header to ads



Bra känsla


Bild: Acne på Svenskt Tenn

Jag missade pressvisningen av
Svenskt Tenns samarbete med Acne men "Ateljén" står fortfarande kvar och idag tog jag mig en sväng förbi Strandvägen för att se vad det hela handlade om. Jag säger bara morsning korsning - stilen är verkligen rakt upp i min gränd. Vitrikskåp, gipsbyster, slitna trämöbler, konstverk stående på golvet, glasföremål av diverse slag, vackra tidningar och böcker i travar, prydnadsföremål i brons och tenn - varenda pryl kan skickas raka vägen hem till mig när utställningen klar!

Hotspot Obsessions


Bilder: Burberry Prorsum F/W 09, Byxor Whyred,
Skor Zara, Kavaj Stella McCartney, Vit blus Acne


Just nu går mina personligan modetankar i dessa banor:

Bort med kort - När jag ser hur snyggt det är med en lite längre kjol känner jag bara bort med kort. Precis så här är jag sugen på att se ut. Hotspot ut i fingerspetsarna!
Svarta byxor - Från att ha burit kjol och klänning 361 dagar om året känns det så sjukt skönt att dra runt i svarta byxor. Jag skulle vilja ha ett par till i perfekt modell. Jag har ett par på span...
Svarta skor med ankelskaft - Dessa köpte jag från Zara för ett par månader sedan. Av någon outgrundlig anledning lämnade jag tillbaka dem. Något som verkligen grämer mig idag. Vad tänkte jag på? De är ju perfekta!
Ljus kavaj - Kavaj ingår i min vardagsuniform och även om jag älskar svart så känner jag, efter att ha sett
hur snygg Eleonore är i sin vita, att en ljus variant inte skulle vara helt fel när våren gör entré.
Vita blusar - Som vanligt är jag alltid på jakt efter vita skjortor och blusar. Favoriten från Acne används så flitigt att jag befarar att den snart dör - måste hinna hitta en perfekt ersättare till dess.

Bokrea


Böcker: Jazz Life (taschen), Jacques Helleu & Chanel (Abrams), Riviera Cocktail (teNeues),
Balenciaga Paris (Thames & Hudson), The art Book (Phaidon)


Lagom till att man tröttnat på att rota runt bland gamla skrynkliga rea-plagg startar en ny rea - bokrean! Idag tog jag en vända på NKs bokavdelning och sen vidare till Akademiebokhandeln. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med dagens skörd - mode, konst och musik - livets goda! Det var tur att jag hade bärhjälp!

Fredagsfika


Igår hade jag med mig fika till hela Demo-redaktionen och övrig personal på förlaget. Macarons, inhandlade på mysiga
Bageri Petite France på Kungsholmen, i smakerna toffe, jordgubb, vanilj, passion och kaffe. Jag tror att det vart succé.

Stockholmspriset


Bild: Michaela på Hotell Anglais

Vilken dag. Full fart! Jag har precis kommit hem från
Nöjesguidens Stockholmspris där jag och Michaela Forni delade ut pris i kategorin Mode. Vi träffades i eftermiddags på Hotell Anglais för att prata ihop oss lite inför vårt framträdande men det slutade med att vi bara satt och snick-snackade om allt annat än prisutdelningen. Vi gick med andra ord på känn och det känns som om det funkade skapligt. Jag får se om det dyker upp några bilder från prisutdelningen senare.

Breaking Fashion News - Vionnet återuppstår (igen)


Det anrika varumärket Vionnet har blivit uppköpt av Valentinos ordförande, Matteo Marzotto, och Marnis VD Gianni Castiglioni. Chefsdesigner för modehuset, som kommer gå under
grundaren av modehusets fullständiga namn Madeleine Vionnet, blir Rodolfo Paglialunga som har ett långt förflutet hos Prada.
Tidigare upplivningsförsök av modehuset verkar inte ha gått så strålande så det ska bli intressant att se vad en Prada-tränad designer kan göra för modehuset som främst är kännt för kvinnliga draperingar och gudinneklänningar. Om man är trogen modehusets arv torde det inte vara svårt att iallafall erövra mark på röda mattan - "alla" Hollywoodstjärnor älskar ju en draperad gudinneskapelse. Nylanseringen kommer att introduceras under modeveckan i Paris i oktober.

Frukost i Underlandet


Bild: Minimarkets pressfrukost på NK

Imorse bjöd
Minimarket på pressfrukost på NK. Temat var Alice i underlandet, så klart. Ett fantastiskt vackert bord var uppdukat med scones och sötsaker. Bedårande! NK, som är först ut i Sverige med att sälja Minimarkets färgstarka skor, kommer under helgen att ha en liten "Alice i underlandet-utställning" i ljusgården där man kan titta på skorna men även känna på Minimarkets vackra klänningar i evighets-siden. Bor du i Stockholm rekommenderar jag att du tar en sväng förbi Underlandet, på lördag mellan 13.00-15.00 kommer de söta systrarna Minimarket att finnas på plats.


