header to ads



Greetings from Italy

26631-1474

Farmor

Farmor, åh farmor. Alltid så vacker. Elegant in i det sista. Och ständigt in vogue.

Se bara på  dessa vackra plagg och detaljer. Jag plockade dem ur den ändlösa garderobsväggen i lägenheten där ingen längre andades. Nu har de fått nytt liv.

Som det här mönstret:
image1491

...på den här kjolen (som kommer med tillhörande båtringad blus):
image1490


Jämför med alla färgfält som kommer i H/V07-kollektionerna.

Till exempel hos
Missoni
image1493
...och hos Comme des garcons
image1494

Bons modechef Marina, som är den som visat mig färgfälten, pratar även mycket om de barocka inslagen i höstmodet - med materialblandningar, extrema proportioner och rojalistiska kragar. Till barocken hör även ornamenterade plagg, med applikationer och dekorationer.

Sådant tyckte farmor om. Titta på de här applikationerna till exempel. Båda förenar vårmodets många blommönster med höstens barocka dekorationer
image1495image1499

Och så den här sjalen. Suck.
image1500
Färgfälten går igen. Men det är framför allt den intensiva kornblå färgen jag inte kan motstå. Den är väl egentligen lite so last season. Men jag lyckas inte tröttna. Dessutom passar den perfekt till mina minst lika kornblå tights från H&M.

Frågan är vad jag ska ha mellan sjalen och strumpbyxorna när jag i höst går och tittar på fler färgfält på Olle Baertling-utställningen på Moderna museet i Stockholm? Förhoppningsvis kommer det se ut ungefär så här där:
image1501

Träskor

Jag tog inte med mig tillräckligt många par skor till Milano. Framför allt tog jag inte med ett enda par som är både bekväma och högklackade. En fruktansvärd miss. Mina fötter värker. Och jag har vandrat in på en Guccivisning i sneakers (bytte till sandaletter på toaletten, mötte som tur var GQs modechef Madeline Weeks först när jag trippade ut därifrån).

Det här är vad jag tänkte packa. Inte ens dessa hade räckt, eller passat väderleken:

image1489

Gymnastikskor Melissa por Alexandre Herchovitch, sandaletter Rizzo, träskor Miu Miu, kängor DonDonna, ballerinas J. Caliste.

Dum som jag var tog jag inte ens med alla de där utan bara tre par. Har bittert saknat mina MiuMiu-träskor. Veckans läxa: åk aldrig någonstans utan högklackade träskor.

Marni

image1488


Det finns hur mycket shopping som helst i Milano. Men ett insidertips som ni kanske inte hittar i guideboken är
Marnis outlet som ligger lite utanför centrum i ett bostadsområde precis bredvid deras showroom.

Tidigare säsongers kollektioner säljs ut till väldigt låga priser - men allt är ju relativt, billiga blir nog inte Consuela Castiglionis kreationer någonsin.

Den halvhemliga adressen är 3 via Tajani. Man måste ringa på klockan och sedan ta sig över gården allra längst in till höger.

Miss Coco revealed

Jag ber om ursäkt för den felaktiga länkningen i det förra inlägget.

Miss Coco hittar ni på
www.bonmagazine.com.

Miss Coco & Raf & Olof E

Min kollega modebloggaren Miss Coco brukar, med nedlåtande ton, beskriva bloggar som Hotspot som 'shoppingbloggar'. Vilket ju Hotspot naturligtvis är. Men till skillnad från Coco tycker jag inte att shoppingbloggar är mindre spännande än modebloggar. Shoppingbloggar handlar kanske inte om kreativitet (vilket mode gör). Men de säger ju så mycket om våra begär, och därmed om oss som människor.

Jag tar alltså seden dit jag kommit och skriver om shopping. Om begär. Om att vilja äga. Och om att söka bekräftelse via det man äger.

Vi börjar så här.

Veckans shopping:
image1487
En herrplånbok från Raf by Raf Simons. Till mig.

Ytlig motivering 1: Den kan vara bra att ha i Milano.
Ytlig motivering 2: Den är snygg.
Ytlig motviering 3: Raf Simons är en fantastisk modeskapare.

Men det är så klart inte hela sanningen. Jag köpte även plånboken för att någon annan sa till mig att hon tyckte att jag skulle göra det. Jag lyssnade på just henne för att hon är kompis med Olof E. Och för att hon jobbar för wgsn.com.

Så är det. Mode handlar bara om en själv. Shopping handlar även om andra människor.

Dries

image1486
Så här fantastiskt himlastormande vackert var det på
Dries Van Noten-visningen som avslutade Milano-veckans första dag. Ni får läsa om detaljerna på style.com eller på Bon Digital i morgon. Jag är bara mållös. Suck.

Spartiates

På franska kallas de 'spartiates', sandaler som man kan tänka sig att männen hade på sig i Sparta. Här ser ni dem på Bons modebloggare Laurent och hans assistent Mathieu. Mathieus går ända upp till knäna. Bilden är tagen på Jil Sander-visningen i morse. Jag kan lova att de inte var ensamma om att dyka upp på den visningen i spartiates.
image1484
Ni får ursäkta bildkvalitén - det var lite dimmigt i visningslokalen.

Krister

Det är midsommarafton. Men jag är på väg till herrvisningarna Milano och försöker packa. Övningen påminner en del om just högstadiets hungriga jakt på billiga märkeskläder. Ingen Emilia att imponera på. Men försöker desperat gissa mig till vad Bons VD, Krister, hoppas att jag ska packa.

