy Film Awards. Håret känns sådär. Betyg: 3/5
Charlize Theron:
Charlize kör på vågat kort klänning, hon kan visserligen bära upp den men på vissa bilder ser hon faktiskt lite obekväm ut med den korta klänningen. Svart glittertyg känns även det sådär år 2006. Samma går för Charlize som med Mischa - Du lyckades mycket bättre på The Orange British Academy Film Awards. Betyg: 3/5

Hitta stilen - Time for tea

26631-266

Det är sällan som man blir bjuden på en riktigt trevlig afternoon tea men om man nu blir det så har jag stilen som passar till tillfället. Tänk hemmafru på 50-talet!

Solglasögen: De 50-tals inspirerade solisarna är från
H&M
Kappa: Trenchig kappa som är perfekt att dra på sig både på hösten och våren. Kappan kommer från TopShop.
Väska: Hotspot tror på lack till hösten så var ute i god tid med det senaste. Den slemgröna färgen ger perfekt 50-tals feel. Väskan kommer från Marc Jacobs.
Klänning: Underbar klänning i klassisk modell från Marc by Marc Jacobs.
Armband: Matchar perfekt med väskan! Köpes på H&M.
Skor: Fin fina skor som passar perfekt till stilen från TopShop

Slösa eller spara

26631-266
Så var det dags för en ny slösa eller spara...

Slösa
Kofta: Fin svart kofta från
Miu miu
Byxor: De svarta byxorna är från Chloé
Skor: Skorna kommer från Sko-kungen Louboutin

Spara
Kofta: Minst lika fin kofta från APC
Byxor: Även byxorna ser ut att kunna mäta sig med de från Chloé
Skor: De här skorna klår nästan Louboutinsen (iallfall på bilden).

What's hot and what's not - Ringning

26631-264

Upp: Alla våra svenska designers visade sin variant på fyrkantsringningen på gårdagens Elle-gala. Jag tycker att det är superfint! Acne och Rodebjer vet jag har superfina klänningar med den heta fyrkantsringningen... Men det funkar verkligen på att - klänningar, blusar, toppar och linnen.
Mitten: Rund rigning blir ju aldrig direkt omodernt men personligen tycker jag att det är roligt med något nytt och lite mer spännande.
Ner: Självklart kan man hitta fina toppar och klänningar med V-ringning men generellt så tycker jag nog att det känns lite trött.

Who dressed the best - The Orange British Academy Film Awards

26631-263
Så har ytterligare en gala gått av stapeln och kändisarna radade upp sig i det finnaste de kunde uppbringa.

Neve Campbell: Trisst klänning som verkligen inte väcker några känslor. V-ringningen känns inte så jättekul. Det är dock ingen katastrof utan bara trisst. Betyg:3-/5
Charlize Theron:
Så här ska en Hollywoodstjärna se ut. Älskar klänningen, älskar håret, älskar make-upen. Det blir full pott för Theron. Betyg: 5/5
Mischa Barton:
Lite annorlunda klänning, men jag måste säga att jag gillar den! Väldigt elegant men ändå något nytt. Enligt mig passar den unga Mischa perfekt! Fin färg har den också! Betyg: 4+/5

Hitta stilen - White Princess

26631-264

Vi fick ju höra det idag på Elle-galan - vitt ska det vara - så jag kör en hitta stilen som går helt i vitt!

Blus:
H&M Har fått in lite nya pärlor, bland annat denna söta blus.
Halsband: Halsband som hotspot vill hänga runt halsen. Kanske ska lägga en beställning på Shopintuition.
Linne: Vrålsött linne från Ellos som kommer sitta fin fint till shortsen!
Kjol: Vit söt kjol från APC
Nagellack: Vitt nagellack från Essie
Tunika: Ytterligare en av nyheterna från H&M - fin, eller hur?
Skor: Söta skor med gröna rosetter från FCUK
Trosor: Söta trosor med volanger!

Elle-galan

Nu är det snart dags, hoppas ni är laddade!

Uppdatering: Varför får man inte reda på var kläderna kommer ifrån?
Vilka har de valt att dela ut priserna? Domenika Peczynski och Therese Alshammar?
VICTORIA SILVSTEDT????

Dr Hauschka

Jag har ju som de flesta vet använt Dermalogica ett bra tag nu, men jag har under en period övervägt att testa något nytt. Därför köpte jag idag Dr Hausckas rengöringsmjölk och Dr Hauschkas dagcreme. Vi får väl se vad jag tycker om Dr Hauschkas produkter, i vilket fall är det alltid roligt att prova något nytt.

Hitta stilen - Hollywood Glamour

26631-263

Det är ett tag kvar till årets Hollywoodspektaklet nr 1 men hotspot har redan börjat förbereda sig! Vem kommer att lyckas bäst på röda mattan vid årets Oscarsgala?

Klänning: Jag är ju helt klart lite besatt av
Roland Mourets underbara skräddarkonst och det är inte helt omöjligt att vi får se någon Hollywoodfavorit i en Roland-skapelse.
Skor: Louboutin gör it-skorna för tillfället så minst ett par lär dyka upp på röda mattan.
Halsband: Stora stenar ska det vara och blänka ska det, men allt som glimmar är inte guld (eller kanske på oscarsgalan...)
Väska: Den lilla kuvertväskan är ett måste! Den här kommer från Jimmy Choo som är en favorit bland många av stjärnorna.
Parfym: Det räcker inte med att se strålande ut man måste även dofta gott.
Örhängen: Lagom är inte alltid bäst... Dessa enorma örhängen hittar man på Net-a-porter.
Klänning: Klänningen är från allas vår mode-darling Marc Jacobs (MbMJ).

Kvällens outfit

26631-261

Efter en skön slappardag med
Brideshead Revisited på dvd och säsongspremiären av strössel är det nu dags för ytterligare en middag med jobbet, ikväll på den gyldene freden.