Bild: Annie Leibovitz fantastiska Alice i Underlandet-serie från Vogue UK 2003

Skynda


Nu ska jag iväg på Pressfrukost för Minimarket på NK. Skoj! Sen planeringsmöte på DN.

Kavaj: Whyred
Byxor: Hope
T-Shirt: Filippa K
Halsgrej: Tiger
Skor: Acne
Armband/ringar: Second hand, gamla, ärvda

Vad är snyggt?


Demo #3

Jag vet att jag skrivit om det förut men för ert eget bästa bör ni inte missa artikeln "Vad är snyggt" i senaste numret av Demo som är ute i butik just nu. Karin Ström har genom att prata med stylister, forskare, PR-experter med flera gått till botten med frågan vad som egentligen är snyggt. Hur kommer det sig att det vi tyckte var fult i förrgår helt plötsligt är hett eftertraktat? Är ett plagg egentligen snyggt i sig eller blir det snyggt på rätt person i rätt sammanhang?
I samband med artikeln bad vi även 4 svenskar med utpräglad stil att byta kläder med varandra - modefreaket Robin
Klang bytte stil med streetiga Adam Tensta och strama Marina Schiptjenko bytte stil med bohemchica Isabelle Halling.


Prada Infusion de Fleur d`Oranger


Bilder: Mönstret på Prada Infusion de Fleur d`Orangers kartong är från
F/W 03

Prada lanserar en limiterad uppföljare till parfymsuccén Prada Infusion d'iris - Prada Infusion de Fleur d`Oranger. Den nya parfymen doftar av apelsinblom, tuberose och jasmin. Jag älskade Infusion d'iris så jag kommer verkligen att lägga manken till för att få tag på den nya utgåvan som i mars kommer att släppas i 250 utvalda butiker.

Omslagsplåtning


Bild:
James & Perras grymma studio

Idag har jag stylat omslag för Demo nr 4. Jag tror att slutresultatet kommer att bli fantastiskt. Mycket tack vare vår supersnygga modell, Hanna, och duktiga plåtis, Andreas Kock. Japp, där bak på hästen skymtar ni looksen som vi provade oss igenom. Vill du se mer Behind the scenes-bilder från plåtningen kolla in Demo-bloggen.

Gisele på Numéros omslag


Gisele Bundchen verkar vara lite i hetluften igen. Utöver
Diors senaste kampanj frontar hon även senaste numret av Numéro iklädd Dolce Gabbanas stylingvänliga brokadkreation. Fint tycker jag, men synd att välja svart/vitt när färgerna på tyget är så underbara.



Hotspot om stil och identitet


Effekt är Rädda Barnens tidning, för några veckor sedan kontaktade de mig för en intervju om stil och identitet, intressanta och tankeväckande frågor! Nu kan du läsa mina svar på webben.
Läs här

Breaking Fashion News - Är Gareth Dior Hommes nya man?


Under en period har det talats om att Gareth Pugh kan vara aktuell som ersättare till Kris van Assche på Dior Homme. Under modeveckan i London har ryktena intensifierats men LVMH har ännu inte konfirmerat hurudvida informationen stämmer.
Jag måste säga att det låter som ett väldigt modigt och spännande val. Ifall det nu blir aktuellt ska det bli mycket intressant att se hur Gareth Pugh kommer att hantera en kommersiellare linje som Dior Homme. Vissa designers som jobbar väldigt exprimentellt och konceptuellt kan ju som bekant ha svårt att anpassa sig till en verklighet där svarta siffror är ett måste.

Acne


Så var jag tillbaka från en trevlig lunch på Acne. Man kan verkligen inget annat än att älska det företaget. De går verkligen från klarhet till klarhet när det gäller allt från design till varumärkesutveckling. Det var otroligt intressant att få höra hur de jobbar och resonerar kring allt från design till samarbeten, projekt och butiksinredningar, allt är verkligen genomtänkt i minsta detalj och allt de gör satsar de på för att de verkligen känner passionerat för det. Fingertopskänsla. Troligtvis är det nyckeln till all framgång och det är otroligt imponerande och framförallt inspirerande!

Lika som bär?


Herregud, det är något fel på mig. Jag kan inte kolla in en enda visningsbild utan att genast se kopplingar till någon annans design. Jag öppnade länken till Marios Schwabs visning på Style.com och första bilden som dök upp fick mig omedelbart att tänka på Balenciagas F/W 08-kollektion. Mycket beror nog på stylingen (smink, hår, smycke) och i det här fallet kanske det inte är medvetet men visst känns det lite som om modet går på rundgång just nu?!

