header to ads



This is fashion week



En fantastiskt lyckad första dag på modeveckan! Eftersom jag är trött och inte kan beskriva det i ord låter jag ett axplock av bilder tala för sig själva.
Modet... Det får ni veta mer om senare...
Nu ska jag sova, för imorgon är en ny modedag!

Nu kör vi!



Som inför varje modevecka lurar jag mig själv att tro att jag kan vara så välplanerad att jag inte ska behöva tänka på annat jobb när modeveckan väl drar igång utan till fullo hänge mig åt modefesten, så är dock aldrig fallet. Självklart börjar det brinna i alla möjliga knutar precis lagom till första visningen står för dörren.
Den här morgonen har jag försökt att rodda ett DN-jobb (varför ska alla ha semester för, det gör mitt liv mycket komplicerat...) samtidigt som jag försökt välja vad jag ska ha på mig. Än sitter jag i morgonrock... Ja ja, nu måste jag rycka upp mig för snart bär det av till Berns. Jag ska försöka hinna lägga upp en outfit-bild!

Miu Miu resort 2009


Bild: Miu Miu Resort 2009

Jag måste bara visa Miu Mius resort-kollektion också...
att Miuccia är inne i sportfas just nu har säkert inte gått någon förbi. Själv föredrar jag detta framför
"hard core" sportkänsla som i höstkollektionen. Andra gemensamma nämnare för Resortkollektionen är lila, siden och slimmat. Perfekt balans mellan nytänkande kreativitet och funktionell bärbarhet., något som Miuccia gör allra bäst!

Se mer

Chloé Resort 2009


Bild: Chloé Resort 2009

Första kollektionen under Chloés nya designchef, Hannah MacGibbon, finns nu för allmän beskådan.
Som bekant gjorde Paolo Melim sin sista kollektion för Chloé i och med F/W 08-kollektionen och därefter tillkännagavs det att hans ersättare skulle bli Phoebe Philos högra hand, Hannah MacGibbon.
Man behöver inte lägga ner kraft på en djupgående analys, det går nämligen snabbt att dra slutsatsen att Chloé nu är tillbaka vid Chloés kännetecknande estetik som domineras av det ljuvt kvinnliga och en färgskala som till grunden utgörs av jord, äggskal och andra sobra basfärger.

Personligen fattar jag spontant tycke för den röda väskan!!!

Se mer

Reaguide


Bild: DN Söndag 29/6

I förra veckans DN Söndag tipsade jag om 4 trendriktiga sommarstilar, den här veckan ger jag er en fullmatad reaguide - läs om: de bästa reatipsen, köpen som funkar även i höst och även expertintervjuer (Linda Leopold från
Bon, Helene Andersson som äger MrsH, Elin Kling på Kanal 5 och Lotta Ahlvar på moderådet) där proffsen ger sina bästa råd. Det är fantastiskt roligt att få göra så varierande jobb!

PS. Missa heller inte mina notiser där jag skriver om slitna jeans, glamour för massorna och tennis-stjärnan Lili de Alvarez.

Konstigt väder, konstiga kläder


Ena sekunden sol och värme, nästa moln och duggregn. Hur klär man sig då? Bortsett från vädret har det iallafall varit en mycket bra lördag. Sovmorgon med morgontidningen i sängen, följt av tygjakt (ska klä om fåtöljer) på
Room och Svenskt Tenn, därefter lunch på Prinsen och sen, avslutningsvis, eftermiddagsdrinkar på Grand Hotells Cadierbar med goda vänner.

Kavaj: Cacharel
Scarf: H&M
Tröja: Filippa K
Shorts: Filippa K
Skor: Chipie
Väska: Sonia Rykiel

Nytt jobb i nya Glaze


Bild: Glaze Nr 3
Fotograf: Fabian Öhrn, Stylist: Karolina Skande
Hår & Make-up: Lisa Petersson, Modell: Jenny / Stockholmsgruppen


Nu är ett nytt nummer av Glaze ute i butik. Jag har stylat ett modejobb, temat och känslan som jag på uppdrag skulle leverera var ett lyxigt badmode i glamourös poolmiljö. Jag måste säga att det var en utmaning. "Lyxiga" jobb har ibland en tendens att få motsatt känsla, speciellt om man inte plåtar i någon exotiskt lyxig miljö utomlands. Till modejobbet har jag även gjort en tillhörande plocksida.

Glada flickor på första raden


Bild: Linn, jag och Filippa på WeSC-visningen

Jag hittade den här skojiga bilden på
Veckorevyn.com. Linn var verkligen i sitt esse när bilden togs, nog så laddad inför kvällen. He he, bildtexten beskriver att det är Linn från Sofis mode, Eleonore från Modette och Filippa Berg från iCity - så är det naturligtvis inte men det är sånt man får ta när man hänger för mycket med sin parhäst - folk blir förvirrade! Ha ha, i kortintervjun står det dock rätt namn. Kolla in!

Bild: Veckorevyn

Skön dag



Igår var första dagen sen, jag vet inte när, som jag tog det lite lugnt och inte jobbstressade runt som en dåre (därav glest med blogginlägg). Först var det WeSC-visningen på moderna museet som var trevlig. Kläderna är inget för mig personligen men jag tycker att WeSC är duktiga på vad de gör, jag gillar att de håller sig till sin genre. Jag uppskattade även det genomtänkta temat med färgstänk som återkom i inbjudan och på modellernas kroppar (och på moderna museet?!).
Efter visningen gick ett glatt litet sällskap till Grodan för lunch och lite bubbel. Kvällen avslutades hemma i soffan framför "The other Boleyn girl" med Nathalie Portman och Scarlett Johansson (bra film!). Precis vad jag behövde.