Inte alla arbetsbeskrivningar inkluderar förmågan att med begränsade medel få ihop en garderob som duger för representation under en modevecka i Milano. Men så inkluderar heller inte alla arbetsbeskrivningar att få åka på modeveckan i Milano...

Det här är vad jag packade:

Kjolar
26631-1479
Blå Prada, lilaskiftande Anna Holtblad, svart Sportmax

Strumpbyxor
26631-1482
H&M, Top Shop, Falke

Byxor
26631-148326631-1477
Svarta med fina fickor på knäna AF Vandervorst, svarta vida Kenzo

Shorts
26631-1480
Gula i sammet vintage Karl Lagerfeld, svarta sidencapris Rodebjer

Toppar: vet inte ännu.
Väska: total panik

Förhoppningsvis läser inte Krister det här. Skulle han göra det kommer han få veta att jag fuskade och fyllde upp resten av väskan med H&M-plagg...

Emilia

Jag läser att franska märket Chevignon ska få en ny profil med uppryckt modegrad, ny logotyp, vintage i butikerna, en kampanj plåtad av Alexei Hay och så vidare.

Som de flesta sjuttiotalister har jag väl mer eller mindre ofrivilligt något slags positiv nostalgisk relation till detta märke: Under min högstadietid symboliserade Chevignon pengar, makt och popularitet.

Mitt starkaste Chevignon-minne är när jag hade köpt en beige kort flygarjacka i bomull med fåglar broderade på ryggen och linblonda Emilia i åttan kom fram till mig och förklarade att jackan visserligen var från Chevignon men var 'den fulaste och billigaste jackan de någonsin gjort'. Så var det med den saken.

To be continued.

Andra människor

Det sägs att bloggar är moderna dagböcker . Ungefär så här:
dagbok

... fast på Internet.

Och så sägs det att bloggar ofta handlar om skribenten själv. Jag har läst massor av litteraturhistoria på universitetet och fått lära mig att de finaste som finns är att bryta med genrekonventionerna.

Därför tänker jag gå stick i stäv med traditionen och inte blogga om mig själv utan om andra människor.

De närmaste dagarna kommer ni, genom min garderob, få träffa
Magnus, farmor, Carin, Marina, Liselotte, Miss Coco och Krister - personer som alla formar min vardag och påverkar min modekonsumtion. Dessutom räknar jag med att springa på Laurent, Sébastien, Hugo på Nitty Gritty och en del andra i Milano. Hinner jag bara med ska jag berätta lite om dem också.

Glad midsommar!
/Madelaine

Madelaine

Jag heter Madelaine. Jag är chefredaktör på tidningen Bon och kommer att gästblogga här på Hotspot den närmaste veckan.

Karolina verkar tro att jag kommer skriva om herrkollektionerna för S/S 08 som under de närmaste dagarna visas i Milano. Själv är jag inte så säker på att det är så det kommer bli...

Dagens outfit?

batman

T-shirt: Batman, anno 1989. Trosor: NK.

Vi hörs sen.
/Madelaine

Arrivederci

26631-1473

Gammal vana trogen måste jag ta farväl innan jag åker. Snart bär det av till Italien för att leva det ljuva livet!

Missa dock inte Madelaine Levy som kommer att gästblogga här på Hotspot!

Vi ses snart!

Chatt fnatt!

26631-1473

NU chattar vi på Aftonbladet! Pass på! Chatten är avslutad, här kan du läsa frågorna och svaren.

Hotspot Top 10 - Vacation Essential

image1471

Imorgon åker jag till Italien. Ikväll ska jag börja packa och det viktigaste i packningen ser ni ovan. Med dessa 10 nyckelplagg kommer man långt, väldigt långt.

1.
Bikinin är verkligen basen i hela packningen, speciellt om man som jag var en säl i sitt tidigare liv och älskar att bada och sola på varma klippor.
2. Storskjortan funkar till stranden, till shoppingrundan, till middagen och till drinken. Perfekt multifunktionellt plagg.
3. Bruna sandaler, snyggt! Mina Gannisandaler med liten klack kommer att slitas ut snart så mycket som de användas. Multifunktionella skor helt enkelt.
4. Shorts är essentiella, i år är det denimshortsen som packas!
5. Armband är somrigt och fräscht. Tyvärr äger jag inget turkost som känns extra somrigt men mina giraffer duger!
6. Scarfen gör semestern, är det inte så man brukar säga. Återigen, miltifunktionell accessoar. Multifunktionell är nog nyckelordet till den perfekta packningen....
7. Kjolen ska vara kort och ljus, jag har en perfekt från Filippa K
8. Stråhatten skyddar mot solen och skänker lite extra glamour åt vilken strandoutfit som helst
9. Vita skjortan, krispigare plagg får man leta efter. 100% bomull och perfekt passform är ledorden!
10. Baddräkten har inte inhandlats än men förhoppningsvis hinner jag i eftermiddag eller imorgon innan planet går (yeh right....) annars får det köpas på plats helt enkelt!

Begränsad upplaga

26631-1470

Alla tidens tecken pekar mot det unika och exklusiva. Vi vill ha produkter som vi är ensamma om , eller iallafall nästan. NK leverar! Från och med den 23 augusti kommer varuhuset att släppa produkter unikt designade för NK som endast kommer att finnas tillgängliga i en ytterst begränsad upplaga. Samarbetspartnerna är imponerande och många av produkterna riktigt åtråvärda men var redo att slanta upp för en del saker kostar sin vikt i guld. Minst. Eller vad sägs om en Hermèsplånbok tillverkad av Hermèsuppfostrade alligatorer och prytt av ett diamantbestrött spänne (var det så
Sophie?) som kommer att gå loss på 90 000...men sen finns den bara i ett exemplar också...