Bra dag


Ni har efterfrågat "dagens" och jag levererar, svart och vitt - som vanligt. Idag är det tisdag och agendan är fullproppad. Först ska jag försöka få tag på ett gäng ingetvjuoffer till DN, sen ska jag på lunch hos Acne, efter det måste jag hitta lite saker till omslagsplåtning för Demo och sist men inte minst så ska jag på förhandsvisning av filmen Män som hatar kvinnor. Vad var det jag sa, bra dag.

Kavaj: Whyred
Byxor: Filippa K
Blus: Acne
Skor: Minimarket
Ringar och armband: Gamla, second hand mm

Tärningsspelaren

I boken Tärningsspelaren, av Luke Rhinehart, låter huvudkaraktären sitt liv styras av slumpen av ett tärningskast (läs den om ni inte har gjort det). Nu kan du överlåta ditt shoppingöde till tärningens makt med spelet Shopping Dice. Du får ett set om tre tärning som bestämmer vad du ska shoppa, hur mycket du ska köpa och om det får dig att se bra ut eller inte. När jag slog tärningarna fick jag:

Shoes, two pieces och cute. Jag tolkar det som om jag ska köpa två par söta skor - inte mig emot...

Luella F/W 09


Bilder: Luella F/W 09

Luella har bytt ut tanten mot...
Pink. Jag har visserligen inte sett hela kollektionen än men vid ett första intryck kände jag mig inte övertygad. Mycket kan dock bero på stylingen - som jag tidigare har konstaterat när det kommer till visningar - stylingen är mer eller mindre allt.

Snyggast på galan


Jag har knappt haft tid att gå igenom röda mattan-bilderna från gårdagens gala men jag kan med säkerhet redan nu utnämna Tilda Swinton till kvällens bäst klädda - Wow. Precis som förra året valde hon Lanvin men jag föredrar  gårdagens kreation framför
den hon valde 2008.

Vem tyckte du var snyggast?

Apornas planet


Förra säsongen inspirerades Christopher Kane av filmen Planet of the Apes. Igår när han visade sin
höstkollektion för 09 (som av det lilla jag sett är hans svagaste kollektion än så länge) i London valde han att tacka av publiken iklädd en ap-t-shirt. Rolig liten uppföljning tycker jag.

Macaroons


Igår fick jag presenter från några vänner, direkt influgna från
Ladureé i Paris (ja både presenterna och vännerna). Synd att min vän Eleonore inte är hemma då hade jag bjudit över henne på bubbel och macaroons. Själv går jag just nu i valet och kvalet ifall jag ska åka till Paris under modeveckan. Jag vill inget hellre men jag har så sjukt mycket jobb framför mig de närmsta veckorna att det känns tveksamt om det hinns med.

Kul!


Bild: Harpers Bazaar mars 2009

Jag ligger hemma i snöovädret och bläddrar i en trave tidningar. I senaste numret av Harpers Bazaar hittade jag en intervju med Sofia Coppola där hon listar Acne Jeans som ett av sina favoritmärken. Skoj tycker jag! Jag gillar Sofia och jag gillar Acne!

Stjärnskådning


Bild: Vem kommer att välja vilken designer. Se vad jag tror i DN

I natt smäller det - Oscarsgalan! I dagens
DN Söndag tippar jag vad Hollywoodstjärnorna kommer att välja att ha på sig vid årets röda mattan-händelse. Spana in vad jag tror att Cate Blanchett, Charlize Theron, Angelina Jolie med flera kommer att göra entré i.

Modehumor


Under New Yorks modeveckan har ett mystiskt mail innehållandes en tidning vid namnet WWWWD (vilket naturligtvis är en blinkning till
WWD, Womens Wear Daily) landat i många inflytelserika modemailboxar. Vem som ligger bakom skämttidningen vet man inte men en sak är säker - det är garanterat någon med humor. Den är helt genial! Vad sägs om följande dragare:


Coola kids


Jag letar coola kids inom olika subkulturer för ett reportage till DN. Är du mellan 16-22 år och anser dig själv tillhöra någon subkultur som till exempel goth, emo, rockabilly, hip hopare, straight edgare, synthare, punkare (eller vad du vill) och vill vara med i DN så maila mig lite kort information om dig + bild till: [email protected]. Du bör bo i Stockholm.

Maila: [email protected]

Acne hösten 09


Bilder: Mina favoriter ur Acne F/W 09

Acnes presentation av höstkollektionen på Millesgården var storslagen och vacker men jag kände inte riktigt att jag fick ett bra överblick av kollektionen. Nu har dock lookbook-bilder släppts och när jag nu bättre kan se till helheten måste jag säga att det ser mycket bra ut. Kolla in hos
Agnes om ni vill se alla bilder!

Helt otroligt!


Bild: Prisvinnande jobb - solglasögon på härliga modeller

Min redaktör på DN ringde precis glad och otroligt exalterad. DN har vunnit ett prestigefullt internationellt pris som delas ut av SND (Society for News Design), det ska tydligen vara det finaste man kan vinna inom dagstidningsdesign.Tydligen var det mitt jobb med solglasögon som skickats in som bidrag vilket resulterade i att DN kammade hem priset "Award of Excellence". Hur stort känns det?