Vill ni se bilder från visningen finns det bland annat
här

Hot hot hot - Spets


Övre raden: Ruffian, Erdem, Balmain
Nedre raden: L'Wren Scott, Prada, Alexander McQueen

När Miuccia visade spets genomgående i sin Prada-kollektion var det givet att materialet skulle bli hypat i höst. Hon var dock inte ensam om att visa det delikata och något damiga tyget. Jag tror starkt på spets som faller sig som ett naturligt val till den sofistikerade och skräddade stilen som kommer att dominera i höst.

A Night at the Palace


Igår bjöd J.Lindeberg in till fest på Hallwylska Palatset. Jag trodde initiellt att det skulle vara en visning men det visade sig att det hela framförallt gick ut på att dricka champagne och ha skoj - så det var precis vad vi satsade på. Härlig försmak på modeveckan!

Häringe Slott


Bild: Plåtning för Solo på Häringe Slott

Imorse var det obehagligt tidig uppstigning som gällde, plåtning på
Häringe Slott stod på agendan. Duktiga Mikaela från Stockholmsgruppen poserade vant i flott slottsmiljö, själv var jag superlycklig över att för en gångs skull ha ett vettigt utrymme att byta om och sminka på. Ett helt eget rum - lyx.
Jag tror att jobbet blev bra. Uppskattade slottsingridienser som hästar och hundar kan utlovas redan nu! Se resultatet i Solo nr 9.

Nu ska jag skynda iväg på ett J.Lindeberg-evenemang!

Sébastien Tellier om Yves Saint Laurent



Jag hittade ett roligt klipp där Sébastien Tellier på ett mycket ostrukturerat sätt försöker förklara Yves Saint Laurents styrka och varför han personligen gillar YSL-kläder så mycket.

För er som inte vet vem Sébastien är kan jag meddela att han är en fransk musiker som mycket otippat ställde upp som Frankrikes bidrag i Eurovision song contest. Själv har jag varit betuttad i Sébastien sedan 2001 (då han släppte debutalbumet L'incroyable Vérité), delvis för hans fantastiska musik men även för
hans bohemiskt franska stil.

Jag bjuder även på en av mina favoritlåtar med Sébastien - Universe.


Sommarkänsla i bästa Saltkråkan-anda


På eftermiddagen smet jag iväg för att kolla in Boomerangs sommarkollektion (09). Inspirationen var hämtad från Saltkråkan (helt rätt val) och de hade verkligen lyckats med att pricka in rätt känsla. Chinos, krispig bomull, kavajer och fint stickat - allt väldigt Boomerang men ändå modernt och fräscht.
Nytt till våren 09 är juniorkollektionen som lanseras tillsammans med ett helt nytt koncept. Barn växer ju som bekant ur sina kläder på nolltid och med det som bakgrund introducerar man den så kallade "Boomerangeffekten" där man mot ersättning kan lämna tillbaka kläderna som man köpt så att de kan komma andra till handa. Otroligt modernt och i tiden måste jag säga.

Stella McCartney låter Kate Moss och Frankie Rayder visa höstens kollektion


Bild: Stella McCartneys höstkampanj 08 plåtad av Inez & Vinoodh

Stella McCartneys höstkampanj har nu sipprat ut på nätet och generellt måste jag säga att jag gillar den (även om Kate Moss alltid känns som ett mindre bra val enligt mig). Ursprungsplanen var tydligen att plåta kampanjen i Skottland men sen föreslog Kate att man skulle plåta i hennes sommarhus i Gloucestershire, England - och så blev det.
Hmmm, jag tycker mig ana ett
kollagetema i höstens kampanjer.

En yrkesskada


Jag köper tidningar och magasin på pall (Ok, kanske inte riktigt men nästan). På sätt och vis kan man väl säga att det är en del av mitt jobb. På senare tid har berget av olästa tidningar dock tenderat att växa till en svårhanterlig nivå. Visst älskar jag fortfarande tidningar men tiden att läsa dem är det sämre med. Hur sjukt är det inte att många av månadens tidningar fortfarande ligger kvar i plasten... Nej vet ni vad, nu ska jag slå mig ner i soffan och bläddra!

PS. Jag tycker att det är roligt att Cover har blivit ett renodlat tjejmagasin. Cover var bra innan men nu tror jag att den kommer att bli något av det bästa som kommer från Danmark - överhuvudtaget.

Carin öppnar upp för allmänheten


Bild: Carins bästa visning någonsin (om ni frågar mig) S/S 07

Nästa vecka är det modevecka. Modeveckan är som bekant ett event främst för en begränsad skara ur modebranschen men Carin Wester har den här säsongen valt att hålla sin visning öppen för allmänheten. Det är första publika  visningen någonsin under Stockholms modevecka. Visningen går av stapeln ons 2/7 kl 18.30 i Berzeli Park. Ett antal platser är reserverade längst fram men i övrigt är det fritt fram för vem som helst att beskåda visningen live på nära håll.

Mina fynd



Nu har jag äntligen samlat kraft nog att fotografera alla mina reaköp från igår. Omedvetet verkar fokus ha varit inställt på svenskt i neutrala färger. Något som jag i och för sig alltid vurmar för.