Beige pennkjol med superhög midja och broderade detaljer: French Connection (köpt NYC för 100 år sedan)
Svart tunn topp: Filippa K
Svart Linne: H&M
Halsband med amulett och små berlocker: Gamla
Svart clutch: gammal

Day and Night

26631-259

Kråsblusen är ju som jag tidigare nämnt helt rätt just nu. Detta exemplar kommer från
H&M.

Day
Väska: Fin väska från Asos. Om den ser ut som på bilden hade jag garanterat kunna tänka mig en.
Halsband: Fint halsband med fågel som är perfekt casual cool. Köpes på APC
Shorts: Fina shorts från La Redoute som jag skarp överväger att lägga i en varukorg.
Skor: Visst är de söta! Köp dem på Shopintuition.
Solglasögon: även de snygga pilotbrillorna är från APC
Bath Milk: Från Clean kommer denna Bath Milk som jag gärna vill prova, köp den på Blush.

Night
Väska: Bottega Veneta kan göra väskor för både dag och kväll...
Skor: Åh, jag gillar verkligen de här skorna och jag som inte brukar vara ett Jimmy Choo-fan.
Örhängen: Fina Chandelier-örhängen från Newport News.
Cropped jeans: I vår ska jeansen var ett snäpp kortare och i stuprörsmodell. Dessa kommer från Chloé.

Duellen - New York vs Paris

26631-258

New York och Paris är två mode- och shoppingmetropol av helt olika slag. Det heta trendiga och urbana New York eller den sofistikerade skräddarkonstens huvudstad Paris - hotspot låter domen falla.

New York
Hur många gånger har jag varit i New York?
Ok, det här blir lite orättvist då jag faktiskt bott i New York men om man räknar den vistelsen som endast 1 besök så blir antalet besök: 3

Generellt:
Jag ÄLSKAR New York och allt som har med det att göra. Shoppingmöjligheterna är oändliga och modet faller mig verkligen i smaken! Här hittar man allt från den coolaste 2hand-shoppingen (East village och Brooklyn), ultracoola avantegarde märken (TriBecca, Chelsea och Soho), superdyr lyxshopping (Madison Avenue och 5th Avenue) och billiga kopior och plagiat (Canal Street). Alla som älskar shopping men ännu inte besökt NYC måste bara åka! Betyg: 5/5

Paris
Hur många gånger har jag varit i Paris?
Ja det blir faktiskt samma antal som New York även om jag spenderat mycket mycket mindre tid i denna charmerande stad. Antal besök: 3

Generellt: Det välskräddade och superchica modets hemstad! Modet som råder just nu är helt klart väldigt parisiskt med höga pennkjolar och kråsblusar i siden. Paris har i motstats till New York en modehistoria som inte går av för hackor. De anrika modehusen duggar tätt och det är inte för intet som Carrie i Sex and the City hade de mest spektakulära Haute Couture-klänningarna på sig i Parisavsnitten. Men varje gång jag varit i Paris har jag bara kommit hem med ett par Petit Bateutoppar och kanske något APC-fynd. Modet här är spektakulärt och superexklusivt vilket gör det föga tillgängligt för en vanlig svensk. Betyg: 4/5

Totalt
New York: 8 poäng
Paris: 7 poäng

En jämn och kanske inte helt rättvis match. Avslutningsvis vill jag poängtera att båda städerna är storslagna och spektakulära på sitt sätt!

Hitta stilen - Weekend i Paris

26631-257

När våren kommer drömmer iallafall jag om en weekend i Paris! Trikolorens färer är heta som 17 så låt dig inspireras av de franska färgerna.

Klänning: Den här klänningen är såååå fin! Ni måste kolla in den på
Net-a-porter för att förstå dess storhet!
Jacka: Denna Chloejacka är precis den stilen jag vill ha på min vårjacka.
Solisar: Dessa solisar är så snygga så jag vet inte vad jag ska ta vägen, jag har letat efter ett par som ser ut exakt så, tyvärr är de från Sophia Kokosolaki och lite svåra att få tag på...
Armband: Coolt armband som finna här.
Väska: Miu miu har faktiskt en hel del fina väskor och vita väskor ska ju tydligen vara hett i sommar.
Skor: Fina röda skor med kilklack från franska APC.

Bonjour!

Mode på TV

Snart är det dags för lite mode på TV (Sofis mode) , otroligt trevligt, mer sånt tack!

Dagens outfit

26631-256

Idag bjuder jag på en outfit då jag råkar ha sovmorgon (lyx). Utbildning med jobbet hela dagen...

Jag kör på sjalen idag igen, det blev ju en sån formidabel succe sist...
Blus: Acne
Jeans: Acne hex
Sjal: Röd/svart sidensjal från Shanghai
Väska: Mulberry
Stövlar: Bruna köpta i london

Hot hot hot - Ruffles

26631-255

Krås, krås, krås! Det funkar på både blusar och koftor, det finns dock en viss risk att kråsblusen blir 2006-års volangkjol...
Återigen bekräftas det vilken färg det är som gäller i vår - Nude!

Nu är den här!

Nu har min Smashbox photo finish kommit, smetade genast på lite på kinden - rackarns vad len man blev! Utförligare utlåtande kommer imorgon...

What's hot and What's not - Detaljer

26631-254

Upp: Ok, jag måste erkänna att jag har en inneboende skepsis mot hängslen men efter att ha sett Acnes bedårande kjol och söta shorts med hängslen så har jag kapitulerat. Glöm de gamla "gubbhängslena" det ska vara hängslen som hör ihop med plagget!
Mitten: Skärpen i midjan funkar absolut men de har hängt med ett bra tag nu.
Ner: Sorry
Jessica hatten måste väck!

Hitta stilen - Flower Girls

26631-253

Skira tyger, småblommiga mönster och hudfärgade toner är helt rätt, satsa på kråsblusar, klänningar och söta små shorts för att få till stilen.

