header to ads



Brigitte Bardot

26631-2084

Jag sitter och letar inspiration inför ett jobb som ska göra och trillade i samband med det över så fantastiskt bilder på Brigitte Bardot som jag bara var tvungen att dela med mig av. Sweet lord vad hon var het! Jag vågar nästan hävda att vi inte har en endaste skådespelerska idag med tillnärmelsevis lika mycket stjärnglans och karisma.

Det är få saker som inspirerar mig mer än arkivbilder på klassiska Hollywoodstjärnor. För klassiska bilder på dåtidens Hollywoodstjärnor från Cannes filmfestival, kolla in
Edward Quinns fantastiska och legendariska bilder.

Apropå Gossip Girl...

image2083

En av mina
rea-favoriter har haft en roll i Gossip Girl. Självklart var det stilfavoriten Blair som hade den fina klänningen på sig. Mycket lyckat att välja mönstrade strumpbyxor till!

Nyhetsmorgon

26631-2082

Imorgon, nyårsafton, ska jag vara med på TV4s nyhetsmorgon för att prata trender inför 2008. Kul men som vanligt lite nervöst. Jag vet ju inte ens vad jag ska ha på mig... Jag kommer däremot att ha med mig lite sköna vårplagg att visa i studion! Lite efter 10.00 kliver jag på live för den som vill se!

UPPDATE:
Här finns inslaget att se på webben.


Gossip Girl

26631-2081
Bilder: Foton från serien, Catwalkbilder från Chanel SS07 och Gucci SS08, kläder från - kjol: Miu miu, blus: Marc by Marc Jacobs, kavaj: Topshop, väska: Luella, örhängen: vintage Chanel

Ingen har väl missat att de populära ungdomsböckerna Gossip Girl har blivit en serie. Gör dig redo att frossa i skolromantisk preppy-stil uppdaterad för att attrahera en kräsen och modeinitierad publik på den senare hälften av 00-talet. "Chaneliga" kavajer, söta kråsblusar och flickiga klänningar - kan det blir bättre? Snyggaste stilen i serien har utan tvekan bitchen
Blair Waldrof så håll extra koll på den mörka skönheten!

Hotspot top 10 - What Hotspot Wants - Beauty

image2080

Det finns så mycket trevliga produkter där ute och jag vill prova dem alla! Just nu trånar jag som mest efter:

1. Jag älskar Miss Ferlings handkräm Baume des Tigresses så jag är övertyga om att även den nya krämen från Miss Ferling,
Baume de Dalmatie, är fantastisk! 
2. Det legendariska Pariskonditoriet Laduree har inlett ett samarbete med Sephora vilket har resulterat i en hel linje skönhetsprodukter med fantastiska dofter. Jag kan tänka mig vad som helst. Det är, om sanningen ska fram, de fantastiska förpackningarna som jag är ute efter.
3. Jag är så lättlurad att jag skulle kunna köpa LipFusions lipplumper bara för att komma åt den blingade hylsan.
4. Självklart är jag nyfiken på att prova mirakelkrämen Boots No 7 som man hört så mycket om
5. SkinCeuticals produkter har fått mycket ros i pressen världen över. Det skyddande serumet CE Ferulic sägs vara Kate Moss favorit.
6. De praktiska parfymerna på stick från Crazy Libellule är bedårande. Jag lottade ut en i min adventskalender och nu vill jag ha en själv, gärna i doften Fruit Sorbet.
7. Rosebud känner ni säkert till. Nu har blush fått in en ny variant av klassikern, Brambleberry!
8. Byredo är något så ovanligt som ett svenskt parfymhus. Dofterna har blivit hypade som 17 och säljs på creddiga ställen som Colette, Barneys och Les Senteurs. Naturligtvis vill jag prova!
9. Jag behöver nu rengöring och fuktkräm. Jag är sugen på att gå tillbaka till min gamla favorit Dermalogica. Active Moist står på önskelistan
10. ...och special cleansing gel

Dagens (önske)outfit

image2079

Idag är jag trutt! Middag på
Teatergrillen slutade med champagne på Riche (vi firade lill-nyårsafton) och dans på Village. Idag ska jag skrutta runt hemma i sköna kläder.

Topp: fin slappartopp från H&M
Armband: Från Prada
Jeans: Acne Hugs - förstås
Scarf: Fina färger från H&M
Skor: Mjuka moccasiner från Marc by Marc Jacobs

Tramsigt eller bedårande?

26631-2079
Bild: Nyckelringar från Prada

För några säsonger sedan var det robotar som gällde nu är det nallar för hela slanten. Själv är jag något svag för nallar så även om mitt fönuft säger att det är vansinne med svindyra små Prada-nallar kan jag inte annat än att låta mig charmas iallafall lite.

Hjälp!

26631-2077

Jag älskar som sagt var rea. På rea köper jag plaggen som jag inte har råd med (egentligen inte ens när de är nedsatta). Jag brukar se till att ha en ganska väl tilltagen slant undanlagd lagom till rean men den räcker av någon konstig anledning ändå inte till alla fantastiska fyndtillfällen som ges i reatider. Jag har valt ut några favoriter (som av någon undermedveten slump råkar matcha varandra ypperligt).

- Klänning från
Marc by Marc Jacobs som är söt som socker!
- Väska från Miu Miu som varit en storfavorit hela hösten. Skulle helst ha den i svart men den beiga går an!
- Min blus från See by Chloé som kom hem idag. Åh vad den är perfekt!
- Skor från Miu Miu som skulle fylla en lucka i min skogarderob - glada skor i färg
- Kjol från Luella som är precis som man (läs jag) vill ha den.


Året som gått 2007 - Bloggtrenderna

image2076

Vissa trender och plagg passerar den stora massan förbi men i bloggvärlden blir de hett byte. 2007 blogghypades:

- Lacktightsen Man behövde inte vara nobelpristagare för att lista ut att lacktightsens tid i ramljuset skulle bli mycket kortvarig men ändå spred de sig som en löpeld på bloggarna. Själv är jag ganska glad att det är över.
- Tube i färgen Lena 2007 blev det supersvenska namnet Lena en jeansfärg. Modellen Tube i kombination med den vinnande tvätten blev ett koncept. Alla ville ha ett par Lena!
- Rayban Wayfarer Trenden som kanske sträckte sig lite längre än bloggvärlden men dess obegränsade populäritet i cybermodevärlden var så slående att de ändå passar i denna kategori. Nämn en modeblogg värd namnet som inte skrivit om de klassiska solglasögonen?

Bloggtrenderna var garanterat fler men de här var de som slog mig först och starkast. Har ni några andra bra förslag?

