header to ads



Tricks of the Trade

image1995

Assistent Josephine beklagade sig idag över att hon aldrig får till en fin knut. Smink-Lisa som var på plats ryckte in och gav proffstipsen på hur man får till det rätta stuket. Hemligtheten ligger i att sätta upp håret i en tofs med en tunn hårsnodd och sedan slå en (riktig) knut på håret för att sedan fästa med öppna hårnålar. Det blev hur fint som helst - frågan är bara om man lyckas få till det lika bra själv. Det ser ju alltid så lätt ut när någon annan gör det...

Tjuvkik

image1994

Så här såg det ut på min säng tidigare idag när vi förberedde inför morgondagens plåtning. En härlig färgskala i pudriga toner. Visst ser det underbart ut!? Nu längtar jag till imorgon då det blir en lång men förhoppningsvis lyckad dag i studion.

Dagens (önske)outfit

image1993

Idag har jag och assistent-Josephine preppat inför morgondagens plåtning. Det kommer att bli bra!  Egentligen skulle jag bort på mingel ikväll men efterom jag inte får bära följande så beslutade jag mig för att banga.

Örhängen:
Hur fina?
Klänning: Klänningen från Back har fått vara med förut men då i vinröd. Den gråa är minst lika fin!
Mössa: fint med lite melerad/spräcklig mössa. Från H&M
Skor: Jag vet en annan tjej som också gillar dessa skor från Sonia Rykiel
Väska: Det lilla äcklet har gått och köpt en Chanel, jag känner stark svartsjuka. Skulle aldrig köpa en gul men visst är den fin!

Pointy shoulders och lyxmitella

image1992

Dessa två, inte helt purfärska, bilder på Carine Roitfeldt (franska Vogue) innehåller två saker värda att notera. Först det uppenbara - Carine fegar inte ur på axelfronten utan kör på sylbladsvassa axlar mer imponerande än på tiden då det begav sig, cirka 1985. Nu till det som verkligen fascinerar mig - något har hänt med Carines axel (vad?) och hon har valt att vårda det med en Louis Vuitton-sjal.

Så jobbar ett proffs!


Året som gått 2007 - Nostalgi

image1991


2007 var vi ovanligt nostalgiska, inspiration hämtades från början av 1900-talet ända fram till 1990-talet. Jag ger dig legenderna som var på "allas" läppar 2007.

Azzedine Alaia - I och med 90-talets stil-come back blev fodralets okrönte konung åter aktuell och modenördar världen över bedyrade högtidligt att en Alaia-klänningen alltid varit den högsta modedrömmen.  Även kroppskramardesignern
Herve Leger fick sig en släng av sleven.
Paul Poiret - Med specialutställningar och uppmärksamhet i mängder blev Paul Poiret en självklar inspirationskälla och fixfigur under 2007. Den Poiretska silhuetten kändes lika modern som när det begav sig.
Elsa Schiaparelli - Med surrealismen bubblande som den främsta inspirationskällan ligger Elsa Schiaparelli naturligtvis nära till hands. Alla modeinitierade är nu rörande överens om att hon har betytt mer för modet än samtida legenden Coco Chanel.

Har vi inte sett det förr?

26631-1988

I senaste numret av Italienska Vogue bjuds det på svulstigt pälsmode som gränsar till frosseri i etniska referenser. Inte helt politiskt korrekt (vilket Italienska Vougue sällan är), men det är inte det vi ska tala om nu. Den uppmärksamma känner kanske igen temat från ett jobb i Citizen K från 2003.
Likheterna är så slående av det omöjligt kan vara slump.

Vad säger ni? Inspiration eller Copycat?

Dagens (önske)outfit

image1987

Idag är jag kameralös vilket länns väldigt begränsande. Av naturliga skäl kan jag därför inte presentera någon Dagens Outfit (synd, för jag är ganska fin idag) men en önskeoutfit kan man ju alltid få till. Lite skön Mismatch (mis match? Miss Match?) är dagens tema.

T-Shirt: Mjukis t-shirt med fint print från
Chloe
Kavaj: Jag gillar kavajen från Marc Jacobs. Den känns fräsch!
Väska: Fin budgetväska från H&M. Jag börjar nog bli mer och mer sugen på mindre väskor. Ja, det börjar jag verkligen!
Jeans: Ja Acne Hug! I helgen ska jag till Barkaby och leta outlet-hugs!
Halsduk: En Missonihalsduk har verkligen stått på önskelistan i  år och dar, jag undrar varför inget händer...
Nagellack: Bahama Mama, den här fina färgen har jag i verkligheten - jag gillar både namnet och färgtonen.
Skor: Där jag bor i fantasin kan man ha öppna skor året runt (eller ombytesskor att ha inomhus)

Året som gått 2007 - Modenyheter

image1986

Vad skakade modevärlden 2007?

Liselotte Watkins för Miu Miu - 10 dagar innan Miu Mius vårvisning kontaktades svenska  Liselotte Watkins av Miu Mius designteam, de ville använda hennes illustrationer i den nya kollektionen. Resten är som man brukar säga historia och den svenska modekåren har aldrig varit stoltare.
Lars Nilsson tar över Gianfranco Ferre - Frågetecknen var stora och många när Lars Nilsson lämnade Nina Ricci, alla undrade vi vad som skulle hända med vår svenska designstjärna. Nu vet vi, han axlar den tunga manteln att ta över rodret efter den bortgångna legenden Gianfranco Ferre.
Christopher Kane blir bestulen - Ett par dagar innan London Fashion Week begås det ett inbrott i Christopher Kanes studio. Delar av kollektionen som ska visas bara några dagar senare försvinner och även en del skisser. Elaka tungor talar om en PR-kupp eller insiderjobb. Modeskvaller när det är som bäst! I slutändan verkade det dock som om stackars Christopher hann få rätsida på kollektionen lagom till visningen. Puh!

Breaking Fashion News - Burberry sponsrar konsten

image1985

Burberry kommer i vår att sponsra deras tredje utställning på ett av mina favoritgallerier i London,
National Portrait Gallery. Man kommer att visa ett urval av Vanity Fairs legendariska bildarkiv. Jag tycker att det är en skön korsblandning där mode och konst möts och jag är mer än lovligt nyfiken på den här utställningen som drar igång 14 februari 2008.

"It is particularly exciting on this occassion to be working with the iconic magazine, Vanity Fair, and once again, with the renowned British institution that is the National Portrait Gallery"
Christopher Bailey, designer Burberry

När saker faller på plats

26631-1984

Förmiddagen har jag ägnats åt att hitta saker till min SOLO-plåtning som jag har på fredag. Jag har varit lite nervös och stressad över att få ihop jobbet på det sätt som jag vill men nu känns det som om allt kommer att lösa sig. Nu, hemma en snabb sväng över lunchen sen bär det av igen.