Topp: Underbar topp från Temperley som även finns som klänning. Köpes på
Net-a-porter.
Parfym: Anrika Santa Maria Novella som tillverkat parfymer i Florens i decennier gör de underbaraste dofterna, denna parfym doftar svagt av Magnolia.
Armband: Sött armband från Asos.
Shorts: Shortsen från Marc Jacobs är en av vårens absoluta hotspot-favoriter.
Skor: Riktiga prinsess-skor från Miu miu
Blus: Söt blus med krås från Alexander McQueen som är helt rätt i vår och sommar.
Klänning: Den här klänningen från Miu miu hade jag också kunnat tänka mig.


Slösa eller spara

26631-253

Så var det dags igen...

Slösa
Örhängen: Fina örhängen från
Julie Sandlau som gör hål i plånboken.
Jeans: De legendariska Sass & Bide jeansen....
Skor: De här KORS-skorna vill jag verkligen ha!

Spara:
Örhängen: Chandelier-örhänge från H&M
Jeans: Snygga stuprör från APC funkar lika bra som ett par Sass & Bide.
Skor: Skorna kommer (som ni vet) från Halens.

Who dressed the best - Oscar Nominees Luncheon

26631-251
Det börjar dra ihop sig till Oscarsgala så alla nominerade samlades på den årliga "Oscar Nominees Luncheon".

Reese Witherspoon: Enkel svart klänning som bara inte kan misslyckas. Fint med den höga ringningen! Jag har dock sagt det förr - hon kör alltid på säkra kort, det hade avrit roligt att få se henne i något lite med edgy... Betyg: 3+/5
Charlize Theron:
Charlize ser ju alltid fräsch ut men det här vinnar inga pluspoäng hos hotspot. Cremefärgad topp och kritvita byxor ?!?!?! Stilen med pressvecksfinbyxor och linne känns dessutom väldigt 2000. Betyg: 2/5
Keira Knigtley:
  Fin fin fin! Urfin svart klänning med en lite annorlunda rigning som piffar upp. Håret - lovely! De svarta Mary-Janesen med peep-toe är så fina! Betyg: 4+/5
Felicity Hoffman:
Jag har lite svårt för sjöjungfru-klockningen på kjolen i övrigt ser hon riktigt fräsh ut om än lite tråkig men hon klär sig verkligen värdigt för sin ålder. Betyg: 3+/5

Love on the Runway

26631-250
Med lite inspiration från Style.com tänkte jag att det dagen till ära skulle passa med ett
modeorienterat kärlekstema här på bloggen.

Love is all around!

Hitta stilen - Spring Queen

26631-249

Nu får våren snart komma så att man kan shoppa en ny fräsh vårgarderob!

Klänning:
Nieves Lavi är lite av en ny favorit! Så fina mönster och vackra färger
Skor: Halens gör en del riktigt fina skor...
Sjal: Även på våren kan det vara bra med en Cashmere-sjal från Accessora att värma sig med
Örhängen: Omtalade Trish Becker gör fin fina smycken.
Väska: Denna Hogan-väska har jag haft ögonen på ett bra tag, synd bara att den är så dyr.
Blus: Ok, den har varit med förut på bloggen men den är så fin så den tåls att visas upp igen.
Kjol: Underbar kjol från Catherine Malandrino.

Beställning Blush

Ni som läser bloggen regelbundet vet att jag har varit nyfiken på Smashbox Photo Finish primer länge så idag blev det till slut en beställning från Blush. Det ska bli så spännande att prova, rapport om resultatet kommer garanterat!

Duellen - Acne vs Whyred

26631-248

Ny kategori som troligtvis kommer att återkomma! Hotspot korar en vinnare av två "likvärdiga" motståndare inom olika kategorier. Först ut; Acne vs Whyred.

Acne och Whyred är två svenska märken som har nått oanade höjder de senaste åren. Men vem är egentligen kungen av svensk design (enligt hotspot)? Det är helt klart en tuff match!

Hur många plagg vill Hopspot ha ur vårkollektionen?
Acne: Captor shortsen är ett måste! Likt många andra är jag även mycket lockad av de höga Tube-jeansen (som visserligen satt sådär på hotspot). I övrigt skulle gärna Blush-klänningen få bo hemma hos mig plus lite annat smått och gott som t ex den höga pennkjolen. Antal: ca 4
Whyred: Klänningen Kristin är så bokad, så även Sophie-blusen. Denimblusen Charlotte är även den väldigt söt och skulle helt klart kunna slinka med. Antal: ca 3

Hur många plagg har Hotspot i sin garderob?
Acne:
Oj, det vet jag faktiskt inte ens men med jeansen inkluderat rör det sig nog om ca 10 plagg. Antal: ca 10
Whyred:
Jag kan bara komma på tre plagg på rak arm men det är garanterat fler (en blus, en jacka och ett par jeans) så vi säger 3. Antal ca: 3

Generellt:
Acne:
Eftersom Acne-jeans är mer eller mindre det enda jag använder så vinner de naturligtvis pluspoäng för det. Jag gillar helt klart även deras andra kläder men jag har ändå inte handlat så extremt mycket av deras tidigare kollektioner men årets vårkollektion är helt klart en stor hit! Betyg: 5/5
Whyred:
Jag gillar även Whyred starkt men av någon anledning återspeglar det sig inte riktigt i min garderob. Whyreds kollektioner brukar ofta vara ganska små så traditionellt är det väl kanske max ett par plagg som man kan tänka sig. Även Whyred har dock lyckats otroligt bra med årets vårkollektion så de blir helt klart bara bättre och bättre. Betyg: 4/5

Poäng:
Acne: 19 poäng
Whyred: 11 poäng

Vad tycker ni?

Hitta stilen - Back to nature

26631-247

Naturmaterial är hetare än någonsin! Satsa på läder, kork och bomull för den rätta känslan. Orange är en perfekt accentfärg till de vackra naturtonerna.