Reastress!

image2075
Bild: Flotta powerpumps från Miu Miu

Rackarns också! De här skulle ju bli mina på rean! Efter det att jag spanat in dem på SkinDeep nu höst bestämde jag mig för att slå till så fort de sattes ned, men jag kom försent. Plan B var att köpa
dem på Mytheresa när de kom på rea men det dröjde inte mer än några timmar förrän de var slut i nästan alla stolekar. Jag är knäckt även om jag vet med mig att det är en delen av rea-leken. Som bekant - ger man sig in i leken...

Har någon sett dem på någon annan webbshop så tar jag tacksamt emot tips!

Back to business

image2074

Efter kopiösa mängder av julslappande var det idag återigen dags att ta sig i kragen och börja jobba. Imorse var jag på HMs pressrum för att låna lite saker till ett TV-framträdande, snart ska jag iväg till Aftonbladet för att träffa en av mina chefer. Jag klagar inte - jobba är minst lika roligt som att vara ledig!

Kofta: Filippa K
Kjol: Manoush
T-Shirt: Minimarket

Slösa eller Spara

image2073

Jag dammsugar webbshopparna för att hitta lämpliga budgetalternativ till de dyra designplaggen!

Slösa
Kavaj:
Fendi är flott!
Blus: Andrew GN finns på Browns

Skor: Powershoes från Jimmy Choo


Spara

Kavaj: Topshop-favoriten

Blus: Ett bra mycket billigare alternativ från Oasis

Skor: Topshop kan skor!


Mellandagsrea!

26631-2072

Så har man varit ute och rea-fyndat! Mycket mörkblått blev det. Följande kom jag hem med:

- Mörkblå tjockstickad kofta från Luella köpt på Domain. Fina detaljer som små runda knappar. Modellen är vad
Eleonore skulle kalla "dockig". Urfin!
- T-shirt med "Love, love, love"-tryck från Luella köpt på Domain. Jag gillar svart och mörkblått. Har länge velat ha Catherine Hamnetts t-shirt i samma färgkombo med texten "Stop Acid Rain" men Catherine Hamnetts modeller funkar helt enkelt inte på mig. Det här blev ett fint alternativ.
- Mörkblå stickad klänning från Cacharel köpt på SkinDeep. Skön vardagsklänning! Fina knappvariant i ringningen.

Jag gillar rea!

Vinnare 24 dec

image2071

Grattis Stina S! Du vann den fina Marc by Marc Jacobs-klockan på julafton. Maila din adress till mig!

Hotspots adventskalender - 24 december

26631-2070

Grattis Stina du vann gårdagens lucka!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner en exklusiv klocka från Marc by Marc Jacobs (värde: 3195 kr)
Fråga:
Vilket år föddes Marc Jacobs?

Villkor: Personen som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. På grund av röda dagar och semester kan det dröja ett par veckor innan vinsten kan vara vinnaren tillhanda.

PS. GOD JUL alla bloggläsare! Ha en underbar julafton! Jag kommer nu att ta bloggledigt i ett par dagar så vi ses igen i mellandagarna!

Hotspots Adventskalender - 23 december

26631-2069

Emelie vann gårdagens lucka - GRATTIS!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner ett armband och ett halsband från Ms Bijoux (värde: 319 kr)
Fråga:
Vad heter armbandet och halsbandet som lottas ut ovan?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. På grund av röda dagar och semester kan det dröja ett par veckor innan vinsten kan vara vinnaren tillhanda.

50% på Branten - Exklusivt för alla Hotspotläsare!

image2068
Inte nog med alla fina priser i adventskalendern nu har jag även chansen att erbjuda er läsare 50% rabatt på webbshopen
Branten.  Erbjudandet gäller på allt utom smycken och nyinkommet. Det enda du behöver göra är att ange rabattkoden hotspot innan du checkar ut!

Glad shopping!

Hotspots Adventskalender - 22 December

image2067

Natalia vann lämpligt nog gårdagens lucka. Grattis! Maila din adress till mig!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner ett kit från
O.P.I innehållandes: Nagellack i färgen "Stars in my eyes", Drip Dry Drying drops och nagelbandsolja Avoplex Cuticle oil to go.
Fråga: Vad står förkortningen O.P.I ursprungligen för?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. På grund av röda dagar och semester kan det dröja ett par veckor innan vinsten kan vara vinnaren tillhanda.

Julklappar och julshopping

image2065

Igår firades det lill-julafton och jag kammade hem storvinsten. En kjol från
Miu Miu i härligt styvt tyg och söta små detaljer. Den satt som ett smäck. Jag fick även en Härlig pyjamas från Lexington. Underbara klappar. Som så ofta när man får tillskott av ett nytt plagg i garderoben känner man att det öppnas ett nytt tomrum som måste fyllas. Därför var jag tvungen att genast beställa hem den här söta blusen från See by Chloé.
image2066

Man kan aldrig ha för många vita blusar!

Dagens (önske)outfit

image2064

Så här hade man ju gärna sett ut!

Tröja: Kortärmad stickad tröja från
Miu Miu
Kavaj: Låt ärmarna vara något uppkavlade. Från Stella McCartney
Skor: Samma skor som sist men svarta! Från Topshop
Halsband: Fint inca-inspirerat, eller det är iallafall vad jag inbillar mig att det är, halsband
Kjol: Brukar inte gilla korta volangkjolar men åh vad fin den här från Topshop var!

Hotspots Adventskalender - 21

image2063


Linda K, grattis du vann gårdagens lucka! Maila din adress till mig!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner ett helt sjukt fint halsband designat av Daniel Franzén för House of Natalia
Fråga: Vad heter halsbandet som man har chans att vinna?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv ber jag er dock ha överseende med att administrationen kan dröja något.

Wow!

26631-2062

Så här fina jobb ska jag också göra när jag jobbar för Vogue och plåtar tillsammans med Steven Meisel!
Italienska Vogue (följ länken och klicka på omslaget för att se fantastiska bilder), vad annars? Det är inte allt för vågat gissat att Dries van Noten kommer att spela en central roll våren 2008. Att våren även kommer att handla om konst har väl ingen missat?

Breaking Fashion News - Även Vivienne återvänder

image2061

Luella och Matthew Williamson valde att återvända till Londons modevecka efter att ha provat lyckan på annan ort, nu gör Vivienne Westwood detsamma. Hennes F/W 08-kollektion kommer med andra ord att visas under London Fashion Week i februari och inte i Paris där hon valt att visat sina kollektioner de senaste åren. Jag uppmuntrar det till 100%. Back to the roots!

Julhandla

image2060

Efter 4 dagar avskärmad från omvärlden (nästan ialafall) är det dags att åter bege sig ut i verkligheten. Jag har hamnat något efter i mitt schema så det blir till att powerhandla julklappar idag. Bäst att köra på ett säkert kort, mangoklänningen!