-Shorts från Filippa K. Klassiska och enkla, precis vad jag behöver. Hade inte ett enda par shorts att packa med mig över midsommar och det kändes fel.
- Högklackade skor från Acne. Först var jag intresserad av samma skor i svart men de fanns inte i min storlek, något som jag faktiskt är lite glad för nu i efterhand.
- Skjorta från Acne. Det kan väl inte vara någon där ute som missat att vita skjortor/blusar är min grej? Den här har jag spanat in hela säsongen och jag blev grön av avund när
Eleonore införskaffade den för ett par månader sedan. Nu är den äntligen min!
- Jeans från Acne. Häromdagen hade Josefina, som jag jobbar med på Solo, ett par svarta, raka och lite inslitna Acne-jeans och jag slogs då av hur snyggt det var. Hep är modellen.
- Tröja från Filippa K. Jag köpte en grå tröja i liknande modell från Filippa K för bara någon vecka sedan, jag älskar den och bestämde mig då för att införskaffa fler rundhalsade tröjor i lite loose modell.

PS. Jag köpte ett skärp också men det var inte på rea så det hör inte hemma här bland alla reaköp!

Karl gör sitt för trafiksäkerheten


Bild: Fransk trafiksäkerhetskampanj med Karl Lagerfeld

Nej, det här är inte en photoshopad skämtartikel. Karl Lagerfeld har, till mångas förvåning, frivilligt ställt upp i en fransk trafiksäkerhetskampanj där har stolt (?) visar upp en neonfärgad trafikväst.

"It's yellow, it's ugly, it doesn't go with anything, but it could save your life."

Vanessa i höstens Miu Miu-kampanj


Bild: Höstens Miu Miu-kampanj med Vanessa Paradis

Vanessa Paradis är, som ni säkert redan hört, Miu Mius ansikte till hösten. Jag gillar Vanessa och jag gillar Miu Miu men faktiskt inte tillsammans. Det är som att ha chokladsås på köttfärsås, gott och gott men inte tillsammans. Annonsen i sig påminner mest om en Louis Vuitton-reklam enligt mig. Till och med väskan ser nästan ut att komma från LV.
Jag är inte överförtjust som ni kanske märker. Det är skralt på formidabla annons-succér i höst. Chanel leder enligt mig den stora annonstävlingen!

REA REA REA!



Jag är som bekant en rutinerad rea-räv så stresen infann sig som tomten på julafton när jag inte hittat en grej jag ville köpa på vare sig Nathalie Schuterman eller Skindeep. Efter en snabb lunch med Linn gav jag rea-shoppingen en ny chans och det visade sig att jag inte hade någon anledning att vara orolig. Jag lovar att visa vad som finns i kassarna men just nu är jag överjordiskt trött (något fel?) så jag måste lägga mig lite platt.
Jag har blodad tand - vill handla mer på rea!

Perfekt!


Bild: Jag och min vän Emma binder kransar på väg till midsommarstången!

Nu är jag tillbaka i Stockholm efter en perfekt midsommarhelg på hänförande Nordkoster. Vädret har varit bra, maten god och vännerna underhållande (som vanligt). Tusen tack för en storslagen helg!
Nu är det hög tid att ställa om till vardag igen - på onsdag - plåtning! Nästa vecka - modevecka!

Italienska Vogues svarta nummer



Ni minns väl när jag skrev om Italienska Vogue som skulle viga ett helt nummer åt mörkhyade modeller. Det resulterade i 4 olika omslag som ni ser ovan. Det ser lite platt ut tycker jag... Gillade det omslag som det först ryktades om bättre.

Källa: Modette

Glad Midsommar

Nu drar jag till Koster! Ha det underbart över midsommar så hörs vi igen på söndag när jag kommer hem!

Breaking Fashion News - Prinsessan Madeleine blir beskyddare av Stockholm Fashion Week


Många röster har tidigare ställt sig frågande till det faktum att Stockholms modevecka aldrig besöks av de kungliga barnen. Men nu lär det bli ändring på det, ett pressmeddelande gick precis ut där det deklarerades att Prinsessan Madeleine kommer att agera officiell beskyddare av Fashion Week by Berns.
Jag tycker att det är en positiv nyhet och hoppas att detta kommer att bidra till internationell uppmärksamhet kring Stockholms modevecka.

Hotspot obsessions



Det är återigen dags att lista mina senaste fixeringar! Det mesta lär kanske inte komma som någon direkt nyhet...

- Vita herrskjorta Jag har ju alltid varit en stor förespråkare för vita blusar men nu är det den herriga varianten som jag fokuserar på.
- Stora örhängen Efter alla armband och halsband som stått i fokus känns det kul med stora örhängen. Jag kan till och med nästan tänka mig stora hoops. Ja, här är det onekligen Pradas resort som spökar!
- Kavaj Jag vet, kavajen var med även sist jag listade mina besattheter men då förstår ni hur fixerad jag verkligen är då samma sak kommer upp igen. I höst will jag ha en fin tweed eller filtvariant!
- Jeans Jag vill ha vanliga jeans. Klassisk tvätt som varken är mörk eller ljus, en rak modell som varken är bootcut eller slim, en midja som varken är hög eller låg. Släta enkla fickor är ett annat viktigt krav. Någon som har ett tips på en sådan modell? Funderar på att återupptäcka Acne Hep.
- Rutiga skjortor I höst kommer allt att handla om rutiga skjortor - tro mig! Den som jag shoppade från Urban Outfitters hromdagen är perfekt men jag kan även tänka mig en i flanell. Här är det av yttersta vikt att skjortan är precis lagom stor. Matchas förslagsvis med jeansen som beskrivs ovan!