Klänning: Fin klänning med snäckdekorationer från
Hollywould.
Väska: Även den supercoola väskan är från Hollywould.
Bikini: Skön bikini från Halens, notera det söta lilla knytbandet.
Tvål: Savon de Marseille med apelsindoft luktar gudomligt och den innehåller endast naturliga ämnen. Tvålen finns bland annat på NK.
Linne: Linnet kommer från H&M
Skor: Fin sko med kilklack av kork från Josefssons
Short: Shortsen är från H&M
Armband: Jag skulel defintivt kunna tänka mig dessa armband från Josefssons

What's hot and what's not - Nederdelen

26631-246

Upp: Plisseringar och veck kommer att bli STORT. Snyggt på short, kjol, klänningar och byxor - lite svårburet men ändå helt rätt. Själv är jag på jakt efter ett par snygga puffiga shorts. Jag vet att Filippa K har ett par fina i jeans och även Zara har ett par fina svarta.
Mitten: Tulpanformen hänger kvar. Många visade klänningar och kjolar med den populära tulpanformen på Olympus Fashion Week, så alla som köpte Stellas tulpanklänning eller tulpankjol får användning för dem även framöver.
Ner: Gauchos får även den minsta kvinnan att likna en jätte, ett mer osmickrande plagg får man faktiskt leta efter...

Kvällens outfit

26631-247

Skynda, skynda...

Blus med stor knytrosett i nacken: Acne
Korta shorts: Från förra sommaren minns inte var jag köpt dem
Silverhalsband med små berlocker: Gammalt
Kuvertväska i svart siden: Gammal

(till detta: kort svart pälsjacka och svarta Bruuns Bazaar stövlar)

God kväll!

Dagens skörd

26631-244
Eley Kishimoto

Som vanligt blev det en runda på stan idag. Började på
Mrs H-utförsäljningen på Drottninggatan där det som väntat var ganska utplockat. Provade två par söta skor där det ena paret var för litet och det andra för stort (typiskt). Jag hittade dock en ursöt topp från Eley Kishimoto för ynka 450 kr som fick följa med mig hem. Den har ljusblå och vita ränder och en gul "väst" som är fastsydd på den. Söta små puffärmar är det till råga på allt.
Sen bar det av till Debenhams för att kolla in det omtalade renhalsbandet. Hittade det, men blev besviken då det inte var på rea vilket fick mig att backa ur affären, det kommer nog fler tillfällen (hoppas jag).
Sen Åhlens City där jag hittade en sååå fin ljusblå och rosamönstrad Chloé-klänning i siden som är från höstkollektionen, jag såg framför mig hur jag tågade till kassan och maxade kreditkortet men till min förvåning så var den inte på rea (sånt gillas inte när butiker tycker att plagg från gamla kollektionen även passar in i nya så de väljer att inte rea ut dem. De lurar stackare som inte vet vilken kollektion sakerna är från så de betalar fullt pris för saker ur en gammal kollektion) och då var den kanske lite i dyraste laget, men hade det varit 50% så....
Sen blev det lite svarta strumbyxor på LIndex och lite slötittande på H&M innan det bar av hemåt igen.

Day and Night

26631-245

Det ursöta spetslinnet är från
FCUK

Day
Armband: Fint vitt och guldigt armband finns att köpa på H&M
Trosor: Söta trosor med hjärtan på från Shopintuition
Jeansshorts: Coola jeansshorts från Serfontaine
Skor: Svarta kilklacks expandrillos från H&M
Väska: Väskan kommer som de flesta vet från H&M

Night: Kates favvojeans från Sass & Bide finns på Net-a-porter
Halsband: Fint men svindyrt halsband som köpes här
Parfym: Gucci Envy Me finns att köpa på de flesta välsorterade parfymbutiker
Pumps: Fina mockapumps från Asos
Väska: Jag ar fortfarande inte riktigt kommit över Fendis spybag. Den blir min för 1999 dollar (ehm!)

Kvällens outfit

26631-242

Ikväll har vi utlandsbesök på jobbet så då blir det jobbmiddag en fredag (Suck!). Efter middagen på 
Prinsen hoppas jag dock att man ska kunna bryta sig fri och roa sig på egen hand, he he.

Blus: Tunn halvtransperent blus från H&M (inte lika genomskinlig som den ser ut på bilden)
Sjal: För att skapa illusionen av kjol med hög midja har jag en Röd/svart Sidensjal från Shanghai knuten runt midjan
Tulpankjol: Stella for H&M
Svarta strumbyxor: H&M
Svart stor kuvertväska i siden: Gammal
Kort guldkedja med släktring på: Släktsmycken

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Who dressed the best - Grammy Awards

26631-241
"Who dressed the best" återkommer frekvent, men galorna och visningarna duggar ju tätt så här års...

Terri Hatcher: Nej men vad hände här?? Du borde verkligen ge din make-up artist sparken Terri! Skorna - urk! Klänningen hade kunnat passera som ok men jag ser den inte på grund av allt annat som bara ser för risigt ut (smink, skor, hår, sönderbantad senig kropp mm). Betyg: 1/5
Jennifer Love Hewitt
: Det var ett tag sen Jennifer var i rampljuset känns det som och det försöker hon väga upp genom att ha en Cleopatra-frisyr. Klänningen är söt men frisyren funkar INTE. Betyg: 3/5
Beyonce Knowles:
Deffad som 17! Inte min typ av klänning men den är ju helt klart som klippt och skuren för Beyonce. Hm, nu blir jag kluven för det är ju inte min stil men hon ser ju oneklig vacker ut (hon får även plus för glammigt hår och snygg make)! Betyg: 3+/5

Hitta stilen - Bond Girls

26631-240

Jag återgår till filmtemat...

Glöm
Die another day (Halle Berry) och Golden Eye (Isabella Scorupco) det är de gamla Bondfilmerna från 70-talet som är riktigt sköna. Jag lovar dig massor av inspiration om du plockar fram gamla godingar som The man with the golden gun (Britt Ekland) eller Casino Royale med ikonen Ursula Andress som bondbrud.