Klänning: Mango
Skärp: Fifth Avenue Shoe Repair
Skor: Wedins
Scarf: Present från St:Peterburg

Josephine har en blogg!

image2059

Min coola och duktiga assistent har börjat
blogga! Josephine hjälper mig vid plåtningar och stylingjobb men hon jobbar även som frilansare för Veckorevyn.com. Jag tror att bloggen kommer att bli grymt intressant, speciellt om man är nyfiken på hur man som 18-åring har lyckats landa två roliga jobb i modebranschen!


Hotspots Adventskalender - 20 december

image2058

Grattis Josefin, du vann gårdagens lucka! Maila din adress till mig!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner
Murads Skin Smoothing Treatment, 50 ml (värde: 725 kr)
Fråga: Vad heter Dr Murad i förnamn?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv ber jag er dock ha överseende med att administrationen kan dröja något.

Dagens (önske)outfit

image2057

Jag är trött på att vara sjuk och sunkig, jag vill vara julig och fin!

Basker: Så fin basker från
Accessorize
Klänning: Den här klänningen från Marc by Marc Jacobs står högt på min önskelista!
Örhängen: Åsa hjärta Niklas gör fantastiska örhängen!
Väska: Miu miu gör de finaste väskorna just nu
Skor: Från Topshop

10 frågor till Filippa Lindén

image2056

Filippa Lindén är utan tvekan en av Stockholms snyggaste modetjejer. Filippa, som har arbetat många år i modebranschen, har tidigare jobbat som presskontakt på Filippa K men är nu anställd av pressagenturen Ibeyo som arbetar med prestigefulla varumärken som BACK, Carin Wester, David & Martin, Tommy Hilfiger, Levis mfl. Tusen tack Filippa för att du ville svara på mina 10 frågor!

1. Vad kommer du att satsa på till våren?
För att bryta min vanliga svarta & gråa look kommer jag investera i något skirt och lite transparent i smutsiga pasteller, gärna från Alexander Wang.   

2. Ditt senaste köp? En svart läderkjol med hööög midja och fickor i sidan från Acne och en vinröd tulpanklänning från Back.

3. Beskriv din stil med 3 ord? Enkel, svart & svensk!

4. Har du någon oumbärlig skönhetsprodukt? Jag har flera... Dermalogicas Skin hydrating Booster får min hy att överleva den här årstiden. Men egentligen hela Dermalogicas serie. Jag är beroende.

5. Har du något stylingknep som alltid fungerar? En oversized, sliten t-shirt (gärna min fästmans) är schysst till allt, alltid. Och så lite sol och fräknar på det. 

6. Har du någon signaturdoft? Jag använder mest Commes des Garcons nr. 72 men jag varvar den med Kiehls klassika müsk oil.

7. Väskor eller skor? Skor...

8. Ditt bästa köp någonsin? Mitt Love bracelet (armband från Cartier, Hotspots anmärkning). Det har suttit på min arm varje dag & natt i sju år och jag blir fortfarande lika glad när jag ser det.

9. Favoritdesigner, svensk och internationell? Filippa K Ease (Karin Segerblom & Filippa Knutsson), Stella Mc Cartney, Alexander Wang

10. Har du något personligt fashion No no? Att följa trender som inte passar ens egen kroppstyp. Extremt osmickrande.


Som ny

image2055

Eftersom jag har legat hemma utslagen har jag inte hunnit rapportera om mitt senaste fynd som jag gjorde i helgen. Ända sedan det att jag fick skicka tillbaka min beställda
See by Chloé-kappa har jag inte kunnat släppa tanken på en lite "herrigare" fiskbensmönstrad kappa. I helgen hittade jag en på second hand-butiken Chanesse, en Max Mara-kappa i perfekt storlek och utmärkt skick (jag undrar nästan om den någonsin använts?). Med något upprullade ärmar och långa handskar blir den toppen!

Liselotte Watkins stylar kampanj för KIA

26631-2055
Bilder: Exklusiva "Behind the scenes"-bilder från studion där kampanjen plåtades

Liselotte Watkins som just nu är
i ropet på grund av hennes illustrationer som pryder Miu Mius vårkollektion har stylat senaste kampanjen för bilmärket KIA. Man har även valt att använda sig av den erkända modefotografen Thomas Klementsson. Kampanjen baseras på temat "de sju dödssynderna" och varje bild har en stark modekoppling. Modell för kampanjen är up and coming-modellen Adriana Cernanova. Med såna proffs inblandade kan man inte annat än att vara nyfiken på resultatet. 

Klänning, kjol eller byxa - valet är ditt

image2053


Jag har fortfarande inte riktigt tillräckligt med energi för att knåpa ihop några blogginlägg men jag kan iallafall tipsa om ett jobb som jag gjort på
Aftonbladet. Jag tipsar om 3 trendiga alternativ oavsett om du vill ha klänning, kjol eller byxa! Enjoy!


Hotspots Adventskalender - 19 December

image2052

Fortfarande något under isen men här kommer iallafall dagens lucka!

Emelie vann luckan den 17 december! Grattis! Maila din adress till mig.

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner en cool t-shirt från Denim Demon (storlek s)
Fråga: Vilken butik var den första att sälja jeans från Denim Demon?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv ber jag er dock ha överseende med att administrationen kan dröja något.

SJUK

Jag mår väldigt dåligt idag, på grund av det utgår tyvärr adventskalendern 18/12. Jag ber om ursäkt för detta. Vi ses igen imorgon. 

Hotspots Adventskalender - 17 December

26631-2051
Grattis Kristina! Du är vinnaren av gårdagens lucka!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner ett  kit från Roberto Cavalli för H&M innehållandes: en scarf, ett armband och ett halsband från den begränsade kollektionen.
Fråga: Vilket datum (dag, månad, år) är Roberto Cavalli född?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv ber jag er dock ha överseende med att administrationen kan dröja något.

Dagens (önske)outfit

26631-2052

Den här veckan ska det sista fixas inför jul. Jobb ska göras, klappar ska handlas, hår ska klippas. Självklart vill jag göra allt detta julfin och opraktiskt klädd. Nästan lite inspirerad av
den ryska stilen...

Halsband: Fint halsband med delikat liten ikon
Blus: Jag är ju svag för söta vita blusar. Den här spanade jag in när jag var i Paris.
Kappa: Så fin kappa, älskar guldknapparna!
Skor: Man skulle kunna tro att laxrosa och vinrött inte går så bra ihop men då har man fel, det är en vinnande kombination!
Kjol: Den vinröda Marnikjolen är men titt som tätt på bloggen, ett tecken på att den varit välanvänd om den hängt i min garderob
Väska: Så fin väska från Filippa K

Hitta stilen - The Russian House

26631-2050

Så här års passar det utmärkt att blicka österut för inspiration!