Ytterligare exempel på produkter:
Solglasögon från Acne i samarbete med Cutler & Gross - 1 exemplar
Filippa K T-shirt - 10 exemplar
Doftljus från Blank - 20 exemplar
Herrsmycke från David & Martin - 10 exemplar
Överkast från Whyred - 5 exemplar

Translation: Department store NK presented exclusive products in limited editions that will in store 23rd of August

Dagens (önske)outfit

image1469

Snart ska jag iväg till
Bons redaktion för att visa Madelaine hur man roddar bloggen sen vidare till NK som ska ha någon pressträff för "begränsad upplaga", någon höstkampanj som de ska köra! Vad hade varit bättre än att göra ovantsående klädd i följande?

Halsband: Giles & Brothers gör mycket trevliga smycken
Klänning: Jag gillar Les praires de Paris, mycket på grund av namnet och ovanstående klänning.
Jacka: Jeansjacka från levis, igen
Skor: Talk about sexy shoes!
Väska: Pradaväskan är inget ajg skulle köpa men som en viss Eleonore brukar säga..."om man hade råd att ha olika väskor varje dag...."

Translation: Soon Im off meeting Madelaine at Bon and then pressmeet at NK. Necklace: Giles & Brother, Dress: Les Praires de Paris, Jacket: Levis, Shoes: Giambattista Valli, Bag: Prada

Klipp!

26631-1468

Klockan 13.00 ska jag infinna mig hos
frisören. Jag brukar sällan till aldrig planera vad som ska ske på mina frisörbesök utan improviserar i stolen alternativt lämnar ganska fria händer till yrkesutövaren. Skulle jag mot förmodan ge några direktiv idag skulle de vara enligt följande: Jessica stams frisyr på Anna Suis vårvisning och Ekat Kiselevas färg på Chloés vårvisning.

Translation: Today Im going to the hairdresser. I would like Jessicas Stams cut and Ekats color.

Breaking Fashion News - Madelaine Levy gästbloggar på Hotspot

26631-1468

Madelaine Levy, chefredaktör på tidningen
Bon, kommer under perioden 21-25 juni att gästblogga på Hotspot. Hon kommer att rapportera direkt från Milano där herrvisningarna kommer att gå av stapeln under samma period. Förvänta er spännande analyser och roande reflektioner kring spektaklet i modemeckat.

Det är med skräckblandad förtjusning som Karolina lämnar över ordet till Madelaine:
"Jag har stort förtroende för Madelaine och även om inläggen säkert kommer att skilja sig en del från det vanliga innehållet på Hotspot så är jag övertygad om att det kommer att bli intressant och spännande läsning för alla besökare - inklusive mig själv"

Translation: Madelaine Levy, Editor-in-chief Bon Magazine will be guest blogging at Hotspot during the period: 21-25/6

Hotspot Obsessions

image1466


Så var det dags att återigen lätta sinnet från ting som vägrar släppa greppet om mina tankar.

Sammet - Svårburet och känslomässigt förknippat med både bra och dåliga saker, Christopher Kanes
klänningar gör mig dock sömnlös och ett inhandlande av en sammetsväska har figurerat i mina tankar en längre period. Summa sumarum, sammet är knepigt men tilltalande.
Textur - Hårigt, luddigt, rynkigt, strävt, hårt, mjukt, lent, blankt, matt, skrovligt - just nu handlar ALLT om yta och textur!
Etnoprints - Här spelar Nicolas verk för Balenciaga en central roll. Man kan ju inte annat än att hylla mannen som visar färg och mönster när majoriteten visar enfärgat i grått, blått och svart.
Täckjackan - Täckjackan i en modern och snajsig tappning blir räddningen för att kunna fortleva ett drägligt och stylish leverene även när modd och mörker gör sig gällande.
Huvur -  Eller kapuschonger som jag nog föredrar att kalla dem... Jag gillar det i teorin, det värmer, skyddar och omhuldar. Det som talar emot kapuschongen är dess något överdrivet teatrala uttryck. Kan bli lite för mycket lajv och rollspel för min smak...

Translation: Right now I cant get my mind off: Velvet, Texture, Etno prints, quilted jackets, hoods and cowls

Hot hot hot - Dubbla rader

image1465
Övre raden: Givenchy, Ralph Laurent, Stella McCartney
Nedre raden: Michael Kors, Alberta Ferreti, Givenchy

Dubbelknäppt ska det vara, rustikt och ordentligt. Tankarna går naturligt mot en marin/militär influens. Hotspots åtsikt - funkar knäppt men alltid knepigt uppknäppt.

Translation: Double rows of buttons feels right autumn 2007. Marine meets military or something.

Mint & Vintage

image1464

Idag smygöppnade
Mint & Vintage en ny butik i Stockholm. Butiken är rent ut sagt underbar. I ett ganska tråkigt hus har Anna som driver Mint & Vintage lyckats skapa en vacker butik med ett suveränt utbud. Second hand i perfekt skick blandas med nya kläder från bland annat Dagmar, Pimpinette och Maria Westerlind. Jag som brukar tycka att det är lite jobbigt att köpa begagnade plagg har hittat rätt ställe att öva upp mig på, allt känns otroligt fräscht och noga utvalt. Bland annat kan man just nu hitta ett stort parti av oanvända orginaljeans från 70-talet, tyvärr alldelles för små för mig men alla skinny little ladies därute - vallfärda! Utöver ett fint utbud är butiken i sig värd en omväg, mysig och personlig. Tummen upp säger Hotspot som tycker att Stockholm just begåvats med ett butikskoncept som tidigare saknats.