Jag är otroligt glad och vansinnigt stolt. Personligen tycker jag att solglasögonjobbet är något av det bästa jag gjort vilket naturligtvis gör att det hela känns extra roligt. Hurra och grattis DN!

Pinsamt


Jag fortsätter att beta av visning efter visning från New York Fashion Week och jag måste bara stanna upp för att kommentera William Rasts höstkollektion.
Snälla Justin, återgå till det du är bra på nämligen att sjunga och dansa för detta är närmast plågsamt generande att betrakta. Var ni verkligen tvungna att göra "chaps-jeansen"?

Omslag x 2


Bilder: Vogue Italia feb 2009 och Lula #8

Alltid lika kul med nya omslag! Här ser ni ett fint och ett lite tråkigt enligt min mening. Vilket omslag tror ni jag gillar och vilket tror ni får mig att jäspa - Vogue Italia med Pixie Geldof eller Lula med Chanel Iman?

Reflektioner kring NYFW

Bråda dagar i Amsterdam och Antwerpen har gjort att jag varit totalt bortkopplad från vad som skett på andra sidan Atlanten. Likt en törstig gazell har jag lapat mode hela morgonen och här bjuder jag på mina spontana reflektioner.

Bäst än så länge är utan tvekan Rodarte. Jag är så imponerad av designsystrarna bakom märket. Bara materialkombinationerna är värda en mode-Oscar. Intressant, nytänkande, stringent och framförallt unikt.

Min första tanke var Margiela, men det kanske beror på att jag precis har kommit hem från Antwerpen, min andra tanke var Azzedine Alaia. Även om jag tycker att Alexander Wang kan göra lite fräcka vardagsplagg så kanske jag inte riktigt anser att han spelar i någon högre liga. Det är liksom svårt att jämföra Alexander Wang med Olivier Theyskens eller Nicolas Ghesquire. Men med den här kollektionen känns det dock som om Alexander Wang har avancerat något - trots, i mina ögon, tydliga referenser till designikoner.

Marc Jacobs kollektion kändes väldigt otydlig. Till skillnad från förra säsongens kollektion som, trots ett mish-mash av referenser och stilar, lyckades vara fascinerande stringent och tydlig känns den här kollektionen (som även den är eklektisk) bara rörig och ogreppbar på alla plan - färger, materialval, referenser, styling. Kanske har vi nu nått den slutgiltiga destinationen av postmodernism där referensmixen inte ens skapar ett nytt unikt uttryck utan endast är just en rörig mix av olika tids- och stilreferenser - utan eftersträvan att vara något annat. Tummen ner från Hotspot!

Orört (?)


Bild: Kate Moss oretuscherad (?)

Precis som
Linn tror jag att vi går en oretuscherad tid till mötes, eller iallafall en tid där man retuscherar för att det ska se oretuscherat ut. Jag har väldigt svårt att tro att ovanstående bild inte har passerat en "tuschares" hand som adderat lite extra av det "härligt naturliga". Oavsett - det är kul att detaljgranska Kate Moss hud, speciellt på kroppen.

Antwerpen


Idag anlände vi till Antwerpen. Vi bor på ett fantastiskt hotell, MO851, eller man kanske inte kan kalla det hotell, det är snarare ett townhouse med tre rum som man kan hyra till ett överkomligt pris. Precis mitt emot gatan ligger Antwerpens modemuseum, Momu - det ska bedökas imorgon! Nu dusch och sen iväg på middag!

Streetstyle Amsterdam


Bild: Vi plåtar Streetstyle på Noordermarkt i Amsterdam

Igår var vi på en stor marknad för att plåta lite streetstyle till Demo. Väl på plats stötte vi på en Streetstyleblogg från Amsterdam,
Damstyle. De tyckte det var fantastiskt intressant att vi var på besök från Sverige för att plåta Streetstyle i Amsterdam och de passade även på att plåta vår glada fotograf Christopher för bloggen.


Bild: Vår fotograf Christopher blir plåtad av Streetstylebloggen Damstyle

Lloyd


Bild:
Lloyd Hotel Amsterdam

Just nu befinner jag mig i Amsterdam. Vi bor på ett coolt hotell som heter Lloyd Hotel som ligger en bit utanför citykärnan. Hotellet ska tydligen ha varit ett gammalt ungdomsfängelse. Modernt blandat med gammalt i en cool mix. Nu ska vi åka till stan för att spana in projektet Red Light Fashion och en marknad som tydligen ska vara kul.

Benelux fashion


Bild: Mycket intressant mode kommer från Belgien och Holland -
Ann Demeulemeester, Viktor och Rolf, Martin Margiela mfl

Imorgon bär det av! Nej, inte till New York utan till Amsterdam och sedan vidare till Antwerpen. Jag ska tillsammans med Demos designredaktör, David, utforska vad Holland och Belgien har att erbjuda i design- och modeväg. Det ska bli fantastiskt spännande men just nu känner jag mig något oförberedd. Självklart kommer jag att blogga så mycket jag bara hinner och kan från resan.