Tröjklänning: Dries van Noten
Halsduk: Carin Wester
Skor: Wedins
Mössa: Prada
Armband: One of a Kind

Året som gått 2007 - Kvasitrenderna

26631-1982

Upp som en sol... ner som en pannkaka. Trenderna som hyllades av modepressen men aldrig riktigt slog igenom på gatorna.


Färggradienter - Jag har inte gett upp hoppet om att massan ska inse storheten i denna vackra trend. Även om vissa designers håller kvar vid denna trend är sannolikheten inte så stor att det är något som kommer att dominera gatubilden.

Neon - Bortsett från några entusiastiska klubbkids och några exprimentella naglar på ett antal modeinitierade blev det aldrig någon färgchock ala 80-talet. Tack och lov kanske man får tillägga så här i efterhand.

Fjädrar - Fjädrarna är helt enkelt för opraktiska och ömtåliga för att fungera i dagens ultrapraktiska samhälle där strykfria skjortor och maskintvätt är lag.

Turban - Bortsett från ett gäng entusiastiska stylister och en handfull excentriska modelejon var turbanen inget annat än ett ytterst kortvarigt modetillstånd - som vinterkräksjukan ungefär - den drabbar en snabbt och hårt men försvinner innan det hinner bli olidligt påfrestande.

Huvan - Trenden som verkligen inte blev. Om det inte vore för den omåttligt poplära eternitysjalen från H&M-trend som spred sig som en löpeld på bloggarna skulle hucklet kunna vara trenden som aldrig existerade utanför catwalken och modemagasinen.

Fransar - Bortsett från ett gäng fransväskor som kändes trötta samma sekund som Zara prånglade ut dem var det här en trend som aldrig anammades av folket. Vissa designers har inte gett upp hoppet och lanserar fransarna även till våren, själv är jag övertygad om att frans-stilen är alldeles för smal för att slå igenom på allvar.


Day and Night

26631-1982

I och med den antågande "
synliga underkläder-trenden" med  kan man vara ganska så säker på bustierns återkomst. Plagget är svårburet och det krävs fingertopskänsla för att få till det på rätt sätt. Till bustierns fördel talar dess flexibillitet, bustiern är nämligen mycket mer än ett festplagg.

Day
Jeans:
Det är snyggt att satsa på en slimmad silhuette. Ett par snortajta jeans med dragkedjsdetalj känns helt rätt.
Armband: Ett fint "varje-dag-armband" från Fendi
Skor: Fina skoletter från MbyMJ
Kofta: Det är fint att kombinera det kvinnliga och delikata plagget med en stor mönsterstickad kofta för rätt kontrast.

Night
Armband:
För att stilen inte ska bli over the top skulle jag satsa på enkla smycken som favoriten från One of a Kind
Fjäderjacka: Fin liten fjäderjacka som blir ett perfekt komplement till bustiern.
Skor: Fin sko för den som pallar klackar. Från Louboutin.
Jeans: För att outfiten inte ska bli för mycket matchar jag återigen med svarta smala jeans.

Året som gått 2007 - Designers

image1980

Året börjar lida mot sitt slut och
gammal vana trogen är det  återigen dags att summera vad som egentligen flöt under modebroarna 2007. Först ut - de viktigaste och mest inflytelserika modeskaparna. De satte trenderna och fick modeslavarna att sucka av välbehag och åtrå.

Cristopher Kane - Mannen som till våren gav oss tighta kroppfodral i lysande neon, innan vi visste ordet av var det neon för hela slanten och de volumniösa a-linje-klänningarna byttes snabbt ut mot kroppskramande fodral. Till hösten bytte unga herr Kane helt linje och presenterade en välarbetad och detaljrik kollektion som blandade mjuk sammet och hårt läder. Detta ledde genast till att de två materialen blev högsta valuta hösten 2007.
Nicolas Ghesquière - Mannen med många ansikten som lyckas fascinera och överraska säsong efter säsong. Våren var futuristisk med tuffa framtidssoldater i metallic och läder. Hösten var dess raka motsats med moderna preppykavajer och etniska inslag. Alla följde vi glada efter i de snabba svängningar som Nicolas dikterade.
Miuccia Prada - En levande legend som även 2007 hade ett enormt inflytande över modeåret. På våren gav hon oss turbanen och den rumpkorta kjolen som modevärlden, mot all förmodan, tackade för och tog emot. Till hösten handlade allt om texturer och färggradienter vilket naturligtvis haussades bortom alla proportioner.

Dagens (önske)outfit

image1981

I feel pretty - eller jag vill känna mig pretty iallafall! Hemmajobb betyder sköna men ändå fina kläder!

Halsband: Är lite inne på smycken som har en old touch över sig. Från
Asos
Blus: Söta blusar är något som alltid går hem hos mig
Kofta: En vinröd kofta eller tröja skulle jag tacka ja till omedelbums. Från Topshop
Skor: Jag vill ha ett par snygga jodhpurs. Chloés kan vara de perfekta paret
Kjol: Söt kjol i 100% silke från Topshop
Väska: Enkel klassisk väska från Balenciaga

Breaking Fashion News - Madonna och Gucci gör en god gärning

image1978

Madonna och Gucci slår sina påsar ihop för att samla in pengar till Raising Malawi och UNICEF. I samband med att Gucci öppnar deras största butik någonsin på 5th Avenue i New York har man planerat in en välgörenhetsmiddag med flotta gäster som förväntas punga upp stora summor för den goda saken. Demi Moore, Gwyneth Paltrow och Salma Hayek är några av de celebriteter som kommer att finnas på plats för att stödja det goda ändamålet.

Hot hot hot - Spunnet socker

26631-1979
Övre raden: Dolce & Gabbana, Emporio Armani, Monique Lhuillier
Nedre raden: Jil Sander, Erin Featherstone, Zac Posen


Jag har
tidigare skrivit om vårens tyger som är tunna och transperenta. Ett sätt som de tunna tygerna gestaltar sig på är uppfluffade som spunnet socker. Jag tycker att det ser härligt ut men är tveksam till om det är något som kommer att infiltrera min vardag.

Källa: Style.com

Dries van Noten

image1976

Efter en rätt tung dag kom jag hem till en överraskning. På sängen låg ett perfekt paket från
Nitty Gritty, i paketet låg en perfekt stickad klänning från Dries van Noten. Den är så fin och sitter perfekt. I ryggen har den en fin dragkedja som gör plagget spektakulärt istället för ordinärt. Älskar även fickorna på framsidan! Jag är så lyckligt lottad! Den åker på redan ikväll när jag ska bort på middag!