Mint & Vintage ligger på St:Eriksgatan 48 och har öppet tis-lör.

Translation: This afternoon I visited the new store Mint & Vintage that had their opening today. The store was beautiful and with a perfect mix of good vintage and cool new brands. A must visit! You find Mint & Vintage at St:Eriksgatan 48

Feeling Blue

image1463
I mitten på nästa vecka åker jag på lite välförtjänt semester vilket ska bli obeskrivligt fantastiskt men det finns inget gott som inte har något ont med sig... Jag missar Filippa Ks vår/sommarvisning. Är det någon visning som man inte vill missa så är det just Filippa Ks som alltid är den överlägset proffsigaste visningen i Sverige. SUCK!

Translation: Next week Im off on a well earned vacation. The sad thing is that I will miss the show of the year (at least in Sweden...) Filippa K.

Dagens (önske)outfit

image1462

Det här är vad jag kallar fin-fredag!

Solglasögon: Från Australiensiska
AM Eyewear (jag säger det igen - håll koll på Australien!)
Linne: H&M
Halsband: Jag gillar fortfarande ugglor speciellt denna lilla rackare från Giles & Brother
Skor: Söta i all sin somriga enkelhet
Kjol: Kolla in giraffprintet! Från Moschino Cheap &Chic
Väska: Jag gillar verkligen alternativa batikväskan från Collection Privee, kanske inte lika mycket som den Miu mius men nästan.

Translation: Casual friday? Sunglasses: AM Eyewear, Vest: H&M, Necklace: Giles & Brother, Shoes: H&M, Skirt: Moschino Cheap & Chic, Bag: Collection Privee

Jag, en periodare?

image1461

Enkelspårig som ett landsortståg... I höstas var det polo och förklädesklänning, nu är det tydligen
"boy shirts" och shorts/kjolar. Idag ska jag gå förbi Anna på Mint & Vintage för att kolla in den nya butiken som smygöppnas idag. St:Eriksgatan 48 är adressen.

Skjorta: Filippa K (väldigt bra grå färg)
Shorts: Replay (avklippta jeans).
Skor: Ganni / Mint & Vintage
Armband: Kenneth Jay Lane giraffer, Grönt armband från NYC, Läderhalsband

Translation: Im in to boy shirts and shorts/skirts. Shirt: Filippa K, Shorts: Replay, Shoes: Danni, Bracelets: Kenneth Jay Lane, gift from NYC, Leather strap.

Breaking Fashion News - Busy, busy Stella McCartney

image1460

Stella McCartney ligger då aldrig på latsidan... Nyligen tillkännagav hon 2 nya projekt som hon involverat sig i:

1. Stella har inför
Glastonburyfestivalen designat ett linne i organisk bomull som kommer att säljas exklusivt på festivalen. Vinsten kommer att gå oavkortat till välgörande ändamål. Av det lilla jag sett av linnet (bilden ovan) kan jag inte annat än att säga nje, får knappast igång mitt shoppingsug, men de 5000 linnen som kommer att produceras kommer med största sannolikhet sälja som saft i Sahara.
2. Utöver välgörenhetsprojektet på Glastonbury tillkännager Stella att hon kommer att inleda ett samarbete med jeansmärket Notify där hon kommer att designa 2 par jeansmodeller. Gäsp säger Hotspot!

Translation: Stella McCartney has designed an organic vest for the Glastonbury festival. All profit will go to charity. she is also designing 2 jeans for Notify

Hitta stilen - At the end of the Rainbow

26631-1459

Vad finns vid slutet av regnbågen? A whole lot of colors! Regnbågar fascinerar mig för att det är ett sagofenomen som även existerar i verkligheten, som dvärgar (eller småväxta som man politiskt korrekt kanske borde kalla dem, fast det kallas de ju inte i sagorna). Saker som däremot bara existerar i sagorna; enhörningar, jättar, troll mm

Blus: Jag har spanat in
den här blusen som klänning på MrsH, den är precis den färginjektion som jag skulle kunna behöva
Halsband: Vad annars än ett halsband med en regnbåge? Från Asos
Kjol: Röd och fin från Proenza Schouler
Jacka: Nyckelpigor på jeansjacka från Minimarket
Armband: Förlåt men jag kan inte få nog av A.v max trevliga armband som finns i alla kulörer
Skor: Lila lack från Topshop

Translation: What do you find at the end of the rainbow? A whole lot of colors! Blouse: Sonia by Sonia Rykiel, Necklace: Asos, Skirt: Proenze Schouler, Jacket: Minimarket, Bracelet: Av max, Shoes: Tosphop

Miscellaneous

26631-1459

Rise and shine och iväg på plåtning för Solo. Snabbt och effektivt plåtade vi produktbilder till 3 sidor. Jag försökte mig på att fota en alternativ dagens outfit-bild i make-up spegeln i studion.
Idag kommer nya numret av Solo ut där jag har hittat budgetalternativ till kändisarnas "it-plagg". Håll till godo!

Translation: Early Photo shoot for Solo this morning. In the latest Solo you can find an article on how to find cheaper altenatives on celebrity "it-items" signed Karolina Skande

Breaking Fashion News - Slutrimmat för House of Holland

image1457

Så var det slutrimmat för
House of Holland. Henry Holland säger att konceptet har blivit helt urvattnat i och med det att Highstreetkedjor som Topshop valt att apa efter och tillkännager i och med det att de färgglada t-shirtarna med de slående rimmen kommer att gå i graven våren 2008. Get one while you still can, säger Hotspot!
Det är dock inte det sista vi kommer att höra från House of Holland som tydligen har nya högtflygande planer för framtiden!

