header to ads



Hotspot banar vägen till framgång

En journalist från TT Spektra intervjuade mig häromdagen och hon ville veta vad jag trodde på inför hösten 2006. Det fick mig att fundera och här är några av de heta tips som jag har att ge. Många har ni sett tidigare på bloggen men allt tåls att upprepas.

Klänning - Klänningen fortsätter sitt segertåg men i en lite annan skepnad. I höst är klänningen Nr 1 den så kallade "förklädesklänningen" (eller det är iallafall vad flera med mig har kommit att kalla den) som med fördel bärs med en T-shirt eller en blus under. Annars funkar skjortklänningen ypperligt även i höst.
Skor- Stövletten funkar men skoletten är the shit! Skoletten är precis samma sak som en stövlett (alltså en låg stövel) fast med snörning. Skorna är generellt om möjligt ännu klumpigare än vad de varit, så snart kommer det naturligtvis att pendla över till nättare varianter igen men just nu är det chunky som gäller.
Väska - Som ni vet röstar jag på grått läder och det är egentligen ingen direkt trendspaning utan mer mitt tycke att den gråa väskan förtjänar sin plats i rampljuset efter år i glömska.
Blus - Skjortor och blusar (även klänningar) med höga kragar! Knytblusen hänger kvar Vackra kvinnliga blusar är överlag hot stuff i höst så dra förbi H&M eller Zara och bunkra!
Kofta - Koftan forsätter att regera och jag ser ingen anledning till att byta bort den
Huvudbonad - Helt utan konkurrens - baskern!
ByxorJeansen förstås! Midjan is still going up så har ni inte investerat i åtminstone ett par jeans med lite högre midja är det hög tid. Jag tror även att stupisarna kommer att få konkurrens av den rakare modellen (OBS nu menar jag verkligen raka modellen och inte minsta antydan till bootcut, silhouetten är fortfarande smal nedtill), detta tror jag mest på grund av att jag själv är sugen på ett par i den modellen.
Smycken - Less is more. Inget för stort eller utmärkande. Jag tror ju som bekant även på de korta halsbandens revival.
Färger - Blått (allt ifrån blyblått via marinblått och kornblått till kleinblått), grått (ljust eller mörkt allt går hem), cremefärgat, svart (always and forever), accentfärger gult och rött.
Övrigt - Fickorklänningar och kjolar både utanpå och dolda

Listan är prelimenär och kommer med största sannolikhet utökas och revideras!

Kommentarer
Postat av: Eleonore

Håller med på alla punkter...vid symaskinen ligger just nu en ofärdig klänning med dolda fickor tänkt att ha med t-shirt under :)

Postat av: hotspot

Eleonore: Åh vad skoj att du är inne på samma bana. jag har ju helt gått ner mig i klänningar och kjolar med fickor och inom loppet av 1 mån har jag införskaffat 2 klänningar med fins fickor :)

2006-06-16 @ 14:22:32
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: W

Vilken kul lista! Nu tittar jag nästan inte alls på kläder i butik - möjligen något kap på rean - utan väntar på höstkollektionerna istället. Jag gillar listor och framåtblickande. Kul!

2006-06-16 @ 14:32:43
URL: http://livingbyw.blogg.se
Postat av: Emma

Inte helt olikt vår lilla lista vi gjorde för ett tag sedan till tidningen. Jag har faktikst precis sytt en klänning med utanpå fickor. Handlade även en klänning med utanpå fickor på 2:a hand i helgen.

2006-06-16 @ 14:33:17
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: W

Förresten - kul att bli intervjuad - lilla modeorakel där :-)

2006-06-16 @ 14:34:03
URL: http://livingbyw.blogg.se
Postat av: hotspot

W: Nej samma här, några rea-fynd blir det förstås ;) men i vörigt blir det avhållsamhet som gäller. Hösten, längtar inte - nya kollektioner, längtar! :) Ha ha, ja det var lite ovant och speciellt eftersom jag bara är en vanlig tjej som leker mode på min egna lilla blogg men ändå väldigt skoj! De tog även lite bilder hemma hos mig från min garderob mm så det kan nog bli en skojig artikel :)
Emma: Åh då är jag inte ute och cyklar då. Fickorna är verkligen något att hänga i julgranen!

2006-06-16 @ 14:46:48
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Ida

Hade t-shirt under klänning igår det är skönt tycker jag eftersom det är lite kallare här på kontoret än ut. Javisst.. precis som syrran har vi köpte en kul klänning med fickor på och så syr vi på en annan.

Åh min garderob hade de nog fått chock av ;) om det sett. Tur att man flyttar så man tvingas att städa.