Pressvisning La Redoute

26631-1974

Huvudorsaken till min snabbtur till Paris var att
La Redoute arrangerade pressvisning för internationell press. I vår kommer La Redoute återigen att samarbeta med Christian Lacroix, kollektionen kommer då att frontas av söta Lily Cole. Vi fick se Lacroix-kollektionen och övriga vårkollektioner på plats vilket naturligtvis var väldigt intressant. Lacroix-kollektionen hade ett genomgående trädgårdstema och var galen och lekfull men kanske inget som föll mig personligen direkt i smaken. I ett övrigt väldigt fräscht och lättburet vårsortiment fanns en del trevliga saker att hålla ögonen på. 
La Redoute är ju som bekant ett franskt företag något som blev väldigt tydligt på plats. Vi skrattade lite lätt när jag på flygplatsen upptäckte att medskickat pressmaterial endast var på franska.

Franska köp!

image1971
Den här lilla Sonia Rykiel-väskan fick jag och
Eleonore dra lott om (på riktigt), Elin agerade moderator. Båda ville ha samma väska och de hade bara 1 ex kvar. Vad göra? Dra lott! Jag vann men lovade att Eleonore får låna den när hon vill. Den är i lila och svart sammet. Söt!
image1972

Den här kjolen är helt förtrollande. Tyget tjockt och väldigt Chaneligt, nedtill har den en bred rynkad sammetskant. Så söt så att det gör ont. Man ser verkligen ingenting på bilden, här är en annan otydlig bild som iallafall visar hur den sitter. Jag hittade den i Manoush egna butik på Rue Vielle du Temple - värt ett besök!

Det känns bra att handla franskt i Frankrike!

Must love Paris!

26631-1970

Så var man tillbaka i Stockholm efter en blixtvisit i Paris. Gårdagen var helt galen men fantastiskt rolig. Jag,
Elin, Eleonore, Hulda som jobbar på Glamour och Sanna som jobbar som frilansare kämpade oss upp klockan fyra på morgonen för att dra till Paris där det först vankades pressvisning för LaRedoute (mer om det senare) och sedan powershopping i några timmar (mer om det senare). Jag kan meddela att det inte var en lugn stund på hela resan, hysteriskt prat och så mycket skratt att jag är alldelles matt än idag. Även om det naturligtvis var helt hemskt att lämna Paris efter bara några timmar så måste jag säga att den här typen av komprimerat resande inte var helt tokigt - inget jobbigt bagage, inget dyrt hotell som man måste checka in på, man hinner bara göra det roligaste av det roliga mm. Ja ja, mer rapporter kommer senare!

Paris

image1968

Hitta stilen - Seven years in Tibet

26631-1967

Varmt och praktiskt - mönsterstickat, tjockt värmande filttyg och praktiska stövlar. Funkar lika bra i Tibet som i Sverige! 

Kofta: Fin tröja med sött mönster från
Missoni
Halsband: Believing is just the beginning, visdomsord som skulle kunna ha myntats av en tibetansk munk. Asos
Handskar: Torghandskar tillför rätta känslan
Kjol: Perfekt vinterkjol i värmande ullfilttyg från Chloé
Strumpor: Underbara mönsterstickade sockor.
Stövlar: Passar perfekt

Plocka kläder

image1966

Mellan alla pressvisningar hann jag och assistent-Josephine, som verkligen är ett kreativt stöd och en oumbärlig administrativ tillgång, kolla efter lite saker till en plåtning som vi ska ha nästa vecka. När man är ute och letar efter saker kan man ibland hamna på otippade ställen och fantasin kan ibland skena. Det blev ingen bunny suit, den här gången, men vi hittade massor av fantastiska saker som kommer att vara helt perfekta till jobbet som vi planerar inför.

Uncovered

26631-1964

På fredag öppnar
Agent Provocateur en nya butik i Stockholm men redan nu har de täckt av skyltfönstren från papper och skynken som tidigare skyddat mot insyn. Det är med andra ord fritt fram att redan nu ta sig en tjuvkik på den halvfärdiga och delvis fyllda lyxunderklädesbutiken. Själv förstår jag inte riktigt varför man väljer att visa upp butiken för allmänheten innan den är helt färdigställd och redo att invigas.

Glada nunor!

26631-1964

Idag var det invigning av den nyomgjorda Mulberrybutiken på Birger Jarlsgatan. Att säga att alla var där kanske är en överdrift men en ganska marginell sådan. Butiken var fin även om förändringen kanske inte var omtumlande. Brittiskt te serverades i fina små koppar och frukosten kom i snittform. Sofistikerat men inte tillräckligt mättande för mig och Eleonore som efteråt var tvugna att gå till ett café rakt över gatan för att få i oss en något stadigare frukost.

Dagens (önske)outfit

image1962

Nu ska jag snart iväg och kolla på en lägenhet som enligt uppgift ska vara helt underbar.

Halsband: Ett halsband i min smak från
Bottega Veneta
Tröja: En klassisk tröja med en twist
Väska: Jag älskar den här Miu Miu-väskan
Skor: Fina stvöletter från Chloé
Kjol: Otroligt lyckad kjol men rätta Christopher Kane-känslan från Topshop

Än sitter takterna i...

26631-1960
Bilder: Vogue UK december 2007

Det är alltid något visst med decembernummer!
Vogue UK har lyckats med ett ovanligt flärdfullt och magiskt glamournummer där glittrande och förtrollade bildserier avlöser varandra. Bland annat finns där att skåda ett fantastiskt jobb med husmodellen Kate Moss, glamour the old fashioned way. Man har även dammat av modellegender som Naomi och Claudia, vilket alltid bidrar till en storslagen och nästan episk känsla - "vi skriver modetidningshistora", typ!

Vill du få en smak av ouppnålig glamour och berika dig med lite uppiggande glans rekommenderar jag en dos Vogue UK december 2007.

Tillbaka till verkligheten

image1959

Helgen har varit helt magisk. Ett glatt sällskap åkte ut till Långören i Stockholms skärgård för ett dygn med bastu och havsbad, kulinarisk mat framför sprakande brasa och nattliga upptäcksfärder på ön för att hitta ryssmansgraven. Precis som
Eleonore har jag ont i precis hela kroppen, men det var det värt! Tack mina kära vänner för en helt overkligt trevlig helg!

Kofta: Massimo Dutti
Kjol: Marc by Marc Jacobs
Blus: Boomerang
Stövlar: Köpta i London
Mössa: Prada

Danmarks svar på Acne

26631-1958
Bilder: Lookbook Spring 08

Häromdagen var jag och hälsade på hos
A World Beneath som bland annat har agenturen och PR-verksamheten för det danska märket Won Hundred. Won Hundred känns dock mer svensk än danskt, stramt och sammanhållet. Jag kollade in vårkollektionen och in-season-kollektionen som båda såg trevliga och lättburna ut, men det bästa från märket är nog deras fina skor. Kläderna känns välskräddade och välgjorda och priserna ligger i någon mellanprisklass.
Ett märke som det kan vara värt att slänga ett öga på med andra ord. I början av våren kommer Won Hundred att få en egen hörna på Awesome Rags på PUB, så nu vet ni var ni ska hålla utkik.

