header to ads



Hotspot top 10 - F/W-kollektioner

26631-463
Efter att ha plöjt igenom alla visningar på
style.com (puh! Det tog ett tag kan jag meddela) är jag nu redo att ge mitt utlåtande. Här är de som enligt mig gjorde det bäst inför hösten 2006.

1 – Chloé: Fickor och förklädesklänningar i överflöd vilket naturligtvis vinner sympatier hos hotspot. Underbar färgskala i grått, cremefärgat och ljust blå/grått. Det finns inte mycket i den här kollektionen som jag skulle tacka nej till.
2 – Balenciaga: Cylinderformen som är så förknippad med Balenciaga syns tydligt i F/W-kollektionen 2006. Välskräddade plagg som är nytänkande men utan att vara för avante garde. Genialiskt!
3 – Bottega Veneta: Klassiskt och enkelt utan att vara tråkigt. Underbara klänningar och kappor i vackra jordfärger.
4 – Viktor & Rolf: Här finns en hel drös underbara kreationer och Viktor & Rols som tidigare designat ganska svårburna kläder har lyckats med en extremt bärbar och lockande kollektion. Jag har stora förhoppningar på H&M-kollektionen efter att ha detaljgranskat Viktor & Rolfs F/W-kollektion.
5 – Narciso Rodriguez: Allas favorit! Enkelhetens mästare. Som vanligt mycket svart och vitt, enkla vackra linjer och smickrande modeller.
6 – Zac Posen: Lite av en ny ögonsten. Mycket underbara klänningar, blusar och kjolar. Färgerna som dominerar är svart, vitt och ljust blå/grått.
7 – Lanvin: Lanvin har länge varit en Hotspot-favorit. Höstkollektion är mörk med accentfärger i vackra juveltoner som rubin, smaragd och ametist. Kollektionen känns extremt lyxig och sofistikerad.
8 – Ruffian: Lite av ett ”wild card” för Hotspot men jag gillar verkligen mycket ur F/W-kollektionen. Väldigt användbara plagg som faktiskt skulle kunna smälta in i ens vardag. Mycket rutigt vilket känns kul och höstigt.
9 – YSL: Mörk kollektion med mycket svart och mörk grått. Känns modern och ungdomlig vilket känns väldigt skoj.
10 – Stella McCartney: Kanske inte en av de mest exprimentella kollektionerna men troligtvis en av de som jag troligast skulle kunna använda utan att känna mig helt utklädd. Färgerna går i blått, grått och svart. Fint som snus!


Kommentarer
Postat av: Eve

Riktigt snygga grejer!
Jag tänkte höra med dej.. Åker till Kina om två veckor och undrar om du har koll på kinesiska designers?
Skulle vara roligt att inhandla något från en sådan! :)

2006-06-20 @ 14:50:36
Postat av: F

1. TACK för att marc jacobs inte fanns med.
2. vad tyckte du om proenza/shouler?

2006-06-20 @ 15:17:59
Postat av: Ida Annie

Yeee, ballongklänningen från Zac Posen skulle jag nästan offra min högra lilltå för!

Postat av: alma

Vilken bra lista! Zac är definitivt en favorit! Jag ser också fram emot Viktor&Rolf för H&M i höst, de har något visst även om de flippar ur ibland!

2006-06-20 @ 16:09:05
Postat av: suratanten

Trevlig läsning :)

2006-06-20 @ 16:29:55
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: Sanna

Hallå tjejen! Filippa K store i Göteborg har VIP-rea imorrn mellan 19 och 21. De kör med 40% rabatt! Vad ska man satsa på tycker du? Har köpt åtta par shorts (suck), fem blusar och tre par skor bara under maj och juni månad*pust*. Samtidigt vet man inte när värmen kommer tillbaka:-(. Tack på förhand! mvh Sanna

2006-06-20 @ 17:39:04
Postat av: hotspot

Eve: Tack! Tyvärr måste jag nog erkänna att jag har pinsamt dålig koll på kinesiska designers... Härligt att åka till Kina, hoppas det blir super!
F: Jag är inte alls imponerad av MJ-höstvisning, kan hans stjärna vara på g att dala månne?!? Väldigt mycket fint från Proenze Shouler, älskar att de stylat med gråa strumbyxor till klänningar etc!
Ida Annie: Ha ha, ja söööt! :)
alma: Zac är grym och desto mer jag tänker på det desto roligare ska det blir med V&R för H&M :)
suratanten: Åh tackar :)
Sanna: Jisse 8 shorts!!! Värmen kommer :) Satsa på klänningar som med ett par strumpisar även kommer att funka i höst!!!