2006-06-16 @ 15:32:32
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: Malin

Vad skönt ifall koftan hänger kvar ett bra tag till, för det är en favorit hos mig.. Verkligen ett plagg som går att variera i det oändliga, och det gillas :)

2006-06-16 @ 16:19:39
URL: http://mycketsnack.blogspot.com
Postat av: Mandi

Jag hoppas stenhårt att du har 100% rätt.
Rött håller i sig, likaså blusar,skjortklänningar och förklädesklänningen. Yes,yes,yes.

2006-06-16 @ 16:31:43
URL: http://applepaj.blogg.se
Postat av: Agnes

Gud vad kul att läsa! Jag längtar redan till hösten, eller nja, tills höstkollektionerna kommer i alla fall! Sommarvärmen får gärna stanna ett tag till...

2006-06-16 @ 17:20:42
URL: http://agnesstyle.webblogg.se
Postat av: Hanna

sött höstmode! liknar våren fast inte så ljusa färger! ;)

2006-06-16 @ 17:46:39
URL: http://lilyrose.webblogg.se
Postat av: LadyLuck

Baskern på, säger jag!
Helst en egenvirkad:
http://ladyluck.webblogg.se/250306181750_mina_egna_saker.html

2006-06-16 @ 19:32:45
URL: http://ladyluck.webblogg.se/
Postat av: Sorbonne

Tycker du har prickat in en massa bra saker. Skoletterna är nog tyvärr det som många kommer ha på fötterna, men jag gillar det verklgien inte. Stövletterna är mkt mkt bättre. Jeansen har du troligen rätt i, många kör fortfarande bootcut och är lite rädda för slim, och därför kommer detta vara en bra variant.

En förklädersklänning i blått med fickor och t-shirt under, en tunn silverkedja med en berlock, ett par pumpa och en kofta i grått är vad jag kommer ha på mig. Tyvärr kommer jag nog go overboards och ha ett riktigt chunky armband :)

2006-06-16 @ 20:00:14
URL: http://sorbonne.blogg.se
Postat av: Cicci

Kan inte rå för att längta till hösten nu... :)

2006-06-16 @ 21:40:39
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Anna

Kul att läsa :D ! Jag tycker verkligen om grått, det passar så bra till allt och dessutom gör det att ansiktet ser så mycket brunare ut. Klänningen är storfavoriten och har alltid varit ^^.

2006-06-16 @ 22:05:22
URL: http://www.carpediem.webblogg.se
Postat av: Fanny

Tjosan din modeguru! Kan inte du ha lite modell-guide? Alltså de kvinnliga (helst) supermodellerna på catwalkerna? Alltifrån De Stora (Daria Verbowy, Hana Sokupova, Lily Cole) till de mer up coming. Snäälla? Kram.

2006-06-16 @ 22:21:24
Postat av: Rebecka

HOTSPOT!
jag behöver din hjälp, läs i min blogg!

2006-06-16 @ 22:53:48
URL: http://absolutbecka.blogg.se
Postat av: Jocelyn

Jag är så glad för höstens mode, gillar det verkligen! Snyggt med förklädesklänning m fickor, kofta och smala jeans med hög midja.
Kul att du blev intervjuad! Jag tycker verkligen att du förtjänar all cred och (mer) uppmärksamhet för ditt arbete med en fantastisk blogg:)

2006-06-16 @ 22:59:34
URL: http://jocelyn.blogg.se
Postat av: suratanten

Du har koll tjejen ;) Skitkul att läsa.

2006-06-17 @ 10:34:45
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: Sofia

Kul med en sammanställning. Det är så att man nästan längtar till hösten. Jag kommer garanterat att nappa på förklädesklänningen med t-shirt under - så snyggt.

2006-06-17 @ 11:47:34
URL: http://stylishigt.blogg.se
Postat av: Rebecka

Det är bra att få en liten glimt av hösten ;)
håller med alla punkterna.

2006-06-17 @ 12:14:04
URL: http://sakura.webblogg.se
Postat av: lenie

håller med dig! gråaläderväskor är alldeles för underskattat!

2006-06-17 @ 15:04:39
URL: http://leenajoutsemo.blogg.se
Postat av: F

hallå där... helt orrelevant till inlägget, men here goes: du vet inte vad den hemsidan där människor från hela världen lägger ut bilder på sina kläder? eller någon annan kanske. hm! tack på förhand.

2006-06-17 @ 16:46:09
Postat av: F

hallå där... helt orrelevant till inlägget, men here goes: du vet inte vad den hemsidan där människor från hela världen lägger ut bilder på sina kläder? eller någon annan kanske. hm! tack på förhand.

2006-06-17 @ 16:49:08
Postat av: hotspot - den ENDA läsvärda svenska modebloggen

hallå där. undrar om någon vet vad sidan där människor från hela världen lägger ut bilder på sina outfits heter? tack på förhand.