Kappa: Militärinspirerad kappa från
See by Chloe
Halsband: Fint hänge från Dagema
Klänning: Klänning med mönster som iallafall får mig att tänka på Ryssland
Pälsmössa: Förstås
Nagellack: Midnight in Moscow är namnet på det här lacket från OPI - Passande!
Väska: En messengerbag passar perfekt till stilen!

Så löser du nyårskrisen

26631-2049

Imorgon kommer SOLO nr 1 ut! Spana in mitt jobb där jag löser 3 vanliga klädkriser inför nyår - Inte för mycket vinterhud, hur man lyckas vara finklädd med den personliga stilen intakt, den som vägrar klänning. Som vanligt har jag även bidragit med Modeskolan och Din stil. SKOJ!

Hotspots Adventskalender - 16 December

image2047

Grattis Lisa! Du vann gårdagens lucka!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner en lyxig handkräm från
Nougat, Fig & Pink Cedar (värde: 115 kr)
Fråga: Vilken doft var den första som Nougat lanserade?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv ber jag er dock ha överseende med att administrationen kan dröja något.

Le Rouge

image2046

Snart ska jag möta upp mina vänner på
Le Rouge för drinkar och middag. Jag följer upp det röda temat med naglar i Essies färg Pouf Daddy, en gammal favorit!

Hotspots Adventskalender - 15 December

image2045

Grattis
Emma Jonsson, du vann gårdagens lucka! Maila din adress till mig.

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner ett fint armband från Åsa hjärta Niklas (värde: 495 kr)
Fråga: I latinamerika används Azabache-armband för att skydda mot, ja vadå?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv ber jag er dock ha överseende med att administrationen kan dröja något.

Juloutfits

image2044

Jag ger tips på trendiga juloutfits för olika åldrar på
Aftonbladet.


Breaking Fashion News - Det officiella schemat för Sthlm Fashion Week by Berns

26631-2044
Exklusivt för Hotspotbloggen!

Jag har fått chansen att presentera det officiella visningsschemat för
Sthlm Fashion Week by Berns som kommer att gå av stapeln 28-31 januari. Schemat avslöjar glada nyheter som att jättarna Filippa K och Acne valt att visa sina kollektioner under modeveckan men även en del spännande nykomlingar som till exempel Sandra Backlund som kommer att presenteras under veckan. Jag skulle våga gå så långt som att säga att schemat börjar bli ganska imponerande!

Monday 28/1
12:30
Acne Jeans
14:00 LiseLotte Westerlund
15:00 Sandra Backlund
16:00 Carin Wester
17:30 Rodebjer
19:00 Filippa K


Tuesday 29/1
11:30
Lars Wallin
12:30 Dagmar
13:30 L'Ecole Nationale
15:00 Hope
16:00 Velour
17:00 Minimarket
18:30 Whyred
20:00 +46 Awards

Wednesday 30/1
13:00
Resteröds
15:00 Stylein
17:00 Fifth Avenue Shoe Repair
18:00 Helena Hörstedt
19:00 Hunkydory
20:00 Cheap Monday

Thursday 31/1

11:30 Camilla Norrback
13:30
Nitty Gritty
14:30 Beckmans
15:30 Ida Sjöstedt
17:00 Nakkna
18:30 Björn Borg
21:00 The Local Firm


Hotspots Adventskalender - 14 December

image2042

Grattis Katrin B, du är vinnaren av gårdagens lucka. Maila din adress till mig!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner en
Nordic Skin Peel with Biospheric Complex från Skyn Iceland (värde: 515 kr)
Fråga: Vad heter kvinnan som grundade Skyn Iceland?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv ber jag er dock ha överseende med att administrationen kan dröja något.

Pressvisning Topshop

26631-2041

Idag visade Topshop upp sin vår för pressen. Härligt och uppiggande. Topshop gjorde det de gör bäst vilket är att tolka trender etablerade av de stora modehusen. De har valt att dela upp våren i 5 olika trender:

Jet Set
En cruise-chic look med detaljer som nauticaränder, repdetaljer och marininspirerade tryck.
Boho Tech
Iögonfallande plagg med färggradienter och etniska inslag blandas med moderna och uppdaterade sportplagg.
Iris
Vintageinspirerad kollektion med delikata tryck och plagg med inspiration från 40-talet
Maggie
En ung kollektion inspirerad av Harajuku. Klara färger kombinerat med jeans.
Colourclash
Plagg med moderna färgblogg och nytänkande material och former. Coral, magenta och viol utgör färgskalan. 

Hot hot hot - Harlequin

image2040
Bilder: Viktor & Rolf, Miu Miu, Viktor & Rolf

Jag har
tidigare berört min fascination för Harlequinromantik (och då är det inte kiosklitteraturen som jag syftar på) så glädjen var, föga förvånande, stor när det visade sig att Miuccia valde att gå all in på temat i Miu Mius vårkollektion. Nu har även Style.com fått upp ögonen för det fascinerande clowntemat, inte en sekund för sent säger jag.

Året som gått 2007 - Tidningar

image2039

De kanske inte hade högst upplagor men det var garanterat tidningarna som inspirerade bäst och som det snackades om mest.

Italienska Vogue - Galna modejobb på 30 sidor där medarbetslistan är lika lång som till en långfilm. Alltid påkostat, kontroversiellt och väldigt fashion!
Self Service - Magasinet som är en bok läses slaviskt av modeinitierade. Temanumret med Chloé Sevigny blev legendariskt samma sekund som det lämnade pressarna.
Lula - 2007 var året då alla älskade Lula!

Hotspots Adventskalender - 13 December

image2038


Grattis Marie! Du var först att svara rätt (1873 enligt La Redoutes svenska hemsida) på gårdagens fråga. Maila din adress till mig!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner en Leave in Treatment/532 från REF, en lätt hårinpackning som ej behövs sköljas ur (149 kr).
Fråga: Alla REFs produkter bygger på ett informationssytem som ska guida kunden till rätt produkt. Vilka tre egenskaper utgår man ifrån i systemet.

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv ber jag er dock ha överseende med att administrationen kan dröja något.

Hur fin?

26631-2038

För flera månader sedan tappade jag andan när jag såg den här scarfen i H&Ms pressrum. Färgerna är så fina! Som tur var trillade jag över den när jag var i
Göteborg. Hade varit villig att betala ganska stora slantar för att få den i min ägo men klagade inte när prislappen visade 98 kr.

Lucia

image2036


Idag ska jag besöka
Branten och sen på lunchmöte. Trevligt!

Kofta: Filippa K
Blus: Vila
Kjol: Manoush
Scarf: H&M


Glad Lucia på er!