Min Packning



Idag åker jag till Koster på västkusten för att fira midsommar med mina härliga vänner. Just nu känns läget allt annat än under kontroll. Vi har inte planerat vare sig mat, tid för avfärd eller packning så nu måste jag rycka upp mig och börja styra och ställa. Själv kommer jag typ att packa:

Skjorta:
Monki, Skor: Chipie, Väska: Mulberry, Nagellack: Essie, Tröja: YSL, Trosor: Princess Tam Tam, Linne: Forever 21, Stickad topp: See by Chloé, Jeans: Acne, Armband: MsBijoux, Hatt: ?

Cirkusen fortsätter


Bild: Topshop höst

Nej, det här inte en bild av Miu Mius vårkollektion, det är Topshops höst. Jag vet inte... jag borde nog sätta mig ner och skriva något mer fokuserat i ämnet istället för att svamla fritt här (och nu), men jag kan inte låta bli att haspla ur mig något. Hela budgetkedjor-som-kopierar-designers-grejen börjar i min mening gå lite väl långt. Jag är helt klart en vän till teorin: "kopiering - en avgörande orsak till den ökade konsumtions- och trendhysterin". Självklart tröttnar man snabbt på något när det körs ner i halsen på en på detta sätt.
Det här är ju bara ett övertydligt exempel i raden, ett annat är ju
den brutala Margiela rip-offen som jag skrev om för ett tag sen.

Nej, tacka vet jag den tiden (my god, hur gammal är jag egentligen?) när man fick leta och leta i second hand-affärer, på vinden och i "exotiska butiker" på utlands-semestern för att lyckas hitta det perfekta plagget som man tyckte påminde om YSLs eller Pradas senaste visning (fast på den tiden var det snarare Gucci man ville efterlikna)... Den tiden då de enda uppenbara kopiorna man kunde hitta var de i China Town, New York. Nu när allt serveras på ett fat med extra allt, lika snabbt som det går att köpa en hamburgare på McDonalds, känns allt bara.. tragiskt och väldigt oinspirerande. Eller så är det bara jag som vaknade på fel sida imorse - min man är Cannes (och jag fick inte följa med).

Vill ni se resten av "Topshops" höst gör ni det här. Den här gången fick Topshop statuera exempel nästa gång ger jag mig på Forever21 eller någon annan budgetkedja... Stay tuned! Ha ha!


Bild: Margiela? Nej, Topshop

Kalejdoskop


Bild: Kenzos nya höstkampanj med Carmen Kass

Jag hoppas att det är någon mer än jag som tycker att det är kul med höstkampanjerna för nu kör jag på, he he.
Carmen Kass är modellvalet hos Kenzo och känslan...som ett kalejdoskop ungefär. Jag vet inte om jag tycker att den är varken vidare bra eller dålig - är det vad man kallar slätstruken?

Rutigt


Bild: Ny skjorta från Urban Outfitters

Den här skjortan plockades från
Urban Outfitters med avsikt att användas i jobbet som plåtades igår. Både jag och min stylist-partner Josefina gillade den så mycket att vi ville behålla den. Eftersom den är second hand fanns inte möjligheten att båda kunde köpa skjortan, men efter mycket om och men samt övertygande från Josefinas sida att det var lugnt, så blev den min. Nu måste jag bara in och betala för den. Hoppas jag hinner det idag.

Fin till jeans!

Balenciagas höstkampanj 2008


Bild: Balenciagas höstkampanj!

Nu har Balenciagas höstkampanj läckt ut på nätet, visserligen i miniformat men av det lilla (!) jag kan se tycker jag nog att det ser ganska slätstruket ut! Hyser dock stor respekt för
den svart/vita klänningen till vänster - strålande! Nu vill jag se bilderna normal storlek för i det här kompakta formatet är det svårt att ens en gång se att det är Charlotte Gainsbourg.

En bra dag!


Bild: Elin sitter i sminket iklädd en outfit som senare kom att ratas!

Idag har varit en bra dag. Den började med pressfrukost för H&Ms nya trendlinje för killar (äntligen ska Sveriges killar kunna shoppa trendigt och billigt!). Sen plockade jag några sista grejer inför en plåtning med
Elin som drog igång på eftermiddagen. Vad roligt vi hade det, Elin stod framför kameran och var som vanligt underbart spexig och proffsig. Jag skrattade faktiskt så jag grät vid ett par tillfällen. Resultatet kommer i nr 9 och jag lovar att det kommer att bli skoj. Kanske lite för skoj om ni frågar Solos chefredaktören Karin, he he!

Mer klänning


Självklart har duktiga Anna på
Mint & Vintage tagit in min fina Lamilla-klänning så nu har jag lite bättre bilder att visa. Fin va! Egentligen ska den djupa ringningen nog vara fram men jag tyckte att den var fantastisk fin även bakåfram (skriver man så?).

Carries brudklänning



Bild: Carries klänning från Vivienne Westwood

Igår innan den stora premiären fick jag och ett litet gäng journalister och stylister tillfälle att på nära håll skåda den storslagna bröllopsklänningen från Vivienne Westwood som Carrie bär i filmen. Fantastiskt roligt! Jag tror dock att de hade råkat
sätta på klänningnen lite knas, lätt hänt.
Rolig kuriosa - Klänningen fick en verkligen att inse hur otroligt liten Sarah Jessica Parker verkligen är. Provdockan hade inte en chans att få på sig klänningen som fick lämnas helt uppknäppt i ryggen.