Translation: The crazy and fun fashion groupie t-shirts from House of Holland are soon to be history. By spring 2008 the final t-shirt will be produced.
Källa: Bonmagazine.com

Hot hot hot - Tie Dye

image1456
Bilder: Prada, Missoni, Louis Vuitton

Färggradienter i olika skalor kommer, vare sig vi vill det eller inte. Själv gillar jag det i och för sig. Något enklare att arbeta med än det närbesläktade batikmönstret som till viss det bygger på samma princip. Gradienter framför Batik alltså.
Miu Miu väskan är dock ett undantag från den regeln.

Translation: Get ready for Tie Dye! I kind of like it...

Sjuk?!?!

image1455

Ont i halsen, ont i huvudet, svettningar - är det vad man kallar sjuk? Jag misstänker
en viss person ganska starkt för att ligga bakom mina symptom. Ja ja, tur att det är skrivbordsgöra som står på agendan idag.

Skjorta: Miu Miu
Kjol: H&M
Scarf: Marc by Marc Jacobs
Skor: Monki
Armband: Indiska och gammalt läderarmband

Det kunde vart jag...

image1454

Det här tycker jag var roligt! Till skillnad från vad många troligtvis tror finns det nog få som skrattar så gott åt skämt om modebloggsjargongen som jag. Jag älskar min blogg men det hindrar mig inte från att skratta!

Dagens chatt

image1453

Nu kan ni som missade dagens chatt läsa den
här.


Dagens (önske)outfit

image1452
¨
Jag vet faktiskt inte varför jag inte äger en romantisk långklänning...

Jacka: Den ljusa jeansjackan har inte gjort sitt... Från Levis
Klänning: Samma som
den här men i andra färger
Armband: Så fina  i all sin enkelhet. Armbanden från One of A Kind
Väska: Bottaga Veneta (det är ju en önskeoutfit...)
Lack: Nagellacket med den schyssta färgen, Hotspot!
Skor: Fina sandaler från Lucilla Pesoa

Translation: I dont know why I dont own a long dress? Jacket: Levis, Dress: MbyMJ, Bracelet: One of a kind, Bag: Bottega, Nails: Essie-Hotspot, Shoes: Lucila Pesoa

Nina Persson superbloggar på PUB

image1451

Nyss hemkommen från
PUBs pressfrukost där det framkom att Nina Persson kommer att delta i den kreativa utvecklingen av "det nya PUB". Hon kommer tillsammans med Caroline Kugelberg, erkänd scenograf och dekorationsmålare, att utveckla konceptet för varuhusets plan 3 med allt vad det innebär från val av musik, styling av skyltfönster, val av varor etc. Hon kommer i samband med projektet även att blogga för PUB där hon dagligen kommer att delge sina tankar kring mode och populärkultur.

På pressfrukosten fick vi även intressant information om vad "det nya PUB" egentligen kommer att innebära. Ambitionen är att bli ett av europas ledande livsstilsvaruhus med en målgrupp på 20-30 år. Varuhuset kommer att delas in i 3 plan.

01 Garaget - Här kommer musiken vara hög, färgerna starka och utbudet urbant streetinriktat med fokus på Sneakers och denim. Man kommer bland annat att finna varumärken som Nike white label och Umbro by Kim Jones.
02 Salongen - Lokalen kommer att gå i svart och fokus kommer att ligga på ett skräddat och dressat mode för unga och medvetna. Här kommer man bland annat att finna kläder från Raf Simmons och Marc by marc Jacobs.
03 Ateljén - Känslan kommer att vara ett gigantiskt NYC studioloft med öppna råa ytor. Konstsamarbeten och utställningar varvat med kläder. Här kommer man att hitta nya spännande varumärken men även ett brett utbud av vintage och 2hand.

Det kommer inte finnas någon uppdelning mellan herr- och damkläder utan kläderna kommer att hänga tillsammans efter varumärke. Samarbeten med esteter, konstnärer och modeprofiler kommer att avlösa varandra och kommunikationen kommer att ske genom bloggar på PUBs hemsida.

Själv tycker jag att det låter precis hur bra som helst! Nu hoppas man bara att varuhuset kommer att leva upp till de höga förväntningarna. Hela varuhuset kommer stå klart inför julen 2008 men plan 03 kommer att vara klart redan nu i september.

Uniform?

image1450

Idag åker Hotspot-uniformen på. Kjol och t-shirt. Ska om ett ögonblick möta upp kära Eleonore för att bege mig på en pressfrukost som PUB ordnar. De ska tydligen avslöja något samarbete med känd modeprofil (tror jag det var). kan kanske bli spännande. I eftermiddag, kl 14.00, är det chatt. Kom dit!

T-Shirt: 100 år gammal Levis
Kjol: Vad skulle jag göra utan min H&M-kjol?
Skor: Monki
Armband: Present från NYC

Translation: Im soon off to a press event for PUB. This afternoon I chat at Aftonbladet.se. T: Shirt: Levis, Skirt: H&M, Shoes: Monki, Bracelet: Gift från NYC

Hitta stilen - Motown Love

Hitta stilen

Det var visst någon som såg
DreamGirls häromdagen....

Klänning: Lila klänning från fcuk. Jag tycker att den passar stilen perfekt!
Jacka: Söt liten jacka från Malene Birger
Solglasögon: Lite kattformade från Tom Ford
Väska: Enligt patchwork teknik... Från Dune
Örhängen: Från Accessorize
Skor: Klumpiga skor från Topshop.