Hotspots Adventskalender - 12 December

image2035

Stort Grattis till
Linda som vann armbandet från One of a Kind! Hurra!

Personen som är först med att svara rätt på följande fråga vinner en röd lackväska från La Redoute / Laura Clement (värde: 899 kr)
Fråga: Vilket år grundades det franska företaget La Redoute?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administre

Breaking Fashion News - Nya uppdrag

image2036

Två legendariska modehus har valt att nyrekrytera på chefsdesignpostitionen. Allessandra Facchinetti som senast jobbat för Moncler (?) blir ny kreativ chef på pampiga Valentino.
Modehuset Emanuel Ungaro har valt att tillse unga Esteban Cortazar, blott 23 år gammal, på den prestigefulla postitionen. Ett behov av att föryngra varumärket för att tilltala en ny målgrupp månne?
De båda nykomlingarna kommer att visa sina kollektioner för modehusen tidigt i vår. Spännande!

Dagens (önske)outfit

image2033

Om verkligheten ändå vore lika tilltalande...

Kofta: När jag var i Paris senast hittade jag med sällskap en ny favoritbutik, Les Petites. Eleonore fick med sig en
fantastisk plisserad kjol. Det visade sig senare att Les Petites även går att få tag på här hemma i Sverige genom deras webbshop. Hur mycket fint som helst. Ovanstående kofta provades grundligt, kan i denna stund inte finna en rimlig anledning till att jag inte köpte den. Färgen, färgen, färgen...
Klänningen: Den här chanel-iga klänningen föll mig inte helt otippat i smaken och om det inte vore för det faktum att hela min garderob är fylld av opraktiska klänningar hade den utan tvekan fått flyga med hem till Sverige.
Halsband: Glad fisk! I jul ska jag vara fiskvakt åt Bonnie & Clyde, två gamla guldfiska. Det ska bli kul - om de överlever det vill säga.
Väska: Damigt är bra!
Skor: En uppdaterad Mary Jane från Asos

Göteborg part deux

image2032
Igår var jag som sagt var i Göteborg. Jag och
Eleonore tog en tur på stan och spanade in utbudet på Victoria Arena, NK, Fever, Scout och H&M (där jag köpte en fin scarf som är helt slut i Stockholm, jihoo). På eftermiddagen hälsade jag på min vän Anna som är marknadschef på Twist & Tango. Vi kollade in deras showroom och hon visade mig deras vårkollektion som hon ville få lite input på. Twist & Tango är inget märke som jag normalt brukar köpa men jag hittade en del favoriter i vårkollektionen.  Naturligtvis föll jag för smutsiga pasteller i härliga bomullsmaterial, ha ha!

En fantastiskt trevlig dag helt enkelt!

Göteborg

26631-2031
Bild:
Eleonore på Scout

Dagen har tillbringats i Göteborg (mer om det imorgon) därav den dåliga uppdateringen. Jag har 1000 mail och kommentarer att besvara men det får bli morgondagens nöje!

Godnatt!

Hotspots Adventskalender - 11 December

26631-2030


Grattis
Milla - du vann gårdagens lucka. Maila din adress till mig!

Personen som är först med att svara rätt på följande fråga vinner ett fint armband från One of a Kind / Kyss Johanna, samma som jag själv har med texten luck (värde: 290 kr).
Fråga: Fatimas hand är en symbol som ofta används på smycken. Vem var Fatima?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv på min fritid ber jag er att ha överseende med om administrationen dröjer något.

Nobel

image2029

Jag kommer under kvällen att sätta betyg på nobelgästernas klädsel. Redan nu kan ni läsa mitt utlåtande av kungafamiljens klänningar.


Hotspots Adventskalender - 10 December

image2028

Grattis Merete - du vann gårdagens lucka. Maila din adress till mig!

Personen som är först med att svara rätt på följande fråga vinner en fin klocka från
Tritoni (värde: 895 kr).
Fråga: Vilket år bildades företaget Tritoni?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv på min fritid ber jag er att ha överseende med om administrationen dröjer något.

Året som gått 2007 - Inspiration

26631-2027

Varje år finns de teman och tider som inspirerar och influerar både designer och modemedvetna. Året 2007 handlade det om:

Art Deco - Delikat och sofistikerat. Marc Jacobs var en av många anledningar till att vi 2007 förtrollades av den glamourösa och vackra Art Deco-eran.
Medeltid - Sammet och läder, nitar och kors. Vi blickade tillbaka mot en mörk tidsålder! Christopher Kane hade en viktig del i att sprida temat men även Alexander McQueen var inne på samma tema.
90-tal - Fodralklänningar, ljusa "illasittande" jeans och blockmönster - helt plötsligt var Brenda Walsh återigen vår främsta stilikon.
Indian - Fransar och fjädrar vandrade nerför catwalken sen tog det bara en nanosekund innan indiantemat svepte över oss som en influensa.
Framtiddsoldat - Nicolas för Balenciaga visade en mycket svårburen vårkollektion där modellerna vandrade ner för podiet "utklädda" till framtidskrigare. På gatan återspeglade det sig främst i metallicfärgade tights och svarta latexbyxor.
Nu Rave - Med London i spetsen blev ett svunnet klubbmode åter på agendan - iallafall för en liten initierad skara.

10 frågor till Maria och Jennie i Sahara Hotnights

image2026

Idag klockan 12.00 drar omröstningen till Grammisgalan igång så se till att
rösta fram din favorit! Med anledning av detta fick jag chansen att ställa 10 frågor till löjligt stilsäkra Maria och Jennie i Sahara Hotnights. Tusen tack Maria och Jennie!