Bild: Minimal storlek som inte ens passade skyltdockan

Oh vilket party!



Ikväll var det verkligen fest. Efter premiären av Sex & the City bjöd nya tidningen Chic på efterfest (och lanseringsfest). Ett minst sagt påkostat kalas. 1500 gäster bjöds på Champagne, fantastisk mat, storslagna fyrverkerier och en spektakulär modevisning. Maken till fest har jag nog faktiskt aldrig skådat. Jag får visa mer bilder imorgon (bland annat live-bilder på Carries fantastiska bröllopsklänning från Vivienne Westwood som flugits in endast för premiären). Nu måste jag sova. Imorgon är det som vanligt arla morgon som gäller - jobb!
Tack Chic för en fantastisk fest!

Igen


Jihoo! Mitt jobb hamnade på omslaget av DN Söndag
även den här veckan. En fantastisk dag på stan med tre modeller resulterade i ett modejobb i bästa Sex & the City-anda, värt att spana in om man vill bygga upp rätt stämning inför premiären på fredag.

Francis Ford Coppola och Sofia Coppola för Louis Vuitton


Bild: Ny annons för Louis Vuitton med Francis Ford Coppola och Sophia Coppola

Det har under en period ryktats om att Sofia Coppola tillsammans med sin far, Francis Ford Coppola, har varit kampanjaktuella för Louis Vuitton. Nu är det bekräftat och ovan ser ni annonsen som går i samma anda som de redan legendariska bilderna med
Mikhail Gorbachev och Keith Richards. Bilden är plåtad i bästa "Out of Africa"-anda (trots att den är tagen i Argentina) av Anne Leibovitz.
Jag gillar Sofias motivering till varför hon tog uppdraget: "It was flattering to be asked. Plus I’ve known Marc Jacobs since I was 18. "


Bild: Från filmen "Out of Africa".
Rekommenderas varmt om man inte sett den. Maryl Streeps bästa roll!


Sommarkänsla med fyra plusgrader, blåst och regn!


Bild: Glaze Nr 2

Igår kom ett nytt nummer ut av nya tidningen Glaze. Jag har stylat ett modejobb, med tillhörande plock. Det var minst sagt en upplevelse att plåta detta jobb. Jag kan meddela att det är ganska (!) svårt att få till en skön sommarkänsla i fyra plusgrader, snålblåst och duggregn... Modellen var dock superproffsig och trots bitande kyla och väta över hela kroppen klagade hon inte en enda gång. Till skillnad från en viss stylist, ha ha ha!

Alice in Wonderland - Ett drömtema


Bild: "Alice i underlandet"-tema, Italienska Vogue April 2008
Fotograf: Mark Seliger

Jag har vissa älsklingsteman som jag drömmer om att få göra modejobb på, ett av dem är "Alice i underlandet". Visserligen kanske inte så unikt, snarare tvärtom det är ett ganska populärt tema att göra modejobb på. Senast i raden var Italienska Vogue som i Aprilnumret gestaltade Amanda Seyfried som Alice.

Det bästa jobbet i kategorin är dock utan tvekan
"Alice in wonderland"-serien som plåtades av Anne Leibovitz för Vogues Decembernummer 2003 (det känns som om det var igår...). Natalia Vodianova är fantastisk och det faktum att de fått alla designers värda namnet att ställa upp på plåtningen gör knappast saken sämre. "Alice" bär naturligtvis kläder från respektive designer. Titta och njut!


Bild: Alice i Dior Haute Couture av John Galliano, Vogue Dec 2003


Bild: Marc Jacobs 2003 (som vi vill minnas honom), Vogue Dec 2003


Bild: Underbar Haute Couture från Christian Lacroix, Vogue Dec 2003



Bild: Viktor och Rolf gör sig väldigt bra på temat, Vogue Dec 2003

PS. Hm, med rådande surrealist-trend är det kontigt att det inte har dykt upp fler jobb på temat under våren.

Prada Resort 2009


Bilder: Prada Resort 2009

Prada Resort 2009 - Luv, Luv, Luv! Och det säger jag inte bara för att det är Prada - jag lovar! Istället för att skriva ned vad jag gillar med det jag ser gör jag motsatsen. Jag ser ingenting dåligt - någonstans!

Åh vad akut sugen jag blev på stora örhängen helt plötsligt - och grönt - och enkla släta läderskärp - och vit t-shirt till mönstrad kjol... Ja, nu var jag visst där ändå och rabblar.

Okej, bara lite till Sex & the City



Utan att avslöja för mycket...
Inte helt otippat spelar ett par Manolo Blahnik-skor en ganska stor och avgörande roll i Sex & the City-filmen. Bergdorf Goodman som kommer att sälja just detta par och specialskyltar därför just nu för fullt med de eftertraktade skorna. De är ännu inte till salu men en väntelista har börjat skrivas (troligtvis är den redan meterlång). Priset? "Ynka" 945 dollar får du hosta upp om du vill ha den ultimata "Sex & the City-skon". Host host!


Bild: THE shoe!