Translation: I saw DreamGirls the other day... Dress: fcuk, Jacket: malene Birger, Sunglasses: Tom Ford, Bag: Dune, Earrings: Dune, Shoes: Topshop

Plockdag

image1448

Idag ska jag besöka oräkneliga presskontor för att plocka grejer till ett Solo-jobb så komfort sätts idag i första rummet. Hoppas jag hittar vad jag behöver!

Skjorta: APC
Shorts: Okänt ursprung
Skor: Marc Jacobs
Armband: Giraffer från KJL och läderhalsband omgjort till armband

Translation: Today I have endless of showrooms to visit... Shirt: APC, Shorts: Unknown origin, Shoes: Marc Jacobs, Bracelets: Kenneth Jay Lane and old necklace

Spara eller Slösa

image1447

Vi jagar åter budgetalternativ på designdyrgriparna!

Slösa
Klänning:
Personlig favorit från Marni
Väska: Rosa snakeskin kuvertväska från
Nancy Gonzales
Skor: Metalicsnakeskin från Marc Jacobs

Spara
Klänning:
Kanske inte riktigt lika fin en bit på vägen... Från Topshop
Väska: Snarlik från Dune
Skor: Lite glansigare men annars väldigt lika. Från Mixage

Translation: Spend and Save. Cheap finds similar to the "it-items".

Dagens (önske)outfit

image1446

Idag har jag skuttat runt bland bryggor och klippor vilket kräver sin outfit, tyvärr såg den inte ut som ovan vilket hade varit optimalt.

Stråhatt: Generellt har jag väldigt svårt för hattar men stråsolhattar sympatiserar jag med. Praktiskt och snyggt!
Baddräkt: Svart fin baddräkt med halterneck från
H&M. Jag gillar denna bättre än den som blottar hela magen...
Armband: Turkost är en sommarfärg om något
Shorts: Favoriter från Topshop
Skor: Fina röda sandaler från APC. Rött och turkost är en vinnande sommarkombo!

Translation: Today Ive been jumping cliffs and bridges, unfortunately not looking like this. Hat: ?, Bathingsuit: H&M, Bracelet: a.v Max, Shorts: Topshop, Shoes: APC

Filippa K

image1445

Båt. Skärgård. Bad. Sol. Picknick. Vin. Läsa bok. Det är vad som står på dagens agenda och det väljer jag att göra iförd:

Topp: Filippa K
Kjol: Filippa K
Skor: Keds
Armband: Läderhalsband omgjort till armband

Translation: Boat. Archipelago. Bathing. Sunbathing. Pic-Nic. Wine. Reading a book. Thats the plan for today. Top: Filippa K, Skirt: Filippa K, Shoes: Keds, Bracelet: old necklace

Strunta i tråkiga tabun!

26631-1445


Läs min artikel på
Aftonbladet där jag skriver att det är dags att dumpa gamla tråkiga modetabun!

Translation: Its time to liberate yourself from fashion no-nos. Read my article at Aftonbladet

Student 2007

26631-1444

Jag får dagligen frågor om hur man ska klä sig på studenten. Här har ni svaret!

Nu har andra delen av
Kate Moss Tosphopkollektion släppts!

Translation: The second batch of the Kate Moss colletion for Topshop has now hit the stores

Hot hot hot - Moiré

image1442
Övre raden: Carolina Herrera, Jenny Kayne, Katy Rodriguez
Nedre raden: Comme des Garcon, Y & Kei, Brian Reyes

Style.com skriver att det gamla hederliga tyget Moiré är tillbaka på catwalken! Många skulle nog hävda att det fascinerande vågmönstret känns en smula omodernt men det är bara att tänka om. Proenza Schouler var bland de första att visa Moiré förra våren men nu är det många som valt att följa efter. Skulle jag få en Katy Rodriguez-klänning i Moiré skulle jag tacka och niga!

Translation: The classic fabric Moiré is back on the runway! My favorite is the Katy Rodriquez dress

Model Portfolio - Agyness Deyn

26631-1443
Bilder: Ansiktsbild: Stella McCartney, Visning: House of Holland, Backstage: Dior, Omslag: Italienska Vogue, Kampanj: Blumarine, Kampanj: Mulberry

Irina och Agyness, eller Laura som hon egentligen heter, kör idag ett relativt jämnt lopp om att vara det hetaste namnet i modellbranschen just nu. Laura Hollins föddes i Lancashire England och jobbade under 7 år som biträde i en "chip shop". Det var nog väldigt få som då kunde föreställa sig att den ytterst ordinära flickan på "The Village Chippy" ett par år senare skulle byta liv och iträda sig rollen som den världsvana it-tjejen Agyness Deyn, bosatt i New York där hon med en imponerande frekvens besöker stadens Hotspots.
Agyness är nära vän med Henry Holland, House of Holland, vilket nog har haft stor betydelse för hennes framgång och hon har sedan märket grundades varit dess frontperson. Idag har Agyness gjort en rad prestigefulla kampanjer (bla Mulberry, Blumarine och Armani), oräkneliga visningar och prytt en hel del omslag (bland annat Italienska Vogue, som förövrigt alltid är mycket snabba med att lyfta fram de hetaste modellnamnen, och nyligen även Brittiska Vogue).
Troligtvis är det här bara början så förbered er på att se mycket av den omtalande 21-åringen framöver.

Translation: Agyness Deyn is, together with Irina irina Lazareanu, the hottest name in the model industry. Her Birth name is Laura Hollins and before she became an it-girl she used to work at a chip shop in her hometown. Be prepared because you will probably se alot more of the 21 year old beauty!

Dagens (önske)outfit

26631-1441

Nu är sommaren här och som ett brev på posten vill jag bara bära starka färger och härliga mönster!