1. Vad kommer du/ni att satsa på till våren?
J:
Långt hår och en snygg byxa i kostymmodell. Jag äger inget annat än jeans i byxväg!!!
M: Då gräver jag fram mina vita 501or, minimarkets fina katt-tshirt och knyter snusnäsduken runt halsen.
2. Ditt senaste köp?
J:
En blommig, mellanblå (min favoritfärg) blus från Marc By Marc Jacobs. Och ett par kängor i MC-stil. Äntligen ett par skor som bryter av det gulliga med klänning. Är redan inne på mitt andra par, då det första glömdes på en tv-inspelning...
M: Ebayfyndade en scarf med korsordsmönster från Bill Blass.
3. Beskriv din stil med 3 ord?
J: Svart/vit, bekväm och enkel.
M: Inkonsekvent, påklätt, ärtigt
4. Har du någon oumbärlig skönhetsprodukt?
J: Rouget 'Melba' från MAC. Funkar när som helst. Mascara från Blinc. Suverän på scen när det blir varmt och svettigt. Hela 'Blonde Glam' serien från Redken. Doftar underbart gott! Och så torrshampoo förstås. Oumbärligt på turné. Just nu använder jag en variant från Lee Stafford även om Bumble & Bumble's är bäst. Så dyrt bara.
M: Laura Merciers tinted moisturizer är toppen.
5. Har du något stylingknep som alltid fungerar?
J: Mycket fransar och piffiga skor.
M: Nytvättat hår.
6. Har du någon signaturdoft?
J:
Just nu är jag väldigt insnöad på Pradas nya (Hotspots anm: Infusion D'Iris). Annars använder jag Armanis 'City Glam' ganska flitigt.
M: Jag är parfymperiodare, just nu är jag mest förtjust i Tom Ford's Black Orchid.
7. Väskor eller skor?
J:
Får väl blir skor. Väska kan jag klara mig utan, även om en fin ofta förgyller tillvaron en aning.
M: Skorna!
8. Ditt bästa köp någonsin?
J: En kjol med hög midja och stora fickor från Acne. Använder den väldigt ofta. Så nu är jag på jakt efter en ny liknande, då den gamla börjar ge upp. Kanske något för julklappsönskelistan.
M: Mina försvunna röda Doc Martens som jag köpte i åttan.
9. Favoritdesigner, svensk och internationell?
J: Just nu definitivt Whyred. Sen är jag lite svag för Luella också.
M: Minimarket, whyred, nya zealändska karen walker och alltid sonia rykiel.
10. Har du något personligt fashion No no?
J: Brunt och Grått går inte ihop för mig. Samt att matcha sminket för mycket med vad du har på dig.
M: Aktar mig noga för ljusblått och låg jeansmidja.

Hotspots Adventskalender - 9 December

image2025

Anna vann gårdagens lucka! GRATTIS! Maila din adress till mig så får du din plattång så snart som möjligt.

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner ett kit från
Hollywood Fashion Tape innehållandes:

Hollywood Fashion Tape original, Hollywood Red Carpet assortment , Behind the Seams, Cover Ups , Hook Ups (värde: 665 kr)

Fråga: Vilket datum (dag, månad, år) restes den berömda Hollywoodskylten?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv på min fritid ber jag er att ha överseende med om administrationen dröjer något.

Hitta stilen - A Dream Christmas

26631-2024

Idag är det andra advent. Med andra ord är det hög tid att komma i rätt julstämningen. Glöggfester, julbord och adventsfirande kräver sin outfit.

Halsduk: Väldigt fin melerad halsduk från
H&M
Halsband: Jag är helt inne på smycken med en gammaldags känsla. Från Asos
Klänning: Sammet känns väldigt juligt, specielt röd sammet med guldknappar!
Kappa: Den här blå knappan med dubbla guldknappsrader från Marc by Marc Jacobs är så fin!
Strumpbyxor: Jag sörjer att alla mina gråa strumpbyxor från Lindex är trasiga. Har hört rykten om att H&M har ett par liknande
Skor: Mary Janes - förstås! Från Asos

Hotspots Adventskalender - 8 December

image2023

Grattis
Karolina, du vann gårdagens lucka. Maila din adress till mig!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner plattången SalonStraight Duo från Philips (värde: 899 kr). Plattången har fått utmärkta kundbetyg. Den har en yta som värmer håret och en som kyler ner det igen för att minimera skadan på håret.
Fråga: I vilket land grundades företaget Philips?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv på min fritid ber jag er att ha överseende med om administrationen dröjer något.

Ljuva julklappar

image2022

Aftonbladet tipsar jag om ljuva julklappar som garanterat blir en succé. Öppet för alla!


Hotspots Adventskalender - 7 December

image2021

Jag ber återigen om ursäkt för gårdagens blunder då jag råkade publicera dagens lucka för tidigt!

Kattis var först med att svara rätt på gårdagens fråga. Grattis! Maila din adress till mig så ska jag se till att du får din vinst!


Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner min favoritpeeling från Dr Brandt, Microdermabrasion (värde: ca 730 kr).
Fråga: Vad heter den kristall i Dr Brandt Microdermabrasion som varsamt polerar din hud?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar


Hotspots Adventskalender - 6 December

image2020

Elin är den lyckliga vinnaren av örhängena från Timi. Grattis! Maila din adress till mig!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner ett fint armband från Fossil
Fråga: Vilken stad är centrum för världens diamanthandel?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv på min fritid ber jag er dock att ha överseende om administrationen dröjer något.

Året som gått 2007 - Plaggen

26631-2020

Jag ger dig plaggen som dyrkades i förbannelse under 2007.

Skinnkjolen - Efter höstvisningarna i början av 2007 var trenden redan given - skinn! Ingen ville vänta till hösten utan skinnkjolar rotades fram ur diverse second hand-högar för att användas så flitigt att de var uttjatade lagom till hösten.
Fodralklänningen - Efter en syndaflod av Babydoll och a-linje kändes det fantastiskt uppfriskande med lite kroppskramande plagg. Christopher Kane får man väl säga var en av anledningarna till den nya hypen som gjorde att Azzedine Alaia och Hervre Leger återigen dyrkades av alla modemänniskor.
Fashion Groupie t-shirtar från House of Holland - På ett sätt är det väldigt fascinerande att en så enkel grej som färgglada t-shirtar med roliga slagord om modeprofiler kan bli en världssuccé. Varför kom inte jag på det först? Nu är jag dock trött på allt vad budkaps-t-shirtar heter, utom "orginalen" från Catherine Hamnett som alltid känns aktuella.
Storskjortan - Plagget som inte hade något namn men som snabbt döptes till storskjortan i och med dess stigande populäritet! Vad hade våren/sommaren 2007 varit utan storskjortan?
Jeansshortsen - Precis som på 90-talet skulle de helst vara hemmagjorda av avklippta levis 501.
Tights - Tightsen och leggingsen var 2007 vad bältet i midjan var 2006 - ett enkelt sätt att försöka se trendig och medveten ut. Det blev förstås härdsmälta och illa kvickt skydde den coola klicken långkalsongerna som pesten. Framförallt undvek man de som gick till mitten av vaden, de jag väljer att kalla leggings.

Slösa eller Spara - Marnispecial

image2018

Att Marni är ett av de mest inflytelserika modehusen just nu är ganska uppenbart när man ser till var kedjorna hämtar sin "inspiration".

Slösa
Väska:
Jag gillar den lite galna
påsväskan!
Klänning: Den här klänningen tilltalar mig på så många plan!
Halsband: Jag gillar ju Marnis smycken men massexplosionen har gjort att man kanske tröttnat något

Spara
Väska:
Snarlik väska fast lite blankare från fcuk
Klänning: Kanske inte riktigt lika fin som orginalet...
Halsband: Inte helt lätt att se vilken som är vilken, eller hur?!