Hemma


Nu har jag kommit hem från smygläningen av
Demo nr 3. Verkligen otroligt lyckat! Kul att hänga med alla fotografer, stylister och skribenter som vi jobbar med (men det var även fantastiskt kul att personer som Li och Malin mfl dök upp)! På bilden försöker jag att beskriva ljuset för Eleonore (därav mitt svepande finger)

Acne Archive



Acne öppnar ny butik med plagg från äldre kollektioner - Acne Archive. Coolt! Det ser fint ut.

Butiken hittar man på Torsgatan 53 (i Loyals gamla lokaler).

Att välja kläder själv


Bilder: Systrarna Olsen valde dessa kläder när de för första gången fick bestämma själva

I
Interview berättar Mary-Kate Olsen att hon och syrran Ashley tidigare i deras karriärer alltid var tvugna att bära samma kläder vid offentliga framträdanden - samma klänning men i olika färger. Det var inte förrän på premiären av Charlies Angels 2003 som systrarna för första gången fick bestämma själva vad de ville ha sig.

" Well, until we were 13 or 14, if my sister and I did an appearance, we would be wearing the same outfit. // But I remember the first time we were really able to choose our own clothes for an event was at the Charlie's Angels: Full Throttle premiere"
Mary-Kate Olsen

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess...

Loves första omslag

Bild: Love nr 1

Redan för flera månader sedan började det spekuleras kring vem som skulle landa omslagsuppdraget för Katie Grands nya tidning Love.
Det ryktades om Beth Ditto och mycket riktigt - så blev det (alltså inte agy som drottningen av England). Jag vet inte riktigt om jag tycker att det var nödvändigt att hon skulle vara naken...

I die. Bananas vs. I live. Pineapple


Bilder: Orginalet och uppföljaren

ADn, Christopher Sauvé, gjorde succé när han lanserade den Rachel Zoe-inspirerade banantischan med de Zoe-typiska utrycken - I die. Bananas. Rachel Zoe surnade till när det visade sig att någon profiterade på henne och varumärkesskyddade snabbt uttrycken vilket tillfälligt satte stopp för t-shirt-försäljningen. Christopher Sauvé slog dock snabbt tillbaka med en "Free the Fruit"-kampanj som går ut på att frukter inte borde kunna varumärkesregistreras och i samband med detta lanserade han en ananas-t-shirt med orden - I live. Pineapples.

Jerry Hall


Bild: Jerry Hall för Chanel

Fenomenet med att välja 90-talsikoner till kampanjer verkar vara lönsamt för trenden tycks inte mattas av. Chanel möter upp Madonnas väsk-krängar-kampanj med en Jerry Hall-frontad fotoserie plåtad av Mr Lagerfeld himself. 52-åriga Jerry poserar sexigt i en säng i sällskap av "en ung älskare" och ett par Chanelväskor. Tja, kan Madonna så kan väl Jerry...
källa: the cut

Smygläsning


Foto: Martin Vallin

Imorgon har vi smygläsning för Demo. Det finns några platser kvar så vill ni spana in nya numret så tycker jag att ni dyka upp imorgon.

Var: Ligne Roset, Artellerigatan 59
När: 18.00
OSA: [email protected]

Ruinerad


Idag när jag var ute och jobbade på stan passade jag på att glida förbi Acne för att se om det kommit in några vårnyheter. Det hade det. Jag kunde inte motstå två klänningar. F*n vad Acne är bra rent ut sagt. Den grå klänningen ovan har jag
spanat in från Lookbooken och när jag provade den idag så var det inte så mycket att prata om.
Den svarta klänningen nedan älskar jag då den kan användas på olika sätt vid olika tillfällen. Ursnygg att använda som klänning när den är knäppt (beroende på hur man knäpper den kan den vara smal i modellen eller vid och rak) men även urcool uppknäppt då den med fördel kan användas som en blandning mellan kappa och kavaj.


Demo nr 3

Demo nr 3
Foto: Joel Rhodin Styling: Rebecca Cohen

Idag landar
Demo nr 3 hos alla prenumeranter. I butik kommer den på tis (17/2) men nu på fredag har vi en liten smygläsning för den som inte kan stilla sin nyfikenhet till dess.
Ett fantastiskt nummer med härligt mode och otroligt intressanta artiklar. Bland annat går vi till botten med vad det är som egentligen betraktas som snyggt, går det till exempel att vara Sveriges bäst klädda och ful?

So long as it is black


Igår fick jag ett mail från danska modesiten
"So long as it is black". De ville, inte helt otippat, veta vad som var min svarta favoritmodesak just nu. Vill ni veta det så hittar ni mitt svar här.