Klänning: Söt klänning i Babydoll-modell och skönt 70-talsinspirerat mönster från Nieves Lavi.
Solglasögon: Sköna solglasögon från Dita med vinröda bågar.
Tunika: Fin tunika med japankänsla från APC (som för 20 Euro skeppar till Sverige).
Skor: Kors har gjort obegripligt många fina sandaler med 70-tals feel den här våren...
Bikini: Brun bikini som är så snygg men modellen kan nog vara lite knepig att bära upp, he he. Även den kommer från APC.
Armbandet: Snäckarmband från H&M för genast tankarna till den klassiska badscenen med Ursula som vacker badnymf.
Väska: Flätad Bottega Veneta i härlig röd färg.

With a license to kill!

Klippning

Igår spenderade jag nästan 3 timmar hos frisören, jisses. Färg, sling och klippning tar lång tid... Resultatet (jag kommer att göra er besvikna, det blir nog ingen bild) blev bra men inte fab. Färgen blev lite för mörk och jag blev lite nojig på att den drar åt orange (vilket frisören försäkrade mig om att den inte gjorde, men jag är inte så van vid att ha varma guldtoner i håret så det kan bero på det). Klippningen är verkligen fin och det är en sån underbar känsla att ha lite kortare välklippt hår. Frisyren påminner helt klart om  Nicoles men den är aningen längre, nästa gång kan jag nog tänka mig att ta ytterligare lite på längden...

Who dressed the best - Michael Kors

26631-239
Så var det Michael Kors tur och åter igen samlades en skara celebriteter för att spana in nya kollektionen.

LeAnn Rimes:
Jag vet precis hur kallt det är i New York i februari och let me tell you det är inte på tal om att man springer runt i en kort vit spetsklänning.
Klänningen i sig är det inget större fel på utan snarare tvärtom den är ganska fin - PÅ SOMMAREN! Fel klädsel vid fel årstid är den största modemissen av alla! Betyg: 1/5
Hilary Duff:
Söt som vanligt - tråkig som vanligt! det kanske var lite hårt för jag gillar hennes söta vita hårband som matchar jackan som också är fin (kanske lite präktig). Nej det får inte mitt hjärta att bulta även om det är en fullt respektabel outfit! Betyg: 3/5
Ivanka Trump: 
Är hon 54 eller 24 (Rätt svar 24)? Otroligt tantig dräkt som kanske hade kunant räddas med lite coola accessoarer eller en lite skönare attityd, om  hon åtminstone hade haft utsläppt hår eller ett par inte fullt så spetsiga skor hade hon möjligtvis passerat som den 24-åring som hon ändå är. Chic Ladylike är stilen du letar efter inte trisst gammal tant. Betyg: 2/5

Oj, vad hård jag var nu!

Dagens outfit

26631-238

Det känns som om jag har på mig samma kläder varje dag...
Idag blir det möten hela eftermiddagen och efter jobbet är det klippning som gäller, åh så spännande!

Blus med oversize krage: H&M (den har verkligen blivit lite av en favorit som åker på när kreativiteten tryter)
Brun väst/slipover: Massimo Dutti
Shorts: Ja, det är fortfarande cityshortsen från H&M (en helt grym investering borde beställa ett par till)
Väska: Mulberry Jaquetta
Halsband: Catwalk-hjärta på läderband från NKDetails
Svarta stövlar: Bruuns Bazaar



Hitta stilen - Extreme Luxury

26631-237

Ibland är det underbart att få drömma sig bort till en värld fylld av lyx oxh glamour. Vem skulle inte vilja ha en Chanel 2.55 på axeln och ett diamanthalsband från Tiffanys runt halsen? Hotspot frossar i lyx när den är som bäst, inte tacky bara underbart!

Halsband: Underbart halsband med diamanter från
Tiffany & Co som blir ditt för ynka 17 400 Euro.
Skor: Vackra skor från Christian Louboutin som får mig att önska att jag hade 772 Euro att lägga på ett par skor...
Armband: Klassiska Hermès som är hejare på att göra vackra sidensjalar bevisar att de kan en hel del om att göra fina smycken också. 345 Euro känns nästan billigt i sammanhanget, he he.
Klänning: Siennas vän Matthew Williamson gör klänningar som man bara kan drömma om, den här kostar 1742 Euro.
Klocka: Klockan är från Rolex och av 18 karat vitt guld. Något att önska sig till alla hjärtans dag kanske, för 4950 dollar är man väl värd?
Blus: Söt blus från Marc Jacobs för ynka 562 Euro
Glas: Glaset är av kristall och även det kommer från Tiffany & Co och kostar 75 Pund stycket. Kanske inget man slänger i diskmaskinen...
Kjol: Sugen på en kjol för 2005 Euro då tycker jag att du ska satsa på den här fina från Marc Jacobs.
Väska: Visst är den underbar, perfekt färg till våren :). Kan bara ana hur mycket den kostar att köpa ny...

What's hot and what's not - färg på väskan

26631-236

Upp:
Gult, rött eller orange vilket som funkar ypperligt. Trenden med färgglada väskor får dock dela plats med nude-trenden som även kommer starkt på väskor och accessoarer. Tänk pudriga pasteller!
Mitten: Bruna hederliga läderväskor har ju avrit grejen länge nu och det är ju klassiskt så naturligtvis går det fortfarande hem men det är ju inte det mest vågade.
Ner: Metallic-färger på väskor känns trött! Bort med alla metallic-lila och metallic-gröna, ja alla metallic-väskor jag vill inte se dem!

Olympus Fashion Week del II

26631-235

Olympus Fashion Week fortsätter och jag har snabbt kollat in två favoriter.

Marc by Marc Jacobs: Igår kollade jag in
Marc Jacobs kollektionen och blev faktiskt lite besviken, samma reaktion blev det idag när det var dags för Marc by Marc Jacobs även om den enligt mig iallafall var snäppet vassare (vilket förvånar). Färgerna som dominerade var helt klart en fin blå färg och en klassisk grå (fin jacka), accentfärgen var röd som hotspot verkligen gillar och det funkar ju suveränt ihop med blått och grått. Oroväckande är att jag sett att flera märken (inklusive Marc Jacobs) visar ett par missfoster till kängor som hotspot inte alls tycker känns glamorösa, men jag hinner väl ändra mig lagom till hösten kommer.