Att lära en gammal hund sitta

image2017

Idag ska jag jobba hemma hela dagen (syns det?), på sin höjd tar jag mig ut till stammiscafét för att äta lunch. Så, nu vet ni hur jag ser ut när jag är hemma och sunkar, osminkad, oborstad och ostruken, också!

Kofta: BACK
T-Shirt: Hope
Jeans: Acne Hug (Varför? Varför, kan jag inte lära mig att köpa rätt storlek på jeans!?!)
Stövlar: Viking

Zac Posen Pre-Fall

26631-2018

Just nu visas det Pre-Fall-kollektioner för fullt (kollektionerna som kommer ut mellan S/S och F/W) galet kan tyckas, roligt tycket jag! Av det jag sett än så länge känns
Zac Posen mest tilltalande. En väldigt feminin kollektion med influenser från både Art Decon och 40-talets Femme Fatale. Basen är grå men bryts av med plommon och puder.

Hotspots Adventskalender - 5 December

image2015

Emelie tog hem även gårdagens lucka. Grattis och bra jobbat får jag lov att tillägga!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner ett par örhängen från
TIMI (värde: 299 kr)
Fråga: Vad heter den svarta sten som ovanstående örhängen är gjorda av?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv på min fritid ber jag er dock att ha överseende om administrationen dröjer något.

10 frågor till Diana Orving

image2014

Diana Orving är en av Sveriges största designbegåvningar så jag är verkligen stolt över att kunna presentera hennes svar på mina 10 frågor. Tusen tack Diana!

1. Har du designat något plagg som du är extra stolt över? Ofta förstår jag hur stolt jag är över ett plagg först när jag ser det på en kund. När jag ser någon räta på ryggen och kolla sig i spegeln på ett nytt sätt. Det är belöningen.
2. Har du någon designer som inspirerar dig eller fungerar som förebild? Jag gillar Coco Chanel, för hur hon revolutionerade dammodet på 20- och 30-talet, Comme des Garcons för deras nytänkande, Martin Margielas kompromisslösa koncept och Anne Valerie Hash för hennes skärningar och kvaliteter.
3. Hur ser en Diana Orving-kund ut? Jag träffar många kunder, det är så otroligt inspirerande. Den gemensamma nämnaren är en vilja att uttrycka sig med sina kläder. Allt ifrån unga estet-tjejer (och killar) på Södra Latins Gymnasium till ...Goldie Hawn.
4. Vad tycker du om det svenska modeklimatet? Mode är väldigt "modernt" just nu och vi designers får mycket uppmärksamhet i media. Förhoppningsvis leder det till en medvetenhet hos konsumenten om varför en tröja ifrån mitt märke kostar mer än en tröja ifrån någon av storkedjorna.  Det talas mycket om " Det Svenska Modeundret" när Sverige ska positionera sig internationellt. Men vad betyder det egentligen? För många är det här yrket en dyr hobby. Det finns väldigt mycket talang, men det räcker inte om man ska lyckas.  Det skulle behövas någon slags institution som skulle kunna vägleda oss i frågor som gäller produktion, export och finansiering. 
5. Beskriv din design med 3 ord? Utforskande, integritetsfull och omtänksam. 
6. Vad innebär mode för dig? Mode är en möjlighet till kommunikation.  Man klär ut sig till den person man vill bli sedd som. Mode är våra drömmar och våra tillkortakommanden.
7. Har du något favoritplagg som du själv alltid återkommer till att använda? Jag har några plagg ifrån mina senaste kollektioner som jag bor i. Svarta klänningar och blusar. Mitt favoritplagg just nu är min svarta yllekappa från höstkollektionen, vi är oskiljaktiga. 
8. Vad tror du på inför våren? Ljusare kvällar, kärlek och sidenkläder. Gärna i klarrött.
9. Har du någon signaturdoft? Jag växlar ganska mycket efter sinnesstämning. Ofta är jag luktfri. Just nu älskar jag att dofta tungt av Tom Fords Black Orchid.
10. I vårkollektionen började du blanda in nya element i din kollektion som att jobba med rött och siden, blir det några nya överraskningar i höstkollektionen? Jo, jag har många överrakningar på gång... Jag kan avslöja att jag inför nästa kollektion håller på med ett samarbete med Dramatens scen Elverket. Under hösten har jag haft workshops med ett litet gäng skådespelerskor. Det blir en kollektion och någon slags föreställning. Allt är inte svart. Mer säger jag inte.

En fashionistas önskelista

image2013

Aftonbladet har jag listat julens 10 hetaste modeklappar. Har du Plus är det bara att logga in! Senare idag, 14.30, blir det chatt. Kom vetja!

Läs mer

Året som gått 2007 - Detaljerna

image2012

Generellt kan man väl säga att 2007 var ett år då detaljerna stod i fokus, men inte vilka detaljer som helst:

Synliga dragkedjor - Dragkedjan gjorde en come back och syntes på allt från skor, klänningar, toppar och väskor. Gärna grova och centralt placerade!
Knutar - Vridet och twistat var melodin 2007. Margiela var troligtvis föregångaren men
Ann-Sofi Back och Minimarket var några svenskar som lyckades mycket bra!
Sexy back - Den djupt ringade ryggen, eller the modern cleavage som Lisa Corneliusson mycket briljant uttryckte det, spred sig som en epedemi. Lika omodern som den djupa frontringningen kändes, lika modern kändes den djupa ryggringningen.

Hotspots Adventskalender - 4 December

image2011

Emelie var först med att svara rätt igår - Grattis! Maila din adress till mig så får du din vinst på posten!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner RENs superlyxiga
Morrocan Rose Otto Shower Wash (värde: 275 kr).
Fråga: RENs filosofi kan sammanfattas i 5 principer, vilka? (det går bra att svara på svenska eller engelska)

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv på min fritid ber jag er dock att ha överseende om administrationen dröjer något.

På stan

26631-2011

Förmiddagen har spenderats i
fröken Klings sällskap, alltid lika angenämt! Jag hjälpte henne med ett jobb, så det blev lite spring på stan för att bocka av en lista med ställen som skulle besökas. Vid lunchen träffade vi Lill-Fahrman, som för övrigt började blogga idag, och hennes bedårande hund Minoo som kanske var det keligaste jag träffat!

Elin Kling

image2009

Bråttom! Snart ska jag möta
Elin!

Mössa: Prada
Klänning: Dahrling
Skor: Wedins
Armband: Åsa hjärta Niklas

Best of Budget II

26631-2008

Jag kände att det var dags att lista lite personliga budgetfavoriter igen!