Hot hot hot - Orient style

image1957
Övre raden: 6267, Alexander McQueen, Max Mara
Nedre raden: Yohji Yamamoto, Dell'Acqua, Dior


Style.com tror på Asiatiska influenser i modet till våren. Jag är inte helt negativt inställd men personligen känner jag mig nog mer lockad av de afrikanska influenserna. vad säger ni?

Källa: style.com

Dagens (önske)outfit

image1956

Nu ska jag gå till mitt favorit-kaffe-ställe i kvarteret, Coco Vaja, och kolla om de har någon av deras fantastiska mackor kvar. Sen hade jag tänkt fredagshandla. Jag ska ha god mat och vin - i massor! Det är ju ändå fredag!  Sen skulle jag vilja komma hem och byta om till följande:

Blus: Underbar blus från
3.1 Philip Lim som växer mer för var dag som går
Örhängen: Underbara påfågelsörhängen från Accessorize
Väska: Dyrgrip från lyxiga YSL
Kjol: Mycket fint skruen kjol från Topshop som dessutom är i 100% bomull. Lovande
Skor: Powerpumps från Topshop

Stilstudie - Natasha Khan

image1955

Natasha Khan är den utomjordiskt coola ledfiguren i bandet Bat for Lashes. Natasha är född 1979 i Brighton och har en engelsk mor och en pappa från Pakistan, därav hennes förtrollande och fascinerande drag.
Natasha har en examen i musik och visuell konst. Hennes musik har vid ett flertal tillfällen jämförts med till exempel Björk, Thom Yorke och Cat Power. En sak är iallafall säker, just nu är hon den coolaste av de coola och alla creddiga människor gör allt de kan för att bräcka varandra i lovord. Natasha anses av många vara den största stilikonen just nu, hon och hennes bandmedlemmar ligger tex bakom det hypade tunna hårbandet som nu till och med går under smeknamnet "bat for lashes-pannbandet". Hennes stil skulle kunna beskrivas som bohem, indian och Nu Grave i ett.

In the shower

26631-1954

Imorse var jag ovanligt trögstartad vilket man kanske kan unna sig att vara någon enstaka fredag. För att komma igång tog jag en lång ceremoniell dusch med några nya och gamla favoritprodukter, som jag naturligtvis vill tipsa om.

- Redken Color Extend Shampoo Jag har använt det här schampoot sen jag färgade mitt hår mörkt och jag måste faktiskt säga att det förlängt livslängden på färgningen.
- Redken Color Extend Rich Defender En kräm som ytterligare ska hjälpa till att behålla färgen och lystern från färgningen. Själv använder jag den som balsam då den även gör håret mjukt och lätt att reda ut.
- Wella Lifetex Color reflex mask Även om mitt shampoo för färgat hår har hjälpt till att hålla färgen fräsch så har jag den senaste veckan kännt att det börjar bli dags för ett återbesök hos frisören. I väntan på att jag ska få ändan ur vagnen och beställa en tid har jag valt att prova Wellas hårmask som ger lyster men även successiv färg till håret. So far so good!
- Ren Moroccan Rose Otto Body Wash En duschkräm som innehåller en av världens dyraste essentiella oljor, Rose Otto. Rens produkter är helt fria från  petrokemikalier, syntetiska dofter, sulfater, syntetiska färger och silikoner. Hur lyxig som helst! Dyra och härliga duschkrämer är min nya grej!
- Loreal Exfotonic Det här är min favoritpeeling som jag har återkommit till under flera år. Den doftar gott och kornen är precis lagom grova. Ett budgetalternativ som jag verkligen rekommenderar.
- Dermalogica Daily Microfoliant Jag älskar den här ansiktspeelingen för att den är tillräckligt mild att använda ofta. Den är väldigt dyr men den håller verkligen helt sjukt länge. Jag har använt min varannan dag och den har räckt i snart 6 månader.

Thats it folks!

Breaking Fashion News - Svensk designer till Guy Laroche

image1953
Bild: Marcel Marongiu

Guy Laroche är ett av de klassiska Paris-modehusen i samma klass med Lanvin och Christian Dior. Modehuset har dock haft svårt att rekrytera rätt chefsdesigner sedan Mr Laroche i egen hög person lämnade uppdraget vidare. Alber Elbaz som idag jobbar för Lanvin lyckades under en kort period ge modehuset lite strålkastarljus då
Hilary Swank bar en klänning från märket till Oscarsgalan.
Nu har man dock valt att rekrytera den svenska designern Marcel Marongiu. Marcel har varit etablerad i Paris i många år och fram till förra året, då han hamnade i en twist med sina japanska ägare, drivit ett märke under eget namn. Marcel kommer att visa sin första kollektion för modehuset under coutureveckan i januari.

Lycka till Marcel!

Hitta stilen - Nu Grave

26631-1953

Från
mormonmode till något helt annat...
New Rave är lika passé som "it-väskan", Nu Grave är stilen som tagit över på de hetaste klubbarna i London och New York. Nu Grave är en sofistikerad och glamourös variant av gothstilen, anpassad efter 2000-talet med mycket sammet, läder, spets och nitar - allt i svart, förstås. Utan att skjuta blint kan man gissa att inspirationen är hämtad från designers som Christopher Kane (F/W 07) och Gareth Pugh. Personligen lutar jag mer åt mormonstilen men det är fascinerande och intressant att betrakta fenomenet "Nu Grave" ur ett trendperspektiv. Lätt att koppla till Apocalypsen och jordens undergång...

Kjol: Löjligt bra kap från H&M - 98 kr! Jag hade lätt beställt om det inte var för minimiorder på 190 kr, sånt gör mig lite sur.
Klänning: Jag älskar, älskar, älskar Christopher Kanes sammetsklänningar, de är helt overkliga!
Halsband: Väldigt Gothigt halsband från Day Birger et Mikkelsen
Läppstift: Mörkt ska det vara gärna lila, mörk rött eller svart!
Handskar: Lackhandskar från Burberry Prorsum
Kort jacka: Åh den här lilla fjäderjackan är ju helt bedårande
Skor: Nitskor från Christian Louboutin

Big Love

26631-1951
Bilder: Polaroider från HBO Big Love, visningsbilder från Stella McCartney,
blus från See by Chloé, klänning från D'ahrling.