Lovisa Burfitt höst


Bilder: Lovisa Burfitt höst. Fotograf: Julia Hetta

Vilka fina pressbilder jag precis fick från
Lovisa Burfitt. Härligt ljus och magisk känsla! Vid närmare eftertanke - lite Willy wonka-känsla, iallafall över bilden i mitten. Fast på ett bra sätt!


Bild: Johnny Depp som Willy Wonka

Nämen så fint


Titta vad som precis kom hit med bud. Världens sötaste lilla inbjudan. Sex & the City-yran är verkligen ett total, innan måndagens stora premiär bjuder Cosabella tillsammans med Scandinavian Pressroom på lyxiga drinkar och härliga snittar i en av sviterna på Berns. Hur härligt är inte det? Det känns nästan som om jag lever i Sex & the City på riktigt just nu!

Tummen upp!


Igår, efter att ha värmt upp med två avsnitt hemma, var det alltså äntligen dags. Filmen som man väntat så länge på - Sex & the City! Jag blev verkligen inte besviken, inte någonstans. Det kändes lite overkligt och nästan omtumlande att se filmen som man pratat om och väntat på så länge. Den var precis så storslagen och pampig som jag hade önskat, vissa scener kändes dock något krystade, som om de slängt in dem bara för att få tillfälle att visa upp lite fler varumärken.
Nu vill jag bara att den ska komma på DVD så jag kan få se den i lugn och ro hemma med en filt och en kopp thé. Visserligen får jag chansen att se den igen nästa vecka när nya tidningen Chic bjuder på stor Sex & the City-premiär, men det är inte riktigt samma sak. Jag vill detaljgranska hemma på kammaren!

PS. Kläderna då... Pampigt och storslaget även där. Underbart att titta på men vid vissa tillfällen på gränsen till överjobbat.

PPS. Missa inte mitt stora Sex & the City-jobb i DNSöndag, nu på söndag

Please!



Men...varför gör vädret så här? Ikväll har
Sofis mode förhandsvisning av Sex & the City-filmen och jag hade ju planerat att dyka upp i en tunn liten slinkig sak. Vad gör man nu? Depp.

PS. Linn ska du gå eller är du sjuk?
Uppdatering. Såg nu att du har lunginflamation, stackare!

Balenciaga Resort 2009


Bilder: Balenciaga Resort 2009

Resort-kollektionerna blir verkligen alltmer vedertagna. Naturligtvis är det spännande att kolla in Balenciaga som mot förmodan faktiskt inte direkt imponerade eller överraskade denna gång. Ja visst, vackra plagg men inte den "oh"-, "ah"- och "oj"-nivå som vi är vana vid när det gäller Balenciaga. Väldigt motsägelsefullt... men kollektionen känns lite som Nicolas Ghesquire kurs 1A, standard och på rutin. Vi känner igen silhuetten (framförallt från
S/S 07) och nyckelplaggen (Framförallt från S/S 07). Men sen är det ju visserligen "bara" en resortkollektion... Vill ni se fler bilder från kollektionen hittar ni det här.

Kate Moss för Donna Karan F/W 08


Bild: Donna Karans höstkampanj 08 med Kate Moss

Kate Moss frontar
återigen Donna Karans kampanj, denna gång plåtad av Mert Alas & Marcus Piggott. Betydligt bättre modellval skulle kunna göras om ni frågar mig. Jag gillar dock känslan av "old time travelling" (mycket filmiskt) i kampanjen, som visserligen inte känns som Donna Karan för fem öre. Donna Karan är ju avskalat, modernt och manhattan-streetigt med skyskrapor och gula taxibilar och grejer. Väldigt urbant men samtidigt sofistikerat med inslag av sportreferenser, typ. Inte romantisk 40-tals glamour på en tågstation.

Sist på bollen



Jag upptäckte idag att
Pause publicerat en rolig artikel där de frågat ett gäng eminenta modebloggerskor om vem deras ultimata film-stilikon är. Själv svarade jag Marge (Gwyneth Paltrow) i The talented mr Ripley. Förstås. Älskar den filmen!

Solen är borta


Nu ska jag iväg på stan för att hitta lite smågrejer till en plåtning för DN. Undrar om
någon annan är nere på stan och jobbar idag?

Tröja: Filippa K
Byxor: Monki
Skor: Keds
Armband: Cocoo och Ms Bijoux
Tygpåse: LaRedoute

PS.
Jag saknar Eleonore

Faaaantastiskt!


Bilder: Lanvins höstkampanj från 2005

Minns ni den här Lanvinkampanjen från hösten 2005 som frontades av Lily Donaldson (som för övrigt utnämnts till musa av Alber Elbaz). Vid en första anblick ser bilderna rätt normala ut men vid en närmare granskning upptäcker man att det är något som inte stämmer. Bilderna är nämligen spegelvända från mitten. Ser man på benen och armarna upptäcker man att de är perfekt symmetriska vilket skapar en onaturlig men vacker silhuette. Jag tycker att bilderna är förtrollande, i grunden enkla och klassiska men för den uppmärksamma erbjuder de något extra!

Thierry Mugler gör Come Back i Paris


Rosemary Rodriguez, kreativt ansvarig på
Thierry Mugler, som idag endast producerar parfymer, har låtit meddela att det forna modehuset (2003 lade modehuset ner sin couture-produktion) kommer att visa 21 kreationer under Paris Couture-vecka. Thierry Mugler slog igenom på bred front under 90-talet då han gjorde sig ett namn mycket på grund av hans futuristiska design som kännetecknades av knivskarpa getingmidjor och överdrivna axlar. Det har ryktats om att Thierry själv kommer att designa kollektionen då han vid ett uttalande lär ha sagt att han arbetade på en "capsule"-kollektion men mer troligt är att skapandet överlåts åt någon annan som kommer att designa kläder i linje med Thierrys välkända estetik. Spännande är det i vilket fall! Heaven or hell, som man brukar säga...