Klänning: Solig klänning från
12th Street by Cynthia Vincent
Solglasögon: Henrik Vibsov
Armband: Bekant för samtliga vid det här laget...
Nagellack: Rosa=somrigt!
Skor: Färgen och klacken gör den här skon till något utöver det vanliga...
Väska: Jag gillar Sonia Rykiels randiga väskor!

Translation: Like a letter with the mail I want vibrant colours and happy patterns when the sun comes out. Dress: 12th Street by Cynthia Vincent, Sunglasses: Henrik Vibsov, Bracelet: Hermes, Nails: Essie, Shoes: Lanvin, Bag: Sonia Rykiel

Duro Olowu

image1441

Jakten på härligt varma och svulstiga etnomönstrade klänningar går vidare och jag har hittat en lämplig, men oupnåelig, kandidat att fylla kvoten. Duro Olowu är en brittisk designer med rötterna i Nigeria och Jamaica. Han "upptäcktes" av Sally Singer på Vogue och Julie Gilhart på Barneys (som idag är största inköparen). Duro Olowus klänningar kännetecknas av svepande flytande modeller tillverkade av vintagetyger inhandlade från jordens alla hörn i kombination med mönstrade tyger som han designat själv. Olowus mentalitet är lika tilltalande som hans klänningar, "I think fashion should be joyful, it shouldn't dictate to women but it should invite them into the fantasy of the designer who is making them", så ge mig en Duro Olowu, NU! Det kan dock bli svårt eftersom närmaste återförsäljare är Dover Street Market i London...

Translation: Give me an etno-inspired dress, preferbly from Duro Olowu!

Måndag?

image1438

Man blir ju så förvirrad när det är ledighet mitt i veckan... Ledigheten spenderades i skärgården vilket tyvärr innebar att jag missade
Bons jubileumsfest som de hade igår på F12 igår. Bon fyller nämligen 6 år - grattis önskar Hotspot!

T-Shirt: Hope
Byxor: Tiger
Skor: Keds
Armband 1: Gammalt läderhalsband omgjort
Armband 2: Giraffer från Kenneth Jay Lane

PS. Idag är det chatt på Aftonbladet kl 14.00!

Translation: Yesterday I had a short vacation in the Stockholm Archipelago. T-Shirt: Hope, Pants: Tiger, Shoes: Keds, Bracelet: Kenneth Jay Lane and old leather strap necklace

Saltis

image1437

Solen skiner och snart bär det av till Saltsjöbaden (aka Saltis). Planen är att sitta på altanen med laptopen i knät och osötad svartvinbärssaft i handen!

T-Shirt: Minimarket
Kjol: H&M
Skor: Ganni / Mint and Vintage
Armband: Läderhalsband som jag snabbt gjorde om till armband

Translation: Im off to Saltsjöbaden, working in the sun! T-Shirt: Minimarket, Skirt: H&M, Shoes: Ganni, Bracelet: Old necklace

Dagens (önske)outfit

image1436

För var dag som går föraktar jag min garderob alltmer! Jag vill ju ha:

Kofta: Fin tunnstickad kofta från
APC
Linne: Grått baslinne från H&M
Kjol: Kort vippig jeanskjol från See by Chloé
Armband: Fint enkelt armband från Me&ro
Skor: Igen, Prada
Nagellack: Rosa! OPI!

Translation: I hate my wardrobe I want: Cardi: APC, Tank: H&M, Skirt: See by Chloé, Bracelet: Me&ro, Shoes: Prada, Nails: OPI

It's good to have friends

image1435

Jag har gillat
Minimarkets fina t-shirtar länge så när min goda vän C ringde och frågade om hon skulle plocka upp en åt mig på Streets utförsäljning var det givna svaret ja! Idag ska den hämtas hem!

Translation: I bought a new T-shirt from Minimarket

Day and Night

26631-1434

Vad som kan vara sommarens oumbärligaste (jag vet att det heter "mest oumbärliga") sko -
den dressade sandalen. Lagom klack som passar både dag som kväll, lättmatchat och fräscht med cognacsfärgat läder, öppen men ändå dressad!

Day
Tygväska:
Somrigt med väska i tyg! Från APC
Halsband: Lisa Goodwins roliga halsband med de 7 dödssynderna, efter helgen lämpar sig frossa ganska bra runt min hals!
Blus: Somrig och fräsh i all sin enkelhet. Från Chloé
Shorts: Jag måste på något sätt komma över de perfekta denimshortsen!

Night
Klänning:
Its all about mönstrade sommarklänningar just nu! MbyMJ.
Väska: APC = duktiga på väskbiten!
Halsband: Ibland kan jag itne sätta fingret på vad det är som tilltalar mig i något men hur bra skulle det inte kännas med ett stort palmblad runt halsen?

Translation: What might be the ultimate summer shoe! Day - Bag: APC, Necklace: Lisa Goodwin, Blouse: Chloe, Shorts: Topshop. Night - Dress: MbyMJ, Bag: APC, Necklace: Julie Sandlau

Breaking Fashion News - Everybody loves Scarlett

image1434

Som ni säkert vet fick Scarlett
återigen äran att pryda Louis Vuittons prestigefulla kampanj. Den nya kampanjen sägs vara mer naturtrogen och inte fullt så retuscherad som den nuvarande kampanjen där den digitala kniven har varit framme så till den milda grad att Scarlett knappt känns igen. Marc Jacobs sägs vara helt förtrollad av den unga skönheten vars rollkaraktär, Griet, i filmen "girl with a pearl earring" var inspirationskällan till hela höstkollektionen för Louis Vuitton. När kampanjen plåtades passade den kända fotografduon Mert Atlas och Marcus Piggot på att ta några extra bilder på skådespelerskan, dessa kommer att dyka upp i nästa nummer av Pop.