Lunch




Nu ska jag snart iväg för att träffa
den här tjejen för en lunch-date. Det hade ju varit flott att glida dit i följande (verkligheten är långt ifrån lika flashig...)

Kavaj: Ann Demeulemeester
Tröja: Forever21
Nagellack: Essie
Byxor: I verkligheten skulle jag nog inte komma undan med ett par skinnbyxor men i fantasin.... (från Forever 21)
Väska: Mulberry
Skor: Tashkent by Cheyenne

Populära Prada

På tfs kan man hitta redaktionella fotojobb som alla utgår ifrån ett och samma plagg. Som vanligt är Prada närmast löjligt överrepresenterat i de redaktionella modeplåtningarna. Även om bara två vårnummer har publicerats än så länge är exemplen på jobb där Pradas skrynkelplagg finns representerade oräkneliga.
Jag tycker att det är fascinerande hur nära stylisterna håller sig "orginalstylingen", bortsett från något halsband och någon udda kavaj är stylingen nästan identisk med den man såg på catwalken. Visst har man hört rykten om att modehusen ofta kräver att deras kläder stylas i redan satta "looks" när de lånas ut men det är ju trots allt inga annonser utan just redaktionella jobb så det borde man som stylist faktiskt inte bry sig om, men...de är väl rädda för att bränna sina Prada-skepp vilket skulle kunna leda till problem med att få låna plagg i framtiden...


Bild: Prada S/S 09

Balmains vårkampanj


Bild: Balmain S/S 09 Foto: Inez & Vinoodh

Nu har jag hittat Balmains vårkampanj på nätet. Man blir kanske inte så förvånad över valet att fronta kampanjen med visningens öppninslook - den oh-så-populära orkesterjackan och de slitna jeansen. I övrigt känns kampanjen dock ganska otippad och faktiskt föga exalterande (om ni frågar mig). Daria Werbowy är det inte helt självklara modellvalet för kampanjen, jag måste nog säga att Anna Selezneva fick till det bättre när hon öppnade visningen. Miljön, sliten diner i öknen, känns ja, ganska ospännande den med.

Ringar


Ringen till vänster har jag haft sen jag var kanske 15 år men jag
har länge kännt att den behövde en kompis. Ringen till höger hittade jag på Antikt, gammalt och Nytt och jag älskar den, de är så fina tillsammans. Nu letar jag efter en fin lite sirlig ring helt i silver att addera till kompotten, sen får det vara nog.

Surprise!


Jag tillsammans med "födelsedagsbarnet"
Bilden är lånad av
Cecilia - tack!

Igår var det överraskningskalas för allas vår favoritpingla Elin. Och oj vad överraskad hon blev - fantastiskt skoj! Dörren öppnades och där stod vi ett stort gäng hemma i hennes egna kök skrikandes SUPRISE. Sen blev det fest för hela slanten, en otroligt lyckad kväll!

Love Lördag


Nu ska jag ner på stan för att äta en trevlig lunch på
Zink Grill med några goda vänner. Ikväll blir det fest! Skoj!

Kavaj: Whyred
Byxor: Filippa K
Blus: Acne
Väska: Chloé
Skor: Acne

Miss Dior Cherie by Sofia Coppola

Film: Sofia Coppola har regisserat en reklamfilm för parfymen Miss Dior Cherie

Alla älskar begåvade Sofia Coppola och uppdragen från prestigefulla kunder duggar tätt. Senast i raden har hon regisserat en reklamfilm för parfymen Miss Dior Cherie. Franskt, vackert och alldeles, alldeles underbart - Färgerna, ljuset, bakelserna, ballongerna... Reklamfilmen ska tydligen inte lanseras förrän i mars men redan nu går den att hitta på Youtube. Voilá! Den måste ses!

Ombytta roller


Bild: Haute Couturen influeras av Pret-a-Porter-kollektionerna

Ur ett historiskt perspektiv har det alltid varit den högsta formen av mode (Haute Couture) som har styrt tidens nycker och svängningar. Men, allt eftersom Haute Couturen har tappat mark har naturligtvis även dess roll som allsmäktig modebarometer förlorat sin laga kraft. Haute Couturen har blivit som ett eget modeben, närmast väsenskild från den kommersiella modevärldens uppiskade trendhets.
Nu verkar det dock som om även Haute Couturen försöker nå nya marker, och hur gör man det bäst? Jo, genom att efterlikna de kommersiella pret-a-porter-trenderna - etablerade och klara.
Jag surfade precis in på
Style.com där man rapporterar om den nya edvardianska trenden på couture-visningarna. Visst stämmer det, tydliga influenser från tidigt engelskt 1900-tal står att finna i nästan samtliga couture-kollektioner. Men, det känns ju inte nytt... De senaste säsongerna har vi sett edvardianska tecken precis överallt i ready-to-wear-kollektioerna. Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Riccardo Tisci (Givenchy), Olivier Theyskens (Nina Ricci) med flera har samtliga visat kollektioner som osat "Modern Edwardian".