T-Shirt från Topshop av Ann-Sofie Back - Så mycket mer än bara en t-shirt!
Ring från Topshop - Jag gillar de snirkliga bladen som klättrar över den svarta stenen
Paljettkjol från H&M - Jag tycker fortfarande att den är fin även om den är uttjatad. Speciellt till det facila priset 98 kr


Hot hot hot - Hål i magen

image2007
Övre raden: marc Jacobs, Christopher Kane, Peter Som
Nedre raden: Marchesa, Preen, Valentino


För den som inte vågar gå all in på den
bara magen i vår har Style.com ett alternativ. Titthålet på magen. Ytterligare en detalj som kan hänvisas direkt tillbaka till 90-talet. Själv är jag något tveksam till fenomenet som trend (på mig själv är det helt uteslutet), mycket svårt att få till på ett smakfullt sätt...

Hotspots Adventskalender - 3 December

image2006

Naomi vann gårdagens lucka! Maila din adress till mig så får du din vinst på posten!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner en
ögonskugga (Midnight Cowboy rides again) och en glitterliner (Midnight Cowboy) från Urban Decay. Som bonus får man även en liten förpackning av Urban Decays magiska ögonprimer (värde ca 358 kr).
Fråga: Vilket år lanserades sminkmärket Urban Decay?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv på min fritid ber jag er dock att ha överseende om administrationen dröjer något.

H&M Magazine

image2005


Jag har vid några tillfällen medverkat till att spåna fram ideér till H&M Magazine, idag är det dags igen - lunchmöte på
Pontus. Igår fick jag även se senaste numret av H&M Magazine som jag varit med och bidragit minimalt till. Roligt!

Klänning: Dries van Noten
Halsduk: Carin Wester
Skor: Acne
Armband: One of a Kind

Strumpbyxor: Sneaky fox


Året som gått 2007 - Stilikonerna

image2002
De hade stilen som beundrades och kopierades mest 2007.

Chloé Sevigny - Ja, Chloés status som creddig stilikon höll i sig även under 2007, den  nådde till och med ännu högre höjder i och med
Self Service specialnummer dedikerat den coola skådespelerskan. Tänk om man hade haft en krona för varje sno-stilen-reportage som gjorts på Chloé Sevigny... Nu frågar man sig naturligtvis vad som kommer att hända framöver, kommer Chloé kunna bibehålla sin coola status trots masspsykosen som smittat alla mellan 13 och 35?
Charlotte Gainsbourg - 2007 var året då vi fick franska frossan. Charlotte med syster Lou som tidigare endast varit "tillgängliga" för den lilla skaran dök helt plötsligt upp i allt från kvällspress till postorderkataloger. Själv har jag som bekant varit besatt av den franska skönheten Charlotte ett bra tag, men jag delar så gärna med mig för hon är för fin för att behålla för sig själv!
Clemence Poesy - Ytterligare en fransk skönhet som seglat upp på stilhimmlen. Hon kom från ingenstans och blev över en natt hårdbevakad av modepressen som var så tacksamma för att ha fått en ny gullunge att skriva om. Snyggare och mer sofistikerad än sina amerikanska motsvarigheter!

Dagens (önske)outfit

26631-2002

Håll i hatten vad jag har jobbat hårt idag! Nu är jag hungrig och trött så det blir middag och DVD-race ikväll. Det vankas
House-box!

Tröja: Söt tröja från 3.1 Philip Lim. Vill man inte visa magen är det bara att ha t-shirt eller skjorta under.
Skjorta: Vanlig vit skjorta är ett måste i basgarderoben
Halsduk: Perfekt halsduk från Balenciaga
Jeans: Mina nya, naturligtvis!
Armband: Stela guldarmband går fortfarande hem
Strumpor: Mysstrumpor från LaRedoute!

Äntligen Hugs

image2000

Igår var jag på
outleten i Barkaby, jag hade naturligtvis siktet inställt på att hitta ett par Acne Hugs som jag tjatat mig sönder och samman om. Det gjorde jag, 500 kr kostade de. Sköna är de!

Hotspots Adventskalender - 2 December

image1999

Louise vann gårdagens lucka - Grattis! Maila din adress till mig så skickar jag din vinst inom någon vecka.

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner ett bedårande parfymstick (5g) från franska Crazy Libellule i doften Macarons (värde 169 kr).
Fråga: Att Macarons är franska bakverk vet säkert de flesta, men vad heter det Parisiska konditori som är världsberömda för deras macarons?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv på min fritid ber jag er dock att ha överseende om administrationen dröjer något.

Året som gått 2007 - Modeller

image1998

Även i modeller går det trender. Jag ger dig modellnamnen som var hetast 2007.

Agyness Deyn - Agyness har vännen Henry Holland att tacka för allt. Han valde att använda hennes ansikte för de omåttligt populära
Fashion Groupie-t-shirtarna och efter det rullade det helt enkelt på för Agyness, flickan som tidigare jobbat i en fish n chips-butik gick helt plötsligt visningar för de mest prestigefyllda modehusen. Hon lyckades även landa ett par stora kontrakt under 2007, bland annat för Armani och Burberry.
Irina Lazareanu - Om Agyness har Henry att tacka för allt så har Irina vännen (eller kanske fd vännen) Kate Moss att tacka för allt. Hon blev ansikte för Kate Moss kollektion för Topshop och världen fick helt plötsligt "Irina-feber". Irina dök även upp under Stockholms modevecka då hon gick visning för Hope, vars kampanj hon även kommer att fronta i vår. Nu jobbar Irina hårt på att ta över vännen Kates liv, första steget är att ta över den avlagda pojkvännen Pete. Vi får se var det slutar...
Irina Kulikova - Kanske snarare något av en bubblare, men 2007 var helt klart genombrottsåret för lilla Irina. Marc Jacobs plockade upp henne som favorit och efter att ha inlett en Marc by Marc Jacobs-visningen och även frontat den nya kampanjen för parfymen Daisy råder det inte någon tvekan om hur det kommer att gå för den sköra tjejen - uppåt och framåt!

Hotspots Adventskalender - 1 December

image1996

Precis som
förra året blir det en adventskalender här på bloggen. Jag kommer dagligen att lotta ut små fina klappar. Först till kvarn är det som gäller!

Personen som först svarar rätt på följande fråga vinner ett armbandskit från Pärlshoppen att själv knåpa ihop.
Fråga: Vad hette moderedaktören som "myntade" begrepper "New Look" Efter att ha sett Christian Diors första visning?

Villkor: Varje dag kommer jag att ställa en ny fråga och den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras följande dag när den nya "luckan öppnas" och hon/han mailar sedan sin adress till mig och kan vänta sig vinsten efter någon vecka. Eftersom jag administrerar kalendern själv på min fritid ber jag er dock att ha överseende om administrationen dröjer något.