Translation: Scarlett is doing her second campaign for LV. Marc Jacobs adores the young actress and based his whole fall collection around her character, Griet, in the movie "girl with a pearl earring". Mert Atlas and Marcus Piggot was the photographer team behind the campaign and they also took som extra pictures that willl be published in the next issue of Pop.

Visning Tillskärarakademin

26631-1432

Efter Topshops pressvisning i fredag var vi ett glatt gäng som drog vidare till Tillskärarakademins slutvisning på Kungsholmen. Hantverksmässigt var jag mycket imponerad över elevernas arbete medan det rent designmässigt kändes ojämnt. Inget var direkt revolutionerande eller uppseendeväckande utan plaggen kändes väldigt "nu" och kanske något blyga. Tyvärr presenterades inte eleverna i samband med deras kreationer vilket jag tyckte var synd, då hade det varit enklare att skaffa sig en bild av vem som gjort vad och intrycket hade kanske inte blivit fullt lika rörigt.

Topshop

26631-1431

Igår mötte jag upp
Linn för att gå på Topshops pressvisning. Det är alltid lite extra intressant att se vad Topshop har att erbjuda då man vet att det brukar finnas en hel del intressanta saker att spana in och visst såg det bra ut även denna gång. Visningen hölls på nattklubben Neu så det var mer än svårt att fotografera men förhoppningsvis kommer det snart pressbilder på höstplaggen! Topshop kommer att fokusera på 5 tydliga trender till hösten:

Medieval - Mörka, strama plagg med vissa futuristiska inslag. Mycket dragkedjor och nitar!
Halston - En välskräddad 40-talskänsla med höga midjor, draperade klänningar, siden och satinblusar.
Groupie - En sexig stil som flirtar med 70-talet. Läderjackor, paljettklänningar, t-shirtar med tryck och "blöta" metaller.
Scandinavia - Folkloreinspirerat med broderade tunikor, ullplagg och mjukpatchwork väskor. Färgerna går i mossgrönt, tobak och gammelrosa
Gamine - En androgyn silhouett som mixas upp med feminina detaljer. Stora "boyfriend" kappor och bombarjackor. En grå bas kombineras med lila, rött och kungsblått.

Efter att ha kollat igenom utbudet fastnade man i soffan i trevligt sällskap så när man väl kom därifrån hade man lyckats få i sig ett par glas champagne. En minst sagt värdig avslutning på en avklarad arbetsvecka.

Translation: Yesterday I looked at Topshops fall collection. The collection is based on 5 trends: Mediedval - Dark, strict pieces with futuristic detailing. Halston - A mix of groomed 1940s demure with high gloss. Groupie - Sexy with a 70s glam rock feel. Scandinavia - Folk-inspired pieces with embroids, knits and patchwork. Gamine - An androgynous silhuett with feminine detailing.

Tips inför sommarens fester!

image1430


Just  nu kan ni på
Aftonbladet läsa mina bästa tips på hur man får till stilen på sommarens alla bröllop, studentskivor och grillfester.


Dagens (önske)outfit

image1429

Klockan fyra ska jag träffa Linn för att spana in Topshops pressvisning. Jag skulle gärna vara simple yet fabulous i följande:

Blus: En
vit blus kan aldrig bli fel
Halsband: Det verkar som om ett körsbär är på väg hem till mig även om jag knappt vågar tro det
Nagellack: Rött nagellack kan heller aldrig bli fel...
Jeans: Fina jeans från 3.1 Phillip Lim
Väska: Den enda färgkombon på favoritväskan som inte varit med tidigare...
Skor: Gröna skor....från Prada

Translation: Later today Im going with Linn to see Topshops fall collection. I would like to wear: Blouse: See by Chloé, Necklace: MbyMJ, Nails: Essie, Jeans: 3.1 Phillip Lim, Bag: Miu miu, Shoes: Prada

How to sneak into the shows

The Fashion Spot, som för övrigt är ett av de bättre modeforumen, ger en av medlemmarna sina tips på hur man bäst plankar sig in på visningarna i Bryant Park under Olympus Fashion Week. Bör tilläggas är att det kan bli något förödjukande om man skulle åka fast. Men det är underhållande att läsa vilka medel folk är villiga att ta till för att komma in på de eftertraktade visningarna...

- Skaffa schemat över alla visningar
- Gå fram till Security och säg ödmjukt att du glömt din inbjudan men att du är där för att se XX visning
- Gå till incheckningen när det är som mest folk och PR-människorna är sönderstressade
- Säg att du kommer från någon mindre välkänd tidning eller modeblaska och hitta på ett namn
- När personen går igenom papperen för att hitta dit namn, försök då få syn på ett existerande namn på listan
- När de meddelar att du inte står med på listan är det bara att tacka och gå därifrån
- Vänta i 10 minuter, gå sedan till en PR-person på andra sidan rummet
- Uppge namnet du såg på listan och voila - du är inne

Som sagt var, kanske inte helt vattentätt! Skulle ni våga? I know I wouldn´t!

Translation: On The Fashion Spot you can get a members tips on how to sneak into the shows at Bryant Park. Get a sched of the shows. Go to security and say that you lost your invite. Go to a PR person when they are extra busy. Come up with a name and a small publication. As she/he flips through the papers, notice a name and the publication. Wait 10 minutes go to another PR on the other side of the room. Give them the name and pub that you saw. Voila! Would you dare? I know I wouldn´t!