The tables turned!

Breaking Fashion News - Smycken by Alexander Wang



Modebloggsfavoriten Alexander Wang breddar sitt varumärke med en smyckeskollektion innehållandes örhängen och armband. Örhängena ska tydligen varken vara clip-ons eller gjorda för piercade öron - intressant... Smyckena är framtagna tillsammans med Paris Kain på AbraxasRex. Jag tror att de kommer att bli hett eftertraktade av unga hipsters around the world!

På tal om Lara Stone...


Bild: tv Brigitte Bardot, th Lara Stone i Jean Paul Gaultiers vårkampanj

Lara Stone blir ofta jämförd med Brigitte Bardot och i Jean Paul Gaultiers vårkampanj måste jag säga att likheten faktiskt är ganska slående....


Bild: tv Lara Stone i Jean Paul Gaultiers vårkampanj, tv Brigitte Bardot


Bild: tv Brigitte Bardot, th Lara Stone i Jean Paul Gaultiers vårkampanj

Äntligen Lara!


Om man skulle ta och lägga sig och bläddra lite i Vogue Paris februarinummer med Lara Stone... Nej just det, sortera kläder var det...



Kallt


Nu ska jag iväg till
Demo, i eftermiddag ska jag leta reda på lite saker till en plåtning för DN som är imorgon och i kväll har Demo fest tillsammans med David Design i Sturegallerian. En ganska vanlig arbetsdag med andra ord.

Kavaj: Nej, det är inte den gamla vanliga från Whyred utan faktiskt den nya mörkblå i ullfilt från Filippa K
Klänning: Den här klänningen från Mango måste räknas som ett av mina bättre köp
Väska: Chloé
Skor: Acne
Armband: Diverse olika

Akvarellpastell

Bild: Stella McCartney S/S 09

Modevärlden fortsätter att flirta med konsten. Stella McCartneys vårkampanj är en härligt akvarellig sak i mjuka pasteller. Den går hem trots att det är världen mest uttjatade ansikte, Kate Moss, som frontar det hela. Jag vill se fler bilder från kampanjen! Tydligen är även Angela Lindvall med på ett hörn.

Nakkna på Topshop i London


Topshop är verkligen grymma på att nosa upp små och ouptäckta talanger från världens alla hörs. Nästa helg kommer man att kunna hitta svenska
Nakkna på Topshop vid Oxford Circus. Eller rättare sagt i Topshops tillfälliga Pop-up-butik, Edit. Butiken kommer att lyfta fram 15 talangfulla designers under fyra veckor. Nakkna är alltså en av dem - coolt.

Från Moodboard till modejobb


Bild: Referensbilder till modejobbet "Älskade Rebell" Demo nr2

Demo ansvarar jag för att lägga ut alla modejobb på olika stylister som jag tror kommer att passa för just det aktuella jobbet. Man försöker hitta en stylist som man tror kan förmedla den känsla och stil som man vill förmedla.
I nummer 2 av Demo jobbade vi efter ett övergripande tema, "Rebell", där en del var ett modejobb på temat. Naomi Itkes kändes som ett självklart val och valdes därför som stylist och för att få henne att förstå ungefär vad jag var ute efter skickade jag henne ovanstående moodboard. Det färdiga resultatet kan ni se i Demo som är ute i butik nu men ni kan få en liten sneak peak på Demobloggen.

Love

Bild: Nya magasiner Love

Det har
tisslats och tasslats om Katie Grands nya tidningsprojekt, Love, i månader. Nu har små smakprov börjar poppa upp på nätet. Bland annat den här bilden på Agyness Deyn porträtterad som drottningen av England. Tydligen en del ur en "ikonserie" som är med i första numret.

Som ett (mode)brev på posten


Bild: Giles Deacon har illustrerat brevpapper från Smythson

Giles Deacon har ritat fem fashionabla haute couture-illustrationer som pryder exklusiva brevpapper från Smythson. Tänk att få ett så fashionabelt brev på posten! Men, med tanke på att de bara trycks i en upplaga på 300 känns det kanske inte så troligt...


Bild: Ytterligare en variant


Bild: Totalt finns brevpappret i fem olika färgställningar och med fem olika illustrationer


Hot hot hot - Ös på med armband!


Övre raden: Malo, 3.1 Philip Lim, Christian Lacroix
Nedre raden: Aquilano.Rimondi, Zac Posen, Jaeger London

Stela och breda armband i mängder, gärna så många att du knappt kan böja armbågen - ja så ska det se ut i vår om man spanar in stylingen från de internationella vårvisningarna. När du tror att du satt på dig tillräckligt många, addera en extra för när det gäller armband just nu är det "more is more" som är måttstocken att gå efter.