Narciso Rodriguez: Som vanligt dominerades visningen helt av svart och vitt. Föga förvånande var det underbara klänningar i massor. Hur lyckas han? Kanske inte det mest revolutionerande och överraskande men det finns ingen anledning när man hittat formeln till att göra några av världens vackraste klänningar (enligt hotspot delar han första plats med Oscar de la Renta och Lanvin).

Lika som bär!

26631-234

Vänster:
Josefssons, Höger: Botkier

Löjligt likt! Här har man defintivt passerat gränsen för vad som kan kallas inspiration.

Mrs H utförsäljning!

Mrs H på Drottninggatan lägger ner vilket betyder total utförsäljning! Här sitter jag som vanligt fast på jobbet och drömmer om alla fynd jag hade kunnat göra. Ytterligare rabatt på 70% rean och tag 3 betala för 2 på hela sortimentet, jisses!!!

Utförsäljningen börjar idag och pågår till på lördag.

Slösa eller spara

26631-233
Slösa
Klänning: Den lite 70-talsinspirerade klänningen kommer från Anna Sui och finns på
Net-a-porter
Skor: Fina röda ballerinas som föll många i smaken igår. Dessa kommer som bekant  från Christian Louboutin
Skjorta: Vit enkel skjorta som passar till allt. Denna kommer från Luella.

Spara
Klänning: Fin fint vintagealternativ, köp den på underbara webbshopen I-shop-therefore-I-am.
Skor: Fina röda lackballerinas. Lack tror jag kommer att komma starkt så ligg steget före. Dessa finns hos Asos som till mångas besvikelse inte levererar skor till Sverige längre...
Skjorta: Ypperligt alternativ till den dyra vita skjortan. Den finns hos Ellos.

Hitta stilen - Color Me Happy

26631-234

En fin färg kan piffa upp vilken outfit som helst men det får inte bli för mycket!!! Det är INTE clown vi är ute efter här. En färgglad väska eller ett par fina skor i en klar färg till en enfärgad enkel outfit är snarare melodin. Lack och läder vilket som fungerar utmärkt. Min personliga favorit är nog röd men jag börjar som bekant även smälta för en glad gul färg.

Röd väska: Fin väska som lyser vilken mörk februaridag som helst. Väskan kommer från
Bottega Veneta.
Gula skor: Underbara pumps som kommer att vara så rätt i sommar. Köp dem på Asos.
Lila väska: Den fina lila väskan har jag bloggat om förut och den kommer som bekant från Marc Jacobs.
Orange väska: Även den orange väskan är från Marc Jacobs
Gröna skor: Modern kilklack och krockomönstrad är den här fina skon som kommer från Asos.
Gul Sandalett: Jimmy Choo vet hur man gör högklackade skor.
Grå/blå väska: Fin lackväska från Marc Jacobs.
Röda ballerinas: Underbara rubinröda flats från Christian Louboutin, han gör inte bara skor med skyhöga klackar!


Who dressed the best - Marc Jacobs Fall 2006

26631-232
Olympus Fashion Week är som sagt var i full gång och hela "stilikoneliten" samlades naturligtvis för att se vad modeprinsen Marc Jacobs hade att bjuda på.

Rachel: Söt som socker! Fin grå klänning som passar Rachel underbart. Rachel kan konsten att se docksöt ut men ändå på ett lite credigt och intressant sätt, det blir aldrig tråkigt! Den gula väskan är bara för fin! Betyg: 4/5
Lindsay:
Även Lindsay har lyckats mycket bra även om hon ser lite trött (hög?!?!) ut. Den klänningen hade jag gärna ägt och skorna passar utmärkt till. Lite skön lyxig 70-tals känsla. Ja, även Lindsay är nära på att plocka hem full pott. Betyg: 4+/5
Nicole:
Lägg märke till den gula väskan. Som jag skrev
igår - gult kommer stort! Gult är verkligen urfint på väskor, att jag inte tänkt på det tidigare... Ni vet ju att jag älskar skorna men kanske ett lite fegt val om ni frågar mig. Sammetsjackan med pälskrage är fin på Nicole men inget som tilltalar mig överdrivet. Hm, det här blir svårt... Betyg: 3+/5 (inte för att hon är fullt klädd utan på grund av den hårda konkurrensen)

Vill du gå på Elle-galan?

Nu har DU chansen att buda hem biljetter till Elle-galan! Elle har i samarbete med Ebay valt att sälja totalt 4 biljetter (2 paket med två biljetter i vardera) till Elle-galan. Pengarna går till välgörande ändamål så fram med plånboken!

Lycka till!


Dagens outfit

26631-230

Nu har man varit och hämtat blekningen till tänderna så inatt börjar operation
"Hollywood smile" sen uträttade jag lite jobbrelaterade ärenden på stan iklädd:

Blus: Brun knytblus med vita prickar: Zara
Beige/brun tunnstickad tröja: Brunns Bazaar
A-linjeformad kjol: H&M
Väska: Mulberry Jaquetta
Halsband: Lång silverkedja med diverse små berlocker på
Bruna mockastövlar med pälskant: Marietti

Hitta stilen - Hotspot 60's

26631-229

Jag blev så inspirerad när jag tittade igenom höstens visningar från Olympus Fashion Week så här kommer en smygstart. Inspirationen från 60-talet är visserligen högaktuell redan till våren så kör din egna version av stilen redan nu!

Klänning: Söt A-linje formad klänning från Nieves Lavi, finns på
Net-a-porter.
Skor: De underbara lackballerinorna kommer från French Sole, Kates favvomärke vad det gäller söta flats.
Klänning: Underbar svart klänning med starka 60-tals vibbar från APC
Solglasögon: Solisar med helt rätt känsla från Marc Jacobs
Väska: Även väskan är från Marc Jacobs
Armband: Armbandet ger verkligen looken det lilla extra. Köp det på Asos
Tröja: Fin tröja med trendriktigt skärp från APC

Olympus Fashion Week

26631-228
Luella, Luella, Luella
Tuleh, DKNY, DKNY
(Bilder från
Style.com)

Olympus Fashion Week är i full gång i New York. Man känenr helt klart igen många av de befintliga trenderna och influenserna från 60-talet har bara blivit starkare. Egentligen vill man ju bara tänka på våren just nu men en liten tjuvtitt måste man ju iallafall ta!