2006-06-20 @ 18:59:47
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Petra

Tack gode gud för fick/förklädes trenden. Är i den underbara situationen att en bebis växer i magen!! Men hur man ska lösa klädfrågan när man är kommer att vara som störst mitt i vintern (och har begränsad budget). Tror bestämt att man får så lov att ta och lära sig sy... "förkläden" borde ju rimligen inte vara helt omöjliga att knåpa ihop. Har du annors bra tips för lite maternaty-fashion? Alla "coola kändisar" (eh...bör man ens säga så?) värkar ju ha just pushat ut sina knytten.

2006-06-20 @ 19:04:44
Postat av: Hotspot

Petra: Åh vad skoj, grattis! Med en hel drös vänner och en syster som är gravid har jag fått det klart för mig att snygga mamma-kläder inte är det lättaste att skaka fram i Sverige... TopShop har ju tydligen en mamma-linje men den var tydligen en stor besvikelse... Förklädesklänningar, a-linjeformade toppar och klänningar borde ju dock funka. Hm, sorry inte mitt starka område men jag antar att det är fantasi och fingerfärdighet som gäller :)

2006-06-20 @ 19:43:36
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Thea

HAHA, ja, precis som nån skrev tidigare, TACK för att du skippade MJ! Sure, han är duktig, gör fina kläder, men så hemskt överskattad. Och både Balenciaga och Chloé hade legat på exakt samma platser på min lista, alla dessa märken får en att längta till hösten :)

2006-06-20 @ 20:01:05
URL: http://mmthea.blogspot.com
Postat av: Jocelyn

Härligt!älskar Chloés förklädesklänningar och bara längtar till Viktor och Rolf släpper sin HM-kollektion!

Om jag får passa på :Petra, jag var också som störst mitt i vintern, Rodebjers klänningar funkade bra innan jag blev enorm, annars snygga wraps m mkt stretch från Boob och, tro det el ej, Lindex! Bra mammajeans kan du köpa på PoP, de rear ju ut nu så passa på! Vinterkappa var nästan omöjligt men jag kunde ha min gamla ganska länge, beror ju på hur stor man blir i övr...Tyvärr är utbudet kass men 4mom, missionmotherhood och grownlife har en hel del snyggt. Hm kan man stryka direkt, tyvärr... Lycka till:)

2006-06-20 @ 21:04:02
URL: http://jocelyn.blogg.se
Postat av: Ida

Chloés visning var verkligen jättebra. Det som är schysst med kläderna är att de är bärbara för oss vanliga svennar. Gillade även som du bottega veneta och såklart Balenciaga.

Synd på daten men vi kanske ses ngn annan gång ;) ngt bra tips på shopping i huvdstaden?? ska ge mig ut en kort stund imorgon nämligen innan jag sticker västerut.

2006-06-20 @ 22:49:40
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: Mia

Stella... jeans... vilket nytänk... höstkollektionen förtjänar inte en plats på en topplista!