"Swedish Gals Now Shaving Off Half Their Hair"


Bild: Alice Delall

På New York Magazines blogg The Cut har man under svenska modeveckan tydligen noterat att svenska tjejer nu rakar av sig halva håret för att få till "Alice Dellal-frisyren". Intressant, jag såg nog inte en enda sån frisyr under modeveckan. Ha ha!

"Semi-shaved heads à la Alice Delall have been spotted on many Stockholm Fashion Week–goers. Hmmm, we think we prefer the hair bow"
The Cut

PS.
Missa inte Refinery 29s intressanta rapportering från modeveckan - " Seven Designers that stole the show at Stockholm Fashion Week"

Mitt i Vasastan

Mitt i Vasastan

För någon vecka sedan var en journalist och en fotograf från Mitt i-redaktionen (Mitt i en lokaltidning som finns i hela Stockholm) hemma hos mig för att göra en intervju. Så i den här veckans
Mitt i Vasastan, Mitt i Östermalm, Mitt i Södermalm och Mitt i Kungsholmen kan ni läsa lite om mig och och vad hur jag tycker att man klär sig i de olika stadsdelarna.

See you later


Nu drar jag ut på stan en sväng.

Skjorta: Acne
Byxor: Hope
Väska: Chloe
Skor: Acne
Scarf: H&M
Armband: H&M

Bloggpriset


Bild:
Stureplan.se

Här är jag och min parhäst Eleonore på gårdagens bloggfest. Kolla in Eleonores fina blus från Nakkna! Nu ska jag iväg till några presskontor för att leta saker till DN och Demo. Jag ska dock försöka hinna ta en dagens innan jag rusar iväg - det ni!

Grattis Elin!


Jag har precis kommit hem från
Det stora bloggpriset på Nalen. Min kära vän Elin vann i kategorin mode - Grattis! Hon är en sån superstar den där tjejen! Själv är jag otroligt smickrad över att jag var nominerad. Jag hade inte tänkt så mycket på det innan men det kändes faktiskt lite stort att se ett Hotspot-plakat på väggen över alla nominerade bloggar.
Bloggalan var väldigt välarrangerad, det var bara en sak som störde mig något alldelles otroligt. När vinnarna ur varje kategori presenterades var det tyst i lokalen och folk lyssnade på vinnarintervjun - utom när det kom till modekategorin. Helt plötsligt stod folk och snick-snackade och var allmänt ointresserade av vad som skedde på scenen. Vad är det för något? Som vanligt verkar det som om modekategorin bara är trams för de flesta och att det bara är "viktiga bloggämnen" som sport och teknik som är värdiga uppmärksamheten. Grrr...

PS. Jag tyckte att det var jättekul att Husmusen vann i kategorin Livstil. Grattis!

Vårens finaste kampanj!


Jag ha
r tidigare skrivit om Lanvins vackra vårkampanj. Nu har en ny bild från kampanjen släppts - precis lika fin som den första. Steven Meisel, ett geni!


Looklet


Barbie för vuxna - Looklet.com

Nu kan "
Dagens önskeoutfit" nå helt nya dimensioner. Tack vare nya siten Looklet.com kan man nu prova olika outfits på en levande modell. Välj kläder ut en gigantisk databas och kombinera sedan ihop din egna drömlook. Roligt koncept som är som gjort för modebloggarna! Det hela hänger dock på att databasen ständigt uppdateras med butiksaktuella plagg som lockar målgruppen (det ser i och för sig lovande ut). Vill du testa så kan du signa upp dig på en sneak preview redan nu.

PS. Tydligen måste man ha någon kod för att få provköra siten så man får väl tåligt vänta till sidan lanserats "på riktigt"

The little dictionary of fashion

Den här lilla rackaren har jag läst nu på morgonkvisten - Christian Diors Little Dictionary of Fashion - en handbok i stil och mode skriven av en av de största mästarna. I bokstavsordning har Christian Dior listat material, färger, snitt med mera och med en kort beskrivning ger han sin vinkel på hur man bör tänka och agera för att uppnå maximal mode-elegans. Visst, många av tipsen kan kännas något daterade så här på 2000-talet (som att man ALLTID bör ha hatt och handskar när man vistas i stan) men många av råden som ges är absolut gångbara än idag. Han återkommer till exempel om och om igen till vikten av god kvalitet. Bra material, skriver han, har inget med extravagans att göra, det är en ren investering. Hellre en dräkt i fin ull än två i billig nylon. Vid flera tillfällen beskriver han sin kärlek till färgen svart, som enligt honom, är den enda färgen som är smickrande för alla kvinnor oavsett ålder, storlek och hud/hårfärg. Läs den! Om inte för att få praktiska stiltips så för att det är ett fantastiskt modehistoriskt dokument.

Modeveckan i DN Söndag

Bild: DN Söndag 1/2

I dagens DN har jag summerat modeveckans tydligaste trender på både dam- och herrsidan. Jag har även haffat diverse fashionfolk för att se vad de hade att säga om årets modevecka. Kul läsning med andra ord!