Rosetter: Rosetterna syns forfarande vilket är toppen för alla oss rosett-tokiga.
Knytblus: Hotspot älskar ju knytblusen så jag är mer än tacksam att se den igen!
Klumpsko: Det verkar som om klumptrenden håller i sig. Lackskor verkar bli en vinnare så det kan man börja spana efter redan nu.
Svart: Svart syns överallt vilket är tacksamt.
Gult: Mycket gult syns så glöm att gult skulle vara fult
A-linje: De vita A-linje klänningarna verkar bytas ut mot svarta ditos.

What's hot and what's not - accessoarer

26631-227
Upp: Snygga solglasögon är visserligen alltid rätt men nu när våren börjar närma sig stiger intresset för oss nordbor. Vilka ska man satsa på den här säsongen, kan man använda förra årets bågar? Jag
rekommenderar coola klassiska brillor i wayfarer-stil gärna vita eller röda om man vågar, annars funkar ett par snygga aviators alltid bra, i vår får de gärna vara av plast.
Mitten: Hårband och diadem är snyggt och ett enkelt sätt få styr på en trött och tråkig kaluffs, jag kommer att fortsätta köra på diadem ett tag till
Ner: Väsksmycken börjar kännas trött så min rekommendation är att lägga undan dem och satsa på accessoarer till dig själv istället för till din väska,.

Day and night

26631-226

De superpopulära
cityshortsen funkar lika bra på dagen som på kvällen.

Day
Halsband: Mycket coolt halsband som livar upp vilken outfit som helst. Köp det på Ellos.
Skor: Pretty ballerinas har de sötaste ballerinaskorna som finns att uppbringa.
Tröja: Väldigt fin tröja från Chloé
Väska: Praktisk och snygg väska från La Redoute.
Solisar: Pilotbrillor ¨går hem, dessa är från H&M så skynda fynda.

Night
Väska: Underbar väska från Marc Jacobs som tåls att drömma om.
Lipstick: Den legendariska Eight hour cream finns även som färgade stick, en hotspot favorit även om jag oftast kör på den ofärgade varianten.
Skor: Fina sandaletter från Banana Republic
Halsband: Mycket fint billigt halsband från Ellos
Topp: Superfin topp från Miu miu som passar till allt!

De bästa modemagasinen

Jag älskar att bläddra i modemagasin och min lägenhet håller på att svämma över av alla tidningar som ligger i travar överallt. Naturligtvis har jag vissa favoriter som jag tänkte tipsa om.
 
Vogue (UK): Modebibel som bara måste läsas. Den amerikanska versionen är bara att glömma den brittiska motsvarigheten är så mycket bättre. Franska vogue har väldigt fin utformning och ofta väldigt kreativa och vackra modereportage men det är ju lite svårt med franskan, he he.

Instyle: Även här är den brittiska upplagan bättre än den amerikanska men den går an även den. Många roliga kändisbilder och bra inspirationssidor. Kanske inte tidningen som är mest "cutting edge" men enkel och skön underhållning.

Harpers Bazaar: Här tror jag faktiskt nästan att jag föredrar den amerikanska upplagan. Alltid proppat med mode som verkligen inspirerar. Mycket underhållande och grymt inspirerande!

Costume: Denna danska tidning är så mycket bättre än alla svenska modemagasin tillsammans. Till skillnad från de svenska tidningarna håller Costume mycket bra nivå i jämförelse med de internationella tidningarna. Snappar tidigt upp nya trender och det är en bra blanding av mode, kändisbilder och skönhet. Rekommenderas varmt!

Hitta stilen - Preppy

26631-225

Den sköna preppystilen kommer alltid att kännas aktuell! Tänk internatskola fast med en skön twist.

Piké: Söt piké t-shirt med puffärmar från
Moschino cheap and chic.
Väska: Fin fin Euston från Mulberry, perfekt till stilen!
Shorts: Söta shorts från Vanessa Bruno
Skor: Skorna kommer från franska APC. (Delar av kollektionen finns på Nitty Gritty i Stockholm)
Skärp: Det fina resårskärpet är som många vet från Asos
Eight hour från Elisabeth Arden är en klassisker
Topp: Söt rutig topp från APC
Kjol: Fin vit kjol även den från APC.

Slösa eller spara

26631-224

Den här gången vet hotspot garanterat vilken sida hon gillar bäst...

Slösa
Omlottkofta: Söt omlottkofta från Missoni finns på rea på
Net-a-porter.
Shorts: Vita cityshorts från Juicy Couture
Blus: FIn svart blus med krås från Chloé

Spara
Omlottkofta: Ok, färgerna skiljer sig men annars är de rätt snarlika. Omlottkoftan finns på Newport News.
Shorts: Japp det är de omtalade shortsen från H&M
Blus: Svart kråsblus från LaRedoute.

What hotspot wants for Valentine

26631-223

Jag vet att det är ett tag kvar men man måste ju ge alla hemliga beundrare en ärlig chans att hinna införskaffa allt på önskelistan...