Jag är ganska dålig på att följa serier, ser inte så mycket på TV överhuvudtaget, men när
Eleonore rekommenderade Big Love med Chloé Sevigny som handlar om en mormonfamilj i Utah kände jag spontant att det var en serie helt i min smak. Chloé lyckas naturligtvis vara hur cool som helst i mormonstilen som jag nu känner mig helt redo att ta till mig. Min nya klänning passar naturligtvis perfekt in i mallen. Småblommiga klänningar och högkragade blusar på ett mycket kyskt sätt. Whats not to like

Nya saker

image1950

Igår när jag var iväg på ett möte hade jag vägarna förbi Mint & Vintage så naturligtvis tog jag mig en titt. Det visade sig att de har 30% på delar av utbudet och det var naturligtvis allt som behövdes för att jag skulle tappa kontrollen. Jag köpte
klänningen ovan som jag tycker känns lite Chloé Sevigny i Big Love. Julklänning!
26631-1951

Sen köpte jag även dessa gamla örhängen som jag tycker är helt bedårande! Små brittiska pund att hänga i öronen. Just nu är jag lite fixerad vid bronziga smycken och mynt går alltid hem. Precis vad jag letat efter med andra ord!

Dagens (önske)outfit

image1948

Snart ska jag iväg på möte och även om jag är nöjd med att ha min nya klänning på mig så hade jag inte tackat nej till att göra entré i följande:

Kappa:
"Min" kappa som jag tyvärr fick returnera, den var för stor helt enkelt.
T-Shirt: Jag gillar skridskor!
Halsduk: Fin halsduk från Dagmar
Kjol: Fin kjol med dragkedja fram
Armband: Jag tror inte på skrock men jag tror på lyckoarmband!
Stövlar: MC-boots från Frye

Model Portfolio - Behati Prinsloo

26631-1948
Bilder: Ansiktsbild: Michael Kors S/S 08, Visningsbild: Marc Jacobs, Backstage: Derek Lam, Omslag tidningen Velvet, Kampanj för SportMax, Kampanj för Missoni

Jag såg en intervju med det Namibiska stjärnskottet Behati Prinsloo på Fashion Television för ett tag sedan och blev helt förtrollad av den unga skönheten. Trots enorma framgångar och en ringa ålder på 18 år verkar hon vara en otroligt klipsk och sympatisk person. Det kanske är en av anledningarna till att hon just nu är en av modellvärldens mest bokade talanger - reklamkampanjer för bland annat Missoni och SportMax, visning för bland annat Marc Jacobs, omslag för ryska Vogue. Behati är bästa vän med modellkollegan Coco Rocha som även hon skördar stora framgångar i modellvärlden just nu, en dynamisk duo. Själv älskar jag Behati så jag hoppas verkligen på att få se mycket mer av den undersköna flickan från Afrika.

Vilken klänning glittrar mest?

image1945

Aftonbladet har jag satt betyg på Jesica Almenäs klänningar från gårdagens fotbollsgala. Jag måste säga att jag är både imponerad och positivt överraskad. Min favorit är helt klart den kofta klänningen med överdimensionerade paljetter/stenar.

Vilken klänning är din favorit?


Slösa eller Spara

image1944

Jag vaskar fram de bästa budgetalternativen på de hetaste designplaggen!

Slösa
Armband:
Roberto Cavallis ormarmband är ikoniska men dyra!
Klänning: Den rosa drömmen från Luella som skapade hysteri samma sekund som Chloé Sevigny valde att uppenbara sig i den
Skor: Burberry Prorsums "it-skor"

Spara
Armband:
Att säga att det här armbandet från Asos är likt är en underdrift.
Klänning: Inte helt olik klänning från Oasis
Skor: Inte fullt lika välgjorda men man får väl kanske inte vara så knusslig när det kommer till kopior. Från Topshop

Att välja modell

26631-1943
Bilder: Modeller från
Stockholmsgruppen som jag har haft äran att jobba med

Att välja modell inför ett jobb är roligt men svårt. Att bilda sig en uppfattning om en person endast genom att kolla igenom lite portfoliobilder är en konst. Det är lätt att färgas av vad personen har gjort för jobb innan och basera sitt val endast utifrån det. När jag jobbar för Solo väljer jag oftast modell tillsammans med moderedaktör-Elin, vi bokar nästan uteslutande modeller från Stockholmsgruppen. Just nu försöker jag välja förslag på modell till ett 8 sidor långt inspirationsjobb. Jag har några ideér men det är svårt...

Hotspot Top 10 - Höstens hetaste heels!

26631-1943

Jag listar vad som enligt mig är höstens 10 hetaste partyheels! Skofrossa!!!

1. Azzedine Alaia Att sätta något annat än
Alaia på första plats vore nästan kriminellt. De supersexiga festskorna är beyond!
2. H&M De svarta satinpumpsen med guldsula från H&M är otroligt lyckade och det är inte illa pinkat att komma efter Alaia och före Miu miu!
3. Miu Miu Vad som kan vara de perfekta powerpumpsen. Jag provade de själv i lördags och det är inte helt omöjligt att de blir mina...
4. Dries van Noten De vinröda shootsen (skoletterna) från Dries har varit med i oräkneliga önskeoutfits. De är perfekta på många sätt!
5. Miu Miu Som karamelliga leksaksskor! Mmmm. Jag vill ha skor som klarar sig själva till en i övrig enfärgad och enkel outfit!
6. Nicholas Kirkwood Ofattbart sexiga och välgjorda! De ser dyra ut, vilket de förvisso är...
7. Stella McCartney Chockrosa Satinpumps med något dekonstruerad form. Coola!
8. Burberry Prorsum Jag är inte någon nittjej men de här skorna lämnar ingen oberörd. Man kan inte annat än att fascineras!
9. Chrisitan Louboutin Mocka och sammetsskor känns obeskrivligt tilltalande just nu, speciellt om de är i härliga färger som lila eller varför inte vinröda. Inbyggd platå.
10. Burberry Prorsum Jag gillar de stora breda lackbanden! Topshop har en snarlik variant som är GRYM!

When Carrie arrives in Paris

26631-1941

Idag hittade jag klänningen ovan från fcuk på deras webbshop. Jag kom omedelbart att tänka på scenerna när Carrie anländer till Paris i säsong 6. Samma härliga känsla!

Klänning:
Fcuk
Väska: Accessorize
Hatt: Roberto Cavalli
Skor: Brian Atwood

Solo nr 12

26631-1941
Bild: Solo nr 12

Imorgon kommer nya numret av Solo ut. Helt klart det roligaste numret som jag har varit med och gjort, modedelen börjar verkligen ta form!

I det här numret har jag gjort:
- Omvandla drömstilen till verklighet En lite annorlunda sno stilen där jag visar hur man kan omvandla stjärnornas heta stilar till verklighet.
- Dagbok från Paris Här kan ni läsa om och se roliga bilder från när
jag var i Paris under modeveckan
- Modeskolan handlar den här månaden om hur man skiljer en äkta väska från en fake
- Din stil Som vanligt har jag valt ut några sköna läsaroutfits. OBS! Jag behöver fler bidrag så skicka in till: [email protected]

Linn har som vanligt också gjort massor av tipsiga jobb! Ett roligt nummer helt enkelt!