Modemarionetter


Bilder: Jean Paul Gaultier, Donatella Versace och Giorgio Armani som marionetter

Oj vad det bloggas idag... Kanske för att dagen är vikt åt tråkiga administrativa sysslor hemma... Hittade de här roliga modemarionetterna någonstans, minns inte var och nu hittar jag inte källan igen, visst är de skojiga. De har någonting att göra med
Mango Fashion Awards, vad har jag inte riktigt lyckats lista ut!

Vem vann stylingkampen?


Jag vann
stylingkampen! Jag trodde ett tag att segern skulle gå mig ur händerna när Pamela började nagga på marginalerna. Jag är glad! Tack alla som har röstat! Vill ni veta vad jag önskar mig i vinst? Läs här.

Min favorit från Acnes höst


När jag såg Acnes höstvisning på Berns i januari var det ett plagg som vann all min uppmärksamhet. Jag valde den snabbt som favorit på "
modeveckanbloggen" som jag och Nina skrev på Aftonbladet. Bara så ni vet så kommer den att bli min så fort den landar i butik!
Jag och vita blusar ni vet...

Caroline Winberg i landslagsmundering


Jag hittade en rolig bild på Caroline Winberg med tillhörande text undertecknad av tidigare nämnd, jag vet dock inte riktigt hur det är med autenciteten men -
Kolla in! Ha ha!

Agyness gör reklam för Jean Paul Gaultiers nya parfym, Ma Dame



Ni kanske har hört att Agyness frontar en reklamfilm för Jean Paul Gaultiers nylanserade doft, Ma Dame. Jag bjuder självklart på det 34 sekunder långa resultatet.

PS. Den största behållningen av reklamfilmen måste nog vara att man får se Agyness i långt hår.

Chanelkampanjen F/W 08


Bild: Chanels F/W 08-kampanj

Jag hittade
en till bild från Chanels höstkampanj på TFS. Jag blir alltmer benägen att ta tillbaka allt ont jag sagt om att Karl själv valt att ta bilderna. Kampanjen se bra ut och jag gillar vad de gjort med Claudia Schiffer! Skönt att se henne som något annat än en blond glossy Barbie - de tiderna kanske är förbi.

Yves Saint Laurent


Bild: Yves Saint Laurent

Jag såg precis en intressant dokumentär om den framlidne Yves Saint Laurent på SVT2. Missade ni dokumentären rekommenderar jag er att se den på
SVTs webb.

Dagens outfit

Och så här ser jag ut när jag sitter och jobbar för att förbereda kommande arbetsvecka.

Hatt:
Jag har kommit på att hatt är världens bästa grej sommartid. Eftersom jag för tillfället är solglasögonlös fixar hatten biffen. Jag har även en tendens att bli ofattbart varm uppe på huvudet när solen lyser, något som hatten råder bot på. Jag har sällan tid att föna och fixa håret, något som är helt onödigt när man bär hatt. För bara några dagar sedan färgade jag håret, onödigt med tanke på att solen så här års bleker bort färgen nästan omedelbart, men inte om man har hatt... Jag har insett hattens storhet!!
Tröja: Älskar min nya slappa gråa tröja från Filippa K!
Jeansshorts: Gamla
Skor: Seglisar från Vagabond från förra året!

Dagens (önske)outfit


Ja, så här hade jag verkligen kunnat se ut idag när jag återvänt till stan efter att ha tillbringat helgen utanför tullarna.

Armband: Flätat armband från duktiga
Lara Bohinc
Skjorta: Jag var tvungen att ta med Alexander Wang-skjortan från föregående inlägg, den är ju helt i min smak!
Nagellack: Thats Bright från OPI
Väska: Jag är besatt av Besace!
Kjol: Grå melerad tight kjol från Monki - mycket fin!
Skor: tjusiga skor från Topshop, undrar om/när de kommer till Sverige... Man kan ju i och för sig alltid beställa..

Hitta stilen - the girl from Ipanema


Med tanke på vädret skulle man ju nästan kunna tro att man var i Ipanema...

Bikini:
Mycket fin bikini från
Missoni (Jag kan verkligen se Margarita glida runt i den)
Hatt: Panama hatt, förstås
Armband: Guldarmband med fina snäckor - very beachy
Baddräkt: Baddräkt är så flott!
Skjorta: Fin stor loose vit skjorta från Alexander Wang - vita blusar och skjortor är nog på riktigt det bästa jag vet på sommaren!
Nagellack: Glassigt lack från Essie
Shorts: Korta lite vida shorts från Topshop

STORT!


Bild: DN Söndag 8/6

Idag publicerades mitt första jobb i DN Söndag, det känns stort att det hamnade på första sidan. Kolla in när söta Ingrid och coola Gösta visar sommarens hetaste solglasögon!

En bra dag på jobbet


Bild: Plåtning för Glaze

Ytterligare en fantastisk jobbupplevelse att lagra i minnet. Vi har plåtat i strålande solsken med första parkett mot det stora blå! Make-up-artisten var på allvar tvungen att försöka rättfärdiga det hela genom att verkligen påpeka att det faktiskt var jobb och ingenting annat som vi sysslade med. Som vanligt efter en lång plåtning utomhus känner man sig helt slut så nu blir det film med balkongdörren vidöppen mot sommarkvällen. Vad bra man har det!