2006-06-20 @ 23:06:44
Postat av: hotspot

Thea: Åh vad skoj att du också gillade Chloé och Balenciaga. Jag skulle kunna ha på mig allt på Chloés visning och Balenciagas visning var ju helt genial även om kläderna kanske är lite mer svårburna för en vanlig 26-åring i Sverige :)
Jocelyn: Ja, Chloés förklädesklänningar är verkligen the shit hösten 2006!
Åh vad bra att du hoppar in och täcker upp där mina kunskaper tryter :) tack!
Ida: Jag håller helt med, som jag även skrev till Thea så innehåller Chloés visning verkligen mycket grejer som jag verkligen skulle kunna använda (så även Stella, det var därför den fick vara med) medan Balenciagas var helt genial men kanske lite mer svårburen för en liten normal tjej i Sverige.
Mia: Jo jag håller helt med men det är just det som jag tycker är schysst med Stellas visning, det är verkligen grejer som jag skulle kunna se mig själv använda - och jeansen, hallååå kanske de finaste jeansen jag sett så klanka inte det på dem ;)

2006-06-21 @ 07:49:52
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: hotspot

IDA: Nämen Ida, sorry, jag missade helt att ge lite tips! Hoppas du hinner se detta....

Jag tycker garanterat att du ska kolla in Sofo-området (tror du skulle gilla mycket i de kvarteren) Kolla in:
Tjallamalla (Bondegatan 46)
Lisa Larsson 2hand (precis bredvid Tjallamalla)
Lollapaloza (och precis bredvid Tjallamalla och Lisa Larsson)

Leu Shop (nytorgsgatan)
Neu (nytorgsgatan)

Minimarket (åsögatan tror jag att det är)

Nakkna (tjärhovsgatan)

Allt ligger i samma område och det finns massor av annat att spana in området också!

Good luck!

2006-06-21 @ 09:08:31
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Linn

Chloés kläder gör mig helt lyrisc :) , underbart!

2006-06-21 @ 09:44:15
URL: http://linntabudlong.blogg.se
Postat av: Beata

Måste bara berömma dig för den layout, fruktansvärt snygg och samtidigt rolig. Maxat ögongodis!

2006-06-21 @ 11:22:40
URL: http://axelia.webblogg.se
Postat av: hotspot

Linn: me too!
Beata: Åh vad glad jag blir, tack! Lägger ner mycket tid på inläggen för att både layout och innehåll ska vara udnerhållande så naturlgitvis blir jag jätteglad för så fin feedback!

2006-06-21 @ 12:28:56
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: W

Åh, vad kul att läsa! Jag surfar inte mycket på de sidorna, så kul med ett personligt urval. Me like :-)!

2006-06-21 @ 13:33:45
URL: http://livingbyw.blogg.se
Postat av: hotspot

W: Åh vad roligt att du tycker det, tack! Det tog ju som sagt var ett tag att plöja igenom, välja ut och sätta ihop (visserligen superkoj lång tid men det gör det ändå extra rolgit att få så snäll feedback)

2006-06-21 @ 13:47:48
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Cicci

Jag längtar barnsligt mycket efter höstshoppingen nu :)

2006-06-21 @ 19:29:20
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: hotspot

Cicci: Ha ha, ja usch, nej nu måste vi njuta och tänka sommar ett tag till iallafall!

2006-06-21 @ 20:07:26
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Lisa

Satt också och "bläddrade" igenom Style..håller med om att det tar på krafterna! Bottega Veneta imponerade på mig, men även Alexander McQueens ankelboots.. :)

2006-06-21 @ 21:49:12
URL: http://minkusinmadagaskar.blogspot.com
Postat av: hotspot

Lisa: Ja det är ju en hel del bilder att gå igenom... :)

2006-06-21 @ 21:53:21
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Ella W

Äntligen har jag tid att läsa bloggen igen. Jag har haft fruktansvärt mycket att göra på det nya jobbet :-( Hoppas det blir bättre när sakerna är på plats.

Jag har inte kollat så många höstmodevisingar, har inte så många åsikter just nu. Men jag tycker att Viktor & Rolfs visning är lite skrämmande med nätmask. Men har ändå en stor förhoppning för Viktor & Rolf för H&M...

2006-06-22 @ 23:11:44
Postat av: hotspot

Ella W: Så är det ju alltid på ett nytt jobb, stress stress stress och inte direkt läga att sitta och nöjes-surfa ;) Ha ha, ja maskerna kan kanske se lite skräckinjagande ut men kläderna är verkligen toppen!

2006-06-23 @ 09:44:52
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: anna

ja, ballongkjolen var min stil!

2006-07-03 @ 16:48:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links