Behnaz Aram för Operan

image1939
Bild: Höstafton, Kungliga Operan
Kostym: Behnaz Aram

I veckan var jag på genrepet av uppsättningen
HöstaftonOperan. Behnaz Aram som till vardags designar Whyreds tjejkollektion har designat kostymen till Degenerator, en av de fyra delarna i uppsättningen, något som jag naturligtvis såg fram emot att se. Till min stora besvikelse utgick just den delen på grund av skador. Tråkigt! Jag beundrar Behnaz och av bilderna att dömma ser det ut som om hon har gjort ett strålande jobb med kostymen till uppsättningen.

Hot hot hot - Drop Waist

image1938
Övre raden: Réyes, J Mendel, Christian Dior
Nedre raden: Alexander Wang, Giles, Daks


20-talet känns just nu tilltalande ur många aspekter, det tycker även 
style.com, men det är framförallt den tidstypiska midjemarkeringen som är i fokus. Raka linjer med en låg markering av midjan fungerar utmärkt på ett klassiskt Charlestonmanér som hos Réyes men även på ett uppdaterat modernt sätt som hos Giles.

2 x Acne

image1937

Vilken härlig lördag. Efter trevlig brunch gick vi en snabb tur på stan. Var i provar-tagen, vilket jag sällan är. Jag betade mig igenom en rad klänningar och kom slutligen hem med två stycken fina små smaker från
Acne. Ovanstående sitter helt sjukt bra, man luras att tro att jag faktiskt har en midja... Jag har varit sugen på en figurnära klänning ett bra tag men det är svårt att hitta en som inte avslöjar allt för mycket av det som man vill dölja.
26631-1936

Min spontana tanke var Marni och det är ju naturligtvis aldrig dåligt. En skön och praktisk vardagsklänning som med fördel kan bäras med en långärmad t-shirt under, eller en kofta över. Perfekt med andra och. Funderade ett svagt ögonblick på att välja även denna i svart men jag tog mitt förnuft till fånga.
Nu har jag bara svårt att bestämma mig för vilken av klänningarna jag ska ha på mig när jag ska bort ikväll...

Dagens (önske)outfit

26631-1936

Höstlördag på stan! Brunch vankas på Mornington Hotell. Ikväll är man bortbjuden på middag. The perfect Saturday? Jag vill klä mig höstigt och lite lagom lördagsfin.

Väska: Säckig väskmodell från
Acne
T-Shirt: Blågrön t-shirt från Chloé, modellen ser bra ut
Kofta: Höstiga färger!
Örhängen: Jag vill ha små dinglande örhängen
Nagellack: Fin röd färg, varken julröd eller mörkröd
Kjol: Fin kjol som naturligtvis kommer från BACK
Skor: Dries van Noten är den nya skomästaren!

Varning! En galen kvinna har rymt från psyket

26631-1934
Igår var jag på ett jippo som arrangerades av
Tommy Hilfiger, Hilfiger Sessions. Jag som vanligtvis håller mig på långt avstånd från allt vad mingelfotografer heter lät mig igår övertalas till att ställa upp på en bild för King. Låt mig säga så här - man lär sig av sina misstag... Ha ha ha!

Den fullt normala kvinnan vid min sida är Nina, min redaktör på Aftonbladet.

Mission completed

26631-1933

Vilken dag! Två fotojobb avklarade för Solo nr 2. Studion var verkligen knökfull med folk. Jag, Linn, min assistent Josefin, Make-up-Marcus, Fotograf-Niklas, Redaktör-Elin, 2 fotopraktikanter, 1 Expressenpraktikant, 2 fotografkollegor, 1 Modell. Ja, ni kan ju föreställa er kaoset - alla sprang runt som yra höns!  En fantastiskt rolig jobbdag men nu känner jag mig som en gammal disktrasa.

Resultatet kommer dock att bli strålande!

Trendföreläsning

26631-1932

Idag var jag på ett lunchseminarium där Lotta Ahlvar, ordförande på
moderådet, höll en mycket intressant trendföreläsning. Hon pratade om 5 teman som hon fann aktuella inom mode, konst och inredning.

- Apocalypse - Domedagen gör sig tydligt påmind inom både mode, konst och inredning. Svart i kombination med dekonstruerade former och motbjudande motiv skapar ett suggestivt uttryck. Damien Hirst är ju ett exempel på konstnär som gärna arbetar med det nästan markabra motiv, hans diamantprydda döskalle är ju redan en modern klassiker.
- Acid Revisited - Starka färger och barnsliga former släpper inte greppet om oss och är en välbehövd motpol till det svarta och allvarliga. Lekfulla plagg och nya kreativa lösningar. 80- och 90-talsreferenserna är tydliga inom det här temat.
- Utopia - Samtidigt som vi fascineras av världens undergång hoppas vi på en bättre och snällare värld där vi gör medvetna val. Vi konsumerar mindre och mer medvetet. Att handla närodlade grönsaker är hippt och 70-talets självförsörjande kollektivtänk känns om inte aktuellt så alla fall inte helt oförsåeligt.
- Remains of the day - Vi drömmer om en svunnen värld där hantverk och det skräddade står högt i kurs. Paul Poiret är åter en aktuell förebild och Proenza Schouler förvaltar stilen på 2000-talet. Plisseringar och paljetter skvallrar om en längtan efter det genuina och genomarbetade.
- Here now gone tomorrow - Designsamarbeten och gerillabutiker. Dagens konsumenter kräver kreativa lösningar. Det tillfälliga och begränsade känns exklusivt.

Väldigt intressant även om man kanske kände till det mesta sen tidigare. Det var verkligen kul att se de tydliga kopplingar som kunde göras mellan konst, mode och inredning.

Hotspot diskuterar Cavalli på TV4

26631-1931
Bild: Aftonbladet

Här kan ni se klippet från Efter där jag diskutterar släppet av Cavallikollektionen hos Malou von Sivers på TV4. Klicka på länken "Se hela Efter Tio här" och sedan på "PR och modefolket om H&Ms Cavalli-kollektion.


Den osminkade sanningen

image1930

Nu blir jag snart hämtad av taxi för att åka till TV4, osminkad och härlig. Smink får jag, förhoppningsvis, på plats. Idag är en idiothektisk dag, av någon anledning har alla presskontor i Sverige bestämt sig för att planera in jippon just idag. 12.00 har Lotta Ahlvar på moderådet trendföreläsning, 15.00 är det Fashion awards i gallerian, 17.00 är det någon prisutdelning på PUB, 18.00 har Presskontakterna fest, 21.00 har Tommy Hilfiger ett event på Berns, herrejisses....
Jag hade ingen aning om vad jag skulle sätta på mig idag då jag ska vara med på TV så det fick bli något beprövat som jag vet att jag trivs i.