Primer: Mest nyfiken är jag visserligen på
Smashbox primer men det tar på tok för lång tid att skicka efter den från USA så ModelCos Face Base skulle funka lika bra och den finns ju på Mrs H, alltså på ett betydligt behändigare avstånd.
Ansiktscreme: Skulle jag få den snordyra krämen så skulle jag verkligen veta att det var på allvar... Creme de la Mer finns på Åhlens city.
Skärp: Jag har ju varit förälskad i resårskärp en period och nu har ju Asos fått in ett ypperligt budgetalternativ.
Halsband: Halsbandet med den söta älgen (eller renen?) är från Pilgrims höstkollektion så jag hoppas att man kanske kan fynda det någonstans (någon som har något tips?).
Nagellack: Nu kommer våren och Hotspot vill byta ut det mörka lacket mot något sött pastelligt, helst ska det komma från Essie eller OPI.
Body wash: Jag älskar ju dyra lyxiga produkter av alla dess slag men jag har aldrig gått så långt som att köpa en superdyr duschtvål så därför är det här den ultimata lyxprodukten att köpa till hotspot. Köp Cleansed Moisturizing Body Wash på Mrs H.
Shampoo: Jag är sugen på att prova ett nytt shampoo och detta med afrikansk shea-smör från Philip B lockar väldigt mycket just nu. Köpes på Pulp Store.
Peeling: Jag behöver en ny peeling och Isobel rekommenderade Dermalogica Gentle Cream Exfoliant. Dermalogica-fan som jag är kände jag direkt att detta var något jag borde prova. Finns på NK.
Doftljus: Mina trogna läsare vet att jag är en sucker för doftljus, det vore roligt att prova något annat än Diptyque och Cleans ljus står högt upp på vill-prova-listan.
Parfym: Ok, Floret Eau De parfum kanske är lite väl dyr men Floret Eau De Toilette kanske man kan ha tur att få...

Dagens outfit

26631-222

Så här ser jag ut när jag längtar till helgen!

Brunmönstrad tunikablus:
Filippa K
Brun Slipover/väst: Massimo Dutti
Jeans: Acne Hex
Väska: Mulberry jacquetta
Halsband: Catwalkhjärta från NK Details
Flätat skärp i mörkt läder: Gammalt från InWear
Skor: Bruna Stövlar köpta i London

Hitta stilen - Rock 'n Roll chic

26631-221

I vår är det mycket ljusa och pudriga pasteller men även en skön rockig stil går hem, men kom ihåg det ska fortfarande vara coolt och chict inte sunkigt! Tänk
Kate!

Blus: Urfin blus som hotspot är mer än intreserad av - finns på Halens
Halsband: Coolt halsband! Hotspot har ett hajtandshalsband som hon trodde att hon skulle ha tröttnat på för längesedan, men det funkar fortfarande. Köp det här.
Body Balm: Från Nature Girl kommer denna Body balm som luktar jasmine och lime, köpes på Mrs H.
Shorts: De urfina shortsen finns på Shopintuition och är från Johnson (de finns i underbar hallonröd färg också!)
Parfym: It-parfymen från Narciso Rodriguez funkar fortfarande utmärkt.
Väska: Så fin väska från Marc Jacobs, vårnyhet på Net-a-porter.
Skor: Från Marc Jacobs kommer dessa skor som just nu finns på rea på Mrs H
Klänning: Klänningen kommer från rock-designern Nr 1 -Anna Sui.
Örhängen: Finns hos Shopintuition

Rock on!

Dagens outfit

26631-220

Bättre sent än aldrig... Snurrig dag på jobbet!

Kofta: Acne
Linne: Åhlens (så bra, kostar 99 kr och är tunt tunt ribbat med små mönster, mycket fint!)
Korta shorts: Kommer inte ihåg var jag köpt dem...
Väska: Mulberry Annabel
Svarta strumpbyxor

Slösa eller spara

26631-219

Slösa
Top: Ursöt sommartop från Marc Jacobs från
Net-a-porter
Linne: Linne från Chloé
Pennkjol: Den svarta pennkjolen kommer från Moschino.

Spara
Top: Söt top från Newport News
Linne: Även linnet kommer från Newport News
Pennkjol: Fin fin pennkjol från Ellos

Day and Night

26631-223

Med rätt accessoarer funkar samma klänning både till vardags och till fest, tänk så fiffigt.

Klänningen kommer från Paul Smith.

Day
Parfym: Parfymen kommer från CLEAN och får dig att känna dig precis som parfymen heter. Köp den på
Accessora.
Armband: Fint träarmband som lättar upp stilen finns hos Halens.
Skor: De underbara seglarskorna från Marc Jacobs skulle ju bara vara så fin tillsammans med klänningen.
Kofta: På dagen kan det vara skönt att känna sig lite mer påklädd så då är det bra att ha en kofta till hands. Koftan kommer från H&M.
Väska: Praktisk väska från Mulberry som rymmer allt man kan behöva bära med sig.

Night
Väska
: Väskan från Jimmy Choo passar så perfekt till klänningen! Köp den på net-a-porter.
Skor: Guldiga Jimmy Choos kan piffa till vilken outfit som helst.
Gloss: Glosset kommer från Dior
Örhänge: Visst kan ett par pärlörhängen kännas lite präktigt men med rätt saker till är det faktiskt väldigt fint.
Parfym: Burberry Brit Gold luktar härligt kryddigt och passar perfekt för nattliga aktiviteter.

What's hot and what's not - Accessoarer

26631-221

Upp: När YSL visade en ny variant av
succéskärpet så var det givet - naturmaterial ska det vara i vår och sommar (iallfall om man ska tro de utländska magasinen som redan rapporterat sig varma om trenden). Passar perfekt med den benvita klänningen eller  de sköna shortsen. Jag vill ha!!
Mitten: Guldskor, guldskärp och guldväskor - visst kan det vara fint men jag börjar tröttna på denna guld-mania som pågår.
Ner: Plast och gummi går bort. Det är inte snyggt på väskor, skor, skärp eller något överhuvudtaget!

Hot hot hot - Chunky sandals

26631-220
Franco Sarto, Fendi, Halens

De var populära redan förra sommaren, men i år boomar de garanterat. Väldigt snyggt till klänning, shorts och jeans med andra ord ett par skor som funkar till det mesta. Hotspot har siktet inställt på ett par från
KORS även om just det paret troligtvis endast kommer sitta på mina fötter i fantasin!

Hollywood smile

Igår var jag hos tandläkaren och tog beslutet att bleka mina tänder. Det kostar en smärre förmögenhet men det kan det vara värt för om drygt en vecka så hoppas jag på ett bländande leende i klass med Hollywoodstjärnorna.

Cheeese!