2006-06-17 @ 16:51:34
Postat av: Simply me

Hittade en jattefin rygglos klanning som nastan ser ut exakt som forkladesklanningen pa bilden! Latt att den kommer anvandas med blus/troja under i host :)

2006-06-17 @ 19:03:48
URL: http://la-sweden.blogspot.com
Postat av: hotspot

Ida: Ja, jag gillar inte att vara för bar på jobbet så då är t-shirt under klänning ett ypperligt alternativ. Ha ha ha, ja det eviga dilemmat med garderoben, jag har hälften av min garderob i källaren då allt omöjligt får plats i garderoben.
Malin: Jag håller helt med, använder nästan aldrig vanlig tröja längre...
Mandi: Jag med, helt ett mode i min stil :)
Agnes: Ja fy tusan jag vill aldrig mer ha höst och vinter men höstkläderna är mer än välkomna ;)
Hanna: JA det har inte skett några extrema svängningar man känner igen stilen!
Ladyluck: jag håller med! Har en blyblå stickad sak som åker på och jag känner mig alltid som jag är i en film när jag har på mig den :)
Sorbonne: Jag håller med, gillar också stövletten bättre men det har hänt förr att jag ändrar mig...
Cicci: Ha ha ha, nej njut av sommaren ;)
Anna: Jag håller med, grått är flott!
Fanny: Ha ha, modeguru vet jag ingenting om men en modell-special är inte omöjligt att det dyker upp!
Rebecka: Of course!
Jocelyn: Jag håller emd, hösten ser riktigt bra ut. Ja det var lite skoj men ovant med intervjun, tack för snälla och uppmuntrande ord!
suratanten: Åh nu blir jag smickrad i brygga här ;) Tack!
Sofia: Jag med, har ögonen öppna för att hitta en fin förklädesklänning!
Rebecka: Ja det är bra att vara väl förderedd ;)
lenie: Fram med de gråa väskorna ;)

2006-06-17 @ 19:12:05
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: hotspot

F: Kan det vara my style diary som du menar månne?

http://www.mystylediary.net/

SimplyMe: Åh, låter super! Måste själv ut och leta :)

2006-06-17 @ 19:17:28
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Martina

Har sett en del lack på skor, (pumps) hot or not?

2006-06-17 @ 19:58:16
URL: http://neat.blogg.se
Postat av: hotspot

Martina: Absolut hot! Kolla in här:

http://hotspot.webblogg.se/060306121823_26631289.html

2006-06-17 @ 20:28:58
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: madde

Hösten känns lovande, nästan så man längtar till september nu:)

2006-06-18 @ 00:56:50
URL: http://blogg.passagen.se/maaadde
Postat av: emma

Mycket bra lista! Kan det vara så att du har glömt lila på färgavdelningen? Läste någonstans att det skulle bli en stor modefärg. Det var det visserligen förra hösten med men...Tror att det var på nya Expressen-fredag-tjejens blogg jag läste det.

2006-06-18 @ 17:48:54
URL: http://emmasvarld.webblogg.se
Postat av: hotspot

madde: Ha ha, nej gör inte det ;) Jag håller dock med, det ser bra ut :)
emma: Jo Lila kommer att funka men precis som du säger så är det inget nytt utan en eftersläntrare som hänger med från förra hösten och kollar man på visningarna är lila inget som direkt dominerar.

2006-06-18 @ 18:58:39
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: InYourFace

Vad säger du om mönster då? Randigt,prickigt, blommigt...?

2006-06-18 @ 19:08:37
Postat av: hotspot

InYourFace: So far tycker jag nog att hösten ser ganska mönsterlös ut. prickarna börjar kännas trött och ränderna hör mer sommaren till. Rutigt känns ganska skoj, blommigt ja kanske om det är på rätt sätt och inte för somrigt. Hm, svårt fråga måste nog suga lite på den karamellen ;)

2006-06-18 @ 19:32:38
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Tilda

Kalaslista!!!

2006-06-18 @ 22:56:08
URL: http://shopblogg.webblogg.se
Postat av: hotspot

Tilda: Bockar och bugar :)

2006-06-19 @ 07:28:19
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Hilde

genious!

2006-06-21 @ 13:29:50
URL: http://Stylebyhilde.webblogg.se
Postat av: hotspot

Hilde: he he, tack :)

2006-06-21 @ 13:48:12
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Elin

måste bara säga att du har den roligaste bloggen :D med mycket intressanta grejer :D

2006-06-22 @ 11:14:59
URL: http://superelin.blogg.se
Postat av: hotspot

Elin: åh smickra mig mer ;) Tack så jättemycket, bloggen tar upp en stor del av min tid, det har verkligen blivit min baby så att få så söta kommentarer värmer gott :) Tack!

2006-06-22 @ 11:17:38
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Malin

precis vad jag ville läsa just nu. fan vad bra

2006-06-28 @ 13:21:00
URL: http://fleur.blogg.se
Postat av: Louise

Håller empireskärningen i höst också? Fyndade nämligen ett kornblått linne med rosett vid brösten som var empire! Snyggt :)

2006-07-01 @ 18:54:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links