Klänning: Mango
Väska: Chloé
Skärp: Fifth Avenue Shoe Repair
Äppelhalsband: Mrc by Marc Jacobs
Armband: One of a Kind
Skor: Acne

Hotspot på TV4

26631-1929

Imorgon kommer jag att sitta i TV-soffan hos Malou von Siwerts i programmet
Efter Tio. Jag kommer att prata om H&Ms nya Cavalli-kollektion. Direktsänt i 15 minuter! Roligt men naturligtvis lite pirrigt. Vi ses imorgon lite efter tio på TV4.

Bort med med knappen!

image1928

Marc by Marc Jacobs är ett bra alternativ om man vill ha en designväska men känner att 10.000 kr kanske är lite utanför ens liga. En väska från Marc by Marc Jacobs brukar kosta ca 3000-5000 kr (i USA är de betydligt billigare) vilket i förhållande till andra designväskor får anses vara ett skapligt pris. Idag hittade jag
ovanstående väska på Net-a-Porter, modellen är fin och priset inte hårresande men jag undrar verkligen varför Marc, i de tre senaste kollektionerna, har valt att pryda väskorna med stora knappar där märket överexponeras. Enligt mig faller alla väskor från underlinjen på de odiskreta detaljerna.

Sammanfattning av vårkollektionerna + Trendtest

26631-1928

- På
Aftonbladet kan ni läsa en rolig sammanfattning från modeveckorna som ger dig benkoll på kommande säsong. Vilka kollektioner var bäst, vad snackades det om, vilka är de tydligaste trenderna och vilka nykomlingar är hetast? Gratis och öppet för alla så läs och begrunda!
- Du som har PLUS kan göra mitt trendtest för att se hur bra koll du har på läget. Vad fick du för poäng?


Breaking Fashion News - Congrats Marc!

image1926
Bild: Marc Jacobs kysser Helena Christensen på kinden

Marc Jacobs blev vinnaren av det prestigefulla priset "Designer of the year" på gårdagens ACE (Accessories Council Excellence) Awards gala. Marc Jacobs vann för hans eftertraktade skor och väskor designade för de egna märkena Marc Jacobs och Marc by Marc Jacobs men även för hans accessoarer för modehuset Louis Vuitton. Den stora snackisen blev dock Marcs blåa hår. Back on drugs Marc?

Balett

image1926

Jag kör en balettig pose vilket är mycket lämpligt eftersom jag ska gå på balett på Kungliga Operan ikväll. Det ska bli fantastiskt trevligt men innan dess är det massor med saker som behöver fixas inför plåtningen på fredag, bland annat en sjörövarhatt.

Kofta: See by Chloé
Klänning: Malene Birger
Skor: Köpta i London
Sjal: Från St:Petersburg, Ryssland
Armband: One of a Kind

Hot, hot, hot - Wacky shoooooes

image1924
Övre raden: Prada, Miu Miu, Louis Vuitton
Nedre raden: Chanel, Marc Jacobs, YSL

Det våras för galna och fantasifulla skor. Jag hoppar gärna på tåget om det skulle innebära att ett par skor från Miu Miu skulle hamna i min ägo. Miu Miu gör, tveklöst, vårens hetaste skor! Är ni redo att släppa alla hämningar och låta fötterna go crazy?


Springtime!

26631-1923


Det piggar onekligen upp att gå runt och kolla på härliga vårkläder när Novemberdeppet gör sitt bästa för att få ett fast grepp om ens sinnelag. Idag såg jag en klänning som jag garanterat ska köpa när den kommer i butik - om 300 år... Ja, det är helt klart nackdelen med att ha fördelen att få se kläderna en säsong i förväg, lagom till våren och det att de nya kollektionerna har släpps kommer man att tråna efter höstkollektionerna. Just nu känns det verkligen ofattbart lockande med öppna sandaler och blommiga klänningar, vilket leder till att jag blir mer eller mindre blassè över vad jag sätter på mig just nu när höstrusket gör sig gällande. Galenskap!

Tricolore

26631-1923

Idag åt jag,
Linn och Elin finlunch på Grodan. Se så fina färger vi hade på naglarna! Vem är vem?

Fredagspanelen

image1921

Just nu sitter jag med i Modettes
fredagspanel där jag glatt tycker till om allt möjligt. Medtyckare i panelen är: Pär Lernström  och Jessica Green.

Dagens (önske)outfit

26631-1921

Ikväll ska jag gå på bio med en
favoritvän. Ovanstående samling av plagg är väl ändå en perfekt bioklädsel?!? Slapp och skön men ändå snygg och cool. Ha ha

Halsband: Jag tycker att det är fint att vräka loss med ett riktigt brackigt halsband till en i övrigt ganska slapp bohemisk klädsel. Mismatch!
T-Shirt: Ok, jag är trött på t-shirtar med tryck men jag gillar Musse Pigg
Kappa: Min kapppa, jag blir helt uppspelt när jag tänker på den. Kom, kom, kom!
Nagellack: ytterligare en lyckad färg från Russian Collection
Jeans: Jag kanske ska ta och köpa mig ett par Hug snart...
Skor: Fina lackstövlar från Marni

Miu Miu moving up

26631-1919

Idag tog jag en snabb sväng förbi en av mina favoritbutiker, Skindeep. Jag råkade då överhöra en konversation mellan butiksägaren och duktiga stylisten Pirjo Niemela. Pirjo provade en kofta från Miu Miu och reagerade över det höga priset. Butiksägarinnan berättade då att Miu Miu medvetet försöker förflytta sig från att vara en underkollektion till att bli ett  förstamärke. Detta innebär att de inte längre kommer att vilja säljas i butiker som säljer andra underkollektioner som Marc by Marc Jacobs och See by Chloé samt att priserna successivt kommer att höjas.
Tycker man inte att Miu Miu är dyrt idag kommer man garanterat att tycka det i framtiden. Jag tycker att det är tråkigt då Miu Miu iallafall fram till idag har ingjutit en liten strimma hopp om att man kan bli ägare till något Miucciadesignat...

Busy week

image1918

På fredag är det dags för plåtning för SOLO, två jobb ska fotas på samma gång, jag och Linn roddar jobben tillsammans. Det betyder naturligtvis att det är en hel del förberedelser som måste göras i veckan. Idag ska jag ladda upp med 1 timme och 50 minuter SPA-behandling. Lyx men även en nödvändighet då jag är så stel i nacken att jag knappt kan röra mig.