Vad arg jag blir

image2476
Bild: Mina gamla solglasögon från Prada

Som jag skrivit tidigare blev jag av med mina solglasögon när jag flög till Mallorca. Jag beställde ett par nya (som visserligen inte har kommit än, grrr) men känner alltmer att de inte är i närheten lika bra som mina gamla. Jag har luskammat internet, utan framgång, för att försöka hitta samma modell på någon gammal webbshop någonstans. Härmed går jag därför ut med en allmän efterlysning. Är det någon som sett ovanstående solglasögon från Prada till salu någonstans?

Ingen rast ingen ro

image2482

Imorgon bär det av till Waxholm för heldagsplåtning så nu måste jag ge mig iväg för att plocka de sista grejerna. Förhoppningsvis möter jag upp
Linn senare på stan!

Tröja: Filippa K
Kjol: Monki
Skor: Vagabond
Väska: Chloé

Att jobba på stan

image2480
Jag vet att jag har varit frånvarande men imorse blev jag hämtad klockan 07.30 av en taxi för att åka iväg och plåta ett jobb för DN. Hela dagen, ja fram till nu, har vi plåtat en stor modeserie för DN. Mycket administration med många modeller och ett antal olika locations. Fantastisk fotograf och härliga modeller gjorde dock hela jobbet så jag ser mycket fram emot att se resultatet i tidningen söndagen 15/6.
Nu... sortera kläder i förbannelse och skriva text till jobbet... Vi ses imorgon med andra ord!

GAP hoppar på t-shirt-tåget

image2479
Bild: Specialdesignar t-shirt från GAP.

Amerikanska klädkedjan GAP har i samarbete med Whitney Museum of American Art and Art Production Fund lanserat en t-shirt-kollektion med 13 specialgjorda t-shirts designade av nutida konstnärer: Chuck Close, Jeff Koons, Marilyn Minter, Kiki Smith, Cai Guo-Qiang, Barbara Kruger, Ashley Bickerton, Kenny Scharf, Glenn Ligon, Rirkrit Tiravanija, Kerry James Marshall, Hanna Liden and Sarah Sze. 
Konceptet känns väl kanske inte helt nytt men det kommer säkert att sälja som smör!

Runt halsen

image2478
Jag gillar att variera mig på smyckesfronten men jag återkommer till syvende och sist alltid till mina personliga smycken som har en lång och personlig historia. Ringen som jag bär på kedjan fick min mormor när min mamma föddes och jag har haft den runt halsen till och från i säkert 10 år. Det gröna ägget har jag fått av en kär vän som bor i Ryssland, på grund av det kunde hon inte närvara vid en speciell händelse i mitt liv och skickade därför berlocken istället. De senast dagarna har komplimangerna rasat in över mitt halsband så nu får de nog hänga runt halsen ett bra tag.

Shoppa loss på Filippa K

image2477
Idag gick jag in på Filippa K, sen vet jag inte riktigt vad som hände. Troligtvis lurade
insikten som jag kom fram till igår i bakhuvudet. Ut kom jag iallafall med tre nya plagg - en loose randig tröja (som jag ska ha till jeans, shorts och kjol), en slapp grå tröja i tunnstickad bomull (snygg att matcha till grått, helgrått är flott) och sen blev det även en svart sparkdräkt (som jag köpte mest för att den söta butikstjejen var så snygg i den).  Jag är faktiskt mycket nöjd. Hittar jag ett par snygga shorts och en bra bikini känner jag mig redo för sommaren!

Inga kläder

image2475
På allvar, jag har inga sommarkläder... Jag har nog inte riktigt greppat att sommaren är här eftersom jag till och med väjer att göra en "önskeoutfit" med jeans och ankelboots, vad är det för något?

Väska: Art Deco känns fortfarande rätt. Balenciaga
T-Shirt: Ja det funkar fortfarande med t-shirtar med tryck.
Bra vardagsplagg helt enkelt
Väst: Jag har fått ett återfall på västar
Skor: Hur vackra
Jeans: jälv äger jag bara, jag faktiskt bara, acne-jeans men skulle jag köpa något annat märke skulle jag överväga Chloé.

Ni har väl inte glömt VÖBN?

image2474
Bild: Snygg Yigal Azroul-tjej. Resort.

Ni som är trogna läsare på Hotspot minns kanske när jag förra våren starkt övervägde att odla en
signatur-sommarstil - VÖBN. Konceptet gick ut på att jag alltid skulle bära vita överdelar (linnen, skjortor, blusar, t-shirtar) och beige nederdelar (shorts, chinos, kjolar).  Ideén har slumrat något sedan förra våren men när jag fick se den här lyckade looken från Yigal Azrouls resortkollektion väcktes mina forna ideér till liv och jag överväger nu starkt att gjuta liv i mina planer.

Alexander Wang Resort

image2473
Bild: Fin Alexander Wang-tjej!

Jag
hittade lite bilder på Alexander Wangs resort-kollektion. Klänningen ovan skulle kunna göra min sommar, jag gillar det lilla släpet där bak. Mycket praktiskt på korta kjolar och klänningar - vi vet ju alla hur det är när man ska böja sig fram alternativt plocka upp några från marken.