Klänning: Mango
Väst: APC
Stövlar: Köpta i London för 100 år sedan
Strumpbyxor: De gråa favoriterna från Lindex

Oemotståndlig

image1917

Jag behöver verkligen massor av saker - nya skor, nya hudvårdsprodukter, ett par nya jeans - en ny kappa behöver jag däremot inte. Ikväll blev en underbar
See by Chloé-kappa min. Modellen är vad jag skulle kalla perfekt och priset var ytterst förmånligt, 3325 kr istället för 6650 kr.

Kom hem till mig nu!

Roberto har barnasinnet kvar

26631-1917
Källa:
WWD

Jag tycker att det är fantastiskt roligt av Roberto Cavalli att klä ut sig till Karl Lagerfeld på Halloween. Humor! Jag undrar om Karl är road?

Dagens (önske)outfit

26631-1915

Idag har jag jobb som måste göras. Av någon anledning skjuter jag på att få det gjort. Tror ni det hade varit lättare om jag hade haft på mig:

Linne: Vitt enkelt baslinne från
H&M
Tröja: Mysig stortröja från Marni i mjukaste angora
Klocka: Klockorna från Toywatch har gjort succé bland Hollywoodkändisarna och nu finns det liknande kopior lite varstans
Armband: Fendi
Jeans: Ja, Acne hug
Skor: Jag behöver ett par sköna och inte för klumpiga vardagsskor. Ett par jodhpurs har varit på tapeten ett bra tag. Måste bara hitta de rätta
Väska: Lite söt tygväska från Accessorize

Halsduk per meter

26631-1915
Bild: Sonia Rykiels outletbutik på Rue D'Alesia, Paris

Har du någonsin önskat att din halsduk var lite längre eller något kortare?
Sonia Rykiel har lösningen på problemet - halsduk på metervara. Jag köpte som bekant en när jag var i Paris men de måttbeställda halsdukarna går även att få tag på här hemma i Sverige. På MrsH kan du välja mellan ett par olika färger och få precis den längd som du önskar! Fiffigt, som vissa skulle säga!

Stilstudie - Zooey Deschanel

image1913

Zooey Deschanel är en amerikansk skådespelerska född i Los Angeles 1980. Zooeys far är den erkända Caleb Deschanel så det är inte så förvånande att hon själv hamnade i filmvärlden. Även om Zooey har varit med i en rad ganska stora filmer som Almost Famous, The good girl och Failure to launch så är hon fortfarande relativt okänd för de stora massorna. Själv spår jag en lysande framtid för den trollbinande skådespelerskan som lyckas vara både sockersöt och coolsamma gång. Sen skadar det  ju inte att hon har begåvats med en fantastisk stilkänsla. Jag vill se mer Zooey! Söööt! Ja, jag kan visa oändligt men bilder där hon är hur söt och snygg som helst...

Halvdag

26631-1913

Jag gör halvdagen till heldag, ska spendera lite tid med min mamma. Trevligt!

Kofta: Acne (mjuuuk)
Topp: Petit Bateau
Kjol: H&M
Stövlar: Marc by Marc Jacobs
Halsduk: Sonia Rykiel

Vinnaren!

26631-1912

Sanna vann gårdagens tävling. Rackarns vad snabb du var! Maila din adress till mig (
[email protected]) så ska jag se till så att du får ditt pris inom en snar framtid.

Grattis!

Kommer någon att lägga vantarna på "min" kofta?

image1910

När jag var på besök hos
Mint & Vintage häromdagen visade Anna mig ett gäng Second hand-koftor från Missoni som hon kommit över. Själv föll jag pladask för ovanstående kofta som till mitt stora förtret inte var till salu där och då. Ikväll är det nämligen kundkväll på Mint & Vintage och Anna ville ha kvar alla koftor till ikväll så att hennes kunder kunde få chansen att köpa dem. Det är vad vad jag kallar kundvård!

Tävling - Vinn minikit från Essie

26631-1911
Jag kände för att ha en liten spontan tävling så här på eftermiddagen. Legendariska Herve Leger har idag 4 egna butiker i världen, var någonstans? Vet du det är det bara att lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan. Den som först lämnar rätt svar kammar hem priset.

Pris:
"Its better in the Bahamas" Kit med 4 miniflaskor från Essie

Villkor: Den person som först lämnar rätt svar på kommentarsfunktionen vinner det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras imorgon fredag 2/10. När vinnaren har annonserats på bloggen mailar han/hon sin adress till mig så att jag kan skicka vinsten.

A modern take on Power Dressing

26631-1909
Bilder: Linda Gray aka Sue Ellen från Dallas, Grå kavaj från Chloé, Scarf från H&M, visningsbild från Preen, pumps från Jimmy Choo, Läppstift från okänt märke, visningsbild från Preen, Halsband från lara Bohinc, visningsbild från Emporio Armani, Blus från Chloé

Självklart hade jag en tanke när jag tog upp ämnet power dressing i
föregående inlägg. Stilen är nämligen på väg tillbaka om än i en något uppdaterad och moderniserad version. Preens referenser till affärsstilen på 80-talet går inte att ta miste på även om stilen nu känns betydligt mer sofistikerad än när det begav sig. Margiela visade extrema axlar inte helt olika de på 80-talet. Armani går tillbaka till sitt ursprung - välskräddade power kostymer!

Hotspot Fashion School - Power Dressing of the 80's

26631-1907

Kavajer med axelvaddar, kostymbyxor med avsmalnande ben och pumps med hög smal klack och spetsig tå, på 80-talet började kvinnor klä sig på ett nytt sätt och de hade en anledning. Kvinnor började nu för första gången på allvar att konkurrera om männens jobb på arbetsplatserna vilket ledde till att kvinnorna "power dressade" sig för att känna sig jämnställda mannen. Känslan man ville förmedla var makt och framgång, även om plaggen i grunden var traditionellt manliga lyckades man med hjälp av detaljer att utstråla kvinnlig styrka. Stilen kom så småningom, troligtvis på grund av TV-serier och filmer, att sprida sig långt utanför affärskorridorerna och idag är den signifikant för det glada 80-talet.

Filmer som blivit karakteristiska för Power dressing
Working Girl, 1988 - Tess jobbar som sekreterare med en elak chef som snor hennes ideér. När chefen blir sjuk passar hon på att ge tillbaka genom att låtsas vara chef själv.
Nyckeln till framgång, 1987 -  Brantley flyttar till storstaden med drömmen om en framgångsrik karriär, det blir inte riktigt som han tänkt sig... Han tar situationen i egna händer och skapar ett alias som leder honom rakt in i ledningsgruppen.

TV-serier som blivit stilbildande
Dallas, 1978-1991 - Oljemagnat i Dallas som bor på ranchen Southfork
Dynasty, 1981-1989 - En välbärgad familj i oljebranschen
Falcon Crest, 1981-1990 - Familj som driver en vingård i Californien